עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום! אני רוצה לקנות נתב ב- 300 ש"ח, ומצאתי את שני אלה והייתי רוצה לדעת איזה עדיף יותר מבחינת איכות אבטחה וכו' http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&sku=3CRWER100-75&pathtype=purchase http://www.dlink.com/products/?pid=316 ומצאתי עוד אחד אבל אני לא בטוח לגביו: http://www.edimax.com.tw/html/english/products/BR-6204Wg.htm כרגע השימוש שלי יהיה חוטי, אבל האופציה האלחוטית די חשובה(אולי שימושית בקרוב). תודה רבה

• 4 תגובות
    • 712 צפיות
  2. Started by שמנואל,

שלום. קראתי בפורום את מדריכי הרשתות הביתיות ויש לי שאלה : למה בעצם להשתמש בסוייץ'? לא הבנתי את היתרון שלו על פני חיבור ICS רגיל עם כבל מוצלב. האם יש הבדל בכלל בהגדרת הרשת במחשבים? תודה למי שיוכל לעזור לי.

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  3. אני רוצה ליצור רשת שמכילה מחשב נייח אחד ללא חיבור אלחוטי (יחסית ישן פנטיום 4 1.5G) ומחשב נייד ThinkPad T60p שמכיל כרטיס רשת אלחוטי Intel PRO/Wireless 3945ABG (Cisco Compatible Extensions v4) המרחק המקסימלי בתוך הבית הוא כ 15 מטר. החיבור לאינטרנט הוא בעזרת מודם כבלים של HOT (יתכן ובעתיד אעבור ל ADSL). החיבור צמוד למחשב הנייח שנמצא בתוך ממ"ד. אני רוצה להקים רשת ביניהם ולאפשר שיתוף וגלישה מכל אחד מהמחשבים. אני מתלבט לגבי בחירת הראוטר וצורת יצירת הרשת. איך למנוע הפרעה של קירות הממ"ד וכו איך כדאי לי להקים את הרשת? תודה

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  4. Started by wizzede2,

אני רוצה להתחבר לחיבור מהיר(ADSL) אבל כמובן שתמיד באה הבעייה של המחירים אני רוצה לקחת את המסלול הפחות מהיר וביררתי מחירים אצל כול מיני ספקיות איטרנט ובסוף כול כך התבלבלתי מכול המחירים,מבצעים והקאטצים שהחברות עושים שנמאס לי והחלטתי לבוא לבקש עזרה מכם! אני כרגע משלם בערך 180 שקל לחודש על איטנרט ללא הגבלה,מודם: 99 שקל לבזק על הקו טלפון 7$ על הספק איטרנט-חופשי חודשי 40 שקל על קו הטלפון-יש לנו שתי קווי טלפון ואחד משמש אך ורק לאיטרנט אז ננתק אותו אחרי שנעשה איטרנט מהיר ונחסוך 40 שקל. אני רוצה להתחבר לאיטרנט מהיר ואני יודע שהמחיר לבזק לחודש זה 119 שקל.אני צודק?בלי שום מבצע ובלי כלום!זה 119 שקל נכון? הבעייה היא בספקיות האינטרנט.כפי שכבר אמרתי,הלכתי לכול האתרים אבל זה פשו…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by 1900GT,

שלום, יש לי שני מחשבים בבית אחד עם XP והשני עם ה VISTA 64BIT ובשניהם יש כונן משותף אחד. אני מנסה להעביר בינהם קבצים אך יש לי בעיה... . מהמחשב של VISTA אני יכול להעביר קבצים חופשי אך מהמחשב שXP אני לא יכול.... כל פעם שאני מנסה להכנס לכונן המשותף שעל VISTA בעמצעות הבמחשב של XP הוא רושם שאין לי הרשאה להכנס אליו. פעלתי לפי המדריך http://www.netcheif.com/Articles/HomeNet/HomeNet.htm (בשלב השלישי ההיתי חייב להגדיר IP לכל מחשב כי אחרת המחשבים לא זהו אחד את השני) הרשת מבוססת על מודם 270RP שהפכתי לראוטר והספתי HUB חשוב לצייין שבשני המחשבים האינטרנט עובד....

