עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Shbd,

עכשיו המחשב שלי מחובר למחשב של אחותי דרך שני כרטיסי רשת, אחד אצלי ואחד אצלה, הם מחוברים בכבל רשת מפוצל, המודם שלי מחובר דרך USB עכשיו קניתי מחשב חדש שאני אמור לקבל ויהיה 3 מחשבים ואז תהיה בעיה עם הרשת לא? הבנתי שאני יכול לחבר 3 כרטיסי רשת עם ראוטר?! משהו כזה.. או ברשת אלחוטית שהיא די איטית הבנתי וצריך לקנות כרטיסי רשת אלחוטיים שהם יקרים. עכשיו אם משהו מוכן להסביר לי על כל אחד מהדברים וכמה זה עולה? עריכה: במקרה שזה משנה יש לי אינטרנט בכלבים (HOT) 1.5 Mb

• 8 תגובות
    • 978 צפיות
  2. Started by Azmodan,

שלום רב, אני מתכוון כרגע לקנות רשת ביתית. עקב מפח הנפש שחוויתי מרשת אחרת שקניתי (נתב+כרטיס רשת אלחוטי של Edimax) אני מעוניין בעזרתכם ועצתכם. הרקע: שני מחשבים, מרחק 15 מטר (שני קירות ומסדרון ארוך בניהם), מחובר בADSL, מודם B-FOCUS של ECI (נופק ע"י בזק). מחשב אחד הינו משתמש "כבד" של אימיול והוא מוגדר להיות מחובר ל-500 משתמשים במקביל. הוצעו לי 3 חברות (עם הסתייגות קלה מאחת מהם) - נתחיל: Lynksys (זה החברה שאני מסתייג ממנה) - עד כמה שאני מעוניין לקנות את הראוטר הזה, הבנתי שבעידכון החומרה האחרון ישנה איזה תקלה, אשר גורמת לו לא לעבוד כראוי עם ADSL שתי החברות הנוספות הן Netgear ו-3Com. אני מעוניין לשמוע את עצתכם בבקשה. כמעט שכחתי - אם אתם ממליצים על חברה, נא להמליץ על הדגם הספציפי…

• 7 תגובות
    • 762 צפיות
  3. BR6216MGוEdimax אני חושב שזה יפתור את הבעיות להקמת רשת אלחוטית מה אתם אומרים ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by yuvalri1,

שלום! ברשותי דגם 3CRWE554G72T גרסה V2.01.10 מחוברים שני מחשבים אלחוטית עם BELKIN PCI, ןאחד ישירות (אבל רוב הזמן רק האלחוטיים מחוברים). הוא מחובר למודם ECI 312 דרך בזק בינלאומי. הבעיה היא שמידי פעם הראוטר מתנתק מהאינטרנט - ז"א המחשבים עדיין מחוברים אליו, אבל לא ניתן צאת מימנו לגלישה או לכל דבר אחר, ןהדרך היחידה להמשיך לעבוד היא לגשת אליו ולעשות לו RESTART ב SYSTEM TOOLS. זה קורה כמה פעמים ביום, גם אם אין שימוש בP2P. דרך אגב - DHCP לא מופעל. הSPI FIREWALL כן. הDNS מוגדרים לו (לא על AUTO). ערוץ 7, WPA מופעל. זיהוי לפי MAC ADDRESS.

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  5. Started by Armageddon26,

שלום. אני רוצה לחבר 2 מחשבים לרשת ביתית אל חוטית- לשתף ביניהם אינטרנט וקבצים. המרחק בין 2 המחשבים הוא כ-5 מטר עם קיר אחד בדרך. אני משתמש בחיבור עם חיגן לאינטרנט בכבלים אבל אולי אני אעבור לADSL בעתיד. אשמח לקבל הצעות לחיבור G ו Super G אם הפרש המחירים קטן יחסית. אני צריך גם כרטיס רשת אל חוטיי אחד לחיבור G ו2 לSuper G אלא אם בראוטר יהיה חיבור gigabit. בתודה מראש, מיכאל.

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  6. לפני כשנה וחצי התקנתי בבית רשת פנימית על רשת החשמל לצורך כך רכשתי שני יחידות חיבור MSI: Ethernet to Powerline HomePlug Adaptor מדגם EE14H נכון להיום אני מעוניין לרכוש יחידה נוספת למחשב נוסף שרכשתי. הבעיה- באייבורי אין מוצר מסוג זה נכון להיום ב- KSP על פי כתבה באתר זה המוצר (או דומה לו) היה - לפי קטלוג המוצרים באינטרנט - אין היום. אשמח לקבל מידע על מיקום למציאת המוצר אגב, הרשת עובדת מצויין וזה מומלץ למי שרוצה להתחבר במספר חדרים הנמצאים על אותה פאזה של החשמל ללא העברת חיוט נוסף ???

• 3 תגובות
    • 637 צפיות
  7. אני יודע שכבל רגיל מתאים ל100 מטר, מה עושים במצב שאני רוצה לחבר 2 מחשבים במרחק של 300 מטר זה מזה? שמעתי על ממירי מתח לאטרנט אבל השאלה היא כמה הם אמינים, לאיזה מרחק הם טובים ומה הם התנאים שהם צריכים.

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  8. Started by lipa,

מותקן אצלי NETEX וכרגע שאני מבצע חיפוש כלשהו עולה לי אוטומטית אתר בשם YOOGEE מחקתי את כל קבצי הקוקיס ועדיין אותה בעיה הסרתי EXPLORER והחזרתי לא עוזר... חיפשתי YOOGEE במחשב-לא נמצאו שום תוצאות תודה.

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  9. Started by spinchicken,

מישהו יודע איך אפשר לגרום לשני מחשבים מקושרים או יותר לעבוד ביחד על אותה משימה? זאת אומרת - יש לי תוכנית מטלב שאני רוצה להריץ בצורה הכי מהירה, ויש לי שני מחשבים מקושרים, יש דרך שאני יכול להשתמש בכוח העיבוד הכולל שלהם בשביל המטלב?

• 4 תגובות
    • 975 צפיות
  10. שלום לכולם, זוהי הודעתי הראשונה בפורום קראת את האשכול המושקע של מנהל הפורום, אך עדיין ש לי בעיה. יש לי 2 מחשבים המריצים חלונות XP, ומחוברים בינהם בכבל רשת. המחשב הראשון מחובר למודם כבלים של מת"ב דיגיטל 750K בעזרת חייגן. ביצעתי שיתוף אינטרנט + קבצים. שיתוף הקבצים עובד מצויין, שיתוף האינטרנט - לא. הבעיה היא שבהחלט ניתן לגלוש באינטרנט במחשב הראשון, אבל אי אפשר במחשב השני ! הבעיה קיימת גם כאשר אינני משתמש חומת אש (בשום מחשב !) כתובת המחשב הראשון : 192.168.0.1 כתובת המחשב השני : 192.168.0.2 רואים אחד את השני ב "רשת שלי" וניתן לגשת אחד לקבצים המשותפים של השני (אבל זה לא קשור לשיתוף אינטרנט ) יש פינג תקין בין 2 המחשבים. שער ברירת המחדל במחשב השני הוא 192.168.0.1 ה …

11. מדי פעם אני נתקל בקובץ שזורם מהרשת וכשאני מנסה לשמור אותו, למרות שיש לו כתובת שנראית רגילה, כל פעם אני מקבל בהורדה קובץ טקסט שבו שוב מופיעה הכתובת הנ"ל. לדוגמה: http://205.188.214.1:80/wb/gl/wbonline/windows/25/music/michelle_branch/video/all_you_want_wmt_300.wmv אם אטעיו אותו לנגן המדיה לא תהיה לו בעיה להזרים אותו מהרשת אבל אם אנסה להוריד אותו אקבל קובץ טקסט בסיומת WMV שבו כתוב: [Reference] Ref1=http://205.188.214.1:80/wb/gl/wbonline/windows/25/music/michelle_branch/video/all_you_want_wmt_300.wmv וחוזר חלילה. מישהו יודע איך ניתן בכ"ז לשמור את הקובץ בדיסק? בתודה מראש.

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  12. אוקי, קניתי מחשב נייד חדש דנדש יש לו כרטיס רשת מובנה broadcom netlink gigabit ethernet יש דרייברים מעודכנים הכל. יש מתאם מובנה הכל יש זה המחשב שקניתי http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKAS5740DG434G64Mn המחשב חדש לא עשיתי בו עוד כלום אני רוצה לדעת איך אני מחבר אותו לרשת הביתית שלי הספק שלי בזק ורשת בזק בינלאומי מודם ADSL rotal ונתב rotal wireless ADSL2+ router יש לי 2 מחשבים בבית 1 ראשי עם הנתב והמודם מחובר אליו ואחד אלחוטי נייח גם שמחובר עם אנטנה ומחובר היטב לאינטרנט והכל עובד. ועכשיו לנייד ניסיתי לחפש רשתות במחשב הנייד וזה לא מוצא שום דבר, ניסיתי לחפש התקן חדש שאולי אין התקן זה לא מצא כלום. ניסיתי להגדיר רשת גם לא מוצא כלום. הפעלתי את הלחצן של האנטנה וכל ה FN…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום, יש לי ראוטר pheenet big-01/4ps ומחוברים אליו 4 מחשבים. לפי מה שהבנתי הפיירוול בראוטר לא נותן לי לשחק במשחקי מולטיפלייר ומוריד לי מקאזה במהירות איטית מאוד (משהו כמו 1Kb). יש לציין שיש לי ADSL במהירות של 1.5Mb וזה קצת מבאס שאני לא יכול לנצל את זה...... השאלה שלי היא איך אני מסדר את זה? מה אני יכול לעשות כדי שאני יוכל לשחק ברשת ולהוריד מתוכנות שיתוף קבצים במהירות נורמלית? תודה... :

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  14. Started by MalGano,

שלום לכולם. לשאלה הבאה מופנית למי שמחובר לאינטרנט בתשתית הכבלים אצל נטויז'ן. מאז שאני בכבלים אני מצליח להתחבר (ישירות) רק דרך PPTP (משהו די מיושן) למרות שהשרת שלהם (cable.netvision.net.il) הוא גם ל-PPTP וגם ל-L2TP. כאשר אני מתחבר דרך הראוטר ה-L2TP וגם ה-PPTP עובדים מצוין. יש כאן מישהו שמצליח להתחבר ישירות עם חייגן של וינדאוס דרך ממשק L2TP? ד"א כאן http://netvision013barak.net.il/Article/?ArticleID=538520&TypeID=3&sid=173 הם כותבים "10. תחת "Type of VPN" בחרו באפשרות של "PPTP" או "L2TP", כאשר עבור חלונות XP מומלץ לבחור ב-"L2TP".". אני עושה בדיוק לפי ההוראות שלהם וזה לא עובד. תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. יש לי אסוס EEE חדש עם XP שמחובר אלחוטית לרשת הביתית. במחשב הראשי עם הויסטה, ה-EEE מופיע אבל כשאני לוחץ עליו לא קורה כלום עד הודעה שוינדוס לא הצליח להיכנס למחשב בלה בלה... שמופיעה אחרי 2 דק'. מה-EEE אני מסוגל לדפדף במחשב עם הויסטה בלי הבעיה, הבעיה היא רק לגשת ל-XP מויסטה. PING עובד בשני המחשבים אז זו לא בעית פיירוול. של המחשבים הוגדרו ב-Trust Control של NIS. שני המחשבים תחת אותה Workgroup. המחשב עם הויסטה מסוגל לגשת למחשבים אחרים ברשת (שהם גם עם ויסטה). בקיצור, הכל מוגדר והכל תקין אך עדיין, ויסטה מסרבת לגשת למחשב עם ה-XP ואני תולש פה שיערות. אנא מכם, עיזרו לי.

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  16. Started by rotem_o,

לאחר התלבטויות רבות והתייעצות פה בפורום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=259472.0 קניתי את ה- LinkSys WRT54GL וכרטיס רשת אלחוטי EDIMAX EW-7128G כאמור, הראוטר נמצא בקומה למעלה והמחשב שמחובר אלחוטית נמצא קומה למטה (ראו בהודעה הקודמת http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=259472.0) התקנתי את הראוטר תוך כ-10 דקות, וכן את הכרטיס רשת לפי חוברת ההוראות (למרות שלא הבנתי שם הכל) וכרגע הקליטה נעה בין 1, 2 או 5.5 Mbps ועוצמת האות תמיד על 'חלש מאוד' ניסיתי לחשק קצת עם מיקום האנטנה של הכרטיס רשת, ורק על מס' נקודות על אותו שולחן , יש בכלל קליטה (נמוכה) מישהן יודע מה יכולה להיות הבעייה?? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. של הוט? ולעשות אינטרנט בכבלים תודה רבה אני מאחל לנטויזן מוות ביסורים

• 7 תגובות
    • 849 צפיות
  18. אני מנסה להקים רשת אלחוטית עם שני כרטיסי רשת אלחוטיים ללא ראוטר. את המחשב הראשי הגדרת כAP (מארח) ואת השני (האורח) שיחפש רשת זמינה. הכל עבד יופי בערך חצי שעה (עם ניתוקים של הרשת בין לבין) עד שהאינטרנט לא פעל במחשב האורח. היו ניתוקים כי כל כמה זמן הייתה שגיאה במשהו בשם WIN32 נראה לי... ואז הייתי צריך להפעיל מחדש את המחשב וזה היה מסתדר. ואז הכל התחיל להשתדע והמחשב שלי לא זיהה את הכרטיס רשת האלחוטי שברשותי. התקנתי אותו שוב אינספור פעמים והקמתי 4 פעמים רשות בהתקנים שונים. אני מנסה לשחק בהגדרות של הכרטיסי רשת כבר כמה שעות עד שהגעתי למצב שיש רשת (הAP משדר והמחשב השני קולט) אבל אין שיתוף- עוצמת התדר מלאה עשיין אין שיתוף. אחרי שלחצתי על האפשרות "תקן" במאפיינים של החיבור האל…

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  19. Started by Diniska,

שלום לכולם! לחבר שלי יש מחשב עם חיבור לאינטרנט עם מודם USB. החיבור שמהירות של 256 KB. ישנה בעיה שלא מפסיקה להופיע כל הזמן, מגי פעם המחשב כאשר הוא מחובר לאינטרנט נתקע, יותר נכון החייגן בעצם מפסיק להגיב אי אפשר להתנתק או להתחבר מחדש ולמרות שהוא מראה שהוא מחובר כל סאר התוכנות לא מאפשרות גלישה או הורדה כלשהיא. חשבתי שאולי יש בעיה עם WIN XP, ביצענו FORMAT והתקנו את המערכת מחדש, הבעיה לא נפתרה, בבזק בדקו את הקו ואמרו שהקו תקין, המחשב כאשר הוא לא מחובר לאינטרנט לא נתקע ולא עושה שום בעיות, היכן יכלה להיות הבעיה? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 887 צפיות
  20. Started by ex_,

AD-HOC רשת אלחוטית. הסבר קצר: תצורת רשת אלחוטית המתקיימת בין מחשב למחשב באופן ישיר (peer to preer) ללא צורך ב"בסיס" שידור קבוע(כמו נתב). הסבר מורחב: http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_ad-hoc_network יתרונות: הגדרה מהירה וקלה, מעבר מהיר בין סוגי הרשתות אלחוטיות וללא צורך להגדיר שוב, עלות נמוכה, פתרון נוח ומהיר למסיבות רשת ולמי שלא רוצה "להתעסק" עם נתב. חסרונות: מחשב השרת חייב להיות דלוק כדי שהרשת ואו שיתוף המשאבים יתקיימו. מושגים: שרת-המחשב הראשי אליו מחוברים המשאבים כגון: מודם והגדרות חיבור לאינטרנט, מדפסת סורק וכו' לקוח-כל מחשב שמתחבר לשרת ודרכו אל המשאבים השונים. הערות: המדריך רלוונטי ל windows xp. שלב 1: הכנה. התקנת כרטיס רשת אלחוטי בכל מחשב+דרייברים.(מומ…

• 2 תגובות
    • 6.4k צפיות
  21. Started by מישה,

מה היתרונות והחסרונות בחיבור דרך Yes ? האם בכלל שווה להתחבר דרך Yes ? אני מחובר כבר תקופה ארוכה דרך ADSL ולא שיש לי טענות, פשוט המחיר ... אני שומע יותר ויותר על אנשים שעוברים לכבלים, ומשלמים פחות, ניקח לדוגמא חיבור 750 ב119 שקל בלבד ( ככה נאמר לי ) שזה למעשה כולל גם את השתית וגם את החיבור לאינטרנט, כאשר אני משלם רק לבזק 130 שקל : יש הצעות ? נ.ב אני מחובר דרך חברת Urbis ואני מאוד מרוצה, ולא מתכוון לעזוב אותם ( חוץ מזה שיש לי הסכם שירות איתם לעוד 7 חודשים ), מבחינתם הם מספקים גישה גם דרך ADSL וגם דרך כבלים.

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  22. Started by Dmoney,

הבאתי כרטיס רשת דיי ישן (Realtek RTL8029(AS) PCI Enthernet Adapter) ונראה לי שהוא תומך רק ב- 10mbps, אבל זו לא הבעיה (הכרטיס הוא באמת מהדור הישן - יש לו בנוסף ליציאה המלבנית הסטנדרטית גם יציאה עגולה לחיבור ישן) חיברתי אותו למחשב והווינדווס זיהה לי אותו (Win XP Pro) בלי בעיות, אבל כשאני עושה restart,ממתי שהמחשב עולה הנורה של ה-ACT לא מפסיקה להבהב (יש עוד נורה אחת - Link אבל היא לא דולקת) יש לי עוד מחשב עם Win XP Pro ושם יש כרטיס רשת (3com 10\100 based Enthernet Adapter(Generic איתו אין לי בעיות (המחשבים לא מחוברים עדיין, ולמעשה לאף כרטיס לא מחובר עדיין כבל), אז נכנסתי להגדרות של 2 הכרטיסים דרך ה-Device Manager כדי להשוות נתונים, ומצאתי 2 דברים שונים: 1) תחת החוצץ Ad…

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  23. Started by guyishai,

שלום, יש לי 3 מחשבים ברשת ביתית, שבה שלושת המחשבים מחוברים ל-hub, ודרכו למודם כבלים ולאינטרנט. גיליתי שלא משנה מה אעשה (אכבה ואדליק את המודם, אנסה לעשות renew ל-ipconfig), שני מחשבים מקבלים כתובת IP ברשת IP אחת, והשלישי מקבל כתובת IP ברשת IP אחרת, מה שלא מאפשר לי לחבר את שלושתם ברשת מקומית רגילה. כיצד אוכל לקבל בשלושת המחשבים כתובות IP באותה רשת IP? דגם המודם הוא Motorola SUFRboard SB4200i, מערכת ההפעלה בכל המחשבים WinXP Home. תודה מראש, גיא.

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  24. Started by GunBlade,

היי! יש לי כרגע בבית רשת חוטית עם Switch של Edimax ו-מודם אלקטל שהוסב ל-PRO ומתפקד כ-Router. ישנם שני מחשבים ניידים אשר מתחברים באמצעות שני שקעים שהתקנתי בבית. מן הסתם זה לא הכי נוח כשמדובר במחשב נייד, ואני רוצה להוסיף גישה אלחוטית לרשת שלי. השאלה היא: מה צריך לקנות על מנת להוסיף גם גישת אלחוט, ובאיזה אופן אמורים להתקין? מעולם לא התעסקתי עם רשת אלחוטית, כך שאיני יודע בדיוק מה צריך לעשות. גם כן, איך אני דואג לזה שרק אני אוכל להתחבר לרשת האלחוטית שלי? תודה.

25. Started by dror_gh,

שלום. יש לי ראוטר של EDIMAX BR6204WG אני רוצה לכוון את ה DMZ לפלייסטיישן וקצת מסתבך עם זה. כל עוד ה FIREWALL ב DISABLE אין לי גישה ל DMZ אלא רק אחרי שאני לוחץ ENABLE אחרי שלחצתי וקבעתי את האייפי של הפלייסטיישן אני עושה ריסטארט כמו שהראוטר מבקש ואז האינטרנט פשוט לא מתחבר. אחרי שאני מבטל את ה FIREWALL ואת ה DMZ אז אני כן מצליח להתחבר לאינטרנט בקיצור, חייב עזרה. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.