אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אין לי מושג אם זה קשור לפורום הזה אבל אין ספק שפה רוב המומחים לאסונות נמצאים. לפני שלוש וחצי שנים קנינו מחשב ניורון P3 600 עם RAGE XL שמאוחר יותר החלפנו ל GF2 MX400 של inno3D. לפני חצי שנה קיבלתי מחשב חדש והישן נהיה של אחיות שלי. כשלפני קצת יותר מחודש נשרף לי הכרטיס מסך בחדש לקחתי להן את ה GF2 ושמתי להן את ה ATi Rage XL הישן. מה שראיתי שם בפנים היה מוזר. המעבד הוא ב Slot והוא מעל הכ. מסך. היה על הכרטיס מסך איזושהי "שעווה" מוזרה שנזלה על הסלוט AGP וממנו לכרטיס. הורדתי אותה עם היד מהכרטיס ומהסלוט אבל לא היה לי איך להוציא את מה שנכנס לחורים הקטנים של הסלוט AGP. שבועיים אחרי זה החנות שהבטיחה להחליף לי את הכרטיס נתנה לי כרטיס MX440 זמני כי הם לא מצאו עדיין את הכרטיס שלי אז החז…
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אהלן. יש לי כרטיס מסך HD4850 של GIGABYTE שבעבר היה מחובר אליו מאוורר ZALMAN שהגיע ביחד עם הכרטיס. לאחר שהמאוורר הרעיש תקופה ארוכה (אבל שמר על טמפ' מאוד נמוכות) נשברה למאוורר כנף והחלטתי כבר להחליף אותו, שמתי ברוב טיפשותי COOLERMASTER G1 שעצוב כמה שהוא עלוב... במנוחה הכרטיס על 60 במקרה הטוב 90 במקרה הרע, במאמץ עובר את ה 110 ולא מעט פעמים המחשב נופל (אני מניח שזה בגלל טמפרטורה גבוהה שהכרטיס מסך מגיע אליה). ועכשיו לענייננו: האם ARCTIC COOLING ACCELERO TWIN TURBO PRO שעולה 160 ש"ח ב KSP יעשה את העבודה? גם מבחינת שקט גם מבחינת קירור? האם החיבור שלו הוא לכרטיס מסך עם 2 פינים ולא 3 (כי זה החיבור שיש לכרטיס)? והאם KSP גם יתקינו לי את הקירור על הכרטיס מסך או שצריך להוסיף על זה עוד…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום אני משחק לי לתומי ב האף לייף פתאום המשחק קורס וCCC 7.4 מראה לי הודעה שהכרטיס הגיע לתמפרטורה גבוהה מאוד ועליי לבדוק האם כל המאוררים עובדים . אכן בדקתי וכל המאוררים עבדו .(יש לי COMUCASE 6A19 ) אהה כמעת שחכתי הכרטיס הוא מסוג X1800XT 512MB של GIGABYIT הוא נמצא בבעלותי פחות משנה המעלות של הכרטיס הגיעו ל 90+ בזמן המשחק ובזמן שאני כותב הוא נמצא על 75 יש לציין שאני מנקה פעם בשבוע את המארז מאבק ואני בחדר עם מזגן. השאלה היא האם כדאי לממש אחריות או שכבר עדיף להזדכות עליו ולהביא איזה 8800GTS חמוד בתוספת קטנה יחסית
-
- 27 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי על 72 מעלות במנוחה מרוב שחם פה בחדר לפעמים. שהיה יותר קר הוא היה 50 ומשהו במנוחה. בזמן האחרון יש חמסינים מטורפים ואין לי מזגן בחדר והמארז שיש לי פשוט ולא מקרר את המערכת כמעט. יש לי X1950XT ואני מפחד להפעיל משחקים שאני רואה שזה 72 במנוחה. איך אני יכול לקרר אותו? אני יכול להתקין לו קירור טוב יותר ב SKYPC? או שהם לא עושים את זה? ואם לא אז מה אני יכול לעשות?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
באמצע GTA הרגשתי תקיעות קטנות יצאתי שניה מהמשחק ראיתי ב EVEREST שהטמפ' של הכרטיס מסך GPU GK על 71 מעלות. יש אפשרות להגדיר שהכרטיס מסך במאמץ להגביר את מהירות המאוורר שלו ? זה יספיק ?
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרטיס מסך X1800GTO שברשותי ביחד עם המחשב כשנה וחצי אפילו קצת יותר. לאחרונה אני מגלה שהכרטיס מסך מתחמם מאוד אפילו שהוא לא נמצא במאמץ והוא מגיע ל70 מעלות. אתמול שיחקתי במשחק TEST DRIVE וכשבדקתי את המעלות בזמן שהמשחק היה פועל הם הגיעו ל100 מעלות!! אני נדהמתי שראיתי את זה . פתחתי את המארז לקחתי מאוורר קטן הפעלתי אותו וכייוונתי אותו לכיוון הכרטיס מסך כדי שיתקרר קצת ואכן המעלות צנחו ל65-70 מעלות וחזרתי שוב לשחק . השאלה שלי היא כזאת : איך יכול להיות שהכרטיס מסך מגיע לטמפ' של 100 מעלות במאמץ? האם זה נשמע הגיוני וזה תופעה נפוצה ? והאם לא יכול לקרות שהכרטיס מסך ישרף או משהו כזה? נ.ב את כל הבדיקות ביצעתי בעזרת התוכנה HWMonitor.
-
- 24 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה מאוד עם כרטיס המסך שלי. המהרתי אותו היום לראשונה בעזרת AMD GPU Clock Tool (בדקתי יציבות ב-3DMark) ושיחקתי כמה שעות במשחק כבד בלי שהוא יתחמם 10 מעלות. אבל משום מה, כשהלכתי לראות סרטונים ביטוב, הוא קרס לגמרי. ניסיתי להכנס ליוטוב עוד פעם, שוב קרס. הורדתי את רמת האוברקלוק, נכנסתי ליוטוב, הפעם נפל והתאתחל. עכשיו בהגדרות סטוק עובד בסדר. הכרטים הוא Radeon HD5850 DirectCU. מהירויות סטוק: 725/1000. המהרתי בפעם הראשונה ל: 830/1220. אח"כ הורדתי ל: 775/1125. עוד פעם, הוא כמעט לא התחמם בזמן המשחק, הגיע סה"כ ל-57 מעלות, אז זה לא עניין של טמפרטורה. יש למישהו מושג מה הולך פה?
-
- 4 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אז ככה המערכת שלי על 300 באס מכפלה 8 זיכרון על 400 מגהרץ אחרי הורדת יחסים הכול טוב ויפה אין בעייה אחת רץ יופי אם אני מעלה מעל ל 300 באס הכרטיס מסך מתחיל לעשות לי בעייה די מעצבנת vpu recover איך אפשר להיפתר מזה המפירט בחתימה תודה לכול העוזרים
-
- 0 תגובות
- 508 צפיות
-
-
כל האזור מסביב למאוורר של הקיירו 2 (הרקולס) פשוט מלא באבק, אני תוהה אם זה יכול להסב נזק למאוורר\לכרטיס בעתיד. איך מנקים? air can?
-
- 1 תגובה
- 529 צפיות
-
-
קניתי כרטיס מסך leadtek 8600gt extreme הכרטיס מרעיש מאוד לאחר התקנת הדרייבר שלו ירדה עוצמת הרעש אבל בכל פעם שמפעילים את המחשב הכרטיס מרעיש מאוד עד שה windows עולה ואז הרעש פוחת מישהו מכיר את התופעה יש אפשרות לשלוט על מהירות המאוורר של הכרטיס
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
רכשתי כרטיס מסך של INNO3D בגירסת הfreezer edition והמאוורר ממש מרעיש. הדרייברים מותקנים והכל. ופשוט שומעים את המאוורר עובד גם 5 מטר מהמחשב... מה אני עושה? יש פיתרון? ניסיתי דרך riva tuner לווסט את מהירות המאוורר אבל חוץ מלשנות מהירויות שעון לא הצלחתי לשנות את המהירות של המאוורר, בתוכנה זה משתנה אבל בתכלס זה נשאר באותה מהירות. הכרטיס: http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf9/9800gtx_plus_dht.htm
-
- 14 תגובות
- 913 צפיות
-
-
בחודש האחרון, עם בוא האביב, המסך שלי התחיל לזייף. בזמן עבודה גרפית מתישה הוא התחיל להציג קווים ירוקים/וורודים על גבי כל המסך, ליצור עיוותים בגרפיקה ובאופן כללי יצא מדעתו. הסבירו לי שמדובר בבעיית חום. הדבר הגיוני מכיוון שקניתי Ati readon 9500 Pro בחורף, ולא שיניתי את מערכת הקירור במחשב שלי. עם בוא האביב, מסתבר שככל הנראה חם מדי בתוך המחשב. אני רוצה לקנות מאוורר טוב שיאוורר את המארז כולו, ומאוורר נוסף שיאוורר את כרטיס המסך שלי וגם יאפשר לי לבצע אוברקלוק נחמד בעתיד. יש לי גרוטאה - 1.4 של אינטל. אני מעוניין שתעזרו לי להבין אילו מאווררים אני צריך לקנות. ההעדפה שלי היא ביצועים טובים, ומאוורר רועש זה לא בדיוק מה שיפר את שלוות הנפש שלי. תודה מראש לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי עושה המון רעש ונראה לי שזה בגלל שהכרטיס מסך מתחמם או משהו הוא מגיע לאיזה 70 מעלות תמונה: http://img14.imageshack.us/my.php?image=27929495.jpg מה אפשר לעשות? תודה
-
- 12 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום. יש לי כרטיס מסך 8800GTS 640MB של XFX עם O.C מהחברה. טמפרטורת העבודה במצב רגיל היא 85 בתוכנת ATITOOL או 81 בתוכנת EVEREST, בטמפ' סביבתית של 29 מעלות. כשאני מפעיל משחקים כבדים כמו arma 2 הטמפ' עולה וכשהיא מגיעה ל 110 (ATITOOL) המשחק זז לאט. רציתי לדעת אם זה נורמאלי, בגלל שהכרטיס מסך לא הכי טוב שיש או שאני צריך להוסיף מאוור. תודה.
-
- 30 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כאשר אני משחק ב- GTA SA על רזולוציה 1280*1024 כרטיס המסך שלי ( Leadtek 6600GT pci-e) מתחמם מאוד ומגיע ל- 78 מעלות. עד פה אני בסדר עם זה כי הבנתי שאין לכרטיסים האלה בעיה גם ב-90 מעלות, אבל הבעיה היא שנוצרות לי בעיות תצוגה, מעין תקיעות קטנות כאלה (אני לא חושב שהבעיה היא במעבד כי היא קורת רק כשהכרטיס מסך מתחמם, וחוץ מזה יש לי AMD 3200 עם ג'יגה זיכרון ונראה לי שזה אמור להספיק למשחק הזה. אגב, המארז שלי די מאוורר והמעבד על 40 וקצת מעלות). השאלות שלי: 1. האם המצב הזה נורמלי? אולי יש בעיה ספציפית בכרטיס שלי? 2. האם קירור אחר יעזור פה? או שהכרטיס הזה תמיד יעשה בעיות כאלה וחייבים לשחק על רזולוציה נמוכה יותר? (או לקנות כרטיס מסך אחר?) 3. אם הקירור יפתור את הבעיה - איזה קירור מומלץ? …
-
- 37 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, יש לי כרטיס מסך 7870 ב-CROSSFIRE, גרסת GHZ EDITION, בערך כ-3 חודשים. יש לי בעיה שהכרטיס העיקרי מגיע ל-80-83 מעלות במשחק (הכרטיס המשני מגיע ל-65 מעלות). זה קרה לי במשחק CRYSIS 3, עכשיו הוא כבד, אבל זה קרה לי גם במשחק COD BO II שהרבה פחות כבד וגם במשחק "אסטרטגיה" בשם TROPICO 4. כלומר לדעתי הבעיה לא בכרטיס מסך אלא אולי בחום שנשאר במארז ובעצם גורם לכרטיס להתחמם. גם כשעשיתי שהמאוורר של הכרטיס יהיה על 75% קבוע זה עדיין לא עזר - ברגיל הוא לא עובר את ה65% במהירות המאוורר. לפני כ-3 חודשים פתחתי דיון על כך שהמעבד שלי מתחמם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=550407 יש שם את המפרט שלי וכן תמונה של המארז כך שניתן לראות כיצד ה-7870CF מורכבים ואת כל החלקים. …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרטיס מסך שבחתימה מתוצרת CONNECT 3D, הקירור שלו הוא בדיחה גרועה ביותר ועל הזכרונות אין אפילו קירור, אני משחק בד"כ רק NBA 2005 אז מידי פעם יש בריחות של צבע ושחקנים מתווסף להם סנטר או איבר אחר צבעוני וגם מידי פעם אם אני מריץ 3DMARK 2001 אז אם הכרטיס חם אחרי עבודה אז יש ארטיפקטס להחליף את הקירור לא בא בחשבון כי הוא מודבק לליבה ואני לא רוצה לקחת סיכון. המארז מאווורר היטב שני מאווררים מוציאם אויר ושניים מכניסים. השאלה היא כזאת אם אני אשים מאוורר 8 מ"מ שיזרוק אויר לעבר הכרטיס האם הבעיה תיעלם? אני מתכוון להחזיק את הכרטיס ע"י BRACKET של סלוט PCI שנמצא מתחת לכרטיס ולכוון אותו לעבר הזכרונות והמאוורר המסכן שנמצא על הפלטה שצמודה לליבה. שאלה שניה: אם הפיתרון הנ"ל מצלי…
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
היי, אני קצת אובד עיצות פה יש לי GTO2 X800 ללא OC אבל עם פתיחת צינורות, שעד לפני חודשיים-שלושה עמד על טמפרטורות נורמליות במנוחה, בסביבות ה-30-40 מעלות. המעבד והלוח עומדים על טמפרטורה טובה. לאחרונה הטמפרטורה שלו קפצה ל ל 50-59 מעלות במנוחה, למרות שהמאוורר שלו על 100 אחוז. פתחתי את המארז וניקיתי טוב טוב מאבק והיתה ירידה של 3-4 מעלות, אבל עדיין הוא חם בהרבה מבעבר. אני יודע שהקירור אצלי במארז לא משהו, אבל זו לא הסוגיה כי עד לפני כמה חודשים הכל עוד היה בסדר, מה יכל לגרום להתדרדרות כזו? תודה
-
- 3 תגובות
- 456 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 7800GTX של לידטק אני מחפש לו עמרכת קירור נוזלית מכיוון שברגעש אני משחק תוך 20 דקות הוא מתחמם מגיע ל70 ויוצא לי מהמשחק וכשקניתי את המחשב הוא היה עוש הלי מסכים כחולים והיה מגיע ל80 היום יש לי 5 מאווררים על המארז וגם זה לא עוזר
-
- 6 תגובות
- 644 צפיות
-
-
יש לי מחשב שנרכש לפני 3-4 שנים, לא זוכר בדיוק. הכרטיס מסך מדגם X1950PRO. בתקופה האחרונה המחשב מקפיץ הודעות שהטמפרטורה גבוהה מידי, ואכן בבדיקה עולה שהטמפ' של הכרטיס עוברת את ה 100 במנוחה, כששום דבר לא פועל ברקע במחשב. יש לציין שהשימושים במחשב הם רק לאינטרנט, עבודות . חשבתי שאולי המאוורר שלו נדפק. האם יש דרך לסדר זאת או שהכרטיס הלך?
-
- 24 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך עם קירור פסיבי (GAINWARD 8500GT) ובמנוחה הטמפ' עומדת על 64 מעלות. הטמפ' הזאת בסדר? הגיונית? נראה לי שהוא מתחמם קצת... מה שעוד יותר מוזר זה שEVEREST לא מראה שינויים בטמפ'. היא תמיד עומדת על 64 מעלות (ואין שינוי אפילו במעלת פרנהייט אחת - תקוע על 147 מעלות F [שזה כמו שאמרתי, 64 מעלות C] בעוד שנגיד במעבד, הטמפ' תמיד משתנה) אם הטמפ' הזאת בסדר בשביל קירור פסיבי, מאיזה טמפ' אני כבר יכול להלחץ שהכרטיס מתחיל להתחמם יותר מידי? נראה לי שגם חשוב להוסיף, שכשהכרטיס הגיע לבערך 67-68 מעלות התחילו ארטיפקטים מוזרים באמצע משחק ואפילו בווינדוס עצמו אחרי שכיביתי את המשחק
-
- 1 תגובה
- 579 צפיות
-
-
שלום לכולם קודם כל זה המפרט שלי http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7VTXE+.htm. כרטיס המסך שלי הוא Asus GeForce 3 Ti 200. העלתי את המתח למעבד ב- 10% (זה המקסימום), ברירת המחדל היא בסביבות 1.74V, הטמפ' מגיעה ל-68 מעלות בערך. אני יכול לשנות רק את ה-FSB (ברירת מחדל 133MHz) ולא את המכפיל. עד ל-144MHz הכל יציב. כשהגדרתי אותו על 144, כרטיס המסך שלי פשוט נכבה ואז המחשב איתחל את עצמו, וכל זאת באמצע העלאה של ה-XP. עפ"י החישובים, אני יכול להגיע עד ל-150MHz, מבלי לעבור את הסף ב-PCI(שהוא מגיע אז ל 37.5). מה קרה ל AGP? מה עשיתי לא נכון? תודה.
-
- 9 תגובות
- 574 צפיות
-
-
GIGABYTE PCI Express 2.0 x16: ATI Radeon HD 4850 512MB GDDR3 החלפת קירור? אם כן, איזה? יכול להיות גם שהבעיה היא אחרת? מה לבדוק? איך?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם ... יש לי הכרטיס geforce 6600GT .... אז מה זה הליבה שלו ?!?!?!? איך היא נראית ?!!?!?!? איפה היא נמצאת ?!?!?! אפשר אולי תמונות ... תודהה
-
- 7 תגובות
- 582 צפיות
-
-
יש לי בלוק מים למעבד בלבד. הטמפרטורה של הכרטיס קרירה למדי (50 מעלות: X1900GT) חשבתי לבדוק עכשיו מה שלום הציפים של הזכרון, שמתי עליהם את האצבע והם חמימים למדי... בסביבות ה-60-70 מעלות.. השאלה האם צריך לשים להם קירור או שהאיוורור של המארז מספיק, אם כן מה הפתרונות?
-
- 2 תגובות
- 804 צפיות
-