עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, יש לי 2 מחשבים. מחשב 1 הוא משמש כשרת והוא עובד תמיד כ AP MODE. מחשב 2 מתחבר למחשב 1 דרך רשת אלחוטית. איזו פקודה ניתן להריץ בכדי לראות את האיי פי של המחשב המתחבר או פרטים נוספים עליו? ניסיתי NETSTAT -AN אבל יש שם המון. ניסיתי IPCONFIG אבל לא ממש מצאתי את המידע... ניסיתי גם ARP -A... נראה לי ששם אני רואה את האייפי של מחשב 2. נכון? תודה לעונים.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by Or ei,

העברתי את המחשב החדש שלי לחדר בקיבוץ ואי אפשר לעשות שם אינטרנט (לא חיוג ולא ADSL ) אז אני צריף פיתרון איך אני אוכל לשתמש באינטרנט הבית שלי (של ההורים) נמצא בערך כ100+- מטר אז חשבתי על כבל רשת ארוך או אלחוטי אבל שניהם עולים הרבה וזה לא מבטיח לי פינגים טובים שמעתי על איזה תקשורת מין משהו כזה שאתה רק מחבר למחשב וזה הולך ישרות לאיזה לווין או משהו כזה מישהו מכיר ? יש למישהו רעיונות ?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Gabriel Manor,

שלום, עברנו בשעה טובה מבית 70 מטר בקומה אחת ל190 מ׳ על שלוש קומות. בבית יש גרם מדרגות ישר לכל אורך הבית שקיר בטון (כנראה תומך) מפריד בינו לבין שאר הבית. כאשר מחברים את הראוטר באחד המפלסים, הקליטה במפלס השני (אפילו ברמה של בחצי גרם המדרגות) יורדת לאפס, כנראה עניין של קירות עבים. יש פריסה טובה של תעלות ברחבי הבית ואין לי בעיה להעביר כבלי רשת מקומה לקומה ולחבר אותם אל מפסקי רשת בכל אחת מהקומות. התכנון הנוכחי שלי הוא לקנות מערכת MESH כלשהי, ולחבר התקן קומתי ראשי בכל אחת מהקומות לראוטר שישב באחת מהקומות דרך כבל כך שישדרו בכל קומה רשת אלחוטית תוך חיבור חוטי דרך הקיר. מספר שאלות: 1. האם התכנון נשמע הגיוני? יש סיבה שלא להשתמש במערכת כזו א…

4. שלום, יש לי 2 כרטיסי רשת המותקנים על מחשב אחד אלחוטי וקווי- כיצד אני מגדיר לשניהם STATIC IP ? כלומר ברגע שניסיתי לעשות זאת על פי ההגדרות המדוייקות שמצאתי באתר NETCHEIF זה מסתדר רק לכרטיס אחד בשני קיבלתי הודעה שזה לא תקין , האם יש מדריך ? לתשובתכם אודה

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  5. זהירות אחרי שנים של תשתית איטית 5MB באיזור שלי, נודע לי שיש אפשרות טכנית ל40MB, כמובן שבזק לא טרחו להודיע, השכן אמר לי. התקשרתי לשירות לקוחות בזק ושאלתי, הציעו לי חבילה במחיר מנופח, 100 ש"ח~. לאחר שהזכרתי "שוק סיטונאי", בלה בלה מחיר, הנציג התחיל בנאום של: הם לא יודעים לטפל בתשתית ויהיו בעיות, חבל שלא הקלטתי את השיחה. עברתי לבנדל 15MB בCCC כי זה מהירות המודם שיש לי vtech iad505x/012 smartbox, שבוע וחצי הכל עבד חלק והמהירות בסדר. יום חמישי שעבר, המהירות קרסה ל5MB, והתחילו ניתוקים. התקשרתי לCCC, מענה מהיר ומקצועי, הזמינו טכנאי בזק ליום אחרי. הטכנאי הגיע, בדק ואמר שהכל בסדר. הזמנתי טכנאי של פרטנר, יש לי טלפון שמחובר למודם/ראוטר שלהם, הגיע …

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by yossika,

שלום לכולםהתחברתי היום לבזק במהירות 50 מגה (ואצל ספקית האינטרנט - בזק בנאלומי ל-100 מגה)רציתי לדעת מה דעתכם על איכות הקו ע"פ התמונה הבאהקרוב למרכזיה? הנתונים נראים סבירים/מעולים/גרועים?) תמונות: תודה מראש לעוזריםשבת שלום

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Guarding angel,

שלום לכולם, כבר רכשתי את ה-1043 אך ראיתי הבוקר באופיס דיפו שהם קיבלו ראוטרים של טנדה מהדגם המצוין בכותרת,איך הוא מתמודד מול ה-1043? יש לי עד סוף היום להחליף. ועל הדרך יש 2 בעיות מוזרות,כל חצי שעה בפלאפון אני רואה הודעה שהמכשיר מתחבר הצליח להתחבר מחדש ל1043 דבר שלא קרה לי ב-netgear 614 הקודם. בעיה נוספת היא הקליטה,מדובר בדירה לא כלכך גדולה אך הקליטה בדיוק אותו הדבר כמ הראוטר הקודם שהיה לי הראוטר אמור לחדור קירות בצורה טובה יותר עקב תקן ה-MIMO 3T3R לא? עדכנתי גרסא לנתב לחדישה ביותר,מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  8. קניתי את המודם ב - 480 ש"ח מבזק כשהצטרפתי ל - WOW EXTRA נתנו לי מודם אורכית משומש. דיברתי עם מנהל ההתקנות של ADSL ואמרתי לו שאני רוצה מודם חדש. הוא אמר לי שאין מודם אורכית חדש במלאי, אך יש אלקטל חדש. השאלה שלי היא האם שווה לי להחליף את האורכית המשומשת (שאגב, עובד ממש טוב) באלקטל חדש? מה בכלל ההבדלים בניהם? אם אני יחליף לאלקטל האם שווה לשדרג ל - PRO? מה היתרונות של זה? צריך להחליט תוך מספר ימים ספורים. תודה מראש

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by llnakash,

ערב טוב, כיצד ניתן למדוד עוצמת האות בתחנה המחוברת אלחוטית לנתב ביתי??? האם יש תוכנה מיוחדת לכך? או פקודה כלשהי???

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Dimka,

שלום לכולם, אני מעוניין ליצור חיבור FTP בין שני מחשבים, כיוון שאני לא מבין בזה כל כך, הייתי רוצה המלצה לתוכנת שרת (רצוי חינמית) גם הייתי רוצה שלמתחברים תהיה יכולת למחוק קבצים מהשרת (אם אפשרי). תודה קצת רקע... יש לי צורך לעשות סינכרון בין תיקיות בשני מחשבים שונים ברשת (Wi-Fi), ניסיתי בעזרת כונני רשת אבל העברת קבצים גדולים לפעמים קורסת או נהיית איטית מדי. אני משתמש בתוכנה AllWay Sync לצורך הזה, היא תומכת ב-FTP שאמור לתת מענה לבעיה שלי.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by dR-TraNce,

תשמו אני לא הבנתי את כל הקטע של הפינגים ונורא מעניין אותי ללמוד מזה ומה יותר טוב פינגים נמוכים או גבוההים! מישהו יכול להסביר מזה פינגים? איך אני בודק מה הפינגים לאתר מסויים? איזה פינגים נחשבים לטובים במספרים (גבוהה או נמוך)? ??? ??? ???

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by n00kie,

אז הבעיה היא כזו - יש לי ארבעה מחשבים (נייחים) בבית, שניים מחוברים קווית לראוטר שנמצא קומה מעל (ה-הכי קרוב וה-הכי רחוק) ואני מקבל בהם 100/2 יציב יחסית. שניים מחוברים בWIFI לראוטר בעזרת כרטיס USB TL-WN722N. הראוטר הוא HOTBOX (יוחלף שבוע הבא לHOTBOX 2, למרות שזה לא ישנה כלום), והמרחק מהחדרים עם שני המחשבים בWIFI הוא 10 מטר ובערך 6 מטר קו אוירי, כשהאות צריך לעבור דרך קיר או שניים די משמעותיים. הבעיה היא שכרגע אין אפשרות להעביר כבלים ושני המחשבים שמחוברים בWIFI מקבלים 5~ DL עם קפיצות פינגים מגוכחות ולפעמים אפילו ניתוקים. מה האפשרויות שלי? להבנתי זה לחבר את הכבל במחשב בקומה למטה לראוטר נוסף שיהיה נקודת גישה (לא מעוניין לחבר את אותו המחשב בWIFI בשום צורה), להשתמש במגבר או להעבי…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  13. לפני משהו כחודש הייתי יכול לצפות בסטרימינג 1080P חופשי! וכבר די הרבה זמן שאני מנסה אפילו לשים על 480P וזה כל 5 שניות נתקע(שומעים קול אבל התמונה תקועה), ההורדה שלי והעלאה בטורנטים בסדר למרות שהמקסימום הלאה שאני מקבל הוא 50KB במקום 80. יש לי גם איטיות בגלישה עצמה, האתר היחיד שעובד טוב הוא יוטיוב ואני צופה חופשי בסרטוני FHD. 10 מגה בזק ובזק בינלאומי טוב שכחו מזה גם יוטיוב דיי איטי אממ עוד משהו הפינגים שלי לשרתים בארץ ולחול זוועה(80 לשרת ישראלי) *הודעותייך אוחדו, להבא קרא את חוקי הפורום*.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  14. אהלן, חיבור האינטרנט בבית שודרג למהירות של 100 מגה (בזק ובבנ"ל), וצריך להחליף את ציוד התקשורת הישן. אני מחפש נתב+מודם (או נתב בלבד) שתומך ב-HPNA, במהירות הנ"ל וב-wireless כמובן. הבנתי שבציוד שבזק מספקים יש הגבלות/פרצות/תוספות מיותרות (-אשמח אם מישהו יפרט מה בדיוק החסרונות), וכי הזמנה מחו"ל עלולה לא להגיע. אשמח להכוונה לציוד שניתן לקנות בארץ, התמיכה ב-HPNA הקשתה על מציאת ציוד מתאים. תודה.

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by ross,

יש לי נתב siemens sl2-141 הורדתי את הקושחה "cfe-sl2141i-v363w_b2pb023k.dat" וניסיתי לעדכן וקיבלתי שגיאה "image uploading failed' the selected file contains an illegal image. " עשיתי reset עם שחזור להגרות יצרן, עדכנתי את הקושחה שבאתר של בזק "cfe-sl2141_is-vsl2-141-3102x_a2pb021g" (זה עדכן את הקושחה אבל ישנו דבר מוזר הגרסה עכשיו היא 3.103q2 כשהגרסה באתר של בזק היא 3.102x ) ואני עדיין מקבל את השגיאה כשאני מנסה לעדכן לגרסה 3.63w . למישהו יש פתרון.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  16. ברצוני לחבר לרשת הביתית מחשב ניד חדש, בחיבור אלחוטי. הבעיה היא שאני לא זוכרת את הסיסמא של הרשת. לא הצלחתי למצוא את המקום בו ניתן לדעת/להחליף את הסיסמא, במחשב המחובר קווית לראוטר. הראוטר הוא מסוג RTA1025W, אם זה משנה. המחשב הראשי (המחובר קווית לראוטר) עובד על ויסטה, והמחשב החדש על 7 (HOME BASIC) - אם זה משנה משהו... אשמח לעזרה...

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by TheSoupNatzi,

טוב אז ככה, שידרגתי את המודם שלי (אלקטל) לגירסת פרו וחיברתי אותו לפורט 1 בראוטר אחד שקיבלתי חינם(linkSYS) עכשיו, הראוטר הוא רק 4 פורטים כלומר, נשארו לי 3 פורטים פנויים אבל כאן הבעיה, כל פעם שאני מחבר את שלושת המחשבים ביחד, הוא מנתק לי את המחשבים וומחבר אותו שוב וככה לסירוגין עד שאני לא מנתק מחשב אחד אז...יש אולי למישהו מושג למה?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  18. לא משנה איזה הגדרות עשיתי להפניית פורט ב-br-6204wg (לבן), גם canyouseeme וגם pcwintech port test לא מצליחים להגיע לפורט במחשב שלי. בחיבור ישיר למודם אין שום בעיה בלי שינוי הגדרות/נגיעה במחשב. הפיירוואל בראוטר כבוי ניסיתי גם דרך virtual server וגם דרך port forwarding (וגם דרך שניהם בו זמנית).

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Or ei,

תוך כמה זמן נראה לכם שהטכנולוגיה הזאת תגיע לארץ ? נשמע ממש טוב סוף סוף מהיריות מהירות כמו שצריך

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by or9400,

אהלן יש לי ראוטר של TPLINK הגדרתי Dynamic DNS וזה עובד יפה.. אני רוצה שתיהיה לי אפשרות להתחבר מרחוק גם לAP כמו שאני מתחבר לראוטר. יש לי בבית גם מגדיל טווח של אדמיקס(אם זה משנה) IP ראוטר - 192.168.1.1 IP מגדיל טווח - פרטים 192.168.1.2 IP Address Gateway Address 192.168.1.1 עכשיו ניסתי להגדיר ב Forwarding הפנייה של 192.168.1.2 לפורט 81 וניסיתי להיכנס עם הכתובת של DYNDNS שלי וזה לא עבד. זה אפשרי ביכלל ? ואם כן אשמח לעזרה תודה רבה ! תודה רבה אור

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום - במשך כמעט שנתיים - יש לי 4-5 מחשבים שמחוברים ל HUB ( ה HUBים התחלפו עם הזמן אבל ההגדרות זהות ) - כאשר בשנה האחרונה - על כל המחשבים יש WIN XP - כולם מחוברים ל HUB - שמחובר ל מחשב עם XP גם כן - ובכרטיס רשת שני מחובר למוטורולה SURFBOARD לאינטרנט בכבלים - דרך ערוצי זהב בנטויזין... הכל עבד מצויין (!) - עד אתמול - בשעות הצהריים - פתאום - ללא שום התקנה/סיבה/שינוי - שום דבר בכלל - אין לאף מחשב גישה לאינטרנט מלבד ל SERVER.... כל ה IPים - זהים ה DNSים לא השתנו הרשת עצמה תקינה לחלוטין ( העברת קבצים וכול'... ) חשוב לציין - שהגדרתי הכל מ אפס - ושוב - אותו דבר! בבדיקת PINGים מהמחשבים האחרים ( ה CLIENTS ) - אני מקבל תגובה מהכל - כולל ה GATEWAY של המודם עצמו! אבל שוב - הכל נראה בד…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by danikos,

שלום , קניתי נתב ואני מנסה להכנס תחת רשת מאובטחת WPA PRESHAREDKEY הגדרתי אותו בנתב אבל בזמן שאני מנסה להתחבר XP לא מנשה בכלל הוא אומר "יש להשתמש בסיסמת רשת של 40 סיביות או 104 סיביות בהתאם לצרכי הרשת .... " הסיסמא הוגדרה בנתב והוא קיבל אותה ? EDIMAX 6126MG

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by amit.w1986,

אהלן, קניתי דירה חדשה מקבלן, וכרגע נמצא בתיכנון תוכניות החשמל. אני מנסה לחשוב איפה כדאי לי למקם את ריכוז התקשורת המחשבים בבית. 2 אופציות : 1. למקם את ריכוז התקשורת בארון, במדף תחתון, שבו אחבר Switch קטן עם 8 פורטים( זקוק בפועל ל 6-7) ובנקודה אחרת בבית אחבר את הראוטר/מודם בין אם זה יהיה בזק או הוט( תהיה הכנה מראש לנקודת בזק והוט אחת ליד השניה). 2. למקם את ריכוז התקשורת ליד נקודות בזק והוט ולחבר את כל הפורטים ישירות לראוטר. הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא ראוטר שמתאים ל adsl או cable שיש בו יותר מ 4 פורטים. יש חיה כזו ? אשמח לשמוע פתרונות... תודה רבה, עמית

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Cheif,

מי שרוצה להוסיף לעצמו עוד 2GB בענן האחסון של גוגל (ה-DRIVE) ופיספס את המדריך הזה, אז שיזדרז ויבצע את האמור בו עד ה-17/2. http://www.haaretz.co.il/captain/net/1.2562157

• 2 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.