אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אהלן , יש לי מחשב די חזק עם כרטיס מסך חזק radon hd4850 והמחשב שלי מתחמם מהר מאוד ואז עושה רעשים. אני חושב שאין סירקולציה כמו שצריך. המצב הנוכחי הוא שיש לי שני מאוורים רציניים של 12 ס"מ, אחד בקידמת המחשב בחלק התחתון, צמוד להארד דיסק ואחד באחורה של המחשב. אחד המאוורים התקלקל אז קניתי מאוור חדש די טוב והוא יותר חזק מהשני. עכשיו השאלה שלי אליכם היא איך לסדר את המאווררים? את המאוור החזק לשים בקידמת המחשב או באחורה? (נראה לי עדיף מאחורה כי שם הוא יותר קרוב לחלל המארז ואילו המאוורר שבקידמה הוא די בצד כזה). חשבתי לעשות סירקולציה כזאת שאחד יזרים אויר פנימה ואחד יוציא איזה מהם כדאי שיעשה מה ואיך אני יודע אם הוא מזרים אויר או מוציא? הכיוון של המדבקה צריך להיות איפה .. בנוסף לכך, יש …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני הולך להביא לי מחול קירור אויר למעבד אז רציתי לדעת איזה קרור אויר הכי טוב בעולם העם זה Thermalright Ultra-120 או TUNIQ TOWER 120 או משהו אחר? ככה זה המפרט שלי מעבד:c2d e6400 כרטיס מסך:ati x1950pro 512mb לוח אם:AW9D-MAX abit זכרון:2x1GB Corsair CL4 800MHz הרדיסק:Seagate 400GB 7200RPM, 16MB, SATA II קרור למעבד:Thermaltake BigTyp 120 מארז:HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver ספק כח:PS-05 BIG FAN 500W (12cm Fan) (24pin JSP-TECH בכמה אחוז אני יוכל להאיץ אותה בכמה אחוז?
-
- 5 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אני מדליק תמחשב הוא עובד 10 שניות וניכבה אבל בדיוק ב 10 שניות ההלו הספקתי לבדוק תחום של המעבד בביוס הוא מראה לי 100 103 106 מעלות אולי בגלל שגירדדתי את כול המחשה הטרמית?????
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב די חדש שהרכבתי לפני חצי שנה (בתקציב של 3500) הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על המפרט שבניתי והכי חשוב אם כדאי או לא לעשות לו OC ואם כדאי אז איך (מדריך או ייעוץ יתקבל כמו תמיד בברכה) המפרט שלי : 9800gt gigabyte עם מאוורר של זלמן לוח אם : gigabyte EP45-DS4 s775 DDR II 800Mhz -2x1GB Kingston HyperX ספק : Hec 500TD-TF 500W 2x8cm ועוד תוספת של מאוורר a7 (משהו כזה) למעבד הטמפ' בעבודה סבירה מגיעה לי ל 51 בקיץ. מארז : Chieftec Chieftec Aegis CH-05B-B-OP אגב המחשב מגיע לביצועים טובים ביותר (לדו: קרייסיס הגדרות מקסמליות על 25 fps או assasian creed הגדרות מקס' על 40 fps ) אני אשמח לשמוע את דעתכם ותודה לכל מי שעוזר לי (גם בהודעות הקודמות)
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני עומד לרכוש מחשב על המעבד Intel Core 2 Duo E6300 והמארז Sunbeam transformer (אבל אני מחליף לו את שלושת מאווררי ה 80mm לכאלה של Arctic Cooling). רציתי לדעת אם נחוץ לקנות גם קירור למעבד. תודה אגב שאר המפרט אם זה משנה משהו הוא: Gigabyte 945P-S3 TWINMOS DDR2 512MB 667mhz CL5 X2 CONNECT3D Radeon® X1950 PRO 256MB המאווררים שאני מחליף לטרנספורמר: ARCTIC COOLING AF8025 X2 ARCTIC COOLING Arctic Fan 8 FSP 400W LGA775 24pin SATA 12cm Western Digital WD1600JS תודה
-
- 8 תגובות
- 608 צפיות
-
-
הרכבתי לי מערכת חדשה ורציתי לדעת מהם הטמפטורות של המעבד i7 950 שיש ברשותכם על מנת להשוות האם הטמפ' שלי סבירות טמפ' המעבד שלי ב Idle הינם 37-40 וב LOAD הינם 56-57
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה בקשר לקירור למעבד הנ"ל .. AMD ATHLON XP 2500+ תודה !
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשרי?[br]פורסם בתאריך: 10.12.2010 בשעה 19:05:43 מצאתי בחנות laptopexpert ב-200 ש"חמישהו פעם רכש מוצר בlaptopexpert? איך הם? לא יקר "קצת"?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מצרף תמונות של המחשב שלי, והייתי רוצה לשאול איך אפשר להוריד מעט את הטמפרטורות במארז. היום היה יום חמים (לא יותר מ 28 מעלות - שזה לא ממש חם), והטמפרטורות הגיעו ל 48 מעלות (המעבד, ז"א - בדיקה על ידי RealTemp). וזה כאשר אני בסך הכל גולש, וקצת צפייה ב YouTube. לא משהו רציני. אם כן - האם יש המלצות לדרך קלה ויעילה להוריד מעט את הטמפרטורה? אציין שאני גר בארה"ב. תודה מראש - כמו תמיד - על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום גל פעם שני מוציא את ההיסטסינק אז גם המעבד יוצא לי מהסוקט ופעם אחת אפילו התעקמו כמה פינים איך אפשר למנוע את זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 492 צפיות
-
-
שלום וברכה בתור בעלת הקירור של TR ULTRA 120 EXTREME רכשתי אותו שנה שעברה במאי 2008 ואז הוא אם תפסני המאוורר הדקים ממתכת. לפני כשבועיים ראיתי שהקירור משווק עם תפסני מאוורר שחורים מפלסטיק שמאפשר יותר בקלות להתעסק עם המאוורר לשליפה והחזרה הצלחתי לדעת שהתפסנים האלה אפשר לקנות בנפרד במחיר של בין 4.30$-5.00$ USD ליחידה זה נקרא: Thermalright Ultra120 Series 120mm Fan holder אצלי עד שקניתי את חלק הזה המאוורר של הקירור מקובע אם אזיקון פלסטיק!!! (זה ככה התקינו לי) פחחחח זה מקשה על הניקיון של המאורר והגוף קירור. לדעתי שווה לקנות למי שאין את החלק הזה כאשר קנה את הקירור - בעיקרון היום הקירור משווק עם החלק הזה... אבל כדאי לכם לפני שאתם קונים לבדוק אולי זה סטוק ישן. אני בטוח לא…
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום, אני בשלבים אחרונים בבניית מפרט למחשב. אני קצת לא סגור על כל החלקים, אבל רציתי לקבל חוות דעת לגבי הקירור והאיוורור שבחרתי לעצמי. המחשב בנוי סביב הרייזן 7. המחשב מיועד לעריכת וידיאו על פרימייר ואפטק אפקטס. התקציב שלי גמיש. אני לא מעוניין לעשות אוברקלוקינג או משהו בדומה, כמו לשים שני כרטיסי מסך יחד עם משהו בסגנון. אני רוצה לקנות מאווררים שישמרו את החומרה קרירה וטובה ושום דבר לא יעלה לי באש. טוב אני בטוח שגם עם איוררור לא מוצלח זה לא יעלה באש, אבל אני עדיין רוצה קירור מוצלח. אני כרגע לא מעוניין בקירור נוזלי. המפרט: AMD Ryzen 7 1700X AM4 BOX קירור למעבד: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler מארז: Fractal Design Defin…
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות 2 מאוררים חדשים למארז באזור ה 50 ש"ח לכל אחד. יש את שני אלו: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_631&products_id=2658 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_631&products_id=2976 השני הוא עם שליטה מובנת במהירות אבל דיי רועש: Nosie Level: 25.5 - 37.5 dBBearing Type: Double Ball Bearing ממנה שאני ראיתי באתר היצרן המאורר הראשון הוא על 21 DB. על איזה מהם ללכת? והאם יש לכם מאורר אחר שעדיף באזור ה 50 ש"ח? ( מפנדה )
-
- 4 תגובות
- 542 צפיות
-
-
יש לי שני כרטיסי מסך של 128 nividia geforce 6600gt ורציתי לעשות להם oc אז הלכתי לפי המדריך שכתוב בפינת המדריכים באתר שקוראים לו המדריך להמהרת הכרטיס מסך... אז היה רשום שם שצריך לעשות בדיקות של יציבות קודם בכמה סוגי תוכנות אז הורדתי את ה3d mark וזה עשה לי כמה בדיקות והביא לי תוצאות אז מה אני אמור להבין מההתוצאות האלה..? איך אני יודע אם הכרטיסי מסך הוא יציב ואפשרי לעשות oc אגב עוד שאלה בגלל שיש לי שני כרטיסי מסך הנ"ל עם 128 mg זה לא אמור לחבר את הvideo meamory משום מה זה רושם לי רק 128 מגגה בייט זיכרון וידיאו ויש לי שתיים של 128 וזה אמור להיות 256 מישהו יכול לעזור? תודה Your system 3DMark Score 1615 SM 2.0 Score 569 N/A 12490 SM 3.0 Score 562 N/A 16624 CPU Score 3286…
-
- 12 תגובות
- 861 צפיות
-
-
חייב לדעת איך להאיץ את הביצועים של המעבד אשמח לעזרה מהמבינים...
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק די עלוב בלי ידע קודם בכלל. המערכת כמו שהיא כרגע נמצאת בצד, אם אפשר קישור למאמר\ים לאוברקלוק פשוט של המעבד. בעקרון את הדברים הפשוטים עשיתי, אבל אין לי מושג אילו מתחים לתת, איזה תדר לקבוע ל PCIE(ומה זה בכלל) ושאר ICH ובלה ובלה כמו-כן הזכרון שלי פועל ב 5CL - 6tRCD - 6tRP - 18tRAS - 21tRC ביחס של 3:5 FSB:DRAM כשבעיקרון הזכרון הוא 4-4-4-12 בקיצור, אשמח מאוד להסבר,או לקישור למאמר. נ.ב חיפשתי בפורום ולא מצאתי משהו שעונה על כל השאלות שלי.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי מעבד Amd athelon socket 939, ועליו קירור Thermaltake Big Typhoon. רציתי לדעת, אם אקנה מעבד חדש, אם אוכל לשים עליו את אותו הקירור, או שצריך לקנות חדש ומתאים?
-
- 5 תגובות
- 864 צפיות
-
-
זה הקירור שאני אמור לקבל עם המעבד סמפרון 3000 שאני רוכש, לא ידעתי שאני לא אמור לקבל את המקורי ועכשיו הפתיעו אותי. לדברי המוכר הוא יותר טוב מהמקורי. מה אתם אומרים ? תודה,
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני יודע של6300 יש 2 מגה קאש פחות, אבל אני מעוניין להביא אותו למהירות של 6600 ואולי מעבר. ברשותי לוח אם P965 S3 של ג'יגהבייט, 2 ג'יגה זכרון במהירות 667 מגההרץ של קינגסטון וכאמור 6300 עם קירור סטוק. למיטב הבנתי זה אמור להיות אפשרי (תקנו אותי אם אני טועה), אך אני נוב מוחלט באוברקלוק ואין לי מושג איך לבצע את זה. אעריך את עזרתכם.
-
- 3 תגובות
- 524 צפיות
-
-
הדגם הוא TA350DC http://www.nidec.com/ta350dcm/ta350dcm.htm
-
- 0 תגובות
- 385 צפיות
-
-
אני מנסה להרים את הבאס מעבר ל250 ולא מצליח ב230-220 מקבל מסכים כחולים... מה הולך פה!? המכפלה על 2 מה אני אמור לעשות מישהו יכול לתת לי פרוט של הנתונים שעליי לשים - במתחים למעבד ולשאר הרכיבים? אגב זכרונות 1066OCZ 2X2GB.... לוח P35 מתסכל מאוד... רוצה כבר לשחק GTA 4 כמו שצריךךךךךךךך תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 787 צפיות
-
-
עכשיו אלו ימים חמים, ומרוב שהמחשב שלי חם החלטתי לבדוק מה קורה בפנים וגיליתי ששני מאווררים לא עובדים אז יאללה בוא נתייעץ! תחילה, אציין שהמארז שלי הוא CM690, מכיוון שאין לא חורים לחלק האחורי (מלבד של הספק כוח) לא הצלחתי להסתיר את כל החוטים מאחורה. אז הוא קצת מבולגן בפנים. למארז הוספתי כמה מאווררים, שלושה מכניסים (3 מאווררים 120 מ"מ של Noctua) אחד מקדימה ושנים על דלת המארז, אחד על גג המארז 120 מ"מ של Scythe ואחד אחרון חביב שנמצא על גב המארז שמוברג לרדיאטור של CoolIT. הרדיאטור והמאוורר מוברגים ככה שיש קודם את הרדיאטור והמאוורר מושך אוויר לחוץ המארז דרך הרדיאטור. גם כן אציין שהברגתי מאוורר 120 מ"מ גם לצד השני של הרדיאטור, אבל הוא התנגש עם המשאבה שנחה על המעבד, אז נאלצתי …
-
- 5 תגובות
- 750 צפיות
-
-
יש לי עכשיו GF2 32mb ואני דיי סובל ממנו לצערי אבל אני לא כזה גיימר שאני ישקיע בR9600 או 9800.. יש לי טמפ' מעולות במארז ואין לי בעיה לארגן קירור מיוחד לכרטיס מסך אני רוצה כרטיס שלא עולה הרבה כסף אבל שיש לו יכולת OC גבוהה.. שאני יקבל ביצועים מעולים ביחס למחיר שאני ישלם.. יש כרטיס ספציפי וחברה שידועים ביכולת גבוהה כזאתי?
-
- 12 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם DFI כמו בתמונה בול והמאוורר של הצ'יפסאט מרעיש מאוד מאוד!!! ניקתי אותו מכל הכיוונים ואפילו פירקתי ...... ולבסוף סמתי אפילו ספרי בין הצירים כדי לשמן אותם(מותאם לאלקטרוניקה) ומה? לא שינה רעש מוגזם ומציקקקק אז השאלה שלי מה הגודל שלו אני יודע שזה לא 80MM או 120 חחח כי זה קטן יחסית הינה התמונה: http://us.dfi.com.tw/Upload/Product_Picture/LP%20UT%20nF4%20SLI-D1.jpg תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום, שמתי לב לאחרונה שהרבה אנשים אשר חדשים לOC בכרטיסי מסך שיש להם כרטיס מסך של ATI במחשב מסדרת הX1000 [זאת אומרת: X1950XTX ועד להכי נמוך מסדרת הX1xxx] אשר לא מעוניינים לעשות OC דרך הCATACLYST CONTROL PANEL [להלן CCC] בגלל שרוב האופציות בו כמו OVERVOLTAGE וכו' לא מתאפשרות, נתקלים בבעיה שגם אחרי שינוי הגדרות השעון והVOLTAGE בתוכנות כמו ATITOOL, למעשה כלום לא משתנה, ואז הם באים למקומות כמו HWZONE ושואלים: "מדוע?!". אז הרי לכם, "The ATI's OCer dummies guide" מאת J.Dog-Christ, כדי שלהבא לא תצטרכו לפתוח ת'רד חדש, אוברקלוקרים טובים שלי (:. דבר ראשון, LEGAL STUFF: חשוב לציין דבר נוסף לפני שאתם מתחילים ליישם את כל מה שרשום במדריך: כל הפעולות שתעשו עפ"י המדריך, הן על אחריות…
-
- 8 תגובות
- 675 צפיות
-