עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by shl122,

היי חברה בשעה טובה אני קונה מחשב נייד.. עכשיו יש בעיה קטנה, ברצוני לחבר את המחשב בבית ואת הנייד לאינטרנט. אני כרגע מחובר ל-ADSL במהירות של 1.5 ויש לי את הנתב הקווי הרגיל מבזק סטור, הבנתי שאני זקוק לנתב(ראוטר) אלחוטי בכדי להקים את הרשת הביתית.. השאלה שלי היא מה אני צריך בדיוק? יש כל כך הרבה סוגים ואני לא בקיא כלל וכלל.. הייתי בבזק סטור וראיתי שלהם יש ראוטרים של ASUS ושל SIEMENS, הם תומכים רק ב-ADSL ובזק נותנים עליהם שנה אחריות. מצד שני ראיתי בזאפ, שיש ראוטרים שונים שמאפשרים חיבור ל-ADSL וגם לכבלים ועם שלוש שנות אחריות, ראיתי גם שיש כאלה משולבים ויש כאלה אלחוטיים.. התקנים שונים.. עוצמות.. וכו'. בגדול, איזה חברה נחשבת טובה בתחום ? מה הסכום הסביר להשקעה על נתב לרשת ביתית רגיל…

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  2. Started by Black_eagle,

שלום, יש לי בעיה לאחרונה להגדיר שיתוף אינטרנט בין שתי מחשבים.. יש לי בינהם רשת תקינה יש WORKGROUP ויש כוננים ומדפסת שאפשר להשתמש בהם דרך הרשת. ברשת קיימים שני המחשבים. עשיתי את התהליך של שיתוף אינטרנט נכנסתי לחייגן הגדרתי לו שישתף את הLOCAL CONNECTION 2 שזה החיבור למחשב השני. במחשב השני הגדרתי את כל ה IP ו DNS , ( לא בטוח שה DNS עדכני).. בדקתי ב FIRE WALL הכל נראה שם בסדר, ועדיין במחשב השני שמחובר למחשב "שרת" לא מקבל אינטרנט... מישהו ליכול לתת כיוון מה לבדוק? הפייר וול מותקן במחשב GATEWAY "שרת"... ZAP. במחשב ה CLIENT אין פייר וול. תודה

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  3. שלום רב, להפתעתי גיליתי לפני כמה ימים שאיני יכול לשלוח ולקבל קבצים דרך תוכנות המסרים המידיים (ICQ ומסנג'ר). הודעת השגיאה המתקבלת היא משהו בסגנון שהחיבור חסום ושצריך לבדוק את הגדרות הפירוול. מדובר במחשב שמריץ Windows XP, האנטי וירוס הוא נורוטון 2003, החומת אש שרצה ברקע היא המקורית של Windows, ויש לי גם ראווטר אלחוטי שמחובר של סימנס. העסק רץ מצויין מאז חודש אפריל 2007 ורק עכשיו צצה הבעיה הזו. חשוב לציין שלא שיניתי שום הגדרות לאחרונה, רק ביצעתי סריקה במצב בטוח לגילוי וירוסים, רוגלות ושגיאות. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש, גיא.

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  4. כי של xp מסירחה ומגושמת!!! תודה מראש

• 2 תגובות
    • 587 צפיות
  5. ערב טוב לכולם. כמו שכתבתי יש לי מודם SB4101 של MOTOROLA. החיבור שלי לרשת הוא ללא חייגן. אני מחבר את שני המחשבים למודם ישירות (אחד ב-RJ45 ואחד ב-USB) עם החיבור לאינטרנט אין בעיה! כשאני מתחבר ממחשב אחד לשני (אני שם באחד את אותו default gateway של השני) הכל עובד סבבה אבל אחרי איזה 10 דק' של עבודה בין 2 המחשבים הרשת כאילו קופאת. כשאני עושה RESET זה מסתדר עד שזה נתקע שוב. אני אשמח לקבל פתרון לעניין, אם יש דרך אחרת לעשות רשת בין 2 המחשבים (דרך המודם) מה טוב. אה ואני לא רוצה לחבר מחשב אחד לשני במוצלב, תודה!

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  6. זה מחליף ראוטר או מחליף רק כרטיס רשת?

7. Started by Nahum2,

טוב אז ככה יש לי אינטרנט מהיר של ברק.הוט ב מהירות 750K לאט אבל זה מה יש ביינתיים. אני משתמש במודם של חברת THOMSON ויש לי משב 3200+ GF6800עד XPSP2 הבעיה שלי היא ש כאשר אני מנסה להתחבר לשרתים של משחקי MMORPG בין השעות 10:30 בבוקר ל 04:00 בבוקר למחרת אני מקבל פינג של 3000 ויותר. לדוגמה:אני משחק בWOW השעה 10:25 הפינג שלי 200 (נורמלי) כעבור עשר דקות הפינג שלי כבר 2000 ו כעבור 10 דקות נוספות הוא מרקיע שחקים. אותו הדבר קורה גם עם CABAL ONLINE CONQUERONLINE ועוד... יש עצה? ניסיתי לחפש וירוסים ו SPY בעזרת MCAFEE ו SBS&D לא ממש עזר...

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  8. ששולחים לי אימייל הזמן שאני יקבל אותו קשור למהירות אינטרנט שלי שלו או של שנינו?

9. Started by ras81,

?D-Link DI-704P או ?Edimax BR-6104K או שיש משהו עדיף משניהם? (אני לא צריך אלחוטי)

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  10. שלום,יש לי בבית 2 כבלי רשת שיוצאים מהחדר שלי עולים על הגג ונכנסים לשני חדרים אחרים בבית. קניתי ראווטר חדש (צריך להגיע בקרוב) ועליתי לגג לבדוק את הכבלים,הם במצב נורא וחייבים החלפה, אני צריך את עזרתם למצוא צריכים לשמור על הכבלים מנזקי אקלים (גשם,שמש) אין אפשרות להעביר אותם בבית,וברשת אלחוטית אני לא מאמין,לא בשלב זה. אולי אפשר לעטוף את הכבלים במשהו תודה מראש

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  11. היי יש לי בעיה ברשת בין XP ו - VISTA כאשר המחשב המארח הוא ויסטה. העניין הוא שלפני הפרמוט (פרמטתי את המחשב עם הויסטה אבל גם לפני כן היה ויסטה ) הכל עבד טוב ועכשיו יש בעיות בשיתוף אינטרנט, למרות שכל מחשב רואה את השני ואפשר לשתף קבצים. הבעיה הידועה במילות המפתח unidentified network מצאתי מלא נושאים על זה בפורומים שונים (גוגל) אבל שום דבר לא עזר לי. מהפורום הזה הבנתי שצריך להתקין את שני העדכונים הראשונים של ה SP1 לויסטה אבל העניין הוא שאני לא מעוניין להתקין את כל החבילה ואני רוצה להבין על איזה עדכונים מדובר (שם או מספר) ככה שאני אוכל למצוא להתקין. לפני הפרמוט כל החבילה היתה מותקנת אולי בגלל זה העסק עבד. תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  12. Started by razorer,

יש לי מחשב אחד עם XP ואחד עם VISTA אני יכול לעשות בינהם שיתוף עם ICS? כמו במדריך שבדביק?

13. שלום לכולם קיבלתי מכשיר נתב-מודם של אדימקס מדגם Edimax AR-6024A ADSL Modem Router אין לי את המשתמש והססמא שלו לכן עשיתי לו ריסט אך הוא עשה ריסט בופן חלקי בלבד אי אפשר להיכנס בהגדרות הבסיסיות שבאות עם הנתב - משתמש וססמא מקוריות שבאו איתו וגם כתובת IP שלו שמסרבת לחזור למצב מפעל. במצב כזה הנתב הוא חסר תועלת, כמה פעמים שלחצתי על כפתור ריסט שום דבר לא קרה. האם יש פיתרון לאיך להחזיר אותו למצב התחלתי. יש לציין שכשקיבלתי אותו חיברתי אותו ישר הוא עבד בסדר ו 3 מחשבים גלשו בעזרתו אך הייתי צריך לקנפג אותו בשביל אאוטלוק ועוד כמה דברים, וכשלחצתי על כפתור הריסט בפעם הראשונה כבר אי אפשר היה לגלוש אך גם אי אפשר היה לקנפג את הנתב. בנוסף יש לנתב חיבור USB, האם אפשר דרכו לאתחל את הנתב?[br]…

14. Started by er0101,

אני משתמש בcheckpoint vpn ומעוניין לבצע לוגין לדומיין (המצריך התחברות בVPN קודם). איך עושים את זה או לפחות איך מגדירים שהמחשב יהיה חלק מהדומיין לאחר ההתחברות בVPN?

• 6 תגובות
    • 586 צפיות
  15. Started by DarkLloth,

שלום לכולם המקרה הוא כדלקמן : יש לי בבית מס מחשבים המחוברים לרשת הביתית , כאשר אני מוריד באחד מהם קבצים גדולים (באזור ה 5-6 GB) ומעתיק למחשב השני הקבצים מועברים בסדר אבל כשאני מנסה להפעיל אותם הם לא עובדים , ניסיתי מספר פעמים להעתיק שוב וזה לא עבד רק כאשר חיברתי את ההרדיסק של המחשב שהוריד למחשב אחר בהעתקה ישירה הקבצים לא ניזוקו. כל המחשבים בעלי WIN XP ו NTFS .

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  16. שלום, קראתי הרבה בפורום וזה די ייצב לי את הבחירה בראוטר ליצירת רשת ביתית על תשית ADSL. אבל ממש שניה לפני שרכשתי אותו, הבנתי שהוא ראוטר ללא מודם. מהווה בעיה כי המודם הנוכחי שלי הוא פנימי לחלוטין, החיוג מתבצע עם כניסה למערכת הפעלה. חיפשתי פתרונות וכרגע אני עומד על שתי אפשרויות: 1. ללכת על ראוטר של בזק שכולל מודם, במחיר של 250 שקלים. 2. ללכת על הראוטר של לינקסיס ובנוסף להחליף את המודם לחיצוני (בזק מאפשרים לי לקבל בהשאלה). העלות הכוללת של 350-400 שקלים. באיזו אפשרות הייתם ממליצים לבחור? ובשאלה נוספת: האם הראוטר של לינקסיס מאפשר יצירת רשת לשיתוף קבצים בין שני המחשבים?

• 9 תגובות
    • 586 צפיות
  17. שלום. צלצלתי לבזק בנלאומי לברר על מחירי האינטרנט ורציתי לדעת אם המחירים נמוכים או שאפשר להתמקח. ד"א אני מנוי כבר מספר שנים טובות אצלם. הציעו לי על 750: 30 שקל 1.5: 39 2.5: 45 האם המחירים האלה נמוכים? עוד משהו כנראה אקח שני יוזרים במהירויות שונות.

• 5 תגובות
    • 586 צפיות
  18. Started by Zadu,

השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת באיזה תדר(גה"ץ) פועל הראוטר שלי ו הטלפון האל-חוטי ?

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  19. Started by KoM,

היום שמתי לב לבעייה מוזרה בהעתקת קבצים אצלי, בזמן שאני מעתיק את הקבצים ולא נוגע בכלום הכל מעתיק כרגיל וסבבה, ברגע שאני פותח משהו שמתקשר עם האינטרנט, בדרך כלל IE ונכנס לאתר בזמן ההעתקה אני מקבל את ההודעה הבאה וההעתקה קורסת... יש לציין שניסיתי להחליף סוויצ'... הנה ההודעה המדוברת, הדבר קורה רק במחשב אחד ברשת ורק ממנו למחשב אחר עד כמה ששמתי לב... אשמח לעזרה... [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  20. Started by FC Chelsea,

איך הראוטר הזה 3Com 3CRWE554G72T-ME 54Mbps Cabe/DSL Wireless Router ? אני מחפש דגם טוב בגלל שאת הלינקסיס אי אפשר למצוא בשום מקום... ועוד שאלה, איך נקרא חיבור אינטרנט דרך הכבלים שלא מצריך חייגן ? אני מדליק את המחשב וישר האינטרנט מחובר והאם כל הראוטרים האלחוטיים תומכים בחיבור הזה או שלא כולם ?

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  21. היי יש לי שאלה למי שיש את 013 בתור ספק , איך השירות שלהם ? איך הפינגים במשחקים ? איך ההורדות ? סה"כ הם סבבה ? דבר שני האם יש אפשרות לבחור מודם בהצטרפות לברק ? (אני מדבר על אינטרנט מהיר בכבלים) ואם כן איזה מודם מומלץ ? איזה הם מביאים ? יש ממש הבדלים בין המודמים השונים של הספקים ? תודה רבה !!!!

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  22. Started by Kerberos,

אהלן, סליחה מראש אם זה נשאל - ערכתי חיפוש מדוקדק ולא מצאתי התייחסות לנושא. התחברתי לשרות ADSL וקיבלתי מודם - נתב ECI B-Focus 312+ . השתמשתי במדריך שקיבלתי איתו בדיסק והפכתי אותו לנתב. עד כאן הכל בסדר גמור והוא עובד ושאר המחשבים גם עובדים באינטרנט. אפילו פתחתי בו פורטים עבור אימיול וכו'. הבעיה התחילה כששמתי לב שפתאום לא ניתן להדפיס ברשת. לאחר מכן גיליתי שאני רואה את 2 המחשבים האחרים אבל אנחנו לא מצליחים לגשת אחד לשני. ניסיון גישה לאחד המחשבים בשימוש ב \\ מתקבלת ההודעה : The network name cannot be found. יש לציין שהמחשבים מוגדרים עם כתובת סטטית דרך ממשק הנתב. יש איזהשהו פתרון מוכר ? בברכה, שחף

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  23. Started by lidor_abo,

חברה יש לי רשת בבית במחשב שבו לא נמצא המודם אלא מחוברת הרשת לא מופיעה לי ההתקשרות של האינטרנט ואני רוצה שתופיע בבקשה למי שמבין תעזרו לי..!

• 5 תגובות
    • 586 צפיות
  24. אהלן,בעצם את ההזמנה כבר ביצעתי,אני רק מחכה שייתקשרו לקחת את פרטי האשראי. ורק עכשיו עלו לי מספר תהיות..דברים שלא חשבתי עליהם כמו : 1. יש לי עכשיו ראוטר של B-Focus מדגם 270 שהיה בעבר מודם,אבל עכשיו הוא עם חייגן ומשמש בעצם כראוטר לכל דבר,איך אני מחבר אותו ללינקסיס? אפשר בכלל לחבר ראוטר לראוטר? ואיך הלינקסיס יחייג אם ה b-focus בעצם מחובר קבוע? 2. האם בשביל לחבר שני מחשבים לרשת בבית עם הלינקסיס אני אצטרך בעצם כרטיס רשת אלחוטי בכל מחשב? כי התכוונתי לחבר מחשב אחד (המחשב שמחובר כעט לאינטרנט,מחשב האב בעצם) עם כבל ישירות לראוטר החדש,ואת המחשב השני בעזרת כרטיס רשת. שורה תחתונה : כמה כרטיסי רשת אלחוטיים אני צריך בשביל לחבר את שני המחשבים לרשת? כי לא בא לי לקנות עוד כרטיס רשת עכשיו,וב…

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  25. אני רוצה שתמיד יהיו לי ב Reserve 15 upload 150 download כך שאם המחשב השני מעמיס, עדיין אני אגלוש רגיל לגבי ה DL, הראוטר מחלק אותם יפה, אבל ה UL, ממש בעייתי הוא לא מבין את זה שמחשב אחד עושה UL על כל רוחב הפס זה מוריד מה DL, ככה יוצא שאני נתקע!!

• 2 תגובות
    • 586 צפיות

דיונים חדשים בפורומים