אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
משהוא יכל להסביר לי מה זה תדר,מכפלה,זכרון מטמון של המעבד? אם השתמשתי בתוכנה OCCT זה מוריד את האחריות מהמעבד??? תודה...
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
שלום לכולם מצאתי משאות מים נירא לי של מכונת כביסה או משו כזה זאת המשאוה: http://photos.walla.co.il/mor593 כנסו שם לPump עכשיו עשיתי ניסוי קטן לראות בערך כמה מים היא דוחפת והתוצאות הם שהיא שאווה מיכל מים של4 ליטר תוך 10 שניות שעל ידי חישוב פשוט אפשר לגיד שהיא דוחפת בערך 1440 ליטר בשעה. השאלות שלי הם: 1. האם היא טובה לקירור מים? 2. אמרו לי שצריך לדעת כמה הראש שלה. יענו לכמה מטר היא יכולה לדחוף את המים או משו כזה. שאלתי אם אפשר למדוד את זה 3. אני צריך המלצה לבלוק למעבד טוב שאפשר לקנות בארץ התקציב משו כמו 300 400 שקל.(למעבד בארטון 2500 (יש חורי עיגון על הלוח)) תןדה מראש Cooler-Master
-
- 6 תגובות
- 597 צפיות
-
-
יש לי OCZ EL DDR PC-3200 400MHz Platinum Edition Dual Channel ובדף היצרן שלהם כתוב שהם מגיעים לתזמונים של 2-3-2-5, עם מתח של 2.8. כאשר ניסיתי במערכת שלי זה נראה שהם לא מחזיקים בכאלה תזמונים והמחשב לא עולה. אז וויתרתי על זה זה לא קריטי ההבדלים הם של אלפית השניה לא? אבל מה שכן אני מתלבט בין להחזיק את הזכרונות על 2-3-3-5 במתח של 2.7 והמחשב עולה ויציב או להחזיק את הזכרונות ב2-3-3-6 שגם זה לא רע במתח של 2.6? הבנתי שאין פה הבדל שמרגישים בו בין התזמונים אבל המתח אולי כן משנה? אני רוצה לשמור על קרירות וגם לשמור על הזכרונות ואני חושב שבמתח של 2.6 הם יהיו יותר בטוחים, אני טועה? אשמח לתגובות
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
מישהו יודע כמה וואט צורך P4 1.7 Northwood? כנ"ל לגבי Radeon 9800pro? ועוד שאלה המחשב בראשותי כבר כ5 שנים, יש צורך בחידוש המשחה התרמית שעל המעבד או שאין לזה כל משמעות מבחינתי?
-
- 1 תגובה
- 399 צפיות
-
-
האם שימוש בשני רדיאטורים (כל אחד עם מאורר נפרד) יגרום לירידה משמעותית בטמפרטורה ? ומה עם שימוש בשני מאוררים על רדיאטור אחד ? הבנתי שצינורות ברוחב 1/2" יקררו הרבה יותר טוב - יש להם איזה חיסרון ? יש איזו סיבה להעדיף 3/8 ? יש טעם להשקיע עוד 100 שקל וללכת על Eheim 1260 ולא על 1250 ? ומה לגבי ה hydor l30 ? כמובן שאני עובר על סקירות ובדיקות בנוגע למשאבות האלה, אבל הייתי רוצה לשמוע גם את דעתכם.
-
- 3 תגובות
- 559 צפיות
-
-
תראו אני צריך היום לקנות כמה מאווררים ושאלתי פה כמה דברים אבל לא ענו לי חלקית יש לי מאוורר אחורי שמוציא אוויר כן והוא 80 MM אני חושב פשוט לא כתוב על המאוורר איזה גודל הוא רק כתוב תחברה שלו EVENTCOOL משהוא קיצר לא חשוב הנה תמונה של המאוורר כן הוא קצת לא נקי מה לעשות חח http://img81.imageshack.us/img81/5769/70499093xl9.jpg זה 80MM המאוורר הזה נכון? ועכשיו רציתי לדעת אם יש לי מקום לשים מקדימה במארז מאווררים שמכניסים אוויר הנה תמונות כי לא כול כך הבנתי אם יש לי מקום הנה כמה מקום תגידו לי אם זה בשביל מאווררים יש לי 2 עיגולים כאלו אחד מימים ואחד משמאל http://img91.imageshack.us/img91/9885/15394019ro4.jpg הנה עוד תמונה וזאת אומרת איך אני מעיף תדבר הזה ליד הארד דיסק? כי …
-
- 11 תגובות
- 620 צפיות
-
-
יש לי מארז אנרמקס(אתם יודעים איזה =) השחור) רציתי לדעת אם אפשר לפתוח את הפאנל הקדמי של המארז כי יש שם הרבה אבק וזה סותם את המאוורר שמכניס אוויר, אם כן, איך אתם מנקים שם? שאלה 2: איפה אפשר לקנות מאווררים זולים(לא מותגים) בסביבות 20-30 ש"ח ולא 70+ ש"ח ואיך אתם מנקים את המאוררים שלכם? תודה.
-
- 13 תגובות
- 892 צפיות
-
-
רדיאטור - מה ההבדל בין בלאק אייס פרו לאקסטרים? האם שווה להשקיע באקסטרים? בלוקים - איך הסוויפטאק MCW6002 לA64 וMAZE 4 ל6800GT? מאוורר לרדיאטור - מאוורר 100CFM~ יביא שיפור מורגש בביצועים לעומת מאוורר 80CFM~? תמליצו לי על משאבה, טובה וזולה. בקשר להזמנה מחו"ל, אני יצטרך לשלם מע"מ/מכס?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נניח שיש לי מעבד Q6600 וזכרונות בתדר 800NHZ. תדר הבאס של המעבד הוא 266 והתדר (האמיתי) של הזכרונות, לפני ה DUAL CHANNEL הוא 400, נכון? אם אני נועל את היחס 1:1 ועושה OC קליל למעבד לסביבות ה 3GHZ, אני מגיע בעצם לבאס של 333, כלומר זכרונות בתדר 667, נכון? נשאלת השאלה למה לנעול את היחס אחד לאחד? הרי ככה אני רק מאבד מתדר הזכרון? לחילופין, מצב הפוך: נניח והצלחתי להעלות את תדר הבאס במעבד אל מעבר לקו ה-400 (כלומר, 3.6GHZ בכללי. קשה, אבל לא בלתי אפשרי). במצב הזה יוצא שזכרונות של 800MHZ זה כבר לא מספיק ב1:1, לא? תקנו אותי אם אני טועה...
-
- 2 תגובות
- 517 צפיות
-
-
האם קיימת גירסא שכולה באנגלית (כולל הודעות השגיאה, שאני ידע מה הבעיה)? כיצד אני מפעיל את הפלאגין שקורא נתונים במדיה פלייר? קראתי ב-FAQ שלהם באתר, ולא הבנתי איך להתקין אותו..
-
- 8 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אני עושה OC קטן ללא העלת מתח.. האם זה יקצר לי את אורך החיים של המעבד האם זה אמור לגרום למעבד להתחמם יותר מאשר בלי OC האם יש הבדל אם הPCI מקבלים 33 או 30 ? תודה.
-
- 8 תגובות
- 576 צפיות
-
-
1. יש לי מארז 3D AORURA 570 בו 3 מאווררים (1מכניס ו2 מוציאים) והאמת הם מאוד חלשים ואני מעוניין להחליף אותם למאווררים יותר חזקים אך שקטים מאוד ואני מחפש המלצה אבל רק מ נועה מחשבים 2. אלה הם הטמפרטורות של הכרטים מסך שלי (LEADTEK 8800 GTS) במנוחה האם כדאי להחליף אותו לקירור יותר טוב ? 3. במארז יש לי את שלושת המאוררים המקוריים של המארז ואת קירור המעבד TUNIQ TOWER ואת מאורר הספק( ENERMX LIBRETY 400W) ואת קירור הכרטיס מסך (LEADTEK 8800 GTS) ויש רעש הנובע מהמחשב אך אני לא יודע מאיזה קירור איך אני יכול לדעת??
-
- 10 תגובות
- 560 צפיות
-
-
מעולם לא עשיתי OC אבל קראתי קצת ואני מבין את המשמעות ואת כל התיאוריה אבל יש לי כמה שאלות: 1) איך בפועל עושים את זה? איפה אני משנה את הבאס? האם חייב דרך הביוס או שיש דרך פשוטה יותר עם תוכנה בווינדוס? 2) איזו תוכנה הכי מומלצת לבדיקת טמפ' וכדומה? 3) האם אפשר לעשות OC ללא העלאת מתחים? איפה זה מגביל אותי? והאם ניתן לעשות נזק בדרך זו? 4) האם OC לבאס משפיע גם על כרטיס המסך או שזה משהו שצריך להתעסק איתו בנפרד? אודה מאוד לכל מי שיתרום מהידע הרב שרץ פה בפורומים.
-
- 8 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה בימים הקרובים להתחיל עם OC למערכת שבצד... המעבד האחרון שעשיתי לו OC היה Phenom II 940BE, וזה היה עניין פשוט מאוד (הוא היה ממש גרוע וכל מה שהיה צריך זה להעלות את המכפלה) עם המעבד הזה אני רואה שיש קצת יותר מרחב פעולה (אם כי כולם אומרים שהוא גם גרוע ל OC) קראתי וראיתי כל מני סרטונים על העניין ויש כמה דברים שאני לא מבין (אשמח להסבר מעמיק שכן אני אוהב להבין בדיוק מה אני עושה) - מה זה Ring ? אני נתקל במושג הרבה כשעד היום לא ראיתי אותו בחיים - בעקרון אני יודע מה זה cache, אבל אשמח להבין יותר לעומק מה התפקיד שלו ב OC, ולמה אני צריך לשאוף ליחס של 1:1 בינו לבין המכפלה - OC לזיכרון... למה אני קורא שאני צריך להוריד את מהירות הזיכרון שלי ל 1333 ? אני לא אמור לשאוף…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה יש לי מעבד פנום X3 8650 ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק (אם זה רלוונטי אז יש לי לוח אם של ג'יגהבייט 790GP וזכרונות של קינגסטון 2X2GB) עכשיו קראתי את המדריך שיש פה והבנתי קצת אבל לא הכל 1.יש פה מישהו שיכול להביא מדריך קצת יותר מפורט באנגלית או עברית זה לא משנה או כל אתר עם מידע שיכול לעזור ואפילו בקצת 2.ראיתי שבמדריך שיש פה באתר לא השתמשו בקירור נוסף אלא קירור סטוק עד כמה זה מומלץ\לא מומלץ והאם SPEEDFAN יכולה לעזור קצת לאוברקלוק אם אני לא רוצה לקנות קירור אחר 3.בבקשה תנו לי את השמות מא-ת של התוכנות שאיתן עשיתם אובר קלוק למעבד ואם אפשר הסבר קצרצר מה כל תוכנה עושה 4.על איזה יחידות קירור למעבד אתם ממליצים בטווח המחירים של 100-200 שקל.. אם יש יחידה שעולה קצת יותר ותתן שי…
-
- 11 תגובות
- 922 צפיות
-
-
יש לי לוח של lan prarty ultra d nf4 עם אופטרון 170 השאלות שלי אבל לא נוגעות בהכרח למעבד כזה או אחר..... 1) איך אני יודע מתי חום המעבד עוצר אותי מלהמשיך לדחוף את המערכת בקלוק? 2) האם עדיף מכפלה גבוהה נגיד 11 או לדחוף את על המערכת במכפלה 9? 3) מה נחשב מתח מסוכן או "מקצר חיים" למעבד ? 4) איך אני יכול לדעת בוודאות מה קצה היכולת של מעבד? 5) יש סטייה בין מתח מעבד בביוס לבין מתח בוינדוס. מה יותר אמין ?
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
-
-
תודה לעוזרים 1. מהשעשיתי בהתחלה זה העברתי בביוס מי 2500 ל 3200 לאחר מכן כמה שורות יותר למטה היה רשום לי BY SPD העברתי את זה ל AUTO כדי שיהיה יחס של 1:1 והעלתי קצת את מתח של המעבד .. השאלה עם עשיתי עד עכשיו הכוב בסדר ? 2. בביוס באפשרות ה 4 או השלישית אני לא זוכר אני רואה מספרים כאלה בשורה ולמעלה אני יכול לשנות את זה מי אופטימל לטורבו ולאגרסיב ול BY SPD לאחר ה אוברקלוק לאיזה לשנות ? 3. אני מריץ עכשיו PRIME95 המעבד על 100 אחוז אני מריץ אותו כבר איזה חצי שעה המעבד ממש ממש חם על 48 מעלות ! זה בסדר ? ככה בלי זה הוא 39 משהו כזה בלילה 35 אפילו אני משתמש ב קירור וולקנו 12 . 4. כמה שעות להריץ את התוכנה ? תודה רבה לעוזרים ..
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
עשיתי למעבד AMD PHENOM II 955 3.2 אוברקלוק ל 4.1, ביטלתי בביוס שליטה אוטומטית על מהירות המאורר וגם שליטה אוטומטית על מהירות המעבד. לפני שביטלתי אותם ועשיתי את האוברקלוק, כשלא שיחקתי במשחקים כמעט לא שמעו את המאורר והמעבד ירד לאזור ה 1400GHz וצרך כולה 20-30W, עכשיו המאורר יחסית רועש[קירור SCHYTE MUGEN 2] והמעבד צורך כל הזמן 117W, גם כשאני סתם גולש באינטרנט או בכלל לא על המחשב וכולה הטורנט פועל. זה נראה לי די מוגזם הצריכת החשמל, בעיקר כשהמחשב שלי דלוק 24\7, או שזה לא משהו שאני ארגיש בחשבון החשמל? וגם זה לא יקצר את חיי המעבד בגלל שהוא עובד כל הזמן במאמץ מלא? שאלה אחרונה, מתח 1.44 זה נורמלי ולא משהו שיקצר את חיי המעבד?
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש אוקי הבעיה שלי מאוד מוזרה תמיד לאחר שאני מבצע oc הpci אצלי יורד לאחד במקום 16 הנה תמונה http://tinypic.com/fullsize.php?pic=4kawilh הלום אם שלי הוא gigabyte 965pds3 מעבד e6600 כרטיס 8800gts אם אפשר הסבר מה הדבר הזה עושה (pci ) הזה אני יודע שזה החיבור של הכרטיס שלי ללוח אבל לא מודע למה זה ירד ל1 מ16 ואיך מחזירים את זה ל16 כי כל פעם שאני מבטל את הoc זה חוזר להיות 16 תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 420 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי קנה מחשב עם המפרט הבא: EPOX 8RDA+ עם כרטיס רשת וקול על הלוח (נדמה לי שזה דגם קצת שונה) AXP 2100 TWINMOS 512MB 3200 WD 80GB CAVIRAR SE GEFORCE 440MX של Inno3d או משהו כזה גוף קירור של TK, לא זוכר איזה בדיוק, אבל עובד יופי (42 מעלות בעומס) אני אתאר בקצרה את ה-OC שעשינו: FSB הגיע עד ל-162 עם מערכת יציבה (windows לא קורס וכו'), העליתי את המתח ל-1.650 כדי להגיע לשם, לפני זה המחשב לא היה יציב. ניסיתי לעלות ל-166 והיו כמה תופעות: 1. windows עבר למסך כחול בזמן העליה או היה עושה reset מייד אחרי העליה 2. ה-bios היה נתקע באמצע הכוונונים והיה דורש clear עם הג'אמפר כדי לעבוד שוב ניסיתי מכאן לשחק קצת עם המכפלה, והעליתי ל-13.5. המחשב לא עשה פוסט. ב-133 FSB, הוא דווק…
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי חיפוש ארוך בפורום ובמדריכים שמצאתי קראתי והבנתי (פחות או יותר ) איך מבצעים OC לכרטיס מסך מפרט המחשב שלי : I5 2400 4GB זיכרון MSI H61M E23 SAMSUNG F3 1 TB 5850 XTREAM FSP 550W 80+ אז 1. קראתי שה5850 הוא אוברקלוקר מצויין , אבל גם גרסת ה XTREAM שלו טובה OC או רק גרסת הרפרנס טובה לOC? 2.הספק שלי יחזיק OC טוב ? 3.הביצועים של 5850 בOC דומים לאיזה כרטיס מסך ? (5870/6870/GTX470 ) 4.כדאי לי להצמיד מאוור 120/140ממ לדלת המארז שיכניס אוויר לכרטיס מסך ויקרר אותו ? 5. קראתי על כל מיני תוכנות שאפשר לעשות איתם OC על איזה אתם ממליצים ? עריכה : טמפרטות כרטיס מסך במנוחה 36~41 אחרי כשעה משחק בקריסיס 2 על איכות הכי גבוהה (אני יודע שזה לא דרך כלכך טובה לבדוק מאמץ על הכרטיס) 52~58 תודה
-
- 40 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני התייעצתי אם אנשים בפורום ובזכותכם רכשתי את המחשב שלי.. הנה המפרט: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz BOX SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 LED CPU COOLER GIGABYTE GA-P35-DS3L G.SKILL DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 WD 250GB 7200RPM 16MB SATA2 ASUS DVDRW DRW-2014L1T WHITE+BLACK 20X DUAL LAYER SATA GIGABYTE Geforce 8800GT 512MB DDR3 ZALMAN COOLER PCI-E Hauppauge WinTV PVR 150 MCE KIT GIGABYTE 3D AURORA BLACK No PSU Enermax Liberty-DXX 400W Modular cables רציתי לדעת עד כמה רחוק אני יוכל להגיע איתו ל OC? אגב קיבלתי כבר את המחשב ואני ממש מרוצה בלי עיין הרע =] אגב יש לי איזה בעיה שאני לא מצליח לפתור, הורדתי כל מיני תוכנות לבדיקת טמפרטו…
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1.האם כדי לעשות OC לכרטיס הנ"ל או שהשיפור בביצועים לא יהיה משמעותי? 2.מה הטמפרטורה המקסימלית שאפשר להגיע עם הכרטיס בלי לגרום נזק? 3.כשאני בודק את יציבות הOC לתת לכרטיס לעבוד על 100% של מאמץ? או שכדי לבדוק אותו על משהו יותר סביר כמו 75% כדי שאני יקבל אינדיקציה נכונה יותר לגבי טמפרטורות במאמץ? 4.שיפור של כמה נק' ב3D mark vantage יחשב טוב? תודה מראש לעונים. [br]פורסם בתאריך: 3.03.2010 בשעה 09:00:03 עדכון קטן, ניסיתי להתקין VANTAGE אבל זה כותב שצריך וויסטה אז אני יריץ את הבדיקות ב06
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אוברקלול למעבד: מעבד - Q6600 2.4GHZ, לוח אם - P35-DS3L, זכרון - CORSAIR 800MHZ CL4 2X1GB 1. לסביבות ה 3GHZ אפשר להגיע מבלי לגעת במתחים, נכון ? 2. אם אני ארצה יותר, עד כמה קריטי אם הזכרון והלוח אם יעברו OC, יענו זה משהו בסדר, שכן הרבה עושים, או שזה משהו פחות מומלץ ? ולא מדבר על OCרים מקצועים שעושים לצורך שבירת שיא, אלה לשימוש יום יומי - עד כמה זה בסדר אם בכלל, ואם כן אז אם בכלל שווה מבחינת שיפור ביצועים (יענו נגיד עשיתי OC 3.6 אז נגיד להגיע ל 4 עם OC ללוח וזכרונות בשביל לקבל עוד FPS או שתיים במשחק... אז ברור שלא שווה...) 3. אם אפשר לקבל לזה תשובה, כי בטח תגידו שזה משתנה אצל כל אחד אבל אם יש בערך אז - כשצריך להתחיל לעלות מתחים, למי בדרך כלל מעלים, למעבד, או שגם ל FSB ול…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. איך עושים את ה OC ? מעלים לבד קצת קצת או שעושים שיחפש את המקסימום של הליבה ושל הזכרון ואז רק בודקים שזה יציב ומשאירים ? 2. עשיתי ע"י שאמרתי לו לחפש את המקיסמום - כמה זמן להשאיר את הבדיקה אחרי זה, כדי לבדוק שזה באמת יציב ? 3. איך מעלים את ה SHADER ? הוא עולה לבד ביחס לאחרים ? 4. ******* - בסדר הצלחתי לשמור - אבל שאלה - התוכנה חייבת להיות פועלת כדי שה OC ישאר ? 5. באיזה תוכנה אני יכול לראות את מהירות ה- CORE, MEMORY ו- SHADER ? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-