• 6 תגובות
    • 843 צפיות
  6. Started by NeoSwf,

היי אנשים. קניתי את D-link DI-524 היום ואני מתעד לקבל לפטופ חדש. לא התכוונתי להוציא הרבה כסף על נתב כי הדירה שלי קטנה (77 מטר) והנתב ישב במרכזה ורב הזמן אני לידו. הלפטופ שעומד להגיע אלי יגיע מותקן windows7 ופתאום היכתה בי השאלה- האם הראוטר יעבוד לי עליו? דילינק הפסיקו לתמוך בנתב הזה. מקריאה ברשת לא ברור לי אם הוא יעבוד לי על חלונות 7. האם מישהו מריץ את הנתב הזה על חלונות 7 והכל עובד לו חלק? שאלה שנייה - המחשב שלי יהיה 64 ביט. מה המצב לגבי הראוטר הזה?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by matanf,

יש לי בבית ראוטר של אדימקס. ויש לי כ. רשת של compex ולא יודע למה אבל אין לי קליטה טובה לראוטר ( לא יודע איך בדיוק לקרוא לזה ) המחשב והראוטר בערך במרחק של 7 מטר... יכול להיות שה כ.רשת לא טוב ? או שהוא פשוט לא קולט למרחק כזה ? או שהראוטר לא מגיע למרחקים כאלה ? אשמח לדעת מה לעשות ? האם אני צריך להחליף כ.רשת או ראוטר ?

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  8. Started by חגיב,

שלום לכולם, יש לנו במשרד רשת מחשבים שמחוברת דרך SWITCH. אם מחוברים יותר מדי מחשבים הוא רושם את ההערה הבאה. לאחר שמנתקים מחשב אחד כדי להתחבר עם המחשב שקיבל את ההערה צריך לאתחל את המחשב שהוא השרת. האם יש אפשרות להיכנס איפשהו להגדרות ולחבר את המחשב ( כמובן לאחר שניתקתי מחשב אחר) מבלי לאתחל את השרת? תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. ראיתי נתב זה מה דעתכם ? נתב / ראוטר Asus RT-AX88U AX6000 WiFi 6 לא מצויין לאיזה רשתות פיבר אופטי זה מתאים ? סלקום ? פרטנר אופטי ? חברת חשמל ?

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. Started by nisim cohen,

אהלן, אני מבין HTML ואני בונה אתר. הקטע שאני לא יודע עדיין ASP ואני רוצה מספר דברים: 1. אני רוצה לדעת אין בונים מונה. 2. אני רוצה לדעת לכתוב צ`אט שיהיה לי באתר בו אני היה מנהל ויוכל להעיף אנשים בלתי רצויים. 3. אני רוצה לדעת לכתוב פורום שיהיה לי באתר שבו יוכלו כמובן להשאיר הודעות ואנשים אחרים יוכלו לענות, אך כדי לעשות את זה צריך גם דף שבו ימלאו את ה"בעיות" כמו הדף שאני מלאתי את הבעיה שלי עכשיו!! איך אני עושה את זה? בבקשה ממכם תנו לי כתובת של אתר טוב שמלמד ASPושנותן את הקודים של הדברים האלה או שפשוט תרשמו לי את הקודים בעצמכם! תודה. בכל מיקרה הכתובת של האתר שלי בנתיים היא: ahla.kef.li שבו תמצאו תוכנות, משחקים, שירים, גופנים וכו`....

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  11. Started by Erez360,

שלום לכולם יש לי 2 מחשבים עם XP שאחד הוא הראשי שמחובר עם מודם USB לאינטרנט והשני מתחבר לאינטרנט דרך כבל שאני מעביר בין 2 כרטיסי הרשת. רציתי לפרמט את המחשב השני ולהתקין עליו VISTA , תהיה בעיה עם הרשת? ז"א המחשב עם הXP שמחובר במודם USB יוכל לחבר לאינטרנט את המחשב המשני עם ויסטה כמו שיש לי עכשיו מXP לXP? כולל שיתוף מדפסות ואינטרנט? תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by omri_ro,

אחרי שחוויתי מס' התקפות בימים האחרונים החלטתי להתקין את הPERSONAL FIREWAALL של NORTON אך אויה לי... כעאת איני מצליח לגלוש במחשבים(שניים במספר) המחוברים לרשת(ואגב תיקשורת בין המחשבים(שיתוף קבצים) יש) הפרטים הם: מחשב 1 IP - 192.168.0.1 ובשני המחשבים האחרים ההגדרות אוטומטיות(OBTAIN IP AUTOMATICALY)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Harel-l,

