עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי חברים, יש לי שאלה קטנה : יש לי בבית ראוטר(+מודם) אלחוטי של SIEMENS SL2-141 שחילקו אז בבזק. בסה"כ אני מאוד מרוצה מהראוטר, יש לו ממשק נוח, DNS דינאמי לחיבורי RDP מרחוק, הפניית פורטים פשוטה, קביעת IPים שמורים לכתובות MAC ספציפיות - ואלה הן האפשרויות שאני משתמש ומגדיר בו. רציתי להעביר קובץ ששוקל כ10 גיגה בין מחשב א' ל-ב' בבית. (מחשב א' הוא מחשב חדש עם ווינדוס 7 ומחשב ב' הוא מחשב ישן עם XP - שניהם מחוברים קווית לראוטר) את מחשב א' אני לא רוצה לפתוח לשיתוף ברשת, לכן סגרתי לו כל אפשרות שיתופית. במחשב ב' - אני כן רוצה ואני מאפשר לו. נכנסתי דרך מחשב א' לתיקיה במחשב ב' ע"י \\ (או מה שנקרא FTP) והעתקתי את הקובץ ממחשב א' למחשב ב'. (מה שאני מכנה - העברה בדחיפה, כלומר דחפתי למחשב ב'…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by AngelDust,

היי ציוד התקשורת שיש ברשותי נחנק בעבודה עם חייגן l2tp ואני מעוניין לרכוש ציוד שיוכל לבצע את החיוג ויחובר לפני הציוד הקיים שלי שיצא דרכו לאינטרנט. אני מחובר במהירות 12MB עם תעדוף לחו"ל. אשמח להמלצות תודה מראש לעוזרים אלעד.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by Inter,

שלום, לפני כמה ימים בשל בעיות רבות בכל נושא התקשורת האלחוטית ויציבות ראוטר edimax br6504n החלטתי שאני מעדכן קושחה, לאחר שבדקתי גיליתי שהיו בעיות מראש עם חלק מאפשרויות השימוש בתקן N ובוצעו הגבלות ע"י פיקוק שנדרשו התקנה של קושחה מאתרם ולאחר מכן מאתר החברה... לאחר ביצוע העדכון (הכל בוצע כנדרש) הקושחה החלה את עבודתה בצורה מסודרת ולאחר מספר רגעים בהם הטענתי מחדש את ההגדרות הקודמות שהיו לי הראוטר איבד כל קשר... כשאר אני בודק מה הנתונים שאני מקבל ממנו הוא מציג לי כתובת אייפי 169.254.122.199 כמו שאתם רואים היא CLASS B, ושונה לחלוטין מכל ההגדות שאמורות להיות עם עדכון הקושחה, בנוסף לכך אין לי כלל קשר אליו מלבד כתובת האייפי שהוא מעניק לי ואין לי כתובת DG לגשת אליה. למישהו יש רעי…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by iTK98,

שלום לכולם, יש ברשותי מודם סלולרי של סלקום, ואני מעוניין לחלוק את החיבור שלו עם שאר המחשבים בבית (במקום לעשות שימוש ב-ad hoc). אני אשמח אם מישהו שיש לו את נתב הזה ומודם סלולרי יחווה את דעתו על הנתב הזה. (יציבות, תמיכה במודמים הסלולרים..) http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=312&pl1_id=3&pl2_id=18 נא למחוק את ההודעה הזאת: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=486696.0

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by SQE.001,

שלום, אני לקוח של 012 ו HOT ואני ממש לא מרוצה מן הראוטר והמודם שהותקנו אצלי. אני רוצה לקנות ראוטר חדש ואולי גם מודם כדי שתהיה רשת נורמאלית בדירה :-\ אני לא מבין הרבה בנושא, ומאד אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין הזה : הדירה היא פנטהאוז של 2 קומות והייתי רוצה להסתדר בלי מגדיל טווח, שהראוטר יהיה חזק ואיכותי מספיק כדי להסתדר בלעדיו. התקציב הוא בערך 600 ש"ח. המודם שיש לי עכשיו הוא מודם די מיושן של THOMSON והראוטר הוא EDIMAX BR-6204Wg. ד"א חבילת הגלישה שלי היא 12MB תודה רבה מראש לכל העוזרים !!

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  6. Started by galit2ha,

היי, צהריים טובים! יש לי בבית רשת אלחוטית שאני ושותפים שלי מחוברים אליה. משום מה במחשב של חברה (HP pavillion dv6) אנחנו לא מצליחות למצוא את הרשת שלי (ורק שלי). נמצאות הרבה רשתות ורק לא אותה. רציתי לשאול אם יש לכם רעיון למה, ואיך אפשר לסדר את הבעיה הזאת.. תודה רבה, גלית.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום לכולם יש לי את הרואטר של בזק מסוג ROTAL - RTA 1025W פתחתי לו פורטים לפי כל המדרכים והנה התוצאה מה שהתוכנה כותבת לי בבדיקת התקשרות Connecting to probe.filezilla-project.org Response: 220 FZ router and firewall tester ready USER FileZilla Response: 331 Give any password. PASS 3.3.5.1 Response: 230 logged on. Checking for correct external IP address Retrieving external IP address from http://ip.filezilla-project.org/ip.php Checking for correct external IP address IP 46.116.0.204 eg-bbg-a-cae Response: 200 OK PREP 6198 Response: 200 Using port 6198, data token 1301111751 PORT 46,116,0,204,24,54 Response: 200 PORT command successful LIST Response: 150 opening data conne…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אני משתמש כיום ב-Linksys WRT54gl ותיק וטוב. הנתב הינו צוואר הבקבוק שלי ברשת שבה כל ההתקנים הם N. הצרכנים הם: 1. טלפונים סלולרים בחיבור אלחוטי. 2. 4 מחשבים (3 בחיבור אלחוטי) + Xbox בחיבור אלחוטי. 3. מחשב אחד מריץ ביטורנט באופן קבוע. 4. מחשב נייד שיריץ סרטי HD בסטרימינג. החיבור הוא ADSL 10/0.8mb. מדובר בבית ב-3 מפלסים עם AP של Trendnet TEW-638APB. בדקתי נתבים אחרים של Level one ו-Edimax בתחום המחיר של עד 300 ש"ח, אך סבלתי מניתוקים ואיטיות נוראית. חשוב לי שניתן יהיה להגדיר QOS ברמת הפורטים והמחשבים על מנת לנתב עומסים. התקציב עד 1,000 ש"ח, אבל לא חובה להגיע אליו. אשמח לחוות דעת והמלצות.

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. בימים האחרונים אני לא יכול לצפות בוידאו בYNET. הוידאו נתקע כל הזמן. כאשר בדקתי לעומק מסתבר שהוידיאו יורד בפורט 1935 מIP 63.110.246.118 (לפחות בפעם האחרונה) בכל הפעמים שבדקתי מדובר בכתובת של akamaitechnologies.com שנמצאת ב Los Angeles, California בבדיקה עם NETLIMITER אני רואה שקצב החיבור עומד על מקסימום 30K מה שגורם לבעיה. התגובה של 014 שיש בעיה באתר והם בשום אופן לא מבצעים שום סינון ושום הגבלה. שרות לקוחות של YNET אמרו לי שהבעיה ידועה ובטיפול. האם גם אצלכם זה כך? או רק למי שב014 עם הוט או אולי רק באזור מסוים? האם משהוא יודע למה הוידאו מגיע מ LA. אולי זאת הבעיה שהמקור לסרט ממקום מרוחק שרוחב הפס שלו מוגבל ע"י בעיה שכמובן לא קשורה ל014. בבדיקה שלי דרך העבודה נטויזיון 013 אין…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by nb33u,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4006017,00.html עפ"י דוח המועצה לצרכנות מסכמת שנה 1. הוט בולטת לרעה גם בתחום שירותי האינטרנט, שם הם מובילה בהפרש ניכר במספר התלונות נגדה עם גידול של 81%. שאר החברות רשמו ירידה חדה במספר התלונות נגדן. נטוויז'ן 013 רשמה ירידה של 26%, סמייל 012 רשמה ירידה של 31% ובזק כולל בזק בינ"ל השתפרו עם 6% תלונות פחות. 2. במועצה ציינו כי אינטרנט הוא אחד התחומים הבעייתיים בסעיף הוצאות התקשורת. פיצול השירות בין ספק התשתית והשירות גורם לסרבול, בלבול, ואף לייקור מחיר השירות בשל כפל ההוצאות. בתחום הטלפון הקווי התקבלו תלונות רבות על ניתוקים תכופים ואיכות ירודה של השירות. הגידול במספר התלונות לעומת השנה הקודמת: בזק 5%, הוט 9%, פרטנר תקשורת בע"מ, ראש …

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. חיבור הוט + בזק בין לאומי, קו 12 מגה ללא חיגן. טורנטים יורדים בקצבים של מקסימום 100 קב"ש (בד"כ 10-20) ועולים בקצב של אפס נקודה חבל על הזמן. (טראקר פרטי, סידרים למכביר, בעבר הלא רחוק מדי כל טורנט ממנו ירד ועלה בשיא המהירות האפשרית) בשעות הלילה הקטנות מאוד, למשך זמן קצוב מאוד של שעתיים שלוש מקסימום ארבע- הקצב מקסימלי כמו שתמיד היה בעבר - 1.4 בנוסף, סרטוני יוטיוב עושים טובה שהם נטענים בקצב של מילימטר פס התקדמות לשעה ברזולוציה של מעל 360 (ועוד יוטיוב משנה ל 480 על דעת עצמו כשמגדילים למסך מלא, מי לעזזל נתן להם רשות לזה?) האם אני היחיד שתופעות האיטיות הנ"ל מתרחשות אצלו בתקופה האחרונה? האם נשארה ספקית אינטרנט אחת נורמלית בימים טרופים אלו? מה הפתרון שלכם למצב?

• 21 תגובות
    • 3.2k צפיות
  12. Started by shark1011,

שלום, יש לי בבית שני מחשבים, האחד פועל על ווינדוס XP ומצליח להתחבר לרשת באמצעות כרטיס רשת אלחוטי של EDIMAX מדגם EW-7711UMn. המחשב השני (מפרט בצד) פועל על ווינדוס 7 ואיתו אני לא מצליח להתחבר בו לרשת. אני משתמש באותו כרטיס רשת, ובדקתי את תקינותו במחשב הראשון. אשמח לעזרה בנושא, תודה ושבוע טוב.

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. שלום יש לי בבית ראוטר אלחוטי באמצעותו אני גולש באינטרנט במחשב שולחני ובמחשב נייד (של העבודה). אני רוצה לשתף תיקיות בין שני המחשבים. הבעיה שלי היא שהמחשב של העבודה מוגדר עם Domain ולא עם Workgroup, ולכן איני יכול להכניס אותם לאותה "רשת". איך אני אמור לקנפג זאת בשני המחשבים כדי שזה יעבוד? תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 3.7k צפיות
  14. בשלוש-ארבע שנים האחרונות הייתי מנוי אצל בזק ובזק בינלאומי על מהירות 2.5 מגה. בשנתיים הראשונות עד כמה שזכור לי הכל עבד פיקס ולא היו בעיות, אבל שנה שעברה הן התחילו לצוץ פתאום. האינטרנט היה מתנתק לי ולפעמים לא היה מתחבר חזרה, ובמשך חצי שנה הזמנו טכנאים שאף אחד מהם לא ידע לפתור את ההתנתקויות. ניסינו הכל כולל החלפת ראוטר ואפילו עשו אצלי נקודה בחדר והעבירו את הכבל דרך הקיר ישירות לטלפון כדי שלא יהיה מחובר דרך רשת אלחוטית, לא שחשבתי שזה ישנה משהו כי עד אז הכל עבד מצוין גם באלחוטי. בסופו של דבר הבעיה הייתה אצל בזק בינלאומי ואחרי שהם "בדקו איזה משהו" אצלהם הניתוקים פסקו. כמובן שזה לא היה סופה של הסאגה ואחרי כמה זמן התחלתי לקבל שגיאות של The connection was reset בפיירפוקס, אתרים ה…

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. גיליתי שכאשר אני מחובר ב MPLS דרך הוט..אני מסוגל גם להתחבר ב L2TP מבלי להעביר בהוט את האייפי ל 172... שזה בתכלס דבר מעולה, כי הרי אם החייגן נופל אז יש בעצם אינטרנט גיבוי מהחיבור ללא חייגן.. כנראה זה סוג של פיילוט בהוט..פניתי אליהם ואל הספקית שלי - נטויזן - והם לא מודעים לזה.. נתקלתי בחבר נוסף עם 014 באותו מצב בדיוק

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Cheif,

כולנו מכירים את נושא "עיצוב התעבורה" וההתערבות המכוונת של ספקי האינטרנט (ISP) בסוגי התעבורה השונים. גם בארה"ב נתקלו בבעיה הזו, אך בניגוד אלינו שם ננקטה פעולה רגולטורית בנושא. מועצת המנהלים של ה-FCC (רשות התקשורת של ארה"ב) אשרה בשבוע שעבר מסמך ארוך הכולל את חוקי הניטרליות החדשים ברשת האינטרנט בארה"ב. החוקים החדשים מתבססים על שלושה עקרונות המכוונים לכל ספקי האינטרנט בארה"ב - שקיפות, איסור חסימה ואיסור הפליה. בפוסט המצ"ב אני סוקר את דרך הפתלתלים שעבר ה-FCC בשנתיים האחרונות עד שהצליח לאשר את מסמך חוקי הניטרליות. בשלב הזה אנחנו בישראל יכולים רק לקנא. http://www.netcheif.com/blog/?p=981 קריאה מהנה.

• 5 תגובות
    • 977 צפיות
  17. Started by FARKASH7,

ברשת שלי ישנה בעית קליטה מותקן ראוטר של לינקס במחשב נייח שהוא התחנה הראשית. ישנו מקלט של D-Link במחשב הנייח השני שלדעתי הבעיה נעוצה בו כי במחשבים הניידים בבית קולטים מעולה לא משנה היכן הם נמצאים(לפעמים הרבה יותר רחוק מהמחשב הנייח המדובר). על איזה מקלט טוב אתם ממליצים? עוד בעיה ברשת אחרת. יש לי בעיה אחרת ברשת אחרת עם הסקייפ שעובד על מחשב נייד הוא לא מפסיק להתחבר ולהתנתק בלי שום סיבה נראית לעין.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. כידוע חיבור של 16 מגה עם L2TP ונתבים הוא סיפור בעייתי.. הבעיה גדולה יותר כאשר לקוח מחוייב בחיבור חייגן (למשל גיימר) מדוע חברת הוט לא דואגת להקים סוג של MPLS עיסקי אשר בו הניתוב יהיה מראש וגם אפשרי יהיה לא להפלות לרעה לקוחות הוט אשר מחוייבים בניתוב? נוצר מצב שללקוח אשר נדרש לחיבור מעל 10 מגה ומחוייב בחייגן ויש באזור מגוריו NGN עדיף לו להתחבר דרך בזק (אשר בה חייגן PPOE יעבוד בכל מהירות)- בעצם אולי זאת הסיבה מדוע אין להוט כמעט לקוחות עיסקיים

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. בבלוג שלי פרסמתי סיכום מפורט של תחום הרשתות הביתיות, הנתבים, הסלולר והפס הרחב בשנת 2010. ניתן לקרוא אותו כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=934

• 1 תגובה
    • 3.5k צפיות
  20. שלום לאחרונה צצה לי בעייה די נוראית - אני מקבל קפיצות פינגים עד ל999 או שהפינג פשוט משתולל ברמות של ה300+ בדקתי את הבעיה בכמה משחקים שונים ברשת בכולם אותה הבעיה. יש לי יוזר גיימר בבזק. חשוב לי לציין זה שלפני שהבעיה התחילה , הנורית של האינטרנט בראוטר הייתה דולקת בצורה רגועה עכשיו היא מפמפמת כאילו שהיא עומדת להתפוצץ. איפסתי את הראוטר - זה לא עזר. התמיכה הטכנית בדקו לי את היוזר וראו שהכל תקין מבחינת הפינגים. שמתי לב שבזמן שהנורית לא מאותתת במהירות המטורפת שלה אז הפינג יציב אבל רוב הזמן זה משתולל. ייתכן שהראוטר ניזוק? (לצערי הרבתי לנתק ולחבר אותו לחשמל באופן קבוע). *עדכון - בדקתי גם ללא הראוטר ועדיין יש לי קפיצות פינגים ואי יציבות.. מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה???

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלום לכולם! אתמול התקנתי במחשב דיסק קשיח SAMSUNG HD204UI. במחשב הכל עובד טוב. מעביר אליו קבצים, מוחק, מעביר דרכו קבצים, הכל קשורה. הבעיה קורה כאשר אני רוצה להיכנס אליו דרך הלפטופ שמחובר דרך הנתב האלחוטי, אני רואה את הכונן בלפטופ אך שאני נכנס אליו הוא נותן לי הודעה שגיאה, ולא מצליח לפתוח את הכונן. נתתי את כל ההרשאות שאפשר לכונן, אבל עדיין ללא הצלחה. יש לומר שכוננים אחרים שמשותפים ברשת עובדים כרגיל. יש למישהו רעיון?

• 16 תגובות
    • 7k צפיות
  22. Started by blackorder,

האם יש אפשרות כזאת שאני יכול עם המחשב הנייד בבית ברשת האלחוטית לשלוט על המחשב השולחני ולשחק דרכו במשחקים במחשב הנייד בעזרת איזשהי חומרה או תוכנה?

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  23. אחרי חודשים של הרשמה מוקדמת לבעלי סימנים רשומים. נפתחה לפני כחצי שעה באופן רשמי האופציה לקנות שם דומיין בעברית כאשר שמות דומיין בעברית שנקנים היום תחת CO.IL יקבלו בעתיד גם סיומת בעברית (כנראה יל) נכון להיום כל הדפדפנים השולטים בשוק תומכים בזה/

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. מודם של בזק אליו מחובר סוויש 8 יציאות של אדמיקס ואליו מתחבר עוד סוויש של אדמיקס שני המחשבים הצפציפים מתחברים לאותו סוויש הגלישה באינטרנט מצוינת בכל אחד מהמחשבים. הבעיה של איטיות זה בפתיחה במחשב ב' מסמך וורד שיושב בכונן רשת על מחשב א' ישנו השהייה של 15 שניות לפני שניתן לעבוד עליו הגדרות איפי אוטומטיות בשניהם. אם אני מגדיר במחשב ב' איפי לא ניתן לגלוש באינטרנט והמסמך נפתח מהר ללא השהיה גם אם אגדיר את dns גם לא ניכנס לאינטרנט וכן יש לציין שמחשב א' נכנס למסמך וורד שיושב במחשב ב' ללא השהייה אשמח להחכים למציאת פיתרונות לבעיה גם שיחברתי עם סוויש אחד הבעיה נשארה בעינה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. סנכרון תיקיות ספציפיות. באופן שלא תהיה למחשבים אחרים ברשת גישה לאותו מידע. תודה.

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים