עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Lanzar,

שלום לכולם לפני כמה ימים החלפתי את הלוח הקודם שלי ג'יגה בייט 7NNXP לאביט NF7 במיוחד ביגלל שבג'יגה בייט לא היו חורים מסביב לסוקט כדי לתפוס גופי קירור גדולים... עכשיו קניתי גם גוף קירור של THERMALRIGHT דגם SP97 בשילוב של DELTA 92MM וגם החלפתי קירור ל 9800XT שלי ל ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP בשילוב של נחשו נה..... DELTA 92MM ובגלל שהיה לי בעיה בבאסים גבוהים פירקתי את ההיט סינק המקורי של הצ'יפסט וליטשתי את הצ'יפסט עצמו עם נייר זכוכית מים ( רובכם בטח יודעים שהצ'יפסט לא ישר והסינק לא נוגע בוא מספיק טוב ) והחלפתי את הקירור שלו ל Thermalright NB-1 בשילוב של... כן כן DELTA קטן וחמוד ( ועצבני ביותר שמסתובב ב 7000 RPM ) וכדי שהכל יהיה יציב וסבבה החלפתי ספק ל ANTEC TRUE POW…

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  2. Started by X-tremoder,

שלום לכולם..בעבר עשיתי אוברקלוק עם מערכת פחות או יותר דומה אבל רוצה לדעת מה דעתכם.. יש לי מעבד P4 2.8GHZ 533 FSB ולוח ASUS P4S800D-X לדעתכם האוברקלוקינג יעבור את ה3.6?...עם קירור מתאים כמובן.. תודה לעונים ולמייעצים..

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  3. Started by Blue Angel,

האם יכול לקרות משהו לשאר המחשב שלי אם אני אוברקלוקינג לכרטיס מסך שלי?

• 6 תגובות
    • 692 צפיות
  4. מישהו מצא פקודות מעניינות לתוכנה CrystalFontz? או בכלל .. תשפכו דוגמאות של קומבינציות מענינות שעשיתם תודה :-*

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  5. אני מעוניין להחליף את שני המאווררים בספק HEC 400 שברשותי למאווררים שקטים יותר. המאווררים של זלמן אמורים להתאים והמחיר שלהם סביר: - מאוורר 80 מ"מ ב-33 ש"ח - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=8410 - מאוורר 92 מ"מ ב-35 ש"ח - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=8411 השאלה היא האם יש מאווררים שקטים עוד יותר בתקציב דומה (לא יותר מ-40 ש"ח)? תודה! נ.ב. אני לא מתכוון לבצע OC.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. רציתי לדעת אם לפי דעתכם כדאי לי לעשות OC ? אני מתכוון למעבד ולזכרונות . (הכרטיס מסך כבר ב-OC הכי כבד שהוא יכול לסחוב). ולאילו מהירויות של מעבד וזכרונות אתם חושבים (בערך , אני יודע שאתם לא יודעים בדיוק , אני רק צריך הערכה פרועה) שאני יכול להגיע ? את המפרט שלי ניתן לראות מימין.

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  7. Started by d4rki,

אני משתמש במעבד i7-2700K בקירור h60 של corsair עם מאורר אחד 120 של CORSAIR מאחורי הראדיאטור ואחד של ANTEC 120 מקדימה בצורת PUSH PULL לפי שקראתי. על המארז יש עוד שני מאווררים של ANTEC 120 שתלוים כלפי מעלה. הרצתי בדיקה ב OCCD על CPU LINPAC סימנתי 90אחוז שימוש MEMORY וסינתי 64BIT ב +V הרצתי בדיקה של שעתיים ושזרתי אלו היו התמונות. אני לא מבין כלום אבל זה נראה מדאיג

8. Started by yakir8,

שלום הקירור שיש לי עכשיו על המעבד הוא קירור המקורי והוא ממש רועש אז אני מחפש קירור חדש עד 200 שקל שיהיה שקט וחשוב שהוא צריך להיות גם נמוך כי זה מארז של HTPC. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 815 צפיות
  9. Started by TM101,

שלום אני רוצה להריץ על המחשב את המשחק Rainbow Six Vegas 2 בדקתי באתר system requirements lab אם אני יכול להריץ אותו והכל בסדר חוץ מכרטיס המסך ואלה הנתונים שלו: Video RAM: Required - 128 MB , You have - 128.0 MB Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes Video HW Transform & Lighting: Required - Yes , You have - Yes Vertex Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 2.0 Pixel Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 2.0 אפשר לראות שהכל בסדר חוץ מהשניים האחרונים הVertex Shader צריך להיות גירסא 3 ויש לי גרסא 2 ואותו דבר לגבי הPixel Shader התקנתי דריברים של OMEGA כי הבנתי שזה משפר את הביצועים אבל זה לא עזר בכלל עכשיו השאלה שלי היא איך אני משפר את הביצועים…

• 6 תגובות
    • 683 צפיות
  10. Started by yanukav,

אני מנסה כרגע לבנות מערכת שקטה לחלוטין (עד כמה שאפשר) שתשמש אותי להקלטת אודיו. לוח האם שלי הוא p4p800 se של asus. ומעבד pentium-m עם ct-479(מתאם מעבד של אסוס). בגלל החום הנמוך שמספק המעבד (27w) אני חושב לעבור לקרור פסיבי לגמרי. הבעיה היחידה היא שגם heatsink פסיבי דורש תנועת אוויר מינימלית. אני רוצה להמנע ממאוררים הוא רכיבים אקטיבים אחרים שיגרמו לרעש כלשהו. כרגע המאורר היחידי יושב על המעבד, ושאר המערכת פסיבית לגמרי (חוץ מהארדיסק-כמובן). הרעיון של heatpipe נראה כרגע כמתאים ביותר, אך כל החברות מוכרות את מערכת הקירור שלהם ביחד עם המארז (במקרה הטוב -רוב הזמן all-in-one)ואני לא מוותר על ה pc-v1000b lian-li שלי. האם יש חברה שמוכרת מערכת heatpipe שלמה (heatpipe+heatsink+radiator…

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  11. Started by mulki,

שלום, אני קונה מחשב ובפורום אחר אמו לי שעדיף לי לקחת ATHLON 640 מאשר 645 ופשוט לעשות לו OC. (ההבדל במחיר בינהם הוא 100 ש"ח. או 20%). עכשיו הבנתי שOC יוצר בלאי, ולכן הייתי רוצה לדעת מה תהיה מידת הבלאי? תוך כמה זמן יהיה כבר נזק כזה למעבד שהוא לא יוכל להחזיק את השעון המקורי שלו? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by FatallChill,

ראיתי המון פעמים בפורום אנשים שכותבים שהם עשו OC לכרטיס מסך שלהם מישהו יכול להסביר לי מזה (עברתי על המדריכים ולא מצאים)

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  13. Started by darklight,

שלום חבר'ה, המהרתי את ה2900 פרו שברשותי ל- 754 מגה הרץ לליבה ו-856 מגה הרץ לזכרונות 57-58 במנוחה ו78 מעלות במאמץ, עכשיו נשאלת השאלה האם צריך לשמור על יחס מסוים בין הליבה לזכרונות בשביל אופטימציה לביצועים? תודה

14. גם אלקטרוניקה זה לא התחום שלי כ"כ אבל לאן הלד מתחבר (לאיזה ספק כח) אם אני שם אותו באיזה חור מארז ?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by THE KING,

יש לי בעיה!!!! יש לי מחשב AMD והוא מיתחמם מאוד מהר אני קניתי אותו לפני 3 חודשים בחודש הראשון הכל היה בסדר מאז הוא התחיל להיתחמם מאוד מהר הוא מגיע עד ל 70-80 מעלות ופעם ב ל90 אם מישהו יכול לעזור לי איך להאט את ההיתחממות של המחשב אני יודה לו מאוד!!!!

• 6 תגובות
    • 938 צפיות
  16. Started by FireStar,

שלום לכולם, רציתי לדעת מה אמור להיות מתח העבודה הרגיל (לא באוברקלוק) של XP2000 ???

• 6 תגובות
    • 634 צפיות
  17. אוקיי שלום לכוולם ;D אני כותב פה אחרי שעשיתי שגיאה רצינית וקניתי בטעות מאוורר של זלמן והוא בכלל לא מתאים ללוח שלי (DFI). אז ככה : יש לי מעבד AMD Athlon 64 3500 וויצסטר...והלוח של DFI. אני צריך מקרר למעבד אך שיתאים ללוח. בדקתי על Xp-120 שך ThermalRight אבל הוא מתאים +/- כי הוא חוסם יציאת PCI-E...אבל יש אפשרות נוספת שהיא Xp-90.. מה אתם אומרים ? תנו עצות בבקשה :s05: תודה לעוזרים !!!

• 6 תגובות
    • 617 צפיות
  18. Started by popkorn,

אם אני עושה OC לכרטיס מסך שלי ואחר כך יש בעיות,והאחריות עוד תקפה,אז אני יכול להוריד תמהירויות חזרה לסטוק ואז יש אחריות או שמזהים את הOC גם ככה..

• 6 תגובות
    • 602 צפיות
  19. Started by nightshadow,

לאחר ניסויים רבים עם חבר שלי הגעתי ל- oc הטוב ביותר פעם ברזולוציה של 12801024 הייתי מוציא ב3d mark06 -4395 ועכשיו באותה רזולוציה אני מוציא 5200 תמונה: http://img239.imageshack.us/img239/7447/oc3dmarkte0.jpg

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  20. Started by Dark Respect,

המאוורר שמוציא אוויר מהמארז פועל בסביבות 2000 RPM ואילו זה שמכניס פועל בסביבות 950 היום קבלתי את המחשב. מה עלי לעשות? אני מעדיף לפתור את הבעיה בעצמי כי חנות המחשבים נמצאת באשדוד ואני בירושלים. תודה

• 6 תגובות
    • 532 צפיות
  21. Started by Skippy,

המאוורר של הכרטיס מסך שלי ממש רועש אני שוקל להחליף קירור לכרטיס מסך שלי ל-Zalman Vga Cooler VF700-AlCu רשום באתר היצרן שהעוצמת רעש שלו היא כזאת: - Noise Level : 18.5 ~ 28.5dB ± 10% זה שקט לגמרי? אני מחפש קירור שקט לחלוטין שיעשה את העבודה במחיר טוב... הכרטיס מסך שלי הוא raedon x800 xt pe תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 575 צפיות
  22. Started by maoriko,

אז ככה יש לי quad9400 מעבד 2 גיגה זיכרון וכרטיס מסך 9800 GT ולו של גיגבייט וספק חזק של סיגייט בדקתי וראיתי שהכול מתאים ל OC עכשיו המעבד הוא 2.6 ואני מרגיש ששהמחשב לא מנוצל מספיק ניסיתי להיעזר בכמה מדריכים אבל אני לא מבין בהם אני לא מומחה בחומרה ואני מפחד לגעת קראתי את המדריך שלכם כמה פעמים ומשום מה לא נקלט לי אני מאוד רוצה לעשות אובר קלוק אם יהיה פה מישהו שמוכן לעזור לי באייסיקיו או אפילו בטלפון אני יתקשר אליו אני יודה לו מאוד כמובן שכול האחריות תיהיה עליי אז בבקשה בבקשה אשמח לעזרה =) תודה

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  23. Started by KaPuT,

השגתי מאוורר מרדיאטור של מכונית ואני רוצה לחבר אותו למארז שאני יקבל בינתיים חיברתי אותו למארז שיש לי והוא הרעיד אותו כמו משוגע אז איך אני יחבר אותו בלי תופעות לווי http://photos.walla.co.il/kaputt

• 6 תגובות
    • 788 צפיות
  24. Started by -oR-,

אני מקבל ביצועים לא כל כך טובים ב GTA IV יש צוואר בקבוק או לא ?!

• 6 תגובות
    • 687 צפיות
  25. המעבד :AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ לוח: GigaByte M61PME-S2 F2 , קיערור סטוק רגיל. המחשב בן שנתיים +/- טרם נפתח, ללא OC. לאחר שהחורף עבר עלינו בטמפרטורות של 40-50 מעלות וטמפרטורות הליבות באיזור ה-25-30 מעלות, הגיעו השרבים והחמסינים וטמפרטורת המעבד והלוח מגיע במנוחה עד ל-60-65 מעלות כשטמפרטורות הליבות באיזור ה-40 מעלות. הטמפרטורות נבדקות באמצעות everest, speedfan , coretemp ונמצאו חופפות. על פניו המחשב מתפקד כראוי, המאווררים פועלים (סביב ה-3000 סל"ד), לא מורגשת איטיות, כיבויים פתאומיים או מסכים כחולים, אבל לאחר טראומה של מעבד שהתאבד נשאלות מספר שאלות: - האם תקין ? ??? - האם יש מה להתחיל לנקות/ להוסיף קירור ? :s05: - מה יהיה בקיץ ? - אני סתם בלחץ …

• 6 תגובות
    • 880 צפיות

דיונים חדשים בפורומים