עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. כבר הרבה זמן שאני צריך את עזרתכם אבל לא הזדמן לי לשאול לעזרתכם כאן. כבר הרבה מאוד זמן (כמה חודשים) שיש בעיות גלישה במחשב הרשת (מחשב המשפחה) שמתחבר לאינטרנט דרך המחשב הראשי (המחשב שלי). הבעיות מופיעות בכך שהאינטרנט במחשב הרשת מתנתק, כלומר פתאום ללא שום סיבה אי אפשר לגלוש בIE ושום אתר לא עולה, למרות שהרשת עובדת, ולמרות שהאינטרנט במחשב הראשי עובד בצורה תקינה במשך כל הזמן. מה שאפשר לציין שהתוכנות המתוקנות בשני המחשבים זהות לחלוטין, גם בגרסאות, ושהבעיה היא רק במחשב המשני, והבעיה קוראת בזמן לא מוגדר, פתאומי, וחייב להפעיל מחדש את המחשב, אפילו תיקון רשת לא עוזר. מה אפשר לעשות? נ.ב - בזמנו הגדרתי שרתי DNS לרשת, אולי הם לא טובים? אני בבזק בין לאומי נט מספר אחת באינטרנט המהיר.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. היום עם התקנת הראוטר WRT54GL סיימתי להתקין את הרשת הביתית שלי. הנה הציוד שיש לי: ארון תקשרות 6U גשר סוויץ' לא מנוהל: D-Link DGS-1016D 16-Port 10/100/1000 ראוטר: Linksys WRT54GL AP: ו Linksys WAP54G מדובר בבית חדש ביקשתי מהחשמלאי ישים בקירות צינורות ושקעי תקשרות בכל חדר צינורות שיוכלו להתמודד עם כבלי CAT-7 ו RG6 בו זמנית. עקרונית לכל חדר יש שקע של RJ45 RG6 וטלפון. מדובר בכבלים של CAT-7 בקומה השניה מותקן גם כן AP. השחלתי את הכבלים לכל חדר בבית + חיברתי את השקעים. כל הכבלים מתרכזים למקום אחד בקומה הראשונה שבה התקנתי את ארון התקשורת. כמו שאפשר לראות בתמונות. יש לי עדיין קצת עבודה שנשארה בעיקר קוסמטיקה עדיין לא כל השקעים מחוברים כפי שאפשר לראות. עקרונית יש לכל…

3. Started by fusionman,

יש ברשותי ראוטר רגיל (לא אלחוטי) ואני מעוניין לחבר אליו באמצעות כבל באורך של 40 מטר ראוטר אלחוטי. איזה כבל עלי לקנות(מוצלב/ישר)? כיצד אני מגדיר את הראוטר האלחוטי? תודה

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. -------------------------------------------------------------------------------- היי לכולם חבר שלי מתכוון להביא לי מחשב פנטוים 3 ,ואני מתכוון להתחבר דרכו לאינטרנט במהירות 1.5 מ"ב.רציתי לשאול האם המעבד משפיע על המהירות של האינטרנט או שאין קשר? כלומר מחשב כמו שלי פנטיום 3 שהוא כבר ישן,יכול להאט את המהירות,או שזה הכל תלוי במודם? בתודה מראש שי

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by jackhammer,

יש לי SUBNET 192.168.138.160 עם מסכה (MASK) 255.255.255.240 איך אני מוצא את הVALID HOST האחרון?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. מממ אז ידידה שלי שאלה אותי לעזרה ואני שואל אתכםP: בבית יש לה ראוטר אלחוטי ומחשב, הבעיה שכל הזמן האינטרנט התנתק לה...היא ניסתה להתחבר בכבל לראוטר, קרה שוב...כנ"ל כשהיא התחברה ישירות למודם... ממה יכולה לנבוע הבעיה?=\ אמרו לה שזה וירוס אבל זה נשמע לי מפוקפק (מה גם שהיא טוענת שהיא הריצה סריקת וירוסים)... מה יכול לגרום לבעיה? כי גם ברשת האלחוטית וגם בחוטית זה קורה!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by yair_gobani,

יש לי כמה שאלות: 1) כמה אני משלם לחברת הכבלים (תבל)? 2) מה עדיף ADSL או כבלים? 3) המודה לאיפה מתחבר (כרטיס רשת או USB )? 4) איך 012? בתודה מראש יאיר

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. יש לי שני מחשבים. בשניהם Windows XP Pro. הטוב מביניהם מחובר לאיידיאסאל (מודם אלקטל, לא משודרג לפרו), ושניהם מחוברים אחד לשני ישירות בלי האב או סוויטצ'. שמתי שיתוף על האינטרנט, ואני גולש דרכו במחשב השני. בכלליות, השיתוף עובד, אבל יש כמה תוכנות שעדיין לא פועלות כמו שצריך. ההגדרות ברשת הביתית הן: במחשב הראשון (שמחובר לאיידיאסאל): IP: קבוע 192.168.0.1 סאבנט מאסק: 255.255.255.0 גייטוואי: לא מוגדר DNS: לא מוגדר במחשב השני: IP: אוטומטי סאבנט מאסק: אוטומטי גייטוואי: לא מוגדר DNS: לא מוגדר האם צריך להגדיר את ה-Gateway וה-DNS כדי שהאינטרנט יעבוד במחשב השני בצורה מלאה? ואם כן, מה צריך להגדיר? תודה לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by haimvrt,

אני מחובר להוט 100 מגה התחברתי לחבילה למהירות ללא הגבלה של giganews אני מקבל מהירות מאוד נמוכה עשיתי בדיקה של speed דרך האתר שלהם וזה התוצאה : news.giganews.comtraceroute to 84.108.198.83 (84.108.198.83), 30 hops max, 60 byte packets 1 gw1-g-vlan201.dca.giganews.com (216.196.98.4) 0 ms 0 ms 0 ms 2 te0-7-0-9.mpd22.iad02.atlas.cogentco.com (38.122.62.193) 0 ms te0-0-0-7.mpd22.iad02.atlas.cogentco.com (38.122.67.49) 0 ms 0 ms 3 te0-0-0-4.mpd22.dca01.atlas.cogentco.com (154.54.26.117) 1 ms te0-1-0-0.mpd21.iad02.atlas.cogentco.com (154.54.31.113) 0 ms te0-1-0-5.mpd22.dca01.atlas.cogentco.com (154.54.26.121) 1 ms 4 te0-1-0-5.mpd21.dca01.atlas.cogentco.com (154.54.29.117)…

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. אני גולש על 15M דרך בזק + בזק בינ"ל. שמתי לב בשבוע האחרון לכל מיני "נפילות" אצלי בראוטר (D-LINK 2760U), הוא מאתחל את עצמו מחדש פעם/פעמיים ביום. לפעמים יש "סימן קריאה צהוב" למטה (קישוריות מוגבלת) ואני חייב לכבות ולהדליק מחדש את הראוטר כדי שהאינטרנט יחזור לעצמו. יש לי סיסמה לרשת האלחוטית בבית שרק אני יודע אותה, אבל בכל מקרה רק המחשב והאייפון שלי משתמשים באינטרנט, ככה שאני לא מבין למה יש בעיות. מה קרה פתאום שזה ככה? מה אפשר לעשות? זה קשור לתשתית או לספק? תעזרו לי בבקשה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אני מנסה לחבר רשת בין מחשב נייד למחשב נייח באמצעות כרטיס רשת אלחוטי ולא ע"י ראוטר אלחוטי. איך אני מגדיר את המחשבים ? במחשב הנייח יש כרטיס רשת אלחוטי, שדרכו אני רוצה לשתף את המחשב הנייד לאינטרנט במחשב הנייח.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. על מה זה משפיע? מומלץ לא מומלץ?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. איזה מודם,איזה אנטרנט,איזה חבילה מתאימה?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by cdrw1024,

שלום לכולם אני מחפש לקנות מודם (פנימי או חיצוני) ל ADSL . חישפתי ברשת ואין כמעט אף חנות שמוכרת את זה. מישהו מכיר איפה אפשר לקנות ? ואם כבר אני שואל, יש איזשהו מודם מומלץ במיוחד ? תודה לכולם

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by lowdez,

יש לי 2 מחשבים שמחוברים לראוטר עם כבל רשת, ולפטופ שמתחבר אליו בWIFI. המחשב הראשון תמיד דולק. המחשב השני בדר"כ כבוי ואני משתמש בו רק אם אני רוצה להדפיס משהו. (יש לי מדפסת ישנה, ממש ישנה ובמחשב החדש אין חיבור COM1) הבעיה עם הראוטר זה איטיות בגלישה לסירוגין, ומתי שזה כבר קורה ... אז בשביל להיכנס לאתר כלשהו אני צריך לעשות רענון 4-5 פעמים עד שמשהו עולה, ובימים ממש גרועים אני צריך לאתחל את הראוטר (לנתק מהחשמל לאיזה 15 שניות ולחבר בחזרה). אני בטוח שהביעה בראוטר, כי אם וכאשר מתוך עצבים אני מנתק אותו לגמריי ומתחבר לאינטרנט ישירות דרך המודם, לא קורה שום מצב של איטיות בגלישה. זה משהו שבא והולך, ללא סימנים מיוחדים וכדומה ... מה שכן שמתי לב אליו, זה שמתי שמתחילה האיטיות בגלישה, אני לא…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. אודה על המלצות לנ"ל. הכוונה להארכת טווח ואיכות הרשת האלחוטית בתוך הבית ובין הקומות. הראוטר שלי הוא של די לנק בתדר 2.4 ג'גה הרץ בתודה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by yakir8,

שלום יש לי ראוטר WHR-HP-G54(קיבלתי עם קנית מחשב ניד) עכשיו בבית שלי יש תשתית של בזק וספק 012 והצלחתי להגדיר, אבל כשהלכתי לבית של אחותי(שהוא מיועד לשם) יש תשתית של HOT וספק 013. אבל לא הצלחתי להגדיר אותו כמו שעשיתי את זה אצלי בבית. לפי מה שהבנתי זה שיש קשר לזה שאצלי זה פרוטוקול(או מה שזה לא יהיה) PPPoE ואצל אחותי זה L2TP. עכשיו השאלות שלי זה אך אני מגדיר לL2TP(אם זה אפשרי בכלל). אם לא הפרוטוקול קשור לספק או לתשתית אני מתקוון אם היא תעבור ל012 הפרוטוקול יהיה גם PPPoE? תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by zvikaz,

שלום. כנראה שהמודם הישן שבזק נתנו לי (Aztech 600E) מיצה את תפקידו, ואצטרך לקנות חדש. אני בבאנדל אצל רימון, והנציג הציע לי לקנות DLINK 225. בדרך כלל אני מעדיף לקנות ציוד לבד. כרגע יש לי מודם בזק (שצריך להחליף) וראוטר tp link n750, שקניתי בגלל התמיכה ב OpenWRT וחיבור ה USB (אבל אני לא ממש מרוצה מהראוטר...). אבל הבנתי שהקונספט של מודם עצמאי כבר חלף. אז איך ה 225? ואיזה מודם מומלץ? (בינתיים אני במהירות 5MB, אבל צריך לחשוב קדימה, אז צריך מודם שתומך ב 40+) תודה רבה! צביקה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  19. כשאני מנסה להתחבר לרשת שלי. דרך הפלאפון למשל. הוא מתחבר לי לאינטרנט. אבל כשאני מנסה להתחבר דרך המחשב עצמו הוא מביא לי שגיאה 105 err_name_not_resolved. כל הנורות בראוטר ובמודם עובדות. מישהו יכול לעזור..?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. המקסימום שהגעתי , ואני מוריד מטראקר פרטי, היה 3 מגה לשניה וגם זה לקובץ שכמות הסידרים שלו היתה בשמיים! בדרך כל לא מוריד יותר מהר מ1.1 - 1.5 מגה לשניה. פורט פתוח, מקבל "V" ירוק. משתמש בגרסה 2.0.4 שמומלצת יותר מהגרסאות החדשות , כך לפחות קראתי... מה ניתן לעשות? האם יש כאן חניקה של ספק התקשורת? ראוטר נטגיר. יצא לי להוריד איזה קובץ סתם מאתר בהורדה ישירה והוריד לי ב5.5 מגה לשניה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Ymac,

שלום, רציתי לעשות פורט פורוורדינג ברשת אצלי (סרבר מיינקראפט, גמאני חשבתי שזה מטופש אבל מסתבר שזה נחמד ביותר ) וקראתי המון מדריכים אבל יש לי כמה בעיות: הקושחה של המודם שלי קצת דפוקה, יש שם בעיה (גם אבא שלי נתקל בה) שאי אפשר לאשר חריגה לפתיחת פורט (רושם שגיאה) יש לי בעצם שתי רשתות פנימיות בבית, אחת של המודם (מספר כלשהו.10.0.0) שמחובר לראוטר (שהוא הגייטווי של כל המחשבים בבית) רשת פנימית נפרדת (מספר כלשהו.192.168.1), על הראוטר אין בעיה, הבעיה היא שהמודם מדבר עם העולם החיצון ולכן גם אם אעשה את הפעולה בראוטר לא יעזור לי כלום. המודם \ ראוטר הוא ה-aztech dsl-600e המפורסם של בזק והראוטר הפנימי הוא TP-LINK TL-WR641G שהוא די ישן אבל עובד יופי האם יש פתרון לבעיה שהצגתי ו\או פתרו…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Eviljelly,

שלום יש לי פינגים גבוהים למספר שרתים (מפריע בעיקר למשחקים) הפינג לשרת ישראלי של CSS הוא ממוצע 70 (השרת זורק שחקנים עם פינג מעל 50 ולרוב האנשים שם יש פינג מתחת ל 20) ביליתי זמן לא קצר עם התמיכה של הספק (בזק בין לאומי) והתשתית (בזק) ללא שום שיפורים. אני חושד שהבעיה היא בתשתית של בזק, תוך כדי דיבור איתם התבקשתי להתחבר עם סיומת @1 ולעשות פינג ל 147.235.246.92 שהממוצע שם הוא 38 ונראה לי קצת לא הגיוני לקבל פינג מתחת ל20 אם רק לכתובת הזאת אני מקבל 38. מישהו מכיר את הבדיקה הזאת ויכול להגיד כמה אמור לצאת שם? פרטים אחרים : אני מחובר בקו של 5 מגה, דרך ראוטר (נסיונות להתחבר ישירות למודם לא שיפרו) מחשב הבדיקה הוא הלפטופ שלי, כשאני לוקח אותו למקומות אחרים (עבודה , חברים) אני מקבל פי…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by X7-007,

המקסימום שהצלחתי להוריד עם שני ספקים דרך הראוטר זה רק 5.6, לא יודע איזה הגדרות אם זה המגבלה של האפלוד בזמן ההורדה. מישהו מצליח לקבל את המקס שזה 6.250 בתור החבילה ?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by איש הדחפור,

שלום, אני מחובר ב 15 מגה לתשתית של בזק, ולאנטרנט של בזק בינלאומי. לאחר שנה עם המודם netgear dgn2200 (שיוצר בסביבות מאי 2011) שקיבלתי מבזק, במהלכה הייתה לי תופעה מציקה מאוד בה החיבור האלחוטי היה מתנתק ומתחבר מחדש בצורה רנדומלית, נציג תמיכה טכנית אמר שאני אלך להחליף בבזק סטור. הנתב שקיבלתי במקומו, הוא d-link dsl-2760u (שיוצר באוקטובר 2010, ועליו 2 מדבקות של "נבדק/תוקן" של בזק, הראשונה מפבואר 2011, והשניה מיולי 2012) - כלומר refurbished. גרסת firmware היא: 5.10.85.0.cpe4.402.0 גרסת bootloader היא: 1.0.37-102.9 לא יודע עדיין לגבי הביצועים שלו. השאלה שלי היא - האם כדאי לי להשאר עם הנתב של דילינק (שנראה יחסית טוב - עובד גם ב 2.4 וגם ב 5), או להתעקש לקבל נתב חדש יותר (ואולי לא מ…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  25. אני משתמש בRS הייתי מנוי שם... ולאחרונה עם חיבור בתשתית בזק וספק 014 המהירות הורדה מ12 בצהוריים בערך עד 12 בלילה נהיית איטית מאוד. מחובר ל1.5M ומוריד ביום עד.. ואני מדגיש עד 30K... ובעצם ניסיתי עשרות אתרי הורדה והמהירות בה נורא איטית בשעות היום והערב. עכשיו בין פלא אחרי 12 בלילה או 1 בלילה לא עשיתי LOG בדיוק לזה קצב ההורדה עולה פתאום ל187 קבוע שזה בעצם המקסימום שלי. עכשיו ניסיתי עם ספק אחר שהספק עצמו נמצא קילומטר ממני וזה ספק טכניון על תשתית בזק... שההגבלה שלו זה 10M.. ואני מתפלא שהמהירות לא משתנה. בלילה הכל טס ובשעות היום תקוע. יש לי אנטי + פייר אין ספיוור ואין כלום על המחשב.. סתם בשביל הקטע פרמטתי והכל נשאר אותו דבר. על אותה תשתית בדקתי יכול להיות משהו דפוק עם המחשב (ל…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים