עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by yuval_cohen,

שלום... אנחנו מתכננים מסיבת רשת עם בערך 8 מחשבים (אולי אפילו יותר) אנחנו הולכים להשתמש בהאב לא בסוויטצ'.. (אין מה לעשות זה מה יש) עד עכשיו פשוט היינו מחברים את כל המחשבים בהב מגדירים רשת פשוטה מחלקים IP לכל המחשבים (אנחנו מעדיפים ידני כדי להקל אחכ) עכשיו לשאלה! יש לי מחשב פנטיום 2 350 עם 256 מגה זיכרון.. לדעתם אם אני אבנה ממנו שרת קטן שכולם יעבדו דרכו זה יהיה יותר מהיר? ואם כן.. באיזה מערכת הפעלה כדאי לי להשתמש? (פעם עשיתי שרת קטן לבית עם מנרדייק SNF וזה עשה לי קצת בעיות.. אבל בכל זאת יש לי קצת ידע בלינוקס...) מה עם ווינדוס 2000? לינוקס? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. אני מעוניין להקים רשת אלחוטית בבית בן 2 וחצי קומות, כאשר הנתב אמור לשבת במרף, המרתף נמצא מתחת לאדמה והוא בעל קירות דיי עבים. אני צריך המלצה לכל המערכת, זאת אומרת נתב (או שילוב של נתב ותחנת ממסר להגדלת הטווח) וכרטיסי רשת אלחוטיים למחשב נייד ומחשב נייח. תודה, אסף.

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  3. אני מחפש פיתרון לבעיה... האם יש דרך נוחה לנגן מוזיקה מהמחשב שלי דרך הרמקולים של מחשב אחר ברשת? פשוט כל המוזיקה נמצאת על מחשב אחד, והמחשב בחדר השני מחובר למערכת ויש לו מקלדת קטנה ולא נוחה (Dinovo Mini), ככה אם אני מכין נניח play-list על המחשב עם המוזיקה הייתי רוצה להיות מסוגל לנגן דרך המחשב השני. יש רעיונות?

• 5 תגובות
    • 929 צפיות
  4. Started by SlyFox,

יש לי ראוטר לבן של בזק NGN במהירות 20 מגה. אני רוצה להגדיר סיסמא אחת, עם האבטחה הכי חזקה ולא מצליח. יש לי ווינדוס 7 וזה מבקש ממני בהתחלה איזה קוד באורך 8 מספרים מקסימום שאמור להופיע על בדקה בראוטר. לא מצאתי שום דבר כזה.. יש לציין שהמודם והרואטר זה אותו מכשיר. תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Orreu65,

שלום, האם אני יכול לחבר ראוטר של TP-LINK WR841N למודם NETGEAR VVG 2000 אלחוטית בלי הכבל שמחבר בין שניהם? תודה

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by *ALON???,

שאני נכנסת לאינטרט מופיעה לי משסצת ובה כתוב אירעה שגיאת SCRIPT במערכת.. ויש אפשרות ללחיצה על YES ו NO... איך מבטלים את הודעת השגיאה הזו..??? תודה!

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  7. שלום, כאשר אני חושף את כבל הרשת מתגלים בפני 4 זוגות חוטים, חוט ניילון לבן וחוט ברזל האם החוט ברזל אמור להיחתך או שהוא אמור לגעת במתכת של ראש הRJ45 המסוכך? השאלה שלי היא למהדרין, אני יודע שאפשר לחתוך אותו, אבל אני רוצה לדעת אם החוט הזה מיועד למשהוא לפי החוקים והנהלים הכי נוקשים של חיווט כבל רשת, תודה. נ.ב בשקע הגוויס יש איזור ריק (ראו בתמונה שהעלתי מסומן באדום) האם חוט הברזל אמור להתחבר אליו גם כן?

• 10 תגובות
    • 8k צפיות
  8. .. אז כדאי שתחשבו שנית. מסתבר שהחוזים שסלקום מחתימה את לקוחותיה עליהם, מגבילים אותם משני שירותים חשובים: 1. אסור להשתמש בתוכנות VOIP. תשכחו מ-SKYPE, תשכחו מ-JAJAH ולא בטוח ששיחות ב-MESSENGER ו-ICQ יקבלו מסלקום אישור. 2. סלקום גם שומרת לעצמה את הזכות להגביל את השימוש של הלקוחות שלה בתוכנות שיתוף קבצים -- כלומר EMULE, BITTORRENT וכדומיהן. המשמעות של מגבלות אלה שסלקום שומרת לעצמה לעקוב אחרי סוג התעבורה של לקוחותיה ברשת האינטרנט ובמידת הצורך לנקוט צעדים. מידע מפורט בכתבה מ-THEMARKER כאן -- http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090302_1067887&from=haaretz

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. ה- TP-Link Archer C8 עולה קצת מעל 500ש"ח, ה- Netgear Nighthawk R7000 עולה קצת מעל 700ש"ח. מה דעתכם ?

• 17 תגובות
    • 5.5k צפיות
  10. תודה

• 4 תגובות
    • 829 צפיות
  11. Started by harry,

שלום מישהוא יכול בבקשה לעזור לי, אני רוצה למצוא פורט חלופי לאיי מיול מכייון שאני חושב שהספק אינטרנט שלי הקטין את כמות המידע שמועברת באמצעות הפורטים שידועים לשיתוף קבצים. אז אם מישהוא יכול לאמר לי איזה פורט חלופי אני יכול להשתמש? ואיפה אני כותב את ההגדרות באימיול? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  12. טוב... הקמתי רשת ביתית שחולקת אינטרנט בלבד (דרך HUB) ובתוך התיכנות של הROUTER (מסוג אלקטאל) הוקם פיירוול פנימי. ובטח רובכם יודעים שכשיש פיירוול, שליחת קבצים בMIRC וקבלת קבצים בICQ אינה אפשרית. אומנם יש אופציה לבטל את הפיירוול הפנימי בתוך הפרוטוקול של הROUTER. הפקודה הולכת בערך ככה:nat defserver addr 10.0.0.2 כש10.0.0.2 זה האיי פי שלי. ובכן. הביטול של הפיירוול עבד מצויין והצלחתי שנית לשלוח קבצים בMIRC (מה שאיפשר לי להריץ שרת DCC) ולקבל בICQ, אומנם המחשב השני שמחובר לרשת (שעובד על Windows 98 SE) איבד את הגישה לאינטרנט. נאלצתי להחזיר את הפיירוול. אני יודע שיש דרכים לפתוח פורטים מסויימים ובכך בעצם ליצור "תעלה" בתוך הפיירוול אבל קראתי יותר מדי מקורות שטוענים דברים שונים. אני צ…

• 2 תגובות
    • 711 צפיות
  13. האם אתם מכירים תוכנה או אתר אינטרנט או אפליקציה ,שמאפשרת פונקצייה של השמדה עצמית אוטומטית מיד לאחר פתיחת /צפייה בודדת בתמונה ?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by BaR151,

אני לא בטוח שזה קשור לפה אז אם יש מקום אחר בבקשה תפנו אותי לשם. אז ככה, עד היום הדפדפן היה רץ מעולה, חלק מאוד ומהיר מאוד אבל פתאום בלי שום הודעה מוקדמת הוא אחל להיות מאוד איטי אם זה בכך שפותחים אותו ועד שהוא עולה או בגלישה עצמה ואם זה כשלוחצים על הכפתורים בדפדפן כגון: סימניות/הגדרות וכו'. ניסיתי למחוק ולהתקין מחדש כמה פעמים לשווא.. מה אפשר לעשות עם זה? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. Started by bh1811,

יש לחי שאלה שנראה לי שהיא מתאימה לפורום הזה: גיליתי במחשב שיש לי Key-logger ואני לא יודע ממתי... אז אם ננגיד אני מקיש את הפרטים שלי באתר של בנק הפועלים[שיש את הסימן שזה אתר מאובטח] אז בכל זאת הפרטים מופיעים ב key-logger? והאם פיירוול יכול לחסום את העברה של פרטי ה key-logger לצד שני? תודה.

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  16. יש לי תמודם עם הראוטר ועם סוויצ לרשת מחוברים 2 מחשבים אני רושם בדוס במחשב הראש IPCONFIG ולא רושם לי את האיפי שאני אמור להתחבר אליו עשיתי FTP עם SESRVU וגם לא הצלחתי להתחבר מה אני עושה שזה יעבוד לי ? וגם אני רוצה לעשות שרת טרמינל ולא יודע איזה איפי של המחשב עצמו שיתחבר לי ?~?~

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  17. Started by +Eliran+,

שלום וברכה, התקנתי בבית רשת אלחוטית בין מחשב שמחבור בצורה קווית לראוטר למחשב שמחבור בצורה אלחוטית. שני המחשבים גולשים באינטרנט בלי בעיות. המחשב שמחובר אליו המודם הוא מחשב עם XP והמחשב השני שמחובר בצורה אלחוטית הוא VISTA. איך אני יכול לחבר את המחשב עם הVISTA לרשת שלי?(ז"א שאני רוצה לראות את הכוננים/תיקיות של כל המחשבים ברשת שאני אוכל להעביר ביניהם קבצים) או אם אפשר אולי מדריך איך להקים רשת בשילוב מערכות ההפעלה XP וVISTA. תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 716 צפיות
  18. התחברתי בשבוע שעבר לים ולאינטרנט בתשתית בזק על קו של 30 מגה בבדיקה ב- SPEEDTEST השרתים בארץ המהירות לא עולה על 10 מגה ואילו בבדיקה בשרתים של בזק הפלא ופלא המהירות עומדת על 30 וגם הפינג יותר גבוהה בשני הבדיקות מהירות ההעלאה יציבה ועומדת על 1.5 ולשאלות: האם המהירות היא 10 או 30 בשיחה עם נציג של בזק נאמר לי שבדיקה בSPEED TEST לא אמינה, האומנם ? האם זה קשור לראוטר הוא לא לגמרי מוגדר מה כדאי לעשות ?

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  19. Started by stojakovic,

עשיתי איי פי סטטי לפי המדריך הזה- http://portforward.com/networking/static-xp.htm והכל טוב ויפה והאינטרנט עובד... אבל... כל התוכנות ואתרי אינטרנט לא קוראים את האיי פי הסטטי שלי.. אלא כותבים לי שיש לי איי פי אחר.. וגם האיי פי שמופיע באתר של הקינפוג של הראוטר (level1) מראה שהאיי פי שלי הוא לא זה הסטטי אלא האחר... אבל אם אני בודק בקומנד ליין "ipconfig" זה כן רושם לי את הסטטי.. אז קיצר איך אני משנה את זה שכל התוכנות ובאינטרנט ייקראו לי את האיי פי הסטטי?1? תודה!!

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  20. Started by guycnaan,

שלום לכל פורום רשתות,אני זקוק לעזרתכם ובכן רצינו לחבר את הבית (בית פרטי דו קומתי) ברשת פנימית (4 מחשבים),מכיוון שרצינו לחבר את כולם לאינטרנט היינו צריכים או ראוטר, ולמתוח המון חוטים או סתם למתוח המון חוטים...כמובן שאני העדפתי את האופציה השנייה בגלל העלות הזולה יותר, אך מכיוון שאימי החליטה לצבוע את הבית,ובשום פנים ואופן היא לא תסכים למתוח עשרות מטרים של חוטי רשת על התקרות,או לחילופין תסכים למבצע קידוחים בבית. ולנושא עצמו: אבי שוהה כרגע בחו'ל והוא ראה ראוטר אלחוטי מסדרת ה-B (אשר יכול להעביר 11 מגה ביט לשנייה אם אני לא טועה),זהו קצב העברה סביר לקו ADSL במהירות 0.75. מחירו של הראוטר יקר אך סביר (60 דולר),אך בארץ יקר יותר לקנותו ובגלל זה עדיף לקנות בחו'ל. שאלתי היא אם אני אחל…

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  21. Started by Guyn,

היי, יש לי בעיה עם מדפסת HP 1006P, שמקורה בחיבור רשת (לכן הדיון נפתח כאן): כששולחים הדפסה במחשב המקומי, הכל בסדר. כששולחים הדפסה ממחשב שמחובר ברשת- עמוד מס' 1 מודפס ואז יש דיליי של כדקה, עד להדפסת עמוד 2 וכן הלאה עם העמודים הבאים. כשנכנסים למדפסת, כדי לראות את תור המסמכים הממתינים להדפסה זה מה שקורה: עמוד מס' 1 כבר הודפס בפועל, אך למשך כדקה מופיע בסטטוס של "מדפיס". מהתמיכה של HP נמסרה התשובה: האם יש דרך לזרז את תהליך שליחת ההדפסה, אפילו בעזרת תוכנת צד שלישי?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by udicol,

טוב לאחר לחץ חברתי בעבודה ותשלומים כואבים לספקית ולכבלים כמובן הוחלט (יותר מכון צעד אישי שלי )לעבור ל- ADSL. מה שילמתי לפני : 119 ש"ח חודשי לחברת הכבלים. 99 ש"ח חודשי לספקית האינטרנט בזק בין לאומי. מה הוצא לי ? 70 ש"ח לחברת בזק חודשי. 99 ש"ח חודש כן חודש לא. (בדיוק לפני סיום המבצע הפציר בי סוכן המכירות הזריז שלהם.). מיהרתי להזמין, ומודיעים לי - 4 ימי עבודה תבוא לקחת מודם. כולי התרגשות , מתקשר לברר האם אפשר לקבל מודם. נדה , כלום, יש בעיה באיזור שלי. טוב, מזל שלא ניתקתי את הכבלים, אמרתי נחכה עוד קצת .... מתקשרים ואומרים סבבה הכל טוב תבוא לקחת מודם. מאושר , חגיגי , קובץ למרכז בזק סטור , משלם כרטיס חנייה, וממתין בתור. מקבל מודם סמסונג כחול, מגיע לביתי בודק סינכרון , נדה. מ…

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  23. Started by ZiX,

מי ששם לב יצא לי לרשום בפורום שאני עושה רשת בזמן הקרוב (לא חשבתי בעצמי שזה יהיה כ''כ קרוב) בכל מקרה.. יש לי בית 4 קומות.. מחשב במרתף שהעברתי ממנו כבל לחדר שלי.. ליד החדר שלי יש עוד מחשב בחדר הסמוך שגם ממנו העברתי כבל.. בנוסף יש מחשב בחדר שלי ועוד מחשב קומה למעלה שכנראה גם משם אני מעביר כבל לחדר שלי.. כלומר יש לי 4 מחשבים שמחוברים חוטית (או 3 חוטית ואחת אל-חוטית..) ורציתי המלצות לראוטר... אין לי מכיר כי אני לא קונה ראוטר לפי מחיר אלא לפי מה שמספיק לי.. אם ירצה אותי ראוטר ב200 שקל אז סבבה אם 800 אז קצת יקר אבל אין מה לעשות אני לא מתכוון להתקמצן על הקטע הזה אחרי כל ההשקעה שעשיתי עם הרישות של הבית.. אז ככה כמה דברים שחשוב לי בראוטר.. א' שתהיה לי שליטה מלאה על הרו…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  24. יש לי רשת ביתית עם 3 מחשבים שמחוברים לראוטר EDIMAX 6140. כל כרטיסי הרשת מוגדרים על 100MB וזה גם מה שהחיבור מראה שעושים STATUS. למרות זאת, העברת קבצים בין מחשב אחד לשני מתבצעת ב-10MB (אני רואה את זה בעזרת BITMETER וגם חישוב הזמן מתאים). זה לא עניין של זבל על המחשבים, אני משוכנע שזה משהו בהגדרות. למישהו יש מושג?

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  25. Started by Or ei,

יש היום משדרים של רשת אלחוטית שמגיע ל100 מטר או מעל ? אני סובל ממחסור באינטרנט בחדר שלי והבית שלי נמצא בערך 100 מטר ממנו האם מישהו מכיר את זה ויכול לתת לי פרטים ?

• 1 תגובה
    • 974 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.