עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by noodle,

היי חברה, היום היה אצלי טכנאי, והוא תיקן אמנם את הבעיה עם התשתית ועכשיו אני מצליח לגלוש בחיבור ישיר למודם אבל יש ברשותי ראוטר 1043V2, שעד היום עבד סבבה ועכשיו הוא לא עובד, אני מקבל משולש צהוב גם בחיבור ישיר אליו וגם בחיבור אלחוטי. (הראוטר כמובן מחובר למודם) בהגדרות של המודם ב-WAN Connection Type כאשר אני לוחץ על detect אני מקבל static IP ולדעתי זה אמור להיות Dynamic IP, ניסיתי לכבות ולהדליק את הראוטר אבל כלום לא עוזר. יש לכם רעיונות? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  2. Started by myjunkmail0000,

יש לי את הראוטר הנ"ל ומדפסת לייזר מחוברת אליו דרך חיבור USB המדפסת סמסונג SCX-4521F העניין שהמחשב לא מזהה את הסורק... אם אני מחבר את המדפסת ישר למחשב אז הכל עובד (מדפת+סורק+פקס)... ודרך חיבור לראוטר רק המדפסת עובדת... מה עושים??? אני רוצה שהמדפסת תהיה מחוברת לראוטר כי יש לי עוד כמה מחשבים בבית שמשתמשים במדפסת הזו...

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. האם ברירת המחדל היא הוטנט ? כי פשוט הוט מתעדפים אותם לטובה... (למשל במקרה ויש תקלה בניתובים הוט תדאג מהר יותר לטפל בהוטנט מאשר בספקים אחרים?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Ymac,

שלום. היום ניגשתי למלאכת החיווט בבית. עד היום היו מחווטים רק ארבעה גידים, היום חיברתי את הארבעה הנוספים (סיפור ארוך, גם הייתי צריך להוסיף סוויץ') בנקודה אחת, אני מקבל 1Gbps אבל בשתיים אחרות, למרות החיווט הזהה בשני הצדדים (יש פאטץ' פאנל בצד השני) אני מקבל רק 100 מגהביט. אני משתמש באותו מחשב ובאותו כבל מהמחשב לנקודה (CAT 6) הכבלים בקירות עם CAT5E. מה יכול להיות הגורם לבעיה?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by simplest,

מה זה רייט אדפטיב? תודה מראש

6. נניח שיש לי היום תשתית של בזק - ADSL עם ספק נטוויזן במהירות של 5 מ"ב. במידה ואני עובר לכבלים, האם יש צורך לדבר עם נטוויזן ולעדכן את החבילה, או שהכל יעבוד בדיוק אותו דבר בכבלים?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום לכם השאלה שלי היא כזאת: כרגע יש לי מודם ALE 130 שסופק על ידי בזק אבל הבעיה היא שהוא לא נתמך בWIN 7 (שאליה אני רוצה לעבור בשבוע-שבועיים הבאים). אז אני נקעתי קצת כי אני לא מבין כלום בעניין הזה. איזה מודם אני צריך לקנות כדאי שיעבוד עם חיבור האינטרנט שלי (ADSL) + שיאפשר לי לעשות WIFI בבית. האם זה יתאים לי? http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=312&pl1_id=3&pl2_id=18 וגם אני יוכל ליצור חייגן בWINDOWS ולהיתחבר עם השם משתמש שלי והסיסמא ללא בעיות? + האם אני צריך כרטיס רשת בשביל אחד כזה? אם יש לכם המלצות אחרות כלשהם בבקשה רק מKSP אם אפשר, לא מחפש לחסוך 50 שקל או משהו רק בגלל חנות.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by redead,

עד לא מזמן גרתי בדירה שבא הראוטר הזה שימש אותי רק בשביל WIFI היו תקופות שהוא היה נתקע בתדירות גבוה והיו תקופות שהוא יכל להחזיק ימים ושבועות בלי לרסט אותו. לפני ימים אחדים עברתי לדירה חדשה ועכשיו אני משתמש בו גם בשביל WIFI וגם LAN , מתחבר לסוויץ ושם יש כ4 פורטים פעילים. מפה לשם יוצא שהרוטר ממש נופל כל כמה שעות טובות , אין עליו עומס מיוחד ועדין הוא פשוט לא מתפקד מה ההמלצות , אולי קשוחה מיוחדת ? כרגע מותקן האחרון הרשמי של TPLINK . אולי לקנות אחד חדש טוב שיחזיק ? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. כיום ברשותי מודם ADSL של אזטק 600E שמופעל בראוטר ומחשב אחד ומדפסת. ומחובר לבזק במהירות של 1.5M אני מעוניין להקים רשת ביתית בכדי להכניס יותר מחשבים ולשתף ביניהם גם את המדפסת שהיא מדפסת רשת קוווית ואלחוטית. מקריאה של הפורום הכנתי תרשים שמראה איך אני חשבתי להקים את הרשת. מצורף הקובץ. השאלות שלי הן: 1. איך אמור להיות מחובר הראוטר האלחוטי? כ ראוטר? כ AP? 2. האם להשאיר את המודם DSL כראוטר או כמודם? 3. ראיתי שממליצים כאן על הנתב Edimax BR-6524N האם כדאי להשקיע עוד 200 ש"ח ולקנות את הנתב Edimax BR6574N (כי יש לו חיבורי GIGA LAN?) 4. האם הנתב של בזק דגם N טוב כמו הנתב הנ"ל? 5. איזה דגם של SWITCH כדאי לקנות? האם גם כאן כדאי להשקיע עוד ולקנות SWITCH שתומך ב GIGA LAN? 6. איזה כרטיס ר…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום יש לי מודם-ראוטר ADSL של חברת 3COM שעדיין עובד טוב, למרות ש-3COM כבר לא קיימת רציתי לשאול, באיזה מהירות הוא עובד? אני מדבר על המהירות של המודם DSL שלו, ולא על מהירות ה-Wi-Fi. יש לי את ה-Manual שלו, אבל משום מה אין שם שום אזכור למהירות המודם... תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. יש לי נתב של TRENDnet דגם: TW100-S4W1CA ואני רוצה לפתוח פורט בו עבור אימיול. בבקשה עזרה. אני באמת צריך את זה וכבר ניסיתי את מה שראיתי בהודעות אחרות דרך החיפוש ולא מצאתי משהו שמתאים לסיטואציה שלי

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. היי, אני צריך שתמליצו לי על שיטה טובה שיהיה אינטרנט בממד ללא צורך בפתיחת חשבון נוסף אצל הספקית ודברים כאלו. עד היום העברנו כבל רשת ארוך (20 מטר) שהיה מחובר מהראוטר שמחובר למחשב שלי עד למחשב בממד. אשמח אם תמליצו לי על שיטה אחרת (מתאם רשת לא קולט משם את האות של הראוטר). תודה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אני צריך את עזרתכם בביצוע Tracert ל 3 שרתים אשר נמצאים בארה"ב, ולהדביק את ה LOG פה. חשוב לציין כי תרשמו באיזה ספקית מדובר, אני נמצא באינטרנט זהב והפינגים שלי לשם גבוהים בסביבות ה 600ms. כתובות ה IP : 1. 72.233.42.138 2. 72.233.33.235 3. 72.233.34.34

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by liortaib,

טוב אז ככה היה לי מודם של טיירון וראוטר 3com והבנתי שהמודם לא עובד טוב עם ראוטרים אז היום בא אלי טכנאי מהוט והחליף מודם למודם thomson אבל עדיין באתר speed test יש לי פס רוחב נמוך כמו שהיה לי פעם עם מודם טיירון הנה תראו את התוצאה?מה זה יכול להיות? ועכשיו יש לי שאלה אחרת בקשר לפתיחת פורטים ליוטורנט הגדרתי פורט מסוים ביוטורנט וגם באתר של 3com הנה תמונות ועדיין זה מזהה שלא נפתחו פורטים! תמונה מהאתר של 3com תמונה מהיוטורנט תודה לעוזרים!