עזרה בבקשה

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  14. שלום , אני יגדיר שני ראוטרים כדי שיהיה קל להבין אותי. R1 - מחובר החוצה לאינטרנט ולרשת -R2 מחובר לראטור R1 . אני מנסה להעביר בport farward כל פורט שמגיע למשל ממהאינטרנט אל R1 בפורט 1989 , שR1 ישלח אותו לR2 ולאחר מכן R2 ישלח את הפורט הזה לכתובת IP שנמצאת ברשת... למה אני עושה את כל זה? אני מנסה לעשות Wake on Wan אבל R1 שלי לא מעביר את הפורט למחשב כשהוא מכובה(כנראה הARP TABLE נמחק כל כמה זמן) ואי אפשר לשלוח בbroadcast בport farwardig. אז חשבתי שR1 ישלח את הpacket שמגיע בפוקט 1989 אל R2 והוא בתורו ישלח את זה בbroadcast לשרת ואז בעצם המשחב ידלק...(R2 יכול לשלוח בbroadcast). קצת פרטים: R1 - ראוטר של netgear r7000 R2 - ראוטר של linksys wrt54gl , עם firmware של dd-wrt . זהו אם …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מכשיר מגדיל טווח שאוכל להתחבר באמצעותו לרשת שמשדר הראוטר של בעלי הדירה שלי. כרגע אני קולט עם הרבה ניתוקים באמצעות מגדיל טווח TP link EW-7438AC, בגלל שהראוטר נמצא יחסית רחוק ומאחורי קירות. ראיתי שיש מוצרים של חברת TP LINK בטכנולוגיית MESH וחשבתי לרכוש אותם. העניין הוא שלהבנתי צריך שאחד מהם יהיה מחובר עם כבל לראוטר ובעצם להיות פיזית קרוב אליו. במקרה שלי אני לא יכול להתחבר עם כבל לראוטר שלהם והדרך היחידה היא בחיבור של המגדיל טווח באמצעות WIFI בלבד מתוך הדירה שלי. האם יש אפשרות להתחבר באמצעות המכשירים בטכנולוגיית MESH אך ורק עם חיבור WIFI, או שבאמת אני חייב שאחד מהם יהיה מחובר לראוטר באמצעות כבל? תעזור לי מאוד התשובה שלכם, ת…

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  16. טוב, אז מעשה שהיה כך היה. החבילה: הוט 12 מגה כספק תשתיות ובזק בינלאומי כספק השירות. עד היום בגדול מרוצה מבזק. מזה מספר שבועות (2-3) שאני מרגיש איטיות באמת ברמות לא סבירות בכלל. שרתים בארץ עוד בסדר בחו"ל 0.3Mbs תהליך בדיקה: * ניתוק הראוטר וחיבור המודם ישירות למחשב * בדיקת הלוג של הראוטר בחיפוש אחר בעיות * בדיקה מול ספק התשתיות -הוט * בדיקה מול ספק השירות - בזק בינלאומי עשרות שיחות, עשרות תומכים משני הצדדים, שיחות איום עם נציגי שימור לקוחות ואף אחד לא הצליח למצוא את הבעיה. היום החלטתי שזהו. עד כאן. או שימצא פיתרון או שאני מחליף את אחד או שני הגורמים גם יחד. שוב סלט. התחחלתי עם בזק בינלאומי, תומך ראשון כרגיל. מוכר לי סיפור שיש תקלת גלישה לחו"ל. אני לא מוותר רוצה להבין מה בדי…

17. Started by or_doc,

היי יש לי מחשב נייד ישן מאד של פוג'יטסו. בגלל שיש לו רק יציאת usb אחת אז לחבר התקנים נוספים זה לא בה בחשבון. אני מחבר כרטיס wifi אני לא יודע איזה חברה אבל יש לו דריברים של ralink. אגב כתוב עליך wlan 802.11g cardbus בעיקרון יש עוד מג קטן שיש בו חיווי על מצב הסוללה ועל הHDD ועם כרטיס pcmcia מחובר הכרטיס הספיציפי יש שגיאה code 12 במנהל התקנים. נדיר אבל נדיר שהוא עובד ל2 דקות ואז הוא נתקע. גם הוא לא הצליח להתחבר לwpa מה שבעיקרון היה בעיה לכרטיס usb שהוא עובד אך הוא בולט ותופס את היציאה ולא עובד טוב עם מפצל. הבעיה נפתרה לאחר התקנת sp3 אבל רק בusb. טוב בקיצור הבנתי שזה משהוא על משאבים אבל לא ברור לי כל כך מה זה. ניסיתי לנטרל את היציאת irda והכרטיס רשת הקווי והמודם וזה לא עזר. ג…

• 5 תגובות
    • 972 צפיות
  18. Started by bigbosf,

שלום חברים ביצעתי הצפנה לנתב שלי ועכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול להמנע מלהקיש סיסמא כל פעם שאני מפעיל את המחשב מחדש (כרטיס רשת אלחוטי USB) אני יחדד טיפה. כל פעם שאני מפעיל מחדש את המחשב שעובד באלחוט,ורוצה להכנס לאינטרנט הוא מבקש את הסיסמא - השאלה שלי אם יש אפשרות להכניס סיסמא פעם אחת ושהכרטיס רשת יזכור את הסיסמא ויכנס לבד. תודה רבה

19. Started by rost1k,

שלום, לפני מספר ימים עברתי לבזק ספק ותשתית עכשיו יש לי פינגים יחסית גבוהים, חשבתי על חבילת הגיימרים שלהם אבל קראתי שזה משפיע בעיקר לחול , קראתי גם על הrate adaptive לא הבנתי בדיוק מה ההשלכות של זה , והבנתי שזה משפר פינגים, יש הסבר למה זה עושה בעיקרון?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. יש לי תשתית של בזק ואני מחוייב עד אפריל 2010. אני לא מחוייב לספקית , כיום אני לקוח של 012. אין לי תלונות אבל מצד שני לא ניצלתי את האינטרנט בטירוף עד היום כך שאני לא מדד. היום אני משתמש במחשב פנטיום4, GHz2.4 . אני קונה מחשב חדש וארצה לחבר אותם ברשת ביתית. במחשב החדש האימיול הולכת לעבוד חזק וגם תוכנה לשימוש בטורנטים (איזו שלא תהייה). הבנתי שיש ספקיות שידועות ב "חסימת פורטים" שלהן. דבר שיגביל אותי בהורדות מסיביות של קבצים (זה בתכנון). בנוסף חשוב לי גם שלא אהייה מוגבל בהורדות משרתי FTP. ברשותי נתב לרשת אלחוטית מסוג "tnn - siemens sl2 141" שאמור לשמש אותי לרשת הביתית. על איזו ספקית תמליצו לי?... תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  21. אהלן. יש לי 5 מחשבים שמחוברים ברשת עם כבלים. כולם מחוברים לקופסא חיצונית. הוגדר מחשב אחד ראשי שכל ארבעת המחשבים האחרים "מושכים" ממנו מידע. הרשת כל הזמן קופצת. פעם היא מזהה את המחשבים האחרים ופעם לא. כשאני אומר פעם זה כל שעה. כל הזמן זה קורה לא אחת ל... ועוד בעיה, הרשת גם כשהיא פועלת, היא זזה מאוד לאט. יש למישהו פיתרון לבעיה? למה הרשת קופצת כל הזמן כשכל הכבלים עדיין מחוברים והנורות דולקות בצבע ירוק (שהכל עובד כמו שצריך)? תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני צריך להעביר כבל רשת מההוט בוקס בסלון עד לחדר, ומדובר בקצת מעל ל-10 מטרים. אני לא יודע אם יש הבדל באיכות בין כבל אחד לאחר, ולכן אני שואל אם יש כבלים שנחשבים איכותיים יותר ושעדיף לקנות דווקא אותם באורכים כאלה, או שפשוט צריך לקנות את הכבל הכי זול. האם כבל באיכות "ירודה" עלול להביא לניתוקים באינטרנט או לקצב העברת נתונים איטי יותר? איך לדעת איזה כבל נחשב איכותי ואיזה לא? אני מתכוון להזמין מאיביי, אז בכל מקרה אם יש למישהו הצעה למשהו טוב, אשמח לקבל קישור.

• 25 תגובות
    • 6.6k צפיות
  23. אוקיי אני יודע איך פותחים ברמת העיקרון ואיך מגדירים אייפי סטטי והכל... אני עושה הכל פיקס ! ועדיין הפורטיפ פשוט לא נפתחים והחמור נשאר עם המשקפיים המכוערות האלה... יש משהו מוזר אפילו לאחר שאני מגדיר את האייפי [192.168.2.2] זה עדיין מראה לי בהגדרות של הראוטר-89.1.108.53 עד כמה שאני ידוע מגדירים אייפי במאפיינים של החיבור זה מה שאני עושה למרות זאת העניין כושל. איפה אני טועה... בקשה עזרה האימיול לא זז נמאס לי מהנתב הזה כבר!

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  24. אני נווד אונליין שצריך אינטרנט דיי חזק (כמה שיותר- יותר טוב). כרגע אני לרוב משתמש בHOT SPOT של הפלאפון ורוכש חבילות - מה שעובד יופי אבל אני מאמין שזה לא קרוב לביצועים גבוהים. האם יש אלטרנטיבות אחרות טובות יותר? יש תקציב לדבר אבל כל מה שמצאתי באינטרנט היה דיי זבלי ועושה רושם שהחבילת אינטרנט של הפלאפון וHOTSPOT היא העסקה הכי טובה שאני יכול לקבל. אשמח לשמוע, תודה

• 0 תגובות
    • 422 צפיות
  25. Started by dudik007,

שלום לכל חברי הפורום, יש לי בעיה עם הראוטר כאשר אני נכנס לממשק שלו דרך דפדפן כלשהו הוא נכנס לכמה שניות אני מצליח להעביר כמה חלוניות ואז הוא כותב לי "Navigation to the webpage was canceled" אני לא מצליח לשנות הגדרות כלום.. כמה שניות נותן ואז מפסיק.. אני עובד עם win7, מחובר אליו 2 מחשבים, חוץ מזה האינטרנט עובד מצוין. מה יכול להיות מקור הבעיה? ועוד שאלה.. בראוטר הזה אפשר לפצל את הרוחב פס בין המחשבים?

• 0 תגובות
    • 681 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.