עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by NIR36,

שלום בסטיקי מצוין לגבי רשת קווית אני מעונין לדעת אילו רכיבי חומרה אני צריך אגב 2 המחשבים מצוידים בGIGALAN ON BOARD? (כרטיסי דלוקס של אסוס) ואם יש שוני בהגדרות התוכנה השונות תודה ניר

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  2. Started by amig2,

יש לי חיבור adsl של נטוויז'ן ואני סובל מלאגים בלתי נסבלים שמונאים ממני לשחק משחקי רשת. אין לי ררשת אלחוטית או משהו כזה שיכול לשבש את החיבור. האם הלאגים זה כי הרוחב פס של נטוויז'ן דפוק (בהרבה פורומים רצות שמועות שבנטוויז'ן יש הכי הרבה לאגים), או בעיקר בעיקר בגלל המהירות הנמוכה שלי (750 kb/s)

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  3. Started by cellman,

שלום, יש לי כרגע מודם ADSL שמחובר לראוטר/hub (רשת חוטית). אני רוצה לחבר מחשבים בצורה אלחוטית לרשת הזאת. 1. האם אני צריך לחבר ACCESS POINT לראוטר החוטי ? 2. כמה מחשבים יוכלו להתחבר ל-ACCESS POINT ? 3. מדובר בבית בן 3 קומות כשהראוטר נמצא בקומה 1, האם צפויות בעיות קליטה בקומה 3 ? תודה !

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  4. לפני שבוע בקשתי עזרה בנוגע לניתוקים ברשת אלחוטית וקיבלתי מספר עיצות אבל בעיית הניתוקים לא נפתרה. מה שאני ממש צריך היא תוכנת Automatic recovery לכרטיס רשת אלחוטי. לא אכפת לי שהרשת תתנתק מפעם אבל אני חייב שהחיבור יתאושש באופן אוטומטי אם אני לא לייד המחשב! בבקשה, כל מי ששמע על תוכנה/אופצייה כזאת. אני מאוד אשמח לעזרה. בתודה מראש.

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  5. שלום, הבעייה נפתרת רק כאשר אני נותן כתובת IP בהגדרות Tcp/Ip של ב- Local Area Connection. האם המודם מקולקל? האם כדאי להחליפו? מה המשמעות של מתן כתובת Ip באופן יזום ולא לקבל באופן אוטומטי?

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  6. בתקן 802.11g שיתחבר לנתב Linksys WRT54GL (כן, אני מתכנן להחליף את ה- Firmware). המחשב אליו יחובר הכרטס מריץ פדורה ואובונטו. יש המלצות?

7. Started by Dj NaSh,

שלום, זה נראה שרוב החברות מציעות חבילות איחסון בסיסיות של בין 100-200 מגה, בעלות חודשית של כ-10-20$. עם זאת, נראה שהם מציעים גם חבילות רסלרים הכוללות Shared Server עם 10-20 ג'יגה (!) שטח איחסון, בעלות חודשית של כ-30-40$. על אף שאולי לא הרבה אנשים מחפשים להיות רסלרים, אני לא מצליח להבין את הסיבה למה בעל אתר שצריך קצת יותר שטח, יכול להוסיף בסה"כ כ-10$ ולקבל שטח איחסון של עד פי 100 יותר! מה ה-catch פה? ממה צריך להיזהר? שאלה נוספת: בחנתי חברה בחו"ל בשם Reyox המציעה חבילות איחסון. חבילה רסלר בסיסית של 15 ג'יגה איחסון, בעבור 20$ לחודש, וחבילת Dedicated Server בסיסית עם שטח של 20 ג'יגה איחסון, בעבור 50$ לחודש. האם המחירים נשמעים לכם סבירים, ולא זולים מדי? כי מחיר זול מאוד יכול ל…

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  8. יש לי משרד שמתעסק בהנהלת חשבונות וראיית חשבון. במשרד שישה מחשבים שמחוברים לרשת ללא שרת (תשתית קווית שמחוברת לרכזת ולראוטר) שמשתפים קבצים ביניהם לאחרונה הוחלט לעשות שינוי במשרד לעבור לתוכנות יותר חדשות שיעבדו ברשת להוציא את כל הניירת מהמשרד ולהפוך הכל למדיה דיגיטלים( לקנות סורקים גדולים וכ"ו) הדרישות הם שרת חיצוני שיוכל לתת לי שיתוף תוכנות ודטה בייס וגישה מרחוק לנתונים -ממחשב נייד או מהמחשב בבית(התשתית כבר קיימת) שאלתי היא איזה חומרה אני צריך כדי לבצע את זה. איזה שרת? איזה תוכנה? ומה העלויות.

9. Started by bigbosf,

שלום חברים קניתי נתב לא ממזמן. הוא היה עובד בקצב של 54Mbps.. עכשיו אני רואה שזה עובד על 36Mbps מה קרה ? לא שיניתי או הוספתי מכשירים חשמליים לאיזור.. זה אמור להפריע אם זה 54Mbps או Mbps 36 . מה זה אומר ערוצים? הנתב מוגדר על 6. אם אני ישים על 12 זה ישנה משהו? תודה

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  10. Started by xXx Lid,

שלום כרגע יש לי ברשת 2 מחשבים שמחוברים בינהם ע"י כבל רשת בין מחשב למחשב אני רוצה להוסיף מחשב נוסף לרשת הבנתי שאני צריך ראוטר (נתב) נכון? מישהו יכול להמליץ לי על משהו כזה? במחיר סביר 200-300 שקל בערך דרך אגב אני מעדיף אחד כזה בלי פיירוואל מובנה או כל מיני שטיות כאלה לא רוצה שזה יחסום לי פורטים במחשב ואיך מגדירים את הרשת אחרי הנתב?

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  11. הראוטר הקודם שלי(3com 3crwer10075) הפסיק להיות יציב והתחיל להתנתק כל כמה דקות. אז הוחלט לקנות ראוטר חדש התקציב הוא 300 ש"ח בערך, אפשר לחרוג קצת הדרישות הן פשוט אמינות ויציבות כמה שיותר גבוהה(אני מוריד די הרבה בביטורנט ויש עוד מחשב ברשת שמשתמש בביטורנט) תקן N יהיה די נחמד(יש לפטופ ברשת שתומך בתקן N(או דראפט N, אין לי מושג) וכרגע עם ה3COM יש לו 2 פסי קליטה אז עדיף לשפר את זה) תודה מראש ;D

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  12. Started by Y.k,

שלום. קראתי את המדריך ודי הסתבכתי.. אז ככה: אני רוצה להקים רשת ביתית, שהחיבור אליה מתבצע דרך האב בצורה ששני המחשבים + האינטרנט מחוברים באופן ישיר להאב. לפי מה שהבנתי הצורה הזו של החיבור איננה ממולצת אבל אין לי במחשב שני יציאות את'רנט .. אם מישהו יוכל לעזור לי לחבר את הרשת ככה שגם יהיה אפשר לשתף קבצים וגם להתחבר לאינטרנט אני אשמח מאוד ד"א .. בינתיים האינטרנט עובד בשני המחשבים אבל אין שיתוף .. תודה רבה לעוזרים !

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  13. Started by dudisrea1,

חברה יש לי שאלה קטנה שאני מכווה שתוכלו לעזור לי בה, כי בבסיס שלי אנחנו לא מצליחים להבין מה בדיוק הדבר הזה אומר... הכבל 100Base-TX - אומר דבר כזה, 100 - קצב תעבורת המידע במגהביט\שנייה , Base - סוג תעבורת המידע Basebabd/Broadband, האות T - Twiested Pairs - השיטה בה הכבל עובד שבו כל זוג גידים הוא שזור, כדי למנוע ניחות. מישו יכול להגיד לי מה זה הX ? חלק אומרים לי שזה קיצור לFull Duplex אבל הכבל 10Base-T גם הוא תומך בFD. חלק אומרים לי שזה מס' המטרים, אבל לכל כבל יש את האורך שלו. חלק אומרים לי שזה בא מלשון ה Tx - Transmitted אבל למה ? בקיצור המון סיבות ואף אחד לא בטוח במה שהוא אומר. בבקשה אני צריך תשובה דחופה!! תודה לעוזרים! שאלה נוספת האם Cat-5 בעל התקן 10Base-T יכול לתמוך בתע…

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  14. Started by pak82,

יש לי אינטרנט בכבלים 5MB וקניתי נתב של DLINK דגם DIR300 איך אני מגדיר את הנתב כדי שאני יוכל לגלוש בכלל? וכדי שאני יוכל לנצל את מקסימום המהירות? ואם יש פיירוול בנתב איך אני פותח את הפורטים?

15. ברשותי שני מחשבים, אחד נייד, המצויד בכרטיס רשת אלחוטי מובנה, ואחד נייח שאינו בעל כרטיס שכזה. אני מעוניין להקים רשת אלחוטית בבית(קומה אחת) כדי לאפשר שימוש באינטרנט דרך הנייד בכל הבית. כמו כן, אני מחפש פיתרון שיאפשר לי לחבר את המחשב הנייח לראוטר ללא צורך בקניית כרטיס רשת אלחוטי נוסף אלא דרך כבל. האם ישנה אפשרות שכזו? מה הציוד הנדרש כדי להקים רשת שכזו בבית? הבנתי שצריך ראוטר ואנטנה לנייד. האם ישנם המלצות לדגמים מסויימים? כדאי לציין שיש לי טלפון אלחוטי שעובד בתדר 2.4GHZ. האם זה עלול לעשות בעיות? בנוסף אני שוקל להחליף ספקית. אני גולש בADSL עם חבילת 2MB\200KB . כרגע אני באינטרנט זהב, ויש לי אפשרות לעבור לבזק בינ"ל(014) או נטויז'ן, או לחלופין להישאר עם אינטרנט. האם המעבר כדאי? ת…

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  16. Started by אל-מוהנדס,

יש לי מודם כבלים מסוג AMBIT ורציתי לחבר עם כבל רשת מוצלב את הלפטופ, דרך החיבור של ה- ENET. האם זה אפשרי, והאם צריך להגדיר, ואם כן- מה? תודה וחג שמייח לכולם/ן אורן

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  17. Started by eladh16,

שלום לא ידעתי איפה לשים בדיוק את הנושא, אבל בגלל שזה קשור לרשת האינטרנט, אז כאן. בקיצור אני משחק במשחק Flight Simulator 2004 באינטרנט, על שרת(vfs). השרת vfs מוחזק באחת מהחוות של ספקי האינטרנט, והוא שרת די חזק. והנה לבעיה שלי. כאשר אני מתחבר לשרת הזא, וטס עם עוד אנשים באינטרנט, אז לעיתים קרובות, או יותר נכון בקביעות של כמה דקות, השרת מתנתק לי, וגם מה שמוזר הוא שכל האינטרנט קורס לכמה שניות, וחוזר אוטומטי. מה שיותר מוזר הוא שכשאני בחנייה כולשהי עם המטוס שלי, השרת באופן מוחלט לא מתנתק לי, אפילו אם אני חונה ולא זז לכמה שעות. ורק מתי שאני עולה לאוויר, השרת מתנתק לי בקביעות של כמה דקות , וכל האינטרנט קורס לשניה, עם זה הסקייפ שמתנתק, המסנגר, הטיימ ספיק, בקיצור כל האינטרנט. ו…

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  18. Started by Shadowman,

שלום. כל פעם שאני מנסה לבדוק דואר אני מקבל רפשרשים אין סופיים, ובלתי אפשרי להיכנס לאתר!!!??? מה אני עושה?

• 4 תגובות
    • 661 צפיות
  19. Started by com555,

אינני רואה במחשב אחד את המחשב השני וגם לא מצליח להתחבר לאינטרנט מהמחשב המרוחק. יש לי ווינדוס 2000 פרו בשניהם. יש לי שני כרטיסי רשת בסרבר ואחד בקליינט וניסיתי לעבוד לפי המדריך עם ההתקנה של ה ics. תודה מראש לעוזרים.

20. היי, אני מחובר ב 100 מגה הוט + 014 החלטתי בסופו של דבר למרות הכל להתחבר עם חייגן בשל חבילת הגיימר. האם יש משמעות לחיבור על גבי mpls עם חייגן כאשר האיפי הוא 84 וכו? או שאני צריך לעבור לאיפי של הוט 172 בכדי לקבל ניתוב של גיימר? תודה

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  21. Started by gshhar,

יש לי 2 קווים של אינטרנט בבית. אחד מגה וחצי על שני מחשבים (נטוויז'ן) עם אלקטל שהוא גם ראוטר (ההורדות הם רק ממחשב אחד) ועוד חבילה של אינטרנט 750 בכבלים. עכשיו ההורדות בחבילה של ה-750 (ואני מתכוון להורדות מתוכנות שיתוף קבצים) מהירות יותר. יכול להיות שהאלקטל שלי לא טוב,או שיש בו איזה בעיה?

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  22. Started by afek,

שלום רב לכולם, אני חדש פה באתר. קראתי כל מיני כתבות, ויש הרבה מאוד, על HUB וDNS. אני מבקש שתעזרו להבין מה הם שני המונחים האלה ומבקש בצורה הכי עממית שיש, ז"א שיהיה הכי קל להבנה. כשאני התחלתי לברר מה זה אז מין הסתם נסחפתי לעוד כל מיני מושגים שכדי לדעת את מה שביקשתי צריך להבין אותם. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  23. Started by sahar69,

אני מנסה לחבר בין שני מחשבים, אחד עם xp והשני 2000 . הצלחתי רק לשתף אינטרנט ביניהם בלי שיתוף מדפסות ומיסמכים. לאכר ביקור באתר מיקרוסופט מצאתי שאין אפשרות לשתף מדפסות ומסמכים בין xp ל-2000 , וגם בין xp ו-win95 ,ן-xp ולינוקס אלה עם מישתמשים עם תוכנות שיותף מתאימות שעליהם הם לא הרחיבו. ושאלתי היא איזה תוכנות שיתוף אני צריך כדי לחבר בין מערכות ההפעלה שעליהם דיברתי קודם. בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 661 צפיות
  24. Started by wooper,

שלום האם יש נתב שיש בו יציאה למדפסת שימנע את הניצול של המחשב כלומר עכשיו יש לי רשת אבל כל הזמן שמדפיסים דרך המדפסת אצלי המחשב מאוד מקרטע

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  25. אני רוצה שתהיה לי רשת אלחוטית בבית. אני לא בין בכל התחום הזה של הרשתות וזה.. עוד מעט יתווסף לי מחשב נוסף לבית.(MAC) אני רוצה נתב שיוכל לפעול גם עם הPC וגם עם הMAC. אני מווה שזאת לא בעיה.. דיי הרבה מכשירים יתחברו דרך הנתב לאינטרנט. IPOD 2 מחשבים ניידים 2 נייחים 2 פלאפונים. כמובן לא כולם באותו הזמן... אבל אני לא רוצה שהאינטרנט יתנתק או יהפוך לאיטי פתאום. פשוט נמאס לי להתחבר מהנייד או מהפלאפון או מהIPOD לאינטרנט מהשכנים שלי חחח צריך עוד דברים בשביל שיהיה לי WIFI בבית..? רשת אלחוטית? או שפשוט אני קונה. ומתקין וזהו יש לי..? איזה מדריך או משהו יעזור המון. או כמה הסברים בשפה של עילגים חח.. תודה

• 1 תגובה
    • 661 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.