רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,493 דיונים בפורום זה
-
שלום, בעקבות מעבר לאקספון למהירות 100 מגה אני צריך המלצה לנתב משולב עם מודם VDSL שתומך במהירות זו, עם Dual band. תקציב: 400-500. תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי שדובר על הנתב הזה בעבר לא מעט, וגם הייתה ביקורת רצינית, רציתי לדעת אם הוא עדיין נחשב בין הטובים לתקן N כרגע. אני פשוט יכול להשיג אותו ב332 שקלים כולל משלוח, ולכן אני רוצה לדעת אם הוא משתלם. כרגע אני עם נתב תקן G (כל המחשב בבית עם כרטיס INTEL 4965 אשר תומך בתקן N) של NETGEAR WPN824 שנותן כיסוי לא מלא לבית. אז כפי שכתבתי, האם הנתב בכותרת מומלץ עדיין? והאם יש עוצמת השידור והקליטה שלו תהיה חזקה יותר?
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
איך מתקנים את זה level one 1412tx זה הדגם אני יכול לנתק ולחבר כשאני עושה disable enable ל VIA Rhine III Fast Ethernet Adapter אבל אני רוצה דרך הדף של 192.168.123.254 [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום.... האם יכול להיות שספקים בארץ חוסמים את האפשרות לשתף מודם כבלים ברשת קטנה PEER TO PEER? (ע"י חיבורו ישירות ל- HUB) ורק ניתן לעשות זאת ע"י נתב (אלף שקל) או שיתוף בתוכנה (צריך להשאיר מחשב השרת דלוק כל הזמן וזה בטח פחות יציב מחיבור ישיר של המודם ל-HUB) ושהם עושים את זה ע"י רישום ה-IP שבמודם כבלים חייב להיות קבוע? (במודם ADSL, כמדומני, ה-IP דינמי אז אי אפשר לחסום שיתוף אפילו ל-100 תחנות אם בא לי, נכון?) האם מישהו הצליח כן לעשות שיתוף "חומרה זול" אני קורא לו (ללא תוכנה וללא נתב) ע"י חיבור מודם ADSL או כבלים ישירות ל-HUB וכך לשתף אותו ברשת ללא צורך בהשארת אף מחשב דלוק? אני יודע שלמודם כבלים גם יש יתרונות, אבל מעניינת אותי הנקודה הנ"ל.
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, בפנייתי לחברת נטויז'ן להתקנת ראוטר הם הציעו לי אפשרות לביקור טכנאי ע"ס 200 ש"ח. זאת בנוסף למחיר הראוטר, 336 ש"ח. לשאלתי, מה על מה התשלום, נעניתי שזה על ביקור, התקנת הראוטר, הגדרות ופיירוול וכן אחריות לשנה. כמו כן, ציינו שיש אפשרות לקבל את הראוטר במשלוח אבל אז לא תהיה לי את האחריות. האם הפרוצדורה אותה מגיע לעשות הטכנאי מורכבת ומצדיקה ביקורו או שאוכל לעשות זאת בעצמי, על סמך הסברים כאן, למרות שההבנה שלי בנושא רשתות היא מוגבלת? תודה
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חיבור ללא חייגן, 2 מחשבים מחוברים (חוטית), מודם של ת'ומסון אם זה עוזר למישהו, תשתיות של הוט (כבלים), ספקית 013 נטוויז'ן, מע' הפעלה Windows 7. הכל התחיל אתמול כשמשום מה הפסיק לי החיבור לאינטרנט. הליכים רגילים של לנתק-לחבר לחשמל לא עזרו, אז פניתי לתמיכה הטכנית של הוט. ניסינו לחבר רק את המודם למחשב, ואז להגדיר לכרטיס רשת שיקבל IP באופן אוטומטי, וזה די עזר. לאחר מכן ניסיתי שוב לחבר הכל מההתחלה כמו ביום הראשון עם הראוטר, אפילו איפסתי אותו, אבל : א. לא נותן חיבור לאינטרנט מאף מחשב. ב. מאף מחשב (ניסיתי עם 3, 2 נייחים ואחד נייד) לא ניתן להיכנס להגדרות שלו, ניסיתי אפילו עם דפדפנים שונים. ג. למרות כל זאת, כל הנורות הרלוונטיות דולקות, כולל אלו שמראות שיש חיבור לאינטרנט ואלו שמראות ש…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, הותקן בבית DECO x20 DSL ומנסה לפתוח פורטים ללא הצלחה. חשוב לציין: - יש IP חיצוני קבוע - IP פנימי נשמר כקבוע ויש גישה אליו מתוך הרשת הפנימית - DECO מוגדר DSL nodem router - ה PORT לא חסום אצל ספקית האינטרנט (היה פתוח לפני שהחלפתי ראוטר) אשמח לקבל עזרה איך לפתור את הבעיה המוזרה הזו. תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני הייתי קצת מנותק מהעניינים בארץ בשנתיים האחרונות ולא ממש שמתי לב מה קורה. אם אני מבין נכון בשביל מהירות עד 15 מגה צריך מודם מסוג ADSL, בשביל מהירות עד 40 מגה מודם אחר, ובשביל 40 מגה ומעלה צריך מודם VDSL. אם אני משיג מודם ראוטר של בזק של ADSL מהדגמים כמו Netgear וכו' שהיו נפוצים כאן, האם זה מספיק בשביל להתחבר למהירות של 15 מגה? זה מה שאני מעוניין בו ויש לי ראוטר משלי שהבאתי מחו"ל. האם זה אפשרי גם עם כל הספקים החדשים שמוכרים ישירות את החבילה ולא דרך בזק או שיכריחו אותי לקחת ציוד שלהם. אני מבין שבשביל מהירות של 40 מגה ומעלה צריך מודם VDSL ואת זה יש רק בראוטרים של בזק שעולים בשכירות חודשית, או בקניה מאיביי. אבל כאמור אני לא מעוניין במהירות הזאת כר…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חברים יקרים שלום, לא אפרוס כאן את השתלשלות הבעיות שעברתי עם הראוטר החדש BR-6504 של EDIMAX שקניתי לפני שבוע. מבקש רק לדעת מבעלי הראוטר הזה3 דברים : א. האים גם אתם היתקלים בבעיות איתו (בחיבור אלחוטי, המחשב מתנתק מהרשת, בביצוע PING מהמחשב לרואטר אין תגובה , עד לכיבוי והדלקה מחדש של הרוטר !). ב. האים ביצעתם שידרוג ל Firmware לגירסה 1.41 ואם כן אז כיצד (דרך ממשק ה WEB מתקבל הודעת שגיאה של קובץ לא נכון ורק דרך התוכנה המצורפת מבבצע השידרוג). ג. איפה אתם רואים כי אכן בוצע עידכון תוכנה. תודה מראש לכל העוזרים , כי די נואשתי.
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני זקוק למתאם אלחוטי, שלא יתקע בהורדות ובעיקר במשחקי רשת (MultiPlayer) שיהיה PCI שתומך בתקן N קניתי כבר פעמיים USB והתאכזבתי משניהם אחד אני מדליק את המחשב לא קולט אותו מנתק מחבר 10 פעמים עד שעובד אבל שעובד עבד יציב יחסית. השני מחובר למחשב ועובד בכל הדלקה אבל יכול פתאום להתנתק לחצי דקה וזה כל פעם דופק לי את המחשק רשת/מולטי פלייר. התקציב: שלי 150 ש"ח אבל נראה לי שלא צריך את כל זה דגם הראוטר שלי: D-Link DIR-615 המחרחק מהראוטר: 6-7 מטרים לא יותר דרך קירות. 12 מטרים לא דרך קירות. המחשב לא יהיה בממ"ד וגם לא הראוטר הוא נייח הדרך שאני רוצה לחבר את הכרטיס: אחרי הרבה ניסיונות לא טובים עם USB אז אני רוצה רק PCI מה הציפיות שלך מהכרטיס: שיקלוט על 90%+ בדרך כלל כי יש לי כרטי…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הבית מחולק לשתי קומות כשהראוטר בקומה למטה (בסלון). בשני החדרים למעלה (שלי בינהם) הקליטה לא משהו בלשון המעטה. אין ניתוקים אומנם אבל בואו נגיד שיש פס אחד קטן באייקון של קליטת הרשת האלחוטית. הראוטר הקיים או WRT54GL המעולה של לינקסיס (מעולה אבל מיושן אולי?). חשבתי שאם זה יעזור אין לי בעיה להשקיע כ-250 ש"ח בראוטר חדש. ראיתי את : TP-Link TL-WR1043ND שעולה כ-270 ש"ח וקראתי עליו ביקורות טובות ויש גם את Edimax BR-6524N שעולה בערך אותו דבר. היתי שמח לדעת אם לדעתכם ומנסיונכם זה יכול לעזור או שחבל על הכסף. אם זה לא יעזור, יש דרך זולה יחסית למשהו שכן יכול לעזור?
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
משהו דומה למוצר הבא של D-Link - http://www.dlink.co.il/il/products/2/1326.html הרעיון - רכישה של SIM עם חבילת גלישה באירופה וע"י הראוטר שיתוף מספר מחשבים בגלישה הסלולארית. אני לא מצליח למצוא מכשיר דומה בארץ. הפניות למוצר/ספק מתאים, בשרשור או בפרטי יתקבלו בברכה.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, הראוטר נמצא ברשותי כבר קרוב ל 3 שנים. היום קמתי בבוקר והייתה בעיה באינטרנט בלפטופ שYNET לא עבד אבל אתרים אחרים עבדו. אחרי קצת זמן בדקתי ולא היה אינטרנט בכלל. חיברתי את המודם ישירות למחשב והאינטרנט עובד. (אני מחובר בחיבור ללא חייגן) עכשיו קטע מוזר זה שהראוטר לא מתחבר לי למחשב שולחני עם הכבל אינטרנט בכלל, אחרי כמה נסיונות זה כן הצליח אבל לא הצלחתי להיכנס להגדרות שלו דרך החיבור אלא רק דרך האלחוט... ניסיתי לאפס הגדרות יצרן, לכבות את הראטור מהחשמל לקצת זמן ואחרי זה גם לשעה ומשהו. לא משנה מה הראוטר מראה שהחיבור הדינאמי מנותק והמודם מראה שיש חיבור ועובד יפה מאוד בחיבור ישיר. אם למישהו יש פתרון כלשהו לבעיה אני אשמח, אני לא רוצה להוציא כסף סתם על עוד ראוטר וגם אני לא יודע אם…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים נייחים בבית שכרגע מחוברים עם ראוטר חוטי מחדר לחדר וקניתי עכשיו לפטופ ולכן אני צריך לקנות ראוטר אלחוטי שיהיה לי גם בו אינטרנט אני יחבר את שני הנייחים לראוטר האלחוטי עם הכבלים כמו שהיה קודם ואת הלפטופ עם wireless המרחק בין הלפטופ(שיהיה בקומה שניה) לבין הראוטר בסביבות 15-20 מטר ותהיה בניהם התקרה(שאפשר לקרוא לזה קיר בטון 1) וקיר גבס אני לא מבין כל כך במהירויות שלהם ראיתי 54Mpbs 108Mpbs ו גם 300Mpbs איזה חברה אתם ממליצים ואיזה מהירות תודה רבה לעוזרים!
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי חשבונות פרימיום בשני האתרים (filesonic, hotfile). אני לא מוריד סדרתי ולא מוריד הרבה בכלל, הפרמיום זה בשביל הנוחות, דווקא בגלל שאין לי יותר מדי זמן. שבועיים האחרונים, יש הגבלת מהירות לאתרים אלה. אני בקושי מצליח להגיע ל- 100 ק"ב לשנייה (חבילה 5 מגה). ברגיל הייתי מוריד 600-700 לשנייה. באתרים רגילים (download.com) יורד על 600. הנציג היה מוכן להשבע לי שאין שום הגבלה שלהם והדבר אינו חוקי להגביל על פורט 80. האם עוד מישהו חווה כאלה דברים ?? אגב אני מוריד עם idm (התוכנה הכי שווה, והיא חוקית, קניתי אותה). בנוסף לא משנה איזה מחשב בבית, או איזה דפדפן או איזה מנהל הורדות.
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום! אז ככה,אני מחובר עם שתי מחשבים אני מחובר עם חיבור קווי לראוטר והשני עם מתאם אלחוטי של בזק,הבעיה התחילה מאז שחיברתי את המחשב ההוא לא הבנתי מה הקטע שרק מתי שהמתאם מחובר עם המחשב השני זה קורה,פעם בכמה זמן למטה בצד שמאל יש לי אייקון של מייבא כתובת רשת לכמה שניות ואז נעלם(בזמן שזה קורה האינטרנט מנותק),דיברתי עם בזק אמרו לי להגדיל את טווח ה IP לשים על 10.0.0.30 ,כרגע שמתי רק במחשב של המתאם אלחוטי על 10.0.0.25,ובראוטר במחשב שלי על 10.0.0.26 האם ככה זה בסדר? אמרו לי גם להחליף ראוטר זה קשור?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כעקרון אני נמצא מאחורי NAT ואני מעוניין להיות מסוגל להתחבר לאן שאני רוצה עכשיו VPN נראה הפתרון האידיאלי בעיה שמהמחשב בבית אני מאבד את המהירות שהיא עיניין הכרחי אז השאלה שלי היא כזאת 1) האם קיימים שירותי VPN במחירים מוזלים שאיתם אני יכול לעשות גם PORTFORWARDING אליי... (ראיתי למשל את www.vpnhere.com אבל אני לא בטוח כמה הוא נותן) 2) האם יש כאלה ישראלים? (בשביל משחקי רשת) ובכלליות האם אתם מכירים את הדברים הללו!!! תודה על כל עזרה! E.R
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות נתב אלחוטי לבית עם שתי קומות הייתי רוצה נתב חזק ובלי ניתוקים ושתיהיה קליטה ארוכה ומספיקה לשתי קומות. תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי שלום לכם.. יש לי חיבור בתשתית כבלים של 3MB וספקית בזקבינלאומי GAMER 3MB אז הבעיה היא בזמן האחרון מהירות ההורדה וקצב הגלישה "פחתו" דהיינו אני מוריד מקסימום על 250 ק"ב במקום על 350 ק"ב, עשיתי בדיקות עם HOT שם נמצא תקין לחלוטין הורדתי על 350+ ק"ב עשיתי בדיקות עם בזק ומהירות ההורדה הייתה על רק 250 ק"ב. עשינו USER חדש בחייגן הורדתי כל מיני שטויות (במנהל המשימות) שכביכול זללו את רוחב הפס אך לשווא.. שום דבר לא עזר!! כמו כן בדקנו במנהל המשימות בלשונית "רשת" את אם יש שימוש ברוחב הפס כשכל התוכנות מוסרות במנהל המשימות הורדתי הכל כמעט כל משאפשר כולל BnkBstrA.exe ן-BnkBstrB.exe שזה למשחקים..האומנם? כי לא זכור לי בעבר שהיה לי את זה.. בכל אופן אני מתחזק את המחשב שלי די טוב, יש לי…
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום כולם, התחברתי לשירות StrongVPN, אבל המהירות איטית מדי. יש לי 15Mbps ואני מצליח להגיע ל-1Mbps בממוצע עם פינג של 168 msec בעזרת חיבור WiFi לראוטר Linksys WRT160N. ניסיתי לשפר את המצב וזה לא כ"כ עזר. זה מה שניסיתי עד עכשיו: 1) ניסיתי שרתים שונים באזורים שונים בארה"ב. 2) ביטלתי SPI firewall. 3) וידאתי ש-VPN Passthrough מאופשר בהגדרות הראוטר. 4) ניסיתי חיבור מסוגים PPTP, L2TP, Open. 5) ניסיתי לשנות MTU ל-1356 כשאני מחובר ישירות לנתב עם כבל המצב טוב יותר ואני יכול להגיע גם ל-5Mbps, בערך עם אותו פינג. יש דרך לשפר את המצב? אני אודה מאוד למי שיוכל לעזור
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה רצינית,כל פעם שאני גולש באינטרנט הוא יכול פתאום לקרוס. בזה הרגע הבעיה קרתה לי,מה שאני עושה כשזה קורה,זה פשוט מפעיל מחדש את הראוטר ומקווה שלא יקרוס שוב. אבל זה כן,ונמאס מהבעיה הזו,דיברתי עם התשתית ועם הספק אחד מאשים את השני. בזק החליפו לי ראוטר ל-NETGEAR,וגם הוא עשה בעיות ואת אותה הבעיה, אז החלפתי שוב ל Dlink 6740U וגם בו הבעיה ישנה. עכשיו הם אמרו שאם הבעיה לא נפתרה בהחלפת ראוטר,הבעיה או אצלך או הספק. מיותר לציין,שברגע שהאינטרנט קורס,ז"א נורת ה Intrernet מהבהבת במהירות,ויכולה להתכבות או להפוך לצבע אדום. וכשזה קורה גם ה WIFI לא עובד. אז כמו שהסברתי,בשביל לתקן את הבעיה צריך לרסט את הראוטר,אבל זה לא פתרון מושלם. בשביל שלא תצטרכו לשאול את השאלות האלו, 1.אני מח…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה השתדרגתי מ5 מגה גיימרים ל12 מגה גיימרים ב012. כאשר הייתי מבצע בדיקת מהירות ב5 מגה הייתי מקבל בדיוק 5 מגה הורדה ואולי קצת יותר, אך לאחר השדרוג כאשר אני בודק את המהירות אני מקבל הורדה של 11.70 מקסימום, בתמיכה הטכנית טוענים שהחייגן מוגבל ולכן החיבור לא מגיע למקסימום ובשביל להגיע למקסימום צריך לעבור לחיבור MPLS, כמובן שאני לא יעבור כי אני לא מוכן לוותר על הגיימרים. 1. לנתב שלי אין בעיה להתמודד עם חיבור של 12 מגה ויותר עם חייגן ( TP-LINK 1043nd עם הקושחה האחרונה ) 2. יש לי מודם כבלים של מוטורולה SB5101 שהוא מצויין. אז האם ספק האינטרנט שלי צודק ובגלל פרוטוקול החיוג המהירות לא מגיעה למקסימום? אשמח לתשובות ואולי גם לפתרונות, בתודה, עדי!.
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי קוראת לי תופעה מאוד מוזרה: יש לי שני מחשבים ברשת, שניהם כמובן עם XP. שניהם מחוברים לסוויץ', שמחובר למודם/ראוטר של בזק (TNN 600E). בראוטר שניהם מוגדרים כ-STATIC IPs, המחשב הראשי שלי כ-10.0.0.1 והשני כ-10.0.0.2 ה-firewall בראוטר לא מופעל. במחשב הראשון האינטרנט עובד כרגיל, מצויין. במחשב השני האינטרנט עובד כרגיל, מצויין, מלבד - GMail. הוא פשוט לא מגיב. עובד בצורה איטית לחלוטין, באופן מחריד. לפעמים לא מגיב בכלל (אני פשוט נכנע אחרי 2-3 דקות שבהן למשל אני מנסה לחזור מתוך הודעה חזרה ל-index). יש לציין שזה לחלוטין לא נראה כמו בעיה בשרתים של gmail, שהרי ממש במקביל - דרך המחשב הראשון - הגישה מתבצעת באופן מושלם וחלק לחלוטין. זה קורה רק ב-gmail, שאר האתרים (והאינטרנט בכלל) מגיבים …
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשת הביתית ישנה רשת אל-חוטית עם ראוטר SIEMENS SL2-141 שחור. בקומה הראשונה ישנם 2 מחשבים ניידים ומחשב נייד אחד.כולם מחוברים ברשת אל חוטית.המחשב הנייח מחובר אלחוטית בעזרת מתאם אל-חוטי POZ. בקומה השנייה ישנו עוד מחשב נייד(המחשב שלי) אשר גם מחובר באמצעות POZ.הראוטר ממוקם בסלום ומחבר לשקע טלפוני בלבד. כרגע יש לנו מהירות 4 מגה.אצלי במחשב אני משחק משחקי אונליין למיניהם ומוריד כל מני ובשאר המחשבים לא יותר מדפדפן וסקייפ. עכשיו השאלה היא כיצד אני מגביל את מהירות האינטרנט בשאר המחשבים חוץ משלי שיהיה להם בסה"כ 2.5 מגה ולי יהיה 1.5 מגה ? שמעתי על התוכנה NETLIMITER אבל לא הבנתי כ"כ איך לעבוד איתה והיא לא עובדת בווינדוס 7 אשר מופעל באחד מן המחשבים הניידים. דבר נוסף ה…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מודם נתב RTA1320A יש בו רק חיבור אחד WAN-LAN שהוא מתחבר לראוטר הנוכחי שהוא ראוטר של SMARTC@M שאליו מחוברים 4 מחשבים קווים. וDMZ עובד שיש הפניית פורטים על מנת להתחבר לפי IP חיצוני מחשבים אחרים אלי הבית! ויש לי עוד ראוטר מודם אלחוטי בצד של סימנס SL2141 שיש בו 4 חיבורים קווים והוא אלחוטי גם יש לי 6 מחשבים בבית 4 מהם מחוברים ל SMARTCOM ואני רוצה לחבר עוד 2 מחשבים שהם עם חיבור קווי ונמצאים במקום שאין קליטה בתחית האדמה ב2 מרטפים ואני רוצה שיהיה לי אפשרות לחבר את PSP שאני רוצה להחתבר איתו לרשת האלחוטית אבל הראוטר כרגע לא מחובר כי הוא לא תומך לי ב DMZ ולכןן הוא בצד מה שאני רוצה הוא לנסות לחבר את הסימנס הראוטר מודם אלחוטי לאנשהו בין הראוטר הסמרטקום למודם RTA ולהפעיל תרשת האל…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-