עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בקשתי שיטפלו לי במחשב בקטע של סדר וניקיון כי אני לא הכי בראש של לעשות את זה. הוא אמר פירוק הכל ניקיון וסידור כבלים 120 ש"ח. מחיר סביר או יקר? כדאי לעשות או לא?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by ThePinkPanther,

למה תמיד שמים את החיישן טמפרטורה מתחת למעבד? כאילו,אי אפשר לשים אותו בתוך המשחה הטרמית שמחברת את הCPU לHSF?

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  3. Started by xtract1,

למזלי החלטתי לבדוק שוב מהיכן מגיע הרעש שמחרפן אותי ולהפתעתי גיליתי שזה לא הפריזר אלא המאורר העליון של האנטק 300 שלי. אני צריך המלצה אם כך למאורר 140mm כמה שיותר שקט וכמובן מומלץ כמה שיותר זול. כדי שלא תבזבזו זמן להציע לי, הוא כבר ברמה הנמוכה ביותר

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום יש לי כרטיס מסך 9800PRO 256bit 128mb של CONNECT3D בדקתי ואפשר לקנות לו שני SILENCER Arctic-Cooling VGA Silencer Rev.3 או Arctic-Cooling ATI Silencer 1 מה עדיף ??? (שניהם מתאימים ?) ואולי בכלל מומלץ משהו אחר

• 3 תגובות
    • 538 צפיות
  5. Started by djelectric,

בתוכניות שלי לקנות קירור למעבד שלי... עכשיו, קניתי היום את הNINJA 2 לחבר ומאוד התרשמתי ממבנה הסינקים רק דבר אחד מתריד אותי, הסינקים לא באים המגע ישיר עם המעבד אלא מחוברים לחלק של הפלטה... עד כמה העברת החום תהיה יעילה בכל זאת? אני פשוט מתעניין בקירור הזה כי הוא עולה כ-175 שקלים ונכנס בתקציב שהקצבתי לעצמי.. וכמו שהבטחתי.... תמונות של גוף הקירור:

• 4 תגובות
    • 709 צפיות
  6. Started by michaelr,

מכיוון שאני הולך לשדרג את המחשב בימים הקרובים החלטתי לבדוק עד כמה אפשר לדחוף את המעבד עם הלוח אם שיש לי למטה במפרט. דבר ראשון שעשיתי זה לעדכן ביוס מה שכן העדכון אפשר לי לפתוח את הליבה הרביעית של המעבד נראה שהיא עובדת תקין ואני לא רואה שום בעיות . עכשיו במהירות סטוק של המעבד הייתה 2.6 עשיתי אובר קלוק ל 3.25 החום של המעבד במאמץ לפני היה לי על 45 עכשיו בבדיקת מאמץ של שעה עומד על 50 . בביוס הגדרתי ככה: cpu clock ratio -X13 memory clock 5.53 cpu voltage -1.41 עכשיו השאלה שלי זה האם לנסות ולדחוף עוד יותר המעבד או להוריד קצת . והאם יש איזו שהיא תוכנה שיכולה לבדוק אם הליבה הרביעית באמת תקינה?

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  7. Started by jean-paul,

שלום, רכשתי את המחשב שלי לפני כשנתיים לערך ובחנות עשו לו OC מעבד c2d e7300 ל 3.2 . לאחרונה שמתי לב בתוכנה cpu-z שהתדר יושב על 2.6. העמסתי את המעבד עם תוכנת OCCT והוא לא עולה ל 3.2. בביוס עדיין מוגדר 3.2. האם זה הגיוני? לוח אם gigabyte ep43-ds3l. האם אפשר לשמור את ההגדרות לאפס ולעשות מחדש?

• 4 תגובות
    • 786 צפיות
  8. Started by Black-Dawn,

טוב אז קיבלתי את ה1700XP שלי מהחנות ולשימחתי גיליתי שהמעבד הוא TBIRD B J Juicb משבוע 51 אפילו לא הפעלתי אותו במהירות הרגילה וישר הלכתי על 166X11 במתח הרגיל בלי שום בעיות. אחר כך קצת שיחקתי איתו והגעתי כרגע ל 2090MHZ ב 190X11 יציב לחלוטין במתח 1.925 אני צריך לעשות עוד BURNIN וליראות כמה אפשר להגיע... שאני חושש של אוכל לדחוף אותו עוד הרבה עד שאשיג ספק כוח נורמלי. הקירור שלי הוא הSTOCK HSF (נחושת) והTT SMARTFAN2 שלא עובר את ה3000RPM גם ב 100% LOAD. הטמפרטורה היא 40C בLOAD ו21C של המארז (4 מאווררים גנרים/או מספקים ישנים למארז) אופס כימעט שכחתי. יש לי את ה EPOX R8DA+ אחלה מעבד בשביל 400 שקל BD.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. נניח ויש לי את גוף הקירור שמגיע עם AMD Athlon 2500 : מדובר בקירור הסטנדרטי הבסיסי, גוש מתכת בצבע אפור (צלעות הקירור) ומעליו מאוורר פשוט. לעומת זאת אם לוקחים את ה Silent boost (לא זוכר איזה ספציפי), יש לו מאוורר קצת יותר גדול (אני חושב), וגוש (צלעות קירור) בצבע ברונזה. האם החומר שממנו עשויי גוף הקירור השני (הברונזה) משפר משמעותית את קירור המעבד ? כלומר, אם אקח את המאוורר של ה Silent boost, וארכיב אותו על גוף הקירור האפור שמגיע עם המעבד - הקירור יהיה פחות טוב ?

10. יש ברשותי לוח אם asus p4b533 הייתי מעוניין לדעת האם הוא תומך בכלל במאוררים? ז"א בעל יכולת לאמור כמה סיבובים המאוורר עושה ועל איזה מאוורר בעל יכולת כזאת הוצאת נתונים אתם ממליצים

• 2 תגובות
    • 532 צפיות
  11. Started by Ymac,

הי, ברשותי מארז HAF 932 ועם כל הכבוד לHigh Air Flow זה פשוט שואב אבק.. אז רציתי לשאול פה אם מישהו מכיר מקום לקנות פילטרים לאינטייק של המארז הנ"ל? (230 מ"מ מקדימה ובצד) ואם אין חיה כזאת, אז מאיזה חומר אפשר להכין פילטרים? (לא משהו חד-פעמי כמו גרביון) תודה על ההתיחסות

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Aviad Cohen,

שלום, אחרי שבועות בהם בניתי מפרט וקניתי חלקים עלתה לי השאלה הזו ולא מצאתי דרך לענות עליה.. רכשתי מעבד i5 4690k ולוח אם msi z97 gaming 5 יחד עם קירור noctua nh-d15, השאלה היא מה הרווח שאשיג מביצוע אוברקלוק? ניתן לאמוד זאת באחוזי ביצוע או כל דבר אחר? כמו כן ראיתי בPCPARTPICKER שהרבה אנשים שעושים מפרט אוברקלוק דווקא משתמשים בקירור פשוט יותר- Cooler Master Hyper 212 Evo, האם הוא מספיק לביצוע המהרה שכזו? תודה מראש

13. Started by d.c.n,

זה המפרט שלי: Motherboard: CPU Type Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133) Motherboard Name Gigabyte GA-8S648(-L) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Motherboard Chipset SiS 648 System Memory 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) BIOS Type Award Modular (09/24/03) Display: Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X Monitor MAG InnoVision 786PF [17" CRT] (FAOI3C0048718) Multimedia:…

• 4 תגובות
    • 614 צפיות
  14. Started by muli82,

אני רוצה לקנות מאורר למעבד שלי Intel® Core2 Duo Cpu E6550 2.33GHz אני רוצה לעשות גם OC טוב כך שאני צריך משהו באמת טוב המחיר בסביבות 200 אפשר 250 תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  15. Started by Harel007,

בעע אני לא מצליח לכתוב כלום,זה רושם לי שגיאה Dear surfer, The request you just sent was invalid, Please contact your website administrator for more information. Best regards sPD.co.il Administration

• 13 תגובות
    • 816 צפיות
  16. שלום לכולם....תראו שהפעלתי תמחשב ושניכנסתי לביוס אז מצאתי את שני ה core speed ואת ה bus speed אבל הם היו מבוטלים ואז לא הצלחתי לעלות משמה כי הם היו מבוטלים ולא הייה לי מושג איך מסדרים אותם אז מצאתי משהו אחר משמה שכחתי תשם שלו והעלתי 2 עליות של 35 מגה הרץ ואז שהפעלתי תמחשב ראיתי זה שיפר תמעבד הגיע ל 2520 מגה הרץ מתוך מה שיש לי שזה 2.40 מגה הרץ הנה תראו תמונה... ואז שהמחשב עלה לא רציתי להמשיך כי הטמפרטורה של המעבד הגיע ל 55 סלציוס ופחדתי להמשיך למרות שהייה רשום שאם מגיע ל 60 סלציוס זה טוב אבל לא המשכתי... אז השאלה שלי למה ה core speed bus speed היו מבוטלים וזה המעבד שלי של אינטל הנה... שם המעבד: Motherboard Name ECS P4VXAD(+)/P4VXAS(2)/P4VXMD/P4VXMS / Matsonic …

• 4 תגובות
    • 503 צפיות
  17. Started by asaf556,

יש לי כמה שאלות 1)עשיתי oc לא גדול למפרט בצד העלתי את הבאס ל333 והכל היה בסדר עד שעשיתי ריסט אז המחשב לא נדלק עשיתי ריסט מהמארז המחשב נדלק אבל הoc אופס מה יכלולה להיות הבעיה יש לציין שבכל תדר שאני שם יש את הבעיה לא רק ב333 2)אני לא מוצא איכן שולטים על המכפלה של המעבד בביוס של הלוח במפרט אשמח אם תגידו לי איפה זה צריך להיות

• 12 תגובות
    • 730 צפיות
  18. Started by alord,

שלום. לאחר שננעלתי על המפרט אני רוצה לוודא שהמפרט לפי הבנתכם יתן לי יכולת לO.C רציני הדרישות הם שהמחשב יעבוד עם משחקים סרטים ושיהיה שקט (כי הוא בחדר שינה)- מועד החלפת מחשב בעוד כ-4 שנים אל תדאגו לתקציב יכול להיות שינוי של כ-400 ש"ח הערות לפני הצגת המפרט 1. לפי דעתי יש מקום לשקול קרור אחר (לפי המלצתכם-רק רצוי שקט) שיתאים לO.C של כ-4GHZ 2.במפרט מוצג לוח אם אך יש לוח שיש לי התלבטות בקשר אליו .יש פרטים בסוף המפרט המפרט שלי כרגע: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1398 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤508 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤533 כמות:1 http://skypc.co.il/…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Kenny,

קבלו את זה http://www.vr-zone.com/guides/AMD/TBred/ תראו לאן הגיעו עם המעבד הזה @#@!

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. מה אלה המושגים האלה ובמה הם מועילים? WMV Acceleration Disable DMA Copy Disable Block Write VPU Recover Fast Z Clear Enabled Z Mask Enable Z Top Disable Z Comperssion Mode (Default\0\2) Temporal AA Optimize PS Code Geometry Instancing Force Mip-Map Filter נ.ב: כל אלה מושגים שנמצאים בTweaks של התוכנה ATI Tray Tools תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  21. Started by HellBoY,

חשבתי על הגוף הזה+מאורר שעוד לא בחרתי..התקציב שלי זה משו בסביבות ה300 שקל.. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=7819 איך הוא לדעתכם?

• 9 תגובות
    • 577 צפיות
  22. Started by zachbachar,

האם צריך לקנות קירור לכ.מסך הנ"ל...? הקירור שהוא מגיע איתו טוב/שקט....? ד"א אפשר לעשות לכ.מסך הזה OC ??? תודה..!

• 3 תגובות
    • 433 צפיות
  23. Started by yanir127,

אוקיי. יש לי Q9400 על מהירות 3.1 במקום 2.66,מתח די נמוך-1.28 אני חושב,קירור סטוק,ספק FSP 300W. על 388FSB.השאלה שלי אם אני יכול לעלות ל3.15 או קצת יותר ל3.2 בלי לשרוף את המעבד? המעבד מגיע במאמץ ל40-55 מעלות לכל ליבה.

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  24. Started by biohazard,

תגידוא לי מה זה ותזבירו לי למה זה אוזר.

• 8 תגובות
    • 629 צפיות
  25. שלום לכולם! יש לי בעיה בעיה כבר זמן מה.. כשאני נכנס למשחקים המאווררים שלי מתחילים להרעיש כמו מסור ...והמחשב מתחיל להתחמם ... פתחתי את המחשב וראיתי שהאחד שרועש באמת הוא המאוורר של המעבד ... מישו יכול להסביר לי מה הבעיה ומה לעשות? ( אם זה שאלה מפגרת אני מצטער אני חדש בעסק .. ???)

• 6 תגובות
    • 464 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.