אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
כל עזרה בכתיבת המדריך תתקבל בברכה - צרו איתי קשר בהודעה פרטית. הקדמה - למה קירור מים? חלק 1 - קירור המים ועקרונותיו חלק 2 - בחירת חלקים למערכת קירור המים נספח - ביקורות נספח - תודות נ"ב - מפרטים למערכות קירור מים הקדמה - למה קירור מים? לאחרונה חלה התפתחות בשוק החומרה. מעבדים, כרטיסי מסך, לוחות אם, זכרונות וכדומה יוצאים לשוק בתדירות גבוהה הרבה יותר מפעם, כל רכיב יותר טוב מקודמו וכתוצאה מכך (בחלק מן המקרים) גם חם יותר מקודמו. ידוע שצריך לקרר את המחשב במידה כלשהי. רוב האנשים כיום עושים זאת בעזרת קירור אוויר זול, אבל קהילת האוברקלוקרים העולמית (שמונה יותר ויותר אנשים עם הזמן) וסתם אנשים שרוצים שקט, כבר הבינו ממזמן שקירור האוויר רועש מדי ושאינו מסוגל יותר …
-
- 77 תגובות
- 24k צפיות
-
-
ממש חסר ערך, שווה להחליף? מישהו ניסה על בשרו? תודה.
-
- 9 תגובות
- 947 צפיות
-
-
מאמר מעניין מאוד. שווה קריאה: http://www.pcekspert.com/articles/228-1.html
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
החלפתי לוח ללוח asus p5n-e-sli איך אני עושה OC הלוח הזה שונה לגמרי מהלוח הקודם שהיה לי(MSI) שאר המפרט בצד תודה
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
היי ושלום אבקש המלצה לקירור הטוב ביותר למעבד e6750 קונרו או מים או גז בתודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 497 צפיות
-
-
תגידו חברה מה קורה למאגר ה- OCDB? אני מפרסם את הפרוייקטים שלי ולא מפרסמים אותם.. זה ככה כבר קרוב לחודש.. וכבר היו עידכונים ואת שלי לא מכניסים.. מישהו יודע למה? זה ממש מוזר.. מה בגלל שאני שחור? LOL שלחתי הודעות למעכרת בתקווה שיעזרו לי אך לא חזרו אלי או עידכנו לי את הפרוייקטים... אולי מישהו מפה יוכל להגיד לי מה קורה.. תודה ושבוע טוב.
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
-
-
-
שלום אני לפני יומים קיבלתי lanparty ומכרתי את הלוח הקודם שלי שעליו היה מורכב bt עכשיו לשאלה: במודרבורד הקודם היה ספוג שמבדיל בין המודרבורד לחתיכת מתכם שתופסת את הביגטיופן מאחורי הלוח ושאני הוצאתי את הספוג הזה (בכוח ) הספוג נקרע ועכשיו אין לי דרף לשים את החיתכת ברזל הזאת בלי לשרוט את הלוח אני צריך הצעות לחומר שיעשה את העבודה של להדביק את הברזל הזה ללוח ולא ישרוט אותו בתודה שגיא
-
- 7 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, כבר כמעט שנתיים וחצי יש לי כרטיס מסך 8800GTS, שעושה אחלה עבודה.. יש לציין שמעולם לא עבר אוברקלוק מה שאני תמיד זוכר זה שהוא עשה הרבה רעש במשחקים כבדים לאחרונה שמתי לב שהוא עשה יותר רעש מבד"כ, נשמע כמו פרארי על טורים גבוהים ואני מגזים רק קצת, באמת שהוא עשה המון רעש הורדתי את SpeedFan כדי לבדוק טמפרטורה וחשכו עיני, 95 מעלות צלזיוס עם ציור של להבה ליד הטמפרטורה במצב מנוחה (!!) 82 צלזיוס (!!!!!) לפי מה שהבנתי, זה הרבה יותר גבוה ממה שאמורה להיות הטמפ' בכרטיסי מסך גם תחת עומס כבד. פתחתי את המחשב, ריססתי את האמא שלו עם ספריי אויר דחוס, אבל לא היה כ"כ הרבה אבק. גם עכשיו כשניקיתי הכל מאבק, הוא עדיין מתחמם לרמה כזאת - ועושה רעש מפחיד. אני כבר מפחד לשחק, אז בינתיים אני לא נוגע …
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אז ככה לפי מה שהבנתי אז כמה שיש יותר אמפר([A] /[AMP] ), כך מהירות המאוורר ועוצמתו גדולה יותר.. - נכון? [זו שאלה ראשונה] ושאלה שנייה -> איפה אני יכול למצוא מאווררים אחד של 6/8/9cm עם מעל 0.24 amper ועוד אחד 4cm עם מעל ל 0.24 amper ? תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 445 צפיות
-
-
היום רכשתי NINJA PLUS REV.B בחרתי אותו בעיקר בגלל התאימות שלו לכול הסוקטים . לצערי אין לי מצלמה לצלם את המפלצת הזאת בנוסף רכשתי את הזלמן (מניפה) המטרה העיקרית הייתה שקט . את הנינג'ה נורא קל להרכיב , הוא מאוד גבוה והכי חשוב המאורר שקט , והביצועים שלו מאפשרים לכבות את המאוורר בלי חשש. הזלמן לא כול כך נוח להרכיב אותו . אבל כשמרכיבים והוא מתיישב היטב. חשוב לחזק את הברגים הקטנים שלו . אז ככה , המחשב שלי ב OC קל 2.0@2.25 במתח של 1.44 לפני הטמפ' היו במנוחה 32~ למעבד , 33 לצ'יפסט . במאמץ המעבד היה מגיע ל 45 ובקיץ גם ל 47 והצ'יפסט ל 43 עכשיו אחרי שהרכבתי את הקירור במנוחה המעבד 28 ~ והציפסט 26 במאמץ של ORTHOS המעבד הגיע ל 36 והצ'יפסט לא עובר את ה 29. ממולץ מאוד !!!…
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
-
יש לי G force 2 mx400 64 mb+ tv out אני מעוניין לעשות לו אובר קלוק מה אני צריך? תודה!
-
קניתי את הקירור הנ"ל http://www.techpowerup.com/reviews/ArcticCooling/Freezer64Pro/2.html ללוח הזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2554 עכשיו ראיתי שהוא דורש חיבור אחר ל 3 חורים כפי שנראה כאן http://www.techpowerup.com/reviews/ArcticCooling/Freezer64Pro/3.html ולי יש רק את זה מה עושים? האם צריך מתאם? לא קבלתי אחד כזה עם הלוח
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש בתצורה הבאה: מארז: CoolerMaster Haf XM מעבד: Intel Core i7-4770K לוח אם: ASUS Maximus VI Hero כרטיס מסך: ASUS GTX 770 דיסק: Western Digital Caviar Black 2 TB ספק: SeaSonic 750W Bronze Series Modular M12II-750 האם אני צריך קירור מיוחד למעבד, או שאפשר להסתפק בלקנות מעבד בתצורת בוקס שבא עם המאוורר של אינטל? הערה: זהו אמנם מחשב שמיועד לגיימינג, אבל אני לא מעוניין לעשות לו OC
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעלה ב5 בcore עושה scan for artifact מחכה דקה ואין EROR ואני ממשיך וממשיך העלתי 20 CORE ככה.. זה בסדר? (טמ"פ אני לא יכול לבדוק כי אין לכרטיס שלי חישן) הכרטיס הוא radeon 9600 XT עם קירור חמוד שקניתי לו..
-
- 2 תגובות
- 488 צפיות
-
-
עם לוח אם של GIGABYTE EX58-EXTREME 1366 שאלתי לחברים - מה עדיף לשיטת קירור ? קרור ע"י אורור סטנדרטי או קרור מים אם אתם ממלצים על קרור מים על מה תמליצו לי ז"א חברה טובה ושמתאים למעבד 1366 תודה לכולם
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
לפי מה שאמרו לי אז לא אבל....הייתי חייב לברר בעצמי...
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, אני בהתלבטות באם לקחת קירור נוזלי AIO בשביל מעבד 3800X. למרות שהסיכוי קטן הבנתי שבקירור נוזלי קיימת האופציה שתהיה נזילה מה שיכול לפגוע בחלקים אחרים אם הנוזל מגיע לשם. הבנתי שבחול משלמים פיצוי במקרה שזה קורה בתקופת האחריות של המוצר על כל החלקים שנוזקו, האם זה תקף גם בארץ מנסיונכם או שמתנערים מכל אחריות אם זה קורה או שזה לא כלול באחריות מלכתחילה? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
סתכלו פה דבר ראשון: http://store.compute-aid.com/cgi-bin/category.cgi?category=103&item=PS350W2U-CW&type=store זה ספק קטן ל-rackmounts של שרתים.. עכשיו לפרוייקט שלי אני צריך שהספק והלוח אם יכנסו ביחד באיזור באורך של בסביבות ה-40ס"מ.. הלוח של אפוקס הוא 30.5ס"מ באורכו. ספק של אנרמקס 431 כמו שיש לי במערכת הנוכחית וחשבתי להעביר למערכת ההיא הוא בערך 9+ס"מ (גובה - הוא יעמוד) מהמדידה שלי.. עכשיו נראה לי שכדאי לקחת קצת מקום ספייר למקרה ולא הכל יתאים.. או פשוט למצוא מארז מספיק ארוך, קצת יותר ארוך מ-40 ס"מ אולי.. כדי לקחת מקום ספייר יש את הפיתרון שקישרתי אליו: הספק 2U הזה הוא 7ס"מ (גובה), 350w, 12v 14a, 3.3v 15a, 5v 25a. הספק אנרמקס שיש לי 431w, 12v 20a, 3.3v 38a, 5v 44a.. …
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
-
-
טוב אז עשיתי אובר קלוק לכרטיס מסך ג'יפה 4 אף אקס 5200 הקיצר כרגע הגעתי ל: core clock-249.8 memory clock-300.4 טמפרטורות במצב רגיל של כמה תוכנות פתוחות ודיי הצפה של הודעות איסיקיו ומסנג'ר לח אם-33 מארז-33/32 מעבד-38 עכשיו בשני הקווים שיש בריווה טיונר של הממוריק קלוק והכור קלוק אז עכשיו מה שהגעתי,האם להעלות יותר(אין עדיין בעיות כאילו הכרטיס עובד חלק ואני לא יודע אם העלתי מספיק) אז תגידי לי באיזה אחד מהם להעלות ועד איפה מגיעים בערך כאילו כמה מגה הרץ ואיך מה שעשיתי עד עכשיו עם הטמפרטוקות.
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
-
-
Advanced clock calibration - הבנתי שפותחים איתו ליבות, לא הבנתי איך או האם זה אפשר בלוח האם שלי? יש לי Gigabyte Ma770-UD3, יש לי את האפשרות הזאת. באפשרות הזאת (עדכנתי ביוס) אז יש לי אפשרות לבחור את הפירמוואר הישן (0.82 נדמה לי) או את המעודכן. שמעתי משהו שAMD חסמו את האפשרות הזאת במעודכן אבל אני לא בטוח. עזרה תתקבל בברכה. מפרט כמובן: Amd phenom II X2 550 Gigabyte ma770-ud3 powercoller 4870 512MB Seasonic ss-500ET Antec Twohundred A-Data 4 GB RAM 800 MHZ vitesta Samsung 500 gb אולי פישלתי עם המיקום של המקפים,....
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בקשה איך פותחים לו צינורות עם התוכנה כי מצאתי לו מדריך והוא באנגלית כזה לא מובןן אז עם אתם יכולים סבבה....
-
- 8 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אני מישתגע-ע-ע-ע-ע !!! הספייר הזה עושה לי חור בראש! כניראה עוד שבועיים אני מזמין את הוולקנו 7+ , יש אנשים שיכולים להמליץ לי עליו? או על אחד אחר... אני רוצה מאוורר חזק ושקט (טוב נו כולם רוצים אחד כזה... ) בגלל זה אני רוצה את הוולקנו 7+ יש לו את המתג הזה... ד"א הנה קובץ MP3 ששומעים שם את הרעש שלו, LOW, MEDIUM, HIGH http://www.tweakers.com.au/articles/cooling/volcano7plus/speed.mp3 הקובץ נילקח מהביקורת: http://www.tweakers.com.au/articles/cooling/volcano7plus/page1.asp
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-