עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by elior021,

אהלן קראתי את המדריך הזה לסבנטינג בשיטה זריזה http://mymodemsux2.wordpress.com/subnetting-%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%98%d7%94-%d7%96%d7%a8%d7%99%d7%96%d7%94/ הגעתי לשלב השני שבו הוא לוקח את האוקטטה השלישית ומוסיף אפסים ומפה כבר לא הבנתי כלום מישהו יכול להגיד לי אם זה השיטה הזאת עובדת ואת הדרך לפיתרון אודה לו מאוד תודה מראש אליאור

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  2. עד לפני חודש ה UFI סיפק 12 מגה במשך רוב שעות היממה. מאז החופש הגדול + הטריפל שבו כל אחד מתחבר ל 12 מגה במבצע, הגיע המצב שבו גם ב UFI נגמר להוט הפס... נתקלתי אצל הרבה אנשים שחוו את זה, עד עכשיו לא הרגשתי את זה, אך כנראה באיזור מגוריי (איזור נתניה), הצטרפו קצת יותר מדי מנויים לחבילות ה UFI. הפס נגמר חוץ משעות הבוקר, החל מהצהריים-ערב המהירות נוחתת ל 5-6 מגה, הבדיקות נעשו על 3 מחשבים שונים 2 נייחים 1 נייד , בחיבור מודם (טומסון) ישירות למחשב, החיבור הוא לתשתית בלבד כאשר כתובת IP שמתקבלת מהמודם היא 172, כנראה שבהוט קפצו מעל הפופיק (100Mb, תספקו קודם 12 קבוע). לנציגי הוט הולכים להיות הרבה כאבי ראש הקיץ, למזלי נגמרת ההתחייבות בקרוב... המלצה שלי, לבדוק טוב טוב לפני שמתחתנים חתונה …

• 28 תגובות
    • 4.6k צפיות
  3. Started by stak68,

יש לי 2 נתבים בבית מסוג Siemens SL2-141 האחד קבוע בבית כרשת ביתית והשני מיותר שאני מתכוון לקחת לצבא הבעיה שבצבא יש לי שם רק שקע של כבל רשת, ולנתב יש חיבור מודם. עכשיו חיברתי בבית מהנתב הקבוע לנתב השני שבחדר שלי כבל רשת לחיבור מס 1 ואת המחשב שלי לחיבור מס 2 בנתב, וזה עובד לי, גם החיבור כבל רשת וגם הwireless, אין לי מושג למה או איך. השאלה היא האם גם בצבא זה בטוח יעבוד לי או שבאמת צריך להגדיר כמה דברים בנתב ע"מ שזה בטוח יעבוד (כמו התנגשויות בין IP, שאני לא ממש מבין בזה). ושאלה שניה אם יש אפשרות להגדיר ש2 הנתבים בבית יעבדו בן זמנית ולא כמו כשניסיתי בבית שלי וכשכיבתי את הנתב בחדר שלי אז גיליתי שהנתב הקבוע הפסיק לעבוד, והייתי חייב להגדיר אותו מחדש (פשוט להכנס וללחוץ apply על הה…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by shai87,

בחיים לא היה לי רשת\נתב אחלוטי ככה שאין לי מושג בזה. יש לי חיבור של הוט 1.5 מגה. אני קונה מחר סוף סוף את הנייד הראשון שלי ואני מעוניין בנתב אלחוטי שייתן מענה לנייד ובו זמנית שיהיה לו חיבור רשת רגיל למחשב הנייח. לא יהיו פה עוד מחשבים ניידים ככה שאני לא צריך משהו שתומך בכמה מחשבים בו זמנית וכל הפס הנייד והנייח יקחו. חשוב שיהיה לו כפתור כיבוי האלחוט, כיוון שיומיים-שלושה בשבוע המחשב הנייד ואין לי צורך בWIFI בשאר השבוע. אם תוכלו להמליץ על ראוטר אמין שלא נתקע לעיתים קרובות, פחות חשובה המהירות כי החיבור בבית די איטי, פשוט שיהיה אמין. שאלה נוספת, במחשב הנייח ישנו חייגן כזה של הספקית שלי 012 כדי להתחבר לרשת, האם זה אמור לעשות לי בעיה מסוימת שאחבר את הראוטר? תודה רבה! שי

• 5 תגובות
    • 778 צפיות
  5. Started by assaf972,

שלום קניתי ראוטר וחיברתי אותו למודם כמובן אחרי שהרצתי הגדרות הכוונה היא שהוא יהיה מחובר גם למחשב הנייח וגם לנייד אלחוטית אחרי ההתקנה המחשב הנייד מזהה את הרשת ורשום מחובר אבל אין לי אינטרנט כולל גם במחשב הנייח.יש אפשרות שהראוטר לא תומך בתשתית של הוט? במחשב הנייד מופיע בחיבור מופיע משולש צהוב..ורושם לי איפי דינמי

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by nnfyrbsnss,

היי, אני רוצה לנסות לחדש את הIP שלי בגלל פינגים גבוהים מאוד שאני מקבל, קראתי פה שחידוש IP יכול לעזור וששווה לנסות. בקיצור מצאתי את הנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=174761.msg1495534#msg1495534 הקובץ המצורף בהודעה הראשית נמחק כי הנושא ישן אבל הפקודות עדיין נמצאות בהודעות השניה, הרצתי אותן דרך cmd שהמודם מחובר ישירות למחשב והחיבור באמת קוראים לו "Local Area Connection" אבל הIP לא השתנה. איך אני יכול בכל זאת לשנות את הIP ויהיה יותר טוב אפילו לשנות את הIP שהראוטר מקבל (למרות שגם בחיבור ישיר וגם בחיבור לראוטר אני מקבל את אותו הIP). תודה (אני מצטער שזה נפתח פעמיים, זה קרה בטעות, תקלה עם האינטרנט אם אחד המנהלים יכול למחוק את אחד הנושאים בבקשה)

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. שלום רב, אני מעוניין להזמין מאי ביי ראוטר של סיסקו דגם 877w. הבנתי שיש הגבלות של משרד התקשורת על ייבוא של ראוטרים אלחוטיים לארץ, האם מישהו ניסה ונתקל בקשיים? האם יש אפשרות לבקש אישור ממשרד התקשורת לפני שאני מזמין את המוצר כדי למנוע מצב שהוא ייתקע במכס? האם יש אישור קולקטיבי כיוון שסיסקו היא חברה מוכרת בארץ והרבה מוצרים שלה קיימים בארץ או שיש לאשר כל מוצר בנפרד כל פעם מחדש? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם, יש לי בעיה עם שליחת מסמכים להדפסה הטקסט יוצא לי בג'יבריש קצת נתונים המחשב שלי מחובר לאינטרנט דרך חייגן ומהמחשב אני מעביר לאחותי דרך כבל מוצלב אינטרנט למחשב שלה המדפסת נמצאת בחדר של אחותי כל מה שהיא מדפיסה מאצלה יוצא בסדר גמור, אבל מה שאני שולח מאצלי דרך השיתוף יוצא בג'יבריש יום טוב,

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. 1.יש לי 2-3 מחשבים ניידים ומחשב נייח אחד בבית. לכולם יש כרטיס רשת בתקן G.אני רוצה לקנות את הedimax br-6424n. הבנתי שבשונה מהדגם המתקדם יותר,לו יש רק שני אנטנות. האם זה ישפיע עלי או שעדיף ללכת על הדגם המשופר? (br-6524n.) האם עדיף לי לקנות את הLinksys WRT120N? החברה יותר טובה, אך יש לו שנה אחת פחות אחריות מהאדימקס. 2. אני מתלבט אם להשקיע ולקנות גם ראוטר שיש לו חיבור USB (על מנת לשתף מדפסת ולחבר כונן קשיח.) מצאתי את הTP LINK TL-WR1043ND שהוא רק יכול לחבר כונן קשיח, אבל הוא גם בא עם 3 אנטנות ובמחיר טוב. מה דעתכם? יש ראוטר N שבא עם חיבור USB גם למדפסת והוא במחיר טוב? תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 989 צפיות
  10. Started by max8051,

במחשב הנייח שלי יש לי כרגע כרטיס רשת אלחוטי "רגיל" עם אנטנה אחת. אני קולט את הראוטר שלי שם על POOR בXP לא משנה איך אני מכוון את האנטנה. עם מחשב נייד אני קולט באותו המקום על 4 או 5 קווים אבל על תקן N ( אפשר לראות את זה בחלונות 7) יש לי ראוטר EDIMAX BR6524N האם כדיי לקנות כרטיס רשת שתומך בN למחשב הנייח בשביל לשפר את הקליטה? מה שמצאתי זה Edimax EW-7728 עם 3 אנטנות - 190 ש"ח בKSP Edimax EW-7727 עם 2 אנטנות - 165 ש"ח בKSP

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by michanonymi,

שלום יש לי שתי מחשבים בבית,אחד עם WIN XP ואחד עם WIN7 ,אני רוצה להקים רשת ביתית עם ראוטר אלחוטי התקציב של הראוטר לא יעלה על ה-150 שקל אשמח לדעת על איזה רוטאר אתם ממליצים וחשוב שהראוטר יהיה הכי פשוט להגדרות עוד דבר חשוב שהוא יוכל לשתף מדפסות

• 3 תגובות
    • 736 צפיות
  12. Started by nnfyrbsnss,

היי, אני רוצה לנסות לחדש את הIP שלי בגלל פינגים גבוהים מאוד שאני מקבל, קראתי פה שחידוש IP יכול לעזור וששווה לנסות. בקיצור מצאתי את הנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=174761.msg1495534#msg1495534 הקובץ המצורף בהודעה הראשית נמחק כי הנושא ישן אבל הפקודות עדיין נמצאות בהודעות השניה, הרצתי אותן דרך cmd שהמודם מחובר ישירות למחשב והחיבור באמת קוראים לו "Local Area Connection" אבל הIP לא השתנה. איך אני יכול בכל זאת לשנות את הIP ויהיה יותר טוב אפילו לשנות את הIP שהראוטר מקבל (למרות שגם בחיבור ישיר וגם בחיבור לראוטר אני מקבל את אותו הIP). תודה (אני מצטער שזה נפתח פעמיים, זה קרה בטעות, תקלה עם האינטרנט אם אחד המנהלים יכול למחוק את אחד הנושאים בבקשה)

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  13. שלום רב, זה אחד הנושאים היחידים שלא מצאתי בשום מקום REVIEW כלשהו שנוגע אליו. אני זקוק לכ. רשת אלחוטי PCI למחשב הנייח שלי ואני מחפש המלצה כלשהי לכ. אמין בעל קליטה טובה, רצוי שיתמוך גם בתקן N, עם דרייבר מתאים לWindows 7 64bit. אשמח לשמוע על המלצות כלשהן, הן מניסיון אישי והן מידע כללי. כמו כן, במידה ומישהו חושב שיש עדיפות לכ. USB ולא PCI, אשמח גם לשמוע על כך. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  14. Started by giladv,

שלום לכולם, מחפש המלצה לנתב באיזור ה 350 ש"ח שיהיה בעל תקן N וגם חיבור USB מאחורה להארדיסק רשת אם אפשר שיהיה נראה\עדין ככל האפשר (נגיד החדשים של לינקסיס נראים טוב)

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  15. Started by orenhe,

שלום, אני מאוד מרוצה מראוטר wrt54gl של לינקסיס שיש לי כרגע, אבל לבית הוריי אני מחפש משהו באותה רמה, רק שיהיה בו חיבור USB, בעזרתו אוכל לשתף מדפסת. נשמע כל כך בסיסי! ויחד עם זאת אני לא מצליח למצוא מוצר כזה בארץ. מישהו מכיר? (עוד יותר נחמד יהיה אם אוכל גם לחבר דיסק קשיח USB, ואז לשתף קבצים, אבל אני יכול לוותר על זה) תודה אורן

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. הגעתי היום לאתר לקוח שברשותו רשת ביתית עם גישור רשת אלחוטית ע"י לעסק (תקשורת רגילה (כמו ביתית)) . הלקוח ביקש ממני להשים 2 ראוטרים חדשים אחד בבית ואחד בעסק למקרה שאם אחד הראוטרים קרס השני ממשיך לתת תקשורת. הכנסתי את 2 הראוטרים לאותה הרשת לדוגמא אחד 192.168.0.1 והשני 192.168.0.2 אני רוצה לציין ש2 הראוטרים כבר היו מוגדרים עם חייגן וקיבלו כתובת IP מהספקית אינטרנט. אני חשבתי שאם אני מוסיף DNS ידני בכל מחשב לדוגמא שאם בבית זה 192.168.0.2 ובעסק זה 192.168.0.1 אז בכל אחד מהם אני מוסיף DNS של השני. התקשורת הלוקלית עובדת בסדר גמור אבל כאשר אני מנסה לעשות הדמייה של קריסה של 1 הראוטרים תוך כדי שאני עושה פינגים לאתר חיצוני הוא רושם לי כמה רגעים אחרי הניתוק כבל בזק מראוטר destination …

