עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום רב! אני כותב אחרי די הרבה זמן שלא כתבתי... בכל מקרה, הבעיה הפעם היא כזו: יש לי בבית שני מחשבים המחוברים ביניהם בכבל רשת מוצלב, מה שנקרא רשת ביתית - שיתוף קבצים ומדפסות מופעל וכמו כן גם האינטרנט משותף (ICS). עד לאחרונה הייתי מחובר דרך ADSL, ועכשיו עברתי לכבלים (דרך ברק אם זה משנה משהו). קיבלתי מודם Terayon, התקנתי אותו (בינתיים בUSB, עוד מעט דרך חיבור רשת), ושמח וטוב לב הורדתי התקנה של חייגן של ברק, התקנתי ונוצר לי חייגן L2TP, דרכו אני מתחבר לאינטרנט (דרך איזשוהי תוכנת התחברות, אם מישהו מכיר). עד פה הכול טוב ויפה. כאשר אני משתף את החיבור אינטרנט (Advanced, ואז Allow other users to connect through this connection או משהו כזה) הוא פשוט לא נותן לי להתחבר לאינטרנט - נ…

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  2. Started by WildFire,

שלום, לאחרונה רכשתי ראוטר של 3com מדגם 3crwer100-75. משום מה כשהראוטר מחובר אני מקבל 10% ממהירות האינטרנט למרות שהמחשב השני כבוי. כשהמחשב מחובר ישירות למודם המהירות בסדר גמור. ניסיתי לעדכן את הFirmware של הראוטר ועדיין הבעייה נמשכת. האיטיות היא גם בעבודה ללא חייגן וגם בעבודה עם חייגן מסוג PPTP. אני כבר אובד עצות, ניסיתי כל רעיון שעלה על דעתי. הדברים שעוד לא ניסיתי זה לבדוק אולי בעייה עם המודם והנתב. כי לפי שמועות שמתרוצצות באינטרנט הראוטר הזה לא עובד טוב עם כל המודמים של הכבלים ולי יש של Terayon tj715x. אז אם יש לכם עצות, אפילו סתם רעיונות ברי ביצוע זה הזמן והמקום להציע ולשתף. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  3. Started by MetalB,

יש לי 2 מחשבים מחוברים ברשת שאני משתף ביניהם חיבור רשת (המחשב השני הוא מחשב נייד) את המחשב הנייד נתתי למישהו שחיבר אותו עם מחשב אחר ועכשיו שהחזרתי את המחשב לרשת שבבית הוא אמנם פועל ואפשר להעביר קבצים בין המחשבים אבל האקספלורר רושם הודעת שגיאה: Forbidden You were denied access because: Access denied by access control list. ואי אפשר לגלוש ??? בשני המחשבים מותקן windows xp תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  4. שלום רב, ברצוני לדעת איך לחבר שני מחשבים שאין בהם אינטרנט לרשת, בשני המחשבים יש ווינדוס אקס פי פרו? בבקשה בבקשה תכתבו לי כאן, כי במדרך לא הבנתי כמעט כלום.. והסתבכתי עם זה... תודה רבה

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  5. Started by wooper,

שלום תקופה ארוכה אני מחובר לכבלים דרך נתב ואני רוצה לנסות לגלוש רק דרך המודם terayon שלי ללא הנתב האם זה אפשרי ואיך? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  6. Started by Gilo2005,

יש לי במחשב כרטיס רשת אלחוטי המתקשר לראוטר הנמצא בחדר אחר. יש לי בעיה שהאינטרנט בקושי זז,התקנתי את הראוטר ואת הכרטיס האלחוטי לפני יומיים והמהירות של האינטרנט ירדה משמעותיתאין ספיווארים ווירוסיים כי לפני הכול עבד במהירות. מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  7. שלום. עשיתי כמה שינויים ברשת הביתית שלי לא מזמן. היה לי שני מחשבים: אחד השרת, שהיה מחובר אליו מודם והשני היה מחובר אליו והיה מקבל ממנו את האינטרנט. אבל המחשב שהיה מחובר לשרת היה צריך שהשרת יהיה דלוק בשביל לקבל את האינטרנט (אגב השרת מתחבר לאינטנט דרך חייגן). חוץ' מאינטרנט הייתה גם גישה לתיקיית שיטוף שיש בכל מחשב (ז"א הייתי יכול להעביר קבצים ממחשב אחד לשני). בעקבות כל זה קניתי סוויץ'. עכשיו המודם ושני המחשבים מחוברים לסוויץ', ואני יכול להתחבר דרך חייגן בכל מחשב, כלומר אני מחייג בו זמנית בשני המחשבים ואז יש לי גישה לאינטרנט. אבל עם כל זה אין לי גישה לתיקיית שיתוף, ז"א אני מקבל הודעת שגיעה שהוא לא מצא את תקיית השיתוף ברשת (גם ממחשב ראשון וגם ממחשב שני)(הדרך היחידה לראות את ת…

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  8. היי לכולם כאשר אני רוצה להתחבר לאינטרנט דרך המחשב הנייד,בפעם הראשונה, מהם הפעולות שצריך לעשות על מנת להתחבר לאינטרנט גם בדרךהחוטי וגם אלחוטי? האם ישנם הגדרות ספציפיות שצריך להגדיר,או שספקית השירות מביאה לי את כל החבילה? בתודה מראש שי

9. Started by olina,

יש לי נתב אלחוטי של 3COM, ואני מנסה להגביר את אות השידור שלו או לחילופין להגביר את איכות הקליטה במחשב שבחדר אחר. איך אני יכול לעשות את זה בצורה פשוטה ויעילה? יש הצעות? תודה שחר.

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  10. שלום לכולם, יש לי נתב של לינקסיס מדגם WRT54GL. אני גר בבית פרטי בן 3 קומות וצריך אינטרנט לנייד בכל הבית (אלחוטי), למחשב נייח בקומה מעליי (גם אלחוטי) ולמחשב נייח בתוך מקלט (40 ס"מ בטון מזויין באותו המבנה) ורצוי שיהיה גם אלחוטי. עכשיו הלינקסיס הנוכחי דווקא מצויין וקולט בכל הקומות חוץ מהמקלט. בכל הקומות האות הוא חלש חוץ מהקומה בה הוא נמצא. אני רוצה להחליף אותו ורצוי שהכל יתחבר אלחוטית כי נמאס לי מהחוטים שהיו כאן מחוברים דרך הקומות למחשבים הנייחים. הבנתי שיש ללינקסיס דגם שנקרא WRT350N והוא בתדר N וטווח מוגדל. האם הוא מסוגל לבצע את כל מה שאני מבקש ? האם תדר N ייתן לי את הצרכים שלי מבחינת מהירות ? אני מוריד סרטי היי דפינישן וצריך קצב מהירות גדול. אשמח לטיפים ועזרה בנושא ואם יש…

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  11. נתב חדש של חברת D-Link מספק מהירויות מרשימות ומאפיינים מתקדמים במחיר תחרותי, יחסית אל הרשימה המצומצמת של נתבי AC1900 הנמכרים בישראל, הצטרף לאחרונה דגם חדש של חברת D-LINK. הנתב, המכונה DIR-880L, הוכרז אמנם בשלהי 2014 אך בהתחשב בתהליך ההתאמה המורכב הנדרש מנתבי 5Ghzבישראל, הוא מהווה תוספת חשובה. המעבד עליו מתבסס ה-DIR-880L הוא BCM4708A של חברת Broadcom הפועל בתדר של 1Ghz. מעבד זה נעזר ברכיב האלחוטי BCM4360 המאפשר מהירות של 600Mbsp בתדר 2.4Ghz ו-1.3Gbps בתדר 5Ghz. הנתב כולל 256MB של זכרון RAM ו-128MB של זכרון ROM ו-3 האנטנות שלו, בשבח של 3dBi כל אחת, חיצוניות וניתנות לכיוונון. כל הממשקים הקווים של הנתב – כניסת WAN ו-4 יציאות LAN – תומכות במהירות של 1G ואלי…

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  12. Started by RavivRavR,

מעניין אותי לעומת הארץ שלנו. לא מזמן ראיתי באיזה פורום שמישהו העלה איזה משחק אז היה צילום מסך של הביטורנט שלו והייתה לו מהירות העלאה של 400kb/s !!

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  13. Started by ido2309,

שלום לכולם, לאחרונה החלה לעלות לי הודעת ההתקשרות הבאה: הודעה זו לא הופיעה לי אף פעם ועכשיו היא עולה בתדירות של אחת ל-10 דקות. די מציק העניין. האם מישהו נתקל? ישנה רשת אלחוטית אם זה משנה משהו. תודה מראש לעונים, עדו

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  14. אז ככה.אני חיברתי 2 מחשבים ברשת עם כבל רשת בלבד לפי מדריך שפירסם פה אחד הגברים. הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להפעיל את המסנג'ר במחשב הלקוח.הורדתי וביטלתי כל חומת אש ואנטיוירוס ועדין זה לא עובד. אם למשהו יש פתרון עבורי אני אודה לו מאודדדדד. תודה ושבת שלום אנשים

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  15. המערכת היא וינדוס עם מודםADSL מחובר ל בברק 013 עסקי . בחיבור עם חייגן מהמחשב הכל עובד כמו שצריך ללא בעיות. בחיבור עם ראוטר 3comcwer100-75 החיבור מקבל IP מקבל DNS אבל חלק מהאתרים עולים וחלק לא . למשל ICQ עולה MSN לא עולה . במשך שבוע העבירו אותי מבזק לספקית וחזרה. עד שהחלטתי לפרסם פה תגובה בפורום. ומישהו זרק לי שיש סיכוי קלוש אבל קיים שהבעיה היא בתשתית של בזק כי אני על JB. בשיחות הראשונות עם בזק הם לא הסכימו אותי ולא היו מוכנים להעביר אותו תשתית. עד שנפלתי על תומכת טכנית חמודה שפשוט הסכימה איתי שזאת הבעיה הכי מוזרה שהיא נתקלה בה הרבה זמן. וטענה ואם לדעתי זה יפתור משהו היא מוכנה להעביר אותי תשתית. וכך ברגע שהיא שינתה לי את התשתית הכל פתאום באופן מסתורי הסתדר. אז חב…

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  16. רכשתי כרטיס: EDIMAX 1000/100/10 דגם: EP-4203DL 32 BIT כרטיס רשת PCMCIA למחשב נייד משום שאני חושד שהכרטיס רשת הפנימי במחשב נייד נדפק לפני זה היה לי PCMCIA אחר ושאני מחבר אותו הכל עובד פיקס אטומטי וכשאני מנסה לחבר את החדש של EDIMAX הוא לא עובד 2 הנוריות נדלקות בירוק(LAN/ACT) ו SPEED נדלקות קבוע המחשב נייד לא זיהה אוטמטית את זה וניסיתי להתקין עם הדיסק שהגיע אבל אני לא מצליח אני לוחץ התקנה הוא אומר לי להעביר קבצים ל C:NWNET או משהו כזה ואני לא מצליח להתקין, הוא לא מזהה את הכרטיס והאינטנרט כמובן לא עובד מה הבעיה מה עושים והאם מישהו יודע איך מתקינים היטב או איפה מגדירים את הכרטיס במחשב מוזר כי זה כרטיס חדש והכרטיס השני שיש לי הוא 10/100 פשוט ועובד פיקס יכול להיות שזה בגלל שזה …

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  17. שלום, אני משתמש באינטרנט דרך ראוטר אלחוטי D-LINK שאליו מתחבר מודם של בזק - AZTECH ADSL2+ הגדרתי את הכל והאינטרנט עובד לי גם דרך הפורטים הפיזיים וגם דרך האלחוטיים וכל המחשבים בבית (4) עובדים דרכו חלק אחרי הפרמוט האחרון של המחשב שלי (XP SP2) התחילו להיות לי בעיות מוזרות האינטנט פשוט נתקע אחרי כמה שעות שהוא מחובר ביתר המחשבים בבית הוא עובד חלק בזמן שאצלי אין פינגים אפילו לראוטר האלחוטי.. לכל המחשבים אצלי בבית יש XP SP2 אבל רק אני עדכנתי ל EXPLORER 7 יש מצב שזה מכניס לי איכשהו בעיות תקשורת? מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך לטפל בה? תקלה ממש מוזרה ומציקה! תודה

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  18. בראש ובראשונה אני ריצה לומר שהבעיה היא במחשב נייד מסוג IBM T30 צריך עזרה דחוף אני כבר מנסה בערך שבועיים ליפתור את הבעיה... המחשב מיתחבר לאינטרנט מוצא את הרשת (למחשב כרטיס רשת אלחוטי מובנה של אינטל) אך לא מצליח לזהות את המחשבים האחרים ברשת הוא בעצמו לא מצליח להיכנס להגדרה של MSHOME ליפעמים מחשבים אחרים רואים אותו אך לא מצליחים להיכנס אליו... ומכאן נוצרה לי הבעיה שאני לא מצליח להדפיס מהמחשב הזה בעוד שמחשבים אחרים (3 נייחים) רואים אחד את השני ומצליחים להדפיס במדפת ששתופה ברשת המחןברת לאחד המחשבים... אם מישהו יודע מה לעשות אני ישמח :bash:

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  19. Started by ras81,

אני יודע שזה איטי אני שואל מכיוון ואני מעוניין לייצור רשת באמצעות תשתית החשמל והיא עובדת במהירות זאת. כמה זה בערך 14 MPS, לדוגמא כמה זמן ייקח לטעון דף אינטרנט ממוצע (של האתר לדוגמא), הרשת לא תשמש להורדת קבצים או משהו כזה, סתם כדי שאבא שלי יוכל להיות באינטרנט בלי לשבת לי על הגב

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  20. היי חברים, בבית שלנו (2 קומות) יש בקומה העליונה ראוטר G256DG ובקומה התחתונה התקנתי ACCESS POINT. בקומה התחתונה האינטרנט לא יציב (בחלק ממחשבים ניידים נאבק להתחבר ולצרוך אינטרנט), הטווח לא מיטבי. כיום ה-ACCESS POINT מוזן בכבל RJ45. הייתי שמח לקבל המלצות ל-ACCESS POINT, משתדל לא להשתגע עם התקציב, כזה שיתן לי מענה טוב, פריסה טובה ויתמך בצורה טובה בכל הלפטופים (עם אפשרות להגדיר BRIDGE עם הראוטר למעלה). תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  21. Started by afek,

שלום רב לכולם, אני חדש פה באתר. קראתי כל מיני כתבות, ויש הרבה מאוד, על HUB וDNS. אני מבקש שתעזרו להבין מה הם שני המונחים האלה ומבקש בצורה הכי עממית שיש, ז"א שיהיה הכי קל להבנה. כשאני התחלתי לברר מה זה אז מין הסתם נסחפתי לעוד כל מיני מושגים שכדי לדעת את מה שביקשתי צריך להבין אותם. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  22. Started by sharon515,

שלום השאלה שלי היא אני מחובר לתשתית כבלים + חייגן l2tp הגדרתי הכל בראוטר כולל אבטחה בקיצור הכל. הבעיה היא שיש אתרים שבקושי עולי כמו gmail אפילו ההמשק של אדימקס בקושי עולה אני רוצה לציין שלפני הראוטר לא הייתה לי שום בעיה (דרך חייגן) תודה

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  23. באקספי ישנו אשף שמאפשר ליצור רשת חדשה. לא מצאתי את האפשרות הזאת בויסטה. אני מעוניין ליצור רשת אחת לשני המחשבים (כרגע כל אחד יושב ברשת משל עצמו) כדי להפוך את מציאת המחשב השני ליותר מהירה.

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  24. Started by Ran B,

אוקי אז נתחיל ככה..אני ואח שלי לא רצינו ראוטר HUB או דברים כאלה החלטנו לעשות רשת ביתית הכי פשוטה.. אז יש לנו שני מחשבים ושלושה כרטסי רשת ככה שפה הבעיה נפתרה..(דרך אגב עשינו את כל הדבר הזה ממזמן אבל אני תמיד שוכח לשאול את השאלה..)..פשוט שמנו במחשב שלי שני כרטיסי רשת (אחד על הלוח אם ועוד אחד חיצוני..)..ואז חברנו את המודם למחשב שלי..קנינו כבל רשת מוצלב של 15 מטר כדאי לחבר את שני המחשבים שלנו אחד עם השני..ואז פשוט עשינו שיתוף להתקשרות של האינטרנט..ואז ברגע שאני מחובר גם אח שלי מחובר ולהפך..עכשיו החלק הבעייתי בכל הסיפור הזה שהוא ממש מוזר!! אח שלי כנראה קיבל מה שנקרא דבר לא הגיוני "כמות אינטרנט יותר גדולה" עכשיו מזה המשפט הדפוק הזה אין כזה דבר...אבל רק ככה הצלחתי להגדיר את זה …

25. אז ככה, חשוב לציין שאני במקצועי איש מחשבים ואני לא מדבר כאדם ללא ידע בנושא. מזה כמה זמן היו לי בעיות באינטרנט, מהירות איטית בעיקר בשעות העומס, ניתוקים חוזרים למאית השנייה שבקושי מורגשים וכו'. אחת הבעיות המוזרות הייתה שבזמן הורדה דרך שרתי רפידשייר לא הייתה אפשרות להתחיל הורדה מהאמצע (והשרת כן תומך בעניין). הייתי חייב לחדש את ההורדה כל פעם, כמו כן לא הייתה לפלאשגט אפשרות לפצל הורדות. התמיכה הטכנית של 012 הייתה על הפנים, טכנאים חסרי ידע ולא מקצועיים שניסו לערבב אותי ולהאשים את המחשב שלי בבעיות. לפני מספר חודשים התווספה עוד בעיה ופשוט לא יכלתי לגלוש לאתרים/שרתים מסוימים, סתם ככה, ללא קשר בין השרתים. מוזר מאוד. אחרי ריבים רבים ואיומים הגיע טכנאי "בכיר" לביתי והחליף את המתאם שי…

• 0 תגובות
    • 699 צפיות

דיונים חדשים בפורומים