עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by giladbe,

שלום, יש לי ברשת המחשבים מחשב עם מערכת הפעלה Windows XP שמותקן בו כרטיס מודם פקס. אני רוצה לשתף אותו ברשת כדי שאוכל לשלוח דרכו פקסים מתחנות אחרות ברשת. ו/או האם יש תוכנה שעושה זאת, תודה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by tvholic,

שלום, קצת רקע: הלפטופ שלי מחובר למודם של בזק עם כבל רשת. אני מעוניין שלפטופ אחר יתחבר לאינטרנט דרכו ואין לי ראוטר. ראיתי באפשרויות אינטרנט בלוח בקרה שיש אפשרות לאפשר למחשבים אחרים להתחבר לרשת דרך הלפטופ "allow other network users to connect through this computer s internet connection" האפשרות הזו קיימת גם בחייגן של בזק וגם בlocal area connection עכשיו יש שתי בעיות: הראשונה היא שאני לא מצליח בכלל לעשות וי באפשרות הנ"ל. השנייה האם אפשר בכלל להשתמש בלפטופ כראוטר ולהתחבר עם לפטופ אחר לאינטרנט דרך החיבור של הלפטופ המחובר קווית? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום, אקדים ואכתוב, שניסיתי לחפש אחר הבעיה הנ"ל בפורום, אך נראה לי שבחיפוש אני גרוע, כיוון שלא מצאתי שרשור בנושא. ובכן, הבעיה היא כך: אחי התחבר לאינטרנט בכבלים (עם חייגן), וקיבל מודם Terayon. כשהמודם מחובר ישירות למחשב, הכול עובד בצורה חלקה. לאחי יש נתב אלחוטי Edimax 6204WG, לפי הבנתי דגם מוכר. כאשר הנתב מחובר למודם, הוא לא מצליח למשוך כתובת IP. כלומר, כאשר נכנסים לדף המידע בנתב, הנתב מוגדר על Dynamic IP, אך בכתובת ה-IP, השדה ריק. לפי הוראות ההפעלה של הנתב, וגם לפי ספק האינטרנט, בזק בינלאומי, שניסה לעזור, אם הנתב לא מושך כתובת IP, יש לנתק את שני המכשירים מן החשמל, ולחברם בסדר מסוים. גם זאת ביצעתי, אך ללא הועיל. עדכנתי את גרסת הנתב ל-1.51 מאתר "פיקוק", אך שוב, ללא ה…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום, אני מחפש המלצה בבקשה לכרטיס רשת אלחוטי עם הטווח קליטה הכי גדול שאפשר. כעיקרון, הוא מיועד שאני יוכל לקלוט כמה שיותר שכנים וכמה שיותר רשתות אלחוטיות! אם זה אפשרי אז שיקלוט את כל הרחוב שלי (אולי למישהו פה יש 100MB חחח ;D ). ראיתי ב-DX את אלה: http://dx.com/p/kasens-990wg-6000mw-2-4ghz-802-11-b-g-n-150mbps-wifi-wireless-network-adapter-112207?item=4 http://dx.com/p/360000n-3800mw-802-11b-g-150mbps-usb-2-0-wifi-wireless-network-adapter-90110 http://dx.com/p/kasens-g9000-6000mw-802-11b-g-n-150mbps-wifi-wireless-network-adapter-113078?item=2 ויש שם עוד מלא מלא דגמים! בארץ ראיתי את זה (עם 2 אנטנות!): http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791343 איזה הכי טוב מבינהם??? יש …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by menymu,

היי, "צרבתי" את הקשוחה של openWrt על הראוטר שלי - buffalo wzr-hp-g300nh הכל עובד טוב ויפה... הבעיה היא שאני לא יודע איך להגיע להגדרות של החבילה - openL2tp ככה שאני עם הקשוחה ללא חייגן... יש מישהו פה בפורום שיודע איך להגיד ולעשות זאת? מצאתי את המדריך הנ"ל - http://wiki.openwrt.org/doc/howto/connect_by_l2tp אבל אין לי מושג איך ליצור את קובץ ההגדרות למשל... מגיעים לשם דרך הפאנל של הראוטר? דרך חיבור SSH? תודה על העזרה... כרגע חזרתי ל-DD-WRT ואני משתמש בו כ-static ip שהוא מקבל מראוטר אחר שיוצר את החיבור L2tp כי עם DD-WRT אני מגיע ל-18 מגה מתוך ה-30 שיש לי...

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. מחפש להחליף את הראוטר של בזק בינלאומי שאני "שוכר" כל חודש ב 20 שח.... הוא יכול לנהל/לת להתחבר - עד 16 WIFI LAN CLIENTS בו זמנית ויש לי יותר מכשירים חכמים שמחוברים לרשת כך שמידי פעם צריך "ךכבות" כמה שהחשוביים יתחברו. TP-Link Archer VR600 יש מבצע עליו במחיר טוב אבל לא מצליח למצוא כמה מכשירי WIFI יכולים להתחבר אליו בו זמנית https://www.tp-link.com/en/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr600/v1/ למישהו יש אותו או יודע לגלות כמה LAN CLIENTS ב WIFI בוא מאפשר להתחבר בו זמנית? תודה

7. Started by Guy950,

אני מודע לזה שהכותרת לא עניינית, אבל זאת באמת השאלה שלי. אני לקוח של בזק - בזק בינלאומי ומחובר באופן קווי לראוטר. בתקופה האחרונה התחלתי לחוות סיטואציה די חריגה שממהירות קבועה של 88-90 מגה אני יורד למהירות של 10-17 מגה והפינגים שלי קופצים משמעותית. אני בודק את הפינגים שלי באמצעות משחקים או באמצעות פקודת ping דרך הCMD וניתן לראות שהפינגים גבוהים באופן חריג מבד"כ. הקטע הוא כזה, אני משתמש באתר SpeedTest.com בשביל הבדיקות, בד"כ אני לא בוחר שרת בעצמי אלא ישר לוחץ על ההפעלה וזה בוחר את השרת הכי טוב - ברוב המקרים זה בפתח תקווה. אבל שמתי לב שלאחרונה בכל פעם שהפינגים קופצים והמהירות יורדת, אז כשאני מבצע בדיקת מהירות דרך האתר זה בוחר לי באופן קבוע שרת בסור…

8. Started by Cheif,

חברת D-Link בישראל מכריזה על נתב חדש המכונה DIR-636L. זהו נתב אלחוטי בתקן N, בעל 4 כניסות LAN במהירות 1G וכניסת USB המאפשרת לחבר אליו כונן קשיח. האות L בסוף שמו של הנתב מציינת, שבאמצעות מנגנון הענן של החברה (myDlink), ניתן לגשת, לראות ולנהל התקנים ברשת הביתית. תוכנה זו תוארה במסגרת סקירת מצלמת ה-IP מדגם DCS-5020L - כאן - http://www.netcheif.com/Reviews/DCS-5020L/DCS-5020L.htm כך ניתן, מכל מקום בו יש חיבור אינטרנט, לראות מי מחובר לנתב, באיזה אתר המשתמש גולש, לשנות הגדרות או לחסום משתמש מסוים. בנוסף, D-Link גם פיתחה אפליקציות חינמיות ל-iOS ולאנדרואיד שבעזרתם ניתן לבצע את כל הפעולות שהוזכרו, ללא תלות במחשב. הנתב קל להתקנה, הן בעזרת המחשב והן בעזרת האפליקציה חינמית בשם Q…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  9. Started by Anonymous1,

שלום לכולם, יש לי קו טלפון VOIP של 012, שטכנאי של החברה חיבר בזמנו עם מתאם שיחות, שבא אחרי מודם ומחיבור Lan של המתאם הוא מחובר לנתב. שיניתי את ההגדרות באופן כזה שלא יהיה צורך במודם, כך שהמודם ראוטר מתחבר לאינטרנט ואת מתאם השיחות אני מחבר אחרי המודם ראוטר. הבעיה שמאז קו הטלפון לא יציב ועם תקלות שונות, הבעיה העיקרית היא שמפעם לפעם לא ניתן לחייג לקו הטלפון. מה שקורה בעצם, זה שכאשר מחייגים לטלפון, השיחה ישר מתנתקת. ישנה למשל גם בעיה של דיילי משמעותי בין החיוג בטלפון לבין קבלת השיחה בצד השני. מה צריך לעשות כדי לפתור את הבעיה, האם יש קשר ל Qos? אם כן, איך אני יודע מה להגדיר ב Qos? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום, כיום בבית משלמים 90+25 ש"ח על האינטרנט, כשיש לנו מהירות של 15MB בלבד. ראיתי את הכתבה הבאה http://hwzone.co.il/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%94/ ורציתי לדעת האם כדאי כבר לעבור לאחת החברות המתחרות החדשות (012, אקספון וכו) או שהעניין עדיין לא בשל לחלוטין וכדאי לחכות.. ואם כדאי, יש חברה שעדיף לעבור אליה?

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום! התקבנתי ברשת הביתית שלי את התוכנה dameware , והתקנתי את ה agent-ים בכל המחשבים ברשת. יש שני מחשבי ווינדוס 7 ומחשב אחד XP , למחשב ווינדוס 7 , אני מצליח להכנס ולעבוד. למחשב XP אני מצליח לעשות רק remote desktop , אבל אם אני רוצה שהוא יראה מה אני עושה , דרך ה agent זה לא עובד... כשאני פותח את ה agent במחשב XP זה הנתונים שהוא מציג לי Port: 6129 IPv4(s): 10.0.0.6 IPv6(s): Teredo: Not Found. PNRP Local: n/a. PNRP Global: n/a. Global Cloud Status: Invitation Count: 0 אני לא יודע אם זה קשור אבל בווינדוס 7 שכן עובד לי , בשורה של ה teredo כן מופיע לי נתונים ובשאר גם תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by Guy Leon,

שלום תראו אני רוצה להתייעץ בנוגע למשהו אני רוצה לעבור ליס בכבלים ולהשאיר את התשתית של הוט בבית שאני על 200 מגה מה שהסוכן של יס אמר לי זה שהממיר שלהם מתחבר לראוטר שלי בחדר (ממד) ובקומה למעלה לדגומא הוא רוצה שאני אחבר לממים ראוטר פרטי שימשוך מהראוטר שלי כתובת DHCP כאילו עכשיו לשאלה שלי, מה שהוא אומר לי שלמעלה זה רשת פרטית נפרדת ולא יקח לי מה 200 מגה אם הם יגלשו או יורידו קובץ שכאילו מהראוטר שלי כל יציאת LAN מקבלת 200 בחיבור קווי שזה נשמע לי הזוי ושקר זה נכון ? לדוגמא אם אני אוריד קובץ בטופ מהירות בטורנט לדוגמא, ועכשיו בקומה למעלה פתאום יורידו קובץ... זה יקח לי מהמהירות שלי ?

13. שלום, אני מחובר לבזק בינלאומי ובזק במהירות 1.5 , משלם כ 60+40 לחודש ועוד כמה ימים החבילה בב"בינ מסתיימת. רציתי לדעת מהם המחירים הסטנדרטיים היום למהירויות של 2.0 או 2.5 עם אותה תשתית וספקית, אם מישהו יודע... תודה.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by giliboy,

אך אני פותח שרת? אני יודע שיש תוכנות אבל מישהו יכול לפרט קצת..

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. כרגע משחקי רשת עובדים לי לא רע בכלל אבל הרבה פעמים דפי אינטרנט עושים בעיות, במשחקים ב FACEBOOK יש לאגים ואפשר להוריד רק בשעות מסויימות וזה משגע אותי. אני במסלול GAMER והתחייבתי לחצי שנה (ההתחייבות נגמרה לפני כמה ימים). דיברתי עם XFONE וניסיתי להתחבר אליהם, אחרי כמה שיחות שלא עזרו בשום דבר הבנו שזה לא ילך אז XFONE הם לא אפשרות. כניראה שהם לא יכולים לחבר אנשים עם PPTP (הראוטר שלי לא תומך ב L2TP) או שהם לא יודעים שהם יכולים זה משאיר את 012, בזק בינלאומי ו ORANGE (או להשאר ב NETVISION). על 012 שמעתי הרבה דברים רעים, לפני NETVISION הייתי בבזק בינלאומי ולא היה טוב, באורנג' המחירים יקרים יחסית (על 2.5M אני אשלם אותו דבר כמו מה שאני משלם היום לגיימר אחרי שנגמרה ההתחייבות) וגם …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכולם ניסיתי לחבר מחשב נייח ישירות לראוטר, אבל הוא לא מצליח לקבל IP מהראוטר, ניסיתי גם לחבר אותו למודם עצמו ואותו סיפור, אין IP אני מחובר בכבלים בלי חייגן, והמחשב לא הצליח להתחבר. מצד שני, אם אני מחבר אותו ללפטופ ישירות עם כבל מוצלב, יש תקשורת בין המחשבים, ואם אני אומר ללפטופ לשתף אינטרנט, אז המחשב השני גם מקבל... יש למישהו רעיון למה המחשב לא מצליח לקבל IPים? מדובר על לוח ASUS P5GC-MX

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום. כשאני מוריד טריילרים של סרטים למחשב הכל זורם חלק ויפה אבל כשאני צופה בטריילרים באינטרנט הם נעצרים כל שניה וממשיכים כאילו יש לאגים. מה יכולה להיות הבעיה? עידכנתי דרייברים של כרטיס מסך וזה לא עזר... תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. הוא מתחזה לחבר שלי גם בפייסבוק גם במסנג'ר, השאלה איך אני מגיע אליו? לפי מה שאני יודע זה שצריך לדבר איתו במסנג'ר ואז לכתוב פקודה בCMD ומופיע לי האייפי שלו, ואז רק דרך המשטרה אפשר להגיע אליו

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by gilboag,

הי במחשב הביתי שמחובר לראוטר D_LINK (תקן N אלחוטי ) בחיבור עם כבל מופיע עם עלית המחשב בחיבורי הרשת - רשת ציבורית לא מזוהה . זה מופיע מתחת לרשת (חיבור רגיל) בחלון "מרכז הרשת והשיטוף" כחיבור נוסף (ומיותר כנראה). רק כשאני עושה "הפוך ללא זמין" בפרטים של ה LOCAL AREA CONECTION ואחר כך לוחץ על "פתור בעיות" ו"תקן בעיות כמנהל" אז המחשב מתחבר ואפשר לגלוש... מה שעוד יותר מוזר שזה מופיע לא בכל הפעלה - אלה ברובם ... נציג של 012 "בתמיכה מתקדמת" לא ידע למה זה קורה ומה לעשות ורק הציע לנסות להתקין מחדש את הדרייבר לכרטיס הרשת (של אינטל). - הורדתי והתקנתי - אבל זה עדיין קורה ! יש למישהו מהמומחים כאן רעיון ? (זה די מציק - ובעיקר לאשתי שלא ממש יודעת לעשות את כל התהליך...) תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by xrobi,

שלום... מישהו יודע איך אפשר להתקין את הקושחה הנ"ל על הראוטר הזה..?? הורדתי את הקושחה העדכנית מהאתר הזה : ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/12-24-10-r15962/tplink_tl-wr941ndv4/ אני עושה עדכון קושחה ישירות מהקושחה של הTPLINK או שיש הגדרות מיוחדות לפני..?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום. אני באקספון מרגע שהם התחילו להציע חבילות אינטרנט עד עכשיו. תמיד הייתי מוריד בביטורנט על מלוא רוחב הפס. לאחרונה שידרגתי תשתית בזק ל15 מגה (המבצע ההוא שהיה) וחבילה של אקספון 35 שח ללא הגבלת מהירות. בחודש הראשון הכל היה בסדר. לאחרונה (מזה מס׳ חודשים) אני חווה איטיות. מרגיש שחוסמים אותי. מוריד קבצים פופולריים בביטורנט על 50 קיי, במקום מגה וחצי. יוטיוב לא סוחב, וקבצי וידאו נטענים לי באייפון יותר מהר כשאני על 3g מאשר ויי פיי. לדעתי אקספון גייסו יותר מידי לקוחות בכדי שרוחב הפס שלהם יספיק לכולם. האם ידועות לכם חברות שבוודאות לא חוסמות הורדות ומאטות את הגלישה באופן כללי? מה עם בזק בינלאומי? היה לי 012 לפני אקספון, והם היו חוסמים בצורה ממש ברוטלית. האם עדיין חוסמים? האם ידועה…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. השאלה בכותרת, ע"י חסימת פורט? או שיש דרך אחרת?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Haim Binshtein,

אני כרגע משתמש באינטרנט של הוט עם מודם+ראוטר Hot box. האינטרנט עצמו מעולה לאחר שעברתי מבזק והמחיר גם כן. הבעיה היחידה שלי עם הוט שהראוטרים שלהם גרועים ואני שוקל לקנות ראוטר ולחבר אותו בbridge ככה שההוטבוקס יעבוד רק כמודם. ישבתי וקראתי פה על המלצות של כל מיני דגמים והבנתי שלאט לאט מתחילים להכנס לשוק ראוטרים עם mu-mimo - התקן נשמע מבטיח ואמור לאפשר גלישה במהירות גבוהה יותר בגלל שיפור יעילות(לא נכנס לטכני) ופה בעצם השאלה - האם שווה להשקיע בראוטר עם הטכנולוגיה הזו? כרגע בדירה מחוברים באופן קבוע 3-4 מכשירים(לפטופים וסלולריים) שעובדים על WIFI וPS4 שמחובר בכבל רשת, וכולם תומכים במימו 2X2 ואפילו יותר ככה שיש באמת טעם להביא ראוטר שתומך בזה. מצד אחד לא בא לי להוציא…

24. Started by yaniv.zam,

לאחרונה עברתי להוט טריפל, וקיבלתי hotbox הכולל רשת ביתית. האינטרנט במהירות 100מגה וגם הספק. הבעיה שהhotbox נוראי מבחינת הקליטה.אני רוצה לבטל לו את הרשת הביתית ולהשאיר אותו כמודם. יש לי מודם ראוטר של בזק TNN-SIEMENS SL2-141. אני לא יכול להתחבר איתו ל hotbox כי הוא גם מודם. השאלה שלי איך אני מבטל אותו כמודם ומשאיר אותו רק ראוטר? האם ניתן לשנות הגדרות ללא אינטרנט? כי אני לא יכול לחבר אותו למודם של הוט, שכרגע האינטרנט היחידי שיש לי בבית...התחברתי עם הראוטר של בזק למחשב, בcmd כתבתי ipconfig אבל לא מצאתי את הכתובת של הראוטר תחת default getway. מה לא עשיתי בסדר?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים