עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום. בקרוב אני מקבל מחשב חדש, המחשב הזה עובר לאמא שלי, ואני מקבל את הפנטום 2 הישן שלה. אני עומד להפוך אותו לשרת שפועל על לינוקס, והוא יהווה גם ראוטר. יש בו רק כרטיס רשת אחד, ואני צריך 4. 1 לכבלים 1 למחשב שלי 1 למחשב של אמא שלי 1 למחשב של אבא שלי השאלה שלי היא: האם יש כרטיס רשת עם 3 יציאות? או שאני אצתרך לקנות 3 כרטיסי רשת. אני לא בטוח שיש מקום בלוח אם לעוד 3 כרטיסים. ל2 זה בטוח, השלישי לא. עריכה: יש לי האב, אי אוכל לקנות עוד כרטיס רשת אחד ולהשתמש בהאב כמפצל לכרטיסי רשת? או שביל להפוך את המחשב הישן לראוטר אני חייב להשתמש בכרטיס רשת לכל מחשב?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by INFERNO,

יש לי אלקטל Speed touch home איך אני הופך אותו לPRO ומה היתרונות,חסרונות בהפיכת המודם ל PRO

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. יש לי רשת ביתית שאליה מחוברים אני ואח שלי.. ברשותי ראוטר של 3COM מהדגם האלחוטי אבל ללא המודם .. אני משתמש במודם שקיבלתי מבזק כמובן B312+ בשבוע האחרון התחילו להופיע לי קפיצות של פינגים גבוהים בשרתיי משחק שאני משחק בהם.. באירופה ואפילו בישראל עשיתי לי ולאח שלי בדיקות מקיפות של וירוסים ו SPY WARES בעזרת מספר תוכנות מצאתי כמה SPY WARES אבל העפתי את כולם והבעיה ממשיכה.. דיברתי עם בזק ונמצא כי הקו שלי תקין למישהו יש רעיונות מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. תודה רבה רבה רבה מראש, ניר.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by kalda01,

יש לי נתב בשכירות דגם VEGN2610 וחבילת 100MB. בערך פעם עד פעמיים בשבוע אני קם בבוקר ואין לי חיבור אינטרנט. כל הנוריות בנתב נראות תקינות. אני חייב לעשות לנתב REBOOT ואז הכל חוזר לתפקד עד הפעם הבאה. האם זו בעייה מוכרת בדגם הזה ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by scuter,

הי, אני מעוניין לרכוש נתב קווי פשוט לצורך חיבור מספר מחשבים לאינטרנט באופן קווי (wifi יש לי כבר דרך אמצעי אחר, לכן לא צריך תמיכה בזה בנתב עצמו). הבעיה העיקרית שלי היא שהמקום המיועד לנתב הינו מצומצם מאוד (קופסה בקיר שהוכנה ע"י הקבלן בזמן הבניה) והוא 18x11x7 ס"מ פחות אות יותר. ממש קטן. יש בכלל נתב אפשרי לגודל הזה? אם כן, מהו? תודה מראש, תומר

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Alexkmr,

יש לי 2 מחשבים מחוברים בינהם דרך WIFI. איך אני יכול לגשת ממחשב א' למחשב ב' וההפך?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by el-c,

שלום רב, קצת רקע : יש לי יחידת דיור : סלון + ומטבח באותו חלל. משם נכנסים לחדר שינה ששם יש נקודה חמה של הוט שמחוברת למוקה.. המוקה מוזנת מכבל RF של הוט\כבלים ומוציאה כבל רשת שצריך להתחבר לWIFI EXTENDER (או כל רכיב שצריך כבל אינטרנט - זוהי נקודה חמה ויש אינטרנט ) המוקה עצמה מוזנת מראוטר סיבים (1000G ) של הוט שנמצאת ביחידה אחרת לידי ... כל היחידה עצמה קומפלט היא 60 מטרים. 30 מטר סלון ומטבח 30 מטר חדר שינה . מה שאני צריך : 1. ליד המוקה יש לי DVR מצלמות ומחשב נייח שאותם אני רוצה להזין ישירות בכבל רשת כל אחד (כמו שרשמתי המוקה מוציאה רק כבל רשת אחד ) , 2. אולי בעתיד ארצה לחבר עו…

9. שלום לכולם השבוע עברתי מ בזק+נטויזן ב23MB ל הוט+בזק בינלאומי 100MB (מהירות הורדה בבדיקה של הוט אני מקבל תוצאות שונות לרוב הכל בין 60-90MB הורדה ו UPLOAD קבוע של 2MB) להוט בוקס מחובר המחשב וPS4 בחיבור רשת ו2 סמרטפונהים ב Wifi יש לי אי פי קבוע והגדרתי פורטים... עד אתמול הכל עבד טוב הutorret הוריד עד 6-7mb אבל מאתמול בערב המהירות נפלה ולא עולה על 1mb פחות או יותר כבר שיחקתי עם ההגדרות של ה utorrent אלף פעם עשיתי ריסט להוט בוקס שיניתי פורט בקיצור שום דבר לא זז !! המהירות לא עולה צריך עזרה תודה

10. Started by Caleb,

היי, האם למישהו יש לאחרונה הרבה ניתוקים משרתים של IRC עם בזק בינלאומי? אני מחובר לרוב ל-EFnet ו-P2P-Network ולפני שבוע בערך זה מנתק אותי כל כמה דקות, ולפעמים כל שעה בערך, ואין לי מושג למה. בינתיים אני קצת עצלן מדי לעשות בדיקה עם Wireshark אני על 30Mbit עם הראוטר DSL-6740U של DLink.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אשמח לקבל הנחיות לכל שלבי התהליך. תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by עובד,

שלום, אני מחפש כתבה על השוואת תשתיות של הוט ובזק. היתה לאחרונה כתבה כזאת באתר אבל בה היתה השוואה של ספקים (HOTnet ובזק בינלאומי) על תשתית הוט. מישהו נתקל במשהו כזה? בתודה, עובד.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. מה המצב חברים? אני ינסה להסביר מה אני רוצה לעשות, קודם כל הציוד: D-LINK DSL-6740U G1 @ 2.55 EDIMAX BR-6424N V2.0 @ 1.21 במחשב נייד שלי יש כרטיס WLAN בתקן G בלבד, אז רציתי להתחבר אם ה EDIMAX ב LAN, ושהוא יתחבר ב על חוטי ל DLINK, השאלה מאיפו מתחילים ? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. צהריים טובים. ברשותי נתב של ASUS AM 604G. אני מנסה למצוא אותו כאשר אני מנסה להתחבר אליו דרך הפלאפון שלי (N95) אבל הוא לא מוצא לי אותו, הוא מוצא רק את הראוטרים של השכנים שלי. לא נסיתי לחפש אותו דרך מחשב נייד או מחשב שולחני כי אני לי אפשרותת כרגע. אבל אם הפלאפון לא מוצא לי אותו אז אני משער שגם כל חומרה אחרת לא תמצא לי אותו. מה שהגדרתי עד עכשיו זה הצפנה ביטלתי את החומת מגן ופתחתי פורטים לאימיול בגדול זה הכל. וכל ההגדרות הראשוניות בוצעו בדיוק כמו שכתוב באתר של בזק כולל הפורטים וההצפנה. מה יכולה להיות הבעיה? מה אני אמור להגדיר? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by mordidot,

יש לי חבילה בבית של 15 מגה וראוטר שמשמש כמודם שמחובר לראוטר שמשדר לי, שניהם תקן N והכרטיס שלי הוא רגיל. מערכת הפעלה WIN 7 רגילה ויש לי אות טוב בד"כ אבל המהירות של הSTREAMING פשוט זוועתית! ממש אי אפשר לראת כלום אפילו אם אני יחכה רבע שעה!! מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה?? שאני מתחבר לששכנים שלהם יש חבילה 2.5 הstreming פשוט טס וזה משגע אותי....הורדה אצלי אני מוריד על 1.3 מגה בית מקסימום שזה נחמד אבל אפשר יותר... מה לעשות??? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. יש לי מודם של בזק ש"פרצתי" בזמנו (לפני כמה שנים) לראוטר + חיברתי אליו SWITCH. איך אני יודע אם הוא דפוק ואני צריך לקנות חדש ? כי האינטרנט שלי לא זז בגלישת אתריים, לפעמים הוא מעלה לי חצי אתרים ושלא נדבר על הבעיה הכי גדולה והבלתי נסבלת שכל פעם מחדש באמצע משחק בפוקר בפייסבוק הוא מתנתק לי מהשרת ואני מפסיד שם צ'יפים :-X אני ב-ADSL 5 MB + בזק. תודה רבה והמשך שבוע טבו

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by iem,

אני מקבל connected כשאני מתחבר wireless לראוטר, אני מקבל IP Address , Subnet MASK , Default gateway תקינים. אבל הוא לא מתחבר לרשת דרך פיירפוקס ולא מתחבר לסקייפ... ממש מוזר ! אני "קונה" כתובת מהראוטר תקינה ולמרות ה-connected אני פשוט לא מקבל אינטרנט... יכול להיות שהספק או התשתית פגומה ? אפילו שהכתובות כביכול תקינות ? :'( תודה על כל עזרה !!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by tamos,

עזרה בתקשורת בבית אני רוצה להעביר כבלים בכל הבית. דפדתי פה בפורומים ושמתי לב על דגשים שדוברו: *להשתמש בכבלים CAT6/CAT7 בעלי סיכוך. *לבנות ארון תקשורת שמכיל את האינרנט(מודם+ראוטר) וטלפוניה. *סוויץ-לא הבנתי מה זה, מה ההבדל בין מנוהל ללא מנוהל? *צריך להשתמש בpatch panel? איך מחברים אותו לראוטר ולמודם שלי? על מה עוד צריך לשים דגש?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by ggg123,

ברשותי מדפסת HP Photosmart C5283. לאחרונה שידרגתי את המחשב שלי לווינדוס 7 , גרסת 64 ביט ואני רוצה לשתף את המדפסת ברשת. הגדרתי שיתוף ואת שם המדפסת ברשת כמובן אך כאשר אני מנסה להוסיף את המדפסת במחשב אחר אני מקבל הודעה שלא ניתן להתחבר למדפסת. יש לציין שכשהיה לי ווינדוס XP עוד לפני ששידרגתי לווינדוס 7 הצלחתי לשתף ללא כל בעיה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Bakshi1,

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין מתאם קווי לבין מתאם קווי על רשת חשמל? (חסרונות ויתרונות גם) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by purple-hey,

שלום, זקוק לעצה. אני עם רשת בייתית של שלושה מחשבים, שניים עם אובונטו ועוד אחד בdual boot עם Win7 ו Rhel 5. מחוברים קווית (ולעיתים אלחוטי) לראוטר, השלישי רק באלחוטי. לראוטר מחובר דרך USB הרדיסק טרה של HP, שמשתף את כול המדיה לתחנות(דרך FSTAB). עכשיו הבעיה: כאשר אני מבצע סריקות ע"ג הראוטר - לדוגמה נותן לAMAROK לעדכן את הספריה או XBMC או DIGIKAM, אני מקבל "תקיעות". לעיתים זמניות ולעיתים אין לי שום ברירה אלא לעשות ריסטרט לראוטר. שאר הפעולות, לדוגמה - קריאה, כתיבה, הזרמה עוברות בלי בעיות.כול המחשבים יכולים ליצור את הבעיה. ניסיתי להחליף את הראוטר, אותה בעיה חזרה גם בNETGEAR של בזק וגם ב-DLINK 2650U חלופי. ניסיתי גם להתייעץ עם התמיכה של בזק, אבל שם אמרו שאני הראשון שמדווח…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by nescio,

שלום כרגע יש ברשותי נתב linksys WRT54GL עם קושחה גרסא 4.30.7 וכשהתקשרתי לבזק בינלאומי כדי להגדיר אותו בחיבור L2TP (דרך תשתית של הוט עם חייגן) אמרו לי שלמרות ש-linksys זה ראטורים טובים הם לא עובדים טוב בארץ, וכל הנציגים השונים שדיברתי איתם אמרו לי ש-edimax הם הראוטרים הטובים היחידים בארץ. רציתי לדעת האם הלינקסיס באמת כזה נורא לחיבור הזה פה בארץ? דרך האתר של סיסקו השגתי עדכון קושחה לראוטר לגרסא 4.30.13, כאשר בשינויים ב-4.30.9 רשום resolves L2TP issues, האם זה באמת פותר את הבעיות? כרגע עוד אמרו לי שאני יכול להחזיר אותו אם הוא לא טוב לי, אבל אני צריך לדעת. אחרי שחיברתי אותו הגדירו אותנו לשרת עם סיומת 19, וזמן קצר אחרי ההתחברות הוא התנתק, התקשרתי שוב לנציג שהגדיר אותי בשרת עם …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. ברצוני להתחבר (להזדהות) כחיבור אינטרנט מחו"ל, לדוגמא מאנגליה,גרמניה,ארה"ב וכו' על מנת להשתמש בתוכנות שונות אשר חסומות לגלישה מישראל. 1. החיבור צריך להיות בכל מני פורטים המשמשים תוכנות שונות ולא רק לגלישה דרך הדפדפן. חלק מן התוכנות בוודאי משתמשות בהצפנות. 2. ברצוני שהחיבור יהיה בעל כתובת IP משתנה, כמו שהחיבור בארץ משתנה כאשר מחליפים mac address ומדליקים מחדש את המודם\ראוטר. 3. לצורך כך יש באפשרותי לרכוש חבילת אינטרנט מ ISP באותה מדינה, לחלופין להשכיר שרת VPN, או משהו דומה. מוכן להשקיע עד $100 לחודש. אשמח לקבל כל סוג של פתרון לעניין. תודה. נ.ב. חשבתי אולי להרים elite proxy לצורך כך, אך לא הצלחתי להבין כיצד לעשות זאת, האם יש מדריך לקריאה בנושא ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by dislect,

Hi guys! Just bought the TP-Link TLWR841N. I have a modem + router at the top floor in my house, the router goes by 3 wires to 2 computers on the top floor and a 3rd computer in the basement (no way to get wifi there from the router). So I bought an additional router, the TP-Link TLWR841N, to connect in the basement to the wire going from the old router on the top floor so I can get both wire connection for computers and wifi access in the basement. I am so close to installing the thing and I get this message just at the end of the process (see picture) Tried connecting and disconnecting all the wires 3 times no luck. All leds are flashing according to the guide at the…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by darkman,

יש לי שני מחשבים ואני רוצה להזמין כבלים מה אני צריך לעשות כדי שיהיה רשת כמו שאפשר לעשות ב ADSL (modam/lan card/hubs?/other) והאם אני יכול לעשות את זה מבלי להזמין מישהו מיוחד

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים