רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
היי, "צרבתי" את הקשוחה של openWrt על הראוטר שלי - buffalo wzr-hp-g300nh הכל עובד טוב ויפה... הבעיה היא שאני לא יודע איך להגיע להגדרות של החבילה - openL2tp ככה שאני עם הקשוחה ללא חייגן... יש מישהו פה בפורום שיודע איך להגיד ולעשות זאת? מצאתי את המדריך הנ"ל - http://wiki.openwrt.org/doc/howto/connect_by_l2tp אבל אין לי מושג איך ליצור את קובץ ההגדרות למשל... מגיעים לשם דרך הפאנל של הראוטר? דרך חיבור SSH? תודה על העזרה... כרגע חזרתי ל-DD-WRT ואני משתמש בו כ-static ip שהוא מקבל מראוטר אחר שיוצר את החיבור L2tp כי עם DD-WRT אני מגיע ל-18 מגה מתוך ה-30 שיש לי...
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לקנות מודם (פנימי או חיצוני) ל ADSL . חישפתי ברשת ואין כמעט אף חנות שמוכרת את זה. מישהו מכיר איפה אפשר לקנות ? ואם כבר אני שואל, יש איזשהו מודם מומלץ במיוחד ? תודה לכולם
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בחיבור שני נתבים בצורה אלחוטית. ניסיתי קצת להבין מקריאה באתר DD-WRT. אז ככה , קודם אני אסביר מה אני צריך ולפי זה אני מקווה שתוכלו לעזור לי. התצורה של הרשת בדירה היא כזאת. בחדר השינה ישנם המודם והנתב אליהם לא מחובר כלום. בסלון יש מחשב שולחני שמשמש כמדיה סנטר ואליו מחובר מדפסת מולטי של סמסונג(בכבל USB). ושני מחשבים ניידים שלי ושל שותפי. עד לא מזמן הנתב והמודם היו בסלון בעקבות התקנה של יס טלוויזיה המודם של "הוט" יחד עם הנתב עברו לחדר. כאשר הנתב היה בסלון אליו היו מחוברים בצורה קווית המחשב והמדפסת(בתצורת מדפסת רשת).(כבר קרובים לתיאור הבעיה) כאשר התצורה הזו הייתה ממש נוחה מכיוון שאני ושותפי סטודנטים , יכלנו תמיד להדפיס ולסרוק בלי תלות במחשב הסלוני. …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מהי הדרך הכי זולה ופשוטה שאוכל להתחבר ללפטופ של העבודה בבית בלי להוציא כל פעם את הכבל ממודם הכבלים ? :-X בהשקעה מינימלית, לא ראוטר או משהו כזה.. תודה!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני צריך לבחור ספק אינטרנט לADSL .... מישהו מבין במחירים? כמה אמור לעלות התשלום לבזק עבור 750 - 1500 קס"ש? ואיזה ספק אינטרנט מהיר הכי משתלם בשוק כרגע ומה המחירים אצלו? אני מאד מודה לכם על העזרה
-
- 28 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש ויש לי מודם אלקטל שעובד אך ורק על כרטיס רשת אז אני צריך שני כרטיסי רשת במחשב אחד או שאני יכול לשים אחד בכל אחד ולהעביר את זה באיזה שהיא דרך בלי HUB? נ.ב : הגדרתי למודם אי פי שיהיה כמו ראוטר...
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חיבור 2 מחשבים בלי רכז או אינטרנט האם זה אפשרי? ואם כן איך? אשמח לקבל תשובה אלעד..
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השאלה בכותרת, ע"י חסימת פורט? או שיש דרך אחרת?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ~! אני חייב עזרה דחוף ונראה שכל הזמן מתעלמים והדיונים שאני פותח והם שוקעים ! תראו, יש לי בעיה, אני עם כבלים 1.5 ו-012... הבעיה שלי היא שמדיי פעם ולפעם, בתדירות לא סדירה ולעיתים דיי רחוקות אבל לפעמים תכופות לאינטרנט קורסת התקשורת לאיזה 5-10 שניות ואז חוזרת.. זה בא לידיי ביטוי ב 9090129012 פינג... ככה שבמשחקים הכל קופא ורואים אנשים נתקעים בקירות ואז זה חוזר אחרי כמה שניות ואני מגלה את עצמי מת סתם !! בתוכנות דיבור או ההורדה רואים שהפינג לתוכנה קופץ פתאום ל-2193129129 פינג וגם שמפעילים אקספלורר הכל נתקע ואין תגובה צריך ללחוץ כמה פעמים ENTER על האדרס כדי שזה יכנס ויגיב כי זה נופל כל הזמן ! מה אפשר לעשות ? בהתחלה חשבתי שזה הראוטר ! אך לא ! חיברתי ישירות למחשב וזה גם …
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בקרוב מגיע תכנאי של פרטנר לחבר אותי לסיב. התשתית היא של בזק בעיקרון, זה לא "הסיבים של פרטנר". הבנתי שחשוב לשים לב שאני רוכש ממיר שנתמך ("רשום") ע"י החברה. רק שאני לא בטוח לפי איזה חברה אני נתמך אם הספק הוא פרטנר והתשתית היא בזק. יש לי כבר ראוטר מתאים, ולא נראה לי שאני מעוניין לשלם 25 שקל כל חודש בשביל bridge mode. זה משנה איזה ממיר אני קונה? יש דגשים מסויימים? יש רק 3 שמוצעים באתר של ksp https://ksp.co.il/mob/cat/?search=ממיר מדיה אופטי ועוד כמה במחירים מופקעים שמצאתי בזאפ: https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-switching&db7399537=9495205&orderby=rate אשמח להצעות או לפחות הכוונה למה לחפש בדיוק. תו…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה בבית יש לי רשת אלחוטית תקינה לגמרי שעובדת פיקס. הבעיה היא שיש לי חדר למטה (50-60 מטר מהראוטר) שהוא מעין מחסן, כלומר הוא לא ממ"ד ולא מאובזר כמו ממ"ד (יש בו רק נקודות של חשמל ושל יס). מהמחסן לא ניתן להתחבר לאינטרנט כרגע כי זה רחוק וכאן עולה השאלה - איך אני מחבר את המקום הזה לאינטרנט? אין נקודת של טלפון אבל כן יש נקודת כבלים (יס כיום)... ניסיתי לחבר את הראוטר לממיר של יס (דרך כבל רשת) אבל חוץ מניסיון חביב לא הגעתי רחוק מדי. איך אני יכול לחבר את החלל הזה לאינטרנט של הבית? קראתי שאפשר בעזרת ריפיטר ובעזרת חשמל ואני צריך עזרה והכוונה מכם איך לפתור את הסוגייה... חשמל נראה לי פשוט, אולי פשוט מדי ומכאן החשש גם. אם אפשר גם להעריך פחות או יותר מחירים כי כידוע סטודנטים …
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המקסימום שהצלחתי להוריד עם שני ספקים דרך הראוטר זה רק 5.6, לא יודע איזה הגדרות אם זה המגבלה של האפלוד בזמן ההורדה. מישהו מצליח לקבל את המקס שזה 6.250 בתור החבילה ?
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי את הראוטר :Model Name: DSL-2760U/E1 של DLINK מבזק... אני מניח שהוא לא תומך בVDSL ואני צריך להחליף אותו אבל בגלל שראוטר תומך יקר פצצות אני קונה רק מודם ואני רוצה לחבר את הראוטר שיש לי זה אפשרי? אם כן מישהו יכול להדריך אותי איך אני מבטל את המודם המובנה בראוטר שלי?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
NetBEUI אם חסר לכם רכיב זה, לחצו על הכפתור 'הוספה...' בחרו ב פרוטוקול -> מיקרוסופט -> NetBEUI. הקטע המודגש זה הסבר להוספת הרכיב בווינדוס 98 אני כמו כמעט כולם יש לי ווינדוס אקס פי רציתי לדעת איזה רכיב מקביל בווינדוס אקס פי לרכיב הזה נ.ב הרכיב הזה נמצא בהגדרות רשת בלוח הבקרה
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקי, קניתי מחשב נייד חדש דנדש יש לו כרטיס רשת מובנה broadcom netlink gigabit ethernet יש דרייברים מעודכנים הכל. יש מתאם מובנה הכל יש זה המחשב שקניתי http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKAS5740DG434G64Mn המחשב חדש לא עשיתי בו עוד כלום אני רוצה לדעת איך אני מחבר אותו לרשת הביתית שלי הספק שלי בזק ורשת בזק בינלאומי מודם ADSL rotal ונתב rotal wireless ADSL2+ router יש לי 2 מחשבים בבית 1 ראשי עם הנתב והמודם מחובר אליו ואחד אלחוטי נייח גם שמחובר עם אנטנה ומחובר היטב לאינטרנט והכל עובד. ועכשיו לנייד ניסיתי לחפש רשתות במחשב הנייד וזה לא מוצא שום דבר, ניסיתי לחפש התקן חדש שאולי אין התקן זה לא מצא כלום. ניסיתי להגדיר רשת גם לא מוצא כלום. הפעלתי את הלחצן של האנטנה וכל ה FN…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה עם הגדרה של פתיחת פורטים עבור חיבור חדש של בי-פייבר (עם נתב פרטי). אני מנסה לפתוח port ע"מ לגשת אליו מבחוץ. הציוד שאני משתמש בו: 1. נתב deco M5 - הגדרתי בו חיבור PPPoE וגם Port forwarding כמו שאמור להיות. 2. ממיר מדיה tplink MC220l. 3. gpon ont sfp class 1 laser nokia מחובר לממיר המדיה 4. סיב אופטי של בי-פייבר אני לא מצליח לגשת לאף port אשר אני פותח באחד המכשירים בבית (לאחר שהגדרתי את ה port forwarding כנדרש). הדבר הנוסף הוא שבהגדרות של הנתב, כאשר הוא מראה את ה ipv4 הוא לא מראה את אותה כתובת כאשר אני מחפש [What is my ip] (XYZ.TUV.200.1), אלא 100.77.132.135, ה Primary DNS הוא XYZ.TUV.0.4. ההשער…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אני יודע שזו שאלה קצת משום מקום אבל תהיתי איך החיבור יהיה, הם טוענים לFTTH אבל מן הסתם לא יחברו לכל אחד כבל אופטי לתוך הבית? ואם כן האם זו תהיה נקודת ההתחברות הראשונה? בכל אופן האם יהיה צורך בציוד מיוחד? או כל נתב יספיק? האם נתחבר לקו טלפון כמו עכשיו או שהכבל WAN יתחבר למשהו בחשמל? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום עד היום הייתי מחובר הוט , ועכשיו אני רוצה לעבור לבזק . יש לי תשתית של הוט והיא לא מתאימה לאינטרנט של בזק. קיים את השקע החשמלי HOMEPLUG https://ksp.co.il/?select=.492. המתאם הנ"ל נמכר בזוגות אחד מתחבר לראוטר והשני מתחבר למחשב בבית שלי יש מחשבים בכל חדר , פליסטשיין וטלוויזיות ( 3 חדרים ) השאלה שלי האם אני צריך 3 זוגות של המכשיר הנ"ל או שאפר לרכוש בבודדת את המחבר לראוטר + יציאות למחשבים.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לראוטר טוב, כמובן שאין צורך לנצל את כל התקציב אם יש לדעתכם משהו שיתאים לי בתקציב נמוך יותר. הראוטר הנוכחי חלש ומתנתק כשאני מפעיל מספר חיבורים גדול (טורנט למשל) ואני צריך להגביל את כמות החיבורים כדי שהוא ישרוד. אז חשוב לי שהראוטר יהיה חזק ושיתאים גם לכבלים וגם לבזק. בעוד כחצי שנה אני נכנס לדירה חדשה ומעוניין בפתרון מדיה כלשהו, להזרים מדיה לכל החדרים בבית, אז חשוב לי שהראוטר יוכל לעמוד בזה. פחות חשוב לי טווח גדול כי הבית הוא קומה אחת ולא גדול במיוחד והראוטר ככל הנראה יהיה במרכז הבית, יותר חשוב לי מהירות ושיהיה חזק ולא יקרוס. אפשרות לקושחה צד שלישי- יתרון (כדי להנות מעדכונים גם כשהחברה תפסיק לתמוך) תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני כשבועיים את TP-LINK WR1043ND התקנתי אותו עם עזרה של שירות לקוחות של הספקית ( נטוויז'ן) הוא מחובר באופן פיזי לנייח ( כלומר לא דרך ה WIFI אלה חיבור פיזי) הגלישה במחשב הנייח כמובן נשארה אותו הדבר כמו לפני הראוטר. אבל לפני שבוע רכשתי גם מחשב נייד ASUS