עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ehud4,

שלום לכולם! יש לי נתב TP-LINK שה DHCP מוגדר לחלק בו כתובות מ 100 עד 199. מה שמוזר לי, זה שכאשר אני נותן למחשב כתובת סטאטית שהיא מחוץ לטווח של ה DHCP מוגדר בנתב, אז המחשב הזה לא יכול להשתמש בנתב כדי להגיע לאינטרנט (אבל הוא כן מתקשר ברשת הביתית). אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר מה הקשר בין חלוקת הכתובות של ה DHCP לזה שהנתב לא יכול לנתב את המחשב כאשר הוא מקבל כתובת שהיא מחוץ ל DHCP שמוגדר בו . . . . הרי הטווח של הרשת שלי בתכלס זה לפי המיסוך, ולא לפי מה שהראוטר מחלק, לא? תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן חבר'ה... יש לי בבית את הציוד להלן: tp-link wr1043nd boxee box ראוטר ישן ולא בשימוש אבל תקין d-link di-524 הבוקסי יושב בסלון והראוטר החדש בחדש בצד השני של הבית, ויש כמה קירות טובים ביניהם. לכן בהזרמה של 1080P יש מדי פעם עצירה לטעינה. בדקתי קצת בנושא שיפור הכיסוי של הרשת ומצאתי בנטצ'יף מדריך לחיבור ראוטר נוסף בכבל לראוטר קיים. עקבתי אחרי ההוראות אבל הroaming בין הראוטרים לא מתבצע. אם אני בסלון יש קליטה מלאה מהראוטר בסלון אבל כשאני עובר לחדר הקליטה נמוכה (מהסלון) והמחשב נייד לא עובר לראוטר שבחדר, וכן ההיפך. יש לשניהם את אותו SSID ואותה הצפנה וססמא. בואו נגיד שזה פתרון מתקבל לבוקסי כי הוא נייח אבל למחשב נייד זה לא אידאלי. אולי למישהו יש רעיון עדיף? בלי להוציא יותר מדי כ…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום , קודם הקדמה : אתמול התקנתי את הראוטר החדש בתקן N TP-LINK WR841N , הכל עבד טוב ויפה ואפילו הצלחתי להשיג מהירות הורדה מקסימלית יותר טובה מהראוטר הקודם (linksys) הישן. ישנם כמה מחשבים בבית 2 נייחים אחד מחובר בכבל רשת win7 השני עם כרטיס רשת אלחוטי פנימי (לא מובנה) עם XP, ועוד 2 ניידים ואקסטרימר פרו. כולם תומכים בתקן N ועובדים טוב חוץ מהנייד החדש. הנייד הסורר הוא samsung חדש עם כרטיס רשת intel centrino wirelessN 130 עם דריברים מעודכנים. הבעיה המרכזית היא מהירות תגובה של המחשב בגלישה פשוטה והורדות בסיסיות בדפדפן ואני אנסה לתאר: בעת כניסה לאתר או בלחיצה על לינק באתר ישנה השהייה של 20 עד 40 שניות בתגובה ואז האתר מתחיל לעלות , קודם טקסט ואז עוד השהייה ואז תמונות ופלאש. בהו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. אהלן, מקווה שהכותרת לא מפחידה . לאחרונה התקלקל לי המודם בראוטר של SIEMENS והחלטתי לחבר את המודם הישן שלי (AZTECH) ולהשתמש ב SIEMENS כראוטר בלבד . אני מודע לעיניין שיכול להיווצר מצב של חוסר יציבות, אבל בנתיים זה מה שיש . העיניין הוא שיש לי מה שנקרא "טלפון אינטרנטי" שכרגע מחובר באופן הבא למודם ADSL של AZTECH : מהמחשב ----> מתאם שיחות ----> מודם AZTECH 600E . עכשיו איך אני מגדיר ומוסיף לכל העסק הזה ראוטר בעצם ? אודה בקרב לב לעוזרים !

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. שלום לכולם, יש לי בבית כרגע (די גדול 3 מיני-קומות) 2 ראוטרים. היחיד שעובד הוא מה שקיבלתי מהוט - ה TP LINK תקן N (דגם TL-WR841N) הוא נמצא בערך במרכז הבית. עכשיו רוב הבית נמצא בקליטה. יש איזורים שהקליטה חלשה ממש (פס אחד) ויש איזורים שהקליטה כמובן חזקה. איכות הקליטה אצלי היא מאוד מאוד מאוד חשובה!!!!! חשבתי אולי על רכישת AP וכאלה אבל נראה לי שזה מיותר (תקנו אותי אם אני טועה) למה? בבית יש לי גם ראוטר של linksys - הוא בתקן G והוא מהישנים והנפוצים ביותר שהיו - דגם WRT54 משהו כזה חשבתי אולי יש אפשרות לחבר אותו איכשהו כ"סלייב" כנקודת תקשורת כלשהיא שהוא יקבל תקשורת מהראוטר הראשי ויפיץ גם הוא תקשורת לבית. השאלה היא קודם כל אם זה אפשרי כשהוא נמצא בנק' אחרת בבית ואם זה אפשרי ברמה אלחו…

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by Gamer9000,

לפעמים מתקבל פינג גבוה מאתרים בארץ עם בזק בינלאומי Private NGN גיימר תשתית הוט פינג ממוצע בתשתית הוט: 10ms פינג ממוצע מכל אתר ישראלי: 60ms (לאחר שמחייגים לבזק בינלאומי) חיבור ישיר בעזרת החייגן של Windows הבעיה מתרחשת כנראה רק בסופי שבוע מה ניתן לעשות?

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. שלום חברים.. אני נמצא כרגע עם מהירות של 2.5 מגה בבזק כתשתית ו012 כספק. לאינטרנט זהב משלם 29 ש"ח בהתחייבות עד לאוגוסט. בבזק נגמרה ההתחייבות לפני חודשיים ולא ידעו אותי ושילמתי כ81 ש"ח לערך עבור מהירות החיבור עד עכשיו. ברור לי כי המחיר הוא כבד בפרט למהירות הזבלית בה אני נמצא. אני מתחבט מה לעשות וזקוק לעצה טובה.. דיברתי עם 012 והציעו לי עבור 12 מגה במחיר 39 ש"ח..ביררתי לגבי חבילת גיימר בנוסף וטענו כי זוהי תוספת של 24 ש"ח. אמרתי נניח להם כרגע ודיברתי עם בזק...אחרי דסקוס קצר אמרו כי על מהירות תשתית של 10 מגה יגבו ממני 100 ש"ח..המחיר עדיין גבוה לטעמי. דיברתי עם הוט... יש להם מבצע של 99 ש"ח עבור מהירות של 12 מגה כולל ספק טריפל C ללא התחייבות או תשלום על המודם(כך הם טוענים). לכאור…

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  8. Started by Rot20,

שלום לכולם, יש לי בעיה שדיי משגעת אותי בזמן האחרון! אנחנו 4 מחשבים נידיים + 3 סמארטפונים על אותה רשת ביתית שהמהירות היא 10 מ"ב וכולם מתחברים בצורה אלחוטית. מידי פעם מצטרף גם מחשב נייד לחבורה שמתחבר בעזרת כבל רשת. כל פעם יוצא מצב שאחד או יותר מהמחשבים\פלאפונים לא מצליחים להתחבר לאינטרנט, ז"א הם מחוברים אך עם גישה מגובלת,משמע אי אפשר לגלוש באינטרנט. אשמח לקצת אור בנושא תודה

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  9. Started by Zeev86,

ראוטר מנסה להתחבר לחייגן, לאחר מספר שניות מחזיר disconnected. log: [table][tr][td] Index Log[/td][/tr][tr][td] 1 0000:System: Router initialization succeeded.[/td][/tr][tr][td] 2 0001:L2TP automatically connecting.[/td][/tr][tr][td] 3 0013:DHCPC: Network config succeeded.[/td][/tr][tr][td] 4 0015:L2TP DNS reply : 0.0.0.0[/td][/tr][tr][td] 5 0015:L2TP DNS reply : 0.0.0.0[/td][/tr][tr][td] 6 0023:L2TP request timeout.[/td][/tr][tr][td] 7 0067:L2TP manually connecting.[/td][/tr][tr][td] 8 0075:DHCPC: Network config succeeded.[/td][/tr][tr][td] 9 0077:L2TP DNS reply : 0.0.0.0[/td][/tr][tr][td] 10 0077:L2TP DNS reply : 0.0.0.0[/td][/tr][tr][td] 11 0085:…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Cheif,

לפני כ-10 ימים הכריזה Linksys, חטיבת מוצרי התקשורת הבייתים של Cisco, על נתב חדש – E4200v2. מדובר בנתב חדשני, בעל תכונות ייחודיות, שבאמצעותו מנסה Linksys לחזור למרכז הבמה. בפוסט אני סוקר את ההיסטוריה של Linksys, את הסיבות שהביאו לכך שאיבדה את הדומיננטיות שלה ואת סיכויי ההצלחה שלה באמצעות הנתב החדש. קריאה נעימה. CHEIF http://www.netcheif.com/blog/?p=1662

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by wisha,

שלום, אני עומד לקנות מחשב חדש ואני צריך כרטיס רשת חזק. יש לי בדירה אינטרנט אל חוטי (12 מגה). ויש עוד שני מחשבים אחרים שמשתמשים בו.. הראוטר הנוכחי שלי הוא TP-link של הוט. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אני אובד עצות. כל הלילה אתמול עבדתי לפי מדריכים של פתיחת פורטים ולצערי הפורט לא מראה סימני שהוא פתוח. סיפור מקרה: הייתי לקוח של בזק ובזק בינלאומי עם 15 מגה מהירות. הייתי משתמש בראוטר תקן N של סימנס שעשה מידי פעם בעיות. מהירות תקינה בטוראנטים מטורנט ליץ': 1.6 מגה לשנה. בימים האחרונים נגמר לי החוזה עם החברות והחלטתי לשדרג. וכך עברתי בספק לאקספון, לחבילת הללא הגבלה ב35 שקלים ולבזק ל-30 מגה תשתית ב89 שקלים לחודש (מקווה שמשתלם..). כתוצאה מהשדרוג בזק הכריחו אותי לקחת ראוטר מסוג Dlink 6740vn מכיוון שהוא מסוג VDSL וזה מה שצריך למהירות האלו. אז עכשיו, אחרי שביצעתי בדיקות מהירות, אני ממש מרוצה, 30 מגה על השעון. מה ששכן, כעת שאני מוריד בטורנטים המהירות מאוד מאכזבת: 1 מגה לשנייה הכי…

• 7 תגובות
    • 5.2k צפיות
  13. Started by menymu,

שאלה, כאשר אני מתחבר לבזק בינלאומי עם חיבור PPTP הפינגים שלי לספקית הינם - 8-11MS כאשר אני מחובר ב-L2TP הפינגים הם 13-14MS בשניהם אני מקבל את ה-30 מגה אבל לפעמים נראה כאילו L2TP יותר יציב מבחינת מהירות וקפיצות פינגים... מישהו יודע מדוע זמן התגובה נמוך יותר ב-PPTP? זה לא אמור להיות ההפך?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אין כל שינוי בפינגים מרוב מדינות אירופה. התקשורת לאירופה עוברת דרך לונדון, דבר שלא מאפשר ליהנות מפינגים נמוכים יותר.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by מר מקלדת,

האם הכפתור של ה-ON/OFF עובד? אצלי זה הפסיק לעבוד מאתמול ואני לא יכול לשים אותו על Standby.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by GeForce93,

שלום לכולם וערב טוב, אני מחובר לאינטרנט אלחוטי במהירות 15MB NGN (בזק, 014)...יש בבית כעקרון 3 מחשבים, אחד מחובר לראוטר אלחוטי של בזק, ובשני המחשבים קיימים כרטיסי רשת אלחוטיים, לאחרונה, החדר שלי הועבר לממ"ד (כולל המחשב), יש לציין שהמחשב שכרגע בממד, היה תמיד מחובר חוטית לראוטר. ונכון לעכשיו הקליטה מאוד חלשה ויש המון תקלות, למרות שבמחשב השני שלא נמצא בממד הכל תקין. * מרחק המחשב מהראוטר הוא 5 מטרים לכל היותר אשמח לשמוע על פתרונות שיכולים לתת לי מהירות מירבית וגלישה ללא תקלות ותקיעות. שמעתי על HOME PLUG של בזק, "רשת על תשתית החשמל", אשמח לשמוע קצת לגבי זה...שמעתי שבמידה ויש עומס של חשמל, אז תהיה אטיות (יש בחדר טלוויזיה,ממיר, מנורות ועוד מוצרי חשמל - יכולה להיות בעיה?) ושמ…

• 7 תגובות
    • 3.9k צפיות
  17. Started by WaRez.,

שלום, חיברתי שני ראוטרים מסוג TP LINK, אחד ראשי ושני כAP. הרשת עובדת טוב מאוד, יש גישה ואינטרנט והקליטה טובה. הבעיה היא שברגע שאני מנסה לתת סיסמא לראוטר הראשי, הAP לא מצליח להתחבר אליו ואין אינטרנט בראוטר השני [AP]. האם אפשרי ליצור אבטחה לשני הראוטרים [עדיפות לWPA2] ? תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 922 צפיות
  18. Started by shmuel_mr,

שלום, קניתי דומיין בgodaddy ותכננתי שהוא ישמש כדומיין לשרת FTP שלי. בבית הip הוא דינמי ובgodaddy מצאתי רק אופציה לip סטאטי. האם יש אפשרות להשתמש בdns דינאמי עם דומיין רשום בgodaddy(עם dyndns)?. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום, יש ברשותי מספר שנים נתב מבית NETGEAR 614 מחובר למודם Siemens C2-10 בזק סופסוף פרשו את רשת ה-NGN בבת ים כעת אני על מהירות 5Mb האם הראוטר יתמוך במהירות 10Mb? יש דרך לבדוק? המודם שברשותי תומך עד 15Mb ככול הזכור לי ללא בעיה כלל.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום. רציתי לדעת האם ניתן לחבר למחשב שני כרטיסי רשת קווים. כאשר כרטיס רשת אחד יחובר לראוטר בזק סטנדרטי שמחלק כתובות ובעל יציאה לאינטנרט.כרטיס רשת שני יחובר לרואטרבזק אחר שעובד על קו טלפון אחר וגם לו יש יציאה לאינטרנט. במידה והדבר אפשרי איך אפשר לשלוט באיזה רשת אני רוצה להתשמש ביציאה לאינטנרנט. איציק

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. לפני כמה ימים עברתי מחיבור ללא חייגן אצל נטוויז'ן לחיבור עם חייגן L2TP דרך בזק בינלאומי. האינטרנט עבד בסדר בהתחלה אבל אחרי כמה שעות התחילה איטיות רצינית ובדיקות מהירות מראות שאני מוריד על 2 מגה ביט לשניה (חיבור של 12 מגה)... בתמיכה של בזק בינלאומי אמרו לי שהבעיה בנתב הנ"ל שאינו תומך בפרוטוקול L2TP כראוי ואמרו להחליף ראוטר... בתמיכה של הוט אמרו שהבעיה אצל בזק בינלאומי וכל מה שהם יכולים לעשות זה להעביר אותי לחיבור בלי חייגן... הסיבה העיקרית שעברתי לבזק בינלאומי היא כדי להנות מהרשת החדשה שלהם אבל אם אני צריך להחליף ראוטר או לעבור לחיבור בלי חייגן (שלא נהנה מהרשת החדשה לפי מה שהבנתי) אז כבר כדאי לי לעבור לספק יותר זול. מישהו נתקל בבעיות מהסוג הזה? תודה.

• 7 תגובות
    • 8.9k צפיות
  22. Started by yaloner,

שלום לכולם, התחברתי עכשיו לאינטרנט של hot והטכנאי אמר לי שיש במודם אפשרות שיהיה גם ראוטר אלחוטי אבל זה מנוטרל ע"י החברה ונפתח רק למי שמשלם תוספת לרשת ביתית. מישהו יודע על איזה חסימה מדובר? תודה

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. חברת FAST עדכנה את המחירים שלה לכל המהיריות רק ב 15 ש"ח וללא מגבלת תעבורה!:מבצעים[table][tr][td]חבילה[/td][td]העלאה[/td][td]מחיר חודשי[/td][/tr][tr][td]2.5[/td][td]0.25[/td][td]10 ש"ח[/td][/tr][tr][td]5[/td][td]0.5[/td][td]15 ש"ח[/td][/tr][tr][td]12[/td][td]1[/td][td]15 ש"ח[/td][/tr][tr][td]30[/td][td]1.5[/td][td]15 ש"ח[/td][/tr][tr][td]100[/td][td]2[/td][td]15 ש"ח[/td][/tr][/table]בכפוף לתקנוןשווה לעבור ?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by yossihaz1,

בצהריים,רגע לפני הסגירה עם הוט,קיבלתי שיחה מפתיעה מבזק המבשרת לי שאוכל להשתדרג אצלהם ל-30 מגה אני נוטה להסכים העניין הוא שלטענתם יש במלאי רק את הראוטר מסוג נטגר השאלה שלי היא כזו האם אני יכול לוותר על לקחת נתב מהם ולקנות את ה- tp link 1043 שישמש לי כנתב מודם ולעבוד רק איתו או שחייב לקחת מהם-אם חייב לקחת מהם,מה האופציות העומדות לרשותי? אם לא חייב לקחת מהם ואני משתמש רק בtp-link, האם דרכו אוכל לקבל 30 מגה נקי עם בזק? אודה לעזרתכם, רוצה לסיים הסאגה של השדרוג בהקדם שאלה נוספת, אם ניתן להגדיר את הנטגר כנתב בלבד,האם אוכל להשתמש בדי-לינק 2760 כנתב (למרות שהוא תומך רק עד 15 מגה) האם במקרה כזה אנצל את ה-30 מגה במלואם?

• 7 תגובות
    • 889 צפיות
  25. שלום, החלטתי להתנתק מבזק ולעבור להוט בתשתית 100M. לצערי אני נתקע עם הנתב VVG2000 של חברת בזק. לאחר בדיקה הבנתי שאין אפשרות להגדיר בנתב חייגן L2TP לשימוש הוט, האפשרות היחידה שיש לי היא להגיד את החייגן במודם של הוט ולהפוך את הנתב הנוכחי לשימוש כראוטר בלבד. בבזק לא היו מוכנים לעזור לי כיצד להפוך את הנתב לשימוש כראוטר בלבד... אשמח אם תוכלו לעזור לי כיצד להגדיר את הנתב שישמש לי כראוטר בלבד. תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים