עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by creative,

אז ככה עוד שבוע אני צריך לקבל רכיבים לרשת אלחוטית עד אז אני רוצה להכין כבל רשת ישיר רציתי לדעת אם מישהו יודע את הסדר של החוטים לפי צבעים (יש לי כבל אחד ארוך ישיר ואני רוצה לחתוך אותו כדאי שיהיו 2 ) אם מישהו יודע אז שיכתוב אם אפשר אז תמונה זה עוד יותר טוב. ;D נ.ב. לקנות רשת אלחוטית רק בחו"ל דוד שלי שולח לי מאלסקה (כן הוא גר באלסקה) הוא קנה ב130$ ראוטר+כרטיס USB +כרטיס PCMCIA של Linksys 802.11G

• 4 תגובות
    • 937 צפיות
  2. יש לי רשת אלחוטית עם נתב מסוג di714pi dlink. הנתב משמש גם כמודם adsl וכל המחשבים (שלושה) מתקשרים אליו אלחוטית עם כרטיסי רשת usb מסוג dlink airplus -120w. בין שני מחשבים שיתפתי קבצים באמצעות הרשת ע"י הגדרת כתובת ip של המחשב המארח. השאלות שלי: 1. ה-ip של המחשב המארח הוא בינתיים קבוע. האם הוא ישאר כך? מי קובע את ה - ip הזה? הנתב? ואם הוא לא קבוע - איך אני מגדיר אותו קבוע על מנת שהשיתוף יימשך? 2. ביטלתי את ההגנה של הפיירוול של XP במחשב המארח. האם יש דרך לאבטח את המחשב והקבצים (אני יודע שהנתב כולל סוג של פיירוול, אך האם הוא מספיק? תודה מראש על העזרה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם, ברשותי שת'ה מחשבים בבית אחד מחובר לאינטרנט באמצעות מודם USB והשני מחבר לאינטרנט דרך המחשב שמחובר לאינטרנט עם המודם USB... המחשב השני (זה שלא מחובר ישירות לאינטרנט) גולש באינטרנט יפה מאוד ואני רוצה לדעת איך אני יכול להעביר קבצים בין המחשב הראשון לשני? כבר הסתכלתי בסטיקי שנימצא בראש הפורום אבל לא הבנתי ממנו כלום כי מה שמציגים שם ומה שמוצג אצלי בחלון של חיבורי הרשת הם דברים שונים לגמרי... אז איך בעצם אני יכול להעביר קבצים בין המחשב הראשון לשני? ואיך אני יודע שהמחשבים רואים אחד את השני? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  4. Started by nim901,

אני מנסה להקים רשת של 2 מחשבים עם מודם LAN עכשיו אני עושה אתזה דרך האשף של אקס פי. יש קטע שהוא שואל אותי אם אני המחשב הראשי אז סימנתי כן. אחר כך הוא מבקש שאני אסמן את החיבור לאינטרנט שלי ואני לא יודע מה לסמן את הכרטיס רשת או את החיגן ? ואז יש קטע שהוא מזהה שיש לי 2 כרטיסי רשת אז הוא שואל אותי אם לעשות "גשר" ביניהם מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  5. אני הולך לפרמט את הדיסק ולהתקין את מערכת ההפעלה Windows XP - Prof התקנה חוזרת (בכדי לרענן את המחשב שמותקנות עליו יותר מדי תוכנות - לא עקב תקלה). אני מעוניין לגבות את הגדרות כרטיס הרשת שלי, החייגן וכד' בכדי שלאחר ההתקנה לא אצטרך להגדיר הכל ידנית (כתובות IP ת שרתי DNS וכד'). האם יש דרך לבצע זאת?

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  6. Started by frezi,

Pinging cables.matavtv.net [213.57.88.161] with 32 bytes of data: Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=12ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=13ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=12ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=10ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=11ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=12ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=13ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=11ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=10ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=11ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes=32 time=12ms TTL=121 Reply from 213.57.88.161: bytes…

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  7. Started by Dr Hardware,

אני מחשב לקוח אני רוצה לראות כמה המחשב שרת נותן, יעני כמה אחי מעלה.. לא המחשב לי.. ובכלל כמה כל מחשב ברשת אם אפשר.. כמה הוא מעלה וכמהנשאר... יש כזה דבר?

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  8. Started by MalGano,

מצטער על הפיגור, אבל רציתי לשאול אך אפשר להגדיר את חיבור ה-ADSL דרך מודם ה-b-FoCus 270PR בחלונות אקס.פי באופן אופטימלי. זה נשמע מוזר, אבל אמרו לי שב-XP סוף-סוף יש אפשרות לזיהוי ADSL ולא כמו ב-98 להיות מוגדר כ-ISDN. אז כאשר התקנתי את החיבור דרך דיסק נזק, זה עדיין באופן מוזר הוגדר כ-ISDN. יש לי XP Pro SP1. אם יש איזה משהו שאפשר להציע, אז זה יתקבל בברכה. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  9. Started by blackbimer,

או קיי..אז קודם כל אין לי מושג בנושא הזה וגם חיפוש אחרי חיפוש בפורום לא ממש הבנתי.. אז ככה יש לנו 2 מחשבים וכמובן אינטרנט מהיר בקיצור מה צריך לעשות כדי ששתיהם יהיו מחוברים ולא ניצטרך על הזמן לחבר ולנתק את המודם? מה צריך? מה העלות..? יתן לביצוע..? תודה

10. שלום. לאחרונה נזכרתי בדבריו של ליאו מטק טי וי: לנו למשל (טק טי וי) יש T1 על משהו כמו 1500 מחשבים,ואנחנו גולשים ממש מהר. זה בגלל שרוחב הפס הוא גדול מאוד. הבעיה היחידה היא מהירות השליחה. על כל חבילה שהמחשב מקבל המחשב צריך לשלוח עוד חבילה שתאשר שהוא קיבל אותה. אז אני שואל: א.האם מה שזכור לי מדבריו הוא הסבר מדויק למצב. ב.מהו T1 ג.אז בשביל מה אני צריך מהירות קבלה גבוהה אם מהירות שליחה היא הכרחית? תודה

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. טוב אז ככה אני קונה מחשב חדש וחבר שלי אמר שאני יכול לעשות רשת בין 2 המחשבים ואז שאלתי אותו למה? אז הוא אמר כדי שחבר יוכל לבוא אליך ולשחק ביחד אז השאלה היא כזאת איך עושים רשת ביתית? ואיזה משחקים אני יכול לשחק זה יענו כמו משחקי רשת? תודה לעונים למה אף אחד לא עוזר?

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  12. Started by andav,

כמו שאתם יודעים יש אפשרות להתחבר לבזק ע"י שם משתמש וסיסמה שלהם כדי להיכנס אליהם לעמוד ושם אפשר לבדוק/להוריד את קובץ המחשת המהירות. שאלתי היא כזו: שמתי לב שהכתובת היא: http://192.168.97.12/wownew/main_page/ והרי זוהי כתובת שהיא לא ip חיצוני אלא ip ברשת פנימית,כלומר ,גם אחד המחשבים ברשת שלי(שאין לי )יכול להיות בעל אותה כתובת,לפחות 4 המספרים הראשונים של הכתובת. זה נראה כאילו אני (כשאני מתחבר אליהם)ברשת הפנימית של בזק. אפשר הסבר? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by tembo,

שלום לכולם, בניתי מספר רשתות ביתיות אבל מעולם לא נגעתי בתחום האלחוט. השאלות שלי הן כאלו: א. האם ניתן להקים רשת שלא כמו ברשת חוטית פשוט יהיו לי 2 מחשבים שמחוברים לנתב בצורה אלחוטית? ב. אם התשובה היא כן כיצד הדבר יהיה בנוי? ג. אני יודע שקיים דבר שנקרא WIRELESS ACCESS POINT האם בעזרתו ניתן לחבר 2 מחשבים לרשת האלחוטית ללא שאחד מהשניים יהיה מחובר מראש ובצורה חוטית לנתב? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Pure-Gold,

שלום, לכל מי שיש ידע בנושא, איך אני מקים אתר WAP על המחשב שלי. נא לפרט ( לא בתאוריה אלא בתכלס עם שמות של תוכנות והוראות ). תודה.

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  15. Started by nesa,

עכשיו קניתי מחשב חדש ואני רוצה לחבר רשת בין המחשב הזה לעוד אחד אני מחובר לadsl עם מודם אלקטל. אני ממש לא מבין בכל הדבר הזה רק רציתי לדעת כמה אני יצטרך להשקיע ברשת פשוטה שאני יוכל להישתמש באינטרנט בשני המחשבים ושאני לא ירגיש האטה במהירות שמישהו אחר מישתמש באינטרנט ושאני יוכל לשתף קבצים ויוכל לשחק משחקים ברשת. יש לשני המחשבים כרטיס רשת פשוט לאחד מובנה עם הלוח השני זה מה שמקבלים מבזק. כמה כסף אני צריך להשקיע ומה צריך לקנות? תודה

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  16. שלום! יש לי אינטרנט מהיר בטכנולגיית ADSL ובמהירות 1.5 . יש לי רשת אלחוטית וגם חוטית רגילה אם הלפ-טופ של אבא שלי. הראוטר שמשמש לרשת האלחוטית: D-Link DI-614+ אתמול התחלתי לקבל הודעה איך שהגעתי לתפריט הראשי של הווינדוס: הודעץ שגיאה שבה נאמר: קיים שם כפול ברשת ומאז האינטרנט אומנם עובד אבל הוא איטי בצורה בלתי יאומנת ואני מוריד קבצים במהירות אבסורדיות של 8kb\s וכאלה... איך אפשר לפתור את זה? יש לציין שאני בור מוחלט בעניני רשתות ואינטרנט ואין לי אפילו מושג בסיסי מה צריך לעשות כדי לסדר את הענין... מערכת ההפעלה שלי היא Windowes XP Home . תודה מראש.

17. שלום לכולם, יש לי רשת ביתית שכוללת שני מחשבים המחוברים לראוטר/מודם ADSL אדימקס. הרשת הביתית עובדת מצוין, וכך גם שיתוף האינטרנט. על אחד המחשבים התקנתי מתאם בלוטות' בחיבור USB, מתוצרת CSR, שמגיע עם תוכנה של WINNCOMM גרסה 1.4.1. בנוסף, יש לי פאלם Tungsten|T3, עם בלוטות'. הצלחתי ליצור קישור בין המחשב לפאלם, לצורך סנכרון. הבעיה מתחילה כשאני מנסה לחבר את הפאלם לאינטרנט. לפי ההוראות של התוכנה, צריך להגדיר רכיב של גישה לרשת באמצעות התוכנה, ואז להגדיר שיתוף אינטרנט, וזהו. הבעיה היא שאני לא מצליח להגיע לאינטרנט, ומרוב בלגן פה קצת התבלבלתי. אז ככה: יש לי את חיבור ה-LAN הרגיל, שהולך לראוטר. התוכנה של הבלוטות' יצרה לי עוד חיבור, בשם Bluetooth network. בצד של הפאלם יש לקוח את'רנט, על פ…

• 0 תגובות
    • 870 צפיות
  18. Started by דודי הסטלן,

שלום, אתמול עשיתי פורמט ועכשיו שאני בא להתקין את החייגן אני נוכח לדעת ששכחתי בעיקרון איך עושים את זה :'( אני בבזק בינלאומי וחסרה לי גם התוספת הזאת שמוסיפים לשם משתמש כשמתחברים לחייגן, אני מאמין שאלה שמחוברים דרך בזק בינלאומי יבינו על מה אני מדבר. תודה לכולם.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. הכוונה שאיך שאני מדליק תמשחב כמו בכבלים זה כבר מחובר.. ואין צורך לעשות התקשרות כל פעם שאני נכנס לווינדוס...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by MasteRoi,

ברשותי שני מחשבים. הם מחוברים אחד עם השני ברשת רגילה של כל מוצלב. ומשותפים באינטרנט של מחשב אורח ומארח. הבעיה היא שהרשת הפכה להיות לא יציבה, כלומר לפעמים אני לא מצליח לגשת לקבצים המשותפים וכמו כן לאינטרנט המשותף. דבר נוסף הוא שעכשיו עשיתי Ping מהמחשב האורח אל המארח והוא לא דווח על שגיאה, לעומת זאת כאשר עשיתי Ping מהמחשב המארח אל האורח הופיעה לי ההודעה: Requested Timed Out בבקשה מי שיודע, נא לעזור. :-\

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  21. פעם היה לי מודם USB וברגע שהייתי מתחבר היתה קופצת לי בועה שאומרת שאני מחובר על 1.8 מגה (1.5) עכשיו החליפו לי לרשת וכשאני מתחבר כתוב 100 מגה איך אני יכול לבדוק על איזו חבילה אני גולש?

• 4 תגובות
    • 743 צפיות
  22. Started by ArielN,

חבר שלי אמר לי שזה נורא קל "לפרוץ" למחשבים עם רשת אלחוטית, למישהו יש הגנות לפריצות הללו? במשחקים הפינג כל הזמן קופץ ואפילו אם אחד מהמחשבים לא עושה כלום במחשב השני הפינג עדיין לפעמים קופץ ל-200 וחוזר לרגיל, אבל מרגישים בלאגים ממש.. יש למישהו רעיון איך לסדר את זה? חבר שלי המליץ לי לקנות כבל רשת מוצלב או משהו כזה כי במחשב שלי יש 2 כרטיסי רשת, הוא לא בדיוק הסביר לי למה זה טוב, מישהו יודע במקרה? בקיצור תגידו לי כל מה שאתם יודעים על לעשות רשת אלחוטית יעילה יותר! תודה מראש ;D ;D ;D ;D ;D

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by andav,

אני מבין שאם אני מאחורי nat (במקרה שלי,מודם akcatel שעובד כנתב)אני אמנם יכול ליצור תקשורת מתוך המחשב שלי החוצה ללא בעיה אבל שום תקשורת אינה יכולה להיכנס אליי אם אני לא יזמתי אותה(וכמובן לא פתחתי פורטים). עשיתי בדיקה באתר הזה: http://www.auditmypc.com/freescan/scanoptions.asp והם אמרו לי בסוף שהם יודעים שאני "מתחבא" וידעו למצוא את ה- Ip של המחשב שלי ברשת. והנה מה שהם אמרו: Notice!, your natted (or real) IP address is 10.0.0.1. This information can be used to track your activities. I should not be able to obtain this information if your security is properly configured! אני מבין שאני יזמתי אמנם את התקשורת אבל שאלתי היא האם זה אפשרי שמבחוץ מישהו יסרוק ip ויגיע אל שלי …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. זה האי סיקיו שלי 228406803 זה המסנגר amitblat@hotmail.co.il אני יודע לכם אם משיהו יוכל לבוא אלי ולעזור לי לא משהו רציני של חפירה תודה

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  25. Started by STRENGTH,

אני רוצה לפתוח את פורטים 6881 ו 6889 איך אני עושה את זה? תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 769 צפיות

דיונים חדשים בפורומים