עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום וחג שמח, כיום אני גולש במהירות 12Mbps באמצעות בזק-בינלאומי ו-HOT. משרתים בארץ אני מקבל את מלוא המהירות. בחו"ל זה כבר תלוי בשעה/יום. השימוש שלי באינטרנט מורכב מגלישה, שיתוף קבצים ומשחקים. הציעו לי חבילת גיימר ללא התחייבות במהירויות של 20 ו-30 מגהביט, ובסה"כ הן עולות בדיוק את אותו הסכום (לצורך העניין 214 ש"ח ספק+תשתית), מאחר ואצל הספקית, משום-מה, חבילת ה-30 מגה זולה יותר. ללא כל שיקול מעמיק, כמובן, עדיף ללכת על ה-30 מגה. מה גם שמהירות ה-upload עומדת על 1.5Mbps במקום על 1Mbps. הבעיה מתחילה כאן: באתר של HOT ישנו סעיף של "דירשות סף" ( http://www.hot.net.il/heb/Internet/UFI/requirements/.aspx ). בטבלה רשום הקטע הבא: "בחבילות UFI עד 12Mbps: כרטיס רשת פנימי (על לוח…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by yanson8,

שלום לכולם. קניתי מחשב חדש וכרטיס wifi רגיל כדי להתחבר לרשת הביתית אך לצערי הקליטה לא משהו. יש לי ראוטר די ישן בתקן g ומחברה לא מוכרת , והייתי מעריך את המרחק בין המחשב לראוטר ב 15 מטרים עם שניים שלושה קירות בדרך. אין לי צורך בהעברת קבצים אלא רק בגלישה באינטרנט במהירות של 5Mb , מה שמוזר הוא שלרוב האינטרנט פועל סביר אך לפעמים הוא פועל ממש לאט עד כדי חוסר קליטה מוחלט. אז אשמח לחוות דעת של המומחים פה מה יהיה הפתרון הזול ביותר לבעיה שלי. לא בא לי לקנות ראוטר חדש ב300-400 שקל ולגלות שהבעיה לא נפתרה. או שאולי כדאי לי לנסות את הhomeplug? כמו כן אם ראוטר הוא הפתרון הטוב ביותר אשמח לקבל המלצה לראוטר שמתאים לדרישות שלי (גלישה רגילה וקצת ביטורנט פה ושם). תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. היי, אני מתלבט איזה ספק אינטרנט לקחת, אני זקוק לראוטר, מישהו מכיר את הראוטר שבזק נותנים?? אשמח לחוות דעת תודה

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  4. Started by BarM,

לא משנה,לנעול בגלל חוסר הענות

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  5. שלום, יש כאן קישור לתמונה שתצייר באופן כללי את הבית שלי : http://imageshack.us/photo/my-images/31/21961436.jpg/ בין הארון הראשי לכל חדר יש כבל שמשמש לטובת בזק , כבל של 4 זוגות כאשר לכל חדר השימוש הוא בזוג אחד בלבד מה שאומר שנשארו לי 3 זוגות פנויים לכל חדר. לפני הכל רציתי לשאול באופן עקרוני האם הדבר אפשרי? ברור לי שזה לא אידיאלי אבל האם זה יעבוד? השחלה של כבלים לא נראה לי שתיהיה אפשרית. תודה

• 4 תגובות
    • 893 צפיות
  6. Started by refaels2006,

שלום לכולם . ברשותי מודם של HOT - ההוט בוקס החדש שמתפקד גם כראוטר . ההוט בוקס מוגדר כDHCP בלבד . הראוטר השני TPLINK 1043ND מחייג לספק בב"ל . התקנתי על המכשיר קושחת צד ג' DD-WRT -הגדרתי L2TP בידיוק כמו בקושחה המקורית . המכשיר מסרב להתחבר .כל פעם כתובת הWAN משתנה ל 192.168.200.1 - הכתובת של הHOT. ולא משתנה לכתובת של הספק .צרבתי בחזרה את הקושחה המקורית והכל בסדר. מאוד מוזר ...

7. Started by eyal00,

שלום, יש לי שני מחשבים בבית שעובדים ברשת בעזרת הראוטר. שניהם עם מערכת הפעלה WINDOWS 7 ENTERPRISE עשיתי כמו במדריך הבא: http://windows.microsoft.com/he-IL/windows7/help/videos/sharing-a-printer ואני לא מצליח... המחשב שלי עם הראוטר והמדפסת מחוברת למחשב השני. זה משנה בכלל?

• 6 תגובות
    • 758 צפיות
  8. שלום יש ברשותי כבל כזה ורציתי לדעת איך אני מחבר אותו לראוטר בשביל להגדיל טווח קליטה מחוץ לבית .. רק שיש בעיה קטנה , יש לי ראוטר EDIMAX BR-6226n ..ואין אפשרות לפרק את האנטנות או משהו כזה .. יש סיכוי אם בכלל שאני מצליח לקלוט עם הכבל הזה משהו ? או שזה סתם כאב ראש ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by iCe_bLaSt,

הזמנתי עכשיו Thinkpad X220 חדש מEBAY , הבחור מכר גירסה משופצרת מאוד של המחשב כולל הכל (קורא ביומטרי, Bluetooth וכו.) מה שגיליתי עוד , זה שדחפו לי שמה אנטנה של Wimax , כמובן שאני לא מתלונן על תוספות בחינם למחשב הנייד החדש שלי , אבל מישהו יודע אם אפשר לעשות אם זה משהו בכלל בארץ ? יש איזה מקום שיש בו Wimax ? יש איזה חברה שמתכננת פריסה בכלל של זה? או שכולם עוברים לLTE?

10. יש לי רשת של שני מחשבים שבאחד מהם (לפטופ) לפעמים עובדים ב-remote desktop על המחשב השני (שולחני). עובד טוב בדרך כלל, אבל בשבוע-שבועיים האחרונים כמות הניתוקים עלתה דרסטית כאשר בימים האחרונים מדובר על פעם-פעמיים בשעה לפחות, ולפעמים רצף של ניתוקים על פני מספר דקות. ברגע שיש ניתוק אפשר להתחבר מחדש, אבל זה מאוד מעצבן. פינג בין המחשבים ממשיך באופן רציף גם כשיש ניתוק ונדמה לי שגם גלישה באינטרנט אבל קשה לבדוק את זה מפאת קוצר הזמן של הניתוק. תופעה מקדימה לניתוק היא תגובה איטית יותר להקשות במקלדת ולתנועות עכבר. מדובר על שני מחשבים עם windows 7 pro, הנתב הוא netgear dgn2200v2 שמחובר ישירות אל המחשב שמשמש כשרת ל-RD, והמחשב השני מחובר דרך רשת home plug עם מתאמים d-link dhp-306av. מתאמי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by MODI,

יש לי אינטרנט 12 מגה של בזק בין לאומי והוט בחיבור ישיר של המודם האינטרנט עובד בסדר, אחרי חיבור של הרואטר (trendnet tew 431brp) בצורה חוטית האינטרנט נורא איטית (בSPEEDTEST.NET יצא לי שהחיבור שלי הוא 0.85) איך מסדרים את זה? תודה...

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Cheif,

נראה שמיזם האינטרנט המהיר, שיתבסס על הסיבים האופטיים של חברת החשמל ויתחרה בבזק וב-HOT תופס תאוצה. http://www.netcheif.com/blog/?p=1500

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by oceans68,

איזה נתב מומלץ במחירים האלה שכדאי לשקול כולל הזמנה מחו"ל? בסגנון של ה E4200 של לינקסיס....... מה מומלץ חוץ ממנו? שיהיה אמין יעבוד טוב וטווח חזק. ( אין לי ברירה הוא יושב בממ"ד בקירה של 4 חדרים..... אבל רוב בקווי, רק סלולורי ומחשב נייד באלחוטי) תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ross,

אני לא מצליח להתקין את VMware player 4 אני מקבל הודעה שאין לי הרשאות להפעיל שירות מערכת (ניסיתי גם "הפעל כמנהל") נ.ב. זה לא קשור אבל אם אני כבר פותח נושא חדש, יש לי מערכת שרצה על virtual box כרטיס הרשת שלה מוגדר כ-NAT. כשאני מעביר קבצים בין המחשב הווירטואלי והמחשב הפיזי, הסניפר (wireshark) מראה ששום דבר לא עובר דרך כרטיס הרשת באף אחד מהמחשבים. דרך איפה עוברים הקבצים??? בנוסף הורדתי את תוכנת הצאט מהאתר (http://hwzone.co.il/guides/dotnetguide) אני יכול להתחבר רק מהמחשב הווירטואלי (Client) למחשב הפיזי (Host) (הפוך אני לא יודע מה ה-IP של המחשב הווירטואלי. (כלומר אני יודע מה ה-IP שלו אבל זה עובר דרך NAT ככה שאני לא יודע איך ניגשים אליו)) במחשב הווירטואלי אני רואה פקטות שנשלחות…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Eranl99,

קיבלתי הצעה יפה מבזק בינלאומי שכוללת את הטלפון האינטרנטי שלהם. רציתי לשאוך איך זה. האם מומלץ? בעייתי? אשמח גם ללינקים על סקירות וביקורות כי לא מצאתי

• 0 תגובות
    • 723 צפיות
  16. היי, יש לי במספר מחשבים שכפולים של תיקיות שיצרתי. התיקיות כמעט זהות (99%) חוץ משינויים שנעשו רק באחד המחשבים ולא "סונכרנו" ידנית. אני רוצה לסנכרן בין התיקיות עם DROPBOX. יש דרך לעשות את זה בלי לסנכרן את אחת התיקיות לדרופבוקס ואז במחשב השני "להוריד את התיקיה כולה מהענן" בפעם הראשונה, ואז להשוות שינויים?

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by BarM,

היי,אני מחפש ראוטר חדש לבית אחרי שאני משדרג את האינטרנט ל10 או 12 מגה. אני צריך שהוא לא יקרוס ואות שיספיק לכל הבית אם אני שם אותו בממד. אז בגלל שהדרישות שלי הם לא גדולות והבית די קטן ראיתי את הראוטר הזה והתלהבתי,מישו ממליץ? או שיש תגובות רעות? BR-6258n נ.ב. אני גולש עם L2TP

18. Started by RAZIEL98,

שלום היום התחברתי לרשת הngn של בזק עם 10 מגה אבל אני לא יודע מה יכולה להיות הבעיה אבל שאני מוריד משהו (כמו קובץ טורנט) אבל זה 13.5 במקום להוריד על 1200 מה יכולה להיות הבעיה? תודה לעוזרים

19. Started by DUDEnamE,

אהלן, אז ככה במקרה יצא לי לבדוק את הספקית אינטרנט שלי על תשתית במקום אחר[אותה חברה שיש לי בבית]. באותו מקום זה הקו היחידי שמחובר לאינטרנט ברדיוס דיי גדול... בבית אני מניח שאני לא הקו היחידי , בקיצור בדקתי כמה דברים פשוטים כמו טעינת סרטים במגה ווידאו והיו הבדלים ענקיים הכל נטען מהר יותר [באזור שיש קו אחד] .התקשרתי היום לבזק כדי לברר את העניין נאמר לי שם שאם המהירות הורדה והעלאה תקינים אז הכל בסדר מבחינתם. מה אני אמור לעשות? איך להוכיח להם? או שאני טועה? וסתם מדמיין? :silly:

• 5 תגובות
    • 778 צפיות
  20. שלום לכולם עדכנתי את הנתב לקשוחה http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database עודכן בהצלחה ועבד פתאום הפסיק ולא ניתן להיכנס להגדרות אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  21. שלום, התקנתי ראוטר DGN2200V2 של בזק, בתקן N. אך האות חלש מדי בחדר המרוחק שבבית (גם במחשב נייד לא חדיש וגם באייפון 4), מתנתק לעתים, ואי אפשר כמעט לצפות ביוטיוב למשל. הבנתי שאפשר להגדיל את טווח הרשת על ידי חיבור אנטנה מגבירת טווח, אולי כיוונית. בדקתי באתר היצרן ורואים שתי אנטנות חיצוניות. אבל במודם שלי האנטנה היא פנימית ואין חיבור חיצוני לאנטנות! איך זה? מישהו יודע איך אפשר לחבר לו אנטנה חיצונית , מגבירת טווח, ואם לא, מה אפשר לעשות? תודה

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  22. Started by koko0,

אני עם הוט+נטוויז'ן וכבר מזמן הראוטר מתנתק ועושה בעיות כאלה ואחרות. עכשיו הוא כבר לא נותן להתחבר באלחוטי וחצי מהזמן מנתק את החיבור החוטי, די נמאס כבר ממנו. יש איזה משהו לא יקר ובלי דרישות מיוחדות שיתן תוצאות שוות+? אין איזה סטיקי או משהו כזה?

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  23. Started by shai82,

HPNA זה רשת על גבי תשתית הטלפון, ויש את זה לבעל בית בדירה שאני שוכר בזק רוצים 350 עבור 2 מתאמים חדשים. יש למישהו אולי מתאים אפילו ישן ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. חיברתי את הנייח לנייד בכבל lan, הנייד משתמש ב - wifi מהאנטרנט של הבית כמובן. מדי פעם אני מקבל בנייח הודעת שגיאה שלאחר מכן מתנתק האנטרנט, השגיאה אומרת שיש התנגשות של אותה כתובת ip בשני מחשבים שונים. אני מקווה שלא טעיתי בהבנה של השגיאה. השאלה היא, איך אני מגדיר IP שונה לנייח? השתמשתי במדריך הבא: http://windows.microsoft.com/he-IL/windows-vista/Change-TCP-IP-settings אם אלו הפעולות שעליי לבצע, איך אני יודע איזה IP/subnet/default לכתוב? תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום, אז יש לי כרגע נתב TP-LINK1043nd מצויין שעובד חודשים ללא ניתוקים. אני רוצה לשדרג את הרשת שלי בבית לכבוד החג ולעשות שקעי רשת קווים ולהעביר את הנתב לארון התקשורת. כרגע יש לי 2 מחשבים נייחים ו3 ניידים, הניידים ימשיכו לגלוש אלחוטית והנייחים יהפכו לחוטיים, כמו כן גם הולך להיות סטירמר בסלון. הרשת תהיה במהירות 1 ג'יגה. אני רוצה לעשות 4 שקעים,(כמספר החיבורים בנתב) בכל חדר שקע כרגע יש לי שקעי גוויס של בזק בכל חדר, אני אוסיף לידם שקע גוויס של RJ45 ואעביר את החוטים באותה הצנרת של בזק לארון התקשורת. השאלות שלי הם לגבי חומרים וציוד: איזה כבל לקנות בשביל רשת 1 ג'יגה? מסוכך או לא מסוכך? Cat5e או Cat6? באיזה תקן כדאי ליצור את החיווטים? A או B ? לפי מה שהבנתי אני צריך שני מכשירים, אח…

• 34 תגובות
    • 9.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים