רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,510 דיונים בפורום זה
-
בואו ניכבע את זה על ידי סקר מסודר! נזק בינלאומי? אינטרנט זהב? נטוויז'ן? או ברק?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, כבר כמה חודשים שאני מתחבר לאינטרנט בכבלים וגולש ברשת ביתית אלחוטית באמצעות ראוטר אלחוטי MSI-RG54G3. הבעייה שלי היא שלא מתאפשרת לי גישה לאינטרנט בתדירות מאוד גבוהה. (אין אפשרות לגלוש באתרים, ICQ, אימיול וכו') יש תקופות בהם זה קורה כל כמה ימים, ויש תקופות שבהם זה קורה כמה פעמים ביום. בד"כ אחרי שאני מנתק את החשמל לראוטר ומחזיר, זה חוזר לעבוד, אך יש מקרים שגם זה לא מועיל. בכל פעם שאני פונה להוט או לספק (ברק), הם עורכים מספר בדיקות ואומרים שאצלם הכל בסדר ואני מחובר. מרוב נואשות, הלכתי להחליף את הראוטר, הביאו לי ראוטר MSI חדש, ושוב - הבעייה לא נפתרה. יש לציין שהרשת הביתית עצמה ממשיכה לעבוד (גם המחשבים שמחוברים אלחוטית ממשיכים להיות מחוברים ולקבל קליטה טובה), ואפילו…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך המלצה לראוטר שיהיה פשוט יחסית לבית קטן קומה אחת. הוא לא יפעיל המון מכשירים בעיקר מחשב נייד ומחשב נייח (חיבור קווי) ובאופן מזדמן פלאפונים. מחיר: 150 שקל, בבקשה לנסות לא לחרוג. מהירות : 100 Mbit ומעלה
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מלפני כחצי שעה, קו הטלפון שלי "מת" וה ADSL נשאר מסונכרן. הדבר האבסורדי הוא שה ADSL נשאר מסונכרן (כלומר, יש עוד שמץ של מתח העובר בקו הטלפון), אבל הקו מת! (מרימים את השפופרת ואין שום דבר). התקשרתי ל166, הזעיקו טכנאי, אני עדיין מחכה... לבינתיים, נתוני הסנכרון הממש מגוחכים של האלקטל (איבדתי כ5 מגהביט מיכולת הקו, לטובתם שזה יחזור ל10.5 כפי שהיה קודם לכן), להנאתכם : Operational data report : near end (Downstream) ----------------------------------------------- Attainable line rate : 5972 kbit/sec Attainable Atm rate : 5536 kbit/sec Used line rate : 2168 kbit/sec Fast used Atm rate : 1856 kbit/sec Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec Rel.…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דיברתי עם בזק היום ואמרו לי שמגיע לי נתב אלחוטי חינם של חברת רוטל (אני לא יודע איזה דגם) בגלל שיש לי חבילת 2.5 MB מישהו מכיר ?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחובר לבזק ב-TOP40 עם DSL-6740U המשמש כמודם, ו-Netbox של נטויזן המשמשת כראוטר ומתאם שיחות. לקראת מעבר לדירה חדשה אני רוצה לשדרג את מהירות הרשת הביתית ל-1GB. הלקוחות ברשת הם: מחשב A - המחשב הראשי, שעליו נמצאת כל המדיה. התכנון הוא שבעתיד המדיה הזו תצא אל שרת NAS. מחשב זה מחובר גם לטלויזיה ב-HDMI (תכנים עד 720P), והוא עובד 24/7 עם לקוח טורנט. מחשבי B ו-C בחדר הילדים שצריכת רוחב הפס המירבית שלהם היא תכני 720P. כרטיסי הרשת של כל המחשבים תומכים ב-1GB. פרט לכך יש עוד לקוחות אלחוטיים קטנים בד"כ (במונחי רוחב פס) נוספים כמו ניידים וטאבלט. מדוע לא להפוך את ה-6740 לנתב? כי בד"כ איכות הנתבים של בזק לא מדהימה בלשון המעטה. כשקיבלתי אותו והשתמשתי בו כנתב זה גם עשה לי בעיות עם הטלפוני…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמה דברים: א. יש למישהו מדריך מסודר לפתיחת פורטים בנתב Linksys WRT54GL? נכנסתי ללוח בקרה, ראיתי שיש לו רק 10 אפשרויות פתיחת פורטים (וחבל..) והצלחתי לפתוח פורטים לאימיול. אבל יכול להיות שפיספסתי משהו, אז מדריך יכול לסגור את החשש לפערים האלו. ב. לאימיול אני יודע שצריך לפתוח פורטים (כדי להפוך ממזהה נמוך למזהה גבוה). האם למוזילה פיירפוקס גם צריך לפתוח פורטים? בהתחלה חשבתי שכן, בגלל שבמחשב הזה ולאחר שקניתי את הנתב (לפני זה הייתי על מחשב מהיר יותר ובלי נתב - רק מודם) ככל שאני פותח מס' לשוניות גדול יותר כך הוא מתחיל לטעון לי את הלשוניות באיטיות רבה יותר עד "לא ניתן להציג דף זה". בהתחלה חשבתי שזה תלוי בפורטים, אבל אני רואה שהפורטים משתנים, אז הבנתי שלא צריך לפתוח פורטים לפיירפו…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שמעתי הרבה דברים טובים על הנתב האלחוטי של 3com מדגם 3CRWE554G72 והחלטתי לקנות. כשהגעתי לחנות(skypc) המוכר שאל אם זה לכבלים או adsl. אמרתי כבלים והוא אמר ש3com לא ממליצים על הנתב שלהם לכבלים ועדיף לקחת את ה- wbr-3406tx level1 שהוא אותו מחיר ואותם נתונים. אני שואל האומנם? לקחתי את ה-level1 אבל עדיין לא פתחתי את הקופסא. אנא מכם עיזרו לי להגיע לאמת... בנוסף הבחור אמר שהדגם הספציפי של 3com ה-g72 הוא טוב אבל כבר לא מייצרים אותו ועכשיו הדגם החדש הוא g75 שהוא פחות טוב. להישאר עם ה-level1 או לחזור ולקחת את ה-3com?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש ברשותי מודם/ראוטר של אלקטל ספיד טאץ' 510, לאחר שנתיים של אמינות הפסיק המודם לתפקד כנתב למשך כשבועיים לאחר מכן חזר ועבד ON AND OFF. החלפתי אותו בבזקסטור אך זה גם לא עזר ולא מצאו פתרון לבעיה. כמודם לכל דבר המכשיר עבד מצוין , אבל כיוון שאני עובד עם עוד מחשב נאלצתי לקנות ראוטר, ובחרתי בדגם שציינתי בנושא האשכול. מהיום שהתחלתי להשתמש בו אני נתקל לפרקים רבים מאוד בגלישה איטית ביותר. האם אתם/ן מכירים/ות דבר דומה? אשמח לכל עזרה בנושא. תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי ראוטר משולב של הכבלים HOTBOX (חרא של מוצר סליחה על הביטוי). לפני הייתי בתשתית בזק עם נתב משולב גם בADSL RTA 1025 ראוטר מעולה, עכשיו הוא לא בשימוש ואני רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לנצל אותו. רציתי לדעת אם אני יכולה לשרשר בניהם שה RTA של בזק יהיה סוג של ACCESSPOINT והHOTBOX ישאר זה שמקבל MPLS DHCP בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחובר ל 012 ויש לי 5 מגה, ולאחרונה אני חווה איטיות מטורפת לגמריי באינטרנט... אני מבצע בדיקת מהירות בכמה שרתים, והמהירות לפעמים עומדת על 200,150 , 500 משהו כזה... התקשרתי אליהם לברר, ומפה לשם עם כל הבדיקות שלהם שלא צלחו כ"כ, אמרו לי ללחוץ הפעלה CMD NETSTAT-N , ולראות כמה דברים יש לי שם משהו כזה... הרצתי, ועלו המון דברים, אמר לי שיש לי דברים שמשתמשים לי באינטרנט וזה מה שמאיט לי תאינטרנט, שיש לי וירוסים או ספאיים . יש לי אנטי וירוס של קספרסקי, וגם היה לי של נוד, יש לי גם כמה תוכנות ספאי, בדקתי ושום דבר שום וירוס שום ספאי... אמרתי לו את זה...אבל עדיין הוא טען שזה מה שזה, וזאת הבעיה... רציתי לדעת ממה זה נובע איך אפשר לסדר את זה, אם בכלל...ואם בכלל הטענה שלו צודקת, כי זה ממ…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , ברשותי ראוטר NETGEAR לבן , של בזק בנלאומי , לאחרונה ניסיתי להשתמש בנתב של TPLINK , למחשב (שולחני) השני ( WIFI) , זה עובד ממש לאט ולרוב גם לא עובד בככל. יש למישהו פה המלצה לנתב אחר שיעבוד כמו שצריך או הסבר להגדרה כלשיהי שתגרום לזה לעבוד? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי מישהו פה מחובר לאינטרנט בכבלים של תבל ? איך הפינגים לחו"ל ולארץ ? האם המהירות מספיק מהירה ומגיעה למקסימום של סוג החבילה ? בתודה טיגר נ.ב האם השירות והתמיכה הטכנית טובים ? ולא עושים בעיות כמו שאר החברות כמו ה adshell ? ביי
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. כיצד טבלאת ניתוב (RIP למינהן) עובדת בנתב? האם היא אוספת ושומרות את כל דרכי הניתוב לגבי כל הרשתות ברשת האינטרנט העולמית (WAN)? (זה נראה לי קצת יותר מידי) 2. ARP משמש רק ל-LAN מקומי? כיצד הוא בונה את הטבלה? ברגע שהוא מתחבר לרשת המקומית הוא שולח Broadcast ובונה טבלה או שזה לפי בקשה ברגע שהוא יוצר קשר עם אותו מחשב ואז מוסיף לטבלה הקיימת? 3. אם יש לי IP בשביל מה אני צריך את ה-MAC? זה ניתוב שכבה 2 המתבצע רק ב-LAN מקומי או בכלל? אם חבילה נשלחת מעבר ל-LAN המקומי ל-WAN, האם יש צורך ל-Host בבקשה לכתובת ה-MAC? איך זה נעשה? קראתי כמובן את הנושאים הנ"ל ב-Wiki ובספר שיש לי, אך עדיין נותרו לי הפערים. תודה ושבת שלום
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני עובד בבית עם 3 מחשבים, שלושתם מחוברים עם כבל רשת לראוטר של אדימקס, הראוטר מחובר למודם של הוט. באחד המחשבים ברשת אצלי בבית, האתרים לא עולים - "לא ניתן להציג דף זה", רק google.co.il עולה והשאר לא. ניסיתי להשתמש בכמה דפדפנים ובכולם לא ניתן להיכנס לאתרים, פרט לגוגל, אתחול לראוטר גם לא עזר. מה יכולה להיות הסיבה שבמחשב ספציפי האתרים לא עולים בהתחשב בעובדה שהרשת תקינה (כל המחשבים האחרים גולשים).
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש חיה כזאת appliances של pfSense מומלצים שכוללים בתוכם רכיב אלחוטי, וסוויץ' של מספר פורטים, שניתן להשיג בארץ או אפילו להזמין מחו"ל? משהו שדומה למכשירים של Fortigate. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום כולם אני הולך בקרוב לקנות לוח אם האחד יש לו כרטיס רשת של 10/100/1000 כלומר גיגה לאן ולשני 10/100 כלומר רגיל מה ההבדל בינהם אני הולך לעשות בבית רשת עם רואטר לכבלים שיש לו תמיכה ב10/100/1000 האם היו הבדלים בעיות משהו?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי ביום יום אני גולש דרך VPN. אני צריך את זה למטרות עבודה. הבעיה היא שמדי פעם אני חווה התנתקויות וזה גורם לי להפסדים כספיים. מה שאני צריך זה אינטרנט חסין נפילות, אני חשבתי על המערך הבא: 1. חיבור של שני קווי אינטרנט לרואטר, כאשר אחד נופל השני מגבה אותו כך שלמעשה אני לא חווה ניתוק 2. שני קוי VPN כאשר אחד נופל השני מגבה אותו אני משתמש בפתרון VPN של חברת StrongVPN בחבילת ה Deluxe OpenVPN - מחובר באמצעות קליינט אני אודה מאוד למי שיוכל לעזור לי, אנא השתדלו לפרט כמה שיותר ולרדת לפרטים הטכניים הכי קטנים תודה עצומה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם .. היום התקשרה אליי אשת מכירות מאוד נחמדה של נטוויז'ן והציעה לי לעבור אליהם במחיר מאוד אטרקטיבי .. שאלתי אותה אם זה בלי חייגן והיא אמרה שזה בלי .. סבבה אמרתי לה שהיא יכולה לנתק אותי מ012 ונרשמתי לנטוויז'ן .. אחרי יום שלם שאני מחכה ואין שום דבר חדש .. מהירות רגילה דרך IP של 012 .. דיברתי עם נציג טכני של נטוויז'ן והוא אמר לי שאצלהם החיבור לאינטרנט זה רק דרך חייגן .. עכשיו .. אני לא רוצה חייגן .. אני שונא חייגנים .. לפי ניסיון ומה שאני יודע .. חייגן פירושו חיבור יותר איטי ... ויותר ניתוקים ובעיות עם האינטרנט .. זה נכון ? בכל מקרה .. לנטוויז'ן באמת יש חיבור אינטרנט רק עם חייגן ? מה הבעיה לעשות חיבור ללא חייגן ? אם אין להם ללא חייגן אני אבטל את הניתוק מ012 ואחזור אליה…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי כבר מגדיל טווח אחד בבית ואני רוצה להוסיף עוד אחד. האם זה בעייתי 2 מגדילי טווח מבחינת התנגשות ביניהם וכו'?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם!, 1. יש לי מחשב בבית שלא עושה כלום חוץ מלשבת בחדר ולצבור אבק. אני רוצה להפוך אותו לשרת קבצים .. אבל - שאתם בתור משתמשים תוכלו להשתמש בו (שיהיה באינטרנט החיצוני - לא ביתי!). בגלל שאני בערך חדש - רציתי לדעת מה אני צריך לעשות ? מדריכים יעזרו מאוד . 2. במחשב שלי בבית יש Win7 Pro אני רוצה להשתמש בRemote Desktop שלו גם באינטרנט החיצוני - אחרי הרבה מאוד ניסיונות כושלים, החלטתי להגיע לכאן ולשאול.. הבנתי שמשתמשים ב-DynDNS, ובפתיחת פורטים וכד' .. כל הסירטונים ביוטיוב מראים איך הם מצליחים ולי כמובן זה לא ממש הולך. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולשלוח לי איזה מדריך טוב מה שנקרא Step By step. ועוד משהו - איך אני עושה הפניית פורטים במודם/נתב D-Link DSL2760U ?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מאוד רציתי להתחבר לערוצי זהב וחיכיתי לאינטרנט המהיר שנתיים רציתי להשתתף בניסוי אבל הם לא נתנו לי :'( :'( :'( :'( . אחרי שהם קיבלו אישור התקשרתי אליהם ורציתי להיתחבר לאינטרנט המהיר אבל לתדהמתי מי שדיברה איתי בטלפון אמרה לי שאין תשתית באזור קרית גת לאינטרנט המהיר :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( ושהתשתית תוקם בשנה הקרובה :'( :-/ ??? :bash: :asthanos: היתקשרתי עוד כמה פעמים וכולם אמרו לי את אותו הדבר :-/ :-X למרות שערוצי זהב מספקים בקירית גת טלויזיה בכבלים מזה 6 שנים ואני מנוי בערוצי זהב דיגיטלי. וערוצי זהב התחייבו לספק אינטרנט מהיר בכל מקום שיש תשתית כבלים (בעצם כל הארץ) האם צריך איזה שהיא תשתית מיוחדת כמו ADSLב שצריך מרכזיות בכל 4 ק"מ איך שאני יודע אז לא! וח…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כפי שכתבתי בכותרת, אני מעוניין שתמליצו לי על מודם-ראוטר חוטי שתומך באינטרנט שבכבלים. אני אשמח אם תתנו לי 3 אפשרויות כי התקציב עוד לא ברור (בסביבות 400 ש"ח). תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, מישהו מכיר מקומות שמוכרים ציוד תקשורת של סיסקו יד שנייה ? אני צריך בעקרון 2 מתגים 2524 ואולי 2 רוואטרים 2620 עם 2 יציאות WIC ניסיתי את ALLTRADES אבל הם יקרנים בטירוף... על נתב כמו דנן שצוין לעיל הם רוצים מעל ל-200 דולר בעוד שבאיביי רוצים משהו כמו 100 דולר.....
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה העניין של ספקית. בדרך כלל אם נרשמים לטריפל בחברה אז איתם אתה סוגר את המהירות של האינטרנט ולא ידוע לי על שינוי מחירים בחבילה בין ספקיות, אז למה קיים המושג ספקית (כאילו בקטע של לשלם לה כסף) אם את רוב העניינים אני עושה דרך החברה שממנה רכשתי את הטריפל והמחיר לא משתנה אם אני מחליף ספקית? בשאלה קצרה יותר על מה אני משלם בטריפל על האינטרנט ומה בנפרד לספקית? עוד דוגמא לכך זה שכשהרחבנו את המהירות דיברנו רק עם הוט לגבי שינוי הטרי פל והם אמרו לנו להודיע לספקית ולא הודענו אבל עדיין בבדיקת מהירות קיבלנו את המהירות בחבילה החדשה שנרשמנו אליה...
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-