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by rotem_o,

שלום לכולם! בזמנו התייעצתי אתכם בנוגע לקניית ראוטר אלחוטי וכרטיס רשת. קניתי את ה-LinkSys WRT54GL וכרטיס רשת אלחוטי EDIMAX EW-7128G אך בגלל שהקליטה לא הייתה חזקה (הראוטר קומה מעל המחשב) החלפתי את הראוטר ל- COMPEX NP27G והקליטה הייתה טובה יותר. הכל היה טוב ויפה עד שלפני כחודש-חודשיים כשחבר בא אליי והאינטרנט לא עבד , אז הוא התחיל לבדוק ולשנות את ההדגרות של הראוטר (הוא מבין ברשתות) לבסוף אחרי שהלך התברר שהמודם למעלה פשוט היה מכובה. הדלקתי אותו, והאינטרנט שב. הבעייה היא שמאז הכל זוחל. הורדות - מהאינטרנט במהירות של כ-20-30 , וכנ"ל בתוכנות שיתוף קבצים. גלישה רגילה באינטרנט - לוקח זמן עד שכל דף עולה, והרבה הרבה פעמים הוא רושם שלא ניתן להעלות את הדף, ורק אחרי רענון מספר פעמים זה …

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by zzz727,

שלום לכולם, יש לי רשת אלחוטית בבית ואני רוצה לשתף תיקיה שרק ליוזר מסוים תיהיה הרשאה להיכנס אליו.. כשאני נכנס לשיתוף ואבטחה לתיקיה שאני רוצה לשתף ישנה אפשרות לבחור יוזרים רק מתוך המחשב הספציפי שאני עובד עליו.. כתוב: "מתוך מיקום זה" (שם המחשב שלי) ומצד שמאל כתוב מיקומים אבל אני לא יכול לבחור מחשב אחר ברשת אלא רק את שלי. עוד שאלה.. יש אפשרות לשים סיסמא ויוזר כללים על כל הדברים שאני משתף.. איך עושים זאת? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום לכולם רציתי לשאול , כשאני מחבר רשת בין 2 מחשבים בעלי מערכת הפעלה עם XP. כשהאופציות הם מחשב ראשי מחובר דרך מודם USB לאינטרנט ודרך כרטיס רשת עם כבל מוצלב המחשב המשני מתחבר לרשת. אז השאל היא כזאת: כשעובדים עם כבל מוצלב , העברת הנתונים ושיתוף הקבצים בין 2 המחשבים תיהיה יותר איטית ביחס לעבודה עם ראווטר? הגיוני שאם אני מעתיק קבצים ברשת לדוגמא: תיקיה עם קבצים ששוקלת 2.50 ג"ב ואני עובד עם כבל מוצלב , את יקבל לפעמים תקעיה? ידוע שכבל מוצלב עושה בעיות לפעמים? ראווטר יותר יציב ומהיר ממנו? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by itaym120,

שבת שלום, מה דעתכם על שימוש בראספברי פי עם pi-hole כdns על מנת לחסום פרסומות במקום להתקין חוסם פרסומות על כל אחד מהדפדפנים בכל אחד מהמחשבים. האם הוא חוסם יותר פרסומות? תורם למהירות טעינת הדפים יותר? https://pi-hole.net בברכה, איתי

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  19. היי שלום לכולם, כרגע אני נמצע אצל הוט עם חבילת 100MB ומקבל מהירות צולעת של שנת 1998, סרטונים ביוטיוב על 144p לא זזים לי כך שהחלטתי להתנתק "התמיכה שהם נתנו לי...". בעוד כמספר ימים אני מתחבר לחבילת הבנדל של פרטנר עם עד 100MB מהירות גלישה, מקווה שיהיה יותר טוב, בכל מקרה אני לא מעוניין לשכור מהם נתב והחלטתי לרכוש אחד משלי לצורכי ניוד עתידי אם ו... אחד הראוטרים המומלצים כאן באתר הוא ה-TP-Link Archer VR600 V2 אשר קיים ברשת KSP (בדקתי שאצלהם יש אתV2 ולא V1) והשאלה שהיא האם הראוטר יתמוך ותומך ברשת פרטנר? ושאלה נוספת היא לגבי חיבור הראטור בצורה קווית למספר מכשירים, מסך סמארט TV אחד בסלון ועוד 2 מחשבים בחדר שאר המחשיכים האלחוטיים יהנו מרשת האייפי, מה היא …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by barhanin,

