עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לאחר שנתיים שיש ברשותי מודם מסוג ECI 270 ולאחר תקלות חוזרות ונשנות בזק הואילו בטובם להחליף לי את המודם והם נתנו לי אפשרות לבחור בין 3 מודמים של חברות שונות. ECI 312 אלקטל 510 ואייסטק 600 (משהו כזה) מה עדיף??? תודה רבה לכל העונים

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  2. יש לי 3 מחשבים בבית שמחוברים לסוייץ יחד עם הראוטר שמחובר גם הוא לסוייץ'. שני מחשבים עם XP SP2 הרשת ושיתוף הקבצים עובד מצויין, יש לציין שלכל מחשב יש סיסמא ואי אפשר סתם לגשת לקבצים, חייב להכניס שם משתמש ADMIN וסיסמא. הוספתי מחשב חדש עם 98SE והשיתוף אינטרנט עובד מצויין ואני גם רואה את שמות המחשבים אבל לא יכול להכנס אליהם, הוא מבקש גם סיסמא אבל כשאני מכניס את הסיסמא זה לא עובד, אני גם לא רואה את המחשב בשאר המחשבים. איך אני מגדיר אותו לרשת ביתית, הריי בסכה"כ לא הכנסתי שום הגדרות וזה הגדרות ברירת מחדל. בXP אין לי בעיה אבל ב98 אין לי מושג איך להגדיר את הרשת על מנת ששיתוף קבצים יעבוד ונוכל לצפות בשאר המחשבים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Pentium D,

התחילה להיווצר אצלי בעיה במחשב בזמן האחרון. לפעמים, כל כמה דקות האינטרנט שלי מקבל מצב פריז, מז"א? הוא לא מתנתק או משהו, או פשוט לא פועל למשך כמה שניות/דקות. דוגמה: לשמל אני מוריד משהו, ופתאום בלי שום שגיאה או התראה, אופ זה מפסיק. (זה לא נותן הודעת שגיאה, זה פשוט פתאום סתם ככה כמו צמח) עוד דוגמה: אני מחובר למסן ולאיסי, ואופ פתאום סתם ככה זה מתנתק, כנ"ל לגבי אתרים, סתם ככה פתאום למשך כמה שניות האינטרנט נמצא במצב פריז. עכשיו יכול להיות שזה נגרם על ידי וירוס או משהו? ד"א אני ואח שלי ברשת וזה עושה לו מדי פעם Discconnected במשחק רשת שהוא משחק. מישהו יכול לעזור לפתור את הבעיה?

• 6 תגובות
    • 796 צפיות
  4. היי, באחד התרדים פה ראיתי שמישהו אמר שהוא חיבר שני מחשבים דרך המודם כבלים שלו(למודם יש שני חיבורים USB: ורשת) וכך קיבל גישה לאינטרנט בשניהם, נסיתי את זה וזה עובד מצויין עכשיו רק השאלה שלי זה האם יש דרך לשתף ספריות בין המחשבים ? תודה מראש, המודם הוא TERAYON TJ715X

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  5. Started by The Ball,

לפני יומיים התקינו לי ADSL. הטכנאי שהיה פה עשה לי חייגן pppoe, אני לא יודע אם זה קשור אבל יש לי לאגים ופינג יחיסת גבוה שאני משחק במשחקים. יש איזה שהיא אפשרות לעשות חייגן דרך pptp או l2tp? ואם כן אז מישהו יכול להסביר לי איך בבקשה? תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 860 צפיות
  6. Started by The Ball,

מה זה דופלקס מלא/חצי דופלקס, ומה ההבדל ביניהם? כמו כן מה זה משנה אם הכרטיס רשת שלי עובד ב- 10 או ב- 100? הרי זה לא צריך לשנות.. אז מדוע חלק אומרים שב- 10 זה עובד יותר טוב?

• 6 תגובות
    • 4.4k צפיות
  7. Started by Prophecy,

אני מחפש ציוד שיוכל לחבר מספר רב של מחשבים ביחד ללאן פרטי קטן (16 חיבורים אני צריך בערך) שאני מארגן. אני צריך להשתמש בהאב או בסוויטצ'? מה ההבדל בינהם?

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by VolTAge,

יש לי בעיה שהתחילה לפני איזה 5 ימים, חשבתי שזה משהו זמני מהספק אינטרנט ( אינטרנט זהב ) אבל זה לא עבר עד עכשיו. בעקרון מה שקורה זה שבערך כל 5-10 דקות יש מן לוקאפ מוזר כזה, של בערך 10-15 שניות, שבהם האינטרנט כאילו מתנתק, ואני לא יכול לעשות כלום, אבל אחרי הלוקאפ הזה הכל חוזר להיות רגיל, עד הלוקאפ הבא. ובכל פעם שזה קורה, גם שמתי לב שהנורה במודם של הסנכרון לא מהבהבת, ומראה כאילו הכל תקין. יש לי רשת ביתית ומודם ( זה משולב ) של 2WIRE כבר כמה חודשים, וזה פעם ראשונה שיש איתו בעיה, אם היא איתו בכלל. אין לי מושג מה הבעיה, אבל זה ממש מעצבן, במיוחד במשחקי רשת.. :-\

• 6 תגובות
    • 632 צפיות
  9. Started by SuB,

שלום חברים! קיבלתי מקרוב SWITCH של חברת TRENDnet מדגם S88E. מידע עליו ניתן למצוא כאן: http://www.trendnet.com/products/TE100-S88Eplus.htm כרגע יש בין המחשב שלי לשל אחותי רשת באמצעות HUB ישן. מספר שאלות: 1. מה ההבדל בין ה-HUB ל-SWITCH? יתרונות/חסרונות. 2. אילו שינויים צריכים להיעשות בהגדרות (אם בכלל)? 3. האם ה-SWITCH הזה ניתן לתכנות כמו ראוטר? וכיצד? 4. אם התשובה לסעיף קודם חיובית, כיצד ניתן לקבוע את רוחב-הפס שיוקצה לכל ערוץ? תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by adlanm,

האם יש אפשרות להפעיל את אימיול בשני מחשבים עם HI ID כשמשתמשים בנתב? יש את האפשרות port forwading שמאפשרת להפנות רק ל-IP אחד ברשת את הפורטים של אימיול נתב של EDIMAX ADSL מודם סמסונג

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by The-Devil,

אוקיי אז ככה קניתי ראטור אלחוטי של EDIMAX. אני מצליח לגלוש איתו בחיבורים רגילים אבל אני לא יודע איך בדיוק אני אמור להגדיר את הראוטר ואת המחשב שיסתנכרנו. דבר ראשון הוא מבקש ESSID שאני לא ממש בטוח מה זה (הבנתי שזה SSID=Workgroup אבל זה לא עובד...) את הערוץ שמתי גם בכרטיס האלחוטי וגם בראוטר (שאגב הוא מובנה במחשבי נייד) בראטור יש לי גם כמה מצבים שאני לא יודע באיזה מהם אני אמור לבחור AP Station-ad hoc Station-Infrastructure AP-Brige Point to point AP-Brige Point to multi point AP-Brige WDS ואני לא ממש יודע באיזה אני אמור להישתמש או איך אני מממש את ההגדרות האלה על המחשב הנייד שלי דגם של הראטור הוא Edimac Br-6104WB כול עזרה תתקבל בברכה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by The-Devil,

Duplex מוצלב אני יודע שכרגע רוב המחשבים עובדים על Full Duplex אבל אמרו לי ש Half Duplex פחות טוב לחלק מהדברים, משחקי רשת לדוגמא. אבל בסה"כ הוא מהיר יותר ויציב יותר בגלל שהוא רק שולח או רק מקבל כול פעם. אז אני רוצה לדעת אם זה באמת נכון ומה השימוש לכבל מוצלב?

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  13. יש לאבא שלי בעבודה 2 מחשבים האחד מקינטוש והשני PC רגיל. 2 המחשבים נמצאים ברשת וכאמצעי פלט יש 3 מכשירים- 2 מכונות צילום ועוד מדפסת אחת. כמו שאמרתי המחשבים מאורגנים ברשת כאשר יש שיתוף קבצים וגם שיתוף אינטרנט. במחשב הPC מערכת ההפעלה היא 98 (אם יותר נוח אני יכול להתקין XP) ובמקינטוש המערכת היא 9 הכל עכשיו מסודר ברשת ואין בעיה והמחשבים מחוברים למדפסת ולמכונת צילום באמצעות רשת ומחוברים לאינטרנט באמצעות ADSLעם מודם אלקטל HOME אני רוצה להחליף את הPC ולהביא במקומו ככה AMD 2500 שיהיה נוח לעבוד איתו. המחשב המוגדר כמחשב ראשי הוא הPC. מישהו יודע איך אני מגדיר רשת בין הPC והמקינטוש ומגדיר שיתוף אינטרנט ומדפסות רשת? בבקשה אני באמת חייב עזרה ואין לי מושג מה לעשות...

• 6 תגובות
    • 900 צפיות
  14. Started by nirziv,

Hi to all i have broadband router Edimax BR-6104K , I tray to config the router beetwin the modem bat wihthot successfully. i have win xp professional i need help to config the router thanks for all nirziv

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. Started by Ancient1,

עברתי לברק היום אחה"צ. ב012 הורדתי ב 40k לפחות, עכשיו בקושי 10k מותר או אפשר בכלל לעשות דבר כזה ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by oMer_Hasarut,

יש לי בעית פינגים בסי אס. מה שמוזר בבעיה הזאת שהיא נפתרת מעצמה ומתחילה בעצמה, בלי שאני משנה משהו. ??? אני רוצה להתיעץ איתכם ולשאול מה גורם לזה, ואיך אפשר לתקן את זה. האפשרויות הסבירות: 1. מודם דפוק. אולי אני אביא מחברים את המודם שלהם וננסה לבדוק האם הבעיה חוזרת על עצמה 2.בעיה בפילטרים. לנתק את כל הפילטרים בבית ולנסות לראות מה קורה (כמובן להחליף את הפילטר הראשי) 3.וירוס או משהו. (הרצתי כמה פעמים אנטי וירוס, אבל האנטי וירוס של מעפן) 4. בעיה אצל הספקית (012). באחחחח אין לי כוח אליהם 5.בעיה בתשתית (ADSL). לדבר עם נזק אשמח אם תתנו לי טיפים לגבי מה כדאי לי לעשות, או דרך אחרת לטפל באחת הבעיות שציינתי. תודה מראש... :-\

• 6 תגובות
    • 814 צפיות
  17. Started by EL-DiABLo,

אז ככה אני אתן קצת רקע... אני מחובר לבזק בינלאומי 1.5 מגה,והבעיה היא כזאת, אני מצליח להתחבר כרגיל לאינטרנט אך המבירות לאט לאט הופכת לאיטית יותר וכעבור חמש דקות האינטרנט פשוט קורס ולא ניתן לצפות בדפים בכלל! לאחר כמה בדיקות גיליתי דבר ממש מוזר הupload שלי מתחיל לעבוד מספר שניות לאחר ההתחברות בקצב מלא כלומר שליחות של כ10-15 קיי לשניה כשאני לא גולש או מפעיל תוכנת שיתןף כזאת או אחרת! נזכרתי בבדיקת דוס פשוטה netstat המראה את כל החיבורים הקיימים הרצתי אותה ולתדהמתי נגללה בתיבת הדוס רשימה שלא נראה כאילו קיים לה סוף המראה כי המחשב שלי פותח כל שניה פורט אחר ומתחבר למחשב מרוחק,לאחר שהרשימה נסתיימה ראיתי בזמן אמת שיותר ויותר חיבורים נוצרים עם המחשב שלי כאשר נפתח כל פורט בין 1400 …

• 6 תגובות
    • 707 צפיות
  18. יש לי מחשב ישן P3, אני רק צריך להוסיף לו כונן קשיח והוא יעבוד מצויין. רציתי למכור אותו אבל שיניתי את דעתי והחלטתי להשאיר אותו אצלי, לתת לו להיות דלוק 24 שעות ביום ושאימיול תהיה פתוחה בו כל הזמן. אני כמובן אצטרך להקים רשת בין המחשב הישן הזה לבין המחשב החדש שיש לי. אבל רציתי לדעת אם אני אדליק אימיול 24 שעות במחשב אחד, אז מהירות האינטרנט במחשב השני תהיה איטית? במיוחד במשחקים? יש לי 1.5MB מהירות אינטרנט.

• 6 תגובות
    • 807 צפיות
  19. יש לי ראוטר Edimax דגם BR-6104k ואינטרנט במהירות 750kb. האימיול מוריד לי במהירות בלתי נסבלת, וכתוב שם שאני צריך לפתוח את הפורטים 5662 TCP, ו- 5672 UDP. אני יודע איך להיכנס להגדרות הראוטר, פשוט יש שם כמה אפשרויות ואני לא יודע במה לבחור ואיך לפתוח. אשמח מאוד אם תעזרו לי..

