עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Hapasan,

אני רוצה לקנות ראוטר מתקן N. ראיתי שעקרונית מומלצים בפורום אחד משני ראוטרים: 1) אדימקס 6524N 2) די-לינק DIR-615 נתקלתי בראוטר בשם Netgear WNR2000. יש עליו ביקורת טובה ב-cnet, אבל לא ראיתי ביקורות גולשים בישראל. מישהו יודע עליו משהו? יש לכם ניסיון איתו? תודה! הפסען.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. מחשב יחידי שמחובר לאינטרנט ישירות, האם ניתן להוסיף לו כרטיס רשת אלחוטי פשוט ולשתף דרכו אינטרנט ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by לוח שנה,

שלום לכם, הסתיימה השנה שהתחייבתי בהוט, ואני כרגע מתלבט לאיזו חבילה לשדרג (חבילה קודמת 1.5Mb). אני מאמין שכעת 2.5 מספיק לי, אני לא מוריד קבצים גדולים שאני אצטרך את זה, אך השאלה היא, האם עם הזמן האינטרנט יהיה יותר כבד, ויהיו יותר סרטוני HD ביוטוב וכו'. מה דעתכם? אגב, הפרש המחירים בין החבילות (ספק+תשתית) 42 ש''ח (107 מול 149). תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. לקוח של הוט + בזק בינלאומי ראוטר - TP LINK WR541G הרשת הביתית שלי בנויה משלושה מחשבים (שלושתם עם XP) ועבדה תקין במשך יותר משנה. בשבוע האחרון היו לי כל הזמן ניתוקים מהאינטרנט לפרקי זמן משתנים (הבעיה לא בתשתית או בספק, כי כשחיברתי את המודם ישירות לאחד המחשבים, האינטרנט עבד כראוי) היום האינטרנט נפל למספר שעות. המחשבים עדיין ראו אחד את השני ברשת ותיקשרו באופן תקין, אך הגלישה באינטרנט נפלה. אחרי משחקים רבים ראיתי שכאשר מחוברים לראוטר שני מחשבים, הגלישה באינטרנט תקינה, אך כאשר אני מחבר את המחשב השלישי, אני לא יכול לגלוש באינטרנט (אך עדיין המחשבים מתקשרים אחד עם השני) זו בעיה חדשה, עד היום שלושתם עבדו בסדר גמור. יש רעיונות?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. מחפש תוכנה שבודקת אם אני מחובר לאינטרנט\לרשת ואם אני לא, אז היא מריצה IPCONFIG / RELEASE ו RENEW . או עושה את אותה פעולה .. מישהו מכיר עוף שכזה ?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Viciouz,

וואלה 013 התקינו אצלי אתמול ראוטר והכל עבד מצויין הם גם בדקו את האימיול ופתחו את הפורטים שצריך... עכשיו משום מה הפורטים האלה נסגרו אני חושב ( הייתה בעיה אתמול בהתקשרות במחשב השני אז אבא שלי דיבר עם התמיכה הטכנית וכנראה חבר או הגדיר מחדש את המחשב השני, במחשב שאני משתמש בו עכשיו האינטרנט עבד ) ומאז שהוא עשה את זה האימיול עובד על lowid וגם קאזה שעות עד שמתחבר.. בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהתקנתי 2 אנטיוירוס ביחד ( kasperspy ו-bitdefender ) אבל אין מצב כי בביטדיפנדר אשרתי לפתוח את הפורטים לאימיול וב-kasperspy זה לא עשה כלום שפתחתי את האימיול ( יעני לא הופיעה הודעה אם אני מרשה את זה ), בכל אופן מחקתי את שני האנטי וירוסים האלה והבעיה נמשכה, וגם הפיירוול של הווינדוס לא פעל ואפילו הפע…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by dino,

שלום, כרגע יש ברשותי שני מחשבים שמחוברים בכבל רשת מוצלב ביניהם, מחשב ראשון (שרת ICS) משתף אינטרנט למחשב השני. המודם שלי הוא ECI 270PR, (מודם - ראוטר), קנפגתי אותו, אין לי חייגן, אני מפעיל את המחשב והאינטרנט תמיד פועל. אז בגלל שאין לי חייגן החלטתי לרכוש Switch שהמחשבים לא יהיו תלויים אחד בשני והמודם יהיה מחובר ל-Switch וישתף את האינטרנט. רציתי לדעת כיצד החיבור והקנפוג מתבצעים (וגם הגדרות במערכת ההפעלה XP). תודה לכל העוזרים, מתן.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by GunBlade,

היי! יש לי כרגע בבית רשת חוטית עם Switch של Edimax ו-מודם אלקטל שהוסב ל-PRO ומתפקד כ-Router. ישנם שני מחשבים ניידים אשר מתחברים באמצעות שני שקעים שהתקנתי בבית. מן הסתם זה לא הכי נוח כשמדובר במחשב נייד, ואני רוצה להוסיף גישה אלחוטית לרשת שלי. השאלה היא: מה צריך לקנות על מנת להוסיף גם גישת אלחוט, ובאיזה אופן אמורים להתקין? מעולם לא התעסקתי עם רשת אלחוטית, כך שאיני יודע בדיוק מה צריך לעשות. גם כן, איך אני דואג לזה שרק אני אוכל להתחבר לרשת האלחוטית שלי? תודה.

9. שלום, לראשונה החלטתי לחבר את שני המחשבים שברשותי ברשת. רכשתי שקעים, כבל ארוך 2 מ'. העברתי את הכבל (הוא בלי ראשים) בקיר (המחשבים נמצאים בקומות שונות). באתי לחבר את השקעים לכבל חשבתי כמו חוט טלפון - מוציאים את הברגים ויאלה מחברים את החוטים, אבל בשקע אין ברגים. איך מחברים את חוט הרשת לשקע?? צריך מכשיר כלשהו?? דרך אגב הנה פרטים: על השקע מצויין - crystal 30 T 3a vh8fs-c5 אם מישהו יכול לתת לי לינק או להסביר בעזרת איורים אשמח מאוד. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אז ככה יש לי רשת ביתית של שני מחשבים שמחוברים בכבל מוצלב RJ45! לאחרונה החלו בעיות. אחרי הפירמוט האחרון שעשתי הבעיות רק החמירו! בזמן שהאימיול דולק בשרת לא ניתן לגלוש או להפעיל ICQ או מסנגר! ברגע שאני סוגר את האימיול הכל חוזר לקדמותו.(הבעייה לא היתה קיימת לפני הפירמוט) המחשב שמחובר לשרת מידי פעם מאבד תיקשורת ואני מקבל הודעה שהמחשב לא מזהה שום שיתוף או היתקשרות למרות שאני מגדיר לו כל פעם מחדש,לא תמיד הוא עובד,אני כמעט בטוח שלא הגדרתי נכון,הורדתי את המדריך שיש לכם פה אולי אני יעלה על הטעות שלי. בכל מיקרה חשוב לי להזכיר שלפני הפירמוט הכל עבד חלק,ואני אחרי.......לא לצחוק 5 פירמוטים ולא אני לא מצליח לפתור את הבעייה הזו ואני אובד עצות חברים! אני בטוח שהבעייה הרבה מורכבת מסת…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by andav,

אני מבין שאם אני מאחורי nat (במקרה שלי,מודם akcatel שעובד כנתב)אני אמנם יכול ליצור תקשורת מתוך המחשב שלי החוצה ללא בעיה אבל שום תקשורת אינה יכולה להיכנס אליי אם אני לא יזמתי אותה(וכמובן לא פתחתי פורטים). עשיתי בדיקה באתר הזה: http://www.auditmypc.com/freescan/scanoptions.asp והם אמרו לי בסוף שהם יודעים שאני "מתחבא" וידעו למצוא את ה- Ip של המחשב שלי ברשת. והנה מה שהם אמרו: Notice!, your natted (or real) IP address is 10.0.0.1. This information can be used to track your activities. I should not be able to obtain this information if your security is properly configured! אני מבין שאני יזמתי אמנם את התקשורת אבל שאלתי היא האם זה אפשרי שמבחוץ מישהו יסרוק ip ויגיע אל שלי …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by margrin5,

איך מגדירים שהמדפסת (שאינה מדפסת רשת ) להדפיס מ 2 מחשבים נייד ונייח מחוברים לרשת ביתית .כרגע ניתן להדפיסה רק מהמחשב השולחני שמחובר למדפסת באופן ישיר (USB) ניתן לשלוח תגובות גם דרך margrin40@gmail.com תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. אני ושכן שלי רוצים לגבות אחד לשני את רשת באינטרנט בבית הוא מחובר דרך HOT ואני בבזק לשנינו גם חברות תוכן שונות מהבית שלי לבית שלו ולהפך יש קליטה של אינטרנט אלחוטי (מוצפן) בערך 60-80 אחוז גלישה באחוטי דרך רשתות אחד של השני בבית אחד של השני אפשרית בלי שום בעיה אנחנו רוצים לגבות אחד לשני את כל הרשת הקווית (לי 4 משתמשים בקווית ולו 3) איך אפשר לעשות את זה ? העברת כבל רשת בין הבתים היא לא אופציה מועדפת בגלל שאנחנו קופצים דרך שכן (קומה 5 ו7)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אהלן אני מחובר לNGN במהירות 30MBIT, מחובר דרך נתב DLINK 6740U ופריוט בוקס של בזק. העברתי לסלון אינטרנט בHPNA דרך הקופסאות הקטנות של YES שמעבירות על הדרך אינטרנט לVOD. חיברתי מהHPNA בסלון את ה Netgear WGR614 v7 שישמש בAccess Point וישדר אות אלחוטי. העניין הוא שלא משנה איזו הצפנה אני שם (וניסיתי את כולן, החל מWEP ועד WPA2), כל עוד אני מחובר אליו עם הפלאפון \ מחשב נייד, הוא יעבוד... אבל לאחר כמה שעות של אי שימוש, לא ניתן להתחבר... זה אומר שהוא מופיע ברשימה של הרשתות, אבל פשוט לא מצליח להתחבר, עד שאני מוציא ומחזיר לחשמל. האם זה בגלל שה-30 מגה "כבד" עליו? או שמה מדובר בנתב תקול? אשמח לעזרתכם. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. היי, החלטתי סוף סוף לשדרג את מהירות הגלישה ל20 מגה, עקב חוסר בתחרות, אני מתחבר לתשתית של הוט, דרך הוטבוקס שמוגדר כברידג'. כרגע בבעלותי ראוטר LINKSYS WRT54GL שלמיטב הבנתי לא יצליח להחזיק חיבור L2TP ב20 מגה. אנא תקנו אותי אם אני טועה. ואם יש קושחה מתאימה לראוטר שתעזור לו להחזיק חיבור שכזה. במידה ובאמת צריך לרכוש ראוטר חדש, הייתי רוצה המלצה לראוטר שיכול להחזיק חיבור של 20 בL2TP ואפילו שדרוג עתידי ל30. עדיפות לראוטר בעל 3 אנטנות, כמובן תקן N. ידוע לי שבחיבור ישיר הראוטר הקיים יצליח להחזיק את המהירות. אבל אני מעוניין להשאר בחיבור בחיוג.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by alone66,

האם ניתן להפוך את הנתב הזה לכרטיס רשת אלחוטית , כלומר ללוט ממנו את הרשתות הפתוחות באזור במידה ואין קן אטנטרנט כלומר להפוך את הראוטר הזה לכרטיס רשת אלחוטי ללא חיבור למקור רשת . תודה,

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by ariel007,

שלום, יש לי נתב TP-LINK TL-WR740N שעובד רוב הזמן בסדר. פעם בכמה ימים אני שם לב שאי אפשר לגשת לממשק שלו בכתובת 192.168.1.1 שבה אני נכנס להגדרות בדרך כלל ואז למעשה אין לי גישה לנתב, למרות שהאינטרנט עובד. הבעיה שאז, בכדי לגשת להגדרות אני צריך לכבות אותו או לעשות Reset , וזה חוזר על עצמו כל כמה ימים. מה יכולה להיות הבעיה?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום לכולם, ביומיים האחרונים החלה תופעה מוזרה מאוד,במחשב הנייח שמחובר בכ.ר אלחוטי שעבד ללא בעיה כלשהי בצורה מושלמת. ביומיים האחרונים יש לי איטיות בגלישה וזה קורה רק בנייח,בנייד שלי הכל עובד נפלא ובו מקבל מהירות 10/0.8 הבדיקות שנעשו : *בדקתי צ'אנלים,הראוטר מוגדר על הגדרת צ'אנלים אוטומטית 40mhz + tx rate 300mbps *בחיבור קווי הנייח מקבל 10/0.8 ללא בעיה כלשהי פינגים 1ms בתוך הרשת. *בחיבור אלחוטי הנייח מקבל תוצאות רנדומליות של 3~5mbit הורדה פינגים ברשת הפנימית בין 1~8 וקפיצות מוזרות ל-1015ms מדי פעם. *התקנתי AP בתצורת Repeater לממיר לוויני שמחובר לרשת,אך אינני רואה אותו ברשימת הרשתות הוא יושב בצ'אנל 4,שמתי לב שהראוטר והמשדר יושבים באותו הצ'אנל,אינני יודע אם זה הגורם. *שינית…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by computers-man,

