רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,505 דיונים בפורום זה
-
היי כבר כמה שנים טובות שיש לי בעיה של נפילות אינטרנט של כמה דקות. האינטרנט פשוט מתנתק וחוזר וזה קורה המון. ניסיתי המון דרכים לתקן את זה, כלום לא עוזר. ממש אבל ממש אין לי כוח יותר להתעסק עם זה. (דיברתי אפילו עם בזק והם אמרו שהבעיה היא לא שלהם והיא אצלי) הראוטר שלי מאוד ישן, (אני חושב בן 7 או משהו כזה) ואני די בטוח שאם אחליף הבעיה תיפטר (גם אם לא אני אקח את הסיכון כי אין לי כוח יותר להתעסק עם זה). הראוטר הנוכחי שלי הוא D-Link DSL-6740U. זה ראוטר שבזק הביאו לי. אם יש דבר כזה "ראוטר גיימינג" אני אשמח אבל ממש לא בא לי ראוטר יקר. אם להזמין מאמזון זה אפשרי והמחיר טוב זה מעולה. אשמח לעצות מכם
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום קניתי ראוטר וחיברתי אותו למודם כמובן אחרי שהרצתי הגדרות הכוונה היא שהוא יהיה מחובר גם למחשב הנייח וגם לנייד אלחוטית אחרי ההתקנה המחשב הנייד מזהה את הרשת ורשום מחובר אבל אין לי אינטרנט כולל גם במחשב הנייח.יש אפשרות שהראוטר לא תומך בתשתית של הוט? במחשב הנייד מופיע בחיבור מופיע משולש צהוב..ורושם לי איפי דינמי
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מבצע שינוי גדול בטופלוגיה של הרשת שלי . קיימים אצלי 3 סוויצים מנוהלים שאליהן מתחברים סוייצים רגילים לא מנוהלים, ראיתי שVLAN מגדירים לפי פורט בסוויצ איך ניתן להתנהל עם מספר תחנות המחוברות לסוויצ למנוהל ומשם לפורט 1 בסוויצ מנוהל ? האם כדי להתנהל בצורה נכונה אני חייב סוויצ מנוהל בכל פיצול על מנת שתהיה לי יכולת להגדיר את הפורטים שיוצאים ממנו אל התחנות בתור VLAN ? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, יש לי נתב של בזק מדגם Netgear DGN 2200. אני מעוניין להגדיל את הטווח של ה- Wireless שלו ע"י שימוש ב- AP שיתחבר אליו בצורה אלחוטית. הבנתי שהפתרון הזה (WDS) לא עובד טוב בנתב הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=508722.0 אפשר המלצה על נתב אחר שכן תומך בפונקציה הזו בצורה נורמאלית (בלי לרדת לתקן G או לבטל הצפנה)? התקציב הוא 300 ש"ח. תודה רבה. עריכה: נכון לעכשיו ירדתי מהרעיון כי הבנתי שזה ניתן לביצוע רק עם אבטחת WEP או ללא אבטחה בכלל. מה דעתכם על PLC של הוט? (זה כמו HomePlug של בזק).
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי חברים. הזמתני את הנתב שלהם החדש. מה שלא הצלחתי להבין מהחברה זה לגבי איסוף נתוני גלישה. לפי מה שראיתי זה מגיע עם שירות bcyber שחלק מהאנשים טוענים שאוספת את נתוני הגלישה ושומרת בצד שלישי. בכל מקרה אין לי שום צורך או רצון לשרות אבל הבנתי שזה חלק מהראוטר. האם זה נכון? האם יש לי יותר שליטה טכנית על הנתב שלהם מעבר לאפליקציה הנוראית? האם אוכל לבטל את השירות הזה? אשמח לעצות. תודה
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
יש לי בעיה כבר שנה !!! כל פעם שאני רוצה ליפתוח מישחק ולשחק ברשת אני מקבל תאיפי הזה 10.0.0.1 איך אפשר שזה יהיה רגיל ????? זה פשוט הורג אותי יש פיתרון ? :'( :'( :'( :'(
-
- 29 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
דיייי כבר נמאס לי! יש לי ADSL 0.5 NETVISION, כל פעם שאני מוריד משהו מאתר ישראלי, למשל SEX4FREE, ההורדה קופאת, וזה לא זזזזזזזזזזזזז!!! איך לעזעזל מסדרים את זה??? :'(
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים. הראוטר שלי- נמצא בצד אחד של הבית ומחובר קווי לנייח בלי בעיות. בצד השני של הבית יש לפטופ שמחובר לטלוויזיה שקולט סיגנל מאוד מאוד חלש. אין אפשרות לחבר את הלפטופ בצורה קווית, וגם ניסיתי להוסיף wireless adapter וזה לא עזר. מצד שני, אין גם אפשרות לקרב את הראוטר ללפטופ, והמרחק ביניהם רב. רעיונות?
