עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by nec14e,

שלום לכולם אני מחפש ראוטר שידע לעמוד בעומס עבודה ושלא יהיו בו ניתוקים. אשמח להמלצות תודה לכל העונים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, התקנתי ווינדוס 7 64ביט על נייד של ASUS. ניסיתי להתחבר לאנטרנט דרך ה-wifi אבל הכפתור של הדלקת ה - wifi לא עושה כלום. חיברתי את הנייד ישירות לכבל וגם אין שום דבר. מסתבר שאין Ethernet Driver. ניסיתי לחבר את ה - wifi דרך חיבור USB (כרטיס רשת אלחוטי) וגם חסר דרייבר, הורדתי את הדרייברים שהיו אמורים לפתור את הבעיה אבל זה לא עזר. אני צריך עזרה - - - תגובה אוחדה: - - - נמצא הדרייבר המיוחל אפשר לסגור/למחוק את הפוסט. תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by ramboIL,

היי שדרגתי בבזק לחבילה של 40 מגה מה שהכריח אותי לקחת מודם VDSL של בזק, בכוונה לקחתי רק את המודם, כי אני הראוטר שהם נותנים הוא לא משהו, ואני רוצה להשתמש בראטור הקיים שלי Edimax AR-7286WnA. הבעיה, לראוטר שלי יש רק כניסת טלפון ולא כניסת רשת ... איך אני מחבר ביניהם? תודה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. היי, יש לנו בארון תקשורת בבית את הראוטר של אורנג' (SIEMENS), ואליו מחובר SWITCH (בן 3 שנים, פשוט, של LEVEL-ONE, שמפצל את האינטרנט לשקעים ברחבי הבית) ומחוברת גם הקופסת VOD של YES. כבר שבועות ארוכים שכל התשתית הזאת לא עובדת טוב - והאינטרנט (אלחוטי או חוטי) נופל לנו - מקבלים הודעת "no / limited internet connection" אחרי שהטכנאי של אורנג' היה בבית, הוא טען שהבעיה היא ב-SWITCH שכנראה מקצר (אחד השקעים שלו כבר לא תקין תקופה ארוכה, אולי הוא באמת עשה את שלו), או אפילו עניין של עומס על הראוטר. ברגע שהוא ניתק אותו הכל עבד תקין! רק כדי להיות בטוחים המשכנו לעבוד תקופה כשכל פעם מחברים רק "קופסה" אחת ל-SMART BOX (פעם את הVOD ופעם את הSWITCH) - אבל המסקנות לא היו חד משמעיות.... השאלה שלי…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by gil.,

שלום, אני עובר לבית חדש והפתרון הנ"ל נראה לי חלופה מעניינת לרשת אלחוטית ו\או לחיווט הבית (אני לא רוצה אלחוטית בגלל קרינה). יש לי די הרבה שאלות\הבהרות בנושא, אשמח לתשובות. באופן כללי איך הביצועים? הדרישות שלי די נמוכות. בעיקר גלישה באינטרנט, קצת צפייה ONLINE (לא מחפש איכות צפייה). אני אצטרך 2 נקודות רשת ואח"כ אולי עוד 2 או 3. ראיתי שמוכרים בד"כ את המתאם בזוגות או ביחידים. האם המתאם שמיועד להתחבר לראוטר (HOT במקרה שלי) דומה לשאר נקודות הרשת, או שיש יחידה "ראשית" ועליה יש להוסיף יחידות קצה? האם מתאמים של חברות שונות יעבדו זה עם זה בהנחה שאני מוודא שעובדים באותו התקן והמהירות? לגבי מחירים, המחירים נראים די יקרים גם בחנויות הזולות יותר. למישהו יש ניסיון עם מוצרים סיניים (סטייל…

• 16 תגובות
    • 6.5k צפיות
  6. Started by Ronen Mars,

שלום, יש לי בבית הוטבוקס במקום מרכזי (בשביל האלחוט) וממנו הולך כבל רשת לחדר עם כמה מחשבים, בחדר הזה יש לי ראוטר מדגם level one wbr-3406tx, שמשמש כהאב. כשאחד המחשבים מחובר להוטבוקס ישירות(בכבל או אלחוטי), אז הכל עובד בצורה תקינה. כשהמחשבים מחוברים דרך levelone, אז אני לא יכול לגשת להוטבוקס בכתובת 192.168.1.1. האם זה תקין וכיצד אני יכול לסדר את המערכת כך שאני אוכל לגשת להוטבוקס גם כשהמחשב מחובר דרך הראוטר ? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by Gico,

אני מחובר לבזק ב-TOP40 עם DSL-6740U המשמש כמודם, ו-Netbox של נטויזן המשמשת כראוטר ומתאם שיחות. לקראת מעבר לדירה חדשה אני רוצה לשדרג את מהירות הרשת הביתית ל-1GB. הלקוחות ברשת הם: מחשב A - המחשב הראשי, שעליו נמצאת כל המדיה. התכנון הוא שבעתיד המדיה הזו תצא אל שרת NAS. מחשב זה מחובר גם לטלויזיה ב-HDMI (תכנים עד 720P), והוא עובד 24/7 עם לקוח טורנט. מחשבי B ו-C בחדר הילדים שצריכת רוחב הפס המירבית שלהם היא תכני 720P. כרטיסי הרשת של כל המחשבים תומכים ב-1GB. פרט לכך יש עוד לקוחות אלחוטיים קטנים בד"כ (במונחי רוחב פס) נוספים כמו ניידים וטאבלט. מדוע לא להפוך את ה-6740 לנתב? כי בד"כ איכות הנתבים של בזק לא מדהימה בלשון המעטה. כשקיבלתי אותו והשתמשתי בו כנתב זה גם עשה לי בעיות עם הטלפוני…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by arou,

היי כולם, אני חדש פה אז אני מתנצל אם אני עובר על החוקים, למרות שקראתי אותם. לאחרונה המתג שלי שבק חיים היה לי מכשיר די פשוט של D-Link 16 Port ללא DHCP. הייתי מאוד מרוצה ממנו חוץ מהעבודה שאחרי פחות משנתיים הוא לא עובד. אני צריך לפחות 8 פורטים לא משנה לי עם DHCP או בלי. לדעתי עד 200 ש"ח. המלצות מישהו? תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by RAZIEL98,

שלום מאתמול עד עכשיו אין לי אינטרנט רציתי לדעת איך אפשר לסדר את הבעיה הזאת (ניסיתי להחליף פילטר וזה לא עזר) יש פתרון אחר ?

• 25 תגובות
    • 6.5k צפיות
  10. Started by eliran84,

שלום לכולם, אני גר כרגע באצות הברית, ויש לי בעיות עם מהירות האינטרנט במשרד. יש לי קוו של 35 מגה הורדה ו 5 מגה העלאה. יש לי מודם של מוטורולה שמתפקד רק כמודם, וראוטר חדש של לינקסיס wrt 1900 ac, הדגם הכי חדש. בעקרון הכל עובד מעולה ואני מגיע למהירות שאני צריך ואפילו טיפה יותר, הבעיה מתחילה שפעם ביום / יומיים, פתאום הכל נהיה איטי ומהירות ההורדה יורדת לאיזור ה 2 מגה. אז כמובן שצריך לכבות את הרואטר (לא את המודם, רק את הראוטר) להדליק והופ, הכל חוזר להיות בסדר. שידרגתי את הקושחה של הראוטר ועדיין זה קורה. בעקרון מחוברים על הרשת כמה מחשבים (חדשים לגמרי) והמון טלפונים של voip (באיזור ה 15). הטלפונים מחוברים ל switch של netgear מדגם NETGEAR 24 Port Gigabit Business-Class Rackmount Swi…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. שדרגתי ל-100 מגה של הוט וקיבלתי ראוטר/מודם Hotbox, לא ה-fiber, וכצפוי החומרה של הוט על הפנים, ככה מתייחסים ללקוחות שלך.. לא משנה, החדר שלי בממ"ד שנמצא כ-4-5 מטר מהראוטר ובנוסף יש בדרך עמוד תומך מאוד עבה. עם דלת פתוחה בממ"ד יש לי חצי קליטה, וסגורה כמעט ואין. (אין לי בעיה עם הטילים, אבל עד האות של ה-WIFI) מה שעשיתי זה להשתמש בריפיטר-TP LINK range extender wa850re שהצבתי בכניסה לחדר ועכשיו בכל החדר תמיד אפילו עם דלת סגורה יש קליטה מלאה.(ניצחון על החמאס). אבל, כמובן שהמהירות ירדה, האתרים דווקא סבבה ואני לא רואה בעיה, אבל מהירות ההורדה ירדה מאוד, ובבדיקה ב-SPEEDNET יש לי רק 7 מגה, עכשיו היה לי ברור שלא יהיה 100, אבל גם לא 7, אפילו אחרי שהריפיטר בעצם מוותר על חצי. השאלה היא אם…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by abnatan,

היי חברים, ברשותי 2 נתבים מתוצרת TP-Link: 1043ND - נתב ראשי המחובר ל-HOTBOX 941ND - נתב המוגדר בתצורת WDS ומשמש להגדלת טווח הרשת. בשני הנתבים נעשה שימוש בקושחה המקורית בגירסה האחרונה. ה-1043 מפגין יציבות טובה, אך ה-941 קורס לפחות פעם ביום ומצריך הדלקה מחדש כדי שישוב לתפקד. האם הניתוקים התכופים יכולים להעיד שה-941 לא תקין חומרתית? אשמח לעצות בנושא

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לפני כמה חודשים עברתי מ012 להוט ומאז אני סובל מאינטרנט איטי , ניתוקים יומיומיים , עוצמת קליטה נמוכה . בקיצור חרא של אינטרנט. אין לי סבלנות להתקשר לספק ולהתלונן כי אני יודע מראש את התשובות השקריות שלהם. יש לי HOTBOX שמחובר עם ראוטר TL-WR841HP . ומשם לפצל רשת של TPLINK וממנו מחובר מחשב נייח ועוד כבל רשת ארוך של 50 מטר בערך שמגיע לחדר הרחוק . עשיתי בחדר הרחוק נקודת רשת וחיברתי לשם ראוטר נוסף Model No. TL-WR841N / TL-WR841ND ושניהם עובדים יחד (לא על אותו ערוץ בWIFI) אני לא חושב שבגלל כל מה שעשיתי אני סובל מאינטרנט איטי אלא זה בגלל הספקית הגרוע. (תקנו אותי אם אני טועה) לכן אני מבקש את עזרתכם לאיזה ספקית כדאי לעבור שמתחייבת לאינטרנט טוב ומהיר וכמובן במחיר אטרקטיבי. ספק…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Nirel,

שלום, כיום אני בתשתית של בזק וספק נטוויזן עד היום הייתה לי חבילה של 15 מגה באינטרנט, דיברתי עם שתי החברות ועברתי למהירות של TOP40. כרגע יש לי מודם ישן של בזק שאינו תומך ב40 מגה ולכן אני צריך לקנות אחד חדש. הוצע לי מבזק לשכור את הראוטר שלהם ב10 שקל לחודש ולכן אני מעדיף לקנות אחד באופן עצמאי. כיום מחוברים לי 2 מחשבים לראוטר באופן קווי ועוד טלוויזיה של YES (לכן אני צריך ראוטר עם 4 חיבורים), בנוסף יש לנו טאבלט בבית ואנחנו משתמשים גם ברשת WIFI. לכן אני צריך המלצה על ראוטר משולב מודם שראשית יתמוך בתשתית בזק (ADSL) ושנית שיהיה עם 4 חיבורים ומספיק חזק להגיע עם קליטה טובה לטאבלט שנמצא בחדר אחר (מרחק של כ-2 קירות). (מבחינת מחיר עדיפות לכמה שיותר זול כמובן אך אם יש הבדל משמעותי אשמח…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אהלן. יש לנו במשרד רשת עם ראוטר של בזק (רשת ביתית למעשה), ברשת 11 מחשבים. מאז שהגיע המחשב ה11 יש בעיות שיתוף, מחשב אחד תמיד לא רואה את האחרים וזה המחשב האחרון שהדלקנו באותו היום, מדי פעם בורחות הגדרות שיתוף, יש כמה מחשבים עם ווינדוס 7 וכמה עם XP איש מחשבים שביקר פה אמר שצריך כבר להתקין סרבר ולשנות את כל מבנה המחשוב במשרד, אבל זו השקעה גדולה מדי עבורנו. מפה ומשם ליקטתי שברי מידע כי אפשר להתקין שרת קבצים או NAS (שאינני יודע מה הוא) ע"מ שכל העובדים יעבדו בעצם על מחשב אחד מרכזי, אבל ייתכן ותהיינה בעיות כי גם ברשת כזו ניתן לשתף רק 10 מחשבים. אשמח אם תוכלו לייעץ לי, אם אפשר בשפה פשוטה (...), מה לעשות. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. יש לי ראוטר של 012 בממד ליד המחשב נייח והקליטה של האינטרנט בסלון לא משהו ולא מתפקד כמו שצריך. יש אצלי יס בבית וכמובן שיש את הקופסא של ה VOD שאפשר להוציא ממנה כבר רשת לחבר למחשב בסלון ולגלוש.. יש אפשרות לחבר מהקופסא של הVOD לראוטר של בזק שיהיה WIFI בסלון ?

• 7 תגובות
    • 9.9k צפיות
  17. Started by redead,

הבית מושחל עם CAT6. מבקש עזרה בבחירה של שקע לקיר וקונקטור בצד ארון התקשורת בשביל חיבור לסוויץ המטרה כמובן לקבל 1GB בלי הפרעות ובעיות. האם יש הבדל בין המוצרים השונים ?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. שלום, הוריי שדרגו את חבילת הגלישה מ12 מגה ל30. התשתית של הוט והספק 012. לפני השדרוג, בדקנו באתר שלהם מהן הדרישות לאינטרנט מעל 12 מגה וראינו שאנחנו עומדים בדרישות שמוצגות בדף הזה - http://www.hot.net.il/heb/Internet/HOTINT/requirements/ לפי האתר שלהם, הדרישות לאינטרנט במהירות 12 מגה ומעלה הן: מעבד Intel i3(או מקביל) ומעלה -המעבד שלי הוא i5 4670K. זכרון מחשב 2GB -יש לי 8. מערכת הפעלה Windows XP/לינוקס ומעלה -לי יש Windows 8.1. כרטיס רשת פנימי או נפרד מלוח האם במהירות 10/100Mb -יש לי פנימי במהירות 10/100/1000Mb. כבל רשת CAT5 -יש לנו כבל רשת CAT5 אנחנו לא מתחברים עם חייגן, יש לנו חיבור קבוע. המודם הוא TERAYON TJ715. קודם כל דיברנו עם הוט והסדרנו את עניין התשתית, וא…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכולם, בימים הקרובים אני עובר דירה (רמת גן) והגיע הזמן לבחור תשתית וספק אינטרנט. עד היום הייתי עם בזק + בזק בינלאומי במהירות 15 מגה ללא בעיות כלשהן ודיי מרוצה מהשירות. בדירה שאני עובר אליה, ידוע לי שהדיירים הקודמים היו מחוברים דרך תשתית של הוט. האם כדאי להשתמש באותה תשתית של הוט, או לעבור לבזק? האם יש הבדל בין התשתיות מבחינת ביצועי רשת ומהירות? אני מתלבט בין 40 מגה או 100 מגה, כנראה שאלך על 100 מגה. אם Unlimited היה פעיל, הייתי מתחיל איתם... אבל עד אז זה בזק או הוט. תודה, רן.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם, יש ברשותי ראוטר של בזק דגם D-Link DSL 2760U והוא ממוקם בבית בתוך ממ"ד. הממ"ד נמצא בקומת קרקע והמחשבים נמצאים בקומה עליונה. בחדר שנמצא בדיוק מעל הממ"ד יש קליטת WiFi (לא מלאה, אך מספיקה) אך בחדרים האחרים אין קליטה בכלל. איך ניתן להגדיל את טווח ה WiFi כך שיאפשר גלישה בכל הקומה העליונה? - אין אפשרות להוציא את הראוטר מהממ"ד - אין אפשרות להעביר כבל רשת לקומה העליונה חשבתי לקנות את הרפיטר האלחוטי של בזק http://www.bezeqstore.co.il/homenet_bezeq/rafiter.html או אולי HomePlug? אשמח לשמוע הצעות נוספות... תודה מראש, רן.

• 5 תגובות
    • 8.1k צפיות
  21. הבעיה זה לא המהירות שיש לכם אצל הספק אלה האתרים שלא תומכים ולא מספקים מהירות גבהות אולי רק בהורדה וזה בעיה רצינית ואין פתרון בשביל לדעת כמה אתם באמת מקבלים ותראו שהמהירות הגלישה שלכם הרבה יותר אטית וזה בגלל האתרים שלא משדרגים מהירות כי זה יקר או שאין להם צורך ביותר ואתם סובלים בשביל זה יש תוכנה מעולה שמנתרת את הקו שלכם ומגלה לכם את האמת אצלי יש 100Mbs אבל הממוצה שאני מקבל זה 5Mbs והכי הרבה ולא תמיד עד 10Mbs ממש עלוב מה אפשר לעשות בשביל לפתור את הבעיה ואצל הספק הכול תקין אני מקבל אפילו קצת יותר ממה שיש לי אז הם טוענים שהבעיה היא לא אצלם אז אצל מי הבעיה קישור להורדת התוכנה http://www.softperfect.com/products/networx/

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by dorbarnea1,

אהלן, לפני שלוש שנים בערך עשיתי קורס מנהל רשתות .. MCITP, ורציתי לדעת איפה אני יכול להשיג חומר ללמוד למבחן של מייקרוסופט... חוץ מחומר, גם איזה אתר שיכול לתת הדרכה קטנה ופשוטה מה עושים איך ניגשים ומה הכי רלוונטי ללמוד ... נ.ב אם יש איזה אתר רלוונטי וטוב של התחום הזה, אפילו פורום או משהו , אני ישמח לדעת עליו ... או אנשים שיכולים לתרום 5 דקות מזמנם להסבר קצר .. תודה רבה, דור .

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. הבעיה זה לא המהירות שיש לכם אצל הספק אלה האתרים שלא תומכים ולא מספקים מהירות גבהות אולי רק בהורדה וזה בעיה רצינית ואין פתרון בשביל לדעת כמה אתם באמת מקבלים ותראו שהמהירות הגלישה שלכם הרבה יותר אטית וזה בגלל האתרים שלא משדרגים מהירות כי זה יקר או שאין להם צורך ביותר ואתם סובלים בשביל זה יש תוכנה מעולה שמנתרת את הקו שלכם ומגלה לכם את האמת אצלי יש 100Mbs אבל הממוצה שאני מקבל זה 5Mbs והכי הרבה ולא תמיד עד 10Mbs ממש עלוב מה אפשר לעשות בשביל לפתור את הבעיה ואצל הספק הכול תקין אני מקבל אפילו קצת יותר ממה שיש לי אז הם טוענים שהבעיה היא לא אצלם אז אצל מי הבעיה קישור להורדת התוכנה http://www.softperfect.com/products/networx/

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by MAROM,

אהלן חברה אני מעוניין להתחבר אלחוטית לרשת דרך המחשב הנייח אשמח להמלצות לגביי כרטיס רשת אני קונה מחשב גיימינג תודה

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  25. Started by Mike_Shinoda,

שלום, דוד שלי רוצה שיהיה לו IP קבוע בבית. הוא עובר עכשיו לדירה חדשה ולכן יכול לבחור תשתית וספק חדשים. השאלה היא ממי אפשר לבקש דבר כזה? (אני מניח שמהספקית?) והאם אתם יודעים על חברות שלא מספקות דבר כזה? כמו כן האם צריך משהו מיוחד? האם לוקחים על זה אקסטרה כסף? אם כן כמה נהוג? יש עוד משהו שהוא צריך לדעת שלא שאלתי? בתודה מראש על כל תשובה שתנתן בברכה, ליאור.

דיונים חדשים בפורומים