רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, שוב עברתי דירה אך כרגע אין לי נתב בבית... השאלה היא האם כדאי לי לקחת את הWRT54GL שהתקנתי כרגע אצל ההורים ובמקומו לשים נתב פשוט מבזק, או לקנות כבר בהזדמנות זו נתב חדש? השימושים הם גלישה בכמה מחשבים ומתוכנן גם חיבור לסטרימר ואולי העברת קבצים לגיבוי. אם בעבור שימושים אלו כדאי כבר לקנות נתב חדש כדוגמת TL-WR1043ND? או אולי משהו אחר? תודה לכולם.
-
- 1 תגובה
- 788 צפיות
-
-
הראוטר הנ"ל הוא חדש כ3 חודשים ואני יודע שעשיתי טעות שקניתי אותו. התשתית שלי היא הוט +ספק בזק. ואני מציין מראש שכל המטרה שלי באינטרנט היא ps3, אני רוצה מהירות אופטימלית במשחקי רשת. בהתחלה שקניתי תראוטר הוא עשה לי בעיות קשות עם l2tp וניסיתי הכל, טומטו גם לא עזר. בתמיכה אמרו שהאופציה היחידה עם הראוטר הזה היא לעבור לחיבור ללא חייגן וכך עשיתי. ויתרתי על "חבילת הגיימר" שהייתה לי בגלל זה ואני ממשיך לשלם עליה כי אני מחויב לה לעוד חצי שנה. האם זה משמעותי החבילה הזאת אם אני גולש ב12 מגה? תאמת אני יגיד שאין הבדל כל כך בין ה5 ל12 מגה במשחקים, ולכן אני שואל את עצתכם, האם כדאי לקנות ראוטר שתומך l2tp עם המהירות הזאת? או להישאר עם הראוטר הזה ובמהירות הזאת? דרך אגב שעשיתי בדיקת מהירות ה…
-
- 15 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך עזרה בתכנון רשת אלחוטית לטווח של עד 150 מטר, מסדרון ארוך במיוחד (יצוק מבטון). זה מה שאנחנו רוצים שייושם: הרעיון הוא בקצה אחד לחבר את הראוטר האלחוטי ובמספר נקודות יהיו נגני מדיה שיתחברו למסכי LCD קטנים ( 10 אינץ). אנחנו רוצים שלנגנים יהיו מחוברים אלחוטית כדי שתהיה אפשרות לעדכן את התוכן המוצג על המסכים - נגני המדיה תומכים ב - Ethernet 10/100 MBit/s, IEEE 802.3u, 802.3x, 3G connectivity . רציתי לקבל תגובה שלכם לגבי איך הרשת צריכה להראות כדי לאפשר קליטה רציפה ככל האפשר. השאלות שלי: 1. אם יש אפשרות לחבר נגן מדיה דרך RJ45 ישירות למכשיר AP כדי להתחבר לרשת? האם צפויה בעיה מבחינה לוגית 2. האם עדיף לחבר את הנגן עם כרטיס אלחוטי USB ? 3. האם אני צריך AP לאורך המסד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום עברתי מחיבור ללא חייגן לעם חייגן l2tp בשביל שחבילת הגיימר בבזק בינלאומי תחזור אליי (כבר שילמתי עליה). קושחת טומטו מותקנת, אמרו פה בפורום שאפשרי לגלוש איתה עם חייגן על הראוטר הזה, ונתקלתי בבעיה שהתכונה נותנת לי הקצאה של שעה לכתובת איי פי ואז מנתקת אותי מהאינטרנט ורק אחרי הפעלה מחודשת של הראוטר אני יכול לגלוש שוב. זה נקרא Remaining Lease Time והוא נותן לי כל הזמן שעה אחורה. יש פתרון לדבר הזה?
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות אינטרנט של 12 MB דרך הוט ואני מתלבט באיזה ספקית לבחור, אני משתמש באינטרנט כמובן להורדות (חוקיות בלבד אז לא להציק), סטרימינג ושאר הדברים אבל השימוש העיקרי שלי הוא משחקים ברשת (דרך ה PS3) איזה ספקיות נותנות את החיבור האמין ביותר והאם יש משהו ספציפי שכדאי לי לבקש על מנת שלא יחסמו לי פורטים, יתערבו לי בתעבורת רשת יתנו לי חיבור בלי חייגן או דברים בסגנון? תודה,
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
שני המחשבים(דסקטופים) עם XP. לכל אחד מחובר דונגל כזה(הסטנדרטי של דילקסטרים אם אין לכם כח ללחוץ על הלינק): http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11866 המרחק הוא באיזור 4.5 מטר עם קיר באמצע (לא ממ"ד). ניסיתי: באחד לרשום send a file ואז לחפש מכשירים. בשני לעשות receive a file ולחכות לתקשורת. לא הצליחו למצוא את השני. האם זה בהכרח בעיה של המרחק או משהו בהגדרות? תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי לפני חודשיים את הראוטר, התשתית שלי היא הוט והספקית היא בזק. סבלתי מניתוקים מהאינטרנט בתדירות גבוהה.. בבזק אמרו שזה בגלל שהראוטר שלי לא תומך טוב בכבלים, הם העבירו אותי לחיבור ללא חייגן. לפני שהייתי בחיבור ללא חייגן היה לי "חבילת גיימר" בשביל הסוני 3 שאני משחק ברשת. * יש לציין שסבלתי מהניתוקים גם שעברתי לגרסת tomato . שאלותיי הם כאלה: 1) הנציגים של בזק אומרים שמומלץ להחליף תראוטר.. מה אתם אומרים? אני ממש מתבאס על זה שקניתי אותו כי הוא עלה לי 350 שקל.. למרות שיכלתי להביא משו הרבה יותר טוב וביותר זול אבל בסדר. 2) עד איזה מהירות הראוטר יכול לסחוב? 3) האם יש איזה עדכון לגבי הראוטר שיכול לגרום לכך שאני יעבוד בשיטת כבלים עם חבילת גיימר? הספקית שלי היא הוט כמובן. מאוד מודה…
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אחרי כל אתחול שאני עושה למערכת הרשת שאמורה להתחבר אוטומטית מראה לי שאין גישה לאינטרנט (ראוטר ביתי לכרטיס רשת) כל פעם שאני עושה ריסטרט צריך לעשות כפתור ימני - מרכז הרשת והשיתוף - להיכנס לתוך הרשת לעשות הפוך ללא זמין אחרי זה לעשות כפתור ימני על הרשת שעם איקס אדום - פתור בעיות ורק אז זה מתחבר לי..... למה ?
-
- 0 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום ותודה על הקריאה. אני סטודנט שנה שנייה בבן גוריון ושירותי האינטרנט במעונות האוניברסיטה חוסמים כמעט כל פורט אפשרי, כלומר חוץ מתוכנות כמו מסנג'ר וסקייפי אי אפשר לעשות כלום. לא משחקים, לא תוכנות peer to peer כמו יוטורנט אימיול ואזורוס ולא כלום. הייתי רוצה לדעת אם יש דרכים לעקוף את זה, לפחות לאיזה משחק או שניים. לא מזמן קניתי סטארקראפט 2 ואני אתבאס מאוד אם לא אוכל לגעת בזה כל השנה. הורדות זה טיפה פחות קריטי כי עדיין אפשר להוריד http או ftp. תודה לעוזרים החכמים.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1- כרגע יש לי ראוטר מחובר למחשב שבעזרתו אני גם גולש במחשב וגם באייפון וגם בלפטופ הבעיה היא כזאת, כאשר אני גולש ברשת בלי שום בעיה מדי פעם צץ לי החייגן וכאילו מנסה לחבר אותי לאינטרנט מחדש למרות שאני מחובר חשבתי שהבעיה היא ספציפית לאתרים מסויימים או משהו אבל זה מאוד רנדומאלי זה הורס את חווית הגלישה ומאוד מציק. אז חשבתי האם אפשר לחבר את המודם הרגיל שהיה לי מקודם ואת הראוטר להפוך לחיבור משנה? 2- בחודש~ האחרון נתקלתי בבעיה מאוד מציקה בחיבות אינטרנט שלי כאשר אני מוריד קבצים מאתרים כמו רפידשיר הוטפייל ועשרות אתרים אחרים באמצע ההורדה החיבור לאתר פשוט מת. קצבים בגדלים של כ100~ מגה יותר או פחות או סתם קבצים קטנים הרגשה כאילו בזק בינלאומי מנתקים לי את החיבור בעיה זו בכל שעות היממה…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני לא כל כך מבין בענייני הרשת האלחוטית אז יש לי מספר שאלות: - ניתן לייצר רשת ביתית ללא PC שמחובר ישירות עם כבל לראוטר ? כלומר, אם אין לי PC בבית, ויש רק ניידים שצריכים חיבור אלחוטי ביניהם ולאינטרנט, אפשר יהיה לייצר רשת ביתית ?(הרי לא יהיה אף מחשב שמחובר בכבל לראוטר ...) - בקשר למודם שהוא גם נתב של בזק (אגב, איזה הם נותנים היום ?), אם אני עוזב יום אחד את בזק - הוא יוכל לשמש אותי כנתב רגיל שמחובר למודם כבלים ? תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
אני צריך נתב אלחוטי בלי הרבה אפשרויות, רק חשוב לי שיהיה מאוד אמין וטווח קליטה גדול. ראיתי שממליצים פה על ה TP-Link TL-WR1043ND, איך הוא מבחינת אמינות? בזאפ ראיתי המלצות על LinkSys WRT54GL, האם הוא באמת אמין, מה לגבי טווח הקליטה שלו? זה אמנם לא תקן N אבל יש לו שתי אנטנות הוא יתן לי את אותו טווח כמו הTP LINK? אם יש המלצות על נתבים אחרים אשמח לשמוע
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהגדרות של הראוטר יש מס' אפשרויות לבחירה שהם: Dynamic IP/Static IP/PPPoE/PPTP/L2TP/Telstra Big Pond. ההגדרה שבא אני נמצא כרגע היא Dynamic IP אך אני מנסה לשחק במחשב במשחק(Battlefield bad company 2) ויש לי בעיות התחברות למשתמש ואני חושב ששינוי ההגדרות בראוטר תביא לפתרון הבעיה. מישהו פה יכול להגיד לי איזה מין ההגדרות הללו המומלץ ביותר ואם שינוי ההגדרות תוכל לשנות דבר מה בנוגע למשחק? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני לא מצליחה להבין או ליישם בהצלחה את פתיחת הפורטים בנתב TP LINK 1043 אשמח לעזרתכם. אממ לא משנה הסתדרתי, פשוט חשבתי שהמחשב לי סיומת 100 והוא בעצם 102... הכל בסדר
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
כרגע אני עם 5 מגה ורוצה להגדיל, מה המקסימום ?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עשיתי ב 159 ש"ח לחודש + חודשיים ראשונים חינם(~132 ש"ח לחודש בממוצע). האם הדיל שהשגתי נחשב לוקרטיבי לדעתכם?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ולא דרך בזק. מה יש ומה מומלץ. האם יש שרת מדפסת זול? והאם מתאם usb לrj45 לא יעשה את העבודה.
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
פעם היה לי כונן קשיח נייד,כך שהייתי מעביר נתונים בין הנייח לנייד. כרגע אין,ונדמה לי שניתן להעביר נתונים דרך כבל רשת המחובר בין שני המחשבים. רק איך עושים את זה? צריך להגדיר משהו במחשבים? הנייח עם xp ,והנייד עם וינדוס 7
-
- 8 תגובות
- 950 צפיות
-
-
עם טווח קליטה yuc ללא הורדה בביצועים האלחוטיים. אחד שיחליף את הגרוטאה מבזק. יש לי 10MB תקציב עד 200
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
ניסיתי להגדיר את זה דרך הוינדוס ואז לראות אם רואים את המדפסת אבל לא רואים וגם הרשת הביתית לא עובדת כלומר אי אפשר לשתף קבצים בין מחשבים תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 750 צפיות
-
-
בעקבות הצעה שקיבלתי אני עשוי לעבור לאורנג' בתור ספקית האינטרנט, לחבילת 10 מגה. מספר שאלות ברשותכם: 1) איך אורנג' כרגע מבחינת הQOS שהם מבצעים, בהשוואה לספקיות אחרות? אני זוכר שלפני שנה (פחות או יותר) כשרק התחילו לספק שירותי אינטרנט, הם נחשבו למוצלחים. עד כמה אגרסיבי הQOS שלהם לתעבורת ביטורנט? 2) מבחינת תשתית, האפשרות היחידה עבורי היא מבצע ה10 מגה בNGN של בזק, נכון? האם המחיר שכאן הוא מחיר טוב, או שניתן לרדת נמוך יותר עקב הותק שיש לי עם בזק? (לא בזב"ל, בזק כתשתית) 3) איך הפינגים לחו"ל אצל אורנג' בהשוואה לספקיות אחרות בארץ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כרגע משתמש בwep כי זה האופציה היחידה שאני מכיר.. לאחרונה קראתי שזו הגנה חלשה מאוד וכל ילד יכול לפרוץ אותה, איזה סוג אבטחה אתם ממליצים לעשות? הסבר לתשובה יתקבל בברכה.. אני משתמש בגרסת טומטו לראוטר אם זה משנה.. תודה לעוזרים!!
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי ראוטר dlink 2760u , שנמצא בבית 2 קומות. המחשב הנייח נמצא בקומה למעלה ואליו מחובר מתאם רשת של בזק (POZ). החיבור בין הראוטר למתאם חסום בקיר בטון.כרגע אני קולט בין 3-4 קווים מתוך 5..אם אני משחק עם המיקום של המתאם קצת אני יכול לייצב את זה על 4 מכיוון שאני משתמש במאריך USB,ומוציא את ה POZ מחוץ לחדר. סה"כ כמו שהבנתי,זה מתאם רשת אלחוטי ממש זול,ויש איכותיים יותר שיביאו יותר ביצועים. עכשיו השאלה היא איזה מתאם רשת לקנות והאם שיהיה פנימי\חיצוני כמו ה POZ ?..טווח מחירים בין 100-200,חריגות לפה ולשם בהתאם ליחס עלות\ביצועים.תודה מראש.שיהיה תקן N כמובן.. תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי נתב אלחוטי d-link של בזק, כרגע הרשת פתוחה ואני לא זוכר שם משתמש וסיסמא. מישהו יכול להסביר לי איך אני מאפס את הסיסמא ונכנס לקמפג מחדש? אגב, ביקשתי תמיכה מבזק אז הם טענו שכל עוד אני גולש, לא מגיעה לי תמיכה נוספת ואם אני רוצה תשובה כזאת, אני צריך לשלם על תמיכה נוספת ולהזמין חבילת תמיכה. אני לא מוכן לזה, בשביל שאלה אחת פעם בשנתיים אני לא צריך לשלם תמיכה חדשית.
-
- 2 תגובות
- 14.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב של אסר חדש Acer Aspire 5740G-624G איך אני יודע אם יש לו מודם סלולרי מובנה או לא? אם אין . יש דרך לשים לו כרטיס קבוע עם מודם סלולרי ? או שזה לא נתמך? וצריך מודם סלולרי יו אס בי? מה מומלץ אורנג' או סלקום?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-