עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. זוכרים את הכתבה באתרינו על הקירור הנוזלי החדש של BIGWATER? מערכת ה BIGWATER היא המערכת החדשה של TT לקירור נוזלי וכמובן שמציגה המון שיפורים בנושאים הבאים : -צינורות איכותיים יותר שלא צורכים קפיצים -בלוק מים חדש שמציג איכות גימור גבוהה ופיטצ'ר מדהים של מנורה כחולה שמאירה את הבלוק ויוצרת אפקט מדהים ויפיפה של בלוק מואר. -משאבה שקטה מאוד ואיכותית הכוללת בתוכה לד כחול והחסרון בה הוא שהיא לא הכי חזקה [120 ליטרים לשעה] אך שקטה מאוד! -רדיאטור ענקי בגודל של 120 מילימטר ומאורר שקט וחזק שדוחף בעוצמת מקסימום עוצמה של 93 אפסיאם ובשקט מדהים של 21 דציבל בלבד! -קונטרול פאנל קטן כמו בכל ערכת קירור של TT. אני אישית קונה את זה.. מה איתכם? נ.ב. הקישור http://www.xtremecomputing.co.uk/review.p…

• 13 תגובות
    • 728 צפיות
  2. Started by Skippy,

עשיתי OC ל-400 באס. הסתכלתי במתח ב-CPU-Z והמתח לא נראה יציב הוא עושה קפיצות מ-1.180 - 1.250 זה תקין הקפיצות מתח הקטנות האלה? הוא עושה את זה כל הזמן, ורק כשאני מעלה את הבאס ל400...

• 1 תגובה
    • 423 צפיות
  3. Started by dartinations,

טוב חברה יש לי פנטיום 4 1.6 אז רציתי לשאול איזה טמפרטורה היא הממוצעת בשביל מעבד כזה כי אצלי הוא על 40 - 50

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  4. Started by ychamp,

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1538735\\ yay!!!!!! :smile1: :smile1:

• 8 תגובות
    • 777 צפיות
  5. ומכיוון שאני רוצה גם לקנות קירור למעבד (לא OC, צריך שקט, וכמובן להוריד את הטמפ' הקיימת) והבנתי שחסר את הפריזר 7 של AC, אז אבקש המלצות גם לקירור למעבד סוקט 775 של אינטל בתקציב עד 150 (אולי עם חריגה קלה), או אתר שאפשר להזמין ממנו את הפריזר. כמובן שהכל אני רוצה להזמין מאותו המקום... תודה רבה, בז'נגלו.

• 2 תגובות
    • 600 צפיות
  6. Started by qpalzm,

המעבד מגיע למקסימום 55 מעלות אבל עדיין נכשל ב-Torture Test. מישהו פה אמר לי שאצלו מעבד דומה רץ על 60 מעלות בלי בעיות, אז איך זה יכול להיות?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. הי, בלוח שלי ניתן לשלוט ע"י תוכנה רק על המאוורר של ה-CPU. יש לי מאוורר אחר שמרעיש ואני רוצה להשתיק אותו כשצריך. חשבתי לעשות את הדבר הבא: 1. לחבר את המאוורר של ה-CPU לחיבור של מאוורר אחר בלוח (נניח, המאוור של ה-CHASIS) 2. לחבר את המאוורר המרעיש לחיבור המאוורר של ה-CPU 3. בעזרת התוכנה אוכל לנתק את מאוורר ה-CPU וכך למעשה לשלוט במאוורר המרעיש השאלה היא האם זה מותר, והאם זה יכול לפגוע בניטור תוכנה של משהו...? לא אכפת לי שמאוורר ה-CPU יהיה תמיד על מכסימום RPM כי הוא שקט ובכל מקרה זה עדיף. תודה מוטי

8. Started by idanashh,

איזה לוח טוב ל O\C ל AMD אני לא צריך משהו מיוחד אני רוצה לפחות שיגיע מ1400 מגה הרץ ל1600 נ.ב יש לי רק 600 שח ללוח

• 4 תגובות
    • 732 צפיות
  9. ברשותי מעבד אינטל, פנטיום 4 1700 MHZ... עכשיו כחלק משידרוג של המחשב שאני רוצה לעשות (הוספת זיכרון ואולי גם מאורר) החלטתי שאולי גם OC למעבד יהיה טוב... בממוצע הטמפ' שלי הם: מעבד: 35-36 לוח אם: 30-31 כרגע נתוני המחשב: מעבד ^^^ לוח אם ישן של FC 2 סטיקים של 128 DDR 400 MHZ שפועלים על 266 CAS 2 (הגג שהלוח תומך) ג'פורס 2 400MX (אולי גם לו ניתן איזה OC - לא יודע אבל אם כדאי בכלל) WD 40G 5400RPM ועוד הארד דיסק שאינו מחובר XP SP2 במחשב יש לי מאווררים: על המעבד בספק אחד קטנצי'ק ביותר בסוף אחד רגיל בהתחלה הטמפ' שלי לא ממש גבוהות... במיוחד מכיוון שאתמול בעזרת מכונה ניקיתי את המחשב ביסודיות רבה! רציתי לדעת אם אני אצליח לעשות OC טוב למעבד (נגיד עד ה2000 MHZ). מה דעתכם? כמובן שאני שואף …

• 14 תגובות
    • 817 צפיות
  10. אני אשמח לקבל טיפים איך לסחוט את המקס' מהכרטיס. האם יש איזשהו יחס בין מהירות הזכרונות למהירות הליבה שכדאי לשמור עליו? כרגע אני במצב של: GPU: 610 Memory: 930 אני עובד עם ה-RivaTuner ומפקח על הטמפ' בעזרת Everest. במנוחה הטמפ' על 55 מעלות כשהמאוורר על 100 אחוז. אני מתלבט איך להתקדם מפה. ד"א השיפור ב-Crysis ימח שמו, רק 3.6 FPS! על 1024x768 הכל על HIGH ללא AA. ללא OC: 43.14 עם OC: 46.7 על 1280x1024 הכל על HIGH ללא AA. ללא OC: 29.97 עם OC: 33.68

• 146 תגובות
    • 12.6k צפיות
  11. Started by H3zi,

מה אתם אומרים? http://service.futuremark.com/compare?2k3=4499731 אגב קרור סטוק... ולמה הוא כותב לי שאני משתמש בדרייברים מורשים? הורדתי את הגרסא האחרונה

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  12. המעבד הוא AMD Barton XP 2600+, לוח ABIT NF7-S, זיכרונות 2X512MB 400MHZ של A-DATA המהירות המקורית של המעבד: 2600+ = 166MHZ x 11.5 שזה 1909MHZ אני בעיקרון רוצה שהוא יעבוד ב: 3200+ = 200MHZ x 11.0 שזה 2070MHZ אבל שכאני מעלה לנתונים האלה המחשב לא עולה. אוקי החלטתי להעלות לאט לאט. כרגע המחשב עובד על 180MHZ x 11.5 שזה 2070MHZ הזכרונות עובדים ב 3\3 (360) MHZ הטמפ' הם 30c ללוח ו 46c במנוחה. זה היה אותו דבר לפני זה גם. כשאני מגדיר לו 190MHZ x 11.5 = 2185MHZ הוא עולה אבל לא מעלה ווינדוס. נתקע לאחר המסך שאחרי הביוס מה מגביל אותי? וכמה שאלות: מה זה בדיוק ה CPU FSB/DRAM ratio? כרגע זה על 3\3 (360MHZ). הבנתי שזה היחס של המעבד ביחס לזיכרון. הזיכרונות שלי יכולים לעבוד ב400MHZ אז למה לא נ…

• 2 תגובות
    • 445 צפיות
  13. היי כולם קיבלתי את המחשב Q6600 ASUS P5KR THERMALTAKE BIG TYPHOON KINGSTONE 800MHZ 2 GB CL5 WD2500AAKS JSP-TECH 550D ENERMAX LIBERTY 400W קיצר .. יש לי מאוורר אחד מאחורה .. שלפי דעתי מוציא אוויר =] כמו שצריך להיות .. הוא דיי חלש ... אני יחליף אותו בקרוב ויוסיף אחד מקדימה ... הנה תמונות מהמערכת .. זו תמונה ראשונה כשהעבד במאמץ .. אז רואים את הגראף .. =] עוד תמונה שצילמתי שתראו מה המקסימום ומה המינימום .. יש עליות וירידות בגראף כי ניסיתי עם דלת ובלי .. אבל אחרי זה השארתי אותו משו כמו 20 דקות סגור המאוורר של הביג טייפון על המקסימום =] עכשיו שאלתי : 1. שמעתי על תוכנה prim95 .. שבודקים איתה אחרי OC .. איך עובדים איתה וכל זה .. 2. כמה להתחיל Oב למעבד בתור…

• 7 תגובות
    • 806 צפיות
  14. יש לי בערך 1000 ש"ח ואני רוצה לקנות כרטיס מסך טוב יש לי פה כמה אופציות תגידו לי אם כד וגם תגידו לי איזה הכי טוב ל OC ושיצא ממנו מצשהו טובי: Albatron PCX6600GT 128 MB Asus Extreme N6600/TD 256 MB Gigabyte GeForce PCX 6600GT 128 MB Gigabyte GeForce PCX 6600GT 128 MB + VIVO Gigabyte GeForce PCX 6600GT 256 MB Gigabyte GeForce PCX 6800 256 MB(אולי) Leadtek PCX6600GT Extreme 128 MB Leadtek PCX6800 256 MB תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 930 צפיות
  15. Started by Kenny,

היי אנשים , לפני חצי שנה קניתי את הכרטיס של Saphire x850 xt היום , פעם ראשונה שהתקנתי מאז את ה CCC של הקטליסט , זה הוציא אותי באמצע משחק (Battle Field2) וכתב לי שהכרטיס חם מידי , והוא יוריד את ההרצים שלו , כדי שלא יגרם נזק. בדקתי בתוכנה את המעלות , ונדהמתי.. 100 מעלות (אחרי 10 דקות של משחק בבטל פילד עשיתי alt+tab ובדקתי ישר) קישור לתמונה , כאן : http://img331.imageshack.us/my.php?image=untitled7ab.jpg יש למישהו מושג? יש למישהו כרטיס דומה והוא יוכל להגיד לי כמה הממוצע שלו במאמץ ולא במאמץ? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 835 צפיות
  16. שלום לכולם ותודה רבה לכם על הפורום המדהים הזה. זהו הפוסט הראשון שלי בנושא ומקווה שאעשה את זה נכון מפרט מחשב: לוח אם: GIGABYTE-965P-DS3 מעבד: INTEL E6300 זיכרון: CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 קירור: TUNIQ TOWER 120 גריז טרמי: ARCTIC SILVER 5 כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X1300 512M כרטיס FIREWIRE כרטיס קול: M-AUDIO AUDIOPHILLE FIREWIRE ספק: ENERMAX LIBERTY 620 דיסק קשיח: 2 * WD 36G RAPTOR RAID 0 דיסק קשיח: SAMSUNG 300G צורב NEC 4570A :DVD צורב GAS-H10N :DVD מארז: THERMALTAKE ARMOR מאווררים: ZALMAN F2 AND F3 אל פסק: ADVICE 1000VA ועכשיו לשאלה (אשמח לצרף עוד מידע שיידרש) אני מנסה לעשות OC למערכת ומגיע לתוצאות הבאות: 1. אם אני מתחיל כשהזיכרונות על 667MHZ ו-…

• 12 תגובות
    • 570 צפיות
  17. Started by etz,

לאחר זמן ממושך מאוד שלא עשיתי את זה הגיע הזמן לפרק את הזלמן לניקויים. באותה הזדמנות, חשבתי כבר להוריד את ה-IHS המעצבן של המעבד ולשים את הקירור ישירות על הליבה. עכשיו אני יודע שזה לא הכי מומלץ אם לא יודעים איך לעשות את זה ולכן אני מתעייף כאן אתכם. בקשר להורדה עצמה את זה אני כבר עשיתי בעבר כך שזה יהיה החלק הקל, הבעיה היא בפיצוי על ההורדה של זה. הזלמן משתמש ב-bracket המקורי של פנטיום 4 שאני שמעתי שצריך להוריד לו 3 מ"מ למטה בנקודות ההצמדה ללוח, האם זה נכון? מה תהיה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה? יש הרי את הבליטות הקטנות שאותן צריך לקצר אבל ברגליים שמצמידות את זה ללוח אסור לגעת, צריך להוריד רק מסביבן. שוב, מה תהיה הדרך הטובה והבטוחה ביותר לעשות זאת? ושאלה אחרונה, האם אחרי הכל צ…

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  18. יש על הלוח אם חיבור למאווררים בתצורה של 3 פינים....יש גם 4 פינים לקירור ש המעבד.... עכשיו השאלה שלי היא האם אפשר לחבר מאוורר רגיל (80 מ"מ או 92) ללוח אם וכך אני יוכל לשלוט עליו באמצעות SPEED FAN??

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  19. Started by DarkAnus,

ברשותי הכרטיס הנל, של GAINWARD.. בזמן האחרון ביצעתי OC לכרטיס. 625MHZ@718MHZ לליבה 1100MHZ@1250MHZ לזכרון 1348MHZ@1548MHZ לSHADER הכל יציב.משחקים מחזיקים בלי בעיה במשך שעות וטמפ' כמעט ולא השתנתה..לא מעל 73 מעלות בעומס מלא. את השינוויים ביצעתי בRIVATUNER וGPU-Z אכן מראה על העדכון. העיניין הוא שאני לא מרגיש שום הבדל בביצועים במשחקים..הFPS נותר ללא שינוי..אני מדבר על משחקים כדוגמא GTA IV. CRYSIS וCRYOSTASIS... לא אמור להיות הבדל משמעותי? הוספתי כמעט 100 NHZ לליבה! שאר המפרט הוא E5200 2.5GHZ@3.5GHZ 4GB DDRII Gskill 500W SeaSonic WIn 7 Ultimate תודה רבה.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום, כאמור הטמפרטורה במעבד נעה בין 52-70 מעלות. מדובר במעבד פרסקוט 3ghz מסדרה 530, סוקט 775. תקציב: 200-250 ש"ח. אני לא מבין גדול אך אישית אני נוטה יותר לכיוון הפריזר 7 או 13 או בכלל האם מספיק זול יותר כמו katana 3? תודה, גיל.

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  21. Started by guyyug,

אני מחפס מאורר 120mm עם 4 פינים לקירור מעבד כל הדגמים שמוצעים בעלי 3 פינים מה שלא יאפשר שינוי מהירות ע"י הלוח אם יש המלצות למשהו שקט ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Demon,

יש לי התלבטות קשה בקניית מאווררים. המועמדים העיקריים כרגע הם: Thermaltake 120x120x25 High Performance DC FAN Enermax UC-12FAB 120mm יש לי מארז Generic Midi tower. אני קונה זוג. איזה מבין ה2 יותר טוב? אם יש לכם הצעות משלכם תרגישו חופשי לפרסם פה, רק בבקשה תכתבו איפה ניתן להשיג בארץ.

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by dolev16,

הגיע החורף ומן הסתם יותר שקט בחדר מכיוון שהחלונות סגורים ואין מזגן ופתאום אני שומע את המחשב שלי וזה די מפריע לי באוזניים(רגיש מאוד לרעש) יש לי P182 שנקנה בדיוק בגלל הסיבה הזו וככה גם בחרתי את כל המרכיבים של המחשב , אפילו הוספתי קירור מיוחד לכרטיס מסך ועדיין, יש רעש.. שמעתי מזמן כבר על הקיטים האלו להשקטה אבל הם די יקרים אז רציתי לדעת דבר ראשון אם הם אכן עובדים ודבר שני האם יש קיטים בתווך ה100- ש"ח גג ולא 300 ומעלה שאכן פועלים.. תודה.

• 54 תגובות
    • 4.3k צפיות
  24. Started by TheRedEye,

יש לי כרטיס מסך מסויים שהמשחה תרמית שלו לא מכסה את כולו וכבר יבשה הייתי מעוניין למרוח משחה חדשה, השאלה איך עושים זאת? איך מורידים את המשחה הקודמת? ואיך מורחים חדשה? ומה הכמות? אשמח להסבר מפורט

• 11 תגובות
    • 848 צפיות
  25. אהלן יש לי ספק XFX 650W PSU בעל מאוורר ענק 140ממ. בחנות מיקמו אותו כלפי מטה כך שהמאוורר לוקח אויר מחוץ למארז. הבעיה בזה היא שכנראה כך הוא יצבור הרבה מאוד אבק. כדאי לי להפוך אותו כך שהוא שהמאוורר יהיה בתוך המארז?

• 5 תגובות
    • 897 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.