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני בתשתית הוט, 12 מגה ומודם משולב הוטבוקס. הספק בזק בינלאומי. אני מנסה להגדיר אותו בצורה האופטימלית ביותר כדי לשפר את הביצועים. מה הL2TP Server שמומלץ לשים? הבנתי שעדיף לשים כתובת IP במקום ה hot.bezeq... ובכך אפשר לקבל פינגים נמוכים יותר, אמיתי? מה הMTU שמומלץ להגדיר? ואיזה שרתי DNS מומלץ להגדיר? להישאר עם הברירת מחדל של בזק או שיש אחרים טובים יותר? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מאכסן אצלי Server של משחק ויש צורך בקצב העברת נתונים גבוהה , ישלי Download די והותר - 5MB אך מהירות הUpload שלי נמוכה מדי כ50KBPS , חיפשתי בספקיות השונות וראיתי הכי הרבה 1MB בבזק, האם הספקיות עד כדי כך מוגבלות ? האם הרוחב פס עד כדי כך קטן? האם הספקיות מסתירות חבילות עם UPLOAD גבוהה כי לא הרבה צריכים אותם?? לפני שאני מתקשר הייתי רוצה לשמוע חוות דעת בנושא איזה חברה מומלצת? מחיר טוב ותמורה טובה כי איני רוצה לשכור שרת חיצוני במחיר 130 שקל לחודש.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
(למעט כבל רשת). שלום, דיברתי עכשיו עם נציג של בזק (2 נציגים בעצם, כדי לוודא שהראשון לא טעה) לגבי רכישה של HOMEPLUG או HPNA והוא אמר לי שבעצם הדברים האלה יוצרים עוד יותר קרינה מנתב אלחוטי רגיל ושהם לא מעבירים מידע דרך הקו עצמו כמו למשל באות של אינטרנט רגיל שנכנס למודם, אלא הם רק מגבירים את האות האלחוטי. ובשביל מה שאני רוצה (אינטרנט במחשב נוסף בבית אבל ללא קרינה או יציאה של אותות מהבית(גם לא קדיחה בקירות כדי להעביר כבל רשת)) הם הציעו לי לקנות קו אינטרנט נוסף לבית. האם הם באמת צודקים או שמדובר בעניין של מכירות? תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי נתב מסוג TP-Link WDR4300 הקצב העברה שאני מקבל בתוך הרשת בקושי עובר את ה 5 מגה עם הכרטיס רשת אלחוטי שברשותי כרגע, המחשב שלי יושב בקושי 8 מטר מהראוטר, אשמח להמלצה לכרטיס טוב (חיצוני) שיוכל לעבוד Dual Band, כרגע לפי המלצות זה נראה לי הכיוון: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13991 תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי חיבור ADSL 8 מגה עם מודם נתב של Dlink 2650U. מכיוון שיש לי בנוסף ראוטר של Linksys WRT160N תומך DD-WRT שאני מעדיפה להשתמש בו כראוטר, הגדרתי את ה-Dlink שיעבוד בתור מודם וחיברתי אותו ל-Linksys. בחיבור קווי הכל תקין אך הלפטופ שלי מסרב להתחבר אלחוטית. ניסיתי לעדכן את הדרייבר של כרטיס הרשת האלחוטי בלפטופ אך זה לא עזר. בינתיים החזרתי את ה-Dlink להגדרות ברירת מחדל ועכשיו הלפטופ מתחבר בלי בעיה, אך עדיין הייתי מעדיפה להשתמש ב-Linksys בתור ראוטר. בזק לא מוכנים לקבל בחזרה את ה-Dlink ולתת לי במקומו מודם רגיל. איך גורמים ל-Dlink לעבוד בתור מודם ושזה לא ייצור בעיות עם החיבור האלחוטי בלפטופ? אודה לעזרתכם.
