עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. טוב אז התחלתי להיתעניין בקירורי מים ובסוף הפכתי לפריק קירורי מים אז יש לי כמה שאלות: 1. זה נכון שעם קירור מים אפשר לסגור עם המעבד על אותו תדר על מתח נמוך יותר מאשר עם קירור אוויר? 2.אני יכול לסדר משהו טוב בסביבות ה 1200 שקל כולל משלוח? ויש מצב אתם מביאים משהו טוב ב1200 שקל כולל משלוח? תודה ענקית!

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  2. קניתי AC MX-1 ואני חושב שהיא מקולקלת זה יכול להיות שמשחה טרמית מתקלקלת??? המרקם שלה הוא לא כמו משחה רגילה היא נדבקת לעצמה יותר ולא נמרחת בקלות ככה היא אמורה להיות?? שמתי אותה עם FREEZER 64 והטמפ' של המעבד שלי זה בסביבות ה 50 והלוח אם 41 בערך זה הגיוני??? תודה!!

• 8 תגובות
    • 843 צפיות
  3. Started by Spaik,

אני רוצה שיהייה לי פאן קונטרול של 4 מאוררים בערך 1. יותר כדאי לקנות או לבנות? 2.אם אני בונה מאיפה אני יכול להביא קופסא שבתוכה אני יבנה את הפאן קונטרול? 3. כמה עולה בערך פאן קונטרול של 4 מאוררים? מי שבנה פאן קונטרול שיכנס אליי לא סי קיו 160916151 בבקשה. תודה רבה

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by NETANELKOREN,

שלום. יש לי כמה שאלות. 1.מה הפירוש של צ'יפסט משהו כזה במחשב. 2.האם צריכים לעשים מאורר בצ'יפסט ואם כן אז למה. תודה

• 3 תגובות
    • 441 צפיות
  5. Started by AMIT_MEG,

טוב אז ככה קניתי מחשב חדש אתמול המפרט בצד מחשבבב מעולהההה באמת טוב אז ככה לשאלות 1.יש לי i7 והטמפרטורה במנוחה היא 45-48 ובמשחק היא 55+- 2.יש תוכנה אחרת חוץ מהדריבר של ati שיכול לשלוט לי אוטמטי במאורר כי הוא גרוע 3.בכרטיס ב מנוחה שהוא על 40% מאורר הוא על 42 ובמשחק 53 +- 4.יש תוכנה שיכולה לשלוט במאוררים של המארז כולם מחוברים ללוח אם ושאני משתמש בתוכנה של asus במקום לעלות את המהירות הם מורידים מהירות 5.עם איזה תוכנה אני יכול לבדק את המחשב שלי 6.ושאמרתי מחשק דברתי על crysis אהה ולמה אני לא יכול לבחוק very high תודה רבה עמית

• 8 תגובות
    • 589 צפיות
  6. אז ככה קניתי ספק כוח חדש ליברטי 500W רציתי לדעת אם המאוורר שלו מוציא אויר מהמארז לבחוץ או ההפך? וכנל לגבי המאוורר של הכרטיס מסך EVGA 8800GTS 320mb?? הכרטיס חדש והוא עובד על 65 מעלות בלי מאמץ זה בסדר? ומה הטמפ' שלא כדאי שהכרטיס יגיע אליה? ואני רוצה להרכיב את הכרטיס טלויזיה שהיה לי לפני השדרוג יש לי חריץ פנוי אבל אני מפחד שהוא יפריע בקירור של הכרטיס מסך הכרטיס טלויזיה הוא קטן והוא יסתיר כרבע מהמאוורר אבל יהיה רווח של 4 ס"מ בין הכרטיסים הנה שרטוט של איך זה ישב בערך המרובע השחור מסמן את ה GTS והמרובע האדום את הכרטיס טלויזיה אני יעלה תמונה שאני יכבה את המחשב כדי להמחיש יותר טוב

• 4 תגובות
    • 611 צפיות
  7. אוקיי... 1.איך הלוח הזה בOC... http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_2044_2046&products_id=13049 2.המעבד המתוכנן זה SEMPRON 3000... עד כמה אני יגיעה איתו עם Arctic Cooling Freezer 64 PRO ולאן עם הBIG TYPHOON.... 3. מה עדיף? AC FREEZER + AC SILENCER (קירור מעבד + כרטיס מסך) או BIG TYPHOON... ולהשאר עם קרור סטוק (GAINWARD 6600) ולעשות לכרטיס OC קטן 4. איך המארז הזה? מקורר טוב? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4228 ואיך הספק שלו? 5. עם הלוח הזה... אני יוכל לעשות OC לזכרונות? אם כן אז שווה הצלעות קירור האלה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3558 6.אם יש הצעות כלשהן אז אני פתוח... ואם יש הצעה למארז אז שיהיה בו חלון ועד 500שח+ספ…

• 7 תגובות
    • 641 צפיות
  8. Started by EyalRDT,

שלום לקראת האביב המתקרב אני חושב להרכיב במחשב שלי קירור מים מאחר ובימי אביב חמימים ובייחוד בימי קיץ רותחים הטמפרטורה של כרטיס המסך שלי מגיעה לרמה מדאיגה(עם קירור פאסיבי) וכל המאוררים במחשב מתאמצים ועושים רעש של דינוזאור בשעת מצוקה. וכן יש לי סירקולצית אויר טובה ומאוררים די טובים. השאלות שלי הן אלו 1.האם קירור מים יתאים למארז שלי מסוג Gigabyte Triton 2.האם ההרכבה והפירוק(במידה ואני מחליף רכיבים במחשב) מסובכת במיוחד? יש לי ניסיון טכני וכבר הרכבתי מחשבים מאפס ללא תקלות(לרוב) 3.מהי העלות של פיתרון קירור מים כולל(לכל המחשב) אני מדבר על פיתרון קירור איכותי שלא יתקלקל במהירות והכי חשוב מבחינתי שלא ירעיש כמו הדינוזאור זצ"ל.

• 9 תגובות
    • 763 צפיות
  9. Started by Little_AKA_Or,

שלום. כרטיס המסך שלי נמצא לרוב על טמפ' של 65 מעלות ובימים חמים מאוד בקיץ הישראלי גולש ל- 70, במנוחה. במהלך משחק COD הטמפ' עולה לסביבות ה- 85-90 מעלות, זה די הדאיג אותי. חשוב לי לציין שהטמפ' היא לא תחת OC. הפתרון שעלה לי לראש זה קירור מים. זה יעיל, שקט יותר (המאוורר של הקירור לפעמים חורק ומציק), ובעזרת שפצור גם יתאים למודינג שאני מסיים בימים האלה. המעבד שלי נמצא בטמפ' של 36 מעלות במנוחה, לא יצא לי לשים לב כמה הוא במאמץ, אני לא יודע איך לבדוק מאמץ של מעבד (ועל הדרך - איל באמת אני יכול לבדוק את הטמפ' שלו במאמץ?). חשבתי לקרר גם את המעבד וגם את הכרטיס אבל אני לא בטוח שכדאי לקרר גם את המעבד.. זה לא בזבוז כסף? אחרי הכל הוא בטמפ' ממש ממש סבירות ואני בכלל לא מודאג לגביו. מה אתם או…

• 11 תגובות
    • 593 צפיות
  10. שלום לכולם, אני מזמין את הקירור בשבוע הבא ויש לי כמה התלבטויות: 1. אם לשים את צלע הקירור מקדימה כ-intake או מעל כ- exhaust. 2. ממי שכבר ניסה, האם יש הבדל משמעותי (מבחינת רעש וביצועים) אם שמים על הרדיאטור 4 מאווררים במקום 2 ואם זה שווה את התוספת? כל 8 המאווררים במארז יחוברו ל-PWM fan hub. המפרט: CPU: Intel I7 4790k 4.4 GHz Motherboard: Asus MAXIMUS VII HERO Z97 RAM: Corsair Vengeance Pro 32GB (4x8GB) DDR3 2400MHz PC3 GPU: ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX OC Edition Fans: 8x Corsair ML140 Pro LED, Red, 140mm Premium Magnetic Levitation HDDs: 1x Samsung 950 PRO Series - 512GB PCIe NVMe - M.2 …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שאלה 1 שמתפצלת לכמה שאלות: אני מתלבט בין H100 ל MUGEN 3, האם בקיץ יש לקירור מים יתרון? בנוסף, האם הסיכון הוא על אחריותי בלבד אם יש נזילה בH100? + מה ההבדל ביכולות הקירור של צינורות מים שאנשים מרכיבים בעצמם לבין H100 או MUGEN 3? אני די-בטוח שההבדל עצום אבל השאלה עד כמה בטמפ'? אלה שבונים קירור צינורות מים, שעושים OC כבד למערכת, לכמה הם מגיעים שזה כל-כך משתלם לעשות את המערכת מים הזאת? שאלה 2, האם ניתן לשים על 3570K שני MUGEN 3? זה אפשרי בכלל?! אני מביא מארז SWITCH 820 או PHANTOM V2 (שניהם ft) בעקרון המחשב מיועד ל OC של 4.5GHZ~ עם לוח אם GIGABYTE Z77X-D3י תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by yambtz,

אני רוצה לבנות מערכת שליה ואני שוקל לבנות ראובאס. הסיבה העיקרית זה שהוא יותר יפה ונוח. השאלות שלי הן ככה: 1)מה ההבדל בין ראוסטט לפוטנציומטר? 2)איפה אני קונה ראוסטט וכמה עולה? 3)זה בא עם הכפתורים או שהם בנפרד? אם כן איפה קונים? יש לי כבר מדריך (מ bit-tech) אבל החנויות שהם ממליתים עליהן הן בחו"ל.

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  13. Started by MoSQuiTo,

א. איך פותחים את העכבר האופטי הרגיל של מיקרו$ופט? (אני לא רואה עליו אפילו לא בורג אחד.) ב. האם ניתן להחליף המנורה שעושה אור אדום באור אחר(לד)? הכוונה היא האם האור האדום עושה משהוא? תודה- שגיא.

• 13 תגובות
    • 864 צפיות
  14. הזמנתי את ה TT V1 עם מארז ה EUREKA ויש לי מספר שאלות... 1 האם המאוורר של ה V1 יכול לפעול על המהירות המקסימלית תמידית, והאם זה יקצר את חייו? 2 האם אפשר לשנות את מהירות המאווררים של המארז? אם כן כיצד והאם הם יהרסו יותר מהר ככה. 3 האם אוברקלוקינג מקצר את חיי המעבד או הלוח אם? 4 האם אוברקלוקינג מבטל אחריות בכל החנויות? והאם אפשר לדעת שעשיתי אוברקלוקינג? בתודה מראש

15. Started by ido-nava,

אוקי, יש לי את המחשב הבא: Gigabyte GA-K8N Pro SLI AMD Athlon 3500+ 939 + TT BIG TYPHOON CORASIR 1024MB 400MHZ CL 2.5 (512X2) eVga Geforce 6800GS TDH 256mb 256bit HEC 480V טמפרטורות כרגע: מעבד: 22 מעלות, 1.38V ציפסט של הלוח 69 מעלות מארז 25 מעלות כרטיס מסך 37 מעלות מהירות סיבוב של המאווררים: מאוורר מעבד: 1298 RPM מאורר מארז 1308 RPM מאורר ספק: 1592 RPM עכשיו רציתי לדעת כאשר אני יתחיל בOC, האם יש סיכונים שיכולים לקרות לחלקים ? האם האחריות תפוג (גם כאשר אני יחזיר את המהירות לנורמה) ? והשאלה הכי חשובה בכמה זה יכול לעזור לי במשחקים וכו' ?

• 7 תגובות
    • 554 צפיות
  16. Started by hackermeir,

קראתי שכאשר אני עושה OC אז אני מאבד את האחריות . אבל נגיד ועשיתי OC והכרטיס נשרף, איך החנות שקניתי ממנה יודעת שהכרטיס שרוף כתוצאה מ- OC? מה הסיכוי בערך שיקרה משהו לכרטיס? הכרטיס שלי זה 7300GT של GIGABYTE עד כמה אני יכול לשפר את ביצועיו? אני רוצה לדעת מה הסיכונים ב-OC. ונגיד ואני יעשה אני רוצה המלצה של תוכנה טובה ומדריך קטן איך לעשות. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 429 צפיות
  17. Started by elerock,

שלום ברצוני לקנות Freezer Xtreme ויש לי כמה שאלות לפני: קודם כול איך הקירור והאם שווה בכלל לקנות אותו? האם המאוור שלו מרעיש? מה הגודל שלו ב ס"מ כי אני לא יודע אם הוא יכנס למארז שלי.

• 2 תגובות
    • 609 צפיות
  18. Started by immortal,

דבר ראשון איפה בצפון (עזור נצרת עלית) אפשר לקנות צג כזה? דבר שני איזה צג בידיוק אני צריך לקנות ומה אני אומר למוכר הרי אני לא יכול להגיד לו "צג למחשב" :-\

• 9 תגובות
    • 637 צפיות
  19. אני קצת יחפור פה אז אני מקווה שתהיה לכם סבלנות לקרוא ולעזור לי תודה מראש אוקי אז המטרה שלי היא להביא את המעבד (Q9550) למקסימום שהלוח (EP45-DS3L) יכולל לסחוב (עם זה משנה יש לי זכרונות OCZ REAPER 1066HZ וקירור למעבד AC EXTREM) אז ככה אני צריך קצת הסבר והדרכה בשלב הראשון אני צריך לכבות בלוח את כול הפיצ'רים של החסכון בחשמל זאת אומרת לחכות את C1E ו EIST (כבר עשיתי את זה) בשלב השני להכין את המעבד ל OC לשים את ה CPU CLOCK RATIO על הכי גבוה (במקרה שלי זה X8.5) לשנות את ה PCI EXPRES FRECAUANCY ל 100MHZ בשלב השלישי אני צריך להכין את הזכרונות ל OC עכשיו פה תתקנו אותי עם אני טועה קראתי שצריך לשים את ה SPD ל 2.00D שהיחס של הזכרונות היה 1:1 ביחס ל FSB זה נכון ? לשנות את התזמוני…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. יש לי GEFORCE 6800LE ואני רוצה לפתוח לו צינורות אבל לפני זה אני רוצה לדעת כמה דברים... אני רוצה לדעת אם פתיחת צינורות גורמת ל- 1.התחחממות של הכרטיס מסך? 2.צריכת חשמל גובהה יותר? ואני רוצה גם לדעת האם היא מבטלת את האחריות? שאלתי את זה כבר בדיון אחר פה אבל נעלו לי אותו כי שאלתי שם עוד משהו שלא התאים לפורום ולכן לא הספיקו ממש לענות לי אז אני שואל שוב... אני מבקש שרק מי שעשה כבר פתיחת צינרות ו/או יודע בוודאות על מה הוא מדבר יענה לי על השאלות..אני לא רוצה סתם אחרי זה להידפק אם כרטיס מסך הרוס...

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  21. Started by Or ei,

אני זוכר שאמרו פעם שהמכפלה של P3 נעולה אז איך הצלחתי לעשות OC ?? ובקשר לעניין של הקצרת החיים ע"י OC אם נגיד אני מחזיר את המעבד למצב "רגיל" אז אורך החיים שלו יהיה ארוך יותר ?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by oron_s,

שלום עשיתי OC למעבד שלי ל3.2GHZ והוא עובד טוב ויציב (357*9). השאלה שלי מה עדיף 357*9 או 400*8? הזכרונות שלי הם 800MHZ. עכשיו לשאלה אחרת המעבד מקבל כרגע 3.25V (סטוק) אבל ב CPU-Z זה מראה לי 1.296V יש מישהו מושג למה?

• 11 תגובות
    • 639 צפיות
  23. Started by asaf_azar,

מזה מכפלה של מעבד,באס של מעבד ולמה אומרים ש400 בבאס זה הכי גבוהה(הבאס לא אמור להיות 1066 לדוגמא בC2D)? והאם זה משנה באיזה שבוע או משהו כזה המעבד יוצר? קיצר אפשר כמה שיותר מידע על זה כי מהמדריך באתר ממש לא הבנתי ומה גם הוא נעשה על AMD ואני מתכנן לעשות OC לE660. תודה לכל העוזרים חחח קצת חפרתי...

• 0 תגובות
    • 398 צפיות
  24. Started by asaf_azar,

אני חדש בנושא הOC. מישהו כמוני יכול ללמוד לבצע OC עצבני במעט זמן? והאם שווה לחכות לQUADCORE שיירד ואז שהוא ייחלש(עוד הרבה זמן) אני אעשה לו OC או שלקחת עכשיו מעבד C2D לדוגמת הE4300 ולעשות OC משוגע? ואם זה יהיה קל?

• 1 תגובה
    • 371 צפיות
  25. Started by omerz90,

שלום, אני הולך לקבל מחשב חדש עם הכרטיס מסך HD 4890 ואני רוצה לעשות לו OC ויש לי מספר שאלות: - איך אני עושה OC? - האם צריך רכיבים שמתאימים לOC(ז"א לוח אם, מעבד וכו...)? - כמה זמן לוקח לעשות OC? - האם אפשר לעשות אותו בחנויות וכמה זה עולה? - האם יכול להיווצר נזק אם אני לא עושה OC נכון?

• 3 תגובות
    • 480 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.