עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by 11GnR,

היי מאז ששידרגתי ל30 מגה, עם ראטור WR841N V7.2 (החדש יותר), כשאני מתחבר בL2TP (חייגן) ועושה בדיקת מהירות, בין אם זה באתר של 014 או בSPEEDTEST.NET, אחרי 1-4 בדיקות, מתנתק לי האינטרנט והראוטר מראה "CONNECTING" במקום "CONNECTED" ל5 דקות עד שהוא מתחבר חזרה. שאני מתחבר עם המודם ישירות למחשב וחייגן, אין בעיות ואני יכול להריץ SPEEDTEST בלי סוף בלי ניתוקים. בשני המקרים אני מקבל את המהירות המלאה (30 מגה). שאני מתחבר בלי חייגן (MPLS) אין לי את הבעיה, אבל יש מיני-ניתוקים, שאני משחק יש לי קפיאות כל כמה דקות, ושאני מריץ פינגים יש כל כמה פעמים REQUEST TIME OUT, אז זאת לא אפשרות בשבילי (משחק במולטיפליירים). בא טכנאי של הוט, החליף לי את המודם, ראוטר (לאותו דגם בדיוק), מחברים בארון של…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. הטכנאי של סלקום התקין מודם/ראוטר של של Sagecom שלא מספק כיסוי WIFI לכל הדירה, אלא רק לחדר מחשב שבו הוא מותקן ולסלון. בשאר חדרי הבית אין קליטת WIFI. מה הפתרון המומלץ במצב כזה? האם אפשר להחליף לראוטר פרטי חזק יותר, ושהנתב של סלקום ישמש ב- Bridge? אם כן - איזה ראוטר מומלץ לקניה בארץ? אנחנו לא מעוניינים להזמין מעליבאבא ודומיו. לחלופין, האם מגבר WIFI יפתור את העניין? כידוע לי סלקום מספקת כזה בתשלום חודשי קבוע, אבל האם מגבר WIFI לא מוריד את המהירות ב-50%? בקיצור - מה אתם ממליצים?

• 7 תגובות
    • 7.4k צפיות
  3. התחברתי לבזק בינלאומי לפני 9 חודשים ומשום מה התפתיתי להוסיף את השירות אנטי וירוס שלהם safenet. גיליתי מהר מאוד שהשירות מאט את האינטרנט והאתרים נטענים לאט יותר. בנוסף זה גם מעלה את הפינגים וחוסם דברים שלא צריך לחסום. הפתרון היה קל, פשוט הורדתי את הסיומת @csafe בחייגן. עכשיו הם כנראה שינו דברים והשירות פועל אוטומטית גם בלי התוספת הזאת בחייגן. איך אפשר לבטל את הדרעק הזה?! אם אני אצור קשר עם בזק בינלאומי הם בטח יגידו שאני בהתחייבות או משהו כזה. יש דרך לבטל את זה בלי ליצור איתם קשר? דווקא מאוד נהניתי מהשירות שלהם מאז הכבל החדש אבל עכשיו זה על הפנים

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by jolygod,

שלום, יש לי כרגע בבית כבל קואקסיאלי בין שני חדרים רחוקים (שבעבר חיבר בין שני מתאמי יס) והייתי רוצה להשתמש בכבל הזה כדי לחבר בין מחשבים ברשת הביתית שלי. משהו כזה: http://www.amazon.com/Actiontec-Ethernet-Adapter-without-Routers/dp/B008EQ4BQG או כזה: http://www.amazon.com/gp/product/B00FF8ZRR8 נראה מבטיח אבל קצת יקר. האם מישהו יודע אם גם משהו כזה: http://www.ebay.com/itm/Zyxel-HLA3105-Home-HPNA-3-1-Coax-Ethernet-Bridge-IPTV-Desktop-Adapter-/221983346755?hash=item33af3d1043:g:WUcAAOSwvt1WRQuM יכול לעבוד? או על פתרונות אפשריים אחרים להשמיש את הכבל הזה כדי לחבר בין שני המחשבים?

• 7 תגובות
    • 7.2k צפיות
  5. Started by LazyBoy,

http://www.013.net/heb/press.asp?pid=47&cid=3698&sid=3818 יש למישהו עוד פרטים על זה? נשמע לי כמו חארטה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by shlomibandit,

משהו יודע מתי יו אף איי של הוט יתפרס גם לאיזור של ירושלים? או שכבר יו אף אי התפרס באיזור זה? מה הספקית הכי מומלצת כיום? ידוע לי ש12 מגה מגיע עם 1 מגה אפלואד.. עם כמה אפלוראד מגיע החבילה של ה16 מגה? ומה ההבדל מחירים בינהם? תודה לעונים..

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. הגדרתי ראוטר אצל חבר שלי... של 3 מחשבים הכל עובד טוב ומצוין... אחד מחובר באלחוטי ושניים בקווי... הכל עובד מצוין והכל טוב עד ששמתי קידוד WPA וניסיתי לחבר את המחשב עם הרשת האלחוטית ולא הצלחתי למרות שיש לכרטיס קונפיגירציה חיצונית כזו בסגנון GUI מכיוון שלווינדווס 98 אין אפשרות איפה להקליד את הקוד כמו XP.... אז הקלדתי בתוכנה החיצונית של הכרטיס... הוא רשם שהוא התחבר אך כביכול אין רשת ולא פינג... לא יודע למה זה קרה.... רציתי לדעת למה... כי לבינתיים ההגנה ששמתי היא MAC FILTERING ... אם אפשר לקרוא לזה הגנה... דוגרי זה מסנן בסיסי ומשתמש בסיסי לא צריך יותר מזה ... כי לא נראהל י שמשהו יבוא לרשת ויעשה mac spoofing כדי להכנס לרשת שלי... וכדי שהוא יעשה את זה הוא צריך לעשות sniffing אז ל…

• 7 תגובות
    • 676 צפיות
  8. Started by tepez,

צהריים טובים, אני צריך להקים רשת ביתית גדולה - 8-10 פורטים חוטיים. הרשת צריכה גם לאפשר גישהאלחוטית. חיפשתי נתב גדול כזה ולא מצאתי. יש כאלו נתבים? אפשרות שנייה שראיתי היא לשרשר מספר נתבים קטנים. מהי האלטרנטיבה העדיפה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by tzolerguy,

יש לי רשת של 3 שמתחברים דרך HUB ואל האב מחובר מודם ADSL עכשיו כל המחשבים עובדים והאינטרנט משותף בנוסף יש לי על אחד המחשבים 2 כרטיסי רשת שאחד מחובר לHUB ואל השני אני רוצה לחבר מחשב נייד בעזרת כבל מוצלב וכך למעשה שיהיה על מחשב אחד שתי רשתות ושיהיה אינטרנט גם על המחשב הנייד האם צריך משהו מיוחד?? ואיך עושים זאת??

• 7 תגובות
    • 899 צפיות
  10. עברתי לבזק 014 15 מגה (מהוט) המחשב הראשי מחובר לראוטר של נטגיר (שסיפקה בזק) ואליו מחוברים מחשב נייד אלחוטי והמחשב שלי גם בצורה אלחוטית, חיברתי נקודת גישה של אדימקס ew-7416 שמחובר אליו כבל רשת (זה קומה עליונה ואין קליטה) ואני קולט ממנו אלחוטית. הכל היה בסדר כשהייתי מחובר להוט עם סיסמת הגנה. גם עכשיו זה בסדר, אבל ברגע שאני מוסיף הגנת סיסמא ולא משנה איזה סוג זה גורם להתנגשות כתובות. בחוברת של נקודת הגישה רשום: שבנתב של בזק הכתובת 10.0.0.138 ויש לשנות ל- 10.0.0.139 ולבטל את ה- WPS. אשמח לעזרה כי אני גולש ללא סיסמא וחוגגים על הרשת שלי. *מצורף קובץ PDF של נקודת הגישה של אדימקס.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by dids22,

שני המחשבים שמחוברים לנתב שצורה חוטית מקבלים פתאום IP שמתחיל ב 169 חוץ מאיפוס הנתב - יש אפשרות אחרת לנסות לסדר את זה? תודה.

• 7 תגובות
    • 874 צפיות
  12. טוב ככה, עוד איזה יומיים אני מקבל מחשב ישן ממישהו שלא צריך אותו כבר (פנטיום 2 נראה לי) לי יש את המודם ECI הכחול הזה,מה שכתוב עליו זה: B-FOCUS Router 270pr עכשיו אני עדיין לא הפכתי את המודם הזה לראוטר כי לא היה לי סיבה לעשות את זה אפילו שמצאתי את המדריך איך לעשות את זה עכשיו ככה, כרגע יש לי מחשב שאליו מחובר המודם הזה ובנוסף לזה למחשב הזה מחובר בכבל מוצלב מחשב אחר ואז אני משתמש בICS בשביל ששניהם יהיה להם אינטרנט עכשיו השאלה זה איך אני יכול להשתמש במחשב החדש בשביל שהוא תמיד יהיה מחובר לאינטרנט ושתי המחשבים האחרים יוכלו להתחבר דרכו שניהם בו זמנית אין לי שום בעיה להשיג כבלים (רגילים או מוצלבים) וגם כרטיסי רשת נחמדים בחינם לחלוטין השאלה היחידה זה איזה מערכת הפעלה להתקין על המחש…

13. Started by Agqwe,

לאחרונה רכשתי חיבור חצי מגה adsl של בזק, כשהספק הוא נטויז'ן. מהירות ההורדה בחיבור @Obezeq הסתכמה ב8k מבזק נשלח טכנאי שבדק את מהירות ההורדה בקו שלי דרך מחשב נייד שהביא עמו - 67k אז: חיבור הקו של בזק תקין. הבעיה איננה בספק. למישהו רעיון? כרטיס רשת - realtek מודם אלקטל חלונות 98, 800 מגהרץ, 128 ram

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני גר במושב שעדיין אין בו תשתית NGN ואני רוצה להתחבר לחיבור 10 מגה (כרגע יש לי 5 מגה). ראיתי באתר של בזק שרשמית הם לא משווקים כבר מהירויות של 10 מגה ומעלה באזורים שאין בהם תשתית NGN, כרגע בנתונים של המודם שלי רשום שהוא מחובר לפורט שיכול לספק ~10.5 מגה הורדה (attainable rate) , אז לא נראה לי שזאת מגבלה טכנולוגית. השאלה שלי האם יש פה מישהו שמחובר בחיבור 10 מגה בשתית של בזק וגר באזור שעדיין אין בו את תשתית ה-NGN ? (אני רוצה לדעת אם יש בכלל טעם להתווכח איתם על המהירות של התשתית או פשוט לעבור לתשתית של HOT ) תודה מראש

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. אהלן חברים, אני מחובר בחבילה של 5M בכבלים+014. עד לפני כמה ימים הייתי מחובר בחיבור MPLS (ללא חייגן). בחודשים האחרונים שמתי לב שבהורדה מחו"ל אני מקבל קצב נמוך של עד 100K (במקום 650K כנדרש). ביצעתי את הבדיקות מול אתר SPEEDTEST, מאתרי הורדה נפוצים (DOWNLOAD.COM לדוגמא) ומהאתר של 014. יש לציין, שהבדיקות של התשתית (הורדה משרתים של HOT) היו תקינות , והורדה מאתרים אחרים בארץ תקינה גם כן. פניתי לשירות לקוחות של 014, לאחר שיחות ארוכות עם התמיכה (ושוב כל הבדיקות שתיארתי קודם), החלטנו לנסות חיבור עם חייגן L2TP (כמובן לאחר הגדרות מתאימות ב- HOT). להפתעתנו (שלי ושל הנציג 014), קיבלתי מהירות הורדה הרבה יותר גבוהה (400-500K). הוא לא ידע להסביר מדוע יש השפעה כה מהותית של סוג החיבור על מ…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלומות חברי הזון, יש לי בעיה מטומטמת ומתסכלת גם יחד. התייאשתי מלנסות לפתור אותן לבדי, ומכיוון שאני לא מוכן לשלם 12 ש"ח בחודש לתמיכה הטכנית של בזק ברשת האלחוטית(כי אני הולך להשתמש בה רק פעם אחת) לא נותר לי לאן לפנות מאשר לכאן. אז ככה, יש בביתי רשת אלחוטית, הראוטר הוא של ROTAL. כמו כן, יש לנו לפטופ אחד ישן שאין לו כרטיס אלחוטי מובנה, ולכן קיבלנו מאנשי בזק מתאם אלחוטי המתחבר בUSB(דגם: ROTAL WLAN DRUC-U3). הרשת היא רשת מאובטחת בWAP(או WEP) עם קוד גישה בלבד(מאוד פשוט גם). כל המחשבים מתחברים לרשת באופן נפלא בעזרת הקוד גישה, חוץ מהלפטופ עם המתאם. הבעיה היא, שהוא פשוט נורא מסובך(אני חושב). הוא(הלפטופ עם המתאם) מתחבר לרשת אלחוטית שכנה(לא שלי) אשר לא מאובטחת, אך כאשר אני מ…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by R0112,

יש לי בעיה של חיבור איטי, לא רציף ואיבוד מידע בזמן התקשרות עם שרתים במזרח אירופה. פניתי ב10,7 דרך האתר שלהם לתמיכה הטכנית ועד היום לא קיבלתי תשובה, נמאס לי לחכות לתשובה והרמתי עליהם טלפון לפני כמה דקות. בשיחה עם התמיכה הטכנית של נטוישן, במקום לבדוק במה הבעיה או איך אפשר לשפר את החיבור, המוקדן החליט להציע לי להחליף לחבילת גיימרים (כמובן במחיר "מתאים"). 1) לאיזה ספקים בארץ יש תקשורת טובה עם שרתים במזרח אירופה? 2) יש למישהו קישור לחוזה הסטנדרטי בין ספקי אינטרנט למשתמשים? אקח אותו מחר לעורך דין כדי להחזיר לנטוישן מלחמה :

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. היי אני מחפש המלצה לכרטיס רשת אלחוטי. הכרטיס יכול להיות usb/pci/pciexpress. כרגע יש לי בבית מודם מוטורולה של HOT שמחובר ישירות למחשב בכרטיס רשת קווי. המטרה היא להתחבר אלחוטית עם לפטופ/טלפון/סטרימר. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by GeForce93,

שלום לכולם וערב טוב, אני מחובר לאינטרנט אלחוטי במהירות 15MB NGN (בזק, 014)...יש בבית כעקרון 3 מחשבים, אחד מחובר לראוטר אלחוטי של בזק, ובשני המחשבים קיימים כרטיסי רשת אלחוטיים, לאחרונה, החדר שלי הועבר לממ"ד (כולל המחשב), יש לציין שהמחשב שכרגע בממד, היה תמיד מחובר חוטית לראוטר. ונכון לעכשיו הקליטה מאוד חלשה ויש המון תקלות, למרות שבמחשב השני שלא נמצא בממד הכל תקין. * מרחק המחשב מהראוטר הוא 5 מטרים לכל היותר אשמח לשמוע על פתרונות שיכולים לתת לי מהירות מירבית וגלישה ללא תקלות ותקיעות. שמעתי על HOME PLUG של בזק, "רשת על תשתית החשמל", אשמח לשמוע קצת לגבי זה...שמעתי שבמידה ויש עומס של חשמל, אז תהיה אטיות (יש בחדר טלוויזיה,ממיר, מנורות ועוד מוצרי חשמל - יכולה להיות בעיה?) ושמ…

