עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. כבר הרבה זמן שאני צריך את עזרתכם אבל לא הזדמן לי לשאול לעזרתכם כאן. כבר הרבה מאוד זמן (כמה חודשים) שיש בעיות גלישה במחשב הרשת (מחשב המשפחה) שמתחבר לאינטרנט דרך המחשב הראשי (המחשב שלי). הבעיות מופיעות בכך שהאינטרנט במחשב הרשת מתנתק, כלומר פתאום ללא שום סיבה אי אפשר לגלוש בIE ושום אתר לא עולה, למרות שהרשת עובדת, ולמרות שהאינטרנט במחשב הראשי עובד בצורה תקינה במשך כל הזמן. מה שאפשר לציין שהתוכנות המתוקנות בשני המחשבים זהות לחלוטין, גם בגרסאות, ושהבעיה היא רק במחשב המשני, והבעיה קוראת בזמן לא מוגדר, פתאומי, וחייב להפעיל מחדש את המחשב, אפילו תיקון רשת לא עוזר. מה אפשר לעשות? נ.ב - בזמנו הגדרתי שרתי DNS לרשת, אולי הם לא טובים? אני בבזק בין לאומי נט מספר אחת באינטרנט המהיר.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. האם אפשר לחבר sfp של בזק לממיר לכבל רשת פרטי כדי לחבר ראוטר פרטי? ניסיתי לחבר ממיר כזה של פרטנר, הוצאתי את ה sfp של פרטנר והכנסתי את ה sfp של בזק וזה לא עבד. ראיתי שמוכרים בדיוק את אותו הדגם של d-link בחנויות ב 99₪. האם יש איזו נעילה וצריך לרשום את הממיר הזה? הייתי בטוח שסתם מדובר בממיר טיפש שבצד אחד מקבל סיב אופטי עם sfp ובצד שני מוציא חיבור לכבל רשת. דרך אגב איך קוראים למכשיר הזה? ממיר, מתאם, מתאם מדיה, ברידג'? כי נראה שאנשי השירות של בזק די אהבלים ומדברים איתי על ה sfp כשאני מדבר איתם על זה.

• 1 תגובה
    • 7k צפיות
  3. Started by shuy,

נגיד ואני רוצה לבצע את מה שבכותרת, באיזה סוג כבילה אני אצטרך להשתמש, כלומר כבל מוצלב זה ברור, אבל שמעתי שצריך כבל בעל 8 גידים, נכון?(ברשת רגילה, 10/100 יש רק 4 גידים מחוברים). (בהנחה שיש לי 2 כ.רשת בעלי יכולת לעבוד במהירות הזו). תודה!

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  4. Started by shifmoney,

אהלן חבר'ה, אני חדש כאן ושאלה בפי. מקווה שזה רלוונטי ולא נוגד חוקי פורום למיניהם. אני מנסה כבר כמה זמן להוריד סרטונים מיוטיוב באופן שבו אוכל לערוך אותם [כלומר- פורמט AVI בעיקר] אבל אני נתקל כל הזמן בקשיים. אתם מכירים אולי דרך טובה ויעילה להוריד סרטונים משם? אני פשוט כבר עובד עצות ונתקע כל הזמן. תודה מראש. אגב, אני מקווה שתענו לי על השאלה במהירות האפשרית, פשוט זה דיי דחוף.

• 0 תגובות
    • 919 צפיות
  5. Started by odedn,

הכיצד? ובכן, לאחר שיחה עם מספר ספקי נתבים בארץ, במאמץ למצוא נתב שתומך במודם כבלים, התברר לי שלא רק החייגן מפריע לכך: החייגן זה עוד מילא, יש לכך צידוקים מצדו של הספק מבחינת אבטחת מידע. אך, בנוסף לכך, קיים נושא סוג החיבור חייגן. יש פרוטוקול שנקרא L2TP, שיהווה בעייה בקרוב אם ייושם ע"י חברות הכבלים. כרגע רוב חיבור הכבלים עובדים בפרוטוקול PPTP שהנתבים הזולים (אלו של USR, LINKSYS) תומכים בו (כאלו שעולים $50-100 בחו"ל, ובארץ כמובן "רק" פי 5, כלומר כ- 1000 ש"ח, אמנם דופקים אותנו אבל לא נורא, לפי 5 אנחנו רגילים ) משווקי הנתבים הזולים אמרו לי, שלדעתם צפוי מעבר של חברות הכבלים לחייגן שעובד ב- L2TP . פרוטוקל זה לא נתמך כראוי ע"י אף נתב זול, אלא רק ע"י נתבים כמו של סיסקו שעולים …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. כותרת. תודה.

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  7. אהלן, במשרד של אבא שלי בעבודה מחובר מחשב אחד נייח לנקודת גישה לאינטרנט בקיר שמחברת אותו ישירות, בלי נתב או מודם או משהו כזה בין הקיר למחשב שלו (אני מניח שיש נתב ראשי שממנו יוצא הכבל אל המשרד של אבא שלי, לא בטוח מה הוא סידר לעובדים שלו שם.. וגם הוא לא.. :\ ) ובכל אופן, אם אני מחבר לשם לפטופ לדוגמא, עם שם ודומיין והכל שונה לגמריי, הוא עדיין מתחבר לשרת. ככה שאני דיי לא יודע מה הולך שם.. בכל אופן, הוא ביקש ממני לארגן לו רשת אלחוטיט למשרד, ככה שבעת ובעונה אחת גם הלפטופ וגם המחשב הנייח יהיהו מחוברים לאינטרנט, כאשר הלפטופ ברשת אלחוטית למישהו יש רעיון? (חשבתי על לחבר לשם האב אלחוטי עם יציאות רגילות, וככה לחבר גם את הניייח וגם את הנייד) התקציב לכל העסק זה 500 שקל בערך.. (ז"א, גם ל…

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  8. שלום רב, התקינו לי היום בבית חיבור לאינטרנט עם תשתית של הוט וספק בזק בינלאומי, בקצב של 12MBps. הרשת מחוברת למחשב הראשי בחיבור ללא חייגן, רק עם כבל רשת. ברצוני לקנות ראוטר אלחוטי שיתחבר למודם וממנו אוכל לקבל אינטרנט במחשב נייד נוסף בבית. השאלה שלי היא: 1. האם יש דגם או חברה מועדפת של ראוטר שמתאים למודם של הוט? 2. האם לאחר שאחבר את הראוטר אקבל במחשב הנייד את אותה מהירות גלישה כמו במחשב הניייח? תודה לכל העונים, אבישי

• 3 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. שלום וחג שמח! לאחרונה לקחתי על עצמי כפרויקט לבנות ולהתקין מחשב מדיה בבית (HTPC). אני מעוניין שהוא יוכל לבצע סטרימינג, אבל ביתי בעייתי: הראוטר בחדר העבודה, ואילו הסלון נמצא בקומה למעלה. בעקרון יש שם קליטה, אבל כנראה לא מספיק בשביל להזרים מדיה (למטה עובד, למעלה לא*). מהירות החיבור היא 10MB של בזק (תשתית+ספק), והמודם הוא של D-LINK, דגם DSL-2650U. ההזרמה תתבצע מהמחשב למטה למחשב בסלון (ומשם לטלוויזיה! או, יום שמח בו זה יקרה!) שאלתי היא: מה כדאי לי לעשות? לשדרג לראוטר בתקן n? איכשהו להעצים\להקפיץ את הסיגנל? (אם כן - אשמח למדריך\לינק\פירוט בנושא) או אולי בכלל לוותר על הרעיון, להבין שהמחשבים רחוקים מדי ובאים מתרבויות שונות מדי, שהזרמת מדיה אלחוטית לא תעבוד ושאני צריך להשקיע בדיסק…

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  10. אוקיי תשמעו,פ בתקופה האחרונה התחילו לי לאגים מטורפים. ברק הטמבלים לא עוזרים לי - כצפוי. הרצתי tracert, וזה מה שקבלתי: Tracing route to google.com [72.14.207.99] over a maximum of 30 hops: 1 1981 ms 3 ms 2 ms SpeedTouch.zeidman [10.0.0.138] 2 * * * Request timed out. 3 * * * Request timed out. 4 * * * Request timed out. 5 * * * Request timed out. 6 * * * Request timed out. 7 * * * Request timed out. 8 * * * Request timed out. 9 * * * Request timed out. 10 * * * Request timed out. 11 * * * Request timed out. 12 * * * Request timed out. 13 * * …

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  11. Started by deluxe,

אני מעוניין ליצור רשת קווית בבית. חשבתי על CAT6. יש אפשרות להעביר את הכבלים דרך תעלות של חוטי הטלפון? השילוב הזה עלול לגרום לרעשים או לתקלות? תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by th£»Light,

טוב אז ככה... קניתי כבל רשת אתמול... כדי לעשות רשת עם המחשב של אחותי עד עכשיו המחשב שלי היה מחובר למודם עם כבל רשת ולא היו בעיות... החלפתי את החיבור מהמחשב למודם בקבל USB התקנתי תדרייברים והכל הוא גולש וזה... ופתאום עושה ריסט... ניסיתי להתקין מחדש לא עזר... מה אני עושה?

• 10 תגובות
    • 974 צפיות
  13. הוא לוקח לי את כל רוחב הפס יש דרך לשלוט על הPS3 דרך המחשב?

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  14. יש לי נתב ישן שנתנו לי בזמנו בבזק בן לאומי SIEMENS SL2-141 ויש לי שתי בעיות : 1-אני לא זוכר איך להכנס לנתב 2-גם אם אני אכנס לשם יש שם בוודאות סיסמה שאני לא זוכר אותה חברים צריך דחוף את עזרתכם.......

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by alexrta,

יש לי חיבור בכלים של ערוצי זהב +012 חבילת ה-750 עד היום התחברתי אם חייגן אבל עקב בעיות רבות שהיו לי עם החייגן החלטתי לעבור להתחברות קבועה (בלי חייגן) אבל הגלישה + ההורדה פשוט איטית (רק לשם ההשוואה HWZONE בלי החייגן לוקח לו דקה לעלות וכשהייתי עם החייגן לקח לו בין 2 ל 4 שניות ומהירות ההורדה הכי גבוהה שהגעתי אלייה בלי DAP הייתה 70 ) יש לי WIN XP PRO אם זה עוזר במשהו בבקשה תעזרו לי!!! תודה מראש לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 804 צפיות
  16. יש לי 2 מחשבים בבית שצריכים אינטרנט. התשתית שלי היא של הוט עם חייגן קבוע, ויש לי ראוטר גם. עכשיו ששמעתי שאפשר לחבר את 2 המחשבים דרך המודם בלבד עדיף לא ? אני לא מעביר שום קבצים בין 2 המחשבים. אני רוצה את זה כי לפי המשפט: "כמה שפחות מכשירים אלקטרונים ככה יש פחות תקלות". עכשיו אני לא רוצה לחבר שום מחשב ל USB כי אני לא אוהב את שיטת החיבור הזאת. רציתי לחבר את 2 המחשבים בכבל רשת. אז איך אני אמור לעשות את זה אם יש לי רק מחבר אחד ? לשים מפצל ? אבל רק אחד מאיתנו יוכל להתחבר לא ? וזה יצריך חייגן ? אני לא יודע כלום בנושא הזה אז תוכלו לעזור לי ? אני רוצה לדעת את החסרונות בעיקר של השיטה הזאת כדי לדעת אם זה יפגע לי במשהו. מה שטוב גם שאין ראוטר לא צריך לפתוח פורטים ולא צריכים להיות תל…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by CHAOS6,

לפני שבועיים בערך עברתי ל014 בתשתית של בזק במהירות של 2 מגה, ובשבוע הראשון עשיתי פעם ביומיים בדיקת מהירות דרך האתר http://www.speedtest.net והכל היה תקין. אתמול החלטתי לעשות בדיקה כדי לראות שבאמת הכל בסדר ולהפתעתי גיליתי שפתאום ללא סיבה נראית לעין המהירות שלי ירדה בצורה משמעותית, עשיתי כמה בדיקות ויוצא שאני גולש בין 1 מגה ל1.8 מגה. עשיתי כרגע בדיקה והנה התוצאה האם לעוד מישהו יש כרגע בעיות עם הספקית 014 או שהבעיה היא ספציפית אצלי?

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  18. שלום לכולם, לחיבור אינטרנט במהירות גבוהה של 100Mb, חברת התשתית (בזק/הוט) תדאג למודם מתאים.. אבל.. לגבי הנתב.. הלקוח צריך לדאוג למגבלות!! 1. המגבלות רק כשמדובר בתשתית של בזק? רק כשמדובר בתשתית של הוט? בשני המקרים? 2. המגבלות רק כשמדובר בחיבור עם חייגן? רק כשמדובר בחיבור ללא חייגן? בשני המקרים? 3. בהוט למשל, מחייבים (במהירויות גבוהות) חיבור ללא חייגן! מה טוב/רע בזה? מאט את התעבורה בכלל? רק לחו"ל? לא בטיחותי? 4. 1043ND של TP-LINK למשל, ישלו חיבור WAN של 1000Mb.. לא די בכך להגיד שזה גדול מחיבור ה-100Mb מה שאומר שאין מגבלויות? 5. שרשור קווי/אלחוטי של כמה נתבים כאלה (שיישמשו כ-AccessPoints) אמור לתרום לטובה/לרעה למגבלות שתיארתי? גם תשובות חלק…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Gohan,

יש לי בבית 2 ADSLים ומחשב שמשמש כשרת על המחשב יש LINUX אני יכול לחבר את 2 הADSLים למחשב ולהוריד ממחשב אחר ברשת ב400K לדוגמה? (1.5MB) אם כן אז איך? תודה.

• 6 תגובות
    • 950 צפיות
  20. אתמול קניתי DIR-615N של dlink והגדרתי אותו די מהר , שמתי לרוב ה wireless clients שלי הגדרות חדשות (צריך רק לטפל בwii ) ובנתיים זה במצב עובד אבל לא בדוק 100%. לפני כמה שבועות הייתי תקוע בלי אינטרנט בגלל שהספק אינטרנט שלי השאיר אותי באוויר. רציתי לשחק במשחק steam אבל בגלל שלא פתחתי את הoffline mode מראש לא יכלתי לשחק . ניסיתי למצוא משהו פתוח ולא היה כלום בסביבה. אני נמצא במקום די מרכזי ברחובות וקומה רביעית . מדי פעם היו בקשות מהשכן שלי שאין לו אינטרנט להתחבר לשלי וממש לא היתה לי בעיה לתת לו (אחיו יותר מחובר טכנולוגית ובימינו אנשים התרגלו לאינטרנט בכל מקום). אז אני חושב לעשות משהו קטן ופילנטרופי רשת אלחוטית פתוחה אבל אני הולך להגביל רוחב פס באופן אגרסיבי - משהו כמו 5-10% …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by GL23,

שלום לכולם, יש לי נתב של LINKSYS. דגם WRT54GL הצלחתי לחבר אותו ללא כל בעיה למחשב הביתי והוא פועל מצוין. הבעיה נוצרת כאשר אני מנסה להתחבר אם הנייד שלי (DELL) לנתב הזה. כלומר, אני מוצא את הרשת/אנטנה שלי מתחבר ללא כל בעיה אבל תכלס לגלוש באינטרנט לא מצליח. כל דף שאני מנסה להיכנס אליו לא נפתח. (חייב לציין גם שהוא מראה לי שכל הפסים של האנטנה ירוקים ושאין בעיה מבחינת התחברות והגלישה). ולא נראה לי שהבעיה היא אם הנייד , כי להתחבר לרשתות אחרות אני מצליח. אז אני לא יודע מה לעשות. גם אין לי את הטלפון של התמיכה הטכנית למוצר זה. החנות שקניתי ממנה (KSP) הביא לי מס' טלפון מפוברק ועכשיו הם טוענים שאין להם.

• 9 תגובות
    • 845 צפיות
  22. אני בבזק בינלאומי במהירות 10MB. חוברתי עוד לניסוי של הכבל החדש - PowerNGN וכמו שכבר פרסמו פה אנשים שמו לב שהסטרימינג האמיתי הוא ב720p ו1080p וה360 נטען מהר ונעצר עד שהסרטון מתקדם ואז ממשיך להטען. מיום שבת שמתי לב לאיטיות נוראית כשאני מריץ סרטונים על 1080p, לעומת זאת סרטונים ב720p נטענים ורצים חלק ללא תקיעות. 1080p זה כבר סיפור אחר לגמרי ביוטיוב, תקיעות לפעמים לא נטען בכלל, נטען עד לנק' מסויימת ונעצר, כשאני משתמש בתוסף של IDM להוריד סרטוני פלאש מהדפדפן זה מוריד על מהירות מלאה.. וזאת הכתובת שממנה הוא מוריד o-o.preferred.bezeq-tlv1.v14.lscache4.c.youtube.com. באמת מייאש שעד לפני כמה ימים כל סרטון שרציתי על 1080p היה נטען במהירות כל הרוחב פס ורץ חלק ללא תקיעות. עוד מישהו שם ל…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Rockstatement10,

גם לכם יש בעיות באינטרנט של הוט בתקופה האחרונה? חבר אמר לי שגם אצלו זה קורה אז ככה שהבעיה לא אצלי. בגדול האינטרנט מתפקד טוב למעט כמה מקרים שהוא איטי או נתקע ומתנתק לפעמים.. למה זה?

• 16 תגובות
    • 6.3k צפיות
  24. Started by Guy950,

ראשית ארצה להתנצל אם אני באיזור הלא נכון, התלבטתי אם לפרסם בתמיכה הטכנית או פה, אבל אני חושב שפה זה יותר יתאים. אז המחשב שלי מחובר לרשת הביתית בוייפי באמצעות כרטיס הרשת של Dlink ורוב הזמן החיבור יציב לחלוטין ומקבל את מלוא המהירות של האינטרנט, כ100 מגה. לאחרונה התחדשתי במכשיר שמיעה חדש ומעבד דיבור חדש אשר עובדים עם סטריימר יחודי בשם ComPilot שהוא מתחבר באמצעות בלוטות' לטלפון או לכל משדר בלוטות' ומזרים את הכל ישירות למכשיר השמיעה שלי. כדי לחבר אותו למחשב קניתי משדר בלוטות' שלא התאים והמוזיקה הגיעה לסטריימר בצורה מעוותת ולכן, לפי המלצת החברה של הסטריימר, קניתי את המשדר של sennheiser שעובד מצוין! אבל בהמשך התגלתה בעיה חדשה שאני לא מצליח לסדר אותה בכלל. האינטרנט שלי התחיל לסב…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.