עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by itayalter,

יש לי לוח ASUS MAXSIMUS FORMULA שיושב במארז BACH VX עם 6 מאווררים , ובתוכנת EVEREST הוא כותב לי שהNORTH BRIDGE ב 57 מעלות במנוחה , והגשר השני ב 50 מעלות , אז קודם כל מי זה מי ? איך אני מזהה בין שניהם ? דבר שני איך אני מקרר אותם שיש מעיין קירור בילנדאין על הלוח ? למישהו יש פיתרון ?

• 4 תגובות
    • 698 צפיות
  2. SPCR בדקו אותו במסגרת בחינת גוף קירור חדש של סיית'... http://www.silentpcreview.com/article805-page5.html אז נכון, כתוב שהוא לא עושה 10 דציבלים כמו שהיצרן כותב אבל (וזה אבל גדול..) הוא לא עולה על 18 דציבלים במהירות מקסימלית 12v!!! החברה ב-SPCR מגדירים את רעש הסביבה ב-18db ככה שבעצם מה שיוצא שהמאוורר פשוט אינו נשמע = לא משפיע על הרעש הכללי באזור.. לגבי ביצועים, הם שפטו מאורר 800rmp מול הנקסוס שמשמש אותם (שהוא 1100rmp כמעט) ויצא שהסיית' נותן ביצועים מעולים הפרש ממוצע של מעלה (2 במקסימים) במיוחד עם מתחשבים ברעש שהוא נותן. אז זהו, אני סימנתי כוכב חדש - סדרת הסליפסטרים של סיית'.. ואני רק מקווה שהחברה ב-SPCR יעשו בדיקה למאוורר הכי יעיל שם (גרסת ה-1200rpm) שנותן כמעט 70…

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  3. [glow=red,2,300]אז ככה יש לי את המפרט הבא: 3GHZ 775 P35DS3P 1GB KINGSTON 667 ENERMAX 400 7100GS ואני בעיקרון צריך הסבר על הלוח מפורט ואיך עושים איתו OCתודה מראש לעונים [/glow] :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 6 תגובות
    • 698 צפיות
  4. בוקרטוב לכולם אני בונה HTPC על בסיס מעבד Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T ¤ 945 1 והמפרט הבא: לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P ¤ 830 1 מארזים NZXT Duet No PSU ¤ 393 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 406 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 458 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 670 2 כרטיסי מסך כנראה hd 0400/2600 צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 199 1 המליצו לי על הקירור הבא: קירור למעבד Thermaltake MAX ORB CL-P0369 ¤ 238 1 מקריאה בפורום עושה רושם הוא קצת רועש ויש מומלצים ממנו. מצד שני המארז שלי דיי מצוצמם.. האם יש לי סיבה להשאר איתו או כדאי …

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  5. http://www.nmbtech.com/html/fans/engineering/engineering_101.html מצורף קובץ PDF זהה לדף באתר... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 698 צפיות
  6. כבר קראתי את המדריך להמהרת המעבד אך לדעתי הוא כוללני מידי ולא מדגימים שם המהרה לכמה מעבדים שונים (בכל אופן לא למעבד שלי). המערכת שלי: מעבד E4400 קירור מעבד Tuniq Tower (כרגע במהירות 1500 RPM אפשר להגביר עד 2200 RPM). לוח אם GA-965P-DS3P (הדגם הכולל כניסת FireWire). זיכרונות G.Skill 2gb מסוג BHK במהירות 800 MHZ (מחוברים בדואל צאנל). כ.מסך 8600GT מקורר פאסיבית של גיגבייט . מארז קומפיוקייס עם 2 מאווררי AC קדמי ואחורי (מהירות 1700 RPM). ספק 400ART של HEC . יש לי ידע בסיסי באוברקלוקינג אך במחשב החדש יש הרבה הגדרות שאינני יודע איך להכין אותם לפני ביצוע האוברקלוקינג, מקריאת המאמר אני מבין שלפעמים מומלץ להוריד את המהירות המקסימלית שאלייה הגענו באורקלוקינג על מנת להגיע ליחס מעבד\ז…

• 6 תגובות
    • 698 צפיות
  7. אני מנסה להתקין עכשיו את הZALMAN 7000B CU על NEO2 הבעיה היא שאני לא מצליח להוריד את הBACKPLATE הוא דבוק מאוד חזק ללוח אם מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 698 צפיות
  8. Started by Imbernir,

בזמן האחרון המעלות במחשב שלי עלו בצורה דרמטית פעם הם היו על 35-40 עכשיו הם 50-60 P-4 2.53 Ghz Radeon X800 XT (שבוע הבא) . עכשיו R 9700PRO 1GB ram יש לי 5 מאוורים כולל עברתי בכמה אתרים ושמעתי על ה Thermalright SP94 for Pen 4 רובם אומרים שהוא המקרר הכי טוב בינתיים אבל יש כמה שאומרים שלא כדאי לקנות אז אני רוצה לשאול אותכם , האם כדאי לי? ולא אני לא רוצה בשביל אוברקלוקינג ואין לי בעיה שזה עולה 200-300 שקל נ.ב: אם כבר פתחו כזה THREAD אז סליחה אני פשוט חדש ;D

• 7 תגובות
    • 698 צפיות
  9. אם אני לא טועה אז אני אמור לעשות סופטמוד. אני לא יודע מה זה ובטח שאני לא יודע איך עושים את זה. אם אני יעשה את זה אני לוקח איזה סיכון שהרטיס יהרס, או שבכל מצב יהיה אפשר להחזיר את המצב לקדמותו? עכשיו אליכם: אתם יכולים להסביר לי איך אני עושה את זה? ד"א הליבה של הכרטיס היא R360. עריכה:------------------ איך אפשר לשכוח? תודה מראש לכל העוזרים! עריכה שנייה:----------------- הסופטמוד הזה יוריד לי את האחריות על הכרטיס?

• 12 תגובות
    • 698 צפיות
  10. היה לי מיקודם 230MHZ לזיכרון , בגלל OC למעבד מ 200 FSB ל 230. זה הפך תזיכרון ל 230 MHZ גם . עכשיו שהוספתי אותו זיכרון ואותו הכל זה ככה:(RAM Freq : 191.6 MHz) יש למישהו מושג מה לעשות ? שזה יהיה 230 שוב ? אולי לעשות איפוס לOC ואז שוב OC מחדש ? או לנסות להשים תסלוט של הזיכרון במק'ום אחר ? ד"א זה לא DUAL CHANNEL. http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=25343 תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 698 צפיות
  11. הלוח הוא MSI NEO 4-F הקירור המקורי שעל הלוח רועש בטירוף

• 8 תגובות
    • 698 צפיות
  12. איפה אפשר? בחנויות דגים וכדו'? וכמה זה בערך צריך לעלות?

• 2 תגובות
    • 698 צפיות
  13. אז ככה, בסוף הסתבר לי שאבא ממש ממש קרוב לאיזו חנות מחשבים גדולה שהוא מכיר ב-NY והוא מביא לי תזכרונות ( A-DATA ) לוח ( EP-8RDA3+ ) ומעבד ( Barton 2500+ ) אז ממש קצת לפני שהוא מגיע הורדתי תאוברקלוק כי המאוורר הפריע לי באוזן ועכשיו בא לי לבדוק משהו שונה, התיזמונים הנוכחיים של הזיכרונות הג'נריים שלי הם 2.5-3-3-6 לכמה נראה לכם אני יכול להוריד אותם ללא OC? סתומרת על ההסטוק שלהם. תודה

• 7 תגובות
    • 698 צפיות
  14. יש לי לוח אם Gigabyte GA-7N400V-L. וחשבתי מה לקנות (למרות שכבר הזמנתי את הALX מפנדה, אבל בגלל חוסר זה יגיע עוד חודש ולכן אני יכול עוד לשנות) יש לי מאוורר ג'נארי שפירקתי מספק ואני מחפש להוריד כמה שיותר טמפ' (בערך 10 מעלות) כרגע אני על 51 על FSB 183 (הייתי על 202 וטמפ' של 54 +- עם מאוורר של ונטק)מבחינת מאווררים של מארז אני מסודר. האופציות הם ALX 800 עם מאוורר 80 ג'נרי. או SLK 900A (מאוורר של 80 מ"מ לא יתפוס על זה נכון?) אז מאוורר 90 מ"מ של Enermax מה אתם אומרים? אגב התקציב של מתאים לALX אבל אני מחפש ירידה של 10 מעלות +-.

• 9 תגובות
    • 698 צפיות
  15. יש לי מעבד Intel Pentium 4 2.4C 800Mhz FSB לוח אם Asus P4P800 קירור למעבד Vantec AeroFlow VP4-C7040 מארז Compucase C6A19 עם מאוור 120 ממ גנרי מקדימה ו Thermaltake 120 mm Ball Bearing Fan מאחורה... ומשכה תרמית Arctic Silver 5... השאלה שלי לכמה מגהרץ הכי כדאי לי לעשות אוברקלוק ושהטמפרטורה והיציבות של המעבד שלי לא תיפגע.... ? וצריך להתחשב בעובדה שהמיקום של המחשב שלי הוא למטה ודי צמוד לקיר ככה שהזרימת אוויר שם לא משהו למרות שכרגע המעלות שלי ממש סבבה במחשב.... אני גם די חדש בכל הענין של האוברקלוקינג זה הפעם הראשונה שאני ממש קניתי קירור טוב ומשכה והכל ואני מתכוון לנצל את זה לטובת האצת המחשב.... תודה מראש לכל העוזרים !

• 7 תגובות
    • 698 צפיות
  16. Started by Blackend,

מה עדיף?! מבין שלושה מאווררים+היטסינקים של Tt ה polo ,silent tower, spark 7 מה אתם חושבים עדיף מבין שלושת אלה?!

• 6 תגובות
    • 698 צפיות
  17. Started by Electric Boom,

שלום, רציתי לדעת האם הלוח הנ"ל נחשב לאוברקלוקר טוב לאחר טיפול בבעיית המתחים(בוסטר...). ברור שהוא לא יתן HTT 400 ,אבל אני מקווה שלפחות 260-290. האם הדרך היחידה להגיע איתו עם וניס(נניח שהוא פנינה) ל2700 היא עם מחלקים? תודה.

• 5 תגובות
    • 698 צפיות
  18. Started by taotao,

נכנסתי לאתר של ARCTICSILVER ובקיצור ראיתי תמדריך הזה http://www.overclockercafe.com/Reviews/other_misc/Artic%20Silver%20Adhesive/artic%20silver%20pg2.html עכשיו מה שהוא מורח על הזיכרונות (יותר נכון על ה"רגליים" שלהם) זה סיליקון (לפי מה שרשום) והשאלה שלי אם זה סילקון רגיל לאיטום או מיוחד ואם כן איפה אני יכול להשיג אותו?? ;D

• 2 תגובות
    • 698 צפיות
  19. Started by snoopdogg,

המערכת: AMD 64 3200+ CG MSI K8N Neo PT Crucial Ballistix 4000 512MB*2 Leadtek 6800GT ספק כח גנרי עם 18A ברייל של 12V תנאים: מארז של פוקסכון פתוח ת מאוורר 80MM שמוציא אויר (לא משמעותי כי המארז פתוח?) נקיתי את המאווררים של המעבד והכרטיס מסך, מארז עם שמן. כמו כן מרחתי AS5 על הליבה והזכרונות של הכרטיס מסך וסגרתי אותו בלי הפלסטיק המפורסם של לידטק. הכטיס מסך על דיפולט מאחר ואין לי כרגע ספק טוב. הוצאתי סטיק אחד של זכרון מאותה סיבה. טמפ' חדר של 22 מעלות בערך. OC ראשוני : core speed : 2311 multi: x 11 HTT : 210 Memory : 2,2,2,5 טמפ' Idle : NB = 40 CPU = 34 כרטיס מסך : Core : 51 Ambient : 37 הטמפ' של המעבד נבדקו באמצעות Core Center .

• 12 תגובות
    • 698 צפיות
  20. אני רואה לפעמים שצריך לפתוח איזה מכפלה כדי לעשות אוברקלוקינג מישהו יכול לתת לי הסבר?

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  21. Started by NI4NI,

ממה שאני מבין אז מה שנקרא צ'יפסט הוא בעצם שני שבבים עיקריים: הגשר הצפוני והדרומי (תקנו אותי אם אני טועה, כי אני לא ממש מבין טוב באלקטרוניקה של הדברים). על לוח האם אלה שני השבבים הבאים בגודלם אחרי המעבד. עכשיו, תמיד אני רואה ששמים קירור (מאוורר, HEATSINK וכ"ו) רק על הגשר הצפוני והשאלה שלי היא למה ? האם הגשר הדרומי בהכרח מתחמם הרבה פחות ? אם אני מתכנן אוברקלוק עצבני שכנראה יעלה את מהירות הבאס בדי הרבה אז הרי גם הצ'יפסט יצטרך קירור יותר טוב. במקרה כזה האם צריך להשקיע ולקרר גם את הגשר הדרומי או שרק לשפר את הקרור הקיים של הגשר הצפוני ? או בקיצור, האם הצ'יפסט שלי יהפוך לצ'יפס...

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  22. אהלן. יש לי לוח די גנרי עם צ'יפ של SIS. מעבד AXP 2000+ כנראה 0.18. שמעתי משהו על שילוב של Ctrl+F1 או קומבינציות דומות. יש לכם הצעות?

• 6 תגובות
    • 698 צפיות
  23. ZALMAN CNPS5100-Cu FOR AMD 102 shkles או AeroCool Hercules CPU Cooler for AMD 120shkles או Thermaltake Volcano 7/8/9 PLUS 120shkles

• 10 תגובות
    • 698 צפיות
  24. טוב אני מתכוון לעשות איזה מודינג נחמד במארז ואני צריך מעט את עזרתכם.... המודינג שאני מתכוון לעשות הוא: *חלון בצד המארז והתקנת קתודה קרה. *התקנת מאווררים: מאוורר אחד 80 מ"מ בחזית המארז למטה מכניס אוויר מאוורר נוסף 120 מ"מ בצד המארז מכניס אוויר לכיוון המעבד ולוח האם ועוד מאוורר אחד 80 מ"מ למעלה מוציא אוויר שתי דברים נוספים שבסימן שאלה: * צביעת המארז * מערכת שליטה במאווררים השאלות שלי אליכם הם: - איפה ניתן להשיג גרילים למאווררים? (רצוי באזור הצפון - חיפה) - איפה ניתן להשיג קתודה קרה? וכמה בערך היא עולה? (כנ"ל: רצוי באזור הצפון - חיפה) עצות יתקבלו בשמחה!

• 6 תגובות
    • 698 צפיות
  25. Started by 114508534,

הייה פה איזה מישהו שפירסם קישור לאתר שיש בוא מדריך איך לחבר את הגיויסיטיק של יאס למחשב . אני לא מוצא אותו תעזרו לי בבקשה

• 1 תגובה
    • 698 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.