• 28 תגובות
    • 4.8k צפיות
  17. Started by reyrey_200,

שלום, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על ראוטר אלחוטי, הצורך העיקרי הוא למשחקי רשת,מכיוון שיש לי בבית XBOX 360 אני מתכוון לשחק ברשת,ואני צריך ראוטר אלחוטי מכיוון שהאקבוקס נמצא בחדר על הגג, ולכן אני צריך ראוטר טוב,בלי ניתוקים שיעשה את העבודה טוב טוב ובלי בעיות. התקציב שלי הוא עד 300 ש"ח (חריגה עד 350) המרחק שיהיה בין הראוטר לאקסבוקס הוא משהו כמו 20 מטר....

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  18. Started by shlomo1441,

שלום LINKSYS WRT54GL.. יש לי בעיה מוזרה כל פעם שאני עושה ריסטארט למחשב האינטרנט נעלם לי במחשב הנייח ובמחשב הנייד האינטרנט עובד. יש לי חלונות 7. אני לוחץ על פתרון בעיות . הווינדואוס מפעיל מחדש את הLOCAL AREA CONNECTION והאינטרנט עובד. יש לי HOT+בזק בינלאומי בחיבור חייגן

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום, אני מחובר דרך 014 עם NGN חיבור 8 מגה חבילת גיימר. לאחרונה התחלתי לשחק במשחק און ליין (LEAGUE OF LEGENDS) בשרת אירופאי. הפינגים טובים מאוד במהלך השעות הקטנות של הלילה 1-2 ואילך, סביבות ממוצע של פינג 50. אבל בשעות הערב 8-12 הפינגים עולים למספרים שבין 150-250 , ללא הסבר הגיוני, כלומר יכול להיות בשעה 9 פינג 180 ואחרי חצי שעה פתאום פינג 260. רק לקראת 12-1 בלילה זה מתחיל להתייצב על ממוצע 50. העניין הוא....שלתדהמתי, לאחר ששכנעתי חבר להצטרף למשחק, הוא מתחבר דרך ספק אחר, ללא חבילת גיימר, ומקבל פינג קבוע של 50-80 גם בשעות שאצלי הפינג עולה ל200 ומעלה כאשר אנחנו משחקים ביחד באותו משחק! בנוסף, מאז שעברתי ל NGN אני מרגיש שהגלישה באתרים איטית יותר מבעבר. אתרים עולים יחסית לאט, תמו…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by habarbash,

ב"ה היי, אני לומד כרגע על Network+, ובדיוק סיימתי את הפרקים שעוסקים ב Subnetting, אבל דבר בסיסי לא בדיוק הבנתי למה לי לבצע את זה, אם ראוטר יכול לקשר שתי רשתות נפרדות אז אני יכול למשל לחבר ביציאה אחת של הראוטר רשת 192.168.5.0 וביציאה השניה 172.10.6.0 , וזה עדיין אמור לעבוד. לכן אני מחפש תשובות לשאלות הבאות: 1. אני מחפש סיבה טובה למה לבצע Subnetting, ז"א אם יש איזה דוגמה. 2. רואטר כבר שובר את הודעת הBroadcast , אז מה זה משנה אם הרשת היא אותה אחת לוגית או לא? כפי ששמים לב השאלות בעצם דיי דומות ובאות ממקור אחד וזה שלא הבנתי את ההקשר בין הראוטר לבין Subnetting . תודה רבה.