N55SF וכאשר אני מתחבר לרשת של הראוטר שלי הגלישה היא מאוד איטית וכמעט על סף הבלתי נסבלת. מה גורם לזה? ומה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעייה הנ"ל? (קצת מידע על החבילת אינטרנט שלי, אני בעל 12 מגה-> תשתית הוט (CABLE) -> ספקית נטוויז'ן) תודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי. יש לי בעיה שכבר נמשכת זמן רב ואף אחד מהצדדים (ספק ותשתית) לא מוכן לעזור לי. הבעיה היא כזאת: זה קורה כמעט תמיד כשאני מדליק מכשיר חדש, אם זה מחשב נייח או נייד, כשאני בא לגלוש באינטרנט זה מקבל פתאום limited connection ודף האינטרנט רושם שגיאה dns probe finished no internet. חשוב לציין שהבעיה מתחילה כשאני מתחיל לזלול רוחב פס, אם זה טעינת סרטון youtube או טעינת אתר. זה אף פעם לא קורה באיזשהו משחק רשת (כשהמידע שמועבר קטן). הבעיה נמשכת מ-30 שניות עד כמה דקות. לפעמים המודם עובד ולפעמים עושה לעצמו restart. עכשיו מכיוון שזה קורה לרוב כשהמחשב מנסה לקבל כתובת IP, השאלה מה זה יכול להיות? ספק? תשתית? מודם? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השבוע התברר שהגרסא הסופית של תקן N האלחוטי תוכרז, לכל המוקדם, במחצית הראשונה של 2010, כלומר זה יקח לפחות עוד שנה. על מנת להבין מה בדיוק קורה כאן, נדרש מעט רקע -- הגוף העובד על תקן N היא ועדת תקינה 802.11 של ה-IEEE. ה-IEEE (ראשי תיבות של Institute of Electrical and Electronics Engineers) הוא גוף תקינה בעל אורינטציה אקדמית,המסתכל על העולם דרך משקפיים טכנולוגיים. לעומת ה-IEEE, עומד גוף אחר הקרוי Wi-Fi Alliance. זהו ארגון המאגד תחתיו למעלה מ-300 יצרנים של ציוד תקשורת אלחוטי, המסתכל על העולם דרך עיניים מסחריות. ה-Wi-Fi Alliance הוא הבעלים של סמליל (LOGO) ה-WIFI והוא היחיד המסוגל לתת אישור להשתמש ב-LOGO ובסימן המסחרי הזה. ה-Wi-Fi Alliance התחיל כבר לפני יותר משנה וחצי (יוני 20…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי linksys ea8300 בן כמה חודשים. כשהיה מחובר עד לא מזמן למחשב הנייח בחיבור קווי - לא היתה כל בעיה במשך אותם חודשים. לאחרונה החלפתי לנייד בלבד ומאותו רגע התחילו ניתוקי מדי פעם. ניסתי להחליף בין רשת 5GHZ ל-2.4 ללא הצלחה. אשמח לסיוע.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מחשב בגג אשר מחובר לראוטר במרחה של 40-50 מטר בעזרת כבל אינטרנט. האינטרנט במחשב הגג איטי מאוד כאשר המודם מחובר בכניסת הבית, אך רץ מהר כאשר הוא בגג. הכבל מושחל דרך הקיר, ויהיה סיפור להוציא אותו. לכן, ארצה לדעת האם ניתן להשיג מגבר לכבל האינטרנט על מנת שיפעל במהירות המירבית? כמה הוא עולה? מאיפה? דגמים? בברכה, אור כהן :-X נ.ב: הבעייה לא במחשב, נוסה על מחשבים שונים.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה להוריד את GTA V דרך סטים (60GB). הורדתי כבר 30 ומשהו במהירות יפה של 4.5MB אבל פתאום הוא ירד ל100 ומשהו KB לשניה ולא מוכן לעלות תחת שום הגדרה. חשבתי בהתחלה שזה משהו בסטים אז ניסיתי לשחק עם ההגדרות. לא עזר. ניסיתי לאתחל את הראוטר, לא עזר. עשיתי בדיקות מהירות ואני מקבל מהירות מלאה (40 מגה) גלישה באתרים עובדת טוב. אני מנסה להוריד את הקובץ של ה1GB מפה http://www.thinkbroadband.com/download.html וגם משם הוא לא עובר את ה100 ומשהו KB... זה נראה כאילו הוא הגיע לנפח הורדה מקסימלי בחודש או משהו כזה ופשוט הוריד לי את המהירות הורדה של קבצים... מישהו יודע\מכיר\שמע על דבר כזה? עריכה: דיברתי עם התמיכה של טריפל C ועכשיו אני בטוח שחוסמים אחרי נפח מסויים. הבחור אמר לי "…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-