רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, עברתי לאחרונה מבזק לנטוויז'ן (תשתית בזק - רפורמת השוק הסיטונאי), והחלפתי מודם של בזק בראוטר NetBox של נטוויז'ן. מאז חיבור הראוטר, אחד עשר תהליכי svchost.exe נטענים באתחול המחשב (Windows 7) לעומת עשרה תהליכים שנטענו בזמן השימוש במודם בזק. אודה על הסבר לעלייתו של תהליך ה-svchost.exe הנוסף, וכן על אפשרות בדיקה לנחיצותו של כל תהליך בעל שם זהה.
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מתחבר לאינטרנט עם מודם Rotal RTA1320a ומשתמש עם ה-D-Link DSL 2650U כ-Access Point (מה לעשות המתאם שיחות של 012 אינו יודע להתחבר מאחורי נתב). כיצד אני יכול להתקין מדפסת רשת, ההוראות שבחוברת של בזק כמובן אינן עובדות (כנראה בגלל IP שונה של 012). תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי. אני רוצה לפצל כבל רשת (מהקצה שלו) ל 2 כבלי רשת שונים שיהיו מחוברים לשני מחשבים. אין צורך שלשני המחשבים תהיה גישה לאינטרנט בו זמנית, אלא שפשוט תהיה דרך נוחה לשימוש בלי צורך לנתק את הכבל ולחבר למחשב השני כל פעם. מצאתי דבר כזה: http://www.ebay.com/itm/RJ45-3-Way-Network-Cable-Splitter-Extender-Plug-Coupler-/280944484866?pt=US_Networking_Splitters_Couplers_Adapters&hash=item416998a202 השאלה היא, האם עם מפצל כזה לשני המחשבים תהיה גישה לאינטרנט בו זמנית? כי אני לא רואה עליו שום כפתור שמחליף את המחשב שפעיל באותו רגע.
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי ראוטר שך Alcatel דגם SpeedTouch 510. לראוטר יש 4 יציאות LAN, וכבל ה-LAN שמחובר לכרטיס רשת שלי מחובר כל הזמן לאותה יציאה. פתאום שמתי לב שה-IP שהוקצה למחשב שלי השתנה מסיבה לא ברורה. ניסיתי לחבר את הכבל ליציאות אחרות, אך ה-IP שלי לא השתנה. בעבר בכל פעם שחיברתי את המחשב ליציאה אחרת קיבלתי IP אחר (IP קבוע לכל אחת מ-4 יציאות ה-LAN). איך אני יכול לשנות את ה-IP שמוקצה למחשב שלי, כך שהוא יחזור להיות ה-IP הישן? הדבר חשוב בשביל טבלת ה-NAPT, לצורך הפניית פורטים.
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
כפי שהערכתי מיד עם פרוץ רפורמת השוק הסיטונאי, ציוד הקצה - כלומר מודם ה-VDSL, הופך להיות עקב האכילס של המעבר מבזק ל-012 או ל-018. על פי המדווח אתמול בגלובס והיום ב-The Marker בזק החליטה להוריד את הכפפות ומטילה למערכה את הנשק האחרון שיש לה - הקשר בין השירות שלה לציוד שהיא מכרה/נתנה בהשאלה. לפי האמור בכתבות, בזק אינה מסתפקת בקנס של ה-200 שקל תמורת נתב שלא הוחזר ויתכן שהיאותתחיל לרדוף אחרי לקוחות. כל מי שלא החזיר ציוד להוט וזו החליטה לרדוף אחריו, גם חודשים ושנים לאחר ההתנתקות, בוודאי יודע על מה אני מדבר. ככל הנראה קצב העוברים מבזק לספקיות האחרות הולך ובזק מבינה שהמודם/נתב שלה הוא אמצעי ההפחדה היעיל ביותר. העובדה שלא ניתן להשיג בישראל מודם VDSL ויש רק מוצרים משולבים ספורים …
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מעניין אותי מה ממוצע ההורדות למשתמש הלא פשוט. אני חושב שאני נמנה בין ה 20-60 ג'יגה אבל עקב LCD FHD חדשה זה הולך להשתנות מאוד בקרוב.
-
- 17 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן, הבעיה בכותרת קוראת בכל הדפדפנים באותו מחשב, מה זה יכול ליהיות? אריאל עריכה טעות בפורום נא להעביר לפורום המתאים
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שני הנתבים נראים מבחינת מפרט אותו הדבר. מה ההבדל ביניהם ?