• 21 תגובות
    • 3.2k צפיות
  21. Started by Einklienermench,

שלום לכולם, אתמול קניתי מתאם רשת אלחוטית WI FI בתקן 802.11N. לפי הרבה מאוד אנשים בעולם הכרטיס הזה הוא זוועה ומגנט בעיות, אך מנסיוני אני יכול להגיד את ההפך. בעקרון ווינדווס 7 בא עם דריוור מובנה אך הדריוור לא עובד נכון ולא מבצע ENABLE לרשת. הדרך היחידה לאפשר את הרשת ולגרום לכרטיס לעבוד היא: 1. "לעקור" את הדריוור המובנה דרך DEVICE MANAGER. 2. להתקין את הדריוור למערכת ההפעלה ווינדווס 7 מאתר של RALINK או EDIMAX. (הכרטיס בעל בקר RT2860 של חברת RALINK אך עדיף להתקין את התוכנה של EDIMAX). 3. לבצע ריסטרט למערכת ולבצע ENABLE דרך ווינדווס. בעקרון הכרטיס הוא פנומנלי מבחינת קליטה, עם 16DBM (שזה לא הרבה בכלל) של עוצמת שידור בתוך חדר עם קירות עבים במיוחד (אני כבר לא זוכר כמה עשרו…

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  22. Started by michael1232,

יש לי שני מחשבים אחד נייח ואחד נייד בשניהם יש win 7 הגדרתי לפי המדריך http://www.netcheif.com/Articles/W7-XP-NET/W7-XP-NET.htm אבל עדין לא מצליח להתחבר לרשת הביתית. ניסית גם את פותר הבעיות של win ללא תוצאות.6 כמה פרטים המחשב הנייד מחובר למחשב באופן אלחוטי ובמפת הרשת במחשב הנייד הוא מזה את הרשת כולל המחשב הנייח וליהפך. השאלה שלי היא למה הוא לא מצליח לזהות את הרשת הביתית?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by yakir8,

שלום יש לי רשת אלחוטית בבית עכשיו בסלון לא קולטים טוב או שאין קליטה או שהגלישה מקוטעת עכשיו בגלל שלקרב את הראוטר לא בא בחשבון(2 מחשבים מחוברים אליו קווית) חשבתי לקנות AP כדי להגביר את אות השידור. עכשיו אני לא ממש מבין בזה אז אני צריך המלצה לAP טוב במחיר סביר משהו כמו עד 150 שקל. הראוטר שיש לי עכשיו זה של בזק מדגם SL2-141 חשבתי בהתחלה להחליף אותו אבל זה לא מבטיח לי שתהיה קליטה(המרחק הוא משהו כמו 20 מטר עם 2 קירות בלוקים) אז אני רוצה ללכת על בטוח. ועוד שאלה אם הבנתי נכון בהתחלה מגדירים את הAP דרך כבר רשת במחשב לאיזה רשת להתחבר ואז מצבים אותה במקום שרוצים כשהיא מחוברת רק לחשמל נכון? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  24. Started by norco,

שלום, אני כבר למעלה משנה סובל מבעיה חמורה כשאני מוריד ב- uTorrent אני פשוט לא יכול לגלוש. עכשיו ממילא אני יודע שכשאני מפעיל תוכנת הורדת קבצים זה תופס רוחב פס ומאט אבל הגלישה היא בליתי אפשרית, פשוט תקועה ולא מציג כלום גם אם אני מוריד על 5 קילובייט לשניה. אז אמרתי לעצמי סבבה אני יכבה את הuTorrent וזה יעבוד...אבל לא! הגלישה לא מתאפשרת וגם לאחר שאני עושה TRACERT לאתרים בארץ או בחו"ל הכל מקבל תשובה מהנתבים בדרך אבל לגלוש בלתי אפשרי. הדבר היחיד שעוזר הוא כיבוי והדלקה של הנתב( 2650 D-LINK) וגם אז לפעמים הנתב לא מצליח להתחבר על הכיבוי הראשון לאינטרנט ודורש ממני לכבות ולהדליק אותו מספר פעמים. אני ממש מתוסכל מזה וזה פשוט מוציא לי את החשק להוריד דברים. מה לדעתכם הבעיה?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אני מחפש ראוטר אלחוטי שיהיה מחובר תמיד למודם (כבלים) ולמחשב נייח. אבל רק במקרים מסוימים ארצה שהוא גם ישדר באלחוט. אני מנסה להימנע משימוש בשידור אלחוטי כשלא צריך אותו (רוב הזמן). האם ניתוק האנטנות מהראוטר בהכרח אומר שאין שידור ? האם יש ראוטר שניתן לשלוט על השידור במתג או בתוכנה (ללא צורך בניתוק אנטנות) ?

• 3 תגובות
    • 773 צפיות

דיונים חדשים בפורומים