עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לא, היא עוד לא מתה ואלה לא דברי הספד, אך מצבה של מערכת רישום המתחמים (דומיינים) הישראלית הוא בכי רע. בגלל מאבקי כוחות בתוך הוועד, מזניח איגוד האינטרנט את הטיפול במערכת קריטית זו והיא נותרה מפגרת טכנולוגית וחשופה אבטחתית. זהו פרק נוסף סידרת הפוסטים על איגוד האינטרנט הישראלי, הכולל סיקור נרחב ומקיף של הפגמים במערכת. http://www.netcheif.com/blog/?p=2803

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  2. שלום לכולם. היום זיהיתי איטיות מסויות באינטרנט שלי. נכנסתי להגדרות הראוטר כדי לראות אם מישהו בטעות לא גילה את הסיסמה של האינטרנט האלחוטי שלי. פתאום גיליתי נתון מדאיג - שיתוף רשת אלחוטית פתוחה של בזק שאני לא יכול לבטל(התמונה היא לאחר הביטול מבזק להלן המשך הפוסט* לפני זה האופציה הייתה מסומנת ואי אפשר היה לבטל אותה) '>http://jpg.co.il/view/50d2172cdd731.jpg/"] למען הסר ספק אני לא נרשמתי בשום צורה וזמן לשירות הרשת פריי ויאיפי של בזק... מיד בדקתי במחשב ברשימת הרשתות האלחוטיות וראיתי רשת פתוחה על אותו שם ניסיתי להתחבר ואופ הצלחתי.. כדי לבדוק תלות ודאית עם הראוטר שלי כיביתי את הראוטר , והרשת נעלמה... מיד התקשרתי למוקד התמיכה של בזק הסברתי להם את הבעיה ובקשתי הסבר למה יש ה…

• 4 תגובות
    • 4.5k צפיות
  3. Started by Cheif,

בשבועות האחרונים נחשפתי למידע הנוגע לפעילות איגוד האינטרנט הישראלי. זהו פוסט ראשון בסדרה של פוסטים שינסו להאיר את הצדדים הפחות מחמיאים של האיגוד. יהיה מעניין. http://www.netcheif.com/blog/?p=2791

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  4. שלום רב, לאחרונה רכשתי את הראוטר שציינתי וחיברתי אותו אל המחשב , יחד עם המודם (עם כבל רשת ולא אלחוטי) האינטרנט שברשותי עובד על תשתית HTOT וספק 012 ביצעתי את כול ההגדרות הנדרשות ע"מ ליצור חייגן בראוטר (פעם כ PPTP ולאחר מכן גם L2TP) החייגן עושה רושם שהוא עובד מצויין ומצליח ליצור התחברות ותקשורת (מושך כתובת אייפי דינמית מהספקית) אך למרות הכול האינטרנט אינו עובד... הראוטר יושב בכתובת 192.168.0.1 / 255.255.255.0 המחשב הגדרתי (גם בעזרת DHCP וגם באופן סטטי) כ: 192.168.0.2 / 255.255.255.0 , שער ברירת המחדל הינו כתובת הראוטר... וכן ישנו חיבור בין הראוטר למחשב (מצליח להיכנס לפאנל ניהול שלו, ומצליח ליצור פינג) לא משנה מה ניסיתי עדיין לא מצליח לגלוש, ולא מצליח לשלוח פינגים לשום אתר. …

• 1 תגובה
    • 910 צפיות
  5. יש לנו בבנין אינטרנט משותף. החיבור יוצא מבית השכן שלי שיש לו נתב מסוג siemens sl2-141, ברשותי יש נתב ישן מסוג edimax br-6204wg. האות מגיע יציב אלי עד פחות או יותר דלת הכניסה, אז חשבתי להשתמש בנתב האדימקס שלי כמגבר. הבעיה שלמרות שראיתי פוסטים ישנים שאומרים שיש, אין אופציה מובנית של REPEATER שהצלחתי להגיע אליה, וגם אין אופציה של CLIENT MODE במידה וארצה לקבל מקלט משופר. למותר לציין שגרסת הקושחה מעודכנת. רציתי לשאול האם יש דרך אחרת לעשות זאת? יש בראוטר הגדרות של WDS, וכן BRIDGE, השאלה איך להשתמש בזה? אשמח להסבר מפורט תודה רבה

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  6. כבר כמה ימים שהפינג אצלי בשמיים והמהירות יורדת.. אני ב012 על 5MB אין ראוטר משחקי רשת אני לא יכול לשחק ככה והורדות ממש איטיות (פעם היה הרבה יותר מהר). אפילו גלישה רגילה באינטרנט מרגישה מאוד כבדה.. אז בדקתי בספידטסט: http://www.speedtest.net/result/2380083322.png דיברתי עם 012 לפני כמה ימים והם ניסו לעשות משהו דרכם.. לא כ"כ הבנתי מה שהבחור אמר לי.. היה טוב לאיזה שעה\שעתיים ואז זה חזר.. האם זה בעיה אצלי\אצלם? מה עשוי לגרום לזה ואיך לתקן? עדיף כבר לעבור למישהו אחר? תודה..

• 3 תגובות
    • 999 צפיות
  7. היי, אני צריך בבקשה המלצה לכרטיס רשת אלחוטי - עדיפות לחיצוני (אבל לא ממש קריטי). יש לנו תשתית של HOT עם tp-link wr841n (ומודם של arris tm602a). ספק 012, אם רלוונטי (מהירות בסה"כ 5 מגה, כנראה תהיה 12 בעתיד הקרוב..) עד עכשיו (כבר קצת יותר משנתים) אני עם כרטיס רשת חיצוני של tp-link tl-wn321g שרכשתי מהוט כשהצטרפנו אליהם. הכרטיס רשת הנוכחי היה ממש אחלה תקופה מסויימת.. אבל כיום הוא עושה המון בעיות, המון ניתוקים.. האמת שזה כבר זמן-מה, אבל לאחרונה זה התחיל לשגע אותי יותר מתמיד. בגלל שהניתוקים רק אצלי, ולא אצל שותפים שלי, אני מניח שהבעיה היא בו. המרחק בין הכרטיס לראוטר הוא בערך 7-8 מטר כאשר יש רק קיר אחד באמצע (והוא מסוג של גבס ועץ - בנייה אמריקאית - לא בטון). אין לי בעיה להוציא ע…

8. Started by elior021,

שלום לכולם, חיברתי שתי נתבי cisco בsite2site ואני רוצה למנוע NAT בין הרשתות מישהו מכיר פקודה שיודעת לבטל NAT על destination ? למשל יש לי שתי סניפים אחד בתל אביב ואחד באילת כתובת בתל אביב 212.76.33.1 כתובת באילת 212.30.60.1 מהראוטר באילת אני רוצה שמי שיפנה לכתובת 212.76.33.1 בתל אביב לא יחול עליו NAT תודה מראש אליאור

• 2 תגובות
    • 877 צפיות
  9. Started by giladsun,

היי לכולם , אני זקוק לעזרה עם שרת FTP ביני לבין לקוח שלי . הלקוח מבקש שתותקן לו תיקייה על השולחן עבודה , אלייה הוא זורק את הקבצים ואני מושך אותם משם (וטוען שעד היום הוא עבד ככה עם נותני שירות אחרים) . אני יודע רק לעבוד עם הממשק הפנימי של ה-FTP או תוכנה כמו FTP Flash , ולא בדרך שהוא מבקש . תוכלו להסביר לי בבקשה (קחו בחשבון שאני לא מבין גדול)?

• 9 תגובות
    • 874 צפיות
  10. דיברתי עם HOT והם טוענים לי שאפשר להזמין רק HOTBOX אחד לתשתית אחד, ושאם אני אצטרך מודם נפרד למחשב (יש לי חיבור בחדר שני של הכבלים), אני אצטרך לשלם על 2 תשתיות בדירה אחת. האם זה תקין? האם זה קיים בכל חברות התשתיות? העניין הוא שיש לי 2 חדרים שמרוחקים אחד מהשני בדירה. בחדר א' יש HOTBOX. בחדר ב' יש כניסה של כבלים ואני רוצה שיהיה שם מודם נוסף. בשירות לקוחות אמרו לי שאני אצטרך לשלם על תשתית נוספת.

• 1 תגובה
    • 819 צפיות
  11. Started by idanudel,

שלום. האם זה אפשרי לעשות port forwarding בתוך הרשת הפנימית שלי? כלומר אם יש אפשרות לפנות של לכתובת הנתב שלי (נגיד 10.0.0.138:123) ואגיע לכתובת שהראוטר יפנה אילו הייתי מגיע לחוץ לרשת? רקע: יש לי בבית שני ראוטרים אלחוטיים שמחוברים בינהם חוטית (לטובת כיסוי WIFI רחב יותר) (רק אחד מהם עובד כDHCP כמובן). יש לי גם כתובת דינמית נגיד myadrs.noip.com בראוטר עם החייגן לרשת יש הפנייה לפורט 123 לכתובת 10.0.0.40 כאשר אני מחוץ לרשת (מכשיר סלולרי) הכל עובד כשורה ואני מגיע לכתובת הרצוייה(10.0.0.40) .. אבל בתוך הרשת זה לא! (אין לי בראוטר loopback) אז חשבתי לתת לראוטר השני (זה שלא מחייג לרשת ) את השם myadrs.noip.com ולעשות אצלו את ההפנייה לפורט 123 גם ל 10.0.0.40 כך שגם מחוץ לרשת וגם בתו…

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. היי . בית דופלקס כאשר המחשב הראשי בקומה תחתונה בממד ואני רוצה לחבר לקומה עליונה AP לשידור אינטרנט אלחוטי אבל גם להתחבר לAP חיבור קווי לטלוויזיה חכמה . האם יש מכשיר אחד שיכול לספק זאת (לא גשר אלחוטי כיוון שאין אפשרות לחפיפה אלחוטית בין המכשירים) תודה

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  13. Started by david723,

שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין להשתלט מרחוק על כמה מחשבים למטרת עבודה דרך IP's שונים. את הציוד (המחשבים עצמם) עדיין לא קניתי. אני מכיר את הדרך הרגילה של לקנות מחשב שולחני/ לפטופ, להתחבר לרשת המקומית ולהוריד team viewer. השאלה היא האם יש דרך יותר יעילה וזולה לעשות את זה? המטרה היא לגלוש דרך IP של עיר ספציפית (אינדיאנאפוליס, ארה"ב). לא הצלחתי למצוא שום שירות Proxy בתשלום שמציע IP בעיר הזו ולכן אני רוצה לקנות מחשבים ולמקם אותם שם. אשמח להצעות ייעול אם יש כאלה. תודה, דוד

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Cheif,

כנראה שהפעם זה סופי. אחרי אין ספור שמועות ורמזים על כך שסיסקו מעונינת למכור את חטיבת הנתבים הבייתים שלה - LINKSYS - בלומברג מפרסם אתמול מידע קונטרקטי על הנושא. http://www.bloomberg.com/news/2012-12-16/cisco-said-to-hire-barclays-to-sell-linksys-division.html לפעמים גם מתיחות של ה-1/4 מתגשמות - http://www.netcheif.com/blog/?p=2103

• 0 תגובות
    • 848 צפיות
  15. Started by menymu,

ראוטר מרשים, קצת גדול. ממשק דומה לכל ה-TL לעניין (ביצועים) 2.4 לא מרשים בכלל, ה- buffalo wzr-hp-g300nh עם dd-wrt נתן ביצועים פי 1.5 יותר מאשר הנתב הנ"ל 5GHZ - מותקן firmware ישראלי שמסרס כמעט את כל הערוצי שידור, וגם אי אפשר להתקין firmware רשמי של החברה (ההגבלה ברמת התוכנה ולא חומרה) קניתי מתאם מיוחד לחבר ללוח של הראוטר על מנת לצרוב קשוחה רשמית שתפתח לי את האפשרויות. עם כרטיס 2t2r לא 3t3r כמו הנתב עצמו עם ציפ ar5008 מרחק של כ-8 מטרים אני מקבל 70-100 מגה לרוב 90 ביצועים ב-5GHZ באמת ברמה גבוה... ראוטר יחסית מהיר, בבדיקת פינגים במהלך הלילה לראוטר אין איבודי מידע ונראה כי הוא יציב מאד.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by talevi83,

היי, שמעתי שלפני חודשים היו בעיות בבזק עם הפינגים במהירות 30Mb, אני רוצה לדעת אם מישהו מחובר לבזק והתקלה נפתרה כבר. אשמח אם תוכלו להגיד כמה פינגים אתם מקבלים בבדיקות שונות בתוך הארץ ולאירופה. אגב, אני מחובר לבזב"ל אז עדיף שלקוחות בזב"ל יגיבו, אבל עדיין כל אחד מוזמן...

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שאלה להבנה: האם אפשר לחבר בין 2 מחשבים רק עם סטיקים של WiFi, הרי הם יודעים לקלוט ולשדר..?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אני צריך מודם כדי לחבר ראוטר ללא מודם האם אני יכול להשתמש בראוטר הישן כמודם?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, יש לי מודם ואני מתחבר דרך המודם באמצעות סיסמה ומשתמש . בנוסף ראיתי שבמחשבים ניידים אפשר להתחבר דרך שכנים וכו' . למחשב שלי אין אפשרות של חיבור אלחוטי, לכן הבנתי שצריך לקנות USB או אנטנה חיצונית ורק אז זה אפשרי . אז איזה אנטנה או USB או כרטיס רשת אלחוטי כדאי לי לקנות, כדי להתחבר דרך שכנים וכו' מרחוק ? . אני מחפש משהו איכותי אם יש . תודה ושבת שלום .

20. ברשותי לינקסיס 4200 עם tomato קיימת אפשרות לאתחול אוטומטי של הנתב אני מחובר ב 100 מגה הוט ברור לי שאחת לכמה זמן צריך לאתחל את הנתב בדומה למחשב מה אתם ממליצים ? לאיזה תדירות לתכנת את האתחול ?

21. שלום, יש לי רשת WIFI פתוחה ללא קוד (משיקולים של נוחות כאשר חברים שונים באים ומתחברים). ראיתי שיש תוכנות שאפשר באמצעותן לעשות SNIFF ולגלות ססמאות וכו'. אני מעוניין להגן על 2 המחשבים שיש לי. אשמח לקבל המלצה לתוכנה שמגנה בפני ניתוק (NETCUT למשל טובה לי), והגנה מפני גניבת ססמאות. תודה.

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  22. קיבלתי ראוטר CISCO 881 W שבעיקרון מיועד לעסקים האם אפשר לחבר אותו לרשת ביתית? לא ראיתי בפלגים אפשרות לחיבור קו טלפון

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  23. שלום אנשים יקרים, עברתי לדירה שכורה דו-מפלסית. הראוטר, D-Link dsl-2650u , ממוקם בממ"ד במפלס הראשון. חבילת התחברות 15M (בזק). ברצוני לרשת את הדירה (ללא כבלים) כך שאינטרנט יהיה נגיש גם במפלס השני, עם עדיפות שבממ"ד תהיה מהירות הגלישה הגבוהה ביותר. אני לא מבין גדול בחשמל ורשתות, אבל לוח החשמל בדירה נראה כתלת-פאזי. נסיון ב-wifi שבצעתי: רכשתי מבזק מתאם רשת אלחוטי (דונגל) וגיליתי שבמפלס השני כמעט ואין קליטה. הוצאתי את הראוטר מהממ"ד, חיברתי אותו לנקודת טלפון במרכז המפלס בו הממ"ד נמצא, כשהדונגל מחובר למחשב בממ"ד. התוצאה: קליטה חלשה בממ"ד (5M לפי מבחן מהירות הורדה באתר בזק) , בחדר אחד במפלס השני ניתן לגלוש בלפטופ במהירות 10M, אך בחדר שני במפלס השני אין בכלל קליטה... יש לי מספר שאל…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. היי אני מעוניין להתחבר לטריפל הוט, והם הפתיעו אותי בכך שהקופסא שלהם צריכה להתחבר לתשתית של בזק בשביל קו הטלפון. הבעיה - אין לי שקע של בזק בקרבת הטלוויזיה (שם באופן טבעי תעמוד הקופסא), והפתרון של העברת כבל (מחוץ לקיר או בתוכו) לא קורץ לי, במיוחד כשמדובר במרחק גדול לאורך הקיר. הדבר הראשון שמצאתי זה מתאם טלפון אלחוטי http://www.amazon.com/RCA-RC926-Wireless-Phone-Jack/dp/B00000J08Q, אבל נראה שהתקשורת לא כל כך אמינה, וחוץ מזה נוספת קרינה מיותרת למרחב. אחר כך נזכרתי שיש מתאמי תקשורת על רשת החשמל אבל מצאתי רק כאלה שמיועדים ל-Ethernet. השאלה היא האם יש מתאם קו טלפון ל-Ethernet (ובכיוון ההפוך) או שאולי יש התקנים כאלה שעובדים ישירות עם טלפון שלא מצאתי. אני אשמח לשמוע מה דעתכ…

• 1 תגובה
    • 789 צפיות
  25. שלום אני רוצה לקנות כרטיס רשת אלחוטי )USB עכשיו אני יודע שיש מושג כזה DBI שזה הטווח של האנטנה (מרחק במילים אחרות) ובנוסף הבנתי שיש לכרטיס רשת גם W יש כרטיסים של 8000MW יעני 8W ורציתי לדעת אם זה הגיוני??? כי אם יש דבר כזה כרטיס 8W עם אנטנה של 60DBI זה ממש מפלצת לא? אשמח לקבל הסבר על MW על W ועל DBI מפורט יותר ממה שאני הבנתי בתודה מאור

• 5 תגובות
    • 842 צפיות

דיונים חדשים בפורומים