עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by EAD,

היי שמתי לב למשהו די מוזר (או שלא) שOC לא הולך ביחס ישיר (לינארי) למתחים שאני נותן כלומר נניח אני שם את המעבד על 4.0 ג'גה הרץ אני יכול להסתפק ב1.3 וקצת ככה אני רוצה 4.2 אני כבר צריך לעלות ממש הרבה! נניח ל1.4++ כדי שיהיה ממש יציב. לעומת זאת שאני עובר מ3.8 ל4 נניח או משהו כזה, העלייה די מתונה למה זה? הייתי חושב שנניח על כל כמה מגה הרץ שאני מעלה, צריך לעלות טיפה מתחים, אבל נניח אם אני רוצה לעשות OC ל4.5 במעבד שלי, אני כבר צריך לשים מתח ממש ממש גבוה (מעדיף שלא, יש המון חום!!!), כדי שיהיה יציב לחלוטין.

• 5 תגובות
    • 623 צפיות
  2. Started by amit1242,

הכרטיס : הגעתי עם הליבה לhd4850 toxic. הגעתי עם הליבה ל800ל וזכרונות 1250. איך? כדי להמשיך עוד עם לזכרונות? לא ממש התאמצתי..ואם אני ממש עם הליבה המחשב קורס. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 725 צפיות
  3. Started by captaincaveman,

http://www.legocase.tk/

4. או במילים אחרות, מה זה AUX? לי בבית אין את זה, אבל אצל חבר שלי אוורסט הראתה לו שיש לו טמפ' של "AUX"... הטמפ' הייתה 70 מעלות, אבל אין לי מושג טמפ' של מה זה... תודה מראש

• 5 תגובות
    • 843 צפיות
  5. Started by jitz,

היי, יש לי לוח GA-P55-UD2M של ג'יגהבייט, עם מעבד i7 860. מעולם לא השתמשתי בspeedfan בעבר, כי לא היה לי צורך... אבל אני מתכנן לראשונה לעשות אוברקלוקינג קל. הבעיה - הבנתי שצריך להגדיר את התוכנה כמו שצריך בהתאם למאווררים/חיישני הטמפ' שיש על הלוח, ואני לא כל כך מצליח להבין מה זה מה שם לאחר הפעלת התוכנה, היא מזהה את החיישנים על הלוח, כמו שתראו בצילום מסך... לאיזו טמפ' אני צריך להתייחס שם כטמפ' המעבד? מה הם החיישנים האחרים? 3 מגיעים מצ'יפ שנקרא IT8720F ו-8 מאחד שנקרא INTEL CORE... ועוד שאלה - מהן הטמפ' המומלצות למעבד שלי (i7 860) להגדרות של טמפ' ה-Desired/Warning? כרגע הכל שם דיפולטי וממש לא נראה נכון... המון תודה מראש צילום מסך: http://i41.tinypic.com/s5zcy1.png

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by arikam,

שלום, אני חדש פה, ויצא לי לקרוא המון והשכלתי מאד מהפורום, לכן אני רוצה לשאול שאלה. ההרד דיסק שברשותי הוא של חברת WD דגם : wd1600js , לפי הגדרות היצרן תחום הטמפרטורה בעבודה צריך להיות בין 5 ל 55 מעלות צלסיוס. הרכיב שברשותי הגיע לטמפ' של 68 מעלות כאשר היה לי במארז רק מאוורר מכניס אוויר בדלת, ואילו כשהכנסתי עוד 2 מאווררים: אחד מוציא אוויר מאחור ואחד מכניס אוויר מקדימה (נושף גם על ההרד דיסק) הוא הגיע ל 60 מעלות. אני מצרף תצלומי מסך של speedfan , השאלה שלי היא האם זה תקין, או שאני צריך להחליף אותו? והאם שאר הטמפ' שמופיעות בתצלומי המסך תקינות? אני מודה מאד לכל מי שיענה לי. : [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 489 צפיות
  7. Started by JellyBlast,

שלום, קניתי לא מזמן מחשב חדש עם 7600gt. המארז שלי הוא Antec Sonata II Piano 450W SmartPower 2.0 Case עם ביג טייפון. במארז יש רק מאוורר אחד של 120mm והביג טייפון חוסם אותו לגמרי. הכרטיס מסך מגיע לכמעט 70 מעלות במנוחה והוא קורס במשחקים. עכשיו רציתי לשאול מה האפשרויות שלי X_X? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 562 צפיות
  8. Started by ZpoWer,

לוח אם: Gigabyte EP45-UD3L - Socket 775 צ'יפסט: Intel P45 מעבד: Intel Core 2 Quad Q9400 @ 2.66GHz - Yorkfield 45nm Technology קירור מעבד: Mugen 2 זיכרון: 2x2GB DDR2 @ 533MHz Mushkin XP Black Frostbyte Series כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9800GT 512MB GIGABYTE אחרי קריאת כל המאמרים, הסתבכתי והלכתי לאיבוד, אשמח לדעת איך ואם אפשר לבצע OC למעבד שלי ? ואם אפשר לעשות משהו עם הכרטיס מסך ? אשמח להדרכה קצרה ולעניין תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  9. עכשיו השאלה שלי איך אני יכול לעשות את זה , תודה לעוזרים . אם אפשר הוראות מפורטות שאני לא יעשה טעות , תודה .

• 5 תגובות
    • 463 צפיות
  10. Started by DeadByDawn,

אוקי אני בודק בתוכנה הכי חדשה שנקראת Sisoft Sandra 2005 Rs2a מה שזה לא יהיה (הכי חדשה הכוונה הכי מעודכנת לעת עתה) אז תראו. הטמפרטורות נמצאות אי שם באזור התחתון. השאלה שלי היא כדלהלן: כתוב שה60 מעלות הם של הספק (יש לי ThermalTake PurePower 480W שחור כזה יפה..) עכשיו בביוס כתוב שה60 מעלות זה מעבד. חשוד לי .. למה? כי אני יותר מאמין לSandra כי : שאני נוגע בספק מאחורה,איפה שהמאורר הוא ממש חם! חם בצורה רצחנית. אין בעיות מתחים טובים וכו. תמיד זה היה ככה. עכשיו שאני נוגע בהיטסינק של המעבד..הוא לא כזה חם,אז עוד אני יכול להאמין ש39 מעלות זה מעבד...השאלה שלי היא : מה אתם אומרים?? (אני לא מהמבינים הגדולים בתחום) תודה מראש. SiSoftware Sandra Mainboard Manufacturer : Gigabyte Technolo…

• 5 תגובות
    • 787 צפיות
  11. Started by fog,

התקנתי לפני חצי שנה קירור tuniq tower 120mm למעבד שלי (מפרט מימין). אכן כשהתקנתי הטמפ' של המעבד ירדה מ-40 מעלות +- לאיזור ה-30-31 מעלות. עכשיו כנראה שהגוף קירור התמלא באבק והטמפרטורה היא שוב סביב 40 מעלות. (הבעייה היא שכאשר המעבד מגיע ל-40 מעלות ומעלה המחשב מתחיל לזחול ולהיתקע) ניסיתי לעשות ניקיון עם שואב אבק, הוצאתי את המאוורר ושאבתי בפנים ועכשיו הטמפ' היא 37-38. האם יש דרך לנקות את הגוף קירור בלי לעשות "טיפול שורש" - כלומר להוציא את כל הלוח אם שוב ולפרק את הקירור (מה שאומר שצריך גם לקנות משחה תרמית חדשה)?

• 5 תגובות
    • 624 צפיות
  12. Started by Spyro_AE,

שלום, מיד כשקיבלתי את המחשב נכנסתי לביוס וראיתי שהטמפרטורה של המעבד 39C. אחרי הרצת 3DMARK 2005 הוא נשאר על 40C בערך... הגיוני?

• 5 תגובות
    • 724 צפיות
  13. מחפש המלצה לקירור מעבד core i5 2300 socket 1155 תקציב 150 . (לא עקשן על בדיוק 150 ..אם יש משהו טוב יותר בתוספת קטנה זו לא בעיה ) המטרה היא שקט ובמיוחד קירור טוב. כרגע לא חושב על OC אבל אולי בהמשך...

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by -JobNick-,

יש לי שאלה טכנית סוף סוף יצא צ'יפסט מהיר למעבד AMD ואפשר להמהיר את המעבד דרך ה FSB ולא להפעסק עפ פתיחת מכפל ועוד כל מיני שטויות. אז תגיד לכמה אתם חושבים שאני אוכל להגיע עם מעבד ATHLON XP 1800 זכרונות של OCZ PC3000 ולוח עם של MSI שמבוס על צ'יפסט של VIA KT-333? בעזרת OVERCLOCK דרך ה FSB? חושבים שאוכל להגיע ל רמה של ATHLON XP 2100?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום לכולם, הנושא הזה הוא לא שאלה אלא פשוט לשתף אתכם בחומר שאולי יעזור למישהו בעתיד.. היום מתוך שעמום פתחתי את המחשב כדי לנקות כמה מאווררים מאבק..אז על הדרך החלטתי סתם מסקרנות לבדוק את הטמפ' של הכרטיס מסך, לקחתי טרמומטר פשוט והצמדתי אותי לצלעות קירור של הכרטיס (XFX GEFORCE6600 256MB PCI-E), כרטיס שלא מגיע עם שום מאוורר עליו, ומצאתי שהטמ' על הצלעות עומדת על לא פחות מ 70!! מעלות צלזיוס.. המום מהמספר, חשבתי מה אפשר לעשות והחלטתי לאלתר עליו מאוורר של מארז רגיל וצנוע כדי לראות מה ההשפעה. חברתי את המאוורר תוך דקה על ידי שני ברגים קטנים לצלעות.. הדלקתי את המחשב שוב ונתתי לו לעבוד כרבע שעה ואז נגשתי שוב למדידה. הטמפ' ירדה ל 35 מעלות בלבד!! שמח וטוב לב החלטתי לבדוק מה הטמפ' תתן לי…

• 5 תגובות
    • 977 צפיות
  16. Started by nehoray26,

שלום רב אני מעוניין לקבל הצעות לגבי רכישת קירור מצויין למעבד i9 9900k אין כל כך בעיה שהקירור יחסום סולטים של ראם לא מתוכננת המהרה השימושים הם גרפיקה ועריכת וידאו תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. לזכרון שלי תזמונים בסטוק 2.5-3-3-7. הFSB של המעבד שלי הוא 133 והזכרון 166.5 לכן עשיתי OC למעבד לFSB של 167 (קודם שמתי יחסים 1:1). הOC הצליח והכל אבל משום מה התזמונים עלו ל2.5-4-4-8(גם בבאס 166). שיניתי חזרה ידנית בביוס ל2.5-3-3-7 אבל כל תוכנות הבדיקה מזהות את הCL כ2.0. אני לא רוצה לעשות שינויים בתזמונים, מה גם שזה תזמון שקשה מאוד לשנותו. יש הגיון בכלל לשינוי ל2.5-4-4-8? תודה לכל מי שיעזור!

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  18. Started by Levcog,

אחרי 4 שנים עם המחשב הזה: Intel Pentium 4 2.4GHz 512Mb RAM Radeon 9600XT ולוח אם זבל הגיע הזמן להשתדרג לזה: Intel Core 2 Quad Q6600+Arctic Cooling Freezer Pro 7 Abit IP35-E OCZ 2GB RAM BFG GeForce 8800GT OC1 512Mb WD 320GBAAKKS ENERMAX Uber Chakra 5001 FULL TOWER 25CM SIDE FAN BLACK מה אתם אומרים ? קצת תמונות: ועכשיו לשאלה שלי =) כפי שאתם רואים בצידו הימני של המארז יש מאוורר ענק של 25CM אבל הבעיה שהוא לא פועל טוב. העלתי סרטון... http://rapidshare.com/files/77422236/MVI_0079.avi.html מה הבעיה שלו ? אה ויש אפשרות לבחור אם להוציא אוויר או להכניס, מה אני צריך ? רק לציין שהוספתי עוד מאוורר גדול בנוסף למה שמגיע עם המארז שהתפקיד שלו הוא להוציא אוויר...…

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  19. מערכת בצד : טמפרטורה במנוחה : 46 במאמץ 74 ..[ על LARGE בב- OTHROSE ] http://img98.imageshack.us/img98/1221/niceys6.jpg עריכה קטנה: במאמץ המעבד מגיע ל- 70 מעלות ולא 74 .. =]

• 5 תגובות
    • 483 צפיות
  20. Started by Lanzar,

ראיתי שיש בביוס אפשרות לעלות את ה MHZ של ה AGP זה בין 33 ל 150 MHZ ורציתי לדעת מזה עושה ושהעלתי את זה ל 85 MHZ זה העלה לי את הניקוד ב 3DMARK במשהו כמו 350 נקודות

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  21. Started by gunga_g,

היי... הורדתי את התוכנה SpeedFan כדי לוודא שהטמפ' שלי תקינות, ואני לא מבין ממש במספרים האלה, לדעתי אתם המומחים Temp1: 28C Temp2: -53C Temp3: 17C HD0: 39C HD1: 39C Core: 33C יש לציין כי הטמפ' האלה במצב מנוחה עם מזגן פועל בחדר, והמאוורר של הספק מוחלש (בשביל שקט)... האם זה תקין? מספיק תקין בכדי להשאיר את המאוורר של הספק מוחלש לתמיד? אפילו במאמץ? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 546 צפיות
  22. Started by Thunder^,

שלום! אני מחפש קירור טוב למחשב שיחזיק את המערכת באוברקלוק. כרע אני נאלץ לשתמש במאוורר ביתי על המחשב בגלל שהקירור בכרטיס מסך נדפק ובגלל שהטמפרטורה של המעבד והלוח אם גבוהה מאוד.... לכרטיס מסך(RADEON 9500) אני הולך עלהקירור ארקטיק קולר ואני גם רוצה קירור לזיכרונות של הכרטיס.ומישהו יכול להמליץ לי על קירור טוב למעבד?(פנטיום 4 אינטל 1.6...) וגם קירור לזיכרון (עם צריך)..... ויש לי בלאגן שלם אם כול החוטים של המחשב בפנים....אם אפשר לסדר את זה... אני מוסיף תמונה של המחשב מבפנים אם זרימת האוויר העלובה שלי..... אני מעונייין לקנות גם מארז חדש וטוב( אם זה לא קשור אז אני מצטער)שאני יוכל לקדוח חור למאוור בתיקרה(או שהיה בו )ושיהיה לו מקום לשים מאוררים שתהיה זרימת אוויר טובה(ובלי חלון אם ד…

• 5 תגובות
    • 520 צפיות
  23. Started by matteo,

אוקיי אני רוצה ללכת על ה - thermlright v1 לכרטיס מסך שלי יש לי 6600 gt agp gigabyte http://www.thermalright.com/a_page/main_product_v1.htm אז ככה זה יתאים לכרטיס מסך שלי יענו לא מבחינת ביצועים זה יכול ליהיות מורכב על הכרטיס ואל תגידו "כתוב שלא".... כי עד היום התקנתי 2 קירורים שכביכול לא יכלו ליהיות מותקנים עליו והצלחתי יופי כאילו הרכיבו אותם בשבילו אז תגידו לי א מישהו ניסה פעם

• 5 תגובות
    • 591 צפיות
  24. Started by Akunhmnj,

אהלן, אני בזמן האחרון סורק את הפורם כדאי להבין איזה מפרט להרכיב לעצמי ועלתה לי שאלה קטנה. בכל המפרטים שהרכיבו לאנשים שביקשו תמיד שמו להם קירור למעבד (לרוב הkatana). עכשיו השאלה היא כזו, האם הi5 2400 באמת צריך קירור? ראיתי שלרוב שמים את הקירור ל2500 ומישהו זרק שאם לוקחים את ה2400 אז קירור הוא לא כזה נחוץ. חשוב לציין שהמארז הוא aurora של ג'יגבייט ולא מתוכנן O.C.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. יש לי כרגע מעבד: Intel P4 1.8A Northwood B0 אני מתכנן לקנות את אחד הבורדים הבאים: Albatron PX865PE Intel 865PE או Gigabyte GA-8IPE1000 Intel 865PE היתי רוצה לדעת האם אני אצליח להאיץ את האפ אס בי שלי מ400 ל533 ושהכל יעבוד כשורה? ולהעלות את מהירות הבאס מ100 ל 133?

• 5 תגובות
    • 601 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.