שלום חברים יש לי שני מחשבים בבית המחוברים על גבי רשת האלחוטית. הרשת מאובטחת כמובן עם WPA2 . במחשב שלי מותקן ה WIN7, כשאני עושה התחל-> הפעלה ורושם את האי פי של המחשב השני (XP) אני רואה את התקיות שיתוף שיצרתי הבעיה כאשר אני מנסה לראות את התקיות שיתוף שנמצאות על WIN 7 ז"א שאני נכנס מהמחשב עם ה XP, עושה התחל הפעלה ורושם את האי פי שלי הוא מבקש ממני משתמש וסיסמה כביכול בשביל לראות את הקבצים שלי. אני לא היגדרתי שום סיסמאות למחשב מתי שהוא . מישהו יודע מה אני צריך לעשות על מנת לראות את הקבצים?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום ברשותי אייפון עם חבילת גלישה של 5 גיגה. כרגע אני מחבר באופן ישיר את האייפון לנייד עם כבל בשביל להשתמש בו כמודם סלולרי. רציתי להשתמש ב USB מודם סלולרי ולהשתמש בסים שאני משתמש באייפון - באותה חבילת גלישה של 5 גיגה, ולא לשלם גם 5 גיגה לאייפון וגם 5 גיגה לנייד. האם הדבר הזה אפשרי ? (בעצם שיכפול הסים ואחד יהיה בנייד ואחד בפלאפון). תודה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  22. Started by laland,

שלום לכולם, על מנת לקבל את העזרה הטובה ביותר אתן את כל הפרטים כי אני לא יודע מה רלוונטי. ברשותי מחשב שולחני Intel Core 2Duo E4500 @ 2.20Ghz ,2 GB of RAM ואינטרנט בתשתית כבלים של הוט ,ספקית נטויז'ן 2.5 מגה עם מודם של טומפסון (תמונה מצורפת) המחובר בכבל רשת למחשב . החיבור לאינטרנט מתבצע ללא חייגן. ברצוני להקים רשת ביתית על מנת להתחבר לרשת עם מחשב נייד בטכנולוגיית WiFi . (המחשב הנייד הוא חדש בעל כרטיס רשת פנימי). בחיפוש קצרצר בגוגל נתקלתי באנשים שטוענים כי ישנה בעיה בחיבור הראוטר שהם רכשו (בעיקר מדגמים של אדימקס שהומלצו לי בתועלת מחיר-איכות) למודם של טומפסון מכיוון שהמודם של טומפסון ישן. 1) האם יש אמת בדבר ובחיבור ראוטר למודם של טומפסון אכן אתקל בבעיות ובניתוקים? 2)…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. שלום לכולם, אני מחובר לADSL דרך מודם\ראוטר. המודם מקבל כתובת IP חוקית מהספק (הכתובת משתנה בכל פעם המודם נכבה או מתנתק) - והמחשב מקבל מהמודם כתובת IP פנימית קבוע. הבעיה היא שאני מקבל LOW ID באימיול. עד כמה שאני מבין הדרך לפתור את זה היא ע"י PORT FORWPRDING (מאוד יכול להיות שאני טועה). הבעיה היא שאין לי מושג איך לעשות את זה... אני משתמש במודם של NEC מדגם aterm DL180V - זה מודם שמשמשים בו רק ביפן (ולכן גם ממשק הניהול שלו הוא ביפנית ואני לא מבין יותר מידי....). כמו כן אני משתמש ב norton internet security 2005. עד כמה שאני יודע אפשר לשנות את הפורטים שאיתם עובד האימיול לאיזה פורט שאני רוצה ולכן חשבתי שאם אני אוכל למצוא איזה פורטים פתוחים יש לי כרגע במודם ובמחשב אני אוכל לשנות …

24. Started by eozeri,

אהלן, בעתיד הקרוב אנחנו עוברים דירה, וזה מאלץ אותי להקים בדירה החדשה והגדולה רשת בייתית. הרשת אמורה להכיל מחשב PC אחד, מחשב נייד אחד, 2 טלפונים סלולרים, ואחד סטרימר. החיבור הוא לרשת של הוט במהירות של 2.5M אז מצאתי שאחד הראוטרים החזקים הוא linksys-wrt54GL ופתאום נתקלתי בעוד ראוטר שלהם (ביד-2) Linksys-wrt160N מישהו יודע להסביר בשפה פשוטה מה ההבדלים בניהם? מבחינת תמיכה בתקן N - למה בדיוק אני צריך את זה? ואם יש הצעה לראוטר אחר (לא של EDIMAX) - אשמח לשמוע. תודה רבה, אייל

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Cheif,

בשבוע שעבר הכריזה סיסקו (Cisco) על 6 נתבים ביתיים חדשים שיחליפו בחודשים הקרובים את כל סדרת נתבי ה-WRT הוותיקה. כל הפרטים ב-POST הבא: http://www.netcheif.com/blog/?p=623

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.