רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני אפתח את האשכול בכך שאני יגיד שאין לי הרבה מושג בכל התחום שהפורום הזה עוסק בו, לכן אני אסמוך על כל מה שתגידו. בקרוב מאוד יהיו לי בבית 2 מחשבים שולחניים. יש ברשותי אינטרנט 3mbps\278kbps דרך הכבלים עם מודם של חברת מוטורולה מדגם SB4200 (עם RJ45+USB). אני מעוניין לנתב את האינטרנט הזה לשתי המחשבים בצורה אל חוטית (אם יש נתב שהוא גם חוטי וגם אל חוטי זה יהיה מצויין כי אז אני ישים אותו ליד מחשב אחד מתוך השתיים ואני יחסוך Wireless Adapter אחד). *אני לא רוצה שום פיירוול! את זה יש לי על כל מחשב בצורה תוכנתית וזה מעל ומעבר בשבילי, אני לא מעוניין לפתוח כל פורט שאני צריך מתי שאני צריך, אז שלא יהיה פיירוול. רק רציתי לדעת, אם אין לו פיירוול זה אומר שמישהו אחר יוכל …
-
- 9 תגובות
- 933 צפיות
-
-
היי! אני רוצה לחבר רשת עם 12 מחשבים ושיהיה אינטרנט בכל המחשבים. המליצו לי בבקשה על הציוד הנדרש,כולל דגמים מפורטים של נתב ומתג טובים. תודה!
-
- 9 תגובות
- 773 צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים שאני רוצה לחבר אותם ברשת וששניהם יעבדו על אותו האינטרנט. במחשב הישן יש כרטיס רשת 100Mb ובחדש 1Gb (הכרטיס המובנה של GA-P35-DS3). המרחק בין המחשבים הוא בקו אווירי כ15 מטר ואם להעביר כבל (דרך החלונות כי אחרת זה להעביר בכל הבית כבל) זה יוצא 22 מטר בערך. בין המחשבים יש 3 קירות וריצפה, 2 מהקירות הם של ממ"ד. מה עליי לעשות? חבר המליץ לי לקנות את זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=199_191_223&products_id=1229 מה אתם אומרים? תודה למגיבים!!
-
- 9 תגובות
- 723 צפיות
-
-
האם אפשר לקחת ראוטר רגיל ולחבר לו כ-30 מחשבים (עם מתג מתאים וללא התייחסות כרגע לרוחב הפס לאינטרנט), האם ראוטר רגיל יחזיק מספר כזה של מחשבים בלי להתקע/לגמגם? אם לא, האם יש המלצה לאחד שיעשה את העבודה? (ראוטר ל-ADSL)
-
- 9 תגובות
- 973 צפיות
-
-
היי חבר'ס.. אנחנו בעבודה כרגע עם מודם של בזק שהוסב לראוטר ומחובר אליו switch עם 7 מחשבים (5 באמת משתמשים בנט). המודם נתקע מדי פעם, לפחות פעם ביום אם לא יותר צריך להוריד את הסוויטצ'. זה בעיה כי אז בלתי ניתן לגשת למצלמות האבטחה דרך הרשת. אני צריך המלצה לראוטר אמין, כזה שידוע שהוא לא נוטה להתקע. אין צורך באלחוטי, אבל אם הוא עדיף אז סבבה. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כל משתמש ביתי עם לפחות 2 מחשבים ברשת אחת חייב לעבוד עם NAT ? לא כך ? או שיש שיטה אחרת ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני מעביר ראוטר שהוגדר בחשב שלי לבית אחר עם מחשבים אחרים,אוטומטי הוא יעבוד? יש לי ראוטר בבית שעובד וסתם רציתי לדעת אם אני לוקח את הראוטר הזה מחבר אותו בבית אחר עם מחשבים אחרים זה אוטמי יגלוש? או שאני יצטרך להכנס להגדרות באתר של הראוטר ולשנות שם משהו?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. במשך השנה האחרונה (מחודש ספטמבר) אני סובל מבעית פינגים נוראית. הבעיה היא כזאת: כל 3-5 דקות הפינגים קופצים למספרים מעל 900 למשך חצי דקה ואי אפשר לעשות כמעט כלום באינטרנט. כשאני גולש באינטרנט זה פחות מפריע לי, אך במשחקים זה פשוט בלתי נסבל. אני משחק CS וכל כמה דקות הפינג הוא 900+, וב-CS עם פינג כזה אתה לא יכול לזוז, אתה פשוט קופא במקום. ניסיתי כמה דברים: יש לי 3 מחשבים בבית שמחוברים חוטית לנתב (לא אלחוטי). ניקיתי ספיוורים, וירוסים, טרויאנים וכל מיני junk בכל המחשבים. בכל מחשב כשהוא מחובר למודם, אין את הבעיה, אך כשהנתב מחובר למודם יש אותה. התקשרתי לתמיכה של הספקית (012 לצערי), והם אומרים בגלל שיש לי הרבה כתובות כשאני עושה netstat -n זה יכול להעיד על הבעיה. באמת בד…
-
- 9 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם, המצב טיפה מורכב, אך אודה לכם מאוד אם תנסו לעזור. יש לי בבית 4 מחשבים נייחים אשר 2 מתוכם נמצאים בממד+מחשב נייד נוסף, סה"כ 5 מחשבים. בקרוב יתווספו 2 מחשבים נוספים אל הבית (יום הולדת לתאומים), סה"כ 7 מחשבים. הראוטר הישן שלי (2WIRE משולב ומתחבר לנייחים באמצעות USB) תומך רק עד 5 מחשבים במקביל. אני מחפש ראוטר אשר יוכל לתמוך באופן מלא בכל 7 המחשבים, כולל אלה שנמצאים בממד. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 842 צפיות
-
-
היבואן של Linksys החליט לייבא את דגם WRT54GL שמריץ לינוקס (בדומה לנתבים רבים) ומקבל גרסאות קושחה מצד שלישי. *חשוב לציין - קושחת DDWRT תומכת בדגמים רבים של נתבים (ובין השאר גרסאות שונות של WRT54G) . ניתן לבדוק תאימות עבור דגם נתב מסוים כאן *מחיר הנתב בארץ הוא בסביבות 480ש"ח~ 400ש"ח~ 350ש"ח~ 280ש"ח~ איך לעשות פלאש ל WRT54GL ? \ WRT54G V4 etc 1. להוריד מהאתר של DD-WRT את קושחת המיני והסטנדרט (או הVPN או ה VOIP לפי בחירתכם במקום הסטנדרט) 2. לגשת לממשק הוובי של הנתב ולחזור לFactory Defaults. 3. לעשות פלאש לקושחת המיני. 4. להיכנס שוב לממשק הוובי ולעשות פלשא לקושחה הסופית (סטנדרט \ VOIP \ VPN או לחילופין - אפשר להישאר עם המיני ) 5. זהו זה. 6. מומלץ לקרוא את …
-
- 9 תגובות
- 11.4k צפיות
-
-
שלום , יש לי ראוטר של LINKSYS מדגם : WRT54GL שמחובר למודם של של כבלים והספק שלי הוא 012 (יש לי IP קבוע). יש לי בבית 3 מחשבים , אחד מחובר ישירות לראוטר ועוד 2 עם כ.רשת אלחוטיים שמתחברים לראוטר. קניתי את הראוטר לפני חודשיים ועד לפני מס' ימים הכל עבד חלק ופתאום בכמה ימים האחרונים 2 המחשבים עם הגישה האלחוטית כל הזמן מתנתקים ואני מקבל הודעה שהחיבור לראוטר התנתק ואי אפשר למצוא את הראוטר כשעושים רענון לרשתות האלחוטיות. לפעמים זה פשוט מסתדר לבד לאחר מס דק' ולפעמים צריך לנתק ולחבר את הראוטר. התקשרתי ל 012 + HOT ולאחר בדיקות שהם עשו הם אמרו שהבעיה זה עם הראוטר. בנסוף המחשב שמחובר ישירות לראוטר גולש בלי בעיה ובלי ניתוקים גם כש2 המחשבים האחרים לא יכולים. משהו יודע ממה זה נגרם ומה צרי…
-
- 9 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום לכולם היום קיבלתי מבזק את הראטור siemens sl2-141. חיברתי אותו וסך הכל הוא נחמד, הפינגים ברשת קטנו ונשארים קבוע על 1-2 [לעומת הedimax שהיו לו 4-5 אבל לא משנה חח] אבל עכשיו האינטרנט נעשה איטי יותר ולא מוריד מעל 280 ק"ב... האם זה תלוי בראוטר? בעיקרון יש לי אינטרנט של 4 מגה. הוא אמור להוריד על 512. אז מהיא הסיבה שאני מוריד לאט יותר? האם זה בגלל הראוטר? [שכולל בתוכו גם מודם] תודה נ.ב האתרים עולים מהר יותר אבל ההורדות איטיות ושאני עושה פינג נגיד על וואלה אני מקבל פינגים של 15
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיית לאגים במשחקי רשת ביום. בשעות הלילה מ1 בלילה בערך הלאגים נפסקים והכל פועל מהיר וטוב. הספק שלי זה בזק בינלאומי,תשתית בזק, מהירות 5 מגה ביט ללא חייגן, ראוטר ROTAL-RTA 1025W. דיברתי עם נציג מהספק והוא עשה איתי בדיקת Tracert לwww.cnn.com ואמר לי שהתוצאות תקינות והכל בסדר. דיברתי עם נציג מהתשתית והוא בדק לי את הקו ואמר לי שהכל תקין. הלאגים לא יסתדרו בשעות היום ואני עדיין סובל מזה. מקבל Kicks משרתים בגלל פינג גבוה. אני חייב לציין שגם עשיתי בדיקת וירוסים קפדנית, בדיקת Trojans ושאר המזיקים ולא נמצא כלום. דיברתי גם עם ישראלים אחרים שאין להם בכלל לאגים בשרת משחק שאני משחק בו. לדוגמא מישהו שיש לו בזק בינלאומי 2.5 מגה בייט ואין לו לאגים אף פעם, לא מקבל Kicks משר…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
נגיד ויש לי תשתית של בזק בבית ובמשרד (שתי קווי טלפון נפרדים) ומנוי אחד לספקית אינטרנט האם יש לי אפשרות להתחבר גם בבית וגם במשרד? האם אפשר להתחבר משתי מקומות בו זמנית? אם לא מה קורה אם אני מחובר בבית ומנסה להתחבר במשרד?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודעה שהשאלה שלי אינה בסיסית ולכן אבקש לענות רק מאנשי מקצוע, סליחה ותודה מראש. נתקלתי בשאלה זו בנושאי עבודה ולא הצלחתי למצוא לזה תשובה. השאלה: מה מספר NAT sessions בנתב ביתי רגיל?
-
- 9 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי נתב של LINKSYS. דגם WRT54GL הצלחתי לחבר אותו ללא כל בעיה למחשב הביתי והוא פועל מצוין. הבעיה נוצרת כאשר אני מנסה להתחבר אם הנייד שלי (DELL) לנתב הזה. כלומר, אני מוצא את הרשת/אנטנה שלי מתחבר ללא כל בעיה אבל תכלס לגלוש באינטרנט לא מצליח. כל דף שאני מנסה להיכנס אליו לא נפתח. (חייב לציין גם שהוא מראה לי שכל הפסים של האנטנה ירוקים ושאין בעיה מבחינת התחברות והגלישה). ולא נראה לי שהבעיה היא אם הנייד , כי להתחבר לרשתות אחרות אני מצליח. אז אני לא יודע מה לעשות. גם אין לי את הטלפון של התמיכה הטכנית למוצר זה. החנות שקניתי ממנה (KSP) הביא לי מס' טלפון מפוברק ועכשיו הם טוענים שאין להם.
-
- 9 תגובות
- 836 צפיות
-
-
היי, השכנים שלי שמו ראוטר שעובד באותו ערוץ כמו רשת ה-WDS שלי בבית, האם יכול להיות שזה גורם לאיטיות אצלי ברשת?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב הראשון מחובר לראוטר והאינטרנט שלו מתפקד כמו שצריך וזז מהר והלפטופ השני שעד אתמול תפקד בסדר גמור פתאום לא זז לגמרי.. האינטרנט זוחל זוחל זוחל ואין לי מושג למה.. שני המחשבים לא מורידים כלום ובשני המחשבים נעשו בדיקות של וירוסים ותולעים ואין כלום.. אין לי מושג איך פותרים את הבעיה הזאת אני ישמח לשמוע הצעות.. תודה
-
- 9 תגובות
- 773 צפיות
-
-
איזה מודם עדיף מאלה של הוט(טומסון,טריון,מוטורולה שחור או מוטורלה הלבן)?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מצטער, אני מניח שהנושא כבר טחון, אבל.. נגמרת לי החבילה ואני מתלבט בין 014 לנטויז'ן המחירים כמעט זהים ככה שזה לא משנה מצד אחד אמרו לי שהפורטים חסומים בנטויז'ן לטורנטים ואימיול מצד שני אני עובד איתם כבר המון זמן ואף פעם לא היו בעיות של ממש ונתנו לי אחלה תמיכה. מצד שלישי ההורדות באמת איטיות יותר לאחרונה, אפילו בטורנטים עם המון סידרים. מצד רביעי אני לא מכיר את 014... ??? בקיצור, מי שיש לו נסיון וידע ויכול לעזור.. תודה
-
- 9 תגובות
- 764 צפיות
-
-
למה בעצם? הרי זה פותר הרבה מאוד בעיות ובמיוחד בעיית הNAT מה גם שזה נותן אפשרות להרבה מאוד מכשירים אחרים את האופציה להתחבר לאינטרנט
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הבעיה היא כזאת. יש משחק משעשע שאני משחק באינטרנט בשם TOP אני לא מתכוון לפרסם פה את המשחק או משהו. פשוט זה נורא קונקרטי לגבי המשחק הזה. האינטרנט שלי עובד בצורה מצויינת. מוריד על מקס' ומעלה על מקס' בשרתים גם בארץ וגם בחו"ל. משחק משחקים אחרים שלא מאותה קטגורייה ללא שום לאגים או קפיצות פינגים. לבעיה: עד לפני שבועיים המשחק עבד בצורה פנטסטית, הייתי לקוח של נטויז'זיון יש לי כבלים ללא ראוטר. התקשרתי עשו לי בדיקות מהירות, הכל תקין. נאמר לי שיש לנטויז'יון בגלל המיזוג של החברות בעיה עם שרת אחד שיש להם לחו"ל שכנראה זה מה שמשפיע על המשחק. לאחר שבוע התקשרתי שוב הבעיה עדיין לא סודרה ונאמר לי שתטופל תוך מספר ימים, אחרי שבוע נוסף אמרו לי את אותו הדבר. עשיתי בדיקה קטנה לקחתי את הנייד שלי ל…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות הגדלת טווח ומצאתי באפשריות של הראוטר רק BRIDGE וזה לא מספיק לפי מה שהבנתי צריך WDS.. אז מישהו יודע?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית רשת חצי אלחוטית: 2 מחשבים בקומה תחתונה שמחוברים חוטית לראוטר EDIMAX שנמצא גם הוא למטה בקומה העליונה (מרחק של קומה וחצי מעל) יושב דרך קבע הלפטופ האלחוטי שלי. אני חווה בעיות קבועות של ניתוקים וזה הדבר שהכי מפריע לי (מהירות גלישה לא מפריעה לי כ"כ). השאלה היא האם יש דרכים להגביר את שידור הראוטר או לחילופין להגביר את השידור בלפטופ? (אני לא יכול להעביר את הראוטר לקומה העליונה) תודה!
-
- 9 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום כולם יש לי בעיה שנמשכת כבר מס' ימים מדי יומיים שלוש אני מקבל הודעה של קישורית מוגבלת או חסרה(169.254...) ואין לי מושג איך לפתור זאת למישהו יש רעיון?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-