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
לאחרונה שידרגתי מ10MBIT ל15. אני גולש דרך ADSL ובזק בין לאומי. לאחר השדרוג נוצרה בעיה חמורה בגלישה, כאשר ברקע יש מספר חיבורים מקבילים, שתופסים את כל רוחב הפס. לפני השדרוג הבעיה הייתה מינורית, מדי פעם הייתי מקבל שגיעת connection was reset או משהו בסגנון, אבל עכשיו הגלישה הפכה כמעט לבלתי אפשרית באתרים מסוימים, כאשר אני משתמש ברקע בIDM להורדה. אציין שבעבר התופעה הזאת הייתה מתבטאת בגלישה מאד איטית כאשר ביטורנט פועל, אך כאמור, עכשיו זה קורה גם בהורדה "סטנדרטית". IDM מחלק את הקובץ רק ל8 חלקים, כך שאני מניח שרוחב הפס כשלעצמו הוא פאקטור פה, ולא רק חיבורים מקבילים. יש לי ראוטר ישן ויחודי Hpna powernet PAR720g. רק מחשב אחד מחובר אליו. האם זה נובע מחוסר יכולת של הראוטר להתמודד עם ז…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים גיליתי שחלק מהאתרים לא עולים יותר, או פעם עולים ופעם לא... למשל כתבות ב Ynet (לאתר עצמו תמיד נכנס, אבל לכתבות פעם כן פעם לא), או Torrentleech (לא נכנס בכלל). השתמשתי אז בIE8 הגרסה המוטבעת בWin7. ניסיתי להוריד MTU (בהדרגה עד 1300 בערך), וללא הועיל. החלק המעניין הוא שגם המחשב השני בבית שמחובר לאותה הרשת דרך ראוטר, סובל מאותה בעיה. כאשר אתמול התקנתי FireFox פתאום הצלחתי להכנס ממנו לכל האתרים, בלי שום בעיה (כאשר הIE עדיין לא מצליח). היום, שוב אני מגלה שאני לא מצליח להכנס לTorrentleech... אני ממש מאבד שפיות ולא מבין איך כל זה קורה. לא מוצא שום קשר בין הדברים. למישהו יש רעיון מה לעשות? חוץ מלהתקין כל יום דפדפן חדש... תודה. גיל.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי Toshiba satellite a230עם מערכת Vista home premium יש רשת אלחוטית בביתוהיא עובדת בלי בעיות, פתאום הוא לא מתחבר לאינטרנט [הוא עבד מצויין עד עכשיו] בחלון של ההגדרות רשת הוא רושם connected with limited access ולפעמים limited connectivity בשני המקרים אי אפשר לגלוש בכלל ניסיתי עדכון קושחה לראוטר [WRT 54G לינקסיס] וגם לעדכון תדרייבר של הכרטיס רשת [Atheros 5007eg] שום דבר לא עזר וזו גם לא בעיה של קליטה כי זה לא עובד גם כשהמחשב חצי מטר מהראוטר ניסיתי גם לחבר כבל Etherbet אבל הוא לא מצליח לזהות בכלל רשת דרכו עוד שניה אני משתגע מה עושים??
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
Cat5E ו Cat6 מה ההבדל ביניהם? לצורך הזרמת מדיה בסטרימר
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, שידרגתי לחבילה של 5 מגה (ספק + תשתית=כבלים דרך נטויזן). עד עכשיו היתה לי חבילה של 1.5 מגה והכל עבד בסדר גמור. ראטור של EDIMAX BR6524N . ** עריכה - אני גם ללא חייגן ** כאשר אני מבצע בדיקת מהירות שאני מחובר קווית לראוטר דרך האתר של נטויזן אני מקבל מהירות של 1.5 כאשר אני מבצע בדיקת מהירות שאני מחובר קווית לראוטר לתשתית אני מקבל 5 מגה. כאשר אני מחובר ללא ראוטר אני מקבל מהירות של 5 מגה ספק+ תשתית(באתר של נטויזן) ניסיתי לעשות ריסט לראוטר. ניסיתי לאתחל אותו. עדכנתי את הגרסה האחרונה 1.58 אשמח לקבל רעיונות נוספים תודה ניר
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני גר בבית שיש בו 2 קומות. הראוטר שלי מחובר בקומה העליונה, ועקב כך - יש לי קליטה חלשה בקומה התחתונה. יש גם מקומות שלא קולטים בכלל. יש לי מכשיר Edimax EW-7206APg, שקניתי מזמן, ועכשיו אני עושה בו שימוש בתור Repeater לקומה התחתונה. אממה - זה לא כזה 'חלק'. לפי מה שהבנתי - הדבר מאט את מהירות הרשת בחצי, שכן המכשיר צריך גם לקלוט וגם לשדר בעת ובעונה אחת. מה גם שהמכשיר לפעמים לא קולט את הרשת, ולפעמים לא משדר כ"כ רצוף. בקיצור - אפשר לגלוש איתו לאתרי טקסט, אבל וידאו - לא מומלץ לראות איתו. פתאום חשבתי - יש לי שקעי טלפון בשתי הקומות. לאותו קו שבו הראוטר שלי מחובר למעלה - יש גם שקע למטה. יש מצב שאני מחבר את ה Edimax לשקע בקומה התחתונה באמצעות כבל Ethernet? והוא יספק לי רשת במהירות מלא…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
המהירות כרגע - 50Mb/s. מהירות ה-upload תהיה 10Mb/s. Batnun .
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, יש לי סיטואציה שקשה לי לפתור באמצעות חומרה שאני מכיר. הסיטואציה היא כזאת: יש לי מערכת סטריאו קיימת (לא רוצה להחליף אותה ולקנות חדשה) עם כניסות סטנדרטיות, ללא אפשרות קליטת שידורים אלחוטיים כלשהם. יש לי לפטופ שנמצא רחוק מהמערכת (לא ניתן להעביר כבל ולחבר אותו אל המערכת). המרחק ביניהם הוא מספר מטרים, ללא קיר מפריד או משהו. אני מעוניין לנגן קבצי מוזיקה מהמחשב ולשדר אותם אל המערכת. המחשב יודע לשדר ב- BlueTooth. המערכת לא יודעת לקלוט במצבה הנוכחי. לכן, על מנת לחבר ביניהם חשבתי לקנות את המכשיר הבא: http://www.belkin.com/pressroom/releases/uploads/12_16_09_BTMusicReciever.html הבעיה שלי היא שבמפרט כתוב שהוא תואם למכשירי Iphone למיניהם, אך לא מפורט מעבר לכך. האם …
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אצל בן דוד שלי יש ראוטר EDIMAX פשוט, (אנטנה 1) בחיבור לכבלים בקומת קרקע של הבית הפרטי. אני אדע את דגם הראוטר בהמשך. אצלו בקומה מינוס 1 הקליטה לא טובה, זה מתבטא בגלישה נמוכה ובניתוקים. כרטיס הרשת שלו הוא כרטיס חיצוני בUSB שמחובר ע"י כבל מעריך. האם רכישת כרטיס רשת אלחוטי (פנימי) עם 2 או 3 אנטנות תשפר את המצב? או שזה לא ישפיע כי גם הראוטר צריך להיות מרובה אנטנות בהתאם מהצד השני? אולי כרטיס HIGH GAIN הוא הפתרון? אלו עם האנטנות הגדולות. המרחק עצמו בין השניים לא גדול, אווירית מדובר באולי 10 מטרים, אבל חלקים הם... קרקע. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1483 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1753
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי ראוטר Compex np27g ואני גר במקום שמאפשר להרבה אנשים להתחבר לרשת שלי בו זמנית. רציתי לדעת איך אני בעצם מעיף אותם מהרשת שלי, או(אם אפשר) מכבה להם את המחשב... ד"א, אני יכול להמליץ על הנתב הזה, נתב מעולה, לא קפא לי מעולם(יש לי אותו שנתיים), גם עם עבודה אינטנסיבית של uTorrent וeMule ביחד, ועוד הרבה הרבה הורדות וגלישה, מחוברים אליו: מחשב נייח בחיבור קוי (המחשב שלי), מחשב נייד (של אבא שלי), עוד מחשב נייד (של אחי הגדול), מחשב נייד נוסף(של אחי התאום ), ומחשב נייח נוסף(של אמא שלי). בנוסף, מחובר אליו מתאם VOD של יס(שמאוד מאוד מאוד מעצבן אותי שהוא "גונב" לי חלק ניכר מאוד מרוחב הפס, כאשר אני צופה בסרט או סדרה בVOD!!!). רוחב פס: 12\1 MB's.
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-