עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום כולם הורדתי מקדום ati tool והרצתי בדיקה של mximum core דרך אגב הכרטיס הוא r9800 pro 128m 256b קיצר הוא הגיע ל410 ואז התחילו להשמע כאלה ציפצופים של שגיאה אבל לא ראיתי שרשום משהו ב eror ואז שמתי לב שהמירות יורדת ל407 ככה והמשיכו הציפצופים האלה קיצר סגרתי את זה והחזרתי ל דיפולט מחקתי תתוכנה ועשיית ריסרט למחשב אז רציתי לדעת אם יכול היה להגרם נזק ואם נגרם ? מה אומרים הציפצופים הלאה? והאם הורדתי את האובר קלוק בצעדים שעשיתי ? אני מזכיר שגם ב410 לא ראיתי ארטיפקטים על המסך וב3d show עם הקוביה הכול נראה טוב

• 6 תגובות
    • 552 צפיות
  2. אני מחפש מכשיר שיוכל לעזור לי לראות את זרימת האוויר במחשב כמו המכשיר שבו משתמשים במנהרות רוח. אם לא מכשיר אז דרך . נמאס לי לנחש מה קורה במחשב שלי מעין מוט שמשחרר עשן או חומר אחר הנראה בעין בלתי מזוינת.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. עדכון - הרדיאטור למכירה AS IS , אני שוקל לקחת HEATCORE רגיל , אז אין לי צורך במפלצת הנ"ל הצעות מחיר נא לשלוח למייל IAKOVL@GMAIL.COM היום בדרכי להסעה לפנימיה מצאתי רדיאטור ענק (יחסית לאלו שיש לקירור מיים רגיל) 58.7*32.6*3 ללא המסגרת הרדיאטור חבול במקצת וחלק מהסנפירים עקומים אבל יחסית הוא בסדר תמונות בקרוב (ברגע שאני אשיג מצלמה) אני מאמין שזה סימן מלמלעה "לך יעקב , ובנה לך מערכת קירור מיים" : אני חייב רק להגיד דבד אחד, זאת לא המצלמה שלי (של הפנימיה שלי , לי אין) ואני חרא של צלם , אז בלי ביקורת על הצילומים שלי

• 26 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. המפרט שלי בחתימה שתבינו על איזה מערכת מדובר. בגירסאת ביוס 1.3 הגעתי לOC מעולה על קירור סטוק של 2.6GHZ עכשיו אחרי שעדכנתי ל 1.4 אני לא עובר את ה 2.3GHZ אבל ללא OC גירסה 1.4 בבנצ'ים נותנת יותר נקודות.. לדוגמה אני מקבל 9700 על המעבד ב AM3 ועם גירסאת ביוס 1.3 הייתי מקבל 8400 על המעבד ב AM3 בקיצור מסקנה שלי גירסאת הביוס החדשה תומכת סוף סוף ב VENICE כמו שצריך אבל דופקת את עניין ה OC מישהו נתקל בבעיה דומה? הנה הפירוט של עדכון הביוס 1.4 K8N Neo4 Platinum (MS-7125) V1.4 BIOS Release ---------------------------------- 1. This is Award BIOS release 2. This BIOS fixes the following problem of the previous version: - Support AMD K8 reversion E stepping CPU. - Update NVPXE version to…

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  5. Started by שורטי,

מישהו יכול להסביר לי בעברית איך עושים וולט מוד לכרטיס שלי? איך אני רואה מה המתח הנוכחי? ואיך אני אשנה אותו? תודה

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  6. היו לי הרבה ספקות בהתחלה אם זה ישנה משהו אבל ההשפעה היתה מיידית!!!! הטמ"פ ירדה ב4 מעלות בערך עובד אצלי לפחות!

• 3 תגובות
    • 622 צפיות
  7. Started by mb74ever,

מעבד AMD k6-350mHZ הוא מגיע למאמץ ל58 בערך ועושה ריסט...משחתי על המעבד משחה טרמית..אבל עדיין זה לא מוריד את המעלות..ניקיתי את הגוף קירור... ואפילו ניסיתי לשים גוף קירור גדול יותר...אבל זה לא עוזר..מה עושים? מוכרים עדיין אוורר לטרנטה כזאת?ואם כן כמה? אני לא יודע כבר מה לעשות..

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  8. יש לי לוח של אביט IC7 עכשיו יש עליו מאוורר קטן כזה, והוא מתחיל לעשות מידי פעם רעשים חזקים לאיזה דקה ואז מתחיל לקרטע (לא להסתובב בצורה חלקה) ניסיתי לנקות אותו עם פן וגם עם קיסם ניקיתי כימעט כל גרגר אבק שיש עליו אפילו פירקתי אותו וסובבתי קצת וניקיתי ממש בצורה יסודית אני מפחד לשמן אותו עם שמן מכונות, שלא יהרוס או משהו (אני לא יודע אם זה טוב) אפשר עצות? דרך אגב... כמה זמן אחריות יש על הלוח הזה? ועוד משהו: שפירקתי אותו ניראה לי שהיתה משחה תרמית מתחתיו, כי היה כזה ליכלוך כמו של משחה תרמית אני לא יודע אם זה טוב שניתקתי אותו או לא, אני מפחד שזה יתחמם יותר מידי ויגרום נזק

• 0 תגובות
    • 400 צפיות
  9. הייתי בשוונג של עדכון ביוס, כי זה כיף. ואז החלטתי להסתכן ולנסות לשחק קצת עם הזכרונות. התמזונים חזרו למצבם המקורי, ואת ה FSB העליתי ל-220 בתמורה כמובן שהרודתי למעבד מכפלה ל-8, כי אני לא רוצה בינתיים אוברקלוק אמיתי, רק לפתוח קצת את צוואר הבקבוק וגם את ה HT הורדתי ל-3 בעקבות מאמר שקראתי די מזמן על זה שהוא לא משפיע הרבה, כי בלאו הכי רוב הרכיבים כיום, כולל כרטיסי המסך החדשים ביותר ומערכי רייד למיניהם, לא מנצלים אפילו חצי מרוחב הפס של 800 MHZ. הזכרונות הם GEIL VALUE. האלו שבאים עם הכיסוי הכחול המגניב, לא רציתי להוריד כי לא ראיתי דרך שבה זה יסתיים בטוב...אבל אני מחפש הסברים לתופעה המשונה שמתרחשת אצלי במחשב....אם למישהו יש...זה הזמן אהה, גם כדאי לציין שהם על T1...מה שזה ל…

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  10. הכרטיס שלי הגיע במהירות סטוק של 250/500 ועכשיו אני יציב על 290/553 (לא עם קירור סטוק). נתקעתי קצת באובר כי הגעתי למצב שאני מצליח לעבור את הבדיקות של ה-3DMARK03 בקלות, אבל אם אני משחק קצת יותר משעה ב-GTA מתחילה חגיגה של תקיעות ומסכים כחולים. ה-3DMARK03 ו-AQUAMARK לא רציניות ולשחק שעה -שעתיים ב-GTA זה לא שיטה. אתם מכירים אולי תוכנה שתכביד אולי יותר על הכרטיס? (3DMARK05 לא אפשרי כי הכרטיס שלי לא תומך בפיקסל שיידר גירסה 2)

• 0 תגובות
    • 457 צפיות
  11. Started by p-o-i,

מישהו יכל לומר לי לאיזה חברה בעלת כרטיס FX5200 יש אותו זיכרון כמו של ASUS FX5200 MAGIC????

• 1 תגובה
    • 468 צפיות
  12. Started by spooky,

הורדתי את התוכנה וזה מראה לי את הטמפרטורות בצורה של "TEMP 1..."(כמו בתמונה) איך אני יודע מה הטמפרטורה של הלוח אם מעבד וכל שאר הירקות? ד"א מזה הטמפרטורה החמישית?? היא אף פעם לא הופיע לי בEVEREST

• 5 תגובות
    • 649 צפיות
  13. המערכת כתובה לי בחתימה... מה שעשיתי היה להוריד את המכפלה ל 12.5 ולהעלות את FSB ל 160...המעבד רץ באותו MHZ רק מזוהה כ 2600 (2000MHZ)... התוצאה עלתה בקרוב ל 150 נקודות ב3DMARK05... טמפ' של המעבד נעה בין 42-47 ללא קירור במארז... (סביר לא)? האם להמשיך ? (יש לי זכרונות 266 אני לא רוצה לגרום נזק...) אני גם אשמח לדעת מה עוד אפשר לעשות - האם מומלץ כרגע להעלות מתח (+VCORE) או אפילו ל AGP על מנת לשפר? אשמח לתשובה מהירה...

• 1 תגובה
    • 442 צפיות
  14. Started by crazydiamond,

שלום לכולם יש לי את המאוורר המקורי שבא עם מעבד אתלון XP 2000 שנשרף עקב קצר, האם המאוורר הזה יהיה טוב למטרות אוברקלוקינג לפנטיום 3 1000? או שהמאוורר המקורי של פנטיום 3 שבא עם המעבד יותר מוצלח? אני יודע לפחות שהמאוורר הזה למעבד המקורי שלו הוא לא מי יודע מה מוצלח כי האתלון שבא איתו היה עם ליבת הפלומינו שידועה כתנור קטן אפילו יותר מהפרסקוט. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  15. יש לי מעבד AMD 3000 ליבת וינצ'סטר. אני באוברקלוק בנתיים עם 1.6 וולט למעבד ,עד כמה אני יכול להמשיך מבלי לפגוע במעבד ?

• 3 תגובות
    • 485 צפיות
  16. שוטטתי לי באתר של TR ונכנסתי לרשימת מחירים מומלצים של TR: http://www.thermalright.com/a_page/main_product_a_price_list.htm לפי זה הסינק אמור לעלות רק 40 דולר, שזה בחישוב מהיר 180 שקל. אם משווים מחירים של סינקים אחרים של TR למחירים באתרים כמו פנדס ההפרש הוא בערך 40~ שקל... כלומר הקירור אמור לעלות בערך 220 שקל! אני לא יודע אם להגדיר את זה כיקר, אחרי הכל הזלמן עולה 180 והAC עולים 140-170, אבל הV1 מציג ביצועים מעולים... אבל למרות זאת הזלמן והAC באים עם סינקים לזכרונות... כלומר מי שירצה לקנות את הV1 יחד עם מאורר נוסף (נגיד קולרמסטר יפהפה) וסינקים לזכרונות שיתכונן להוצאה של 300~ שקל! שווה או לא?רק זמן יגיד. דעתכם? האם אתם מחכים לקירור? למי שלא קרה את הביקורת היחידה נכון לעכשיו …

• 7 תגובות
    • 568 צפיות
  17. Started by Gliding,

בהמשך לנשוא שהעליתי לפני כמה ימים... אני מתחיל להבין שצריבת ביוס היא הדבר היחיד שאני יכול לעשות שהוא לא וולט מודינג הבעיה היא בזכרונות שלא מוכנים לעבור את ה230. הליבה נמצאת כרגע על 450 ואפשר למשוך עוד טיפה. כמובן שהכל יציב ב 3DMARK. מצאתי ב POWERUP ביוסים, יש כמה שמתאימים לכרטיס שלי. 1. איך אני בוחר איזה ביוס מתאים לי? 2. ממה שהבנתי זה ביוס שאנשים לקחו מהכרטיס שלהם פשוט אני מתאים לכרטיס שלי...אז מה הוא מכיל, חוץ מהמירויות שעון המתוקנות? 3. איך מתבצעת הצריבה עצמה ואני אני יכול להחזיר את המצב אחורה? תודה, שחר

• 4 תגובות
    • 494 צפיות
  18. אני מעוניין לדעת מהי מערכת הקירור המומלצת ל OC עבור המעבד המוזכר בכותרת, הבנתי שניתן להאיץ אותו לרמה של +3200 השאלה היא האם צריך קירור מתקדם יותר מהסטנדרטי שבא עם המעבד או שהסטנדרטי מספק, ואם לא מהי המהירות הנורמלית שאיתה ניתן להגיע עם הקירור הסטנדרטי ? ומהו הנזק לאורך זמן למעבד עקב היותו מואץ מעבר למהירות המוצהרת? ובנוסף האם מבחינה פיזית גוף קירור סטנדרטי של פרסקוט בתושבת 478 יתאים לאת'לון ואם כן האם הקירור של הפרסקוט יותר טוב מהקירור הסטנדרטי של האת'לון?

• 1 תגובה
    • 395 צפיות
  19. Started by ftzahi22,

המפרט שלי הוא : Gigabyte "GA-K8NXP - 9" nForce4 Ultra/ sock-939 ANTEC 1080B AMG 430 Watt PSU Gigabyte ATI RADEON X800XL 256Mb 256Bit PCI EXPRESS "GV-RX80L256V" VIVO RETAIL Floppy Disk Drive 1.44MB / 3.5", White -BULK NEC "NEC-3540A" Double Layer DVD±R/W/DL 16X White -BULK Genius " KB21E" Multimedia+Office HEB/ENG Black&Sliver -Retail LG 17" Flatron F700P 0.24 mm 1600x1200 Seagate 160GB / Serial-ATA150 / 7200RPM 8MB Cache -Bulk AMD Athlon 64 3000+ Venice Integrated into Chip FSB 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - OEM PQI Turbo Memory 1GB(2x512MB) PC3200 Dual Channel Kit 184-Pin DDR400 SDRAM, Low Latency 2.5-3-3-7 ICs, Gunmetal Aluminum אני קונה ב COMP-IL…

• 4 תגובות
    • 565 צפיות
  20. Started by borg,

יש לי במחשב הרבה דיסקים קשיחים שמייצרים המון חום. יש לי במארז מאוורר 120mm בספק כוח שמוציא אוויר מהמארז, מאוורר אחורי 80mm שגם כן מוציא אוויר, ומאוורר 80mm בדלת של המארז שמכניס אוויר. זה יכול מאוד לעזור אם אני אוכל להחליף את המאוורר 80mm בדלת של המארז במאוורר שיכניס למארז אוויר קר במקום אוויר בטמפרטורת החדר. הדרישות לגבי המאוורר הן כדלקמן: 1. קטן מימדים, כך שיתאים לגודל של מאוורר 80mm (עם חיבורים תואמים), ולא יסתיר את החלון של המארז. 2. קל משקל, כך שניתן להבריג אותו על החלון פרספקס השקוף של המארז מבלי להכביד על החיבורים של הפרספקס לדלת (חיבור חיצוני מחוץ למארז). 3. מאוד שקט. 4. מוריד את הטמפרטורה של המארז בלפחות 10 מעלות צלזיוס. 5. כבל חשמל שמתחבר ישירות לשקע חשמל…

• 1 תגובה
    • 480 צפיות
  21. Started by cupra,

יחדת הקירור תוצרת איש הקירור #1 בארץ - the byter מעט פרטים על המערכת, מדחס וגז (404) זהים mach2gt , ראש נבנה על ידי איש הקירור מספר 1 בעולם - chilly1 . ביצועים - ה evap עומד על מספרים מדהימים , למרות שהמעבד שלי נחשב לפולט חום כבד המערכת הסתדרה איתו בצורה מפליאה כמעט גם ברגעים קיצונים של 1.84vcore ובעומס לא ירדה המערכת ממינוס 36, ובמנוחה תחת vcore רגוע יותר המערכת נעה סביב -60 ל - 55, אם מעבדי 0.09 ננו מדובר במספרים אחרים לגמרי. ללא ספק מערכת phase change מהחזקות שקיימות - וכן יותר מכל מערכת של asetek או מה mach2gt . המחיר למערכת הקירור עדיין לא נקבע, לפי מה שהבנתי הוא אמור לנוע סביב ה 3500 ש"ח. ומילה טובה מאוד מגיעה ליובל ונועה מחשבים שמביאים חלקים יחודיים שעד ל…

• 75 תגובות
    • 7.3k צפיות
  22. אני גיליתי את הנושא לא מזמן, אבל אין לי שום ידע עליו. מישהו יכול לתת לי מקור כלשהו שאני יכול ללמוד על אוברקלוקינג ואיך עושים את זה?

• 1 תגובה
    • 475 צפיות
  23. Started by אוקיי,

טוב אז שיניתי על הלוח אם P2B-f ASUS את המהירות באס ל 124. זה שינה לי (לפי הביוס לפחות) את המהירות מעבד ל 436 (בקירוב אני לא זוכר בדיוק) זכור לי גם שאנשים פה טענו שאי אפשר לעשות אוברקלוקינג למעבדים כאלה ישנים, מצד שני יש פה מישהו שטוען שהוא עשה לשלו מ 350 ל 400. חיפשתי גם מהירות מומלצת למעבד פנטיום 2 350.. אבל לא היה שם. אז מישהו מוכן להסביר לי מה אני צריך כדי לוודאות שהמעבד יציב? יש לי את התוכנה Prime 95 הכל טוב ויפה. אבל אני לא יודע מה הטמפרטורה המקסימלית. מישהו?

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  24. הייתי רוצה לדעת לאילו ערכים להוריד את המערכת שלי אני רוצה לעשות DOWN בגלל שיש לי חרא של קירור והוא מרעיש ( שינוי בקרוב) אז אני רוצה להוריד את המהירות של המאוררים , אבל אז יוצר מצב שבו החום יעלה לכן אני רוצה לעושת DOWN על מנת שיהיה קר וטוב (אני לא משחק כרגע בכלל ,רק מוריד אז אני לא צריך מהירות)

• 11 תגובות
    • 677 צפיות
  25. Started by Idanp,

אני רוצה לעשות גיבוי לביוס של הכ.מסך לפני שאני צורב חדש איך עושים את זה?

• 2 תגובות
    • 617 צפיות

דיונים חדשים בפורומים