עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Da-Funk,

אז ככה אני מנסה להתקין את החייגן מה שקורה זה שיש לי 2 הודעות שגיאה..1) הוא אומר שיש לי חייגן בשם דומה... (הרשימה בדף my connections ריקה לגמרי אפילו אין את האייקון של Local area connection שזה בכלל מוזר בפני עצמו) השגיאה השניה שאני מקבל שאני שם שמות שונים היא 2) אין מספיק זיכרון כדי ליצור את החייגן.. המחשב ריק לגמרי ויש מלא מקום אני לא יודע מה הבעיה ... התקשרתי לספקית ואמרו לי שזו בעיה במערכת ההפעלה... הכרטיס רשת אגב מותקן ואפילו מזוהה... אני ממש לא יודע מה לנסות לפני פירמוט!... אני ממש חייב את זה דחוף יש לכם רעיונות .. ? תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 791 צפיות
  2. שלום לכולם, הייתי שמח לעזרה בנוגע לשאלה שבכותרת ואני אפרט: יש לי לקוח, בעל מסעדה. במסעדה ישנה רשת מחשבים כשרק מחשב אחד ברשת מתחבר לאינטרנט (משתמשי LAN). עכשיו, הלקוח מעוניין לספק ללקוחותיו אפשרות לחיבור אלחוטי לאינטרנט (משתמשי WAN). כאמור, משתמשי הLAN לא אמורים לצאת לאינטרנט (האם מחיקת הDNS או Gateway מספיק טובים?) . וכמובן וחשוב מכל שמשתמשי הWAN לא יוכלו לראות את הLAN אז יש את האפשרות לקנות Switch שמאפשר VLAN או חיבור בשלושה ראוטרים ושמעתי שישנם גם ראוטרים שמאפשרים יצירת VLAN לא יודע מה לעשות אשמח לעזרה תודה מראש על כל עזרה מחכימה בנושא.

• 9 תגובות
    • 780 צפיות
  3. Started by sSs Dragon,

טוב אז השאלה היא כמו בכותרת...: האם אפשר להפוך מחשב רגיל לשרתשעליו אפשר להקים אתר באינטרנט להעלות קבצים וכו'???

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by deso,

היי אני הולך לקנות ראוטר, רציתי שיעזרו לי פה בכמה דברים: 1.עד כמה יכול לשאת הראוטר בעומס יתר של תוכנות ומשחקים ברשת? 2. האם זה אפשרי לחסום גישה כלשהי לראוטר של המחשב- כולל כניסות לאתרים, הורדות וכדומה (כולל המחשב עצמו)? 3. לאן הראוטר מתחבר? המודם? תודה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by moris,

היי מה אני צריך כדי לחבר 10 מחשבים למחשב אחד וזאת כדי שאעשה פעולות במחשב לדוגמא כמו בוורד וכל השאר יצפו כיצד אני עושה זאת "בזמן אמת"? תודה

• 9 תגובות
    • 793 צפיות
  6. שלום אני מחובר ברשת בין שתי מחשבים במהירות של 1500 ק"ב. בשני המחשבים מותקן אי מיול. כאשר האי מיול לא פתוח המהירות של האינטרנט טובה, (בדקתי באתר היה 800) כשבאחד המחשבים האי מיול פתוח המהירות אותו הדבר (בדקתי באתר וגם היה בסביבות ה800) וששני האי מיולים פתוחים המהירות צונחת משמעותית (כשבקתי באתר זה היה 30) :s05: הגיוני שהמהירות של האינטרנט תרד אבל לא כל כך.... וגם שהאי מיול היה פתוח באח החשבים לא היה הבדל באינטרנט.. אני מקווה שזה קשור לפורום הזה... תודה לעוזרים! נ.ב אנחנו מחוברים עם ראוטר בכבלים.

• 9 תגובות
    • 957 צפיות
  7. Started by druide,

יש לי שני מחשבים שמחוברים לSwitch יש אפשרות שיהיה אפשר לחייג (במידה והמודם לא מוחבר) לאינטרנט דרך הSwitch, ולא אני לא מעוניין שהמודם יהיה ראוטר

• 9 תגובות
    • 813 צפיות
  8. Started by LIOR42,

שדרגתי את האינטרנט לא מזמן למהירות שתי מגה בעיקר לשיתוף קבצים אבל תשמעו לי זה סתם חרטה זה לא מוריד יותר מהר ולא כלום נשארתי עם אותה מהירות ואיפילו יותר נמוך אל תתפתו לשדרג זה זתם בזבוז כסף

• 9 תגובות
    • 823 צפיות
  9. קניתי ראוטר אלחוטי+כ.רשת אלחוטי. במחשב שאליו מחובר הכרטיס אין שום בעיות. הבעיה היא כשאני צריך להגדיר את הראוטר לחייגן L2TP. בהתקנה של הראוטר (tew-431brp), אם אני בוחר באפשרות של l2tp אני צריך להכניס את הכתובת ip של השרת שאליו אני מתקשר, אז בדקתי בהגדרות של החייגן הקיים (חייגן כבלים של אינטרנט זהב), וראיתי שהכתובת היא דינמית. אין שום אפשרות לכובת דינאמית בהתקנה של המכשיר, וחיפשתי בPDF שנמצאים על הדיסק שהוא בא איתם, ואין שם כלום. אז התקשרתי לאינטרנט זהב ושאלתי מה אני צריך לעשות, והתומך ענה לי שבגלל שלא קניתי מהם את הרשת הוא ל איכול לומר לי. איך אני יכול לפתור את הבעיה?

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  10. קראתי בפורום שהחברות המומלצות הם Dlink ו Edimax. אני מעוניין בנתב אלחוטי 2 כרטיסי רשת אלחוטיים למחשבים ניידים PCMCIA 1 כרטיס רשת אלחוטיי למחשב נייח PCI תמיכה מלאה של כולם בתקן G כמובן. התקציב הכולל לנושא הוא כ 1,200 ש"ח. מבקש לשמוע האם עדיף Dlink או Edimax, ועבור החברה המומלצת, איזה דגם לרכוש. רוב תודות.

• 9 תגובות
    • 3.5k צפיות
  11. Started by gggilad13,

כיום יש לי שני מחשבים שולחניים שמחוברים בעזרת כרטיס רשת בלבד. זה יוצר בעיה משום שכשהמחשב ה"ראשי" לא מחובר לאינטרנט אז גם השני לא יכול להחבר... לכן החלטתי לקנות נתב ואני צריך המלצה לנתב טוב ואמין אבל גם שלא יהיה יקר ויהיו לו את האופציות הבאות: 1. שרת מדפסת USB - כדי שיהיה אפשר לחבר את המדפסת לנתב ולא למחשב וככה כל אחד יוכל להדפיס. (האם זה קשה להגדיר מדפסת בנתב?) 2. מודם ADSL מובנה - כרגע יש לי מודם ADSL USB מגעיל שעושה לי מלא בעיות אז אני רוצה נתב שיהיה בו מודם מובנה. 3. לא נראה לי שאני צריך נתב עם אופציות לחיבור אלחוטי כי כרגע אין לי שום מחש עם חיבור כזה, אבל אם ניתן לקנות אחד כזה עם תוספת לא גדולה מידי במחיר אז זה יהיה טוב כאופציה לעתיד...

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. יש לעניין 3 היבטים עיקריים- 1. בריאותי - האם זה בריא שהנתב משדר בכל הבית אותות? (אשמח שירחיבו בנושא הזה -- אולי גלי הRF אינם מסוכנים?) 2. אבטחתי - יותר סיכוי לכניסה אל הרשת כאשר הנתב דלוק כל הזמן ופתוח לנסיונות פריצה, רחרוח וגילוי פרטים. 3. חיי הנתב - האם זה פוגע באורך חייו של הנתב או פוגע בנתב באיזושהי דרך? תודה לעונים.

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. Started by H-nover,

שלום לאחרונה רכשתי מחשב שלישי לביתי כאשר קיימים בו 2 מחשבים המקושרים ברשת. הבנתי לפי הוט והספקית שאני צריך לקנות ראוטר כדי לאפשר גלישה בכול שלושת המחשבים. רציתי לשאול (מאחר ואני לא מבין): 1) מהו הראוטר שמתאים לי הן מבחינה כספית והן מבחינת תאימות (נטוויזן, הוט 1.5 ,מודם sb4200 ), ועד מחיר של 150-200. אני צריך שם חברה דגם ומחיר מומלץ. 2) לידע כללי, מה ההבדל בין ראוטר לנתב (אין לי שום ידע ברשתות)? 3) איך מתקינים ראוטר ואילו הגדרות אני אצטרך לעדכן ולשנות? (באופן כללי). תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 809 צפיות
  14. למיטב ידיעותי מודם אלקטל שחור 510 הוא מודם, ולא נתב. (ולא נדבר על השינוי הלא חוקי). אבל אני מחזיק ביד אלקטל שחור 510 עם 4 כניסות LAN מאחור, לפי המדריך הזה (זהירות, PDF ) : http://www.netguru.co.il/files/manuals/routers/ST510v4.pdf השימוש בו כראוטר הוא חוקי למהדרין. 1. האם אני צודק ? 2. במידה וכן, מה אני עושה אם אין לי את הדיסק, שאיתו ניתן להגדירו כנתב ? (לא מצאתי את הדיסק ברשת...) 3. האם אפשר להשתמש במדריך (לא PDF :-)) כחלופה לדיסק ? http://www.netguru.co.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=77&mode=mode=thread&order=0&thold=0 ובעזרת הקובץ ST510v4.ini להגדיר אותו כנתב, במקום השימוש בדיסק ? תודה !

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום לכם, קניתי היום מחשב חדש ואיתו מן הסתם גם לוח אם חדש. עם הלוח (Gigabyte K8N Ultra-9) מגיעים שני כרטיסי רשת (OnBoard) האחד הוא: Marrvell Yukon 88E8053 (PCI-E) Gigabyte Lan והשני: NVidia nForce Network Controller לאיזה מהם עדיך לי להתחבר? אגב אני עובד עם רשת ביתי דרך ראוטר אם זה משנה משהו... בתודה ניר

• 9 תגובות
    • 806 צפיות
  16. Started by BlackTalon,

יש לי מחשב נייד עם כרטיס אלחוטי מובנה Wi-Fi 802.11b/g (שאין לי מושג אגב מה זה אומר). אני מעוניין לחבר אותו לאינטרנט אז אני צריך המלצה לראוטר. אני לא יודע מחירים אז שיהיה מחיר סביר. אם אפשר גם לקבל הסבר קצר על מה זה אומר- Wi-Fi 802.11b/g, ובמה נמדד ראוטר? תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 836 צפיות
  17. יש ברשותי את הראוטר הנ"ל, כאשר שני מחשבים מחוברים לאינטרנט דרכו. כיצד אני יוצר שיתוף קבצים בין המחשבים? ניסיתי דרך האשף של הווינדוס, אך באחד המחשבים הוא נותן לי לבחור רק בכרטיס רשת אשר לא מחובר לכלום. כמו כן, ביטלתי את הפיירוול בשני המחשבים וזה עדיין לא עזר.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by nondos,

ברשותי שני מודמים ADSL שניהם חיצונים ואני צריך לבחור באחד משניהם הראשון הוא המודם השחור של Alcatel מסוג SpeedTouch והשני Eci B-FOCuS 312 מה אתם אומרים מה לבחור?

• 9 תגובות
    • 974 צפיות
  19. Started by contA-,

שלום לכולם! (ת'רד ראשון בפורום הזה ) קיבלנו מחברים המלצה לעבור לטלפון של הוט מפני שהם נותנים עסקאות זולות ומשתלמות מאלה של בזק וכי כדאי מאוד לעבור.. קיצר כולם לעבור.. חח סתם זה לא העניין ממש העניין הוא שאני לא יודע מהם ההיתרונות והחסרונות של הכבלים ביחס לADSL (אני שואל מפני שאני אאלץ לעבור לחיבור בכבלים במידה ונעבור לטלפון של הוט) -האם תוכלו להסביר לי לגביהם? תודה רבה מראש, עמית

• 9 תגובות
    • 929 צפיות
  20. שלום לכולם, אני מחובר לאינטרנט בכבלים דרך ברק ויש לי מודם כבלים שמחובר לכרטיס רשת במחשב. אני מעוניין לחבר שני מחשבים לאינטרנט לא דרך ICS ולפי במדריך שיש בפורום (אני לא רוצה שהחיבור לאינטרנט בלקוח יהיה תלוי באם המחשב השרת דלוק או לא). מהי הדרך , הקלה והמהירה ביותר (יש מדריך לזה) ? איזה ציוד דרוש ? הגדרות וכו' ? תודה

• 9 תגובות
    • 813 צפיות
  21. Started by MushMush,

יש לי רשת אל חוטית בבית ועכשיו השיתוף שהיה לי בין שני המחשבים נמחק עקב הפירמוט שביצעתי במחשבים האלו.. את האינטרנט התקנתי והכול אבל אני לא מצליח ליצור את השיתוף בין שתי המחשבים.. במחשב הזה הראשי יש ווינדוס XP ובשני יש 98 איך אני יכול ליצור את השיתוף שוב? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by crovei,

שלום. יש לי שני מחשבים בבית שמחוברים כרגע ברשת חוטית, ועכשיו אמא שלי קיבלה מהעבודה מחשב נייד חדש, מה שאומר שצריך להפטר מהכבלים (: אני לא כ"כ מבין בחומרה של רשתות (בצד הטכני אין לי כ"כ בעיה להתקין/להגדיר/כל מה שצריך), ככה שאני לא ממש יודע מה אני צריך. בגדול אני צריך שני כרטיסי רשת אלחוטיים למחשבים הנייחים, וראוטור/נתב/סוייצ' או כל דבר אחר שינהל את הרשת, כמו שאמרתי אני לא ממש מבין בזה (: המודם (אלקטל speed touch home, מחובר באתרנת') מחובר למחשב שלי, ובמחשב הנישא יש חיבור אלחוטי 802.11b/g. ממה שהבנתי G יותר מהיר (54Mbps לעומת 11 של ה-B), ככה שאני מעדיף שהרשת תעבוד בפרוטקול G. אני מחובר ב-ADSL 750MB.. זה יספיק לי? אני יודע שהרשת "מחלקת" את רוחב הפס בין כל המחשבים, אז יכול לצא…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by fffSSS,

תקשיבו תמיד אני מפעיל אימול בלילה אני הולך לישון קם בבוקר אני אומר מה ירדד ואז אני רואה האינטרנט מנותקק נו מה זה?? איפשר לעשות דוגמא שאינטרנט מתנתק הוא היתחבר אוטמטי?

• 9 תגובות
    • 813 צפיות
  24. הבנתי שיש לי שני כרטיסי רשת על הלוח,אחד של NF4U ואחד של גיגהבייט. יש איזושהי דרך שאני יכול להתחבר דרך הכרטיס של גיגהבייט,שכביכול לא מוגן? אגב אני עם מודם (לא המצפצפים האלה). ועוד בעיה שהאינטרנט מציג לי את הדף של הכבלים עם תמונות של לוגוים של ספקים כזה...קיצר אין לי אינטרנט,אתם יכולים להסיק שזה לא המחשב שלי,האינטרנט היתנתק סתם באמצע ששיחקתי WOW..אני מחובר דרך 013 ברק עם זה קשור למשהו. ועוד שאלה(סורי עם כבר נמאס לקרוא פה בעע )אני יכול לחבר כביכול שני אינטרנטים על המחשב שלי ולבחור על איזה אני רוצה להיות מחובר,כי גם יש לי ראוטר ואני יכול לחבר אותו פשוט למחשב עם זה ככה. תודה מראש למגיבים

• 9 תגובות
    • 869 צפיות
  25. Started by WaRez.,

כן.. יש לי Router ואין לי מושג איך לשנות את כתובת בIP שלו... האם בכלל אפשר לעשות דבר כזה? תודה לעזורים... Btw, Im new here so 'respect'

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.