מישהו ביקש ממני לחבר לו 3 מצלמות IP 2 מצלמות חיברתי בלי בעיה כי זה היה על אותו הרשת, המצלמה השלישית רחוקה ולא מקבלת אות מהרואטר אז חיברתי לה AP אבל היא לא מופיע בחיפוש הפנימי כמו שאר המצלמות. מה יכולה להיות הסיבה? אולי הAP מביא כתובת איפי פנימית שונה?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by simplest,

אהלן, יש ברשותי את הנתב-מודם של בזק שהם נותנים שהוא NetGear VVG2000, כרגע הוא מוגדר על מצב מודם ונתב. הקליטה? גרועה, יש מרחק בין הראוטר לבין המחשב של 10 מטר פחות או יותר והקליטה דיי גרועה. בנוסף, בגלל שאני מרבה לשחק במשחקי רשת אז מאוד מפריע לי כאשר יש לי ms גבוה / קפיצות ל 300, 400, 500 ms. התקשרתי שיגדירו אותי על RA והגדירו ודווקא, זה הסתדר וזה כן נותן לי תוצאה של ms נמוך אבל יש קפיצות רבות. חשבתי להגדיר את ה VVG2000 כמודם ולקנות נתב חזק ואיכותי, הבעיה שההבנה שלי ברשתות ובנתבים ומודמים היא פחות ממוצעת אז אם תוכלו להציע כמה נתבים במחיר של עד 200 ש"ח, יש אפשרות לחריגה של עד 50 ש"ח. תודה מראש, והמשך יום נעים.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. מעוניין לרכוש כרטיס רשת הכי פשוט שאפשר וזול לטווח רחוק במיוחד, אין צורך בתקן הn היות ואין אותו לשכנים שלי

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by sh_matan,

שלום,יש לי אינטנרנט 1.5MB מהירות. לפעמים הוא מוריד לי מאוד מהר על 100-120KB לשנייה ולפעמים כמו כרגע על 30KB לשנייה,למה זה?! איך אני פותר את זה??? זה לא בדיוק האינטנט,זה ההורדות הישירות. יש לי ראוטר שמחובר לשני מחשבים,האחד ישן מיוני 2001 והוא איטי וכו',השני חדש מספטמבר 2006. זה ממש משגע אותי ואני צריך פתרון מהר. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by danny191,

שלום אנשים בימים הקרובים אני הולך להיכנס ליחידת דיור במקביל אני קונה מחשב חדש, עכשיו בעלי היחידה אמרו שיש אינטרנט ביחידת דיור, הם כמוני לא מבינים כל כך בתחום. אני יודע שהתשתית שלהם זה הוט אבל לא יודע נכון לעכשיו איזה ספקית יש להם, לא חושב שיהיה אפשרי להתחבר לאינטרנט דרך Wifi כי היחידת דיור ממוקמת קצת רחוק מהדירה שלהם. ביחידה יש בקיר את שני השקעים: אחד TV והשני RADIO . איך אני יכול לחבר את המחשב הנייח לאינטרנט דרך שקע ה Radio ?? סתם מנחש אבל לפי מה שנראה לי אני צריך לחבר את המודם בעזרת הכבל הלבן קואקסיאלי לשקע ה radio ובעזרת כבל רשת לחבר את המודם למחשב. ואז כנראה לשחק עם הגדרות שאין לי מושג איזה. האם זה נכון ? במידה וכן: איזה מודם מומלץ לקנות, אחרי החיבור של המוד…

24. Started by SomeOneDudOrg,

שלום, יש כמה דברים שרציתי לשאול 1 בנושא ה WIFI האם כדי שב 5GHz ה Channel Width יהי על VHT80 ? (אני משתמש בDD-WRT) ומבחינת Wireless Network Mode להעביר אותו ל N-only או AC/N או AC-Only ? האם כדי להגביר מעבר ל30 ב TX Power ? האם מישהו יכול להסביר לי איך לכוון את Antenna Gain ? כלומר הבנתי שאפשר להפיק יותר, אבל כרגע זה מכוון על 0 אצלי dBi העברת קבצים ברשת LAN עם כבל יש לי שרת NAS והוא מחובר עם כבל לנתב עכשיו גם המחשב מחובר לנתב כאשר אני רוצה להעביר קבצים ברשת המהירות נמוכה, האם סוויץ יכול לפתור את הבעיה ? בככה שהנתב לא יהיה מעורב בזה ? הכל מחובר עם CAT6

25. Started by dad,

מישהו מכיר את הפטנט להגביר עוצמת האינטרנט

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים