עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Black_Citadel,

האם מגיעה משחה טרמית עם מעבדים בגרסאת BOX ו\או בגרסת TRAY ? אני כנראה יקנה ATHLON3000 עם איגלו 7200 השקט, במידה ואין משחה טרמית שבאה עם המעבד, איזה מהבאים עדיף? (אני לא אוברקלוקר) http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=317

2. הי אנשים. אני עומד לקנות מחשב חדש וההתלבטות היחידה שלי היא בנושא קירור. כמה פרטים על המחשב, בגדול: מעבד AMD כפול ליבה, 3500, 64 ביט. כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE 7800 GTX SLI (רק אחד בינתיים...) קיצר, בגדול, הכי טוב שיכולתי למצוא. הנקודה היא, שאני מתלבט האם לקנות WATERCOOLING או לא. אני _לא_ עומד לעשות OVERCLOCKING אבל עדיין אני מעוניין בקירור איכותי בגלל: 1. המחשב נמצא בבאר שבע והטמפרטורות די גבוהות פה. 2. המחשב עובד כל הזמן, ומנצל כמעט 100% כל הזמן מהCPU. חשוב לי גם שהקירור יהיה שקט, כי אני צריך להשאיר את המחשב דולק במהלך הלילה. אשמח לטיפים ורעיונות מה כדאי לקנות, בגדול קשה לי להגיד איזה תקציב יש לי, אני בטוח לא אשקיע 2000 שקל רק בזה, אז פשוט תתנו רעיונות תודה…

• 6 תגובות
    • 613 צפיות
  3. Started by bigkatan,

מעבד intel core 2 duo e6300 לוח אם gigabyte 945p-s3 זכרון samsung 1 giga ddr2 כרטיס מסך geforce 7600 gs 256mb (דרך אגב המאוור שלו מקולקל חחח) מה אפשר לעשות לדעתכם עם העגלה הזאת...??? בא לי להיכנס קצת לעניין האוברקלוקינג וזה קצת לפני שאני קונה מחשב חדש. ברמת העיקרון רוב השימוש שלי במחשב זה סרטים ואינטרנט כרגע(משחקים באקס בוקס) אני מאמין שאני אצטרך לקנות קירור או אולי אפילו זיכרון, בקיצור אשמח למעט הכוונה... תודה לכולם.

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  4. Started by KoM,

השאלה היא מאד פשוטה, האם יש משמעות לכיוון התקנת גוף קירור מבוסס Heatpipes ? האם אם הצינורות בכיוון כלשהו הם יעבדו פחות טוב ?

• 6 תגובות
    • 619 צפיות
  5. Started by Eyal-Style,

שאלה בכותרת .

• 6 תגובות
    • 874 צפיות
  6. נראה כי אני היחיד בOC DataBase עם המעבד ה AthlonXP 1900+ המבוסס על ליבת הPalomino, אשר מחזיק במהירות הכי גבוהה עם ליבת הפלומינו. השאלות שאני שואל את עצמי: או שאין לאף אחד מעבד 1900+ או שלא צירפו את שיא הOC שלהם לDataBase. היו לי מספר מעבדים מהסדרה של ה1900+ ולהלן ההישגים: AXP1900+ ASKGA0137 @ 12X142=1703Mhz AXP1900+ AGKGA0141 @ 12X145=1740Mhz AXP1900+ AGOGA0171 @ 12X157=1884Mhz AXP1900+ AGNGA0221 @ 12X175=2100Mhz (מה שיש לי כרגע) אז השאלה המרכזית: יש בפורום הזה משתמשים שבשותם AXP1900+ ?

• 6 תגובות
    • 661 צפיות
  7. סליחה על הבורות אבל אני חדש בעסקי אובר-קלוק...... איך מעלים את הבאס לצורך ביצוע אובר-קלוק? האם זה פיזית במחשב או דרך הביוס? ואחרי שמעלים את הבאס, המערכת עברה אובר-קלוק וזה מספיק להמהרת המעבד או שצריך לעשות עוד שלבים? תודה מראש לעונים!

• 6 תגובות
    • 680 צפיות
  8. Started by itsik1231995,

פתחתי אותו ל 6970 (מיזמן) והחלתטי היום לעשות לו רצת OC העלתי את הליבה ל 945 (מי 880) והכרטיס היה יציב כמו סלע תחת אותם מתחים של HD 6970 (ב 950 הכרטיס כבר לא יציב ) התחלתי להעלות את הזכרון ו .... הביצועים יורדים העלתי מי 1375 ל 1390 והביצועים ירדו ב 3 בנצ'ים שונים שניסיתי כמה פעמים העלתי עוד טיפה ל 1400 וירד עוד יותר מה ההיגיון בזה ? איך יכול להיות שתוספת התדר לזכרון מורידה ביצועים ?? הביוס שיש על הכרטיס הוא של HD 6970 של ספיר, אם לדעתכם זה הביוס אז אפשר קישור לביוס שידוע שהוא טוב ל OC ? (למרות שאני בספק שזה הביוס ) תודה ... אני שם לב גם שיש בעיה ביציבות התדר עצמו בתדר של הזכרון לא יושב בדיוק על מה שמכניסים לו למשל במקום 1440 זה 1437.5 או במקום 1390 זה 1387.5 בנו…

• 6 תגובות
    • 921 צפיות
  9. Started by SixKiller,

יש באתר מדריך לזה ובעיקרון זה למעבד ורציתי לשאול 2 שאלות 1 יש מצב שאיזה שהיא חנות תעשה איתי טראייד אין על הג'יפה 4 128 די די אר 440 אם אקס שלי...? 2 המריחה שבמדריך זה גם על כרטיסי מסך נכון?

• 6 תגובות
    • 717 צפיות
  10. Started by גיבורי,

שלום, לפני כמה זמן ניקיתי אבק שהצטבר לי במחשב. במסגרת הנקיונות הסרתי את אחד מהאווררים, זה שצמוד למארז (לא של הספק כוח ולא של המעבד) וניקיתי אותו טוב טוב. החזרתי אותו למצב שבו הוא היה, לדעתי. הייתי רוצה לודא דבר אחד - מטרת המאוורר הזה להכניס אויר קר למחשב או להוציא החוצה אבק ודברים כאלו? כלומר, עכשיו כשאני שם יד מול המאוורר אני מרגיש את האוויר שהוא פולט. האם הרכבתי אותו הפוך והוא צריך לנשוב אוויר פנימה? תודה (איזה שאלה דבילית, אני יודע)

• 6 תגובות
    • 651 צפיות
  11. Started by shalbik,

התזמונים המקוריים של הסטיק הם: 2-3-3-8 וזה קצת לא משו, אם מישהו יכול להגיד לי לכמה אפשר להוריד את התזמונים בלי לקרוע את הסטיק עם מתח ובלי לגרום לו נזק כלשהו.

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  12. נו טוב החלפתי 2 מאווררים והוספתי מאוורר וכולם של AeroCool X-Blaster The Heat Terminator 80MM ועדיין 57 בזמן עיבוד וידאו. מה שכן, הדיסקים הקשיחים יותר קרירים עוד עצות? משהוא להורדת הטמפרטורות? לסיכום: 1) יותר רעש 2) פחות כסף 3) לא השתנה - טמפרטורה יהודה

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  13. יש לי מארז COOLERMASTER 370+ עם שני מאווררים 120ממ. את המאוורר הקידמי אני רוצה להחליף לאחד עם לד (בשביל היופי בלבד http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9839)אז את המאוורר שנמצא שם עכשיו חשבתי לשים בתחתית המארז שיכניס אוויר לכרטיס מסך אבל הלוח שלי הוא זה :http://www.msi.com/product/mb/H61M-E23--B3-.html#?div=Detail וכתוב שם שיש לו תמיכה רק עד שני מאווררים ATX 24-Pin power connector - 4-pin ATX 12V power connector - CPU x 1 / System x 2 FAN connectors - CD-in connector - Front panel audio connector - Front panel connector - 1 x chasis intrusion connector - 3 x USB 2.0 connectors - 4 x Serial ATAII connectors - 1 x Clear CMOS jumper - 1 x SPDIF-out connector - 1 x TPM module co…

• 6 תגובות
    • 693 צפיות
  14. Started by gadits,

מעוניין לעשות OC למעבד PENTIUM D 805 ולהעלות אותו ל3.2 MHZ או אפילו ליותר !!!----(אם אפשר?!?!?) וזאת הפעם הראשונה שאני יעשה OC השאלה שלי היא כזאת - OC =הרבה חום --------הרבה חום=נזק למעבד!!! על איזה קירור לא יקר אתם ממליצים לOC יציב למעבד זה? ועוד שאלה ממש ממש חשובה!! אני בן אדם שלא מכבה את המחשב לעולם!!!! הוא עובד 24 שעות ביממה כי אני כל הזמן מוריד דברים מהרשת המחשב הקודם שלי עבד 5 שנים ברציפות בלי כיבוי!!!---(למעט ריסטרטים לצורכי התקנת תוכנות או הפסקות חשמל למיניהם) רציתי לדעת האם גם מעבד בOC יכול להשאר פתוח 24 שעות ביממה או שאם כבר אני מתכוון להשאיר את המחשב דלוק 24 שעות ביממה עדיף כבר שאקנה את ה920 או את ה930 שהבנתי שבהם אם המעבד אינו צריך כח עיבוד אז הוא פשוט נח האם …

• 6 תגובות
    • 690 צפיות
  15. Started by Badi_Mami,

Intel Pentium 4 3.00Ghz 800Mhz 512K

• 6 תגובות
    • 784 צפיות
  16. Started by dor700,

עשיתי אוברקלוק של 4% להכל (תוכנית שבאה אם הביוס הכי גבוהה ) עכשיו איך אני עושה יותר ? נגיד את המעבד במקום 2.8 ל3.00? ולא 2.805 ? ובקשר לכרטיס מסך יש לי את הקירור STOK מאוורר אם מפזר חום, הוא פועל על 500MHZ יכל עד 800MZל3D ו200MH ל 2D יכל עד 800MHZ ולזיכרון 800MHZ יכל עד 1200MHZ בקשר למפרט... P4 DUAL CORE 2.8 INTEL M BOARD 875PBZ 800MHZ שני כרטיסים של 512 400MHZ(פועלים על 333MHZ)י N-VIDIA 6600GT LEADTEK אם חסר משהוא? תמונה...

• 6 תגובות
    • 592 צפיות
  17. gforce ti 4200 128m

• 6 תגובות
    • 572 צפיות
  18. Started by koindoubles,

היי יש ברשותי את הפירוט הנ"ל ASUS P8P67M i7 2600k G.sKill 4GB x 2 המחשב ישב ללא שימוש כחצי שנה כרגע עובד יציב על 4.4Ghz במתח 1.3611v עכשיו לשאלה, אני מוסיף תמונה בשביל להמחיש את הבעיה. המהירות של הזכרון לא עקבית בין שתי התוכנות, ובכלל הוגדרה להיות 1300 בbios אפשר עזרה? Uploaded with ImageShack.us

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by ross,

יש לי מעבד I5-2500 של אינטל עם קירור סטוק כאשר הטמפרטורה בשימוש רגיל עומדת על 37 מעלות פלוס מינוס. אני מתכוון להחליף בקרוב לוח אם ללוח אם תקין (B3) ולכן אני אצטרך להוריד את הקירור של המעבד. כדי להתכונן לקיץ ולאבק שווה לי לקנות קירור יותר טוב, או שמספיק להישאר עם הנוכחי ורק לקנות משחה טרמית? איזה קירור או משחה טרמית שווה לי לקנות?

• 6 תגובות
    • 880 צפיות
  20. Started by onn_the_vy,

הצלחתי להרים את הבאס ל140 -> 280 DDR והמעבד עלה לי רק במעלה אחת .. 1. עד כמה אני יכול להרים אותו .. והכל עבד כמו שצריך בעיקרון אני יכול להרים עד 180 > 360 DDR אבל אני מפחד כי אני לא יודע מה זה יעשה למחשב שלי 2. האם עדיף לפתוח את המעבד ולהעלות את המיכפה.. 3. האם אני יכול לעשות את "כל זה" עם זיכרון 256MB של יונדאי.. תודה מראש.... און לוי.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by onn_the_vy,

אני רוצה דוקטור חדש!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Nightbeat,

לא הייתי בבית הרבה זמן, ולפני כמה ימים חזרתי והתחלתי לחרוש על משחקי רשת.. לא הרגשתי ששום דבר יוצא דופן, כל המשחקים רצים חלק בלי בעיות, שמתי לב שהמחשב קצת שקט אבל לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות, פשוט חשבתי ששחכתי כבר כמה המחשב שלי שקט. בקיצור אתמול קניתי bf4 ושיחקתי כמה משחקים... סתם במקריות מוחלטת החלטתי לבדוק את הטמפ׳ של המעבד, ומה גיליתי? המעבד בidle מגיע ל75 מעלות ( חשבתי שהווינדוס אולי מזייף אז בדקתי בביוס ) ובזמן משחק ל97 מעלות צלזיוס!! אלוהים יודע כמה זמן הוא פעל בטמפרטורות האלה פתחתי את המחשב והמאוורר שעל הגוף קירור לא פועל.. הצלעות קירור רותחות.. ישר כיביתי את המחשב כרגע המחשב כבוי ואני לא אגע בו עד שאשיג מאוורר חדש יש לי שאלה, האם יכול להיות שהמעבד ניזוק? המחשב פ…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Glacialtech 5072 PWM 775 16-37dba Silent http://tms.co.il/product_info.php?cPath=84_146_107_375_428_482&products_id=4324&show_desc=1 או Arctic Cooling Freezer 7 Pro http://tms.co.il/product_info.php?cPath=84_146_107_492_496&products_id=4371 חשוב לציין שזה מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=

• 6 תגובות
    • 537 צפיות
  24. Started by Game5,

שלום , אני חדש בתחום האוברקלוק , יש לי כרטיס מסך xfx 6600 128mb - אחד הכרטיסים החזקים שתוכלו למצוא כיום בשוק... הבנתי שכל מה שאני צריך לעשות , זה קצת לעלות בקצת את התדירות בליבה ובזכרונות ולבדוק את הטמפ' כשהכרטיס מסך עובד... מה יכול לקרות כשעושים אוברקלוק לא נכון? איך בודקים טמפ'? איזו תוכנה מומלצת ? יש מד טמפ' בכרטיס מסך? אם יש תוכנה שתוכל להציג את הטמפ' במשחק מחשב כמו ש fraps מציגה fps , זה יהיה מצוין. כמה מעלות הכרטיס צריך להיות שהוא לא עובד? וכמה שהוא עובד קשה? מתי זה נחשב חם? ושאלה אחרונה , כמה אני יכול לשפר בערך , בהתחשב בזה שאני לא מתקין גוף קירור (לא נוגע במחשב - בכל מקרה קר במחשב מספיק זה חורף). תודה, אבי

• 6 תגובות
    • 567 צפיות
  25. הי יש לי כרטיס מסך: LEADTEK GEFORCE 7800GT. המאוורר שלו הוא בסטוק ( המקורי שבא עם הכרטיס ). מהיא הטמ"פ הממוצעת, הסבירה והמומלצת שאמורה להיות לכרטיס עצמו בשעת: 1) מנוחה ( כמעט ללא פעולה בכלל )? 2) עבודה קלה על המחשב כמו גלישה בכמה אתרי אינתרנט + שמיעת מוסיקה + עבודה ב- word? 3) בשעת מאמץ סבירה במשחקים קלים באונליין ( כמו GUNZ ), או משחקי ספורט( כמו NBA 06 )? 4) בשעת מאמץ די גדולה במשחקים כבדים כמו FEAR / DOOM3 או משהו אחר? בנוסף... יש לי את האפשרות לבחור את: "ערך סף של האטת ליבה" ( הסף של הטמ"פ של הכרטיס מסך ), איזה טמ"פ לשים? ודבר אחרון ( שהוא די דומה לשאלה הקודמת ) מהיא הטמ"פ המינימלית שתפגע לי במשהוא במחשב אם הכ…

• 6 תגובות
    • 723 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.