עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. טוב...... הפעלתי את sysoft sandra והוא הראה לי דבר מפחיד CPU Core Voltage : 1.86V +3.3V Voltage : 3.42V +5V Voltage : 3.30V +12V Voltage : 7.99V חשבתי שאולי זה בגלל שיש לי 2 מאווררי 12v יותר ממה שבא עם המארז וזה מכביד על הספק המעפן שלי... הורדתי את כ-ל המאוורי 12v שיש לי במחשב והפעלתי שוב והפעם הסתכלתי בביוס (אולי התוכנה מזייפת...) וגם בביוס (בלי המאווררים) נראה הסטטוס המוזר הזה אבל המחשב עובד בסדר גמור כמעט בלי קראשים ותקיעות מעצבנות (חוץ מהבאגגים הרגילים של הווינדווס...) ניסיתי להחליף ספק ועדיין אותו דבר..... הגיוני שהסנסורים בלוח מזייפים ? הגיוני שבגלל זה הטמפרטורות של המערכת כל כך נמוכות (במאמץ לוח - 22c מעבד - 26c) אפילו בלי המאווררים הנוספים ?

• 11 תגובות
    • 751 צפיות
  2. Started by yoav1000,

יש לי בעייה עם שינוי הFSB ברגע שאני משנה את הFSB למעל מ202 (אני יכול לשנות רק מ200+) אז הWINDOWS לא עולה, ואם אני משנה את הFSB דרך המחשב (עם תוכנה של MSI) אז הוא קורס לי אחרי כמה דקות (לא משנה איזה FSB אני כותב לו לשנות, ושוב רק מעל 202 FSB) א. איך ניתן לסדר זאת? ב.אני די חדש באוברקלוקינג אז תשדדלו לעשות הסבר פשוט? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 542 צפיות
  3. Started by lamborghini,

קניתי לא מזמן וניסיתי לחבר ללוח אם שלי (3 פינים) אבל לא עבד .. לא הגיב לא זז לא הראה כלום המחשב .. - asus p4p800.. אז חיברתי לספק דרך 4 פינים .. - חיבור של ההארד דיסק וזה עובד יפה אבל מה אני לא יכול לדעת כמה סיבובים הוא עושה... וגם יש בעייה בשליטה בו .. אומרים בקופסה שיש לו שלושה מצבים ואני אל ידוע על איזה מצב אני כל פעם .. וגם המגעים של המפסק מהירויות לא טובים כל כך כאילו אני רק נוגע בהם חזק זה משנה מהירות .. לא משנה לאן אני מסובב. .. בבקשה תעזרו לי .. . תודה.

4. יש לי בעייה - עשיתי אוברקלוק ל כרטיס שלי (7300GT) לאחר ששמתי מאוורר 80 כדי להוריד את הטמפ' ( ואכן הצלחתי מ-60 ל - 45 ) אבל הצלחתי רק לעלות את מהירות הליבה מ 450 MHZ ל- 575MHZ , אבל כשהעלתי את מהירות הזיכרון לא הצלחתי להעלות יותר מ 405 MHZ (לפני הOC 400 MHZ )וכל פעם שהעלתי יותר מזה המחשב שי הייה נתקע והייתי תריך לעשות RESTART . יכול ליהיות שזה בגלל הטמפ' ? צריך עוד יותר להוריד אותה ? או שזה משהו אחר ?

• 0 תגובות
    • 412 צפיות
  5. יש לי X1650PRO הוא עובד טוב והכל בסדר חוץ מהטפ' הנוראיות שלו ! הוא על 60 מעלות במנוחה ומגיע אפילו ל- 75 במאמץ !!!!!!!!!!!! ואני רוצה לעשות אוברקלוק ( שווה לי ? ? . ) אז אני צריך המלצה לגבי קירור טוב לכרטיס מסך משהו שיוריד אותו בלפחות 10 מעלות .

• 2 תגובות
    • 406 צפיות
  6. קצת יקר..שמתי מאורר ביתי מול המחשב כשהמארז פתוח מן הסתם....וכשהרצתי בדיקת יציבות הוא עבר אותה(לפני זה המחשב נתקע כל הזמן)...אני משתגע הטמפ' של הלוח שלי גבוהות רצח אז אין לי ברירה ואני רוצה לעשות אובר רציני...אז השאלה שלי היא האם זה טוב להשים באופן קבוע את המאורר הביתי הזה מול המחשב? מבחינת מקום אין לי בעייה זה לא מפריע לי או משו..רק שמעתי שזה מכניס הרבה אבק..למרות שאם הוא קבוע אז זה לא נורא כל כך...וגם מבחינת צריכת חשמל..הוא צורך הרבה חשמל? זה מאורר של 90w בגודל בינוני כזה...חשבתי שאולי רק כשאני משחק במשחקים ועושה בנצ'ים אני יפעיל אותו וכשהמחשב במנוחה אני ישאיר אותו כבוי...כדאי?

7. היום הוא יום חם וזה עוד כלום לעומת מה שהולך להיות הקיץ, והכרטיס מסך של עומד על 53 מעלות שכאשר הוא עובר את ה 49 אז הוא עובד לאט יותר... המעבד שלי על 53 גם כן וכל זה כשהמחשב לא בפעולה כבדה...רק IE פתוח... המאוור שיש לי על הכרטיס מסך והמעבד הם האורגינלים שקיבלתי ועל המעבד מרחתי משחה תרמית. יש לי מאוורר מקדימת המארז, ועוד מאוור בצד של המארז כמה שיותר בסוף. מה אני יכול לעשות?? כי זה גם המעבד וגם הכרטיס מסך... ??? ??? אני ממש לא רוצה לדעת מה יהיה עוד חודש :AR15: :asthanos:

• 9 תגובות
    • 672 צפיות
  8. למעשה, את הבעיה כבר כתבתי בכותרת - הבעיה היא שהמאוורר של ה- BT לא יכול לשאוב אוויר בגלל שה-CASE קרוב אליו יותר מידי, יש גריל מול המאוורר של המעבד. מה אוכל לעשות ? יש רווח של 2 - 3 סנטימטרים, המעלות עולים בכ- 7 מעלות + - לאחר סגירת הקייס.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. קניתי וולקנו 12, ושמתי את גוף הקירור המקורי של AMD בצד. עכשיו אני רוצה לעשות OC קטן לכרטיס מסך שיש לי: RADEON 9200 128MB DVI TV OUT. אבל הבעיה היא שהטמפ' שלו די גבוהה: 40C. אז רציתי לדעת אם יש אפשרות למקם את ההיטסינק של AMD על הכרטיס מסך הזה? יש מדריך או משהו? וכרגע יש לי מאוורר אחד על הכרטיס מסך, נדמה לי הוא נמצא על הליבה של הכרטיס מן הסתם.

• 3 תגובות
    • 560 צפיות
  10. שלום כולם! אז ככה יש לי דותן 730 שרץ בסטוק ואפשר לראות הכל בתמונה.... הלוח הוא hunter שקיבלתי עם הlw60 express שלי של lg. אז ככה הלפטופ שלי קצת חמים, אבל הדותן ב45 במאמץ והוא מדורג לעבודה עד 100 ככה שיש עוד הרבה מקום לתמרון. המחשב הוא לפטופ ככה שהוא לא מאוורר מדי, אז אני יצטרך להזהר עם המתחים. אבל איך לע***ל אני מתעסק עם הביוס המקולל של הלוח הזה? אני יכול להעלות screenshot של הביוס אם צריך... בעיקרון אם לא הבהרתי את עצמי, אין בביוס, או לפחות אני לא מצאתי, אפשרות לשחק עם fsb או מתחים. ווואי ואם אפשר מכפלות זה יהיה אדיר, אבל הוא נעול לא? קיצר, תודה לכולם, ואני ממש מקווה לסחוט קצת את הדותן שלי! [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 760 צפיות
  11. זאת ההודעה "Warning: your computer Chip Fan fail or speed too low" Press F1 to continue. עכשיו זה התחיל להופיע לי לפני חודשיים שלוש בערך ולא היה ליזמן להתעסק עם זה . והיום החלטתי לטפל בבעיה וחשבתי שזה אולי אבק שבתוך המחשב אז פתחתי אותו ובאמת היה שם טונה של אבק ניקיתי הכל וכהדלקתי תמחשב ההודעה עדיין הייתה... מישהו יודע מה זה יכול להיות ??? זה הלוח אם שלי: Asus A8N5X ונעבד: CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+

• 1 תגובה
    • 519 צפיות
  12. אהלן, אהלן. עד עכשיו ישב לי על המעבד Ultima 90i עם מאוורר אימתני ועשה עבודה יותר מבסדר. עבד אחלה. אני רוצה להחליף אותו. למה ? ככה בא לי. אחרי בירורים וקריאת מידע לרוב והשוואות וחיפושים וטחינת מוח מרובה, הסתבר ש MUGAN II נותן כרגע את יחס העלות תועלת הכי משתלמים. אפשר להשיג אותו ב KSP ב 195 שקלים. רק מה ... הוא ענק וכבד 880 גרם ללא מאווררים !! וגם תופס נפח ... אללה יוסטור. הצעות ?

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני רוצה להחליף את הדלתא הרועשת שיש לי על הוולקנו שלי במאוורר שקט אך חזק וכאן אני צריך את עזרתכם תמליצו לי על מאוורר שקט טוב ובמחיר סביר ד.א יש פה משהו שרוצה לעשות הלפה עם דלתא 60 ממ שלי?

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  14. היי יש לי זכרונות 2X1GB במהירות 533MHZ cl4 של חברתtwinmos (ואני מתכוון לקנות את המחשב שרשום במפרט משמאל) ורצית לדעת אם אני מתכנן OC האם הם יכולים להגביל אותי? תכננתי על זכרונות 800MHZ אבל זה לא בזבוז לקנות שכבר יש לי זכרונות כאלה? ואם אני עולה בבאס מעל 266 שזה בעצם הסטוק אני צריך להשמש במחלקים? מחלקים זה לא מומלץ? מה אתם ממליצים? תודה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 684 צפיות
  15. קודם כל תודה לכל מי שעוזר. עכשיו השאלה שלי אם איזה תוכנה הכי טוב לעשות אוברקלוק לכרטסי הריאדון לי יש 9700 פרו של ספיר אני לא רוצה לעשות אוברקלוק אני רק רוצה לנסות אך זה. יש לי חישני טמפ ואמרו לי שעושים אוברקלוק לוקח זמן ? עד שזה מתרגל מזה תאומרת ?! תוך כמה זמן האוברקלוק נהיה ..

• 10 תגובות
    • 661 צפיות
  16. מישהו יודע מה אני צריך לקנות ומאיפה אפשר להשיג את זה? אני מבין שזו מנורה שעובדת על 12V אבל אני רוצה שהיא תיהיה אולטרה סגולה על מנת שתאיר את המאווררים שגם אותם אני רוצה לצבוע באדום זוהר?

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. השם המלא של הכרטיס: GIGABYTE RADEON 9200 128MB TV-OUT DVI אני לא ממש מרוצה מהביצועים שלו במשחקים, אז חשבתי על לעשות לו OC. רציתי לדעת מספר דברים: 1) בעזרת איזה תוכנה אני עושה OC לכרטיס מסך הזה? 2) בבקשה תביאו לי הוראות שימוש לתוכנה שבה אני אעשה את ה-OC (איך אני בדיוק עושה אותו בתוכנה? מה אני צריך לשנות שם?) 3) עד כמה בדיוק הביצועים של הכרטיס ישתפרו? 4) יש גבול מסויים שאני לא צריך לעבור אותו ב-CO?

• 8 תגובות
    • 914 צפיות
  18. תראו כרגע המארז שלי פתוח מהצדדים כי אני חושב שככה הוא יותר קריר תמיד חשבתי אבל כשסוגרים אז בפנים יש צל ונהיה קריר? בקיצור אני לא יודע כבר מה עדיףף ?

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אז יש לי כרטיס מסך HD4870. המאוורר עליו מתחבר עם 3 פין ישירות לכרטיס מסך ולכן לא ניתן לשלוט במהירות המאוורר. אם אני אקנה את הקירור שציינתי בכותרת, האם אני אוכל לשלוט במהירות המאווררים? ואם כן אז אני אצטרך לחבר אותם ללוח אם? כי על הכרטיס מסך יש לי חיבור רק של 3 פין. איזה חיבור יש למאווררים האלו?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני קונה מעבד: AMD ATHLON XP 2500 1.83GHz 333MHz L2-512K Barton לוח אם: ABIT NF7 2.0 Nforce 2 AMD DualDDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0 זיכרון: אין לי מושג של איזה חברה 512MB 400DDR כרטיס מסך: radeon 9200 128 MB DVI TV-OUT יש לי כמה שאלות לגביי ביצוע האוברקלוק: 1)אני צריך לקנות לזיכרון צלעות קירור כל שהן? כמה הם עולות אם כן? 2)עד איזה מהירות אני יכול להמהיר את המעבד? (מהירות בטוחה שלא תהרוס את המעבד) 3)אני יכול לעשות אוברקלוק עם הזיכרון הזה? אני צריך לעשות אוברקלוק גם לזיכרון? 4)המליצו לי לקנות וולקנו 12 למעבד. אבל שמעתי יצא מאוורר חדש מסדרת וולקנו שהוא מאוד שקט ועולה אותו מחיר בערך כמו הוולקנו 12. קוראים לו silentboot או משהו כזה. (מקווה שהבנתם למה הכוונה שלי). אז כדא…

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  21. 1) אני עושה 3 חורים במארז ויש לי רק שני כוסות שעשויות מיהלום, אחת 75 והשנייה 85. אמרו לי שזאת שבגודל 75 מתאימה למאוורר 80 מ"מ וזאת שבגודל 85 מתאימה למאורר 92 מ"מ. אז רציתי לדעת באיזה גודל מאווררים לבחור, 92 או 80מ"מ? יש בכוח שאיבת האוויר ביניהם? אם לא אז אני מעדיף לעשות חורים למאווררים 80 מ"מ (מאוורר 80 מ"מ יותר זול ב-10 ש"ח ממאוורר 92 מ"מ ואני קונה 3 מאווררים אז אני אוכל לחסוך 30 ש"ח). 2) אני מצאתי כמה תמונות באתר הזה, שהם בעצם "גרילים" למאוורר 80 מ"מ. דוגמה: אני מתכנן להדביק תמונה אחת על דל המארז, והתמונה תשמש כתחליף לחור שאני אעשה. כמובן שאני אחתוך את החלקים הדרושים בתמונה כך שיהיו פתחים במארז בצורת התמונה. עכשיו, בתמונה הזאת אני לא רואה את המיקום של החורים לברגים…

• 2 תגובות
    • 515 צפיות
  22. שלום יש לי כמה שאלות של מתחיל בנוגע למערכת קירור מים 1. היום קנתי משאבה של ATMAN (דגם AT-203) משאבה די חזקה 2000 ל/ש , גובה ראש 2 מ' אחרי שקניתי שמתי לב שהיא מתחברת לשקע 240V האם זה בטיחותי כי המשאבה טבולה :s05: כ"כ אני יצתרך להכין מפסק למשאבה אם למשהו יש כזאת משאבה אני ישמח אם לומר לי איך היא (מבחינת רעש וחיבורים חשמליים) שאלה אחרונה לגבי המשאבה האם היא גורמת למים להתחמם (טבולה כמובן). 2.באיזה סדר ממולץ לחבר את המערכת = משאבה ---> ראדיאטור ---> בלוק קירור או הפוך 3.איפה ניתן לקנות צנרת רגישה ל UV או לחלופין נוזל (בארץ כמובן) 4.מה אתם אומרים על הבלוק קירור הזה של TT http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0010waterblock/cl-w0010.htm תודה

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  23. קיבלתי היום וולקנו 7 + החשמל של הוולקנו מאוד מוזר ולא ברור לי יש שלוש שקעים, אחד גדול לבן שיש לו רק אדום ושחור ואחד קטן שמתחבר ללוח אם שיש לו רק חוט צהוב ועוד אחד שיוצא מהמאוורר וגם אמור להתחבר ללוח אם, ולא יוצא מהמפסק מהירויות כמו הקודמים. למה הם משמשים?

• 3 תגובות
    • 754 צפיות
  24. היה לי 3 וחצי שנים מחשב - פנטין 3 733 - ורק בשנה האחרונה הוא היה על אובר קלוק ל 855 עכשיו יש לי סלרון 800 אם 320 SDRAM לוח של ASUS - CUSI-M מעלות (ללא OC): IDLE: 24 FULL LOAD: 29 (קקקקקקררררררר אני גר בירושלים - וזה לא מאוורר מיוחד 80 ס"מ של אינטל ב 3000 RPM) עכשיו בביוס אין לי אפשרות להעלות את הבאס - הוא רק על 100 משום מה. מה לעשות ?

• 4 תגובות
    • 681 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.