עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום רב, מעוניין לדעת האם אני חייב שתהיה תאימות ברוחב הפס בין הספק לתשתית. לדוגמה: אם יש לי תשתית ברוחב פס 5M וספק ברוחב פס של 1.5, האם תהיה פגיעה במהירות הגלישה? כמובן שאני מצפה למהירות גלישה של 1.5M.... תודה, נמרוד.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by noodle,

שלום לכולם, יש לי כרטיס רשת DWA-140 התקנתי את הדרייברים ובחלון ההתחברות אני רואה את הרשת שלי, שאני לוחץ connect אני מקיש את הסיסמה ואז OK ולא קורה כלום, גם שאני לוחץ activate לא קורה כלום מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  3. Started by igalk474,

איך הוא לADSL? מישהו השתמש בזה קצת? תוכלו לספר קצת חוויות? כדאי לשים בו dd-wrt? תודה

• 17 תגובות
    • 5k צפיות
  4. שלום לכולם התחברתי להוט וקיבלתי מהם מודם מדגם arris TM602A. המודם הזה הוא ללא יכולות אלחוטיות כלשהן. ברשותי ראוטר אלחוטי של חברת d-LINK מדגם 2650U שלו כן יש יכולות אלחוטיות. האם ניתן לחבר את המודם של הוט אל הרוטר שברשותי וכך ליצור רשת אלחוטית? איך ניתן לעשות את זה? מה בדיוק אני צריך לחבר? תודה

• 10 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. יש לי 3 מחשבים בבית ולכולם יש את אותו אינטרנט אבל רק מחשב אחד מחובר אליו בצורה חוטית והשניים האחרים בצורה אלחוטית (אחד נייד ואחד נייח ) במחשב שמחובר בצורה חוטית אין שום בעיה באינטרט אבל בשניים האחרים המחשב מוצא את הרשת , מתחבר אליו והוא כותב " מחובר ללא גישה לאינטרנט" (ולפעמים הוא גם עובד אבל בדרךך כלל השגיאה הזו מופיעה) מישהו יודע מה יכולה ליהות הבעיה ,יכול ליהות שזה משהו בהגדרות של הווינדוס או של משהו אחר (בשני המחשבים יש WIN7 מקורי אם זה משנה משהו)?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by nik55,

הי קניתי מחשב נייח עם חלונות 7 64 ביט..שאני מנסה להתחבר לרשת ,לראוטר אסוס 604 , עם כבל , המחשב לא מזהה את הרשת..בבזק טוענים שהראוטר תקין...ניסיתי להתחבר לראוטר אחר אצל חבר התחבר ללא בעיה...אם נצא מתוך הנחה שהבעיה היא בכבל תיקשורת האם יש מצב שדרוש כבל מיוחד רק עבור אסוס? כי ניסיתי עם אותו כבל להתחבר אצל חבר עם ראוטר אחר והצליח אבל לאסוס לא מצליח...אגב כרטיס הרשת במחשב תקין לחלוטין... לוח האם שלי אגב הוא גיגהבייט MA78LMT-S2 UVRealtek 8111D/E chip (10/100/1000 Mbit) זה הציפ שבא עם הלוח עזרה?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. יש לי נתב אלחוטי BR-6204wg של edimax ומחשב נייד HP ProBook 4520s ואני לא מצליח לגרום למחשב לאתר את רשת האלחוטית של הנתב. המחשב כן מציג לי רשימה של רשתות אחרות באזור, רק לא את שלי. הסלולרי שלי לעומת זאת כן רואה את הנתב שלי ומצליח להתחבר. המ יכולה להיות הבעייה?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  8. היי, קניתי את הראוטר מדגם TL-WR1043ND וגירסת קשוחה אחרונה 3.12.2 Build 100820 Rel.41891n הכל היה בסדר עד שהתחלתי להוריד קבצים במהירות של גבוהה. התשתית אצלי היא HOT והספק הוא אקספון והמהירות אצלי היא 12 מגה בכל מקרה כשאני מוריד בטורנטים קבצים במהירות מקסמלית של 1.1 בערך אז אחרי כמה דקות המהירות צונחת ופיתאום אין לי אופציה לגלוש אפילו הפיתרון היחידי הוא ריסטרט לראוטר. היה לי מלפני כן את הראטור של WRT54GL של LINKSYS ואיתו לא היו לי את הבעיות האלו. מה ניתן לעשות? תודה מראש כמו כן משום מה כשאני לא יכול לגלוש דרך המחשב ב LAN אבל כשאני מחובר ל WIFI דרך הפלאפון אני יכול לגלוש רגיל. אגב בהעלאה ממושכת אין בעיה של ניתוקים. אלא רק בהורדה גבוהה של 4 דקות בערך ואז פיתאום א…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by MoRtZkInG,

היי, אני עובד הרבה עם רשתות אד-הוק. יש לי מחשב אחד בבית שמחובר לאינטרנט, ויש לו כרטיס רשת אלחוטי שמשמש כאקסס פוינט. כאשר אני רוצה לחבר את הנייד/סמארטפון/מדיה סנטר לאינטרנט - אני מחבר אותם לרשת. ב-Win7 יש בעיה - אני לא יודע איך להגדיר שהרשת הזו תהיה דיפולטית, ושהמחשבים יתחברו אליה כאשר היא זמינה. בנוסף, לא מצליח לעשות "שמור סיסמא" לרשתות אד-הוק. יש פתורונות לבעיות המעצבנות האלו? דרך לעקוף את זה ולהציג כאילו זו רשת שהיא לא אד-הוק? אולי להשתמש בתוכנת צד 3?

• 0 תגובות
    • 802 צפיות
  10. לכל מי שחסמו לו את הפייסבוק במקום העבודה והוא לא יכול לגלוש שיכנס ללינק הבא -נערך ע"י מנהל הפורום-

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  11. Started by Demagh,

היי, אני מחפש מכשיר יעודי לסריקת רשתות WiFi, כזה שאפשר להסתובב איתו ולסרוק רשתות. אני מחפש מכשיר כמה שיותר עוצמתי. אני לא רוצה לעשות את זה עם לפטופ. אם אפשר, אשמח גם איפה אפשר לקנות מכשיר כזה בארץ.

• 5 תגובות
    • 996 צפיות
  12. היי, אני עם הוט ובזק בינ"ל בחבילה של 12MB, מודם TERAYON TJ 715 ונתב EDIMAX 6104K עד אתמול הייתי ללא חייגן, וכעת אני עם חייגן בגלל בעיות ניתוב ("גיימר") בחיבור L2TP מאז המעבר יש לי מספר בעיות: 1. שאני עובד עם נתב, המהירות המקסימלית שאני מקבל היא 7MB ולא 12MB (בחיבור ישיר של המודם למחשב אני מקבל 12MB) - האם הנתב שלי בעייתי? אם כן איזה נתב מומלץ? האם המודם (הישן של TERAYON) בעייתי? 2. בעיות ניתוקים, אני רואה שה IP שלי משתנה הרבה פעמים בגלל ניתוקים (נראה לי שזה קורה יותר דרך הנתב, אבל עכשיו אני ללא נתב ועדיין ראיתי ניתוק) - מה יכול להיות הגורם? האם חבילה של 12MB בעייתית ללא חייגן? עדיף 5MB? (אני עובד מול התמיכה של הוט ובזק בינ"ל - בינתיים ללא תוצאות) אודה לכל רעיון או עצה ממי…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by dj_horse,

שלום. אני מניח שאתם מכירים את הנתבים החדשים של בזק שיצאו בתקן החדש. כעיקרון קיימים שני דגמים עיקריים לפי מה יש שם. רציתי לשאול אם הנתב בתקן החדש ניתן לפי מהירות מסויימת שיש לך או שאתה יכול לבחור מה לקחת. במידה וכן לפי מה מייעדים נתב ללקוח. לגבי התקן החדשת למי שקיים נתב בתקן הזה, יכול לנצל טוב יותר את המהרות נכון?, כלומר אם קיימת חבילת גלישה מסויימת, אתה תנצל בעצם את המהירות בצורה יותר יעילה. בנוסף רציתי לדעת מה זה ה VDSL שמוזכר בחלק מהנתבים באתר שלהם?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. ברשותי מלחשב נייד של אימבר ואני. עם נטוויז'ן בתור ספק, ובזק בתור תשתית. בבית אני מחובר לקריטריונים דילינק. אבל גם כשאני מתחבר בבית מופיע לי limited access, אבל אני מצליח לגלוש לעשות הכל כרגיל למרות זאת. כשאני מנסה להתחבר לרשת אחרת (אלחוטית) החיבור עורך זמן ארוך מהרגיל, ובסופו של דבר רשום שהחיבור unseccsseful, ונותן לי גם limited access, אבל לא כמו בבית, אי אפשר לגלוש ולא להתחבר לשום דבר, שלא כמו בבית. ניסיתי להתחבר למגוון רשתות כולל של האוניברסיטה וכשחיברתי את הפלאפון שלי כנקודת תקשורת (הנחשב מזהה את נקודת התקשורת אבל לא ניתן להתחבר). בהגדרות של חיבור הווירלס, בtcp/ipv6 האופציה של obtain an ipv6 address automatically, היא זו דמבומנת, ואותו דבר בdns. בהגדרות של הtcp/ipv4 מ…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by 00Amir,

יש לי 12מגה של נטביזן דרך הוט , בבדיקה ב SpeedTest אני מגיע למהירות מירבית, בגלישה באתרים והורדות אני מוריד במהירות מירבית אבל רק ביוטיוב המהירות מאוד איטית , בקושי 100KB\S ... הסרטונים נתקעים (לאג) באמצע... למה זה?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום רב, עקב בעיות גישה, אני מחפש נתב בתקן N שניתן לשלוט על הזמנים בהם יהיה ה WiFi יהיה פעיל, באמצעות התוכנה של הנתב. ולא דרך כיבוי והדלקה של ה WiFi עם מתג. אשמח לשמוע המלצות על נתב כזה.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. התחברתי שלשום לבזק, לתשתית ADSL ברוחב פס 2.5/0.5 מב"ש. ממה שהבנתי אני יכול לקבל מודם-נתב בזיכוי מלא אם אני נשאר במשך שנתיים עם ADSL. אז איך בפועל אני מקבל את הנתב? וממה שראיתי, באתר הם מציעים את הנתב D-Link 2760u, אבל ראיתי שיש להם מכשירים יותר מתקדמים: D-Link 6740u ו-Netgear VVG2000VDSL. איך אני יכול להשיג דווקא את אחד המכשירים משני אלה? עוד שאלה, טכנאי בזק שביצע את ההתקנה, הביא מודם משומש - שנת ייצור 2006 שעבר תיקון לפני חודש. משום מה המודם מוציא רעש חלש בעל תדר גבוהה, שמזכיר את הרעש של טייפ של קלטת ריקה. השאלה היא, האם זה חוקי לתת ללקוח חדש ציוד משומש? זה נראה לי תקין, אם המודם היה מתקלקל אצלי, ואז היו מחליפים אותו לכזה שעבר תיקון. בכל אופן הבעיה שלי עם המודם, זה שהרעש…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אני רואה נתבים שעובדים גם ב 2.4 וגם ב 5 כמו למשל ה E4200 והם עובדים בשני התדרים בו זמנית. האם הם מייצרים שני SSID או שלמעשה הם מייצרים SSID יחיד בשני התדרים והלקוח בוחר את התדר הטוב ביותר, החזק ביותר וכו אוטומטית. אשמח להסבר.

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  19. שלום, אני מאכסן אצלי Server של משחק ויש צורך בקצב העברת נתונים גבוהה , ישלי Download די והותר - 5MB אך מהירות הUpload שלי נמוכה מדי כ50KBPS , חיפשתי בספקיות השונות וראיתי הכי הרבה 1MB בבזק, האם הספקיות עד כדי כך מוגבלות ? האם הרוחב פס עד כדי כך קטן? האם הספקיות מסתירות חבילות עם UPLOAD גבוהה כי לא הרבה צריכים אותם?? לפני שאני מתקשר הייתי רוצה לשמוע חוות דעת בנושא איזה חברה מומלצת? מחיר טוב ותמורה טובה כי איני רוצה לשכור שרת חיצוני במחיר 130 שקל לחודש.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. עד היום עברתי רק עם POP3, כלומר, למשוך את המיילים מ Gmail למחשבים השונים, כאשר בכל מחשב ההגדרה היתה להשאיר עותק על השרת, ולכן בעצם מכל מחשב שעליו מותקן Outlook ומקונפג ל Gmail שלי, הייתי רואה את כל המיילים בצורה נוחה. בעבודה אינני יכול להגדיר חיבור POP3 לג'ימייל, אלא רק IMAP, אם אני מבין נכון IMAP לא מוריד דבר, אלא פשוט משקף את תיבת המייל שלי Online לתוך ה Outlook, בדיוק כפי שאני מתחבר דרך ה Web לתיבה. אין לי בעיה להעביר את כל שאר המחשבים ל IMAP במקום POP3, אבל אם אעשה זאת: 1. אם ממחשב אחד שאני אמחק מייל מסויים, מהמחשב השני אני כבר לא אראה אותו, נכון ? 2. אני לא אוכל לקרוא מיילים כאשר אני לא מחובר לאינטרנט, נכון ? 3. על מה אתם ממליצים ? אגב, 4. מה מבחינת תיקיות ? לאחר הגד…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by mitelka2004,

שלום לכולם, רכשתי מחשב נייד ואני מתלבט לגבי החיבור לאינטרנט. שימוש בנסטיק נראה לי מופרף היות וזה דורש התחייבות לחברות הסלולר (הבנתי שאין קניה חד פעמית של נסטיק ושימוש חופשי...) למרות היתרון העצום של אינטרנט בכל מקום. הציעו לי לא להתעסק עם החברות אינטרנט ולככת לקנות ראוטר - אבל לא הבנתי בדיוק איך זה עובד העסק (ההתקנה, מה זה למעשה מדמה רשת אלחוטית)? כמובן שהפתרון השלישי הוא רשת אלחוטית. האם עדיף ראוטר על פניה? אשמח לעזרה, ארז.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by v0cht,

האמת שאני לא צריך משהו רציני ולכן שקלתי לקנות את WAP-3000 http://global.level1.com/product_d.php?id=816 הדבר היחידי שאני לא מצליח להבין זה למה משמש הפורט רשת? רק להגדרת המכשיר? ראיתי שגם אפשר לחבר אותו לראוטר עם כבל ובעצם הוא משמש כנתב אלחוטי. אבל מה שאני צריך מהמכשיר הוא: שיגביר את הטווח קליטה של הראוטר הקיים בחלק השני של הבית ובנוסף שאני יוכל לחבר לפורט רשת, מחשב נייח בלי כרטיס אלחוטי כדי שגם הוא יהיה מחובר לאינטרנט מהראוטר הראשי. מישהו יודע אם המכשיר שציינתי מסוגל לעשות את זה? או מכשיר אחר שמגביר קליטה אלחוטית ובנוסף יש לו פורט רשת לשיתוף אינטרנט ע"י כבל? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by eranratzon,

שלום בנטוויזן מציעים לי להגדיל את החבילה למהירות 5 מגה בתוספת של 9 ש,ח לחודש טוענים שאני ארגיש הבדל ברור בגלישה רגילה+צפיה ישירה בסרטים הרבה יותר טובה הם צודקים? או שההבדל יהייה רק בהורדות? האם אצטרך לעדכן את החבילה גם אצל ספק התשתי -הוט? החיבור להוט דרך מודם תומסון+נתב TP LINK 841 המחובר קווית לשני נייחים ואלחוטית ללפטופ תודה ערן

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by shdrthki1,

קניתי מחשב נייח חדש ואני רוצה לחבר לו כרטיס רשת אלחוטי חשבתי לקנות את זה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=11008 אם אני יחבר את זה למחשב יהיה לי אינטרנט או שזה רק אנטנה ואני צריך עוד משהו ?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by matan007,

אני בונה HTPC לסלון. לאחר שירדתי מרעיון הרשת האלחוטית בשל כל מיני סיבות טכניות, אני חושב להריץ כבל רשת מהמחשב בחדר לסלון. ירוץ על תעלות שבניתי בעבר לחוטים של הוט. 30 מטר כבל זה מה שאני צריך כי יש פניות וזה לא קו ישיר, ככה שזה יוצא בערך פלוס מינוס 25 מטר נטו ויישאר לי קצת ספייר. אני לא כל כך מבין ברשתות אבל הבנתי שיש סוגי כבלים. נתקלתי בכבל 30 מטר מסוג CAT5 במחיר של 70 ש"ח. האם זה מה שאני צריך? והאם המחיר טוב? http://www.grandadvance.co.il/?g=products&a=view&pid=16895 המטרה הסופית היא להריץ סרטי FHD ששוקלים 40GB כל אחד בצורה חלקה (ממחשב למחשב כמובן), שזה יוצא בערך 6 מגה לשנייה (הדוגמה היא בכוונה קיצונית לכיוון השלילי). האם כבל מסוג זה ובאורך של 30 מטר יצליח להעביר…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים