עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, יש לי ראוטר מסוג SIEMENS SL2-141 שבהגדרות שלו מוגדר כך שרק 3 התקנים אלחוטיים יוכלו להיתחבר אליו. הבעייה היא שהוא מזהה התקנים שמחוברים אליו למרות שהם כבר לא מחוברים אליו, לדוגמא הוא מזהה איפון שמחובר אליו למרות שהאיפון בכלל לא נמצא בבית והוא לא הודלק כבר 3ימים ופעם אחרונה שהוא היה מחובר לרשת היה לפני חמישה ימים את הזיהויי עשיתי ע"פ כתובת ה-MAC וזה לא קורה רק עם האיפון זה קורה עם עוד התקנים. איך אני מעלים את חיבורי הרפאים הללו (מעבר לביצוע ריסטרט לראוטר)? ???

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by psybrain,

יש לי נתב של בזק תקן N הנתב הכי גרוע שראיתי בחיים שלי.. ואני מעוניין להחליף אותו למשהו אחר.. מה יש מומלץ מבזק סטור? שיהיה מהיר באלחוטי גם

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by yonifra,

היי חברה', קיבלתי היום מחבר לעבודה ראוטר תקין של Linksys, רציתי לשדרג לו את הקושחה ולכן עשיתי את הריסט של ה 30-30-30. אחרי הריסט, אני לא מצליח להתחבר לראוטר בכתובת 192.168.1.1 לא משנה לאיזה LAN PORT אני מחבר את הכבל - אני תמיד מקבל הודעת שגיאה בנסיון ההתחברות לראוטר. למישהו יש מושג מה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה? ניסיתי לעשות שוב ריסט ושוב להוציא מהחשמל אבל שום דבר לא ממש עוזר... תודה! יוני

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Ashdod,

שלום , אשמח אם תוכלו לענות לי מספר שאלות לפי מהבנתי רשת VPN זה רשת וירטואלית כלומר שכל אחד יכול להקים אותו במחשב שלו האישי ולשתף אותו עם חברים שלי בכדי להעביר קבצים ביניהם או לשחק במשחק רשת משותף חשוב לי לדעת אם זה נכון במידה ולא תתקנו אותי עכשיו הבנתי שיש הקשר בסרבר 2008 עם רשת VPN אני רוצה לדעת איך זה קשור VPN סרבר 2008 בנוסף רציתי לדעת משהו למבינים עומק ברשתות בלבד .! אני לא מצליח לחבר משהו בראש אומרים שsebnet mask זה סוג של איפי שעוזר למנהל הרשת לדעת באיזה רשת הוא שייך, עכשיו סבבה אני יודע מה זה sebnet mask 255.0.0.0 ויש עוד קלאסיים שאני מכיר A-B-C- אבל השאלה שלי היא איך לעזעזל אני אמור לדעת איזה רשת שייך ? לפי חישוב בינארי ? לפי מה ? אני מקווה שהבנתם אותי !! כן …

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. אתמול רכשתי את הראוטר הנ"ל, קיימת בו אפשרות של Bandwidth Control ע"פ טווחי IP. הוא מחובר למחשב נייח חוטית, ושאר הבית (לפטופים) גולש דרכו אלחוטית. מטרתי היא להגביל את שאר הבית לעד 3M רוחב פס (מתוך 10M). שאלתי היא: מה אני צריך להגדיר בשאר המחשבים כדי שחוק חדש שאצור יכנס לתוקף? צירפתי תמונות של התפריט. תודה

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. רציתי לדעת איך אפשר ליצור נקודת גישהה אלחוטית לאינטרנט, שממנה לא יהיה אפשר לגשת לרשת עצמה של כל המחשבים המחוברים אליה. הרשת מחוברת ככה. ראוטר שממנו מחוברים 4 מחשבים באלחוטי. ויוצא ממנו כבל רשת לאיזור ב שמתחבר לסויץ שממנו יוצא עוד 2 כבלי רשת אחד מחובר לשעון קריאת שעות בעבודה ועוד כבל מחובר לעוד סויץ שמחובר לעוד 2 מחשבים בקווי ומחובר אליו אקסס פוינט אלחוטי. שאותו רציתי בשביל אורחים שבאים עם מחשבים ניידים ושלא יכולו לראות תרשת מחשבים או לנסות להתחבר ולראות קבצים. רק גישה לאינטרנט בלבד

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. הי, האם יש אפשרות להוסיף Dynamic DNS שלא נמצא בנתב, יש שם רק 2 אפשרויות של DYNDNS ועוד אחד ולי יש של NO-IP . איך אני מוסיף אותו? תודה.

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. חלק או כל MSAG של Teledata B1000 יש לו בעיית מהירות לחול (חיבורים עם לייטנסי גבוה) זה גורם לכך שבחיבור בודד מחול הורדה בסשן יחיד מוריד רק על 5Mbit. רקע (בקצרה, כן זה בקצרה). המרחק שלי מה MSAG הוא 270 מטר, והנתוני סנכרון שלי הוא מקסימום של 103 DS ו43 US. מלפני שנה בערך שעברתי לחבילה של 100 מגה שמתי לב לבעיית מהירות מחול. בארץ הייתי מקבל 93 מגה בבדיקת מהירות אצל 014. אבל לחול לא הייתי מצליח לעבור את ה5 מגה בסשן בודד, ותמיד האשמתי את הספקית. בזמן שאנשים אחרים לא היה להם את הבעייה עם אותו ספק להוריד מחול, גם עם היוזר שלי. בסופו של דבר דפקתי את היד על השולחן ואמרתי, עד כאן! אני רוצה לדעת מה הולך כאן. התחלתי בשלל בדיקות, דיברתי עם הספק וניסינו המון יוזרים גם גיימר גם ב…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. יש לי ראוטר של DLINK דגם DIR-655 האם הוא יוכל לבצע חיוג דרך מודם VDSL ? באיזה פרוטוקול חיוג בכלל משתמשים היום?

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. באופן רגיל, לא ניתן לטעון סרטונים ב-3 מחשבים וגם באייפוד. (כולם מתחברים דרך הספקית HOT-NET) יש לציין שכאשר משחקים קצת עם רזולציית הסרטון, הוא נטען. (לא משנה באיזו מהן בוחרם, העיקר לבחור) כשאני גולש דרך פרוקסי ליוטיוב הסרטונים נפתחים ב-JWPlayer, ונטענים בהצלחה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. מה אתם ממליצים לי לעשות?להיכנס לחנות של בזק ולקנות שם?איזה ראוטר לבחור?מה חשוב לבדוק לפני בחירת הראוטר?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. בשבועות הקרובים יחל בישראל שיווקם של לפחות שני נתבים התומכים בתקן 802.11ac. הנתבים הללו עברו התאמה לדרישות משרד התקשורת בנוגע לתדר 5Ghz ונמצאים בשלבים האחרונים של אישורו. אחד הנתבים הללו הגיע היום לידי, ביחד עם מתאם USB התומך בתקן זה. סקירה מקיפה של הנתב Edimax BR-6478AC והמתאם המקביל EW-7822UAC תתפרסם בשבועות הקרובים.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by hadarK,

יש לי בחדר נתב של בזק וראוטר ואין לי WIFI בסלון רציתי אני רוצה לקנות ראוטר נוסף, אבל יש צורך בנתב נוסף? יותר ברור אני צריך שיהיה לי WIFI בסלון איך אפשר לעשות את זה בלי לקחת מהחדר את הכל.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Moty_p,

הצטרפתי לחברת נטוויז'ן לאינטרנט המהיר (50MB) לאחר כל הבלגן קיבלתי שם משתמש וסיסמה חדשים אני מחובר לאינטרנט דרך ICS בעזרת חייגן ומודם VVG2000 עם מחשב בעל שני כרטיסי רשת שבו מותקן חלונות 7 עד עכשיו הייתי גולש במהירות של 100MB בספק אחר והכל עובד (או יותר נכון עבד) כמו שצריך. לאחר השינוי הגדרות החייגן (שם המשתמש והסיסמה בלבד) אני רואה שרק במחשב הספציפי יש אינטרנט ובשאר במחשבים שמחוברים דרך המחשב אין אינטרנט כלל התקשרתי לתמיכה הטכנית שלהם והבנתי שהם הפסיקו לתמוך בזה כל עוד המחשב הראשון מקבל אינטרנט לא מעניין אותם שאר המחשבים, ואם אני רוצה שהם יתמכו בי אני צריך להשתמש בציוד (הגרוע והפרוץ) שלהם הדבר הזה היה קיים ועבד באותה החברה אפילו עוד משנת 2002 עם מודם עלוב בחיבור USB מדגם A…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. היי. אני מחפש קליינט ללינוקס עם אפשרות relocate כולל שינוי שם הקובץ. מה שזה אומר, שלאחר ההורדה אני אוכל לשנות את המיקום ואת שם הקובץ, ולאחר שאגדיר את המיקום החדש בקליינט, הוא יזהה את הקובץ ואוכל להמשיך לעשות לו seed. רוב הקליינטים מאפשרים לשנות את התיקיה אליה יורד הקובץ, אך שם הקובץ אמור להישאר מקורי כמו שנקבע בקובץ טורנט. הקליינטים שניסיתי: deluge - אין בו אפשרות כזו. rtorrent + rutorrent : מצאתי פלאגין שנקרא relocate, אבל ככל הנראה הוא ישן מידי כי הוא לא עבד. utorrent - האפשרות קיימת אבל רק ב GUI של התוכנה, מה שאומר שהגירסא המיועדת ללינוקס של utorrent, שכוללת רק web gui, לא מאפשרת את זה. לכן התקנתי את הגירסא המיועדת לוינדוס באמצעות WINE. זהו הפיתרון שאני משתמש בו כרגע, …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by PHOENIX18,

שלום לכולם אני כרגע מחובר להוט ב100 מגה ולספק 014 בחיבור ללא חייגן במשך כשלושה חודשים אף פעם לא קיבלתי מהירות מקסימלית בהורדות-מוריד רק בהורדות ישירות דרך שרתי פרימיום(uploded,netload,extabit) תמיד המהירות נעה בין 200K ל2 מגה במקרה הטוב. כמו כן במשחקים הפינגים שלי נעים בין 80-100 במהלך השבוע ל130+ בימי שישי ושבת(מה שמונע ממני לשחק באופן רציף) כאשר אני פונה לתמיכת המומחים של 014 מוסרים לי תמיד שבעיה היא בהוט וכשאני עושה בדיקת מהירות בהוט אני מקבל בבדיקה מהירות תקינה 100/2 אני מאוד מתקשה להבין למה 014 מייחדים את עצמם כ"כ עם הכבל התת ימי אני משלם ל014 כ80 שקלים בחודש וזה נראה לי מופרך לחלוטין לשלם כ"כ הרבה על כלום האם לתת להם צ'אנס או לעבור לספקית אחרת? חשבתי על הוטנט

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכולם. אתמול בצהריים התנתק לי האינטרנט בבית. חשדתי שאולי זה הפרעות בקו בגלל עבודות בניה ברחוב, והייתי עסוק בללמוד למבחן כך שלא טיפלתי בבעיה מיד. בהמשך הלילה\הבוקר ניסיתי ללא כל הצלחה. אני משתמש בציוד קצת שונה, בראוטר Fritzbox 7390 שמכיל מודם ADSL בתוכו. הוא עובד אצלי ללא דופי כבר שנתיים, אך פתאום דף הלוגים שלו מתמלא בהודעות PPPOE Timeout. תהיתי אם אולי מדובר במודם שכשל, והוצאתי מודם של בזק מהמחסן וחיברתי אותו. הגדרתי בראוטר להשתמש במודם ב LAN1, והכל כמו שצריך, ועדיין אותה הודעה. הגדרות השם משתמש\סיסמה נכונים. נורית DSL יציבה ומראה שהכל בסדר מבחינת הקו. ובכל זאת, לא מצליח להתחבר. המצב זהה לחלוטין בין אם אני משתמש במודם חיצוני או פנימי. בזק בינלאומי מבחינתם …

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  18. Started by Gil_T,

אני רוצה להגדיל את טווח הקליטה של הרשת הביתית והבנתי שיהיה לי זול יותר לקנות ראוטר שיכול לשמש גם כAP. הבעיה שאני לא לגמרי מבין מה לחפש, לא בכולם רשום במפורש can be used as AP כרגע יש לי את הראוטר הבא: Edimax BR-6204Wg האם הוא יכול לשמש כAP? והאם אתם ממליצים לקנות מכשיר נוסף של אדימקס, או שאין חשיבות לכך שהם יהיו של אותה חברה? כרגע שמתי עין על המכשירים האלה: Edimax BR6228NS Edimax BR6428NS יש ביניהם הבדל של 30 ש"ח, האם הוא שווה את זה? והאם הם יכולים לשמש כAP? קפצתי היום לאייבורי והמוכר ניסה לדחוף לי דווקא את זה Edimax EW7438RPN בטענה שהוא לא יודע אם הראוטרים שלו משמשים כAP או לא, אז או שהוא שיקר לי או שהוא לא מקצועי יש לו עדיפות כלשהי על מה שהבאת ע…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by gabrielf,

014 עומדים להשיק מערכת cnr שתוכל לפקח על חיבורי ה dhcp - אני מנסה להיכנס לפיילוט שלהם (ממתין לאישור מצוות ה system שלהם) אני מניח שחיבור ה dhcp שלהם ב 100 מגה יהיה איכותי יותר - כי הוא יהיה מנוהל...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום. אז אני מחובר לאינטרנט של הוט (גם ספק) בעזרת ההוטבוקס. בגלל שאני מתכנן להחליף מחשב ולהשתמש בישן למדיה (סרטים, סתם אינטרנט) שיהיה מחובר לטלוויזיה בסלון חשבתי איך אני אחבר אותו לאינטרנט. הבנתי שמה שאני אצטרך לעשות זה להתקשר להוט ולבקש מהם שיהפכו לי את ההוטבוקס למודם בלבד, לקנות ראוטר, לחבר אותו למחשב ולהוטבוקס (ואת ההוט לקיר, כרגיל) ואז תהיה לי רשת אלחוטית? כרגע אין לי רשת אלחוטית מההוטבוקס כי אין לי צורך, הבנתי שהיא לא כ"כ טובה וגם זה עולה 10 שקל בחודש \: לאחר מכן לקנות אולי כרטיס PCIE למחשב בסלון ולהתחבר בעזרתו לראוטר החדש בחדר שינה. וזה הכל? שום התערבות בהגדרות? זה פשוט יעבוד? כי הרי ההוטבוקס עדיין יהיה מחובר לקיר עם ההגדרות הישנות, נכון? או שיש יותר מזה? תודה מראש…

21. Started by Splashy,

יש לי חיבור 100 מגה בזק + בזק בינלאומי. לאחרי שהתחברתי קיבלתי מהירות בסביבות ה-68 Mb/s. לאחרונה המהירות ירדה לכ-50 Mb/s. דיברתי עם 166 והם קבעו לי טכנאי. הטכנאי היה היום ואמר שאני מאוד רחוקה מהמרכזיה (1.3 ק"מ) ולכן החיבור לא יציב ואין מה לעשות בקשר לזה. הוא אמר שהפתרון היחיד הוא סיבים אופטיים אבל זה יכול לקחת זמן. כמו כן הוא ראה שה-6740U שלי עובד במצב Bridge ומחובר לראוטר D-Link DIR-655 והוא לא ממליץ על התצורה הזו. הוא אומר שכדאי לי לקחת את הדגם החדש ולעבוד איתו כראוטר בלי ה-655. כרגע יש לי 6740U G1, הוא לא זכר את השם של הדגם החדש אבל אני מניחה שהוא התכוון ל-6740U H1 כי הוא אמר שהוא לא התכוון לראוטר Dualband. מה דעתכם? האם אכן אין מה לעשות לגבי המהירות? ואם כדאי להחליף את…

22. שלום לכולם, יש לי ראוטר של APPLE מדגם A1084, יחסית ישן ולאחרונה התנתקתי מהוט והתחברתי לבזק עם מודם ADSL. אני משום מה לא מצליח להבין איך אני גורם למודם לתקשר עם הראוטר שלי. לא הייתה לי בעיה כזאת כל עוד הייתי מנוי של הוט. יש מישהו שמבין איפה יכולה להיות הבעיה?

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. Started by doker,

שלום, יש לי משרד חדש, בארגון. עד עכשיו המחשב היה מחובר עם כבל רשת לקיר. היום חיברתי ראוטר WIFI גם כידי ליצור רשת אלחוטית וגם לפצל את החיבור לעוד כמה מחשבים. כאן מתחילה הבעיה שלי. האינטרנט והרשת האלחוטית עובדים בסדר, אבל משום מה התוכנות של החברה לא עובדות(כשהמחשב מחובר לקיר ישירות הכל עובד טוב). משום מה לא מצליחות להתחבר.(בחברה אין להם פתרון). ביטלתי את הfirewall בראוטר. חשבתי על הפניית פורטים בל אני לא יודע איזה פורטים להפנות. בנוסף לכך שמתי לב שהמחשב כשהוא מחובר לקיר הוא מקבל IP אוטומטי. אולי הבעיה היא שאני צריך לבטל את הDHCP בראוטר כך שכל מכשיר יקבל IP של הרשת הגדולה ולא מהראוטר. תודה אלון.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Nachum987,

שלום לכולם, אני מחפש ראוטר שיתאים לשימוש של 100Mbps בבזק/הוט. הראוטר נמצא בממ"ד ויחובר בכבל למחשב נייח, ישמש גם ל-2 מחשבים ניידים וכמובן גם לפלאפונים. אני מחפש ראוטר אמין, שיעבוד גם בטכנולוגיית VDSL, בעל יכולת שידור חזקה, עם הצפנה, שיעבוד היטב עם תוכנות שיתוף כגון טורנט. את הראוטר ניתן לרכוש גם בחו"ל. תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. איך אפשר לנתק אותם מהראוטר שלי? אני לא מדבר על הצפנת הראוטר וכו', אלא פשוט לנתק את אותו אדם ושלא יוכל להתחבר שוב. תודה.

• 10 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.