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לפי האתר של TPLINK הם הופיסו להורידה סוג של כלי אשר אמור להפוך את הנתב לשרת מדפסת, הנה הקישור: http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WR1043ND&version=V1#tbl_j TL-WR1043ND_USB Printer Controller_Utility Work with the latest version of firmware for TL-WR1043ND. רשימת תמיכה למדפסות בנתב 1043ND: http://www.tp-link.com/common/compatible/print-server/ מעניין אם זה עובד, אנסה שיהיה לי זמן, אם מישהוא מנסה שיתן דיווח
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום ! יש לי מודם שקיבלתי מבזק שהוא Aztech ADSL2+ ethernet bridge router DSL-600E אז כמו שהבנתי אפשר להפוך אותו לראוטר אבל מה שלא הבנתי זה שהראוטר הזה בעצם יכול לעבוד כמו ראוטר חיצוני ? (כרגע אני מחובר שמחשב אחד מתחבר למודם ואחד למחשב הראשון ככה שחייב שהראשון יעבוד בשביל שיהיה בשני אינטרנט) כאילו לחבר 2 מחשבים ושגם אם המחשב שאליו מתחבר המודם כבוי אז בשני יעבוד האינטרנט (גם אם זה כרוך באיזשהו מפצל מהמודם)
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום , קבלתי תמודם aztech 600e מבזק , הפכתי אותו לראוטר אני מצליח לגלוש ללא קושי , אבל האי מיול מת הפורטים סגורים ... עשיתי פורט פווארדינינג לפורטים של האי מיול ועדיין הפורטים סגורים ... הורדתי תפאיירוואל , מראוטר קונקשיין ועדיין סגורים הפעלתי DMZ , שמתי כתובת סטטית ושום דבר לא עוזר משהו יכול לעזור בעניין אני נגנב כבר
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים הורדתי שידרוג לfirmware של הנתב בבית. הנתב של 3com מסוג 3crwer100-75 מכיוון שהייתי צריך לשנות את הMTU המינימלי שלו (מה שלא היה אפשר לעשות בגרסה הישנה) בשל חיבור xbox לרשת הביתית. מאז שעשיתי את העדכון יש לי ניתוקים כל 5 דקות לכמה שניות מהאינטרנט. כאשר אני מחבר את המחשב ישירות למודם (המודם הוא Terayon TJ715 לכבלים) אין ניתוקים כאלו. קראתי שאחרי העדכון לגרסה הזו יש צורך לחזור להגדרות היצרן. חזרתי אליהן בשני אופנים גם ע"י התוכנה וגם ע"י כפתור הreset שנמצא בחלק האחורי של הנתב - אך ללא שום תוצאה, עדיין אותה בעיה. כרגע גרסת הfirmware היא 1.3.06ww אשמח לכל עזרה בנושא, תודה
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
בכל הטורנטים, הורדות והעלאות מטורנט ליץ' - דיווח אחד יחיד ומיוחד. צבע אדום לו ובקול תרועה מכריז: סטטוס השרת, אופליין טיימד אאוט!
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, רוצה לעבור לשוק הסיטונאי 100 מגה בזק. רוצה לקנות ציוד משלי,איזה ציוד לקנות? אני צריך 5 פרטים קווים+אלחוטי 2,4 ו- 5 תודה מראש, גיל.
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח להיעזר בידע שלכם בפתרון הבעיה של הראוטר שלי. ברשותי ראוטר Linksys WRT54GL (שנת 2009). תשתית האינטרנט היא כבלים (הוט) וספק התקשורת הוא נטויז'ן. מהירות האינטרנט הינה 30 מגה (mbps). הרשת משרתת מחשב נייח אחד (מחובר דרך כבר לראוטר), שתי מחשבים ניידים, שתי טאבלים ושתי סמארטפונים. עד לפי שבוע, לא חוויתי שום בעיה עם הרטואר והוא שירת אותי נאמנה. לפי שבוע, התחלתי להרגיש האטה חריפה במהירות האינטרנט באחד ממחשבי הקצה המחוברים לרשת. לאחר בדיקה של שאר התקני הקצה אכן ניכר כי בכולם ישנה האטה חריפה של המהירות. מותר לציין כי המחשב הנייח לא סובל מהאטת מהירות כלל וכלל. לאחר פנייה לספק האינטרנט, החולפו ההגדרות בראוטר על מנת שיעבוד ללא חייגן. פעולה זאת לא סייעה לפתרון הבעיה. בד…
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אתמול שידרגתי את הרוחב פס שלי מ 5 מגה רגיל ל 12 UFI בעקבות ההוזלה שהם עשו 99 להוט+60 לבזק בין לאומי, חיבור ללא חייגן. רצו לדחוף לי את החבילה של האנטיוירוס שכאילו יושב על השרת שלהם ומסנן וירוסים ופריצות, התווכחתי איתם שאני לא רוצה ולא צריך את זה .. הורידה לי 5 שקלים (55 שקל לבזק בין לאומי) אני מוריד באזורוס ומאז העלאה לטורנטים ממש ממש איטית ובקושי זזה, אולי רק איזה 2 העלאות במקרה ולוקח מלא זמן עד שהוא מוצא מישהו לעלות אליו אפילו ששמתי 25 - 30 טורנטים שיעלה אליהם מאתר של טורנטליץ ומ- hd-bits.ro אתרים פרטיים, ויש מלא ליצרים !!! יש לי מחשב יחיד ואין לי ראוטר ושום דבר שמגביל במחשב... למישהו יש את הבעיה הזאת ? אני חושב שהטכנולוגיה החדשה גם מגבילה... איך זה הגיוני ? אתמול הכל ע…
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אני לא בטוח באיזה פורום בדיוק הייתי צריך לפרסם תרד זה אבל נראה לי שזהו הפורום המתאים ביותר. יש לי בעיה עם הפורטים בתוכנת האימיול. הרכבתי בבית נתב אלחוטי+קווי של EDIMAX BR-6204WG שמחוברים אליו נייח. ונייד בצורה אלחוטית. התקנתי את תוכנת האימיול, שבחר שני פורטים שרירותיים (בדקתי את הפורטים האלו האם פתוחים, כמובן שהם היו סגורים), לאחר מכן הגדרתי בנתב (ע"פ ההוראות באתר PIKOK.CO.IL) את שני הפורטים האלו. כמו כן הגדרתי גם ב FIREWALL של חלונות את הפורטים האלו. שוב בדקתי האם הפורטים פתוחים, הם היו פתוחים, לפחות רק עבור אותו הפעם שבו האימיול לא נסגר, כלומר סגרתי את האימיול ושוב בדקתי את הפורטים והופפפ הם שוב סגורים. מאז ניסיתי כל דבר אפשרי שגם לא עזר לי, החלפתי את ה FIRE…
-
- 17 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי ראוטר pt-link td-w9970 שהפכתי אותו לנקודת גישה AP והכל עובד מצויין. עבדתי לפי המדריך המצ"ב (מדריך מצויין) https://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm יש לי צורך ביציאת LAN אחת נוספת מהראוטר ותהיתי האם ניתן להשתמש בכניסת WAN לצורך כך. במידה וכן, האם יש צורך בהגדרות מיוחדות? אודה לתשובות
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, כן ראיתי שיש המון שירשורים לגבי המלצות של מודם לבזק וכו'. וראיתי אכן ש NETGEAR לא מומלץ. ודגמים של TP LINK מומלצים. איזה דגמים בדיוק? אני כנראה עובר לבזק מכיוון שאם הוט יש לי בעיות תשתית ואף אחד לא מוכן שם להקשיב לי! עכשיו יש לי ראוטר 1043 אז אני צריך מבחינתי מודם אבל הבנתי שהם לא מספקים מודמים אחרי 20 מגה. אז מה מומלץ ל 30 מגה אינטרנט עם הראוטר הנ"ל? ואם יש אופציה להפוך את הראוטר שהם יספקו לי נטו מודם? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אין לי מושג מה הסיבה, אך לפתע פתאום אני מוגבל בכניסה לאתרים מסויימים. לדוגמא: האתר של תיק דבקה, תפוז, מחלקת הפורומים של האתר הזה (שלכם. נכנסתי דרך מחשב אחר). בטח יש עוד אתרים שעדיין לא גיליתי שהם חסומים בפני. מה יכולה להיות הסיבה ואיך פותרים אותה?
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
התקשרתי לחדש מנוי באנדל אצל בזק בין לאומי כמו שאני עושה כל שנה כבר כמה שנים טובות (במיוחד עם המחיר של 75 שקל באנדל מול הוט ל 1.5) אומרים לי "מצטערים מתאריך 1.2.2010 הוט לא עובדת יותר עם 1.5 , רק 2.5 שלם 100 שקלים כולל מע"מ !!! " זה סוג של מונופול מזה צריך להיות ! יופי ...מחר יהיה : "מצטערים הוט עברה לחבילות מינימום של 5M שלם 120 שקל " מה יהיה !!??? יש למישהו פיתרון לאחד שאפילו 750K מספיק לו ? היום בערב מסתיים לי המנוי אז אם אפשר טיפים מהירים ... ???
-
- 23 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
רכשתי נתב אלחוטי וכרטיסי רשת אלחוטית חיצוניים בחיבור USB, הכל מתוצרת Edimax. התקנתי את הנתב לפי המדריך ורשת בסיסית ללא סיסמה, והתקנתי כרטיס רשת אחד בינתיים. עם כרטיס הרשת מגיעה תוכנה שדרכה צריך להגדיר ולהתחבר לרשתות האלחוטיות, לפני שמשתמשים בכלי של Windows לאיתור רשתות אלחוטיות. מצאתי בתוכנה את הרשת שהתקנתי וניסיתי להתחבר אליה, אבל בשלב ה-Acquiring Network Address אני מקבל הודעה שזה לא מתחבר, מסיבה שלא ברורה לי. כרטיס הרשת בבירור מזהה את הרשת עצמה ומעיד על עוצמת חיבור של 60% באיכות מקסימלית. מאותו החדר בו נמצא כרטיס הרשת הצלחתי להתחבר לרשת בלי בעיות באמצעות iPod, כך שהבעיה היא כנראה לא ברשת. ניסיתי בכל מקרה להגדיר באופן ידני ברשת את כתובת ה-mac כ"מורשית כניסה", לא עוזר. ע…
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי... רציתי לבקש המלצה על כרטיס רשת אלחוטי ממש חזק, שיקלוט למרחק גדול יותר. עכשיו יש לי את זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472869 ורציתי עם טווח קליטה יותר גדול, שיעבור גם קירות וכו... מהירות הגלישה לא כ"כ משנה לי, אבל הטווח משנה לי מאוד! כי יש לי עכשיו קליטה נמוכה. ויש לי כמה שאלות... א.אם אני קונה כרטיס רשת אלחוטי בתקן N, והראוטר לא תומך בתקן N, אז הטווח קליטה ישתפר אבל המהירות הורדה לא? (שזה בסדר כמו שאמרתי.) ב.כמה שיפור בטווח אני ארגיש אם אני קונה תקן N? ג.יש לי חוט עם כניסות ל3 אנטנות,לא מצאתי את זה בזאפ אז לא הבאתי קישור... אז עדיף כרטיס עם 3 אנטנות? או שאנטנה אחת זה יותר טוב?
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, שידרגתי למחשב חדש, ובעוד עם המחשב הישן שלי, וגם עם מחשב נייד, אני מקבל תוצאות טובות של הורדה והעלאה (הורדה סביב 20 מגה, העלאה סביב 2-3 מגה), במחשב החדש אני מקבל רק העלאה של 250Kb. הייתי בדיון ארוך עם בזק ובזק בינלאומי וניסו לעזור לי די הרבה זמן, ובסוף הבנו שכנראה הבעיה עם המחשב. עשיתי חיפוש באינטרנט וגם ניסיתי כל מני דברים כמו לדעכן את הדרייברים של הרשת INTEL 82579V, וגם לשנות את ה TCP CHECKSUM IPv6, אבל לא עזר לי. אם מישהו יכול לעזור זה יהיה מצויין. די קשה לי להתנהל ככה- לוקח לי בערך דקה וחצי לשלוח מייל של מגה בערך.... תודה מראש, יואל
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מודם של ZTE מסוג MF-61 (זהה לאלה שמשכירים מוובינג לחו"ל) - http://www.zteusa.com/t-mobile-4g-mobile-hotspot.html קניתי אותו בזמנו מטי-מובייל בארה"ב, הוא עבד מצוין ובאחת הפעמים הם הסירו לי הנעילה שלו ככה שהוא unlock לגמרי (השתמשתי בו בארה"ב גם אחרי שהסירו את הנעילה). העניין הוא שאני לא מצליח להגדיר אותו לגלישה עם כרטיסי סים מקומיים, כנראה בגלל כל מיני הגדרות שנשארו במכשיר (למרות שהוא מחפש רשת הוא לא מוצא לא משנה באיזה סים אני משתמש) ואני מניח שהגדרות הAPN שלו כרגע הן רק לטי-מובייל. אני מאד מעוניין להתחיל להשתמש במכשיר עם סים בינ"ל בחו"ל ומחפש מישהו שיידע לעזור (גם בתשלום) בהגדרת המודם ככה שיהיה אפשר להשתמש בו בכל מקום. מישהו? תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-