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  20. הי לפני הכול אתר ממש טוב... אני צריך עזרה ומהר אז בבקשה מי שבאמת מבין או כבר עשה את זה. אז ככה. כרגע יש לי בעסק מחשב אחד שמחובר לאינטרנט דרך ADSL. פנטיום4 2.8 גיגה 1 גיגה זיכרון DDR. אכשיו אני צריך לחבר עוד 3 מחשבים נוספים כאשר: 1.כולם צריכים להיות מחוברים לרשת(אינטרנט). 2.כולם צריכים לשתף את הכול אם הכול (בין כול 4 במחשבים) 3.לכולם מערכת הפעלה WIN2000. נ.ב: אני לא רוצה רשת אלחוטית בשום צורה שהי. אז השאלות שלי הם כך: 1.מה בדיוק אני צריך SWITCH\HUB\ראווטר? (או 2 חלקים ביחד). ומה זה בדיוק התפקיד של כול אחד?? 2.מה הכי עדיף מבחינת ביצועים ואמינות. 3.האם צריך תוכנה כול שהיא. 4.איזה חלקים אני צריך בסוף (בוכל מחשב). אני יודה לכם אם תתנו לי תשובות ישירות ומקצועיות ולא לשלוח לחפש …

• 6 תגובות
    • 803 צפיות
  21. Started by Falcon4g3,

שלום, הסיפור הוא כזה: אני מאחסן על המחשב של אבא שלי חומר... כשאני צריך נגישות לחומר אני מפעיל את המחשב שלו בעזרת WOL ומכבה בעזרת תוכנת שבעזרתה אני גם שולט לו על המחשב. הבעיה היא שהוא תמיד שוכח לסגור את המסך וחבל שהמסך יעבוד סתם, רציתי לדעת אם ישנה דרך שאני יכול לכבות לו את המסך מתי שאני עובד על המחשב שלו והוא לא בבית (כי ממילא אני משתמש במסך שלי בשביל לראות את המחשב שלו...) תודה.

• 6 תגובות
    • 740 צפיות
  22. שלום,יש לי סרט על חבר שלי שנפטר לפני שנה מסרטן,בן 15 במותו,הכינו עליו סרט,גודל הסרט הוא 286 מגה,מישהו מכיר שרת חינמי או משהו בסגנון שאני אוכל להעלות את הסרט?,בבקשה זה דחוף. עריכה: אני מקווה שאני לא עובר על החוקים,בתודה,אסף.

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  23. שלום. אני מעונין לפרמט את המחשב שלי בקרוב. כל הפרטים מוכנים מלבד פרט אחד - הגדרת ההתחברות לאינטרנט. מכיוון שאין לי מושג איך להגדיר את ההתקשרות לרשת (שימו לב,לא מדובר בהגדרת המודם) חיפשתי ברשת האינטרנט למדריכים. הדבר היחיד שמצאתי להתחברות לבזק בינלאומי (השרת שלי) הוא זה: http://webint.bezeqint.net/adslXp.html אבל זה נראה המדריך הזה מדריך למשימה אחרת. אז אני מפנה אליכם את השאלה - כיצד ניתן להגדיר את החיבור לאינטרנט כאשר הספק שלי הוא בזק בינלאומי? והאם המדריך שניתן פה הוא מדויק ואקטואלי למצב. תודה.

• 6 תגובות
    • 786 צפיות
  24. כמו שאתם רואים יש לי צרות :-\ יש לי שני מחשבים על הרשת, נייח ונייד שניהם מריצים XP. כאשר אני מנסה להכנס מאחד לשני הוא רוצה סיסמא אבל לשניהם לא מוגדרת סיסמא ולא משנה מה אני מכניס הוא שוב שואל. אפילו ניסיתי לקבוע סיסמא וזה לא עזר. ניסיתי לשנות שני היוזרים לאותו שם ולא עזר. הוא רושם שהיוזר הוא (אם אני נכנס מהנייד לנייח) //elad-pc/guest (סלאשים ראשונים כמובן) אנשים שעובדים עם רשתות לא הצליחו לעזור, אחד אמר שזה בכלל באג בווינדוס ושהפתרון הוא פירמוט. יש פתרון?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. בוקר טוב, בביתי מספר מחשבים וכולם מריצים WINXP. כל המחשבים מחוברים ישירות לסוויטצ'. בנוסף קיים ראוטר ומודם של DSL שמחובר גם הוא לסוויטצ'. כרגע המצב הוא שכל אחד מהמחשבים יכול לגלוש אינטרנט באופן חופשי, אך הבעיה היא שהמחשבים לא יכולים לדבר בינהם. כשאני מריץ את אשף התקנת הרשת הבייתית, בוחר אחר, ושם בוחר את צורת החיבור שלי (כל מחשב מתחבר לסוויטצ' ומשם לאינטרנט בנפרד), מופיעה ההודעה הבאה: המחשבים לא יכולים לתקשר בינהם, אין שיתוף מדפסות ורק האינטרנט נגיש לכולם. מה לעשות?

• 6 תגובות
    • 722 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.