עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by avivru,

הראוטר הישן עושה לי בעיות וניתוקים , בעיקר בהורדות כבדות הכל נתקע וצריך לאתחל מחדש. יש לי חיבור 100 מגה של בזק וספק נטויזן. איזה ראוטר מומלץ למהירות הזאת ותקציב פתוח.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by dfbhd13,

אהלן, אני מתחבר עכשיו לאינטרנט בדירה חדשה וממש לא רוצה לקחת ראוטר מהספק (פרטנר), גם כי הדגמים שלהם בדרך כלל הכי פשוטים (השכרה) וגם כי אני לא רוצה לפרוס תשלומים על 36 חודשים אצלם (דגם קצת יותר טוב). חיפשתי באתרים בארץ ראטור + מודם משולב ואין כזה מבחר גדול אבל מצד שני ממה שראיתי באמזון (US) כמעט ואין דגמים שיש להם גם מודם משולב וגם VDSL. וגם הם בעיקר מוכרים חיבור כבלים. אז יש לי 2 שאלות: 1) המלצות על ראוטר+מודם (VDSL) או N או AC - למרות שבארץ אני עדיין לא רוצה צורך ב-AC חוץ מלהיות future proof. גם ככה רוב הספקיות מקרטעות ולא באמת מספקות 100 מגה. 2) האם כדאי לקנות ראטור בנפרד ומודם בנפרד? האם הספקיות בארץ תומכות בזה (במקרה של…

3. Started by amirsc,

שלום, האם משהוא יודע איך להפוך את TP-LINK VR600 Ver2.0 למודם בלבד (על תשתית בזק) , וללא יכולות ראוטר כלל ? אני מתעתד לחבר אליו נתב אחר חזק (ללא מודם) שישמש כנתב מרכזי ברשת הביתית שלי אשמח לקבל סדרת צעדים שיש להגדיר. בנוסף משהוא מכיר היכן משנים את סיסמת המודם/ראוטר הבסיסית ? (לא הגדרות רשת ISP ולא הגדרות רשתות אלחוטיות) בתודה מראש אמיר

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. צרכים: מתאים לתשתית בזק. בית 90 מטר, צריכה להיות קליטה טובה. מהירות גלישה של 40MB(הסתדרנו עם זה מעולה השנה על ציוד של בזק) 100MB די לא רלוונטי כי אין תשתית. אנחנו לא מחפשים את הביצועים הכי טובים בשוק, סך הכל שלושה סטודנטים שרוצים אינטרנט סביר שיאפשר לגלוש/יוטיוב מדי פעם להוריד איזה סרט, אבל ממש לא גיימרים או משהו כזה. אמין. התקציב הוא 200-250 עדיף לכיוון ה200. נתב שנמכר באייבורי או KSP כי זה מה שקרוב אליי. ראיתי כל מיני נתבים בתקציב אני לא יודע מי מהם שווה משהו.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by kostiya,

לאחר מחשבה בנושא החלטתי להעביר רשת קווית של 1Gbit בין החדר שלי לסלון. עולות לי כרגע שתי דרכים לעשות זאת: 1. העברת הרשת דרך התעלות של תשתית החשמל או הטלפון - לא בטוח אם זה אפשרי או סביר? בכל מקרה, אני לא משתמש כלל בתשתית של בזק, על כן ניתן להשתמש בתעלה. 2. העברת כבל התקשורת דרך הגג: במקרה זה עליי להעביר כבל רשת באורך של 50m. בכל מקרה, האם כבל CAT 6a יספיק בכל אחת משתי הדרכים הללו או ללכת על CAT 7? איזו משתי הדרכים עדיפה(או עוד רעיונות עקרוניים)? אם אני ילך על הדרך השניה, איזה סיכוך עלי לקנות לכבל על מנת להגן עליו מפני השמש ומזג האוויר? אילו נתבים מומלצים עם חייגן L2TP (אין בעיה לקנות נתב שאינו אלחוטי, מכיוון שאוכל להשתמש בנתב בנוכחי לחיבור אלחוטי)?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by MonoMan,

שלום אנשים, אני צריך נתב חדש והדרישות כדלהלן: עברתי דירה, במקום שבוא אני נמצא אין תשתית הוט, ואין תשתית בזק (יקח לפחות עוד חודשיים) משום כך יש לי מודם סלולארי (נטסטיק ZTE MF190 של פלאפון) האם קיים נתב בייתי שתומך גם בחיבור יו אס בי למודמים סלולאריים? או סים? או משהו ? כמו כן הייתי רוצה שהוא יהיה חזק ובתקן N (עדיף כמה שיותר אנטנות גם לא? ) כמו כן כדאי שיתמוך במהירויות WAN גבוהות של הכבלים או של בזק (המקסימום של בזק (30? 50? ) והמקסימום של הוט (100) נכון לעכשיו, מצאתי את אלה: http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=STmr3420 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8432 תנקס.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אהלן, כיום יש לי את הנטגיר הנ"ל, שעושה לי לא מעט בעיות (מתנתק מבזק כל יומיים בערך), יש לי פינגים יחסית גבוהים וכו'. אני מחובר ב-20MB בבזק + בזק בינלאומי. Tracing route to google.com [209.85.148.138] over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms <1 ms <1 ms 10.0.0.138 2 34 ms 34 ms 34 ms bzq-179-37-1.static.bezeqint.net [212.179.37.1] 3 35 ms 34 ms 34 ms bzq-218-227-226.red.bezeqint.net [81.218.227.226 ] 4 34 ms 34 ms 34 ms bzq-179-75-181.static.bezeqint.net [212.179.75.1 81] 5 * 35 ms 43 ms bzq-179-124-197.static.bezeqint.net [212.179.124 .197] 6 * * * Request timed out. 7 80 ms 81 ms 80 ms bzq-219-189-126.cablep.bezeqint.net [62.219.18…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by kalda01,

עשיתי נסיון לחבר TPLINK WR941ND כנתב משני מול נתב ראשי DLINK 2560U באמצעות WDS. פעלתי לפי מדריך שהיה לו איזכור בלא מעט שרשורים בפורום הזה. עושה רושם שהחיבור נוצר, כי אני מצליח להתחבר ממחשב נייד אל ה941 וגם מצליח לעשות פינג אל הDLINK. הבעייה שאני לא מצליח להיכנס אל הממשק של הDLINK. מודיע לי שהדף לא נמצא. אם אני מחבר את שני הנתבים בכבל רשת אז אין בעייה לגשת לממשק של הDLINK. יש למישהו רעיון מה הבעייה ?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by adu,

שלום לכם, אני כבר מזמן לא התעסקתי בדברים האלו אז אני לא יודע מה הולך היום בשוק. אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי לבית פרטי, הראוטר ימוקם קומה התחתונה. אמור להיות מחובר אליו מחשב נייח (עדיפות לחיבור עם כבל רשת) ועד 3 מחשבים ניידים (לא כולם בו זמנית). אני זוכר שפעם הראוטר הזה LinkSys WRT54GL היה ממש מומלץ, והוא גם כולל בתוכו פיירוול. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472971 הבנתי שיש היום טכנולוגיה חדשה N משהו, השאלה שלי היא עד כמה היא עדיפה. ראיתי למשל את הראוטר הזה D-Link DIR655 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=597872 ולו אין פיירוול. השאלה שלי היא איזה מבין הראוטרים האלה עדיף? בהנחה שיהיו רוב הזמן 2 ניידים ונייח אחד מחוברים האם תהיה מהירות גלישה נורמלית? מה זאת …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום רב! ברצוני להגביל משתמשים אלחוטיים ספיציפים לפי שעות אציין כי הרשת בבית מחוברת כך: המודם מחובר לראוטר של נטוויז'ן (MP-202 C 2FXS), ואליו מחובר קווית ראוטר אדימקס BR6504N כנקודת גישה. תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by matu89,

שלום , ברשותי הראוטר הנל כתוב עליו up to 54Mbp's , האם באמת הוא יכול לשאת רוחב פס של עד 54 מגה? זה ראוטר שיש לי אותו מלפני 9 שנים . תודה. Sent from my HTC One S using Tapatalk

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  12. אז אחרי שעברתי למרכז וגיליתי שבזק לא יכולים לספק יותר מ30 מגה לבניין שלי, עברתי עכשיו ל100 בהוט (התקנתי לפני יומיים בערך את ההוט, היום התקשרתי לאיים והעלו לי ל100מגה באותו מחיר של ה30 שלהם) ואני מחובר להוטנט כספק. ההוטבוקס (הגרסה הישנה יותר) נמצא באחד מהחדרים בדירה, ממנו לחדר שלי יש כ10 מטרים. שהמחשב מחובר ישירות להוטבוקס, אני מקבל קרוב ל100. שאני בחדר אני מקבל 40, אבל ברגע שאני יוצא לחדר שלי זה נופל ל8-12 מגה. - יש לי WIFI EXTENDER כזה, ולמרות שאם אני מתחבר דרכו יש יותר קליטה בWIFI, המהירות יותר איטית אפילו. - יש לי מודם/ראוטר של TP-LINK דגם W9980, כרגע מעלה אבק בארון. - ניסיתי לשחק עם הערוצים של ההוטבוקס, ללא הועיל. מה הדרך הכי טובה לגרום להעלאת…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום לכולם, לפני חודשיים בערך עברתי דירה ( בנין 8 קומות מאוד ישן ). הזמנתי טכנאי של בזק שהמליץ לי לעבור לראוטר של בזק כי הוא צריך לקדוח חורים כדי להתקין לי נקודה ליד המחשב. הקשבתי לו והוא התקין לי ראוטר בסלון ( הראוטר בגובה 1 מטר על שידה ). הלכתי לקנת מתאם רשת בבאג חיברתי למחשב והכל עובד סבבה. בדקתי מה הנתונים וראיתי שהתדר הוא 2.4G . ה transmit rate הוא 54Mbps . הראוטר הוא מדגם : D-Link DSL 2760U Wireless N ADSL +2 המתאם רשת מדגם : TP Link USB Adapater TL- WN 7200ND עם אנטנה אחת. מונח על השולחן מחשב. הבעיה היא כזאת. אני משחק במשחק אחד. דיאבלו 3. בדירה הקודמת הפינגים היו סופר יציבים. הייתי מחובר עם מודם ישן יחסית עם חיבור לקיר. בלי ראוטר. היו לי פינגים יציבים מאוד של …

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by maor21303,

לא מצליח לחבר לא משנה מה עשיתי. הפכתי את ה HOTBOX 4 ל BRIAGE MODE חיברתי את ה C6 ל WAN ואז למודם, הגדרתי בממשק את ההגדרות. דינמיק ופשוט באיפי מופיע 0.0.0.0.0. ולא מושך IP. עשיתי גם CLOLNE MAC מה אני מפספס ?

15. Started by Eithan Turetzky,

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. Started by srulikg,

עומדים להתקין לי את ה-VOD של yes. אני משתמש הרבה בביטורנט. שניהם יפריעו אחד לשני? כמה רוחב פס מנצל ה-VOD?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. לא מצליח\לא ממש יודע איך מגדירים את הרשת הזאת בין שני המחשבים, אני מדבר על חיבור עם כבל שהיה מחבר בין המחשב למודם(זה כבל מוצלב?) הגדרת רשת ושיתוף קבצים.. בנייח כשאני מנתק את הכבל מהמודם ומחבר אותו לנייד מופיע לי משולש על שני המחשבים למטה.. אודה אם תוכלו לעזור לי..

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by nigger84,

קניתי את הראוטר הזה ביום שישי, התקנתי dd-wrt והכל עבר בהצלחה. התצורה כרגע היא, מחשב אחד שמחובר ישירות לראוטר ע"י כבל רשת. לפטופ שמתחבר אלחוטית - n xtreamer שמחובר אלחוטית - n אני מעתיק קבצים מהמחשב לסטרימר ומקבל קצב של 1.70 - 1.80 מגה לשניה. האם זה קצב נורמלי לתקן n ? ההעתקה מתבצעת ע"י חיבור שיתוף קבצים של windows (smb) תודה לכולם

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by bad-sector,

ראיתי בתקן N של: DIR-615 DLINK ב 307 ש"ח ואת כל אלה של ו EDIMAX (יש ב KSP הרבה דגמים לא מבין תהבדל בין אחד לשני)!!!: ‏Edimax EW-7416APn nMAX Wireless 802.11n Access Point ‎ 320 ‏Edimax nMax BR-6424n 802.11n Wireless Router ‎ 235 ‏Edimax AR-7084GA Wireless Router+Adsl2 Modem‎ 295 ‏Edimax Mimo nMax BR-6524n 802.11n Wireless Router ‎ 340 מה שחשוב לי זה שתהיה לו היכולת לאינטרנט בכבלים ולא פחות חשוב להחליף IP בכל ניתוק (שלא יהיה אי פי סטטי...!!!) שיהיה טווח קליטה נורמלי ובלי ניתוקים! יש לי בלפטופ WIFI עם מקלט N אז בגלל זה אני שוקל ללכת על זה האם מומלץ משהו אחר? האם משהו מהדגמים פה עונה על הצרכים שלי (כמובן שאם הכל אותו הדבר אני אלך על הזול ) האם יש דגם אחר …

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. יש ברשותי כרגע מחשב נייד של HP דגם nc6120 וראוטר של 2WIRE דגם 1800HG ומסיבה מסוימת המחשב הנייד לא רואה את הראוטר האלחוטי ב- Wireless connection, אני יודע שזה כניראה בגלל שהתעסקו לי עם הראוטר יותר מידי אבל מה שינו ואיפה אין לי מושג. מישהו מכיר את המודם הזה ויודע מה צריך להגדיר בו בכדי שה-HP יראה את הראוטר האלחוטי? **עריכה** הבעיה טופלה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by elad_jacoby,

אני עומד לקנות מחשב חדש, כרגע יש לי מודם aztec 600E, בכל מקרה הבנתי שאני יכול להפוך אותו לראוטר חוטי (אם למישהו יש את המדריך שהביאו לי פעם איך להגדיר אותו כראוטר,תודה), והבנתי גם שצריך לקנות switch ולחבר את הswitch למחשב השני ואת הswitch לראוטר ואת הראוטר למחשב הראשי, ככה זה עובד? אז דבר ראשון אני צריך להזמין טכנאי של בזק כי המרחק הוא דיי גדול. האם זה אפשרי להזמין אותם לפני שעוד יש לי את המחשב החדש ועוד לפני שיש לי switch?.. תודה.. ועוד שאלה, איזה switch כדאי לקנות? (לחבר 2 מחשבים)

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. מחקר זה של תאריך נובמבר 2002 מראה שספק ה-ADSL הטוב בישראל הוא נטוויז'ן שווה הצצה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by tomer_et,

יש לי חיבור 0.5 ADSL של WOW. בימים האחרונים אני סובל מאיטיות מחרידה בקאזה. אני יודע כמובן שמהירות ההורדה שם תלויה באנשים מהם אני מוריד את הקובץ, אבל במקרה שלי מדובר בקבצים שמופיעים אצל המון המון משתמשים - עפ"י החיפוש שעשיתי. מה יכולה להיות הסיבה לכך??? יש משהו שאפשר לעשות?? ועוד משהו קטן, האם מומלץ לשות את הפורט של קאזה? האם זה נותן משהו???

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. היי מצטער על זה שיש הרבה לקרוא , אבל אני מרגיש שאם לא אסביר הכל לא אוכל לקבל תשובה טובה. אני כרגע נמצא בספקית 012 בחבילה שנקראת גיימר במהירות 5 מגה - הכל עובד מצויין כמו שצריך, אבל הרוחב פס מתחיל להעיק.. פשוט לא מספיק 650K/sec ... אני צריך למשוך לפעמים קבצים כבדים כמו דיסקים של מכונות ווירטאוליות לצורכי עבודה ( בערך 20-80 גיגה , תלוי במכונה ) כדי להצליח להוריד את הקבצים בצורה יעילה רציתי לעבור לחבילה של 10 מגה, כשניסיתי לשדרג ל-10 התברר לי שביטלו לי את החבילת גיימר והעבירו אותי לחבילה רגילה שלא מספקת את הצרכים שלי. ( למרות שבמכירות הבטיחו לי שזה יעבוד אפילו יותר טוב ). לצערי ביטלתי את העסקה של ה -10 ונאלצתי להתקע על 5MBIT בשביל לקבל חיבור שניתן לעבוד איתו. ולא הצלחת…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. בזק בינלאומי מפרסמים בכל מקום את רשת הNGN שלהם וטוענים שהאינטרנט שלהם הכי מהיר, יש שרת פרטי ובלה בלה בלה. בתכל'ס, מי שמנוי לבזק בין לאומי (בעיקר כאלה שהיו בעבר בחברה אחרת) - באמת האינטרנט שלהם הכי מהיר?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים