עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by super-MC,

madshrimps המבצעים מבדקי ביצועים לגופי קירור הוסיפו חמשיה גופי קירור חדשים לסקירה החדשה שלהם נכון להיום מופיעים במבחני הביצועים של האתר הגרמני כ 18 גופי קירור חלקם טובים יותר, וחלקם פחות. מומלץ מאוד לקרוא או סתם להביט בגראפים בעיקר לאלו המעוניינים לרכוש גוף קירור אוויר חדש , או לאלו שזה מעניין אותם Intel Reference S775 Heatsink Coolermaster Eclipse Coolermaster Mars Coolermaster Hyper TX Scythe Ninja Titan Amanda TEC TTIC BIG Zalman CNPS9700LED Coolermaster GeminII Scythe ANDY Samurai Master Scythe Kama Cross Scythe Katana 2 Tuniq Tower 120 Thermalright Ultra-120 A Thermalright SI-128 ZEROTherm BTF90 TTIC NPH-1000 Evercool Buffalo אז מי ניצח ..... http://www.madshrimps.b…

• 4 תגובות
    • 747 צפיות
  2. Started by roei_b,

איזה מעבד עדיף לאוברקלוק? אני משתמש בלוח P35 של GIGABYTE ובBT-VX עם איזה מעבד אוכל להגיע לביצועים גבוהים יותר? תודה

• 4 תגובות
    • 517 צפיות
  3. אני בודק ב-EVEREST מהירות מאווררים והוא כותב לי שהמהירות של מאוורר CPU היא 900RPM בערך בעוד שהמהירות של המאוורר על הכרטיס מסך היא 3200RPM בערך. זה הגיוני המהירות מאוורר CPU הזו או שמישהו חיבר לי משהו לא נכון בלוח אם? DG965SS של אינטל.

• 4 תגובות
    • 451 צפיות
  4. Started by eladbu,

שלום לכולם יש לי 4870 של גיגהבייט כל תוכנה של OC שאני מנסה להתקין תוקעת לי את המחשב לריסטרט על ארור 0X0000008E ATI TOOL וניסית עוד אחת עם אותם סימפטומים בהעלאות קטנות היחיד שעובד זה התוכנה המובנית של הדרייבר 8.8 ששם אי אפשר להעלות יותר מ 790 ו 1100 כשהמקור של הכרטיס מבחינת מהירות עומד על 750 לCORE ו 900 לזכרונות האם ניתן איכשהו להסיר את המחסום בדרייבר???

• 4 תגובות
    • 585 צפיות
  5. Started by Haflo,

כן, כן אני יודע כל מה שתגידו.....(חרא של מחשב, חרא של לוח, בשביל מה, ועוד כהנה וכהנה אימרות...) קבלתי מחשב חדש בעבודה, Intel Pentium 4 1.5Ghz על לוח (לא מוכר) Intel 845i Chipset 256SDRAM בא לי להתעלל בו!!! זה אפשרי? ולמה צריך לשים לב? (לצידו עומד P3 800 256Mb - שאני אוהב יותר....)

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. זה הלוח שלי.. אני התחלתי בפרוייקט בניית מערכת קירור מים... איך אני מחבר את הבלוק ללוח?? אין לי שם חורים .. מה אני אעשה? והדגם.... Gigabyte GA7N400L

• 4 תגובות
    • 547 צפיות
  7. טוב אז.. איזה אוברקלוק כדאי ולמה? הסקר-פה!! הצביעו, ושלחו תגובות איזה אוברקלוק אתם מעדיפים ולמה (אם לא אז למה לא)! נ.ב הצביעו פעמים רק אם אתם לא בטוחים או מתלבטים בין שני מקומות

• 4 תגובות
    • 607 צפיות
  8. אני מעוניין בקירור לכרטיס מסך שיהיה מחברה איכותית,שקט,ושייתן ביצועים טובים וטמפרטורה נמוכה. יש הרבה אופציות ואני לא יודע מה להחליט וכמה שווה להשקיע. אפשר להעזר פה: TMS.co.il - קירור לכרטיס מסך בכל אופן השמח להמלצה מאנשים שמבינים ולא סתם. לפי סקירה ב- hwzone הקירורים המומלצים: HWzone - פורטל המחשבים הישראלי - ביקורות - גופי קירור לכרטיסי מסך - הקרב הגדול קשה להחליט ואני מוכן להשקיע עם צריך (250-300) ש''ח. תודה לעוזרים..

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  9. קראתי פעם, באיזה thread נשכח שבמערכת קירור מים אני אמור להשאיר חור קטן בחלק העליון של מיכל המים (אולי בפקק ?) כדי שלאוויר יהיה מאיפה לצאת. אחרת האוויר נדחס שוב לתוך המערכת, מעמיס על המשאבה וכ"ו. האם זה נכון ?

• 4 תגובות
    • 636 צפיות
  10. הנה כמה תמנוות מהביוס הוכחי , אחרי 3897MHZ אני פשוט לא מצליח לעבור בדיקות מאמץ , אחרי דקה גג אני מקבל STOPPED עם ERROR 1 . http://zix.co.il/images/660460572.jpg http://www.zix.co.il/images/207247739.jpg http://www.zix.co.il/images/544239578.jpg יש למישהו עצות כלשהם או שמישהו מזהה משהוא לא נכון מבחינת הגדרות ? המעלות כרגע על 40-42. מפרט : E8400 TRUE 120 EXTREME ASUS P5E DELUXE G.SKILL 2GB 800MHZ PK HD4870 SEASONIC M12 600W NZXT TEMPEST

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  11. Started by mikezaush,

היי, יש לי כרטיס מסך 7600gt ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק דרך התוכנה הזאת אבל כשאני מוריד אותה זה מראה לי registry ואני לא יודע מה לעשות עם זה .....אין שום מדריך לזה? ניסיתי להשתמש בתוכנה ati tool beta שבאתר והתוכנה אומרת שאני לי כרטיס של ati למרות שהיה כתוב שהיא מתאימה גם לכרטיסי nvidia ........קיצר לא מצליח להפעיל שום תוכנה .........תעזרו לי בבקשה תודה מראש

12. שאר המפרט עוד לא ידוע חוץ מהמעבד שהוא I5. אני עוד לא מבין גדול באוברקלוק ואני רוצה שהמחשב החדש יהיה מותאם לOC שאני יעשה בעתיד. אני יכול לקנות את הזיכרונות במהירות הזאת ספציפית במחיר טוב, השאלה אם בכללי הזכרונות האלו לא יגבילו לOC בינוני של נגיד 3.2~3.5 ואני יכול להיות רגוע?

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  13. Started by XpideR,

כותרת ^^^ ואם כן איך עושים את זה? והאם יש סיכונים ?

• 4 תגובות
    • 567 צפיות
  14. Started by Nitro,

חבר'ה, אני מנסה לעשות פה oc למערכת. אז ככה: Intel Pentium 3 800EB MHZ Asus P3V4X MOBO Voodoo 5 agp 256 MB SDRAM 3-3-3-6 אז אני מנסה לעשות oc, אבל המכפיל שלי נעול.. העלתי את הבאס מ133 ל140, אז קיבלתי 840 מה"ץ, המכפיל הוא 6, כמו שהבנתם. ראיתי שהלוח יכול לאפשר מכפיל של עד 8, אבל הוא נעול בלוח, אני לא יכול לגעת בו. אני יכול להעלות fsb עד 150, אבל שוב, המטרה שלי היא לפתוח את המכפיל.. האם יש אפשרות כזאת? האם יש איזשהו מוד שאני יכול לעשות בשביל לפתוח את המכפיל? הקירור הוא קירור סטוק, אגב, אבל אני לא חושב שתהיה איתו בעיה. הזכרון עובד כרגע על 1\1 עם הבאס. אז מה אתם מציעים? נדב. עריכה: שכחתי להוסיף, יש לי אפשרות לשנות מתח עד ל1.95. הסטוק הוא 1.65, מתי אני אמור להתחיל להעלות אותו, א…

• 4 תגובות
    • 457 צפיות
  15. Started by Surgeon13,

אחרי קצת חפירות אני מבין שהם די דומים מבחינת הביצועים. המעבד יהיה i5 2500k והלוח אם כנראה Asrock z68 Pro3 לגבי המארז עדיין לא החלטתי. ראיתי שהצלעות קירור של המאווררים האלה די ענקיות, זה ייכנס לכל מארז Midi Tower ? המטרה שלי בבחירת מאוורר זה לשמור על השקט כמה שיותר בתקציב שפוי 180-200 ש"ח. אני לוקח את הדגם של ה2500K ולכן נראה לי גם שרצוי לעשות OC מתישהו, אז הקירור צריך לעבוד טוב במידה ואתם מציעים משהו. אשמח ללמוד מנסיונכם והידע שלכם. תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. הprescot 3GHZ 478 שלי מקורר עם bigwater כבר שנתיים ודי נמאס לי למלא מים כל כמה חודשים. הסיפור מתחיל כשנגמרו לי המים בבקבוק והמים המיוחדים האלו עולים איזה 70-80 שקל. אני בכלל מתכנן לקנות מחשב חדש וחושב אולי כדאי להחזיר אותו לקירור אוויר הבעיה היא שמתי שהחלפתי לקירור מים שברתי לו את התושבת למאוורר אבל יש לי לוח אם מת שאפשר לקחת ממנו תושבת וגם מאוורר . הנה רשימה שאלות שהם גם רשימת פתרונות פוטנציאלים שחשבתי עליהם - יש איזה מים יותר זולים שאני יכול להשתמש בהם ? - כדאי לי בכלל להתחיל לפרק את המחשב והלוח המת ולנסות לחבר את המאוורר של הלוח המת? - אני קצת אצלן ולא בא לי כל כך לפרק את הלוח ולהרכיב אותו מחדש (הרבה בלגאן בשביל הגרוטאה הזאת) . -האם יש קירור שיהיה תואם לברגים של הגוף …

• 4 תגובות
    • 595 צפיות
  17. שלום לכולם! הקיץ הגיע גם אליי ואני מתכוון לחוס על הכרטיס מסך שלי ולתת לו קירור יותר טוב. המטרה שלי היא לקרר יותר טוב את הכרטיס (ושישאר שקט!) אבל אני מדגיש שאין לי צורך ב OC. התקציב הוא בערך 150 ש"ח אלא אם יש משהו מאוד טוב בקצת יותר. אני מודה לכולם מראש על ההתיחסות! נועם.

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  18. Started by Ruya,

שלום יש לי מחשב נייח עם כרטיס מסך club 3d hd4870 512mb. בזמן האחרון המחשב שלי קופא אקראית וככל הנראה זה בגלל שהכרטיס מסך מתחמם ותוקע את המחשב. השאלה שלי אם משתלם לקנות קירור לכרטיס הזה או כבר לקנות כרטיס מסך חדש? תודה על העזרה,רועי

• 4 תגובות
    • 807 צפיות
  19. עד עכשיו, הכרטיס שלי (Gigabyte FX6800 עם קירור פסיבי) היה מקורר באמצעות Vantec Spectrum Fancard.. שהיה מוריד בצורה משמעותית מאוד את טמפ' הכרטיס מסך..הוא הפסיק לעבוד .. וטמפ' הכרטיס מסך מרקיעה שחקים ל76 במונחה.. עם הFAN CARD היה מגיע ל64 63.. השאלה שלי היא כזאת.. איפה אני יכול להשיג fancard דומה לזה באיכותו או אם יש לכם המלצות אחרות יתקבלו בשמחה.. את המאוורר הזה אפשר להשיג רק בפנדה(אני חושב) ואין לי אפשרות להגיע אליהם .. עריכה: אני לא מתכוון להחליף קירור לכרטיס עצמו בשום פנים..

• 4 תגובות
    • 641 צפיות
  20. אהלן, יש לי מארז Thermaltake Xaser III V1000A והמארז מגיע עם 7 מאווררים ועם פאנל שאיתו אני יכול לישלוט על מהירות המאווררים שמגיעים איתו. השאלה שלי היא כזאת; אם אני יגביר את המהירות של המאווררים עם הפאנל לעוצמה מירבית אז המאווררים יעבדו מהר יותר ככה או שהם יעבדו יותר מהר או אפילו אותו דבר אם אני לא ישתמש בפאנל??? אם משהו פה לא מובן אז תגידו...

• 4 תגובות
    • 632 צפיות
  21. Started by slrr,

זה יהיה בונוס גדול אם תסבירו לי איך לעלות תמונות לפורום... אוקי אז המפרט שלמטה.. EIST על דיסאייבל... 400, מכפלה 8 ,אפיק כ.מ נעול על 100, זכרונות על יחס של 2.4 מהירות נוכחית של 960.. בעיה: ב-CPU-Z הוא מראה לי קפיצות של המכפלה בין 6 ל-8,,,, למה???

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  22. Started by sobe,

אוקקי אז אני רוצה לעשות או סי לחלקים הנ"ל, המארז הינו NZXT APOLLO (עם מודינג קטן שעשיתי שעזר להוריד את הטמפ'). הטמפ':http://i21.tinypic.com/vzab12.jpg האם הטמפ מתאימות לאו סי? תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 462 צפיות
  23. שלום לכם, ברשותי מעבד אתלון 64 3000, ואני כרגע באוברקלוק של 240 בבאס = 2160 למעבד. הזכרונות שברשותי פשוטים יחסית ומגבילים אותי מאוד, הם לא עולים מעל 240 באס, וזה בתזמונים הכי משוחררים. החלטתי שאני רוצה להשתמש במחלק ל-166. הצלחתי להעלות את המעבד עד ל-2550 יציב לגמרי, כשהבאס עם המחלק הינו 231. המחשב מתפקד היטב במהירות הזאת, אך המעבד מגיע לטמפ' של 50 מעלות, שזה פחות או יותר הגבול המומלץ לווניס. כמה שאלות: - האם, במקרה שלי, עדיף להשתמש במחלק ולהגיע לתדר מעבד גבוה, על פני 1:1 עם הזכרונות ותדר מעבד נמוך יותר? - הקירור סטוק של AMD מיצה את עצמו מבחינת האוברקלוק, ואני מעונין להחליפו באחד שמספק קירור טוב יותר. חשבתי על הפריזר פרו החדש, אבל הבעיה היא שהלוח שלי לא מאפשר הרכב…

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  24. Started by jackhammer,

שאלתי את זה פה פעם אבל אבד לי הלינק ולא הצלחתי למצוא בחיפוש ואני לא מוצא איפה מוכרים את התופסנים ל Scythe mugen 2 אני רוצה להוסיף לו מאוורר חיפשתי בפנדה בנעה באיבורי וב קייאספי למישהו יש את הלינק הזה פליז? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  25. המעבד הוא I5 4670K והלוחasus sabertooth z87 מה שהחלטתי בסוף הוא לא לעשות אוברקלוק רציני אלא במקום זה להגיע ל 3800 בזמן שהזכרונות על 1866 ואז לנסות להוריד את המתח של המעבד כמה שאפשר על מנת שירוץ קריר ניסיתי את מצב manual ושם פועל בלי בעיה כל פעם הורדתי את המתח העלתי וינדוס והרצתי מבחני מאמץ הגעתי בסוף לערך של 1.020 והמחשב עובד יפה ב 3800 אלא מה שהמעבד ב IDLE במצב אוטומטי המתח היה יורד לסביבות 0.700 ובמצב MANUAL המתח נשאר על 1.020 כל הזמן שזה חבל ובמקום לרדת ל 22 מעלות במנוחה מושלמת הוא נשאר על 30 מעלות אז אני הבנתי שמצב adaptive זה אמור להיות בדיוק הפתרון שהמעבד ידע לרדת ל 0.700 במנוחה ולעלות לערך של המתח שאני נותן לו במאמץ שזה הערך האופטימלי שמצאתי 1.020 …

• 4 תגובות
    • 7.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.