אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! לפני הרבה זמן קניתי X800 מNEWEGG הכרטיס לא היה חדש אלא OPEN BOX כאשר בדקתי אותו בפעם הראשונה התאכזבתי לגלות שהכרטים שלי סובל מחום גבוה והמון לאגים לא ידעתי מה לעשות (עוד לא התמצאתי ב oc) החזרתי אותו לקופסא והשארתי אותו בארון. לאחרונה בדקתי אותו שוב עם תוכנות ל oc וגיליתי שהטמפרטורה שלו בלי שום התאמצות 70 מעלות צלזיוס לאחר שהורדתי את הטמפרטורה למינימום כמה הפעלות חדשות של המחשב והבעיה נעלמה גם בתדר אורגינלי מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה הייתה הבעיה? או שהיא עדיין קיימת? עוד שאלה חשובה, ראיתי שאפשר לעשות את הכרטיס ברמה של x850 xt האם האפשרות הזאת קיימת גם לגבי הכרטיס שלי? ושוב, x800gto agp תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 965 צפיות
-
-
יש לי כמה בעיות, דברים שלא הבנתי במדריך: 1. כשאני משתמש בכבל פרלל, איך אני אמור לדעת מה המספר של כל חוט, כמו בשירטוט? 2. לקחתי כבל פרלל שעד לא מזמן היה בשימוש, ושגזרתי אותו לא מצאתי 25 חוטים אלה רק 18 רגילים, ועוד אחד חשוף, מה זה, מה קרה כן? 3. בנגד המשתנה יש שלוש חיבורים, לאיזה מהם אני מחבר כל אחד מהשני חיבורים שאמורים להיות 4. יש בשירטוט סימון של אדמה, זה החוט השחור במולקס? תודה.
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
אני מתכנן לעשות OC לכרטיס יש לי 9600XT 256M עכשיו כמה מעלות מומלץ שהוא יהיה לפני תהליך הOC? כמה הוא אמור להיות כשהוא הגיע לקצה היכולת שלו? (עם מאורר שבא איתו ועם מאורר מקצועי כל אחד בנפרד) המאוררים לכ.מסך הם גבוהים? כאילו יש לי כרטיס אחר אחריו בלוח אז השאלה אם אני קונה לו מאורר הוא יכנס? תודה למי שעונה על השאלות האלה SweeT EviL
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
היי הגעתי להחלטה לעשות OC למחשב שלי, ופתחתי את החוברת של הלוח אם שלי ( ASUS P4T-M) וראיתי כל מיני דברים על הלוח אם שלי, ראיתי שאמור להיות לוחיבור IEEE- 1394, ובפועל אין לו אז ניסיתי לאתר מידע אל הלוח שלי באתר של ASUS, אבל לא מצאתי אותו בכלל.... ובכלל, חיפשתי איפה לשנות את המיהירות של ה FBS ולא מצאתי... אם למישהו יש את הלוח הזה ויכול לעזור לי... תודה נ.ב אני רוצה עכשיו רק להוסיף עוד 100 MHZ (להגיע ל 1500 MHZ), כי לא הוספתי שום קירור נוסף... חנוכה שמח
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הנה הקירור: http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0019Fanless103/cl-p0019fanless103.htm 1.הוא מתאים ל P-4 3000 Presscot? 2.המעלות שלי עכשיו זה 55 מעלות במאמץ,כמה בערך הוא יוריד את המעלות? 3.חייבים לקנות מאוורר 12mm בשבילו? 4.יש לי מארז X-Blade Tower הוא יכנס למארז בצורה טובה ולא בלחץ? תודה בכל מקרה Evil
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
על איזה אתם ממליצים? 2700,3000,2100 מה זה תזמונים? איך אני יודע עד כמה אני יכול להעלות את FSB בלי לשרוף זכרונות?
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי מעבד עם ליבת Northwood והוא כרגע ב 30 מעולת מנוחה עם OC... זה סביר?? ועוד שאלה.. יש לי מאוורר 120 בפרונט ורציתי לדעת, אם אני שם מולו 3 הארד דיסקים אז הוא יכניס פחות אוויר למארז?? תדוה,
-
- 3 תגובות
- 408 צפיות
-
-
1) מה טמפ' מומלצת לכ.מסך R9800PRO? ואיך לבדוק... 2) יש אפשוריות נגיד ב -ATI TOOLS מאוד נרחבות חוץ מ-OC, שווה לנגוע בהן או להישאר רק עם ה-OC?
-
- 3 תגובות
- 440 צפיות
-
-
או קיי אני רוצה לדעת אם יש אפשרות להפעיל לד /קטודה מחוץ למחשב (זאת אומרת ע"י סוללה) אם כן אז אפשר את השם של הסוללה?
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
יש לי את הלוח הנ"ל על מעבד סמפרון 3000 עם המאוורר הנ"ל http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3078 המעבד בזה הרגע עומד על 39 מעלות 1. האם כדי לבצע אוברקלוק ?( או שהלוח לא בנוי לזה ) 2. האם המאוורר הזה מספיק ? 3.התקנתי את התוכנה ITUNE 2.5 וקיבלתי את ההודעה הבאה - האם אני אמור לשנות משהו בביוס ? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 410 צפיות
-
-
קיצר אמרתם לי איזה מאווררים הכי כדאי לקנות נכסתי לאתר של ZALMAN http://www.zalman.co.kr/ הסתכלתי בכל הדגמים והם אותו דבר רק שונה השם בשניהם מהירות מינימום עד נורמאלי זה 1350-2400 ורעש 20-25 ומה ששונה זה ההרכב והמשקל מה שהכי מוזר זה שהפעלתי את התוכנה SPEED FAN שמראה שמהירות 2 מאווררים היא 0 ומאוורר אחד 4600RPM ולפעמים מגיע ל 5100 בערך אני עומד להתאבד אני בור בקירור וכל מה שאני מבקש זה מאוורר מסריח שיהיה שקט ולא ירעיש סעמק ואני מוכן לשלם 500 שקל לא 200 לא 300 אלא 500 למה לאזעזל התוכנות המעפנות האלה בנויות בצורה כזאת הם לא יכולים פשוט להגיד לי במילים פשוטות מה קורה אצלי? צריכים לסמן הכל במשו מיוחד אני מבואס רצח אתם יכולים אולי להסביר לי על המצב שלי קצת? והוא …
-
- 10 תגובות
- 892 צפיות
-
-
אז ככה אני קונה שני SF2 ואני רוצה לעשות את מספר 6 כאן http://www.hwzone.co.il/pictures/casecool/sit.jpg עכשיו לא ממש הבנתי משהו המאוורר שמכניס הוא לא יתקע את כל האוויר על הלוחו והכרטיס מסך והכול ואז כל הסירקולציה תעצר ? וגם כן אם אני קודח את החור של המכניס איפה שאני רואה אני אקדח את החיבורים של הלוח לא ? אז מה עושים ? זה המפרט שלי אם זה חשוב - AMD Athlon XP 1800 + EPOX 8RDA3 + Rev 2.1 R9800 Pro Samsung 512 3200 המממ זהו בעיקרון . אני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי בתודה גדולה תומר .
-
- 9 תגובות
- 937 צפיות
-
-
היי אחרי הרבה זמן של חוסר זמן, מצאתי בפורים כמה שניות כדי לעשות איזה משהו... המסך LCD ניראה ממש מדליק אז אני רוצה לבנות אותו אבל.... יש לי כמה שאלות: 1. אם אתם מחברים את המסך למחשב, איך אחרי זה אתם מחברים את הפרלל החוצה (סאת אומר, הרי צריך לעשות איזה חור כדי להוציא את הכבל אל מיחוץ למחשב, לחיבור LPT שעל הלוח אם) 2. למה צריך בכלל את ה RIBBON CABLE? 3. אם אני יקנה מסך עם אותו בקר, אבל יותר גדול זה ישנה משהו? 4. (בהקשר ל 1) החיבור עם הפרלל לא מסורבל, ומגושם אם מחברים את הצג מיחוץ למחשב (כמו שראיתי תמונות של מישהו שעשה את זה חיצוני, שיושב על כן קטן)? תודה, ותשתדלו לעזור מהר (אני רוצה לקנות את זה מחר (יום שלישי) בבוקר, אחרת אני לא יספיק )
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן יש לי כמה שאלות אליכם מה ההבדלים בין P4 A ל B ומה הקירור אויר הכי טוב שאני יכול למצוא למעבד שלי (P4 ) ואם מישהו שמע פעם מאורר של 50 DBA זה הרבה? למה אפשר להשוות את הרעש הזה? תודה מראש גיא
-
- 9 תגובות
- 583 צפיות
-
-
יש לי מה שאלות על מערכת קירור מים 1. האם אני צריך להוסיף מים כל כמה זמן או שזה חוזר על עצמו ואם כן צריך למלות אז כל כמה זמן? 2.איפה נמצאים המים בתוך מה הם בו נגיד שאם אני מרים את המחשב אז יכולים להישפך מים? 3. אם המערכת עושה הרבה רעש או שזה שקט ? 4. אם אני שם קירור מים אז מה יהיה לי על הכרטיסים בתוך המחשב? אני מתכוון נגיד על הכרטיס מסך יהיה מאוורר או צינורות אם זה צינורות זה יהיה אותו מחיר כמו כרטיס רגיל או שזה יקר יותר? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
יש לי לוח אם msi p965 neo ואני לא מוצא איכן שולטים על המתח למעבד ועל התזמונים של הזכרונות אני רוצה להוריד מ667 ל533 בשביך יחס של 1:1 אבל אני לא מוצא את זהאשמחאם תגידו לי איפה זה נמצא
-
- 5 תגובות
- 510 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות בסיסיות אחרי שקראתי את המאמר על OC למעבד: כשאני מעלה את התדר, המתח עולה גם או שצריך להעלות אותו בנפרד? איך אני יודע כמה מתח נוסף הספק שלי יכול לתת למעבד לפני שזה יהיה בעייתי? באיזה מרווחים מומלץ להעלות את התדר בין בדיקות היציבות? והבדיקת יציבות של S&M צריך להריץ את כל החצי שעה? איך אני מגדיר את מחלק הזכרון כ 1:1, יש לי שתי אופציות שאני מניח שזה אחת מהן HT frequncy ratio (1-5) K8 CPU clock ratuo (5-10) בסוגריים זה האפשרויות, וכרגע שניהם על AUTO
-
- 1 תגובה
- 447 צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש ערכת סליבינג http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_1102&products_id=6116 הערכה הזאת טובה? ומה הערכה כוללת? האם היא תספיק לכל החוטים? וזה קשה להרכיב את זה על החוטים?
-
- 12 תגובות
- 851 צפיות
-
-
בעיקרון השאלות זה לידע ובנתיים לא כדי לעשות.. מה הגבול בOC זה רק לפי החום? מה המעבד הטוב ביותר לOC? ובדרך כלל בכמה אנשים מעלים את המהירות?
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות על הפלטיה. האם זה אפשרי לחבר את הצד הקר לבלוק קירור מים וכך בעצם המים שיעברו בו יתקררו? (הטמפרטורה יכולה לרדת קצת מתחת לטמפרטורת החדר משוםפ שאני לא צריך את זה למחשב) האם ישנו וסת מתח כולשהוא לפלטיה בשביל לכוון את הטמפרטורה? תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , הזמנתי לפני שבוע את ה P182 והוא אמור להגיע בימים הקרובים ויש לי כמה שאלות על הקירור שלו... 1.הוא מגיע רק עם 3 מאוררים ובלי מאווררים שמכניסים אוויר מקדימה? 2.יש לי 8800GTS ואני לא מתכוון לשים קשיחים בכלוב העליון .. האם כדאי להוסיף עוד מאוורר על הכלוב? 3.איך כדאי לשים את הספק כח בשביל לא לפגוע באיורור , עם המאוורר כלפי מעלה או כלפי מטה ( יש לי ENERMAX LIBERTY 400W ) תודה.
-
- 13 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום לכולם, השימוש העיקרי שלי הוא גיימינג. יש לי כרגע קירור נוקטואה nh u14s יחד עם 13700k..(הקירור המשיך איתי מה9700k שהיה לי קודם). הקירור הקיים הגיע בהתחלה ל95-6 בחלק מהמקרים ולפעמים היו קריסות לדסקטופ. הגבלתיצאת הכוח ל175/190 ועכשיו יותר יציב...אבל יש מקרים שמגיע ל78-9 ואפילו 82-6 לא יודע אם זה אמור להיות ככה , בחנות שהרכיבו אמרו שתקין כי שה מעבד חם... מה שמביא אותי לשאלות לגבי קירור מים: 1.האם המאווררים של הרדיאטור מתפקדים גם כמאווררים למארז ומספקים אוויר לשאר הרכיבים כאילו היו מאווררים רגילים למארז?או שהטמפ של כרטיס המסך ושאר הרכיבים יעלו במעבר מקירור אוויר לקירור מים? 2.הרעש של המשאבה משמעותי?ביחס למאווררים ע…
-
-
- 62 תגובות
- 8.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני יתחיל אם שאלה ממש לא קשורה, כשאני נכנס לnetwork connections יש שם connection 1394 מה זה? גם אני רוצה לדעת אם אפשר להוריד את המאורר שמול הארד דיסק מבלי שזה יזיק לו? (אני מכיר מישהו שיש לו וונטק ארו פלו והוא הוציא את כל המאוררים מהמארז!! חוץ מספק כרטיס מסך ומעבד) כמו כן אני מתכוון לקנות Chieftec Dragon DX-01BD Black מארז,ו- Vantec AeroFlow VA4-C7040 AMD (כי אני חולה שקט) (גם אני מוסיף עוד 256 מגה זיכרון אבל זה לא קשור ). עכשיו יש לי בעיה עם הלוח אם כי החיבורים של ה-ide שלי נמצאים ממש למטה הנה לינק לתמונה http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=157 עכשיו כמו שאתם רואים יהיה לכבלים ממש בעיה להגיע לסי די ולצורב (כבר עכשיו יש לי בעיה עם זה) כי המארז ממש גבוהה ויהי…
-
- 6 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אמממ...יש לי מארז ENERMAX CS31-81L ...עד היום היו לי 3 מאווררים : אחד של 80 מאחורה מוציא , אחד של 80 מלמעלה מוציא ועוד אחד של 80 בדלת מכניס אוויר...הטמפרטורות במארז נעו מ-33 עד 36 בערך...אני מניח שזה די נורמלי . היום הוספתי עוד שני מאווררים : אחד של 120 מ"מ מכניס אויר מקדימה ועוד אחד של 80 מאחורה מוציא...הטמפרטורות השתפרו ועכשיו הן נעות בין 29-31 . עכשיו יש לי כמה שאלות : 1. מהן טמפרטורות נורמליות למארז ? והאם הטמפרטורות שלי טובות ? 2. מאוורר ה-120 מ"מ מרעיש ממש חזק . אין משהו לעשות בקשר לזה ? 3. איפה למקם את חיישן הטמפרטורה בשביל לבדוק את טמפרטרטורת המארז בצורה הכי טובה ? תודה .
-
- 7 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אז ככה יש לי גוף קירור BT על המעבד (משחה תרמית שלהם) מארז Mambo של http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/mambo/vc2000bns.asp :Thermaltake מאוורר 80 מ"מ בפרונט של המארז מאוורר 120 מ"מ מאחורה והספק כוח: http://www.thermaltake.com/product/Power/TR2power/w0101102/w0101102.asp יש לו איזה פעולה של קירור שכל מה שנכנס מהמאוורר שפונה לתוך המארז יוצא קר... אני מתכוון לעשות בעתיד גם מאוורר עליון בגלל שהחום עולה למעלה וכל זה, שאלות + תמונות: רציתי לדעת אם המצב הזה שנוצר מפריע לזרימת אוויר: לגביי האוורור במארז, אז מה אתם אומרים על זה? המאוורר בפרונט המארז: החור של הדלת שאני לא יודע מה אני אומר לעשות איתו: אממ ועכשיו יש לי שאלה לגביי הקירור של הציפסט …
-
- 31 תגובות
- 4.2k צפיות
-