• 7 תגובות
    • 4k צפיות
  20. בזק הבטיחו 50MB וגובים על תשתית-ספק (בזק בנלאומי) 10 ש"ח בפועל מסתבר שבשכונה שלי יש 30MB, וספק אם יהיה 100 בטווח הקרוב. האם הוט תשתית+ספק 100MB, שמחוייבים לפי החוזה ל-70% לפחות, הם פתרון עדיף במקרה שלי? לכאורה 70MB > 30MB+ ועדיין, האמירה הנפוצה היא שהוט הרבה פחות מוצלח מבזק. והשרות זוועה. אשמח לשמוע ממי שיש לו הוט מה המהירות בפועל. היבט משני להתלבטות: צריך למתוח כבל 20 מ' לחדר מרוחק. הוט לוקחים על כך230 ש"ח, וטכנאי פרטי (בזק לא נותנים שרות כזה) יקח 350 ש"ח לפחות.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by sofix4,

האם מספיק כרטיס רשת אלחוטי (ניקח לדוגמא את TP-LINK 321G) כדי לאפשר גלישה אלחוטית בבית, או שדרוש נתב לעבודה הזו?

• 7 תגובות
    • 883 צפיות
  22. Started by ButtholeSurfer,

ביקשתי מהספקית שלי לעבור מחיבור קבוע לחייגן , ואני לא מצליח להתחבר על פרוטוקל l2tp רק על פרוטוקל pptp vpn או שמוגדר שם automatic מה עושים ? שאני מנסה להתחבר על l2tp זה לא מגיב.. והבנתי ממישהו שיש באקס פי הגבלה על זה שצריך לבטל או משהו ? ניסיתי להתקין גם קובץ reg בשם DisableIPSEC וזה לא עזר אני גולש עם אקס פי פרופשול אקס פי סרבסיס פאק 2 שהתקנתי לפני שבוע בערך.. יש רעיונות איך אני מצליח לסדר את זה ? והאם בכלל זה נכון שעדיף לגלוש על l2tp מאשר pptp מה נחשב יותר בטוח ואיכותי ?

23. שלום יש לי שני מחשבים עם WINDOWS 7 שניהם שיתפתי בניהם מדפסת ועוד שתי תקייות א)אני רוצה לדעת איך לשתף עוד תיקיות למשל זאת מכיון שכשאני עושה שיתוף על תיקייה אני לא רואה את שם המחשב השני ברשימה ב)המדפסת משותפת..אני רוצה שהיא תעבוד גם כשהמחשב השני בעצם לא פועל איך אני מדפיס מהמחשב שלי(שהוא הראשי)ע"י כך שהמדפסת לבד עובדת תודה

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by id3232,

קיבלתי מבזק מודם שהוא כזה גדול וכתוב עליו: Eci b-focus router 312+ עכשיו אני רוצה לבטל את הפיירוול שלו . איך עושים את זה?? תודה רבה

25. לפני כמה שנים פרשתי נקודות תקשורת באמצעות כבל Cat5e של BYC Communication. הרשת שלי במהירות 1G (מתגים + אינטרנט), ואין תוכנית שדרוג בעתיד הקרוב. הבעיה שמהירות החיבור לא יציבה, ומסתנכרנת לפעמים על 100M. יש חדרים יותר/פחות בעייתיים, אבל בגדול הבעיה החמירה עם השנים. החלפתי מחברים כמה פעמים בחלק מהחדרים, ללא הועיל. לכן הגעתי למסקנה שמקור הבעיה כנראה בכבל. (מחיפוש נראה שאני לא היחיד) כעת אני מתלבט בין סוגי כבלים, כאשר הפרמטרים המתחרים הם אמינות חיבור מול קלות השחלה. מבדיקה פיזית לא הרגשתי הבדל גדול בגמישות בין Cat6a U/FTP לבין Cat7 F/FTP (שניהם של טלדור), לכן אני נוטה ללכת על השני. הבעיה ששניהם הרבה פחות גמישים מהכבל הנוכחי, שגם אותו לא היה קל להשחיל בז…

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.