עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אין לי הרבה משחקי רשת מותקנים, אז לצורך הדיון אני אתמקד בWORLD OF WARCRAFT. בגדול, האינטרנט שלי פועל בסדר גמור. אין בעיה בגלישה, בהזרמת מדיה, בהורדות... הכל כרגיל. לאחרונה הופיעה בעיה במשחק המדובר: אני מצליח להתחבר כרגיל, אבל בתוך המשחק אני מקבל LATENCY של איזה 20,000. עם זאת, כשאני בודק בעזרת הפקודה PING ואותו השרת, אני מקבל כ100... ניסיתי להתקין את המשחק מחדש - לא עזר. ניסיתי לחבר מחשב אחר שעליו מותקן המשחק ופועל תקין כשהוא מחובר לרשת אחרת (נייד, בחיבור אלחוטי) לראוטר שלי - והבעייה קיימת גם בו! כלומר, הבעיה היא לא בהתקנת המשחק, אלא משהו עם הרשת בבית שלי. כמו כן, הפורטים שצריכים להיות מוגדרים אכן מוגדרים, והעיקר כאמור זה שלא שיניתי כלום מהזמן בו הכל פעל כשורה. למישהו יש …

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  2. היי לכלום, התחברתי היום למהירות של 100 מגה בהוט והספק שלי הוא בזק בינלאומי. לפי בדיקות של פינגים ומהירות אז התוצאות שקיבלתי הם שכאשר אני מחובר עם חייגן L2tp הפינג הוא כ-10 מילי שניות יותר נמוך מאשר בחיבור MPLS. ומהירות מול השרתים בחו"ל גם כן המהירות עם החייגן יותר גבוה לדוגמא מול שרת בגרמניה המהירות ללא חייגן היתה כ- 3mbps ועם חייגן כ-15mbps. דיברתי עם בזק בינלאומי והם אמרו שכל מי שמחובר על 100 מגה בחיבור ללא חייגן מנותב דרך הכבל החדש. אבל הם לא יכולים לעזור לי בבעיה כי הניתוב עובר ישירות דרך הוט. כשדיברתי עם הוט הם לא ממש הבינו במה הבעיה ולא יודעים איך לעזור לי. לפי הדיקות של tracert הניתוב לחו"ל בשני החיבורים הם שונים. ככה שאני לא יודע עם אני מוגדר שהניתוב עובר דרך הכבל…

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by dekken,

טוב אז שמתי לב שבזמן האחרון האינטרנט שלי לא במיטבו. עשיתי NETSTATS וגיליתי שיש לי כמה חיבורים של משהו לא ידוע בשם UNISON. הייתה לי תוכנה כלשהי שנקראת "UniFS Click-2-Play File System" ובכן, מחקתי אותה והחיבורים עדיין נשארו קיימים. מה אפשר לעשות בנידון? איך אני מעיף אותם לעזאזל? ומה זה בכלל UNISON?!?! http://img168.imageshack.us/img168/2126/22591507.png תודה.

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  4. Started by nnfyrbsnss,

שלום לראוטר שלי מחוברים הפס3 והמחשב חוטית והאייפוד אלחוטית, יש ססמא לרשת האלחוטית WPA2 ואותה שכחתי אני זוכר רק חלק מההתחלה, אבל באייפוד הססמא שמורה. אז השאלה שלי היא האם אני יכול לשחזר את הססמא מבלי לעשות ריסט לכל הFW של הראוטר כי יש שם המון פורטים מופנים והמון הגדרות שעשיתי, אני גם לא יכול להכנס לדף הגדרות של הראוטר כי הססמא היא אותה הססמא של הרשת האלחוטית, אני יכול אולי להכנס דרך המחשב לראוטר ולרסט את כל הססמאות לדיפולט? תודה בכל מקרה עריכה: כן שכחתי לכתוב את הדגם של הראוטר זה BR6204WT של אדימקס וגם אני רשמתי את הססמא במחשב אבל פרמטתי את המחיצה שבה הססמא היתה רשומה אוף אז אין מנוס מלמחוק את כל ההגדרות?

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  5. משרד התקשורת "הזדרז" להודיע היום שה-IPAD האמריקאי אסור לשימוש בישראל כי התקן ה-WIFI שלו אינו מותאם לתקינה האירופאית. http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/7/2057.pdf עדכון: קראו את הרשומה המפורטת שלי העוסקת בהרחבה בנושא זה -- כל המידע כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=666

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by yanivnn,

שלום. יש לי כרטיס רשת אלחוטי חיבור USB של ALFA לאחרונה הרבה פעמים החיבור מנתנק כאילו הכרטיס רשת נכבה לזמן מה ואין חיבורים ולאחר זמן מה הוא שוב נדלק ויש חיבור. חשבתי אולי בעיה בדברייבר הסרתי והתקנתי אחד מעודכן יותר אבל עדיין הבעיה בעינה... יש דרך לוודאות האם הבעיה בכרטיס? {יש רעש בזמן הניתוק כמו של הוצאת חומרה וכן בחיבור {כמו הוצאת חיבור USB והכנסה} בברכה

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  7. שלום לכולם, קראתי באתר של netcheif שהמהירות המקסימלית של הנתב של D-LINK היא 100Mbps ואכן אני מקבל כמעט 12MB בהעברה בין מחשב למחשב, יש לי ארבעה מחשבים מחוברים. לכל המחשבים כרטיס רשת ג'יגהביט, אם אני רוצה לקבל יותר מ 100 מגהביט הבנתי שאני יכול לחבר סוויצ' לנתב אבל יש לי כמה שאלות: כל סוויצ' יתאים או שחייב להיות לו פורט אפלינק? מה בקשר לזה? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251054928997 ואיזה כבל אני צריך, מוצלב או רגיל? ושאלה אחרונה, האם יש איזשהו חיסרון בחיבור כזה? זאת אומרת, גם מבחינת טופוגרפיית הרשת וגם מבחינת מהירות אינטרנט? כי הרבה יותר חשובה לי מהירות האינטרנט מאשר ה Ethernet. תודה רבה מראש

8. שלום חברים, אני לא בטוח באיזה פורום בדיוק הייתי צריך לפרסם תרד זה אבל נראה לי שזהו הפורום המתאים ביותר. יש לי בעיה עם הפורטים בתוכנת האימיול. הרכבתי בבית נתב אלחוטי+קווי של EDIMAX BR-6204WG שמחוברים אליו נייח. ונייד בצורה אלחוטית. התקנתי את תוכנת האימיול, שבחר שני פורטים שרירותיים (בדקתי את הפורטים האלו האם פתוחים, כמובן שהם היו סגורים), לאחר מכן הגדרתי בנתב (ע"פ ההוראות באתר PIKOK.CO.IL) את שני הפורטים האלו. כמו כן הגדרתי גם ב FIREWALL של חלונות את הפורטים האלו. שוב בדקתי האם הפורטים פתוחים, הם היו פתוחים, לפחות רק עבור אותו הפעם שבו האימיול לא נסגר, כלומר סגרתי את האימיול ושוב בדקתי את הפורטים והופפפ הם שוב סגורים. מאז ניסיתי כל דבר אפשרי שגם לא עזר לי, החלפתי את ה FIRE…

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  9. שלום לכולם.. כניראה שבקרוב אחליף את ה2Wire HW1800 המזדקן שלי בLinksys WRT350N. לפי מה שהבנתי הראוטר שלי הוא משולב מודם (הוא מתחבר ישירות לקו בזק) והראוטר החדש הוא לא. כלומר אני צריך לרכוש בנוסף עוד מודם. יש למישהו המלצה למודם? ואולי למישהו יש המלצה לראוטר אחר? חשוב שיהיה קווי+אלחוטי. וכאשר אחבר את הראוטר החדש, חוץ משם משתמש+סיסמא, אני אצטרך להגדיר עוד דברים? תודה מראש Install

• 26 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by rotem_o,

שלום רב! לאחר שנים בהם המחשבים בבית היו מחוברים לרשת אלחוטית עלה רעיון לחבר אותם קווית באמצעות הסבת רישות הטלפון לרשת אינטרנט. 1(השחלת כבלי רשת חדשים התבררה כבלתי אפשרית עקב צינורות סתומים) 2(כבל הטלפן כולל רק 4 גידים לעומת 8 בכבל רשת אך עבור רשת של 100mb מספיקים רק 4 גידים) אך משיטוט ברשת קראתי כי הדבר בעייתי קצת מכיוון שהגידים בכבל טלפון אינם שזורים בזוגות (מה שנשמע לי מוזר כי גם ככה כבל רשת של 100mb מכיל 4 גידים כך שאין משמעות לשזירה), וכן שכבל טלפון אינו כולל סיכוך (והכבלים הקיימים מושחלים מרחק של 5 ואף 10 מטרים). אשמח לדעת אם אפשרי הדבר או את דעתכם בנושא.

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  11. Started by zaviv,

יש לי כיום סטרימר שיושב בסלון ומחובר ישירות לראוטר 3COM המחשב שלי ישן ויש לו יציאת כרטיס רשת 10/100 מחר אני אמור לקבל את המחשב החדש כמובן עם יציאה 10/100/1000 הנה מס' שאלות: 1.לסטרימר שי תמיכה ברשת גיגה מה עליי לעשות על מנת שהמחשב יחובר לסטרימר ויקבל רשת גיגה האם להחליף ראוטר שתומך ב- 1000 או מישהו זרק ואמר לי שאפשר לקנות SWITCH וזה בכלל לא קשור לראוטר אשמח להבהרות מה לקנות והיכן ומה הפיתרון

12. Started by stojakovic,

אהלן, יש לי מודם-ראוטר של בזק מהירות 40 מגה. יש מיקום בערך 7-10 מטר מהמודם מאחורי קיר בלוקים שהמחשב שלי קולט בסדר גמור, אבלל המחשב של חברה שלי קולט לסירוגין. יש לה נייד של IBM חדש, אבל הקליטה שלו ממש לא להיט.. אין שום אפשרות להעביר כבל פיסי והמיקום של הראוטר כרגע הוא הכי קרוב. השאלה שלי היא- האם רפיטר פה יעשה את העבודה? אני מודע לזה שהוא יאכל לפחות חצי מהמהירות אבל זה עדיף מאשר כלום.. אם כן- איזה? (אולי עדיף בכלל ראוטר רגיל עם האופציה?) ניסיתי קצת להסתכל וזה רק בלבל אותי יותר.. מבחינת מחיר- עד 150 ש"ח אם זה שווה את זה עד 200 אבל כמה שיותר זול עדיף... נניח שיש רפיטר, האם אני אוכל לבחור לא להתחבר דרכו כדי לא להגביל את המהירות שלי? יש אופציה נוספת חוץ מרפיטר אולי? תודה!!

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  13. שךלום לחברי הפורום לפני יומיים קניתי את ה- HPNA 3200 של בזק. הראוטר שלי יושב בחדר ואני מנסה לחבר את הנקודת קצה בסלון. כשאני מחבר את הנקודת קצה בסלון (לשקע בזק + פילטר כמובן) זה לא עובד. נדלקת רק הנורה האדומה של ה- POWER. מה שמוזר הוא שאם אני מחבר את הנקודת קצה לשקע בזק אחר (במטבח לדוגמא) הכל עובד חלק, כל שלושת הנורות נדלקות. יש לציין שבשקע שבסלון, הטלפון של בזק עובד ללא בעיה. מה הבעיה שיכולה להיות בסלון?? די מתוסכל...

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. Started by ben29,

שלום קניתי את הראוטר CISCO 857W עכשיו אני צריך להגדיר אותו לעבוד עם בזק בינלאומי מה שהבנתי מהם צריך להגדיר אותו עם מודם כיצד ניתן לעשות את זה?

15. ראו נושא. בנוסף, הגיע אלי טכנאי עם מודם ARRIS TM602A (מסוג DOCSIS 2) - יש למישהו נסיון עם אותו מודם ?

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. מערכת: winxp pro sp2/msie7/ לאחר ביצוע repair מ- cd שממנו בוצעה ההתקנה המקורית , נכנסתי לאינטרנט -לאתר הבית. כאשר ניסיתי לעבור לאתר אחר ברשת דרך מועדפים או ע"י כתיבת שם האתר קיבלתי את ההודעה: " מפתח הבדיקה המבוקש לא נמצא באף הקשר הפעלה פעיל" מה פירוש הודעה זו וכיצד פותרים את בעיית המעבר בין אתרים? בתודה מראש על העזרה

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  17. שלום, יש לי רשת ביתית של 5 מחשבים. הבן שלי נוהג לשבת על יוטיוב במחשב אחד ולנצל את מלוא רוחב הפס על כל מני דברים. הזמנתי עוד מודם כדי להפריד גלישה אבל הבעייה היא שאני עדיין מעוניין שהמחשב שלו יהיה על אותה רשת של שאר המחשבים בבית לצורך שיתוף קבצים. השאלה שלי איך אני מגדיר 2 מודמים שכל אחד מהם מספק כתובות , לסוויטץ אחד בשביל שיתוף בין המחשבים? תודה אגב הכל קווי אצלי לא משתמשים באלחוטי

18. היי יש לי כמה מחשבים בבית שאחד מהם הוא סוג של שרת אחסון כזה בעל נפח גדול מאד עם XP סימנתי את כל המחשבים על אותה קבוצת עבודה שלכל אחד שם והתחלתי לשתף כוננים ותיקיות. הכל עבד יפה עד לרגע שפתאום איני יכול להכנס למחשב האיחסון שלי משום מחשב ברשת. וכאשר אני מנסה אני מקבל הודעה כמו בתמונה.. אבל!! ממנו אני כן יכול להכנס לכל מחשב אחר!! מה הבעיה יש למישהו מושג היכן אני מסדר את זה שוב חברים תודה לעוזרים אחרת אני יצתרך להתקין הכל מחדש בגלל שטות כזו!! [attachment deleted by admin]

• 36 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. אהלן, במסגרת המון בעיות שקיימות בעיר/שכונה שלי בגלל התשתית הישנה, כרגע אנחנו נעולים על 8MB ללא אפשרות לעלות (בזק+בזב''ל). בכל אופן, במשך השלושה חודשים האחרונים התקלתי בבעיה נוספת מאז שקיבלתי את הנתב+מודם D-LINK DSK-2650U הוא פשוט נופל במהירות ומוריד את המהירות מ8.55 ל6.70 ולפחות לתחילת ה6. לדבר עם בזק זה בעיתי - אף פעם אין מלאי בסניפים, כשהלכתי לסניפים הקרובים אלי תמיד ראיתי את אותו הראוטר שיש ברשותי (2650U). יש לומר שכבר החלפתי את הראוטר לחדש בגלל שחשבתי בהתחלה שמדובר בדפקט. בסופו של דבר ניסיתי לקנות ראוטר מבזק בינלאומי וקיבלתי אחד תקול שכלל לא נדלק, החזרתי ומאז (חודש) אני מקבל תגובות של "אוקיי, הולכת לדבר על זה עם הממונים עלי" *חוזרת אחרי שתי דק' בערך*, "אני יוצא מחר את…

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. יש לי תשתית קוית בכל הבית ודרוש לחבר שלוש עמדות. - רציתי לדעת איזה נתב+מודם הכי כדאי לקנות? - שמתי לב שרוב הנתבים כוללים אפשרות אלחוטית, האם כדאי לי לקנות נתב כזה (בגלל המבחר) או שעדיף עדיין לחפש נתב+מודם חוטי? תודה TANGUSH

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. כמו שהכותרת אומרת. איך אני יכול לדעת מתי ישדרגו את הצשתית באיזור שלי לתשתית שתומכת ב100 מגה?. כי כרגע התשתית תומכת עד 40 מגה.

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. Started by Or ei,

מחר סוף סוף עושים לי ADSL אחרי זחילה ארוכה מאוד עם 33.6 טוב שמעתי כמה דברים על שידרוג המודם לגרסא חדשה או משהו כזה(מישהו??) ולמה לשים לב כשהם באים להתקין (אני לא משלם על ההתקנה איזה מבצע של הקיבוץ) חוץ מזה שאני יקבל מודם וכרטיס חדש ואני גם מתכוון לעשות לו רשת עם מחשב אחר אז אחרי שאני מחבר את הכרטיס רשת והכבל מוצלב איפה אני מסדר את ההגדרות ?? ואתם יכולים להמליץ לי על תוכנת פיירוול? (ללא תשלום ) או פרוצה (אני יודע שזה לא המקום לבקש תוכנה לא חוקית אז תפנו אלי בהודע אישית בקשה) ותודה מראש לכל מי שעוזר לי.....

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. Started by goidoi,

שלום חברה, אני כרגע בשיפוצים מאוד אינטנסיביים של הבית. העברתי שרוולים לכל חדרים עבור תקשורת. עכשיו עלי לבחור switch ל-24 כניסות (כרגע יש 17 בשימוש ועוד 3 בתכנון). השאלה שאני מתקשה לענות עליה היא האם לקחת switch שהוא managed או לא? מצד אחד אולי אני נסחב קצת, מצד שני פיצ'רים שונים כמו QOS יכולים להיות שימושיים. מצד שלישי יש תמיד את האישה שהיא הגזברית וצריך להסביר לה למה זה חשוב אבקש את עזרתכם בנושא. תודה.

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by redead,

לא יודע אם זה בדיוק הפורום המתאים אבל אני מנסה.. אני לומד קצת בקורס של תקשורת ומחשוב ויש לי כמה שאלות שהייתי רוצה לדעת שקשורות בפקודות – ping, arp, tracert, ipconfig, netstat - איך אני יודע כמה כרטיסי תקשורת יש לי במחשב ואילו סוגי תקשורת יש בכרטיסים האלה? - מה הMAC ADDRESS של הכרטיסי תקשורת שיש לי - אם אני מוחק את ההיסטוריה בדפדפן שלי וגולש לאתר מסוים , לאיזה כתובת IP ראשונה המחשב פונה ולמה בעצם? - האם ניתן לפצל בין שרת NAT לשער היציאה לאינטרנט? - איך אני מקבל את הכתובת MAC של הDEFAULY GATEWAY במחשב שלי? תודה..

• 26 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. Started by emperor,

שלום! יש לי שני מחשבים שאני רוצה לחבר כרשת ביתית חוטית( הם נמצאים באותו החדר) המחשב הישן מחובר לאינטרנט ובו שני כרטיסי רשת, בנוסף הוא מחובר לחדש בכבל מוצלב כמו שצריך להיות. קראתי לפחות 3 מדריכים ועל פיהם הגדרתי את הרשת . המחשבים רואים אחד את השני אבל לא נותנים להתחבר כי זה NOT ACCESIBLE ואין לי גישה כיביכול, הוא מודיע לי שאפנה לאדמיניסטרטור אבל אני הוא האדמיניסטרטור. יש לי פיירוול במחשב הישן KERIO והוא לא מזהה את הבקשה של המחשב החדש להתקשרות לאינטרנט או לשיתוף קבצים. כמו כן הגדרתי WORKGROUP משותף ועדיין אני יכול לראות את המחשב השני אך לא לגשת אליו - הגדרתי מספר תיקיות משותפות. המדריכים נלקחו מאתרים טובים כגון FRESH.CO.IL וכו' למישהו יש אולי פיתרון. תודה.

• 33 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים