עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by adirze,

שלום, לאחרונה התחילו להיות לי בעיות עם הנתב linksys wrt54gl, יש לי אותו כבר איזה שנתיים, מותקן עליו dd-wrt. לאחרונה שאני עושה בדיקת מהירות אם זה ב-speedtest.net או באתר של בזק וגם ניסיתי להוריד את הקבצים לבדיקת מהירות מהאתר של בזק והמהירות לא קרובה למה שאני אמור לקבל-מוריד על 600 קיי לשנייה בערך וזה כמובן גם בא לידי ביטוי בהורדות באופן כללי(יש לי 15 מגה, אני מקבל ב-speedtest.net בערך 8-7 מגה- כל פעם קצת משתנה). האמת שלא נגעתי בהגדרות שלו כבר הרבה זמן כך שזה קצת מוזר שפתאום התחילה הבעיה עם המהירות. היום ניסיתי לחבר ישירות את המודם למחשב והבדיקת מהירות הייתה בדיוק 15, כנ"ל בחיבור ישיר של הראוטר עם כבל רשת מהראוטר למחשב(לא דרך הכרטיס רשת האלחוטי). היום ניסיתי גם לעשות ריסט ל…

2. Started by Shlompy,

אני לא בטוח שזה המקום הנכון, אם לא בבקשה להעביר. אנו הולכים לבצע בקרוב שיפוץ רחב בבית, וכדי לחסוך כסף אני רוצה לחבר את הקווי טלפון בבית (רק בתוך הבית), בנוסף לכל החיווט LAN לכל החדרים (דבר שאיתו אני מאמין שאסתדר בקלות) יש קו טלפון אחד, אני רוצה ליצור 5 שלוחות (ל- 5 חדרים). איך בדיוק אני עושה את זה? לפי מה שהבנתי, אני צריך פס קרונה. השאלה היא איך אני יוצר את הפיצול בין החדרים. מה שאני חשבתי לעשות, זה את החוטים של קו הטלפון להכניס בחלק העליון של הקרונה, ופשוט להמשיך לשרשר אותם לאורך כל הפס העליון, ואת החיווט מהחדרים פשוט לחבר בהתאמה לפס התחתון. האם זה אפשרי לשרשר ככה כמו DAISY CHAIN? הקישור היחיד שמצאתי שלדעתי מתאר את מה שאני רוצה לעשות זה זה: http://www.facebook.com/note.p…

• 6 תגובות
    • 20.7k צפיות
  3. Started by Rinus,

היי, אני לומד קורס CCNA(התחלתי לא מזמן) ויש לי כמה שאלות שאשמח לתשובות מפורטות ומובנות: 1. אני קצת מתבלבל, בכיתה למדנו ב Packet Tracer על ראוטרים, האם הראוטר שבתוכנה Packet Tracer שונה מראוטר שיש לנו בבית?(סליחה על השאלות המטומטמות, רק התחלתי ללמוד, ואני לא כזה חכם..) אם זה כן שונה, במה? 2. למרות שקראתי באינטרנט לא הבנתי מה זה FastEthernet. האם זה כבל רשת RJ-45? אם כן אני לא מבין למה ב Packet Tracer אני צריך לתת לו IP, אם זה כבל איך אפשר לתת לכבל IP? למה בכלל צריך לתת ל FastEthernet כתובת IP? ונגיד שנתתי ל FastEthernet כתובת IP במה זה עוזר לי? בבקשה תפרטו לי את התושבה הזאת לעומק אני לא מבין בכלל את זה.. 3. (קשור לשאלה 2) איך נותנים לFastEthernet כתובת IP? אני יודע …

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by Cani,

שלום, בזמני הפנוי אני בונה צ'טים/האקים למשחק רשת בשם Mu Online, אחד העקרונות כדי לעבור הגנות מסויימות זה בעצם חיבור דרך שרת פרוקסי. לאחרונה נתקלתי במצב שאני חייב לעשות שני חיבורי פרוקסי לאותו adapter ip , אך יש עם זה בעיה, אני מקבל EROR כשאני מנסה להריץ שני חיבורים בו זמנית: Only one usage of each socket adress (protocol/network/adress/port) is normally permitted שזה אומר בעצם שרק חיבור אחד מותר. מה עלי לעשות, אם יש בכלל אפשרות?, כי מבחינה הגיונית זה לא נראה לי אבל שווה לנסות אולי למישהו יהיה רעיון.. מקווה לקבל תשובה Cani

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  5. Started by braveman,

שלום, האמתי שלא הייתי בטוח זה הפורום המתאים, אז אם לא תעבירו לאן שכן. אז ככה, יש לי ראוטר Edimax br-6424n, הלפטופ שלי inspiron 1525 מחובר אליו אלחוטית. הלפטופ מריץ ווינדוס 7, מערכת ההפעלה מעודכנת וגם הדרייברים של הכרטיס רשת. בנוסף יש לי סטרימר A200 שמחובר חוטית לראוטר. הלפטופ נמצא כ 3-4 מטר מהראוטר. בעבר היו לי הרבה בעיות של קליטה בלפטופ. ה-Link speed היה יורד ל-12/4/1 Mbs, כאשר במצב אידאלי הוא אמור להיות על 54. לפני כמה זמן עידכנתי דרייברים לכרטיס ונדמה שזה שיפר מאוד את המצב. מאז זה כמעט ולא קורה, אבל כמעט כל פעם שזה כן קורה זה בזמן שאני רואה בסטרימר סרט באיכות HD. 1) יכול להיות שמתי שהכרטיס צריך "לעבוד קשה" זה פוגע לו בקליטה? כי לצורך העניין, כשאני מוריד מהאינטרנט דברי…

6. Started by asdasd,

טוב, המלצות למחשבים לא הצלחתי לקבל בפורום, נקווה שפורום תקשורת יותר מועיל אני מחפש לקנות ראוטר אלחוטי שיענה על הדרישות הבאות (אני לא יודע לגבי מחירים, אבל שיהיה סביר, נראה לי 300 ש"ח זה יקר לא?): א. תומך בתקן N. ב. יש לו לפחות יציאת ETHERNET אחת. ג. עובד טוב עם מודם שמחלקים בבזק. ד. יודע להתמודד בלי בעיה עם עומסים של הרבה חיבורים (למשל תוכנות שיתופיות). ה. לא מתבייש גם כשמחוברים אליו 6 מכשירים אלחוטיים (כולל ציוד של מאק). ו. לא מתנתק בעומסים ולא מנתק בעומסים.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by sharonp,

אהלן, יש לי מחשב נייד אבל בחדר אין קליטת WIFI, לעומת זאת מחוץ לחלון - יש קיים איזשהו כבל שישמש כאנטנה שאוכל לחבר למחשב ולהוציא את קצהו מחוץ לחלון לקליטה? אני אשמח אם תוכלו לקשר אותי לאחד בחנות אינטרנטית (EBAY וכו') או איזה מדריך לעשה זאת בעצמך תודה לקוראים והעוזרים ויום נעים!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום! בביתי שתי קומות, הראוטר האלחוטי של הוט נמצא בקומה העליונה ובקומה התחתונה יש קליטה רק ליד המדרגות. אני רוצה לקלוט גם בשאר הקומה התחתונה וחשבתי להרחיב את טווח הקליטה עם המכשיר הזה: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6894&perur=2&t=10&c=281 אני מחפש מכשיר שיהיה כמה שיותר פשוט להתקנה (ועדיין איכותי), זה נראה לי הכי מתאים. האם הוא יעבוד בצורה טובה עם הראוטר של הוט? http://www.hot.net.il/heb/customerservice/equipment/hotreshet/article,64.aspx האם הוא פשוט להתקנה? תודה רבה לעונים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by nitzanj,

זה לא היה ככה בעבר (נניח לפני כמה חודשים). אני עם בזב"ל. היו לי בעיות איטיות בזמן האחרון אז בדקתי עם SpeedtTest מה הולך ומעבר למהירות עצמה (שדווקא בסדר), ראיתי שהוא רושם לי ספק ממש לא נכון - AT&T Services. מישהו מכיר את זה? יכול להיות שזה גורם לבעיות כאלה ואחרות? דברים פשוטים כמו סטרימינג, אפילו של שרותי מוסיקה פשוטים, עובדים הרבה פחות טוב בשבועות האחרונים. אני מודע לזה שחופש גדול תמיד מעמיס על הספקיות אבל אולי בכל זאת יש משהו דפוק, לא יודע...

10. Started by joelsnet,

האם כאשר אני מחבר Gigabit Switch לראוטר N 10/100 זה יוריד את המהירות בין המחשבים המחוברים , או שהם ימשיכו לעבוד Giga ביניהם ?

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  11. בוקר טוב! יש לי מודם רגיל של מוטורולה(לא ראוטר) בתשתית הוט, שמחובר ישירות למחשב בלי שום ראוטרים או ציוד תקשורת אחר באמצע. עד אתמול המודם עבד מצוין בחיבור כבל רשת למחשב. בשלב מסוים האינטרנט הפסיק לעבוד, וריבוט למודם, למחשב לא עזר. הוינדוס כותב ב Local Area Connection - Unidentified Network. אך אם אני מחבר את המודם דרך USB למחשב, האינטרנט עובד סבבה. אני מעוניין שהוא יעבוד דרך הכבל רשת כי ה חיבור USB עושה בעיות כאשר יש עומס כבד על הרשת. איך ניתן לאתר את הבעיה? לצערי אין לי מחשבים אחרים בבית כדי שאוכל לדעת האם הבעיה היא במחשב או במודם.. יש שיטות אחרות לאיבחון התקלה? תודה לעונים.

• 22 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. Started by omri2211,

תודה הצלחתי

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. Started by elior021,

שלום, יש לי 15 מגה + גיימר בזק בינלאומי ותשתית בזק בזמן האחרון יש איטיות רצינית ב UNLIMIT אבל בשאר השרתים עובד סבבה למשל megupload, filesonic עוד מישהו נתקל בזה ?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by עוד מישהו,

אז ככה. עד לפני חודש הכל היה בסדר.. (כמו כל דבר) ואז פיתאום התחילו להיות לי בעיות עם מודם שלא מסתנכרן כנראה עם אלוהים יודע מה. היו אצלי 5 טכנאים ועוד איזה מנהלים אזוריים שסתם באו לעשות דאווינים או אנערף. שום דבר לא עזר. עכשיו היה טכנאי ששם לי מודם חדש חדש של ARRIS וגם שם לי מגביר של אות שמסתבר שלא עזר כי גם ככה יש לי אי סינכרון. אני כבר אובד עצות. כי הטכנאים של הוט שווים לתחת ובכלל בא לי להגיש תלונה למועצה לצרכנות על היחס וחוסר תיקון הבעיה. הצלחתי להיכנס למודם של הוט וצילמתי כמה צילומי מסך. אולי זה יעזור לכם למצוא איזה משהו כי... מקסימום אני אעבור לבזק אשמח לכל עזרה או עצה. תודה נ.ב. תשתית: הוט ספק: אקספון מהירות 12 מגה [attachment deleted by admin]

15. שלום, יש לי נתב אלחוטי netgear dgn2200 כשאני מתחברת, אני רואה 54M אבל תוך כמה שניות זה יורד אפילו אל מתחת ל6M ובנוסף (מן הסתם?) הגלישה מאוד איטית (אותו נתב עובד בצורה הקווית בסדר גמור) אשמח לפתרון לבעיה. תודה :-)

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  16. אהלן ראיתי שהרבה אנשים שמקבלים נתב מהספקית שלהם מבקשים גם מודם. מה היתרון בעניין הזה - שאני לא יכול לקבל רק מחיבור דרך הנתב?

• 6 תגובות
    • 825 צפיות
  17. Started by uvs84,

שלום לכולם כמו שכתוב בכותרת, שימוש רגיל לגלישה תודה

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  18. ברשותי נתב עם קושחה צד שלישית שהתקנתי DDWRT, אני רוצה לבדוק את הביצועים של מהירות הורדה והעלאה שהנתב מסוגל לתת. לכן אני יודע שאני צריך לבדוק מהירות של WAN-LAN ומהירות LAN-WAN. ברשותי יש את התוכנה IPERF, כיצד לבדוק איתה LAN-LAN אני יודע. אך ברגע שזה קשור לWAN אני מסתבך. אני מחבר את מחשב א' לLAN , מגדיר את הנתב על DHCP אוטומטי (DYNAMIC IP) , ומגדיר במחשב ב' IP סטטי ומחבר את מחשב ב' ליציאת WAN. מה שקורה זה שאין תקשורת בין המחשב שמחובר לWAN (מחשב ב') לנתב, וגם לא למחשב א'. מחשב א' הIP שלו הוא 192.168.1.113 הנתב הוא 192.168.1.1 ומחשב ב' 192.168.1.121. לפי ההגדרות האלה לא הצלחתי לעשות את הבדיקה. כיצד אני צריך להגדיר את מחשב ב' (WAN) ככה שאני כן יוכל לעשות את הבדיקה?

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  19. מה עדיף לראוטר לעבודה בבית. ( משרד ביתי) מחוברים 4 מחשבים בחיבור רגיל + 3 בחיבור אלחוטי. חדר העבודה המרכזי עם הראוטר נמצא בממ"ד. איזה ראוטר מומלץ? יש של CISCO LINKSYS E4200 אבל הוא יקר. http://homestore.cisco.com/en-us/Routers/Linksys-E4200-MaximumPerformance-Wirelessn-router_stcVVproductId122703236VVcatId551966VVviewprod.htm?icid=linksys-specs-e4200-learnmore-btn&src2=linksys-specs-e4200-learnmore-btn או דגם אחד פחות E3200 http://homestore.cisco.com/en-us/Routers/Linksys-E3200-HighPerformance-DualBandN-Router_stcVVproductId129966527VVcatId551966VVviewprod.htm?icid=linksys-specs-e3000-learnmore-btn&src2=linksys-specs-e3000-learnmore-btn באיביי הם חצי מחיר ממה שע…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. שלום, הרבה אנשים קונים/מקבלים מחשבים ניידים קטנים עם סים בתוכם ויש להם אינטרנט במחשב אחד. איך משתפים את האינטרנט למספר מחשבים? האם החלפה לנט-סטיק עוזרת בשיתוף הרשת בין מחשבים? לעזרתכם אודה, בברכה, יהודה

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  21. Started by ffetetg,

הבנתי זה ראוטר VSLA משהו כזה ? אל תתפשו אותי באות אבל השאלה האם אני יוכל דרך שרתים בכסף לקבל 20MB או 012 עושים משחקים ?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by IlyaN,

אהלן, אני מעוניין להשתמש בכרבטיס הקווי (marvell yukon מובנה) בחיבור LAN לסטרימר במקביל לחיבור האלחוטי לאינטרנט. הבעייה שבהגדרות הIP הethernet מופיע כלא מחובר (media disconnected), ואני לא מצליח להפעיל אותו (מחיקה ואיתחול, עידכון דרייבר, טוויקיניג בהגדרות advanced). האם ניתן לשלב חיבור wifi וקווי במקביל או שאחד בא על חשבון השני?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by 67moris,

D-Link DSL-2760U הוא נתב אלחוטי איך הופכים אותו ל- REPEATER

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. שלום לכולם, נכנסתי להגדרות של הראוטר ואני לא מוצא איפה אפשר לראות מי גולש ברשת ה- Wifi שלי. אני חושש שהשכנים שלי גולשים עלי ולכן אני רוצה לראות אם אני צודק. הראוטר שיש לי זה: tl-wr841n תודה רבה לעוזרים!!

25. Started by nerya40,

ראיתי פה שהוט מציעים חיבור Internet Reserved שזה אומר פס רחב מובטח - מזאת אומרת ? במה ההבדל מתבטא לעומת חבילות אינטרנט רגילות ? וגם המחיר של החבילות האלה נורא יקר. http://www.hot.net.il/heb/business/internet/InternetRes/ והחבילות: http://www.hot.net.il/heb/business/internet/InternetRes/InternetReserved1/ המחירים: למה זה כזה יקר ? ולמה זה שימושי ? תודה לעוזרים.

דיונים חדשים בפורומים