אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
משהו שאני חושבת עליו כבר כמה זמן ומעולם לא חשבתי לשאול, אבל הפעם אני לא אוותר לעצמי ואשאל. מה מכילים צינורות הקירור של גופי קירור כגון גוף למעבד? נאמר גוף קירור כגון ה D14? (האם זה סתם מיים רגילים, כבדים, קלים, סטריליים, אולי זה גז אולי זה משניהם?) האם יש הבדל בין החומר שיש בצינורות הקירור של גופי הקירור למעבד לבין הנוזל המצוי ברדיאטורים למיניהם? אני מניחה שיהיה מה שזה החומר הזה שם בפנים, הוא בטח עמיד לשינויים של טמפרטורה. ובכל זאת, האם לדעתכם הוא אפקטיבי לאחר 18חודש או 24חודש באותה מידה כמו שהוא היה ביומו הראשון? האם יצא למישהו לבטעות או במכוון לקרוע את אחד הצנורוצ האלו ולראות מה שם בפנים? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היה לי 3 וחצי שנים מחשב - פנטין 3 733 - ורק בשנה האחרונה הוא היה על אובר קלוק ל 855 עכשיו יש לי סלרון 800 אם 320 SDRAM לוח של ASUS - CUSI-M מעלות (ללא OC): IDLE: 24 FULL LOAD: 29 (קקקקקקררררררר אני גר בירושלים - וזה לא מאוורר מיוחד 80 ס"מ של אינטל ב 3000 RPM) עכשיו בביוס אין לי אפשרות להעלות את הבאס - הוא רק על 100 משום מה. מה לעשות ?
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
היום היינו באייבורי וקנינו לאח שלי מחשב פשוט לאינטרנט ואז המנהל סניף אמר שיש לו מתנה בישבילנו הוא הביא לי מאוורר למעבד ענק של ZALMAN וכתוב עליו SOCKET 775 אחשיו לי יש בבית מחשב טוב עם מעבד e8400 ואני רוצה להרכיב אותו אצלי מיפרט שלי: e8400 P5QL-E 4GB RAM OCZ WD 500GB AAKS CORSIAR 550WTT 9800gtx+ NzxtTempest רציתי לדעת עם הוא יתאים לי ואיך הוא? הינה צילמתי אותו תגידו איך הוא(יש לציין כי לפי איך שהוא ניראה הוא משומש יש קצת שריטות על הכנף וקצת אבק) הוא פשוט אמר שהוא לא צריך אותו יותר הוא אמר שהוא עולה 300 שקל קראתי שהוא לא מתאים לכל הלוחות כי הוא יחסית גדול,עוד משהוא שהמנהל סניף אמר לי שם זה לא לחבר את הבקר מאוורר כי חסר חיבור כי זה משומש הוא פשוט אמר שהוא לא צריך…
-
- 4 תגובות
- 880 צפיות
-
-
יש לי מארז MID-TOWER עם שתי מאווררים מכניסים מקדימה (תחתון) ואחד מוציא מלמעלה (עליון). לא יודע אם זה חשוב - אבל המאוורר שמוציא נמצא ממש ממש קרוב (2-3 ס"מ) מהמעבד. בכל מקרה - הכבלים מסודרים די טוב ואני לא מצליח להבין למה זה רותח כל כך! אגב - הולקנו על LOW וכשהוא על HIGH זה יורד ל 47 (בלחץ). הטמפ' שאני מדבר הן על IDLE!
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום אני בקרוב קונה מארז חדש ורציתי לדעת עים שווה להשקיע בסט הזה תודה רבה לכל העוזרים. זה הסט. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2853 אגב חשוב לי ביצועים וגם שקט אבל יותר ביצועים.
-
- 4 תגובות
- 439 צפיות
-
-
-
הכותרת דיי מסבירת את הבעיה, אני רק ירחיב שיש לי לוח אם Epox 8k9a תודה.
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 4 1.8 ברצוני לעשות לו over clocking אך בביוס של המחשב אני לא יכול לשנות את המאפיינים שלו(המהירות FSB וכ"ו) המחשב הוא של חברת nec, אז אפשר לעשות overclocking או לא? והאם אפשר לעשות אותו דרך windows (דרך תוכנה כלשהי)? דגם הלוח אם הוא של Intel D845GRG
-
- 4 תגובות
- 493 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש: Cases : Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 Front USB 300W CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Video Cards : PowerColor (XF97-C3) Radeon 9700 - 0EM אני רוצה לקנות מאורר למעבד ושניים למארז ושלא יעשו רעש, מה כדי לקנות?
-
- 4 תגובות
- 562 צפיות
-
-
יש לי מחשב די ענתיקה (בלשון המעטה) ולאחורנה המאוורר של המעבד התחיל לעשות רעשים מטרידים ניסיתי להסירו ולנקות אותו מאבק אבל זה לא עזר הרבה ואני מפחד שהמאוור עשה את תפקידו בעולם הזה והגיע הזמן להחליף אותו הבעיה היא שאין לי מושג בכל הקשור למאווררים ואני זקוק בדחיפות לעזרה- איזה מאוורר אני צריך? אגב מאוד חשוב לי מאוורר שקט פרטים על המחשב- מעבד: פנטיום 4 2.4MH לוח אם: ASUS P4SPMXSE תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
מה בדיוק מערכת קירור מים מקררת לי במחשב?? את הכל?? מעבד...כרטיס מסך...וכו'... או שהיא מקררת רק את המעבד??
-
- 4 תגובות
- 453 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מתכנן לעשות מוד קטן בכרטיס מסך שלי sapphire atlantis 9600XT 128mb מה שאני מתכנן לעשות זה להביא היטסינקים מחבר שלי לזיכרונות ומאוורר יותר גדול מזה של הספיר... יש לי כבר דבק תרמי... 1.איך אני מדביק את ההיטסינק לזיכרונות? יש דרך מסויימת להדבקה?מה עובי המריחה של הדבק על כל זיכרון? 2.מה כדאי? לנסר לכל זיכרון סינק בגודל שלו ולהדביק עליו או לפטה ארוכה שתודבר לאורך כל הזיכרונות...(שתי פלטות:לאורך הזיכרונות האנכיים והזיכרונות האופקיים) 3.יש איזשהו מקום שצריך להיזהר מלשפוך עליו את הדבק? אם גלש לי קצת...זה יזיק לכרטיס? 4.אני מביא גם מאוורר יותר גדול לא יודע בדיוק איזה...חבר שלי מארגן לי...כדאי להוסיף אותו או שיספיק המאוורר הקטן של הספיר? תודה לעוזרים ..אני …
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש תוכנת OC לכרטיס מסך שלי וכל תוכנה שהורדתי לא תומכת ב 9800XT מישהו מכיר איזה שהיא תוכנה כזאת ??
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
יש לי שני זכרונות --1G-1066-2.10V כל אחד, ושניים נוספים של 1066-2.20V כולם של CORSAIR,בסך הכל 4G.הבעיה שהלוח מסרב לקלוט את ארבעתם.כל זוג נקלט ללא בעיה ,איפוס ביוס,הגדרת מתח ל-2.20 וכן תזמונים של 5-5-5-15 ועוד כל מיני אפשרויות.. חוץ מהאפשרות של שינויים ב-NB.בדקתי בפורומים שמדברים על בעיה דומה שקיימת אצל רבים עם לוח אם של ASUS-P5E-DELUX .מאשימים את החברה שלא מעדכנת את הביוס כדי שיתמודד עם העניין הזה.הלוח לא לא מתפקד בצורה תקינה בתדר של 1066...חשבתי לקנות שני זכרונות של 2G כל אחד בתדר של 1066- של ג'י סקיל או קינגסטון ואולי כך לפתור את הבעיה..האם זה הדבר הנכון לעשות או שישנה דרך לצאת מהמגבלה להוסיף את הזכרונות הנוספים כי אני מקבל מסכים כחולים,מסך שחור.אודה על כל הצעה או רעיון…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב, אתמול המחשב שלי חזר מהמעבדה עם חומרה חדשה, אני מעוניין לבצע OC אבל אין לי את האפשרות לעלות את הFSB הינה תמונות מהBIOS: http://img13.imageshack.us/i/dsc00499jw.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/dsc00496cj.jpg/ http://img809.imageshack.us/i/dsc00497y.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/dsc00498n.jpg/ מפרט: AMD Sempron 140 - AMD Athlon Dual-Core 4400e (פתחתי ליבה נוספת למעבד) Gigabyte M68MT-D3 (Rev 2.3) 2GB Ram Kingston DDR3 GeForce 9500GT ניסיתי כבר לעשות עדכון ביוס, לא עובד. עצות...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קורא לזה שיכבה כי אני לא יודע איך לקרוא לזה, זה מין שיכבה כזאת כמו גומי דק שמשתמשים בה במקום משחה טרמית, מישהו מכיר את זה? האם זה טוב במקום משחה למעבד?
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור אוויר מתאים .. איזה קירור מומלץ? אני לא רוצה לעשות OC (נדמה לי שהמעבד שלי לא מתאים לOC). הלוח אם שלי הוא P8P67 עם מארז Dokker Midi Tower תודה!
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אוקיי קודם כל היי אני חדש פה .... בכל מקרה לאחרונה התקנתי ATI radeon 9800 pro והוא פשוט מתחמם מאוד מהר והייתי רוצה לקנות לו קירור טוב... עכשיו חשבתי בכיוון ה thermaltake giant 2 או הקירור של זלמן Z80 או איך שקוראים לו ( נו לפחות אני יודע על מה אני מדבר...) עכשיו אני פשוט צריך שמות ומיקום ( גם יהיה נחמד) של חנויות במרכז תל אביב שמוכרות את הקירור הזה אבל רק דבר אחד בלי אתרי אינטרנט בבקשה יש לי ניסיון רע עם הזמנה מחנויות מחשב באינטרנט בתודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 393 צפיות
-
-
חשבתי לבנות מערכת עם המפרט הזה ובהמשך להוסיף כרטיס 4670: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤358 לוח אם: ASUS P5KPL-CM ¤274 זיכרון: KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL5 ¤115 מארז: ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU ¤466 מחיר סופי: ¤1213 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אני מבין שבמערכת כזו אי אפשר לעשות אוברקלוק. אם אחליף את הלוח ללוח מבוסס P31 ואקנה את כרטיס המסך כעת, האם הספק וקירור הסטוק יספיקו לאוברקלוק?
-
- 4 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב חדש , am athlonxp 2100 512ddr 2700 - winbond epox 8rda ati-redaon 9500 pro. WD 40 7200 וקניתי זלמן, עכשיו, יש לי מאוורר אחד במארז שמוציא אוויר ואין לי מאוורר שמכניס אוויר. המעבד שלי ננשמר על חום טוב במצב נורמאלי 36-38 ובמשחקים 46-48 (עם דלת סגורה). בהתחלה אחרי משחקים הוא היה על 42 ככה.. אני מאד מרוצה מהזלמן אבל מכיוון שהיתרון שלו זה הגוף קירור שהוא מנחושת אולי אם אני אשים מאוורר 120 מ"מ שמכניס אוויר למארז ויעשה קצת סדר בחוטים המעבד יהיה יותר קריר? אנא ממכם תעזרו לי כי אניצריך להחליט בזמן הקרוב. תודה
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
קניתי מעבד E8400 שמומהר ל4000MHZ הטמפ שלו במנוחה הן ליבה אחת על 39 והשניה על 51.. קודם האם הטמפ בסדר? שתיים איך אני בודק במאמץ? (איזה תוכנה?) ועוד דבר אני רואה שהמעבד כל הזמן עובד על 4000 MHZ והבנתי שיש מצב שבוא הוא ירד כשהוא לא מתאמץ.. איך עושים את זה? ד"א יש לו קירור של BT...
-
- 4 תגובות
- 540 צפיות
-
-
אוקיי חבר'ה (דרך אגב אני בת למי שעונ הבצורה של בן) יש לי חלון בצד של המארז, ומנורה (קטודה נראה לי) כחולה וכל מיני... וראיתי תמונות של מארזים עם חלונות כאלה קטנים בתקרה של המארז וזה מצא חן בעיניי ואני רוצה לעשות גם אבל אני צריכה קצת עזרה ממי שכבר יש לו את זה במארז. אני צריכה מדריך לזה (עדיף בעברית) שיגיד לי איפה יש? ואני גם צריכה מידות סטנדרטיות לחלון מי שכבר עשה ומתמחה. אז הצעות טיפים ותמונות מי שיכול שיכתוב פה.. מחכה לתשובה תודה רבה 8)
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אני צריך לבחור גוף קירור ל-Q6600 שיצליח לקרר אותו בצורה מספקת (ושקטה) בOC של 3.0GHz אני לא בטוח כמה כזה דבר צריך לעלות, אבל אני לא מתכוון לעלות מעבר לכך ולכן אני צריך משהו מינימלי שיעלה על הדרישות הנ"ל, וחובה שיהיה מהרשימה שנמצאת כאן : http://tms.co.il/cat/146/22:26 אין לי אפשרות לקנות ממקום אחר ואני לא מרכיב את המחשב (זה יוצא זול וחוסך זמן התעסקות). תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 493 צפיות
-
-
האם יש אפשרות לעשות oc לכרטיס מסך של מחשב נייד, או למעבד?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב יחסית ישן בערך שנתיים, אני לא זוכר את המפרט המדוייק אך אני מתלבט האם כדאי להשקיע במערכת קירור ובאובר קלוקינג או לקנות מחשב חדש מסדרת הi7 אני צריך מחשב לעבודה בתלת מימד ולמשחקים כבדים? תודה
-
- 4 תגובות
- 495 צפיות
-